Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ARDAFED GÖLFED-2 OLDU!, AGC/ARSİAD ŞİŞLİ BELEDİYESİNİ ZİYARET EDECEK..

Gazeteci Fakir Yılmaz’ın 2 dönem başkanlığını yaptıktan sonra görevi şu an İstanbul Çekmeköy Belediye Başkanı olan Orhan Çerkez’e bıraktığı Ardahan Dernekler Federasyonu 5. Kongresini yaptı.
Göle Dernekler Federasyonuna üye derneklerinin tümünün üye olduğu kongre öncesi yaşanan tartışmaların devam edeceğine benzer bir kongre sonucunda Ardahan Bağdeşen (Kinzodamal) Köyü Derneği Kurucu Başkanı Şemsettin Şenel ile yarışan ve Göle Federasyonun yanı sıra Göle Derneklerinin tam kadro delegele ile yoğun ilgi gösterdiği Ardahan Göle Karlıyazı (Kirziyan) köy derneğinin üyesi Engin Demirkuş ARDAFED’in yeni başkanı seçildi.
Kongre öncesi son anda üye dernek sayısının 79”a fırladığı ve bu sayıya göre en az 400 delegesinin oy kullanması beklenirken, bu sayının 189’da çıkması ve Demirkuş’un 106, Şemsettin Şenel 83 oy almasıyla sonuçlanan kongre de eski başkanlar yaptıkları ve birlik çağrısı ile sonlandırdıkları konuşmaları ardından Ardahan toplumuna birik mesajı için birlikte fotoğraf verdiler.

ARSİAD ve AGC HEYETİ

İSTANBUL VALİSİNİ ZİYARET ETTİ..

24/04/2024 TARHLİ HABER

‘Güçlü bir Ardahan Lobisi’ parolasıyla iki dönem başkanlığı yaptığı İstanbul Ardahan Dernekler Federasyonu başkanlığı döneminde ortaya koyduğu çalışma ve çabalarla Ardahan’ı ülkenin en büyük kenti İstanbul’da tanıtmaya çalışan, KAI, KAISİAD gibi çanta, tabela stk’larının gölgesinde ismi kalan Ardahan adını öne çıkarmaya çalışan ve Ardahanlıların ülkenin yanı sıra dünyanın en büyük kenti metropolünde siyasal, sosyal, kültürel olarak verdikleri mücadelelerine katkı sunmaya çalışan Gazeteci Fakir Yılmaz ve ARSİAD ile AGC heyetinden önemli bir ziyaret daha geldi.


Aynı zamanda Ardahan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olan Gazeteci Fakir Yılmaz’ın başkanlığını yaptığı Ardahanlı İş İnsanları ve Sanayiciler Derneği İstanbul Valisi Davut Gül’ü ziyaret etti.

 

Ardahanlı iş insanları ve gazetecilerle birlikte İstanbul Valilik binasında ARSİAD ve AGC heyetini akşam 21.30’da makamında kabul eden Vali Gül kendisini ziyaret edip, Ardahan ve Ardahanlılar hakkında bilgi veren heyete teşekkür etti.


Yaklaşık 30 Ardahanlı iş insanı ve Ardahanlı gazetecinin katıldığı toplantıda her yıl Haziran ayı ile Temmuz ayları arasında Ardahan Damal ilçesi sınırları içinde bulunan Karadağ’a yansıyan Atatürk’ün silueti posteri ve Ardahan Balı ile Kaşarı hediye edildi.


Ardahanlıların yanı sıra Valisi Hayrettin Çiçek’in, Ardahanlı Van Valisi Ozan Balcı’nın ve Ardahanlı Eskişehir Vali Yardımcısı Salih Altun’un selamlarını İstanbul Valisi Davut Gül’e ileten AGC ve ARSİAD Başkanı Gazeteci Fakir Yılmaz vali Gül’ün başında olduğu ‘Güçlü Bir Ardahan Lobisi’ parolası ile yol alan İstanbul’da ki Ardahanlıların yanı sıra Ardahan’ın genel bir tanıtımını sundu.


Samimi ve sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyaret sonrası Ardahanlılarla birlikte toplu bir fotoğraf çeken ve Ardahanlılara selamlarını ileten Vali Davut Gül memleketi Erzurum’a komşu olan serhat Ardahan gibi 81 kentimizle hep birlikte güzel günlerde kardeşçe yaşamasına yönelik ortaya koyan çabalarla birlikte ülkemize, İstanbul’a güç kattığını söyleyerek kendisini ziyaret eden Ardahan heyetine teşekkür etti.

**SALI GÜNÜDE ŞİŞLİ BELEDİYESİN DE OLACAKLAR..

İstanbul Valisini ziyaret ardından bir açıklama yapan ARSİAD ve AGC Başkanı Gazeteci Fakir Yılmaz bu ziyaretimiz gibi önümüzde ki günlerde önemli ziyaret ve girişimlerde bulunmaya, Ardahan’ı, Ardahanlıları İstanbul’a hissettirmeye devam edeceklerini belirtirken önümüzde ki Salı günüde Şişli Belediyesini ziyaret edeceklerini belirterek bu ziyarete ve Ardahan’ı tanıtmak, anlatmak amacı taşıyan sonraki çalışma, çabalara ve de ziyaretlere katılmak isteyen tüm Ardahanlıları duyarlı olmaya davet etti.

Bu kongre iptal edilir!

22.04.2024 Tarihli Haber

Merkezi İstanbul Şişli’de bulunan Ardahan Dernekler Federasyonu kongresi komediye döndü.
Yerel veya Ulusal bir gazeteye ilan verilmeden kongre ilanı sanalda paylaşılan ve 21 Nisan’da Şişli’de yapılacağı söylenen Ardahan Dernekler Federasyonunun ilk kongresinin 21 Nisan’da toplanmayan divana ve alınamayan karara rağmen yapılmadı.
Kongrenin yapılacağı söylenen 21 Nisan’da delege çizelgesi ortada olmadığı gibi yasal zorunluluk olan divan kurulup, kongrede çoğunluk sağlanamadığı kayıt altına alınmadığı gibi kongreye gelenlere kongre değil kahvaltılı toplantı olduğu söylendi.


Ve aynı gün genel başkanının da katılmadığı toplantıda yapılamayan ve neden yapılmadığı kayıt altına alınmadığı görülen ARDAFED’in 5. Kongresi sanalda ilan edilen duyuruda belirtildiği gibi İstanbul Şişli’de yapılamadığı gibi bu kez 28 Nisan’a ertelendiği ve Şişli’de değil, İstanbul Çekmeköy’de yapılacağı duyuruldu.
64 Derneğin üyesi olduğu federasyonun bir hafta içinde üye dernek sayısı bir anda 79’a fırladığı görülürken bu derneklerin ve diğer bir çok derneğin yasa gereği kendi kongrelerinde federasyona üye olma kararı olmadan aynı derneklerin yönetimlerince alınan kararlarla al acele federasyona kayıt edildiği ve dernekler yasasına uygun olamayan delegelere oy kullanma hakkı verildi.
28 Nisan’da Çekmeköy’de yapılacağı duyurulan kongre de oy kullanacak olan derneklerin ve delegelerinin bir çoğunun yasal olmadığı belirtilirse de bu uyarıyı dikkate almayan federasyon yönetimi al acele formalite bir kongre ile kongreyi adeta gerçek delegelerden kaçırdığı iddialarına rağmen kongrenin yasal olmadığı ve iptal edileceği belirtilmekte.

AGC ve ARSİAD’LA BİRLİKTE

İSTABUL VALİSİNİ ZİYARET EDECEKLER..

22.04.2024 tarihli haberler

Başkanlıklarını Gazeteci Fakir Yılmaz’ın yaptığı Ardahan Gazeteciler Cemiyet ile Sanayici ve İş İnsanları Derneği bugün önemli bir ziyarette bulunacaklar.
Ardahan Dernekler Federasyonu başkanlığı boyunca önemli etkinlik ve ziyaretleriyle tanınan, TEMPO TV’de GAZETECİLERLE GÜNDEM adlı programın Moderatörlüğünüde yapan Gazeteci Fakir Yılmaz’ın başta İstanbul’da olmak üzere yurt genelinde ‘Güçlü Bir Ardahan Lobisi’ oluşturma çabası ile yürütmeye çalıştığı çalışmalar çerçevesinde 16 Milyonluk bir kentin en üst devlet temsilcisi olan İstanbul Valisi Davut Gül’e yapılacak ziyarette Ardahan ve Ardahanlıların bu yöndeki çabası bir rapor halinde anlatılmasının hedeflenildiği öğrenildi.
Konu hakkında yapılan ve İstanbul’da ki Ardahanlı iş insanları ve gazetecilerinde davet edildiği ziyaretle ilgili şu açıklama yapıldı..

Başkanlıklarını Gazeteci Fakir Yılmaz’ın yaptığı Ardahan Gazeteciler Cemiyet ile Sanayici ve İş İnsanları Derneği bugün önemli bir ziyarette bulunacaklar.
Ardahan Dernekler Federasyonu başkanlığı boyunca önemli etkinlik ve ziyaretleriyle tanınan, TEMPO TV’de GAZETECİLERLE GÜNDEM adlı programın Moderatörlüğünü de yapan Gazeteci Fakir Yılmaz’ın başta İstanbul’da olmak üzere yurt genelinde ‘Güçlü Bir Ardahan Lobisi’ oluşturma çabası ile yürütmeye çalıştığı çalışmalar çerçevesinde 16 Milyonluk bir kentin en üst devlet temsilcisi olan İstanbul Valisi Davut Gül’e yapılacak ziyarette Ardahan ve Ardahanlıların bu yöndeki çabası bir rapor halinde anlatılmasının hedeflenildiği öğrenildi.
Konu hakkında yapılan ve İstanbul’da ki Ardahanlı iş insanları ve gazetecilerinde davet edildiği ziyaretle ilgili şu açıklama yapıldı..

Merhaba..
Sayın Ardahanlı iş insanı,
Sevgili meslektaşım, Ardahanlı Gazeteci..
Bu akşam saat 21.30’da seninle birlikte elit bir grubun olduğu
Ardahanlı İş Adamları ve Sanayiciler Derneği ve Ardahan Gazeteciler Cemiyeti olarak İstanbul Valisi Davut Gül ile İstanbul Cagaloğlu’n da bulunan valilik makamında kendisiyle istediğimiz randevunun olumlu karşılanmasıyla valinin kendisiyle bizzat bir görüşmemiz olacak..
Konu İstanbul’da ki Ardahan, Ardahanlı iş insanları, gazetecileri ve Ardahan lobimizin etkisi olacak..
Müsaitsen yarın akşam saat 21.O0 da İstanbul/Cağaloğlu’n da bulunan Valilik binası önünde ol.. Birlikte valiyle görüşelim..
Olumlu döşünü bekliyor saygılar sunuyorum..
Fakir Yılmaz/Gazeteci
AGC ve ARSİAD Başkanı
05322678015-05354183258

 

ARDAHAN’DA 23 NİSAN..

Tüm yurtta olduğu gibi Ardahan’da da kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 80.Yıl Dönümü  etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu.

Ardahan Şehir Stadyumunda düzenlenen çeşitli etkinliklerle coşku ile kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, makam koltuğunu Cemal ve Zekiye Vatan İlkokulu 1. sınıf öğrencisi Zeynep Balcı’ya devretti.

Vali Hayrettin Çiçek’in makamında gerçekleşen temsili yer değiştirmeye, çocuk Vali Zeynep Balcı ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Uzantı ve okul müdürü Nesrin Yörükoğlu katıldı.

Çocuk Vali Zeynep Balcı, Valilik makamında oturmaktan gurur duyduğunu belirtti. Vali Hayrettin Çiçek, temsili makam değiştirmenin ardından Çocuk Vali Zeynep Balcı’nın 23 Nisan Bayramını kutladı ve çeşitli hediyeler vererek uğurladı.

Sosyete sofrasından fakir sofrasına!

Halk arasında sosyete yiyeceği olarak anılan “kavılca” buğdayı fakir sofralarına lezzet katacak.
Ardahanlı çiftçi Nejdet Kanbir’in, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) desteğiyle kurulacak tesis ile kaybolmaya yüz tutan ve lezzeti ile öne çıkan kavılca buğdayı yeniden üretilip işlenerek sofralara lezzet katacak.
İşlenmesi zor olduğu için çiftçilerce ekilmemesi yüzünden kaybolmaya yüz tutan kavılca buğdayının yeniden üretilerek her kesime yayılması ve tüketilmesini isteyen çiftçi Kanbir, Çıldır ilçesi Aşıkşenlik bölgesinde 8 yıl önce Ensar Korkut’tan 15 kilo buğday alıp ekti.
İlk ekimde yüksek verim alan Kanbir, bunun üzerine lezzeti ve organikliği ile öne çıkan bu buğdayın yaygınlaştırılması ve özellikle işlenmesi amacıyla tesis kurmak için hazırlanan projesini TKDK’ye sundu.
Kanbir, projenin onaylanmasıyla bir yandan tesis kurmak için hazırlıklara başladı, diğer yandan da üretimini artırıp bu yıl 15 ton kavılca tohumunu toprakla buluşturdu.
Her yıl üretimini artırıp TKDK’nin onayladığı proje ile işlenip piyasaya sürülmesinin yanı sıra komşularına da tohum vererek “sosyete yiyeceği” olarak nitelendirilen ürünün yaygınlaşmasını isteyen Kanbir, hem ürünün satışından gelir elde etmek hem de kavılcanın her kesimdeki insanların sofralarına da lezzet katmasını amaçlıyor.
Nejdet Kanbir, kavılcanın gerek lezzet ve gerekse sağlık için son derece önemli ürün olması sebebiyle bu ürünün yok olmasını önlemeye çalıştığını anlattı.


Çıldır’da yaklaşık 10 yıl önce bir kaç kişinin kendi ihtiyaçlarını karşılamak için Kavılca ektiğini anlatan Kanbir, “Kavılca üretimi İşlemesi zor olduğu için o dönemler ilkel usullerle yapılıyordu, aileler 30-40 kilo kadar ekiyordu. Ayrıca hazır bulgur ve pirinç köylere kadar gelince kavılcaya olan talepte azaldı. Kimse zahmetiyle uğraşmadı.” diye konuştu.
Kanbir, kendisinin ise kavılcayı ilgi duyup araştırdığını ardından ilçeye bağlı Meryem köyünde oturan Ensar Korkut’tan aldığı 15 kilogram buğdayı ektiğini anlatarak, yüksek verim alınca üretimi yaygınlaştırmaya karar verip TKDK’ye başvurduğunu anlattı.
Son 2 yılda ise üretimini artırdığını ve işleme tesisi kurarak ürünü her kesime yaymayı amaçladığını dile getiren Kanbir, şunları kaydetti:
“Daha çok lezzeti için tüketilen bu ürün aslında çok da sağlıklı. Yaptığımız testlerde bunu gördük. Başta şeker hastaları olmak üzere birçok hastalık için iyi geldiği belirtilen gıda. Şeker hastası olan babam bu ürünü kullandıktan sonra artık ilaç kullanmamaya başladı. Şu an gayette sağlıklı.”
“Genetiği ile oynanmamış, unutulmuş ürün”
Kanbir, kavılcanın Doğu Anadolu’ya uygun bir ürün olduğuna da işaret ederek, şu ifadeleri kullandı:
“15 kilogram tohumla başladığım üretimde bu yıl 15 ton kavılca tohumunu komşularımın desteğiyle toprakla buluşturdum. Bu ürün bu bölgede bire 10 veya bire 12 veriyor. Kavılca ektiğimiz tarlalara hiçbir kimyasal madde de girmemiştir. TKDK’daki projemizin faaliyete girmesiyle bunun işlemesi de kolay olacak. Kavılcanın yaygınlaşması için komşularımıza da tohum verip teşvik ediyoruz. Komşularımızın üretimini de uygun fiyatla biz alacağız. Kavılcanın kilosu şu an 20-25 lira ancak bu buğdayı halkımızın tüketmesi lazım. Ürünün işlenebildiğini gören diğer çiftçiler de ekecek. Kavılca şu an bu sosyete yiyeceği ancak biz herkesin tüketmesi için çalışıyoruz. Genetiğiyle oynanmamış, unutulmuş bir ürün.”
Kavılcanın bir yıl arayla dinlendirilmiş toprağa ekildiğini dile getiren Kanbir, kavılcaya devlet desteğinin olmasını da istediğini sözlerine ekledi.
TKDK Ardahan Koordinatörü Yusuf Güder de Nejdet Kanbir’in “Kavılca İşleme Projesi”nin onaylandığını kaydetti.
Projenin bölgede tek olduğunu anlatan Güder, “Bu projenin benzeri bölgemizde yok, bu açıdan önemli. Proje ile kavılca buğdayı işlenmiş olacak. Bedeli yaklaşık 340 bin 344 lira olan projenin yüzde 65’i hibedir. Kurulacak tesis inşallah bölgemiz ve ürünümüz için önemli hizmet olur. Böylece ürün işlenip pazarlanabilecek.” dedi.


7 BELEDİYELİ ARDAHAN’DA CHP 4

AK PARTİ 1, BAĞIMSIZ ve BBP BİR..

5 ilçesi 1 beldesi olan Ardahan’da AK Parti sadece Hanak’ta seçim kazanırken Ardahan merkezde mevcut CHP’li Belediye Başkanı Faruk Demir ile birlikte Göle, Posof ve Çıldır’da da kazandı.
CHP’nin kalesi olarak bilinen Damal’da ise Bağımsız aday kazanırken, Ardahan’ın tek beldesi Köprülüde Büyük Birlik Partisi adayı kazandı. Batı kentlerinde Ardahanlıları yok sayıp, Bursa Gemlik hariç Ardahanlı siyasileri aday etmeyen AK Parti ülke genelinde ve Gemlik’te olduğu gibi Ardahan’da da kayıp ederken İstanbul Çekmeköy’de ve Kocaeli Derince’de birer Ardahanlıyı aday eden ve kazanan CHP 7 belediyesi olan Ardahan merkez dahil 4 belediye başkanlığı kazandı.

1Nisan 2024 Tarihli Haberler

Ardahan’da 220 oy ile CHP seçimi önde bitirirken, AK Parti ‘şaibe var’ diyerek sonuçlara itiraz etmeye hazırlanıyor. Çıldır, Göle ve Posof’ta CHP kazanırken, Hanak’ta AK Parti kazandı., Damal’da Bağımsız aday Kemal Çamlıyurt kazandı. Ardahan’da tek Köprülü Beldesinde Büyük Birlik Partisi adayının kazandığı öğrenildi.

Ardahan’dan sonra Göle ve Posof’ta da yıllar sonra CHP,

Damal’da ise 30 yıl sonra CHP’siz!

Geçtiğimiz seçimlerde 20 sonra Ardahan’ı alan CHP Ardahan’ın en büyük ilçesi Göle’de, sınır ilçe Posof’ta da belediye başkanlığı kazanırken, CHP’nin Ardahan kalesi olarak bilinen Damal’da ise bu unvanını Bağımsız aday Kemal Çamlıyurt’a kaptırdı. Çıldır’da da 10 yıl sonra belediyeyi kazanan CHP’nin yanında AK Partili tek belde Köprülü’de BBP ilk kez belediye başkanlığı kazandı.

ARDAHAN’DA FARUK DEMİR

BAYDAR KARŞISINDA 2. KEZ KAZANDI..

ÇILDIR’DA NÜRETTİN AYGÜN

KAYIP ETTİĞİ KOLTUĞUNU GERİ ALDI..

GÖLE’DE 20 YIL SONRA 

GÖKHAN BUDAK İLE CHP DEDİ..

CHP POSOF’TA ERDEM DEMİRCİ İLE

DEVRİM YAPTI, ULGAR’I DELDİ..

HANAK ERDAL KURUKAYA  İLE

10 YIL SONRA YENİDEN AK PARTİ DEDİ..

KEMAL ÇAMLIYUIRT DAMAL’DA TARİH YAZDI

CHP’NİN KALESİYEDİ..

GÖLE KÖPRÜLÜ’DE BBP KAZANDI!

ARDAHAN’DA SANDIKLAR KAPANDI,

OY TASVİRİ BAŞLADI..

AK PARTİ, CHP ve DEVA’nın yarıştığı Ardahan’da seçim sandıkları kapandı.
69 bn 874 seçmenin olduğu Ardahan Merkezin yanı sıra 5 ilçesinde, bir Beldesinde sandık başına giden seçmenler merkez de 45, Göle’de 15, Damal’da 10, Hanak ve Çıldır’da 9 ve Posof’ta 6 sandıkta oy kullandı.
Tüm ülkede olduğu gibi Ardahan’da pazar günü sandık başına giden seçmeler sabah 07.00’de itibaren oy vermeye başlamıştılar. Saat: 16.00’da kapandı. Oy tasviri sonra oy sayımına başlanacak.

HOÇVAN’DA 2 KÖYDE MUHTARLIK KAVGASI!

Kent merkezlerinde sakin geçen Mahalli idareler Seçimleri 2024 Ardahan merkeze bağlı Çağlayık (Erdemel) ile Köpürdük köylerinde yarışan muhtar adayları arasında kavgaya döndü. Her iki köyde çıkan muhtarlık tartışmalarının bir anda kavgaya döndüğü öğrenirlerken yaralıların olduğu kavga jandarma tarafından büyümeden önlendiği öğrenildi.

Yüreğim Kars’ta Kaldı..
Ardahan’dan bir başka kente giderken hep düşünür, hep kendi kendime mırıldarım, ‘Ya bu bizim idareciler acaba hiç mi başka kentlere, kasabalara gidip, gelmezler’ diye..
Saçmalama; ‘Tabi ki giderler, hem de uçakla’ diyenleriniz olacak şimdi!
Evet, ama hemen kızmayınız, önce bir dinleyin de inanıyorum ki sizlerde bana hak vereceksiniz..
Geçtiğim günlerde bir işim için birer gün arayla iki kez eski vilayetimiz Kars’a gittim.
Üç yıldır bir türlü tam bitmeyen bölünmüş yoldan yol alırken Kars’a ulaştım..
Hem de geçtiğimiz gün kargo ile bana gelen ve sevgili Neşe Doster’in ele aldığı, ‘Yüreğim Kars’ta kaldı’ isimli kente..
‘Yeter ki başkan olayım’ diye kendisine asıl sarılacak olan partiye değil, sistemin içinde birbirine benzeyen partileri gezen sevgili dostum Naif Alibeyoğlu’nun bir zamanlar yönettiği 36 plakalı kent Kars’a girerken yine aynı soruyu kendi, kendime soramadan edemedim..
Çünkü Alibeyoğlu dönemindeki gibi, Filtekin’nin de başkanlığını yaptığı Kars’a girerken Ardahan’a girdiğimi sanıyordum, dağda, taşta, köyde, yaylada kırılmayan, ama Ardahan’ın giriş, çıkış yollarında gezerken, cadde ve sokaklarını dolaşırken dökülen zavallı GAZETECİ isimli aracımın az daha ön ekipmanları dökülecekti..
Kars’ı bildiğimden beri değişmeyen kent girişi ve çıkışı yollarının halen o olağanüstü bozukluğu tek başına iktidar olan AK Partili Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş döneminde de aynıydı..
Babamın dostu CHP’li Selahattin Filtekin dönemini de hatırlatan manzarayı 42 yaşında ki bir gazeteci olarak o yolları halen aynı şekilde gördüğümde bir çoğunuz gibi neler mırıldadığımı sanırım, tahmin edebiliyorsunuz..
Ama şurada yine yanı başımızda ki Erzurum’a değil, Oltu’ya, Tortum’a giderken bu mırıldamayı yapmam, tam tersine, ‘Ya bu bizim yöneticiler hiç mi bu kentlerin giriş, çıkışlarını görmezler’ diye yine kendi kendime konuşurum..
Evet maalesef Ardahan’ın olduğu gibi Kars’ın yöneticileri de o başında bulundukları kentlerin giriş, çıkışlarında ki yollara hiç mi hiç bakmazlar..
Çünkü Kars’ın girişinde girip, sanayisine doğru yol alırken Kafkas Üniversitesinin yanı sıra özelleştirme adı altında devletçe terk edilen, iktidarlara yakınlık, yalakalık yapanlarca 5 kuruşa alınıp, harabeye çevrilen, Göle’de ki TİGEM gibi perişan halde işletilmeyen Kars Yem Fabrikası, Kars Un Fabrikası, Kars Süt Fabrikası gibi onca kapalı fabrika ve Kars Öğrenci Yurdu, Organize Sanayi, Çimento Fabrikasının da üzerinde bulunduğu yolu benim gibi çoğu yabancı kentlerin çocukları olan Üniversite öğrencileri de geçiyordu..
Sadece onlar ve ben mi ki;
Hayır! Adeta; ‘Bu şehirlere girmeyin’ diyen mayın tarlası gibi Ardahan ve Kars gibi kent girişlerini geçip, hallerini düşünürken önümde 0001 nolu kırmızı plakalı araçta geçiyordu,
O yarım metreye varan, çukurlara girip, çıkarak yol alan aracın Kars Valisinin aracın içinde olduğunu fark ederken, arkasına takılan o Ardahan’da ki gibi çok çalışmış edasıyla her biri bir aracın arka koltuğuna yaslanmış olan onca üst düzey bürokratların konvoyu da geçer o yollardan.. Kars Kafkas Üniversitesi’nin Rektörü de ..
Ama Neşe Doster gibi değerli bir yazarın bile görüp, kitabının bir yaprağını açmadığı bu kentlerde bunları yazacak olan gazeteciler ise ortalıkta yoktular..
**Pul yalayıp, Kul parasına alışanlar..
Aslında, “Kul parasına alışanlar” dememiz gerekirken yazımızın içeriği belli olsun diye ve yazımıza konu olan şahsın eski pul yalayanlardan olduğu bilinsin diye yazımızın başlığını “Pul parasına alışanlar” koyduk.
Teknolojinin gelişmediği, eğitimin bu günden beter olduğu bir dönemde boyunlarına taktıkları kırmızı kravatlarla memurluk yapıp kral Faruklardan daha kralcı kesilip kendisinin halktan büyük olduğunu sananların hatta parasını alıp haberini yaptığı adamı bile beğenmeyen ve başların ayak olduğunu sanıp son seçimde Milletvekili adaylığını da düşünen bu pul yalayanlar şimdi emekli oldukları köhne evlerinin köşelerinde ADSL parasını ödemekten zorlandıkları beyinleri gibi küçük remli bilgisayarlarla Ardahan haberlerini, yani masa başında ve uzaktan Ardahan haberleri yaparlar.
Görenin kız mı oğlan mı diye merak ettiği bu dansözcüler bizim haberciliğimizle yarıştıklarını sanıp eskiden pul yaladıkları gibi şimdide internet aracılığıyla birilerinin şeylerini yaladıklarını görüyoruz.
Dün yaladıkları vekilin aday olmaması ardından yeni yalamaları arayan bu pul yalayanlar, bizim belediyeyle ilgili haberlerimiz ardından fırsat bulup kral Faruk’tan daha çok kral kesilip alıştıkları pul yalamaya devam ettiklerini görüyoruz.
Erkekçe bizlen yüz yüze gelemeyip yaladıklarının salyalarıyla bana saldırdıklarını sanan bu tipler burada ki babası katil olanların ihbarcılığıyla, haber yaptıklarını sanırlarken kendilerini kaç kişi okuduğuna da anlamazlar, bilmezler ve haberciliğin pul yalamak olmadığını, elli kez kendilerine koyup anlatmamıza karşın bir türlü anlamazlar.
Çıldırlı olup, Çıldır Aktaş Gümrük Kapısı başta olmak üzere Ardahan’ın onca sorununu yazmayıp, kuyruklarına bastıklarımızın acısını çeken bu pul yalayanlar bilmelidirler ki; Yanlarında Kral Faruklar olsa da karşıların da halkın sesi, kulağı, gözü olan ve en çok okunan Fakir Yılmaz hep olacaktır..

ÇILDIRLILAR

MEMLEKET’E OY VERMEYE GELDİLER..

Turgay Şirin’in Memleket Partisinden Belediye Başkanlığına aday olduğu Çıldır’a oy kullanmaya gelen bir çok gurbetçinin yanı sıra köylere de memleket dışında olan ama oyları memlekette olan bir çok seçmenin memlekete oy kullanmaya geldiği götürüldü.

 

DİĞER VİDEOLAR