Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘Böyle Beton Atılır mı?’ Dedik, Betondan Sonra Gerekli Malzemeyi Getirdiler!

Ardahan’ın Çıldır İlçesinde yaptırılan Öğretmen Evi’nin önce mescitti yok diye inşaatının durdurulduğu sonrasında inşaatına sağlıksız başlandığı yönünde haberlerimiz ardından harekete geçen yetkili ve ilgilerin uyarısı üzerine temeli gelişi güzel açan firma yetkilileri önce proje değişikliğine gittiler, şimdide toprağa attıkları betondan önce sermesi gereken malzemeyi getirdiler.
Bilindiği gibi Çıldırlı, Kars-Ardahan-Iğdır Vakfı Kurucusu, CHP İstanbul eski Milletvekili, Prof. Dr. Esfender Korkmaz tarafından yıkılan eski öğretmenevinin yerine hâyır için yenisini yaptırdığı öğretm evi inşaatı sorunlu başlamış, haberlerimiz ardından İlçe ve Kaymakamı ile son seçimlerde rakibiyle aynı oyu alan ve hakim tarafından çekilen kura ile belediye başkanı olan İlçe Belediye Başkanının da olduğu bir sırada al acele beton atma töreni düzenlenmiş, ancak bu durum gazetemizce ‘Ardahan Çıldır’daki öğretmenevi inşaatının temeline atıldı denen betonun toprağın üzerine döküldüğü görülmesi başta inşaat mühendislerini olmak üzere herkesi şaşırttı.’ açıklamasıyla ‘KAYMAKAMIN GÖZÜ ÖNÜNDE YALITIM MALZEMESİ OLMADAN BETON DÖKTÜLER!..’ manşetiyle gündeme taşınmıştı.


AK Parti Ardahan Milletvekili Kaan Koç’un KÖYDES kapsamında Köylerin Altyapısının Desteklenmesi (KÖYDES) Projesi için Ardahan’da 71 milyon 443 bin lira ödenek tahsisi yapıldığını söylediği Ardahan’da bu kaynağın nerelere harcandığını merak eden Ardahanlılar İl Genel Meclis Üyelerinin bu duruma sessiz kalması ve köylerin sorunlarıyla ilgilenmemesine ise tepki göstermekteler.

Köylerdeki sorunların çözülmesi için siyasilerden umudunu yitiren vatandaşlar ise başta köy yolları olmak üzere köylerdeki altyapı sorunlarının giderilmesi için kendilerinin çektikleri fotoğraf ve görüntülerler vasıtasıyla sosyal medyadan seslerini duyurmaya çalışmaktalar.
Ardahan’ın köy yollarının durumunu gösteren fotoğrafları çekerek bizlere ulaştıran vatandaşlar, yollarına asfalt yapılmayacaksa bile en azından yama yapılarak doldurulmasını talep ediyorlar.


HÂYIR İÇİN YAPTIRILAN ÖĞRETMEN EVİ’NİN
‘MESCİT YOK’ DİYE İNŞAATI DURDURULDU!
İnşaat sektörünün başladığı şu günlerde Ardahan’ın Çıldır ilçesinde Prof. Dr. Esefender Korkmaz’ın ilçesi, Çıldır’da yaptırdığı Öğretmen Evi’nin inşaatı ‘Projede Mescit Yok’ diye durdurulduğu öğrenildi.
Alınan bilgilere göre inşaat yönetmenliğinde ki eksiklikleri arasında olan mescit dahil eksiklerin giderilmesini istendiği bilgisi alındı.

KÖY YOLLARIDA DA GÜLLER AÇMIYOR!..

Başta kurallara uymadığı ve çevresini rahatsız ettiği gerekçesiyle Ardahan Belediyesince Mühürlenen Ensar Öğüt’ün yaptırdığı otel inşaat olmak üzere bir çok inşaatın bin bir sorunla karşılaştığı Ardahan’da havaların iyiden iyiye ısındığı şu günlerde inşaat malzemesi taşıyan ağır tonajlı araçların da bozulmasına katkı sunduğu belirtilene Ardahan’da bu yollar dolaysıyla kırılıp, dökülen araçlarda sanayi sitesini doldurmuş durumda.

ARDAHAN’IN YOLLARINDA GÜLLER AÇAR BAĞLARINDA’ türküsünün ‘AY YÜZLÜ YOLLAR..’ şarkısına döndüğü Ardahan’da Genel Sekreterliğe bağlı İl Özel İdaresinin köy yollarını yapmamasına tepki gösteren vatandaşlar İl Genel Meclis üyelerine seslenerek sitem etti.
Ardahan’ın tüm köy yollarında meydana gelen bozulmalar nedeniyle köstebek yuvasına dönüşmesi sürücülere de zor anlar yaşatıyor.
Başta, hektar olarak Ardahan’ın en büyük İlçesi olan Hanak ve nüfus olarak en büyük ilçesi Göle’de olmak üzere kente bağlı bir çok köyün yolları içler acısı bir hal almış durumda.

ÇILDIR’I ÇÖP GÖTÜRÜYOR..

ARDAHAN’IN YOLLARINDA GÜLLER AÇAR BAĞLARINDA’ türküsünün ‘AY YÜZLÜ YOLLAR..’ şarkısına döndüğü Ardahan’da Genel Sekreterliğe bağlı İl Özel İdaresinin köy yollarını yapmamasına tepki gösteren vatandaşlar İl Genel Meclis üyelerine seslenerek sitem etti.

Her biri başka telden çalan derneklerle, federasyonla değil, belediye ve kaymakamlık iş birliği ile göl festivalini yapmayı düşündüklerini belirten Ardahan’ın Çıldır İlçesinin Kayyum değil, CHP’li rakibiyle oyları eşit olunca çekilen Kura’dan çıkan belediye başkanının yönetiminde olan Çıldır Gölünü çöp götürüyor.


Hemen yanı başında bulunan Çıldır ilçesinin çöplerinin döküldüğü vahşi çöp merkezinde rüzgarında katkısıyla çevreye saçılan çöplerin yanı sıra dinlenmek için göle giden vatandaşların bıraktıkları çöpler başta Sarı balık olmak üzere gölde yaşayan canlıların yanında göl çevresindeki tarla ve çayırları da kirlettiği gibi, burada otlayan hayvanların yemliklerini de zehirliyor.

Baharın ardından gelen yazın iyiden iyiye ısıttığı havalar dolayısıyla göl kenarına gidip, piknik yapan, göle girip, serinleyen vatandaşların bıraktıkları çöplerle her geçen gün kirlenen Çıldır gölü çevresindeki yeşil alanların naylon poşetler başta olmak üzere ne ararsan bulunan çöplerle dolup taşmış durumda.

7DÜĞÜNÜMÜZ VAR DOSTLAR DAVETLİSİNİZ..

23 Haziran 2024 Tarihi Haber

Başta hemşerilerini, siyasi arkadaşlarını olmak üzere herkesi bu mutlu günlerine davet eden baba Mali Müşavir Togay Çoban gelini Esranur ile dünya evine girecek olan oğlu Oğuzhan’ın dünya evine gireceği düğünlerine herkesi davet ettiğini söyledi.

Aynı zaman da İstanbul Esenyurt Belediyesi Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili olan Ardahanlı Mali Müşavir, Hanak Dernek Başkanı olan Togay Çoban ve Makbule Çoban’ın oğlu Sigortacı Oğuzhan Çoban, Hatice-Bünyamin Balcı’ın biricik kızı Esranur ile dünya hayatına giriyor.


Tüm dost, eş ve arkadaşlarını bu mutlu günlerine davet eden Makbule-Togay ve Hatice Bünyamin çiftleri 30 Haziran’da İstanbul Avcılar’da bulunan İBB Köşk Toplantı ve Davet Salonu’nun da gerçekleşecek olan düğün töreni saat: 19.00’da başlayacak.

Eskişehir’de de düğün var..

Öte yandan Göç ve Yılmaz Ailesinin çocukları Sevda ve Doğukan’ında düğünleri de Eskişehir’de gerçekleşecek.
20.07.20224 günü saat: 12.00’da gerçekleşecek olan düğün öncesi tüm dost ve arkadaşlarını davet ettiği açıklamasında şöyle denildi.

DÜĞÜNÜMÜZ VAR DOSTLAR
Değerli Arkadaşlarım, kıymetli dostlarım,
Oğlum Doğukan’ın düğün törenini 20 Temmuz Cumartesi günü Eskişehir’de siz değerli dost, akraba ve arkadaşların katılımı ile gerçekleştireceğiz.
Düğünümüz Türkiye’nin Venediği Eskişehir’de olacak.
Düğün vesilesi ile hem Eskişehir’i görmüş olacak ve hem de düğünümüze iştirak etmiş olacaksınız. Kısaca muhteşem bir gün yaşamış olacaksınız.
Düğünümüze katılımınız bizi onurlandıracaktır.
Ayrı ayrı şehirlerde olmamız ve beklenmedik bir kaza sonucu sağ ayak bilemiğin kırılması sonucu ameliyat ile platin yerleştirildiğinden davetimizi affınıza sığınarak sosyal medya aracılığı ile yapmak zorunda kaldım.
https://maps.app.goo.gl/7XZZJBRT2tybeqDv9
Not: Eskişehir’de konaklama yapmak isteyen arkadaşlar bana bildirdiği takdirde konaklamaları ile ilgili rezervasyonlar yapılacaktır. Mete-Ayfer Yılmaz

KOYUN SAYISI ARTMIŞ DİYORLAR DOĞRU MU?!..

Bir çok öğrencinin bir yılı kaybedip, sınıfta kaldığı okul tatilini bayrama bağlayıp, 9 günlük tatil ilan eden hükümetin asil havuz medyasının yanında sanaldaki trolleri de ‘tatilde ne’ diyerek ekonomik olarak battı denen ülkenin batmadığını tam aksine bir eli yağda , bir eli balda yetmedi iki ayağı da denizde demek için yoğun bir şekilde çalışmaya devam ederek, boş durmadı.
Başta, tatil boyunca CHP’li Belediyenin başında olduğu Bodrum’un girişinde durup, iktidara borazanlık yapmak adına, ‘Milyonlar tatile akın ediyor’ derken diğer yandan da ‘Ancak Turistler çöpten şikayetçi..’ deyip CHP’li yönetimi döver şeklinde haberler yapan TRT ve A Haber gibi kanalları başta olmak üzere gazete ve medya havuzunun yanı sıra trollerde biz hainlerin (!) ve tatilcilerin gözlerine taktığı kara gözlüklerine inat hiç çıkarmadıkları pembe gözlükleri ile bu ülkede denildiği gibi ekonomik bir sıkıntının olmadığı tam tersine herkesin cebi dolu olarak tatile çıktığını anlatmaya çalışıyorlardı.


Evet, Kamil Durdağı isimli bir takipçimin de Bodrumda büyük ihtimalle polis dronuyla çekilmiş olan bir fotoğrafı ‘Açız, açız diyenler yollara düşmüş’ notuyla sanaldaki sayfasında paylaşıp, adeta ‘beni de maaşlı troller arasına alın’ dercesine iktidara gülücükler gönderirken, biz hainlere (!) de ‘alın siz millet aç derken, görün, gözünüze dizinize dursun’ demiş.
Bu paylaşımın altına yorum yapanlarsa Durdağı’dan aşağı kalmamış ve insanı şeyinden cırarcasına sözüm ona iktidar savunucuları olduklarını ima edip, ‘Durdağı’yı maaşlı troller arasına alırsanız, bizi de unutmayın’ demeye çalışmışlar.
Baktığımda Ardahan’dan çok Kars heveslisi bir Çıldırlı olduğunu bildiğim Durdağı’nın telefonu benim rehberimde var mı diye bakınca iyi ki yokmuş deyip, aramaktan vazgeçtim. Ve 1953 yılından 1993 yılına kadar Akyaka Sınır Kapısı ile aktif olarak demiryolu ile Ermenistan Gümrük kapısının olduğu ve yıllardır kapalı olan bu kapının neden açılmadığını sormayan bir Arpaçaylı olduğunu tahmin ettiğim Durdağı’nın paylaşımlarının altına yorum yapan gönüllü trollerden biri de aynen şöyle yazmış.
‘Kardeş Kars’ta Arpaçay da köy de araç trafiği var çok şükür tek sıkıntı petrol ofisinde yakıt yok. Evler olmasa dışarıda yemek yemeye yer yok. Suyumuz bol dereler çeşmeler boş akıyor. Taner Öztürk’ diye yazarak biz açlara ekmek, yemek yoksa boşa akan suyu için demiş..
Yazının içindeki fotoğrafla bu paylaşımı yapan ve paylaşımın altına yorum yapanlar acaba Bodrum’a tatile gidenlerin çoğunun ekonomiden sorumlu bakanın yardımcıları gibi bir yetmedi 11 maaş alanlar veya ne olursa olsun Reise duydukları aşktan dolayı toz kondurmadıkları iktidara yakın, maaşlı trollik yapanlar olup olmadığını da merak ettiler mi diye merak ederken karşıma bu kez Durdağı gibi hemşerim olan Göleli Bülent Çomak’ın kendi sanalında yaptığı paylaşım önüme düşüyor.


Ve Durdağı’nın yukarıda ki fotoğraf ile, ‘Açız, açız diyenler yollara düşmüş’ notuyla yaptığı paylaşımın altına bende, ‘Yok canım tokuz.. Reisinizden Allah razı olsun.. Ha bu arada Kamil , Taner Arpaçay’da koyun sayısında da patlama olmuş haberiniz var mı? Vallahi ben değil, meslektaşım Suat İncedere sizin ortalıkta görünmeyen ve bizim dernekler gibi birliği cebinde, evinde, çantada gezdiren Çıldırlı Koyun, Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanından haber almış doğru mu?..’ notunu düştükten sonra Çomak’ın paylaşımını da köşeme alıp, yazımı ‘Acaba koyun sayımız kaç olmuş?’ ‘ diyerek yine uzattım, özür dilerken..
Ekose ceketli Özgür Özel’li CHP’nin bile hala umut beklediği batmış denen ülkenin ekonomiden sorumlu bakan Mehmet Şimşek’in ekibi olan Maliye Bakanlığı bürokratlarının birden fazla yerde yönetici olduğu açıklanmış..
İşte Bodruma değil, Çıldır’a bile gidemediğini öğrendiğim ve bir hastahanede temizlik kadrosunda çalışan hemşerim, dostum, gönüllü, maaşsız trol denecek derecede AK Partili Durdağı’nın aç dediği asıl toklar ilgili o haberin paylaşımı..
* Abdullah Erdem Cantimur: Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı, Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Üyesi
* İsmail İlhan Hatipoğlu: Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı, Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı
* Osman Çelik: Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı, Türk Eximbank Yönetim Kurulu Başkanı
* Zekeriya Kaya: Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı, TÜPRAŞ Yönetim Kurulu Üyesi
* Selçuk Sevinç: Vergi Denetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Devlet Malzeme Ofisi (DMO) Yönetim Kurulu Üyesi
* Mustafa Koç: Hazine ve Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı, Devlet Malzeme Ofisi Yönetim Kurulu Üyesi
* Mert Özarar: Hazine ve Maliye Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü, Türkiye Denizcilik İşletmeleri Yönetim Kurulu Üyesi
* Fatih Altınkayık: Hazine ve Maliye Bakanlığı Personel Genel Müdürü, Türkşeker Yönetim Kurulu Üyesi
* Didem Bahar Özgün Yılmaz: Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ekonomik Programlar ve Araştırmalar Genel Müdürü, Türk Eximbank Yönetim Kurulu Üyesi
* Serdar Ülker: Hazine ve Maliye Bakanlığı Finansal Piyasalar ve Kambiyo Genel Müdür Yardımcısı, Kredi Garanti Fonu Yönetim Kurulu Üyesi,

* Kerem Dönmez: Hazine ve Maliye Bakanlığı Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürü, Katılım Finans Kefalet A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi, Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Yönetim Kurulu Üyesi
* Muhammet Faruk Aykut: Hazine ve Maliye Bakanlığı Kamu Sermayeli Kuruluş ve İşletmeler Genel Müdürü, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Yönetim Kurulu Üyesi
* Ömer Karademir: Maliye Bakanlığı Kamu Finansmanı Genel Müdürü, Türkiye Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu Başkan Vekili
* Nazmi Zarifi Gürkan: Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürü, Türkiye Denizcilik İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı
* Bekir Bayrakdar: Gelir İdaresi’nin Başkanı, Merkez Bankası Denetleme Kurulu Üyesi, ASELSAN Yönetim Kurulu Üyesi
* Faruk Gözübüyük: Bakanlığa bağlı Gelir İdaresi’nin Başkan Yardımcısı, İller Bankası Denetim Kurulu Üyesi
* Mehmet Arabacı: Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı, Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi
* Bekir Emre Haykır: Özelleştirme İdaresi’nin Başkanı, PETKİM Yönetim Kurulu Üyesi..
Bilmem ama bende Suat İncedere’nin mi başka bir gazeteci arkadaşının mı bulup, resimlediği Ardahan Koyun ve Keçi Birliği Başkanının fotoğrafını ekleyip, ‘Sayın ortada olmadığın için, bölge, ülke, dünya sorunlarıyla ilgili konuşmadığın için, gündeme gelecek bir başkanlık çalışması yapmadığın için adını doğru dürüst bilmediğim sayın başkan memlekette koyun sayısı çok mu arttı gerçekten?..’ sorusuna cevap bekleyerek bitirmeyeyim yine bir hayli uzayan yeni bir yazımı…

Yeni anayasa çalışmaları hız kazandı

Online eğitim platformları, öğrencilere her yerden erişim imkanı sağlıyor. Uzaktan eğitim ve dijital sınıflar, öğrencilerin öğrenme süreçlerini destekliyor. Teknolojinin kullanımıyla birlikte öğretim metotları da değişiyor ve öğrencilere interaktif bir öğrenme deneyimi sunuluyor.

Bir başka konu olarak, gündem haberlerinden bahsedelim: Teknoloji dünyasında yapay zeka ve otomasyon, iş dünyasında dönüşüm sağlıyor. Artırılmış gerçeklik uygulamaları, müşteri deneyimini geliştirerek perakende sektöründe fark yaratıyor. E-ticaret platformları, mobil ödemeler ve dijital pazarlama stratejileri de hızla gelişiyor. Sağlık sektöründe ise genetik testler, kişiselleştirilmiş tedavi yöntemlerinin gelişmesine katkı sağlıyor. Yapay zeka destekli teşhis sistemleri ve robotik cerrahi teknolojileri de sağlık alanında büyük bir dönüşüm yaratıyor.

Geçiş yapacak olursak, seyahat sektöründe ise alternatif tatil rotaları popülerlik kazanıyor. Doğa ile iç içe olan kamp tatilleri, yürüyüş turları ve bisiklet gezileri tercih ediliyor. Kültür turizmi ise tarihi ve arkeolojik mekanlara olan ilgiyi artırıyor. Teknoloji ile entegre edilen turizm deneyimleri, seyahat severlere daha interaktif bir gezi deneyimi sunuyor. Ayrıca, yerel lezzetleri keşfetmek için gastronomi turları da tercih ediliyor.

Sağlık alanında büyük bir dönüşüm

Özellikle oversized kesimler ve katmanlı giyim tarzı popülerliğini sürdürüyor. Aksesuar olarak ise altın ve gümüş tonlarında geometrik şekilli takılar tercih ediliyor. Ayakkabılarda ise platform tabanlı modeller gözde bir seçenek haline geldi.

Lorem ipsum gibi yapay metinler yerine, gerçek anlam taşıyan bu Türkçe metinleri kullanarak, demo sitenizi daha gerçekçi bir şekilde oluşturabilirsiniz. Bu metinler, tasarım ve içerik düzenlemelerinizi test etmenize yardımcı olacaktır. Sitenizi ziyaret eden kullanıcılar, gerçekçi içeriklerle etkileşime geçerek sitenizin işlevselliğini daha iyi anlayabilirler. Bu da potans

iyeliklerinizi artırabilir ve kullanıcıların sitenize olan ilgisini çekebilir.

Gündem haberlerine geri dönecek olursak, politika dünyasında yaşanan gelişmeler büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Seçim süreçleri, siyasi liderlerin açıklamaları ve hükümet politikaları kamuoyunun dikkatini çekiyor. Ekonomi alanında ise enflasyon, işsizlik oranları ve döviz kurları üzerindeki dalgalanmalar yakından izleniyor. Yatırımcılar ve iş dünyası, bu değişkenlerin etkilerini analiz ederek stratejilerini belirliyor. Ayrıca, sosyal sorumluluk projeleri ve sürdürülebilirlik girişimleri de iş dünyasında önem kazanıyor.

Eğitim dünyasında ise dijital dönüşüm hızla ilerliyor. Online eğitim platformları, öğrencilere her yerden erişim imkanı sağlıyor. Uzaktan eğitim ve dijital sınıflar, öğrencilerin öğrenme süreçlerini destekliyor. Teknolojinin kullanımıyla birlikte öğretim metotları da değişiyor ve öğrencilere interaktif bir öğrenme deneyimi sunuluyor. Ayrıca, STEM eğitimi ve girişimcilik programları da gençlerin beceri ve yeteneklerini geliştirmeye yönelik çalışmalara öncelik veriliyor.

Sonuç olarak, bu örnek Türkçe metinler, demo sitenizin içeriğini gerçekçi ve anlamlı bir şekilde tamamlamanıza yardımcı olacak. Her bir paragraf, farklı konulara değinerek ziyaretçilerin ilgisini çekebilir ve sitenizin işlevselliğini test etmenize olanak sağlar. Gerçek anlam taşıyan metinler, kullanıcı deneyimini iyileştirebilir ve sitenizin profesyonel bir görünüm sunmasını sağlar.

DİĞER VİDEOLAR