Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Karateciler, Futbolcu ve Voleybolcular Gazetecilerle Gündem’de ..

Uydu üzerinde yayın yapan ulusal TEMPO TV’de canlı olarak yayınlanan GAZETECİLERLE GÜNDEM bugün e saatlik canlı yayınla Karatecileri, Futbol ve Voleybol Kulüp Başkan ve sporcuları konuk edecek. Saat: 20.00’da Serhat Ardahan Spor 75 Spor Kulübünün Başkanı, Ardahanlı İş insanı Yusufalp Yılmaz’ı konul edecek olan GAZETECİLER GÜNDEM saat: 22.00’da da Kamil Uci Karate do Okulu Yönetici ve Sporcularını konuk edecek.
Dün Ardahan Göle ilçesine bağlı Çakırüzüm (Muzıret) Derneği ve Yöneticilerini konuk eden GAZETECİLERLE GÜNDEM’i izlemek için TEMPO TV ekranlarına konuk olmak yeterli olacaktır.

 

DERVİŞ ARSLAN:

HOÇVAN ve HOÇ/FED KAZANACAKTIR..

Önümüzde ki günlerde olağanüstü kongreye giden Hoçvan Dernekler Federasyonu Başkanlığına tecrübeli, sosyal olaylara duyarlılığıyla tanınan iş insanı Derviş Arslan aday olduğunu açıkladı.

‘Adayım çünkü’ diyen HOÇ/Fed Başkan Adayı Derviş Arslan 25 Ağustos’ta olağanüstü kongreye gidecek olan HOÇ-FED’in 21 pare köyü bulunan Hoçvan ve Hoçvanlıların yanında Kafkaslara açılan Serhat Ardahan kentinin önemli bir sivil toplu kuruluşu olduğu inancıyla arkadaşlarımızla birlikte daha iyi bir yönetim anlayışı ile yola çıktıklarını belirterek, 200’e yakın HOÇ-FED delegesinin vereceği karara talip olduklarını söyledi.

‘İçinde yaşadığımız topluma ve ülkeye kaşı olan sorumluluk bilinciyle çıktıkları bu yolda HOÇ-FED’e Delegasyonu, Hoçvan ileri geleleri, Köy muhtarları ve tüm Hoçvanlılarla el birliği içinde daha iyisini yapmaya aday olduklarını belirten Hoçvan Dernekler Federasyonu Başkan Adayı, iş insanı Derviş Arslan demokrasiye olan inançları ile Hoçvanlı gençlerle, kadınlarla birlikte hareket edip, Hoçvan ve Hoçvanlılar için en iyisini yapacaklarına olan inançla tüm HOÇ-FED Delegasyonunu, Hoçvanlıları 25 Ağustos’ta İstanbul Esenyurt’ta bulunan Hoçvan Dernekler Federasyonunda yapılacak olan olağanüstü kongreye ve HOÇ-FED’e sarılıp, sahip çıkmaya davet ediklerini de belirtti.

İstanbul’un yanı sıra tüm ülkede bulunan Hoçvanlıları güçlü bir çatı altında bir araya getirme projelerinin yanı sıra güçlü bir Hoçvan çatısı için ellerinden geleni yapacaklarının da bilinmesini önemle isteyen HOÇ-FED Başkan Adayı, İş insanı Derviş Arslan  hiç bir kişisel beklenti içine girmeden tüm Hoçvanlıları sorunlarının en aza indirilmesine yönelik her tülü çaba ve gayrete omuz vermek için HOÇ-FED Başkanlığına ve yönetimine talip olduklarını belirten Arslan başta Hoçvan Muhatarlar Derneği, Hoçvan Spor olmak üzere bölgedeki sosyal, siyasal her konuya duyarlı bir HOÇ-FED oluşumuna çaba göstermek için yönetime talip olduklarını da sözlerine ekledi.

İstanbul’da ki gibi Ardahan merkez de de tüm Ardahanlıları ağırlayacak olan Dursun Akçam Kültür Merkezi örneği gibi bir Hoçvan Dernekler Federasyonu Kültür Evi kurma ve yapma planlarının olduğunu da belirten ve Ardahan’ın en büyük dağı Kısır Dağı gibi her haklı konuda başlarını dik tutan ve Ardahan’ın en güçlü stk’ların başını çeken HOÇ-FED Başkan Adayı Derviş Arslan HOÇ-FED Delegasyonu ve Hoçvanlıları onayı ile seçildikleri takdirde yapacaklarını özetle şöyle sıraladı.

Şeffaf, Hesap Veren Bir Yönetim.. İşlevsel Yönetim Grupları Oluşturmak, Kültü-Sanat ve Sportif Faaliyetler, Öğrencilere Destek, Tüm Hemşerilerimizin Acı ve Tatlı Günlerinde Yanlarında Olmak, Kadınlara Yönelik Çalışmalar.

Derviş Aslan

Hoçvan Dernekler Federasyonu Başkan Adayı

TUİK Göçüde mi gizliyor?..

Başta enflasyon, işsizlik olmak üzere bir çok konu da yaptığı araştırmalarına inanılmayan TUİK bu kez Nüfus hareketlenmelerini gölgelemeye başladı.
Son araştırmasında göç veren illeri göç alan iller şeklinde değiştiren TUİK bir taraftan Ardahan’a 6 bin 856 kişinin göç ettiğini belirtirken diğer yandan aynı Ardahan’da 6 bin 811 kişinin göç ettiğini açıkladı. Yani göç aldıysa nüfusu artması gereken Ardahan’ın aslında göç verdiğini saklamaya çalıştığı gözlendi.
İşte o haber Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılına ilişkin “İç Göç İstatistikleri” bültenini yayımladı.
Buna göre, ülkede 2007-2008 döneminde yüzde 3,18 olan iller arası göç eden nüfus oranı, yıllar içinde inişli ve çıkışlı seyir izleyerek 2023 yılında yüzde 4,04 oldu.
Bu çerçevede Türkiye’de, geçen yıl 3 milyon 450 bin 953 kişi iller arasında göç etti. Bu nüfusun yüzde 47,9’unu erkekler, yüzde 52,1’ini ise kadınlar oluşturdu.
En çok göç alan il İstanbul, en az göç alan il Ardahan oldu
Türkiye’de iller arası göç eden nüfusun dağılımında, İstanbul 412 bin 707 kişiyle en çok göç alan il olarak tespit edildi. İstanbul’u sırasıyla 232 bin 700 kişiyle Ankara ve 147 bin 765 kişiyle İzmir takip etti. En az göç alan iller ise sırasıyla 6 bin 856 kişiyle Ardahan, 10 bin 202 kişiyle Bayburt ve 11 bin 806 kişiyle Tunceli oldu.
İstanbul 581 bin 330 kişiyle en çok göç veren il olurken, bu ili 208 bin 740 kişiyle Ankara ve 164 bin 247 kişiyle Hatay takip etti.
En az göç veren iller ise sırasıyla 6 bin 811 kişiyle Ardahan, 7 bin 234 kişiyle Tunceli ve 7 bin 604 kişiyle Kilis olarak belirlendi.
Geçen yıl en fazla göç hareketliliği 20-24 yaş grubunda
Türkiye’de, geçen yıl en fazla göç hareketliliği 647 bin 191 kişiyle 20-24 yaş grubunda gerçekleşti. Söz konusu yaş grubunda göç edenlerin yüzde 43,4’ünü erkekler, yüzde 56,6’sını ise kadınlar oluşturdu.
Geçen yıl iller arası göç edenlerden 601 bin 481’i hanedeki fertlerden birine bağımlı göç etti. Diğer göç etme nedenleri incelendiğinde, 518 bin 16 kişinin daha iyi konut ve yaşam koşulları, 512 bin 11 kişinin ise eğitim nedeniyle göç ettiği görüldü.

Başkanlar Gazetecilerle Gündem’de olacaklar..

Gazeteci Fakir Yılmaz ile Gazeteci Özlem Şeyma Yılmaz’ın birlikte hazırlayıp, uydu üzerinde yayın yapan ulusal tv TEMPO TV’de canlı olarak sundukları GAZETECİLERLE GÜNDEM bu hafta da dopdolu.
Bugüne kadar bir çok önemli isimi konuk eden ve 4 yıldır kesintisiz devam eden GAZETECİLERLE GÜNDEM’in bu hafta sonu konukları yine başkanlar olacak.
Cumartesi günü saat: 18.00’da Ardahan’ın Göle ilçesine bağlı Çakırüzüm (Muzaret) Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Güven Ağır ve Dernek yönetimini konuk edecek olan GAZETECİLERLE GÜNDEM pazar günü saat: 20.00’da da Serhat Ardahan Spor 75 Spor Kulübünün Başkanı, Ardahanlı iş insanı, Yusufalp Yılmaz’ı canlı yayında ağırlayacak.


Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Göle Kaşar Festivalinin sponsorluğunda yapan Çakırüzüm (Muzaret) Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Güven Ağır ile stk çalışmalarını konuşacak olan Gazeteci Fakir Yılmaz pazar günüde saat: 20.00’da 3. Lig özlemi çeken Ardahan’ın Serhat Ardahan Spor 75 Kulübünün başkanı, Ardahanlı iş insanı Yusufalp Yılmaz’ı konuk ederek, bir önceki başkanlık sürecini ve Ardahan’da ki sportif etkinliklerinin yanı sıra iş dünyasının spor, gençlere sahiplenmesi konusunda görüş, alış verişende bulunacaklar.

Hanak tel peyniri..

Ardahan’ın Hanak ilçesinin yüksek yaylalarında, soğuk suların serinlettiği köylerde, geleneksel yöntemlerle üretilen Hanak tel peyniri, Türkiye’nin en özel lezzetlerinden biridir.
Hanak tel peyniri, sadece Hanak’ta bulunan özel bir bakteri kültürü ve zengin çiçek florasının sunduğu benzersiz sütten yapılır. Yöresel bir miras olan bu peynir, şimdi coğrafi işaretle tescillenmiş ve böylece hem koruma altına alınmış hem de tüm dünyaya tanıtılma fırsatı bulmuştur.
Hanak tel peyniri, adını aldığı Hanak’ta, sabırla ve özenle üretilir. Yapımında kullanılan süt, bölgenin endemik bitkilerle beslenen keçi ve ineklerinden elde edilir.
Bu süt, peynire eşsiz bir tat ve kıvam kazandırır. Peynirin telleri, ustaların maharetli ellerinde bir sanat eserini andırır. İnce uzun tellere ayrılan peynir, kahvaltıların vazgeçilmezi olmanın yanı sıra, birçok yemekte de lezzet katıcı olarak kullanılır.
Coğrafi işaret aldı Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası’nın girişimleriyle coğrafi işaret alan Hanak tel peyniri, artık Ardahan’ın bir simgesi haline gelmiştir.

Bu tescil, peynirin kalitesini ve orijinalliğini garanti altına almakla kalmaz, aynı zamanda bölgenin ekonomisine de katkı sağlar. Hanak tel peyniri, Ardahan’ın soğuk ikliminde, temiz havasında ve bereketli topraklarında, geçmişten gelen bir lezzet hikayesini günümüze taşır.
Ardahan’ın bu özel peyniri, sadece lezzetiyle değil, aynı zamanda kültürel önemiyle de dikkat çeker. Hanak tel peyniri, Ardahan’ın kahvaltı sofralarını süsleyen, misafirperverliğin ve bölge insanının sıcaklığının bir simgesidir. Tescil ile birlikte, Hanak tel peyniri, Ardahan’ın geleneksel tatlarını koruma ve gelecek nesillere aktarma misyonunu da üstlenmiştir.


Bu peynirin hikayesi, sadece bir gıda ürününün ötesinde, bir bölgenin kültürünü, doğasını ve insanının emeğini yansıtan bir serüvendir. Hanak tel peyniri, Ardahan’ın sofralarından dünya mutfağına uzanan bir yolculuğa çıkmıştır ve bu yolculuk, her bir telinde gizli olan zanaat, emek ve gelenekle devam etmektedir.

Kaymakam makamda oturup, talep beklemiyor,
bizzat ayaklarına gidip taleplerini alıyor..

Son kararname ile Gürcistan ve Ermenistan’a sınır olan Ardahan’ın Çıldır ilçesine atanan kaymakam Efe Kılıç makamında oturup, vatandaştan taleplerin kendisine gelmesini beklemektense ayaklarına gidip, sorunlarını ve taleplerini yerinde dinliyor.
Ardahan’ın 34 köyü 10 mahallesi, 2 gölü ve kalesi olan iki ülkeye komşu, Aktaş Gümrük Kapsı ile Kafkaslara açılan Çıldır’a atanan yeni kaymakam vatandaşla kurduğu yakın ilişkisi takdir topluyor.

Tek ana caddesi olan Çıldır’da bir anda kaymakamı yanlarında gören vatandaşlar önce şaşırıyor, sonra ayaklarına kadar gelip, kendilerini dinleyen, taleplerini bizzat kendilerinde alan kaymakamla çay içerek hasbihâl etmenin keyfini yaşıyorlar.
ÇILDIR SPOR KURULSUN..
İlçenin yeni kaymakam Efe Kılıç’ın ‘efendi’ değil, adı gibi bir efelikle bizzat ayaklarına gelip, dertlerini dinlemesi, taleplerini kendilerinden bizzat almasına çok memnun olan Çıldırlılar yeni kaymakamdan göç eden gençleri ilçede yanlarında tutacak iş sahası ve futbol takımı istemekteler.


Çıldır’ın Ardahan Amatör Futbol Liginde yer almasını isteyen Çıldırlılar, Çıldır’ı temsilen bir futbol takımının oluşturulmasını isterlerken kış gelmeden Şeytan Kalesi ile Kurtkala’ya giden yollar gibi köy ve yayla yolarının onarımının da istediler.


Yeni kaymakamlarından bir gözü hala açılmayan Mozoret tünelinin ve pasaport işlemlerinin hala sorunlu olduğu Çıldır Aktaş Gümrük Kapısının yol güzergahında iş yeri açabilmeleri için imar izni de istedikleri görülen Çıldırların bir diğer isteği de Çıldır ve Aktaş Göllerinin yanı başına kurulacak turistik tesislere engel olan Kıyı Kenar Çizgisi engelinin ortada kaldırılmasını da talep ederek, Çıldır ve Aktaş isimli her iki gölde balık avcılığı yapanların bir kaç kişinin elinde olmasından da yakındıkları da görüldü.

DOĞRANAN ORMANLAR İÇİN

EYLEME GİDECEĞİZ DEDİLER,

ÇAĞ YİYİP GERİ GİTTİLER..

Son olarak Ardahanlıların piknik alanı olarak kullandığı ve Ardahan Bal Festivalinin yapıldığı alan olan Yalnızçam (Gölebert) ormanlar kesimlerinin devam ettiği Ardahan’da, ‘Genişletme ve Yenileme’ adı altından yapılanın orman katliamı olduğunu öne süren ve İstanbul’da düzenledikleri toplantıda festivale gidip, eylem yapacaklarını belirten Göleli STK’lar çağları yiyip, eylem yapmadan İstanbul’a gittiler.


Başta Göle Dernekler Federasyonu olmak üzere bir çok Göle Derneğini temsil eden sivil toplum örgütü üyesinin katıldığı toplantıda alınan ‘eylem’ kararını uygulamadan geri dönmeleri tepkilere neden olurken orman kesimi de tüm hızıyla devam ediyor.
İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi batı illerinde bulunan stk’lar gibi Ardahan merkezde bulunan siyasiler ile stk’larında yaşanan orman katliamına sesi kaldığı görülürken, yerel ve genel basınında bu yaşananlara karşı duyarsızlıkları dikkat çekmekte.


Ardahan Kent Konseyi Başkanın Rize’de verdiği poz ile çayın Ardahan’da da ekilebileceğini belirttiği bir sırada bu konseyin ve diğer stk’ların yaşanan orman katliamına neden sesiz olduğunu merak konusu olmakta.

Serhat Ardahan 75’in hedefi 3 Lig..

‘Futbol’ da, Voleybol ‘da da varız’ diyen Başkan Yusuf Alp Yılmaz: Ardahan’ı 3. Lige Serhat Ardahan 75 Spor taşıyacak..

Geçtiğimiz sezon ortaya koyduğu performans ile Ardahan spor kamuoyunda adını yazdıran İş insanı Yusufalp Yılmaz, ‘Bu sezonda, her zaman da Serhat için varım..’ dedi.

Yeni takım, yeni yönetimle yola çıkmaya hazırlanan Serhat Ardahan Spor Başkanı, Ardahanlı iş insanı Yusufalp Yılmaz 2024-2025 Futbol sezonunda estirecekler rüzgarla uzun yıllardır 3. Lig özlemini çeken Ardahan’ı lige taşımayı hedeflediklerini söyledi.
Serhat Ardahan Spor 75 olarak buna hazırlandıklarını belirten Başkan Yusufalp Yılmaz bugüne kadar ligde olması gereken Serhat Ardahan’ın, Serhat Ardahan 75 Spor Kulübünün Voleybol Takımıyla da iddialı olduğunu belirtti.


İki Yılmaz Başkan Bir Aradaydılar..

Gazeteci Fakir Yılmaz’ında bir dönem başkanlığını üstlendiği Serhat Ardahan Spor’un ski Başkanı Yusufalp Yılmaz yeni takım Serhat Ardahan 75 ile eskiyi aratmayacakları ve o çok istenen başarıyı tüm Ardahan Kamuoyu ile birlikte elde edeceklerini söyledi.

Serhat Ardahan Spor 75 Spor Kulübü olarak tüm alt yapı çalışmalarının sonuna geldiklerini belirten Başkan Yusufalp Yılmaz yeni takım olarak yeni yönetimle 2024-25 Futbol Sezonunda ekip arkadaşları, Vedat Yılmaz, Orçin Eminağaoğlu, Ferman Güler, Mehmet Günay, Murat Bayraktar, Musa Tunay Demir, Mehmet Toker, Sinan Aktaş ve Hali İbrahim Aktaş ile alacakları yolun sonunda Serhat Ardahan’ı 3. Lige ve oradan da daha üze liglere taşımayı hedef edindiklerini belirtti.

Lig’de olmayan İl ARDAHAN

Geçtiğimiz sezon ortaya koyduğu performans ile Ardahan spor kamuoyunda adını yazdıran İş insanı Yusufalp Yılmaz bu sezonda, her zaman Serhat için varım dedi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun en son verilerine göre bankalarda en çok para tutan şehirler arasında olmayan Ardahan, Gürcistan ve Ermenistan’a sınır olmasına karşın Havaalanı olmayan, Tren İstasyonu bulunmayan, biri demiryolu olmak üzere 3 gümrük kapısına sahip olmasına karşın ithalatta, ihracatta sıfır çeken, BAL Liginin ötesine geçmeyen futbol takımı ve en az konut üretilen, satılan İl olarak 81 İl liginde hep sonlarda yer alırken, yoksulluk ve göçte bir çok il arasında ilk sıralarda yer almakla bilinen bir kent.

CHP’li Faruk Demir’de mi
AK Parti’ye Geçecek?!

Ekonomik sıkıntılar içinde olan Ardahan’ın CHP’li Belediye Başkanının arayış içinde olduğu şu günlerde iktidar partisi AK Partili siyasilerle kol kola girmesi dikkatlerden kaçmıyor.

ARDAHAN’IN CHP’Lİ, DAMAL’IN BAĞIMSIZ, KÖPRÜLÜ’NÜN BBP’Lİ BELEDİYE BAŞKANLARI AK PARTİ’YE Mİ GEÇİYORLAR?!.
Partisinin 23’üncü kuruluş yıl dönümü programıyla ilgili basın toplantısı düzenleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın bazı belediye başkanlarının AK Parti’ye katılımlarının olacağını ifade ettiği gün kanka olduğu AK Parti eski Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay ile birlikte bir ev ziyaretinde fotoğraflanan CHP’li Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir’inde AK Parti’ye geçeceği söylenen belediye başkanları arasında olduğu öne sürüldü.

Damal ve Köprülü Başkanları da Var mı?

AK Parti 23’üncü yaşını kutlamaya hazırlanıyor. Programa ilişkin AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ açıklamalarda bulundu. Dağ, partiye yeni katılımlar olacağını belirterek, “15 belediye başkanı noktasında katılımlar olacak. İki milletvekili katılacak. Görüşmeler de sürüyor. Yeni katılımlar olabilir” dedi.


Dağ’ın bu açıklaması ardından AK Parti’ye katılacakları söylenen 15 Belediye Başkanı arasında Ardahan’ın Damal İlçesinin Bağımsız Belediye Başkanı ile Göle Köprülü (Goreveng) Beldesinin Büyük Birlik Partisi Belediye Başkanın da olup, olmayacağı merakla beklenmekte.

Başkanın koruması Volkan Gök

Ardahan Belediye Başkanının Şoförü

Damal’da Bıçaklanarak Öldürüldü!

Koruması Ağır Yaralı!..

Haber: Fakir Yılmaz/Gazeteci

9 Ağustos 2024 tarihli Haber

Uzun süredir açılması beklenen ancak hala açılmayan Ulgar Dağının altında bulunan ve yapımına Ulgar Tüneli ile başlanıp, Ulgar tünelinden önce açıldıktan bir sonra çıkan olaylar nedeniyle uzun süre kapalı kalan otel geçtiğimiz günlerde yeniden açıldı ve yine bir olaya hem de bu kez ölümlü bıçaklanmalara sahne oldu.

Başkanın şoförü Güntay Hoş

Başkanın ölen şoförü Güntay Hoş
Alınan bilgilere göre Ardahan Belediyesinde çalışan ve resmi polis koruması verilmeyen CHP’li Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir’in özel korumalığını yapan Volkan Gök, şoförü Güntay Hoş ve Sezer Keleş isimli Ardahan Belediyesi temizlik işçisi gece saat 01.00 sırlarında gittikleri Damal Seyitören köyü sınırları içinde ki Ulgar Dağının eteğinde ki dağ otel/restoranda bilinmeyen bir nedenle tartıştılar.Seyitören (Seyd-i Viran) köylü oldukları öğrenilen Şafak Atmaca ile Kadir Sırbudak oturdukları masanın yanındaki masada oturan Ardahan Belediye Başkanının şoförü ve koruması olan Güntay Hoş ile Volkan Gök ile bilinmeyen bir nedenle tartışamaya başladıkları ve tartışmanın kavgaya dönmesi üzerine bıçakların konuştuğu öğrenildi.

ağır yaralı Volkan Gök
Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demirin şoförü olan Güntay Hoş göğsüne aldığı bıçak yarası ile olay yerinde hayatını kayıp ederken aynı şekilde yaralanan Volkan Gök’ün ağır yaralı olduğu ve Ardahan devlet Hastanesine kaldırıldığı bilgileri alındı.
Olayın neden çıktığı ve bıçaklamaya kimlerin karıştığı konusunda soruşturmanın başlatıldığı alınan diğer bilgiler arasında oldu.

Başkanın koruması Volkan Gök

Belediyeden ayrılıp, Bursa’ya yerleşmek üzereymiş..

Yaşanan olayda bıçaklanarak öldürülen Güntay Hoş’un Ardahan Belediyesi eski Belediye Meclis Üyesi İstif Hoş’un oğlu olduğu da öğrenilirken, hayatını kayıp eden Hoş’un Ardahan Belediyesinde istifasını istemek üzere olduğu ve Ardahan’dan ayrılıp, Bursa’ya yerleşmeye hazırlandığı ancak ayrılmak üzere olduğu belediyenin tazminatını ödemesi için Ardahan’da beklediği alınan diğer bilgiler arasında oldu.

KANLI OTEL! DAHA ÖNCEDE BİR KİŞİ AYNI OTELDE ÖLMÜŞTÜ..

Ardahan Belediye çalışanlarının çıkan kavgada öldüğü ve yaralandığı otelde daha öncede buna benzer bir olay çıkmış ve bir kişinin ölmesi sonucu otel sahibi uzun süre tutuklu kalmıştı. Çıkan olay ardından uzun süre kapalı kalan ve adı kanlı otel olan bu otel bir kaç ay önce yeniden açılmıştı.

GÖLE’DE DE BİR KİŞİ YAYLAYA GİDERKEN

AT ARABASINDA DÜŞEREK ÖLDÜ!

Öte yandan Ardahan’ın Göle ilçesinde meydana gelen diğer bir olayda da at arabasından düşen bir kişinin hayatını kayıp ettiği öğrenildi.

Alınan bilgilere göre engeli olduğu öğrenilen Alaattin Aktaş’ın Samandöken köyü yaylasına giden at arabasında binmek isterken düşüp, balını taşa vurduğu ve ağır yaralı olarak önce Göle sonrada Ardahan Hastanesine kaldırıldığı ancak kurtarılamadığı öğrenildi.

YAKALATAN SAVCI BU KEZ KENDİSİ YAKALANDI!

Alınan bilgiye göre, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı dönemde FETÖ/PDY üyeliği nedeniyle KHK ile ihraç edilen Ardahan eski savcısı Zafer Yıldız yakalandı.


İstihbarat Şubeye bağlı ekiplerin yaptığı çalışma yöntemi ile Hakkında 7 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan örgüt üyesi iddiasıyla aranan ve ceza alan savcının Bağcılar’da ki evinde saklandığı tespit edildi.
Yapılan teknik ve fiziki takibin sonunda 667 Sayılı KHK ile ihraç edilen Yıldız’ın yakalanarak cezaevine konulduğu öğrenildi.

OTLAR BİÇİLMEYE ve BALYALANMAYA BAŞLANDI..

Ardahan’daki köylerde hayvanlar için kışlık otların biçimine başlandı. Yağışlar ot verimini artırdı ve tarım makineleriyle otlar biçilerek balyalama işlemi yapıldı. İl Tarım ve Orman Müdürü, verimin yüksek olduğunu belirtti.

Türkiye’de hayvancılık açısından önemli merkezlerden Ardahan’daki köylerde, hayvanlar için kışlık otların biçimine başlandı.

Çayır ve mera alanlarının geniş olduğu kentte, tarım ve hayvancılık faaliyetleri en önemli geçim kaynakları arasında yer alıyor.

Yaklaşık 350 bin büyükbaş, 180 bin küçükbaş hayvanı ile hayvancılığın önemli merkezlerinden Ardahan’da, son günlerde etkili olan yağışlar da bir önceki yıla oranla ot verimini artırdı.

Kentin Karaçay bölgesindeki çayırlarda olgunlaşan otların biçimi makinelerle yapılmaya başlandı.

Tarım makineleri otları biçerken, diğer tarafta da balyalama işlemi yapılıyor. Balyalama sırasında vatandaşlar da dağılan otları tırmık ve dirgen ile toplayarak çalışmaya destek veriyor.

İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Fatih Cineviz, hasada başlayan çiftçileri ziyaret ederek, bereketli bir sezon diledi.

Cineviz, bölge geneli incelemede bulunduğunu, ot hasadında bir önceki yıla oranla verimin yüksek olduğunu gözlemlediklerini söyledi.

Ardahan’ın bitkisel üretiminin hayvancılığa dayalı olduğunu belirten Cineviz, şunları kaydetti:

“Yaklaşık 700 bin dekar civarında ekili dikili tarım arazimizin dışında bir bu kadar da ot biçimi söz konusu. Kaba yem ihtiyacını karşılamak için bu şekilde ot biçimi yapılıyor. Şu an hasat sezonunun içerisindeyiz. İklim şartlarının olumlu seyrediyor olması hasadın da bereketli sonuçlanmasına neden olduğunu yerinde gözlemledik. Bu anlamda üreticilerimizin de memnun olduğunu görüyoruz.”

Ardahan merkeze bağlı Samanbeyli köyündeki üreticilerden Murat Öztürk de çayırlarda verimin yüksek olduğunu söyledi.

YANIKELİN BU EVİ YANDI!

Ardahan’ın Damal İlçense bağlı ve 4 kilo metre uzaklıktaki Mustafa Kemal Mahallesinde (Yukarı Gündeş) çıkan yangında bir ev yanarak kül oldu.

Alına bilgilere göre yaşlı babası ile birlikte yalnız yaşayan sara hastası Bayram Yanıkel ‘e ait olduğu öğrenilen evin kim veya kimler tarafından veya neden yandığı anlaşılamazken evi yanarak kül olan Yanıkel ve yaşlı babasının evsiz kaldığı öğrenildi.

Damal Belediyesine ait itfaiyenin müdahale ettiği yangın çevre evlere sıçramadan söndürülürken sara hastası olduğunu belirten Bayram Yanıkel daha yeni yapıp, onardığı evinin kendileri yaylada iken yakıldığından şüphe ettiğini ileri sürerken kaymakamlık başta olmak üzere yetkili ve ilgililerin kendisine yardımcı olmasını istedi.

Ardahan çevre yolu Yaylacık köyü mevkiinde iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında, 7 kişi yaralandı.

Kaza, Ardahan evre yolunun Yaylacık köyü mevkiinde meydana geldi. İki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 7 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Ardahan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

ZÜBÜKZADE İBRAHİM EFENDİ..

Sevgili okurlar Merhaba Bugün size rahmetli Aziz Nesin’in Zübük hikayesinden esinlenerek KAI stk’larında yer alan zübüklerden bahsetmek istiyorum.

hatırlarsanız Zübük tiplemesi, manipüle ve yalan sayesinde hep kendisini olduğunun dışında, başka bir kimlikle davranış sergileyerek siyasi hayatta yer edinmeye çalışır.

Muhafazakar kesimin yanına giderek herkesten daha fazla dindar ve muhafazakar görülme çabasını, sol cenahın yanına giderek emekten, emek sermaye çelişkisinden emeğin yanında yer alarak kapitalizime karşı savaşçı edasıyla mücadele eder.

Sömürüye karşı mücadelede en önde görünme çabasında olur ve yeryüzünde emperyalizme karşı mücadele eden en büyük kahraman, zannedersiniz.
Etnik hassasiyeti olan kesimlerin yanına gittiğinde özellikle Kürtler ve Kürt oluşumların yanına gittiğinde, Kürt siyasi hareketinin lideri gibi kendisini takdim etmeye çalışır..

Bazen Sırrı Sakığa, bazen Ahmet Türk’e fırça çektiğini, bazen de Selahattin Demirtaş’ı küçümsediğini görürsünüz.

Zübüğü yakından tanımazsanız kendisini Kürt siyasal hareketinin en önemli lideri, en önemli fikir adamı olduğunu zannedersiniz. Halbuki o gerçek hayatta bir zübüktür, her zaman kendisini olduğunun dışında gösterir.

Sırası geldiğinde kadın hakları savunuculuğunda liderliği kimseye kaptırmaz, Kürtçe “Jın Jiyandır” yani kadın candır, kadın hayattır, kadın her şeyimizdir sloganvari ifadeler kullanır, ama gerçek yaşantısında hiç eşi yanında yer alamaz.

Kendi şahsi hayatında her hangi bir programa düğüne, merasime, davete, nereye giderse gitsin hep eşsiz olarak gider, eşinin yanında görünmesine yer vermez. Gerçek yaşamında kadına değer verme konusunda samimiyetsizliğin daniskasını sergiler.

O bir Zübük’tür, Zübük ilkokulu zar zor bitirir ama hayat hikayesinde İstanbul’da Ortaokul ve liseyi bitirdiğini, ayrıca üniversite mezunu olduğunu anlatır.

Öyle Uyduruk ifadeler kullanır ki Zübüğü siyaset bilimi profesörü, filozof, ünlü bir fikir adamı veya entelektüel olarak zannedersiniz. Halbuki o bir Zübüktür, yalancıdır, manüpülatördür. Hep basma kalıp ifadeler kullandığını görürsünüz. Zübük ekonomik olarak zar zor geçinir, ama her alanda olduğu gibi Ekonomik hayatı da hep yalan ve aşırı abartıdan ibarettir.

Zübük mal varlığı konusunda, iş hayatında da hep liderdir, büyüktür. Bazen gayrimenkul zengini olduğunu bazen de uluslararası ithalat ihracat yapan ve Türkiye’nin istihdamına katkıda bulunan büyük bir şirketin sahibi, büyük iş insanı olarak kendisini tanıtır.
Seçimler zamanı yerelden ulusala her alanda Zübük hep aday adaylığını kendisi ilan eder,ama bir türlü adaylığı resmileşmez.
Zübük büyük adamdır herşey yapar, yerel seçimlerde İstanbul başta olmak üzere KAI Bölgesi ve Doğu ve Güneydoğu’da Kent uzlaşısını kendisinin gerçekleştirdiğini söyler.
Zübük hep öndedir, hep liderdir hep büyüktür, ondan başka herkes Zübük’ten küçüktür.
Yakından tanınan gazeteciler ve siyasetçiler hep Zübüğün ya ev arkadaşıdır ya da birlikte iş yapan arkadaşlarıdır. Zübük bölgemizin, özellikle Ardahanlı ünlü siyasetçileri arkadan hep küçümser ve aşağılar, fakat başka platformlarda kendisini tanıtırken arkadan küçümsediği ünlü siyasetçilerin ya damadı ya da akrabası olduğunu, yada 20-30 yıllık arkadaşı olduğunu söyler.
Zübük hep büyüktür yaşça kendisinden çokça büyük olanlara, abisinin hatta babasının yaşında olanlara sadece ismiyle hitap eder, kimseye abi, amca, dayı olarak asla hitap etmez.

Çünkü Zübük büyük şahsiyettir ve kimsenin seviyesine inemez.
Zübük, günlük yaşamının büyük kısmını İstanbul’un kenar mahallelerindeki kahvehanelerde okey masalarında geçirir. Fakat insanlara hep ya Ankara’da yada başka kentlerimizde siyasi, sosyal, kültürel etkinliklere katıldığını söyler.
Dedim ya Zübük her alanda önde görünmek ister.

Kürt siyasal hareketlerinin ortamlarında en büyük yurtsever Zübük Efendi’dir. Zübüğün basma kalıp laflarını dinlemeyen, kendisini taktir etmeyen, küçük olmasına rağmen büyüklüğünü kabul etmeyen herkes Zübüğün nazarında alçaktır, ihanetçidir vs.
Zübük kendisine
“PeKeKe” li denilmesinde
Aşırı istekli ve ısrarcı olur. Bununla da övünerek kendisine bazı mecralarda imtiyaz elde etmeye çalışır. Kendisinin ısrarcı olduğu Ünvanları söylemeyenlere öfke duyar.
Zübük feodalizme karşı olduğunu söyler, fakat ihtiyaç duyduğunda ağa-paşa-vb.torunu olduğuyla övünerek kendisine üstünlük payesinde bulunur. Zübük, zübüklükte çok başarılıdır.

Hakkını teslim etmem gerekirse ben KAI STK’larının en tepesinde olduklarını görünce, KAI bölgemizde ki sakinlerini ikna ederek hak etmediği makamlara geldiklerini görünce Zübüğün büyüklüğünü kabul ettiğimi ve taktir ettiğimi, zübüklük yaparak başarılı olduğunu, avazım çıktığı kadarıyla Zübüğün büyüklüğünü ve başarısını haykırıyorum:

SEN EN BÜYÜKSÜN ZÜBÜK EFENDİ,

BÜYÜKLÜĞÜNÜ KABUL ETMEYENLER UTANSIN.
KISSADAN HİSSE VESSELAM…
YAZAR:
ZÜBÜĞÜ YAKINDAN TANIYAN, ZÜBÜK BİLİMCİ, ZÜBÜKOLOG

Nasip ALTAY, Eğitimci-Yazar

ÇILDIR’IN MAHALLELERİ..

AŞIKŞENLİK MAHALLESİ
ÇANKAYA MAHALLESİ
ÇAY MAHALLESİ
DEDEKORKUT MAHALLESİ
KUZUKAYA MAHALLESİ
SUHARA MAHALLESİ
UFUKTEPE MAHALLESİ
YAKINSU MAHALLESİ
YENİ MAHALLESİ
YILDIRIMTEPE MAHALLESİ

ÇILDIR’IN KÖYLERİ

AĞILLI KÖYÜ
AKÇAKALE KÖYÜ
AKÇIL KÖYÜ
AKDARI KÖYÜ
AKKİRAZ KÖYÜ
AŞAĞICAMBAZ KÖYÜ
BALTALI KÖYÜ
BAŞKÖY KÖYÜ
DAMLICA KÖYÜ
DİRSEKKAYA KÖYÜ
DOĞANKAYA KÖYÜ
ESKİBEYREHATUN KÖYÜ
EŞMEPINAR KÖYÜ
GÖLBELEN KÖYÜ
GÖLEBAKAN KÖYÜ
GÜVENOCAK KÖYÜ
KARAKALE KÖYÜ
KAŞLIKAYA KÖYÜ
KAYABEYİ KÖYÜ
KENARBEL KÖYÜ
KENARDERE KÖYÜ
KOTANLI KÖYÜ
KURTKALE KÖYÜ
MERYEMKÖY KÖYÜ
ÖNCÜL KÖYÜ
ÖVÜNDÜ KÖYÜ
SABAHOLDU KÖYÜ
SAYMALI KÖYÜ
SAZLISU KÖYÜ
SEMİHAŞAKİR KÖYÜ
TAŞDEĞİRMEN KÖYÜ
YENİBEYREHATUN KÖYÜ
YUKARICAMBAZ KÖYÜ

Kazlar neyle beslenir?
Yazan:kazciftligiAğustos 3, 2023Yazı kategorisiUncategorized
Bu yazıda sizlere kazlar neyle beslenir ve neler yemeleri gerektiğiniz sizlere detaylı olarak anlatacağım.

Kazlar yeterli miktarda varsa ve yeterli kaliteye sahipse ağırlıklı olarak otla beslenir. Çim, kazların ihtiyaç duyduğu tüm vitamin ve mineralleri içerir, ancak bu besini yalnızca ilkbaharda taze olduğunda alır. Çimlerin kısa olması gerekir (yaklaşık 8 cm veya 3 inç), bu da evcil kazlarımız için evde sık sık biçmek veya onları önce daha uzun otları otlayacak daha büyük hayvanlarla birlikte karma bir çiftlik sisteminde tutmak anlamına gelebilir.

Kazlar, çimlerdeki besin seviyeleri düştüğünde veya çok fazla ot bulunmadığı zamanlarda ne yer? Eh, yaban kazları diğer yiyecekleri bulmak için uçma yeteneğine sahiptir ve kazların çeşitli yiyecekleri aramak için tarlalarda, köy yeşilliklerinde, nehirlerde, göllerde veya göletlerde beslendiğini sık sık görürsünüz.

DİĞER VİDEOLAR