Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tarihi Tatlı Bir Ortamla Buluşturan Merkez KILIÇOĞLU ARDAHAN

GAZETECİLERLE GÜNDEM ULUSAL TV TEMPO TV’DE.. Gazeteci Fakir Yılmaz ile Gazeteci Özlem Şeyma Yılmaz’ın birlikte hazırlayıp, canlı olarak uydu üzerinden yayın yapan ulusla tv TEMPO TV’de yayınladıkları GAZETECİLERLE GÜNDEM pazar günü saat: 15.00’da tv ekranlarınızda olacak.

‘GAZETECİLERLE GÜNDEM’
BU PAZAR YİNE DOP DOPDOLU

Gazeteci Fakir Yılmaz ile Gazeteci Özlem Şeyma Yılmaz’ın birlikte hazırlayıp, uydu üzerinde ulusal yayın yapan TEMPO TV’de canlı olarak yayınladıkları
GAZETECİLERE GÜNDEM adlı program bu pazar da dop dolu.
Ardahan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı, Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği Başkan Yardımcısı Veteriner Hekim Yunus Baydar’ın yanı sıra Erzurum’dan Tüm 1 Haber Genel Yayın Yönetmeni, Gazeteci Vedat Kan, Iğdır’dan Doğuş Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Murat Akkuş, şu an kurban satış alanlarında olan hayvan yetiştiricisi, İş İnsanı Sabahattin Hanoğlu, Gazeteci Yazar Hakan Taş, ve Bölgenin parlayan sanatçısı HOZAN MİRO’nun konuk olacağı GAZETECİLERLE GÜNDEM pazar günü, saat: 15.00’da TEMPO TV efkârlarında ülkenin ve dünyanın gündemini tutmaya devam edecek.
Canlı yayında başta yaklaşan Kurban Bayramı öncesi yaşanan ekonomik sorunlarla kıvranan hayvancılık olmak üzere Hakkari Belediye Başkanı’nın yerine kayyum atanması olmak üzere bir çok konunun konuşulması beklenmekte.

Gazetecilerle Gündem TEMPO TV  ekranlarında
DEFNE’YE 160 BİN TL. YARDIMA KATKI SUNDURDU..

Gazeteci Fakir Yılmaz’ın hazırlayıp, Tempo TV’de canlı olarak yayınladığı GAZETECİLERE GÜNDEM Ardahanlı SMA-1 Hastası Defne için yaptığı özel programa başta bölge iş inşalarımızdan olmak üzere TEMPO TV izleyicilerinden ve kamuoyundan büyük ilgi ve destek vardı.
Tekirdağ Kapaklı’da bulunan Işıklar Gayrimenkul’ un Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Coşkun’un sponsorluğu ile canlı olarak yayınlanan programı izleyen ve Bebeğe önemli bir maddi katkı sunan Ardahanlı İş İnsanı ÖRTAŞ Antrepo ve Depolama Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Yılmaz olmak üzere bir çok yardım sever katkıda bulundular.
Aynı zamanda İstanbul Esenyurt Belediyesi Belediye Meclis Üyesi ve AK Parti Grup Başkan Vekili olan Togay Çoban’ın yanı sıra yine Ardahanlı olan İş insanı Naif Sural, Morkoç Hayvancılık, İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Morkoç gibi bir çok iş insanın da katıldığı SMA-1 Hastası Defne Bebeğe sanal ortamda açılan yayınlarla birlikte yaklaşık 160 Bin TL. maddi yardım sağlandığı da alınan bilgiler arasında oldu.
Valilik izni ile aylardır süren yardım kampanyasına en büyük ilgilerden birinin yaşandığı belirtilen TEMPO TV’de ki Gazetecilerle Gündem Defne Bebek Özel programın ardından bir çok yerde ve sanalda da bazı yardım severlere art arda yardım kampanyalarının açıldığı da dikkatlerden kaçmadı.

Tasarruf Tedbirleri Dolaysıyla iptal edileceği söylenen

FESTİVAL ve ŞENLİKLER gibi
Konseyin seçimi de iptal olur mu?

31 Mart’ta yapılan Yerel Seçimler ardından eşit çıkan oylar ve kura çekimi sonucu başkanı kura ile belirlenen Ardahan’ın Gürcistan ve Ermenistan’a sınır Çıldır ilçesinin yerel seçim soncunun Anayasa Mahkemesine taşınması ve sonucunun beklendiği Ardahan’da şimdi de Kent Konseyi seçimi tartışmalı hale düştü.
Geçtiğimiz gün olağanüstü bir katılımla yapılan Ardahan Kent Konseyi’nin iptali için dava açacağı ileri sürüldü.
Ardahan Kent Konseyi’nin kendisi dışında aldığı karar ile seçime gidemeyeceğini ve konseyin tüzüğünün 5. maddesinde olan, ‘Belediye başkanının başkanlığında toplanan genel kurul, toplantıyı idare etmek üzere üyeleri arasından en az üç kişiden oluşan divan kurulunu seçer. (3) Divan kurulunun oluşturulmasından sonra, kent konseyi yürütme kurulu ve kent konseyi başkanı seçilir.’ şartının yerine gelmediğini ileri sürüp, kendisi dışında yapılacak seçimin yapılamayacağını belirtmesine karşın yapılan ve Yavuz Morkoç’un seçildiği Ardahan Kent Konseyinin seçiminin iptali için dava açacağı iddia edildi.
Başkan ne demişti, ne olmuştu?
Bilindiği gibi günler öncesi yapılacağı duyurulmasına karşın son dakikada hem de seçimin yapılmasına saatle kala konsey seçimi öncesi Ardahan Belediyesi yazılı bir açıklama yapmış ve seçimin
5. maddesine işaret ettiği ‘Belediye Başkanı tarafından belirlenir denildiğini bu nedenle 7 Haziran Cuma günü yapılacak kongreyi iptal ettiklerini ve kongrenin gününü ve zamanını Beledîye başkanının belirleyeceği bir tarihte yapılacağı açıklanmasına rağmen Kent Konseyi Kurucu Başkanının Burak Taştan’ın ‘Hayır yok öyle bir şey’ diyerek kongrenin yapılacağını basın yoluyla duyurmasıyla kongre olağanüstü bir katılımla yapılmış, seçimi iptal edildiğini belirten başkan ve belediye adeta boşa çıkarılmıştı.
Gözlerin başkan ile başında olduğu belediyenin ne yapacağına dönerken ilk alınan bilgilere göre belediyenin kongreyi mahkemeye taşıyacağı hatta konseyi kapatabileceği bilgisi oldu.

Tarihi Tatlı Bir Ortamla Buluşturan Merkez
KILIÇOĞLU ARDAHAN

Sosyal yaşam alanları yok denecek kadar az olan Ardahan’ın 110 yıllık tarihi dokusunu taşıyan ve eski adıyla Şehir Kulübü olarak bilinen tarihi bina dünyanın birçok ünlü Cafeleri gibi tarihi ve kültürel dokusu bozulmadan restore edilip, KILIÇOĞLU pastanesi markasıyla Ardahan’a yeni bir değer kazandırdı.
Bir zamanlar ordu karargâhı, PTT, otel ve son olarak da şehir kulübü olarak hizmet veren ve şehrin elit insanlarının takıldıkları yer olarak bilinen tarihi taş bina yıllar sonra tarihi özelliğini bozulmadan yeniden hizmete girdiğinden bugüne adeta tarihi tatlı ile buluşturan merkez konumunda.
Türkiye’nin en büyük üretim tesislerinden birine sahip olan Kılıçoğlu Pastaneleri Ardahan şubesini açan Levent Bilgili ve Fatih Demirci’nin birlikte Ardahan’a gerçekleştirdikleri bu yatırımları kentte yönelik dev bir yatırım olmasının yanında bir o kadar güzide merkezi konumunda.


Yaklaşan kurban bayramı öncesi tüm müşterilerinin bayramını şimdiden kutladığını belirten Ardahanlı iş insanı Levent Bilgili Ardahan’ın tarihini tatlı bir ortamla buluşturan KILIÇOĞLU Pastane ve Cafe’nin bayramların vaz geçilemez tatlıları olmak üzere tatlı çeşitleriyle, yemek, çay, soğuk içecekleriyle Ardahan’da kendisini en kısa sürede kabul ettirdiğini söyledi.

Kılıçoğlu baklavaları üretim ve satışının yanında Antep Baklavası üretimi ile başlayıp, daha sonra Cafe Restoran kaliteli hizmeti ve lezzeti ile dinlenme ve yiyecek sektöründe marka haline gelmiş nezih bir işletme olarak Ardahanlılara en hijyenik ortamda ve gülen sıcak yüzlü çalışanlarıyla hizmet vermeye devam ediyor.

Belediyenin hesaplarına el konabilir!

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi geçtiğimiz ay maaşlarının yarısını ancak ödeyebilen Ardahan Belediyesi bir yandan çalışanlarının maaşını veremeyeceğinden diğer yandan da kendisine iş yapanlara ödeyemediği hak edişler dolaysıyla icra olmakla karşı karşıya bulunuyor.
Ardahan’ın ilk AVM’sin yapan Ardahanlı iş insanı Lütfü Morkoç’ın Ardahan Belediyesine yaptığı işler dolaysıyla alacağı olan 600 Bin TL.’yi alamayınca mahkemelik olduğu ve her an sonuçlanacak bu dava ve diğer bir çok dava dolaysıyla hesaplarına haciz konulabileceği öğrenildi.
Maddi olarak bir hayli zorda olduğu öğrenilen Ardahan Belediye’sinin bu sıkıntıları nasıl aşacağı merak edilirken seçimler öncesi verdiği vaatleri yerine getirmemekle karşı karşıya olup, bir çok plan ve projeyi ötelediği alınan diğer haberler arasında olurken başkanı ilk vazgeçtiği projelerden bir olan Kars Garajı olarak bilinen alanı dizayn etmekten vazgeçip, burayı yeniden kiralanması için ihaleye çıkarmaya hazırlandığı da alınan bilgiler arasında oldu.

MORKOÇ: 5 YILDIR PARAMIZI VERMİYOR..
Aynı zamanda Ardahan’ın ilk AVM’sinin yapan Ardahanlı İş insanı Lütfü Morkoç Ardahan Belediyesine yaptıkları yol, kaldırım ve diğer bir çok iş dolaysıyla ha ettikleri 600 bin TL.’nin üzerinden alacaklarını 5 yıldır alamadıklarını ve belediye ile davalık olduklarını söyledi.
Ardahan eski Baro Başkanı Osman Nuri Yıldız’ın takip ettiğini söyleyen Morkoç, ‘biz hak ettiğimiz istiyoruz. Ama belediye başkanı paramızı vermemek için konuyu mahkemeye taşıdığını ama kazanacaklarına inandıkları dava sonucu paralarını haciz dahil her yoldan belediyeden alacaklarını belirtti.

Mezinuyet Balosunu yasaklayanlar
Milyonların harcandığı festival ve şenlikleri de iptal edecekler mi?

Okulların 5 yıldızlı otellerde büyük maliyetle balo düzenlendiği ve bunun ailelere yük getirdiğini belirtip, mezuniyet kararlarının Milli Eğitim Müdürlüklerinin iznine bağladığı ileri sürülen Milli Eğitim bakanlığının da aralarında olduğu iktidarın çıkardığı tasarruf tedbirleri genelgesine rağmen çalışanlarının maaşlarını ödemekten zorlanan belediyelerin hesabı verilemeyen festival ve şenlikleri yapmalarının önüne de geçmek için adım atıp, atmayacakları merak edilmekte.
Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan Tasarruf Tedbirleri Genelgesi, ekonomik sıkıntılarla mücadele eden belediyeler ve gönüllü iş insanlarının desteklediği sivil toplum kuruluşlarını (STK) zor durumda bırakıyor.
Genelge, birçok projenin hayata geçirilmesini engelleyecek kısıtlamalar getiriyor ve belediyelerin hareket alanını daraltıyor.
Belediyeler ve STK’lar Zor Durumda İsimlerinin açıklanmasını istemeyen belediye başkanları ve STK yöneticileri, mevcut ekonomik koşullarda belediyelerin temel görevlerini yerine getirebilmesinin bile başarı sayılacağını belirtiyor.
“Çöpünü toplayan, suyunu veren, işçi-memur maaşını ödeyen belediye başkanının festival ve şenliklerle değil, bu dar dönemde asli işini yapmakla başarılı olacağı” vurgulanıyor.
Bu durum, birçok kültürel ve sosyal etkinliğin iptal edilmesi anlamına geliyor.
BELEDİYELERE SERBEST!..
Basın ve Yayına Yasak..
Tasarruf Tedbirleri Genelgesi, basın ve yayın giderlerinde de önemli kısıtlamalar getiriyor. İdarelerin faaliyetlerini tanıtmaya yönelik kitap, dergi, bülten gibi yayınların basılması yasaklanırken, bu dokümanların sadece elektronik ortamda paylaşılmasına izin veriliyor. Başkanlar, bu durumun belediyelerin halkla iletişimini zorlaştıracağını belirtiyor.

Memleketimin Karlı Dağları Çiçekler Açmış!

Aynı zamanda Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi olan Ardahanlı iş inanı Muharrem Çapan bayramlarını kutladığı tüm hemşerilerinin ve müşterilerinin pahalılık, trafik ve bin bir sorunla ancak ulaşılabilen sanayi arıklarla kirletilen deniz sahillerine değil, ‘gelin çiçek sahilleriyle dolu Ardahan’da tatiliniz yapın’ diyerek Kurban Bayramı tatiline hazırlanan herkesi dağları hala karlı Ardahan’a davet etti.

Kuzey kesiminde Yalnızçam dağları, Güneybatı’da Allahuekber dağlarının uzantıları, Kuzeydoğusunda Keldağ , doğu tarafında Akbaba Dağı ve güneyinde Kısır Dağ ile çevrili olan ortasında ise Allahuekber dağlarından doğup, Azerbaycan Hazar gölüne kadar uzanan Kura ırmağı geçen Bin 800 rakımlı Ardahan’da Haziran ayının ilk haftasının geride kaldığı şu günlerde hala karların olduğu dağları başta olmak üzere ovaları, yaylaları Kafkas arısının ana ham maddesi çiçeklere büründü.


Posof Ulgar, Sahara, Bübülan, Mozoret dağı ve tepeleriyle de ülkenin Kuzey Doğu’sunda yer alan Ardahan, aynı zamanda kuzeyinde Acaristan Özerk Cumhuriyeti, Kuzeydoğusunda Gürcistan ve kısmen de Ermenistan, güneydoğu ve güneyinde Kars, Güneybatısında Erzurum ve batıda da Bülbülan’a sahiplenmek isteyen Artvin illerinin dağlarıyla çevrili bir kent olma özelliğiyle bilinmekte.
Kışın metrelerce kar, ilkbaharda bitki çeşitliliği, yaz aylarında ise serin havasıyla binlerce yerli turistin ve yazlıkçıların uğrak yeri olan Ardahan, Ardahan ve Göle ovasında oluşan renk cümbüşüyle doyumsuz bir manzaraya sahne oluyor.


Aktaş Gümrük Kapısının yanı sıra yolu olmayan Kurtkala, Şeytan Kalesi, Gürcistan ile ortak sınır gölü olan içinde ki adaların hareket ettiği söylenen Aktaş ve Çıldır bir bölümü Kars’ın sınırları içinde kalan gölleri ile bilinen Çıldır’a komşu Cala yaylarının olduğu dağında olduğu gibi Kaşarı ve Yalanızçam dağlarını süsleyen her yıl kesilen Yeşilçamları ile bilinen Göle’nin Senemoğlu köyü yaylasını bulunduğu bölgedeki Kızılgedik ve Allahuekber dağlarında hala erimeyen karlara karşın açan çiçeklerin muhteşem bir doğa görselliğiyle tüm doğal güzelliğini sergilediği şu günlerde çoğu davalık olan yaylalarda bulunan ev ve barınaklarda bakıma alınıp, onarılmaya başlandığı da görülmekte.

HUKUK’TA DA BİZDE VARIZ..

Başta is sahasında olmak üzere bir çok alanda başarılara imza atan insanlarımızdan biri daha kendi işini kurdu.

 
Adaletin tartışıldığı ülkede umut olarak görülen geleceğimiz olan gençlerimizden olan Avukat Ersan Karatay mezun olduğu Hukuk Fakültesi ardından aldığı Avukat Diploması ile önce tecrübeli Avukatlarının yanında hukuka hizmet etti, şimdi de kendisine ait Hukuk ve Danışmanlık Bürosunu açtı.


Ardahan Göleli iş insanı, TAY Sürücü Kursları Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Karatay’ın oğlu olan Avukat Ersan Karatay bir çok Ardahanlının yaşamını idame ettiği İstanbul Esenyurt’ta açtığı ‘Tay Hukuk ve Danışmanlık Bürosu hizmete girdi.
‘Esenyurt Cumhuriyet meydanı, Esenyurt iş Merkezi Kat: 2 No: 22 ESENYURT/İST. Telefon: 0.546 4858264’ adresinde hizmet vermeye başlayan Avukat Ersan Karatay yaklaşan kurban bayramı öncesi bayramlarını kutladığı hemşerileri ve arkadaşlarını olmak üzere herkesi bürosuna davet etti.

Resmi Futbol Takımı olmazsa da Turnuvası var ya!

Yapılan son seçimlerde belediye başkanı kura ile belirlenen Ardahan’ın Gürcistan ve Ermenistan’a sınır ilçesi Çıldır Kaymakamlığı tarafından futbol turnuvası düzenlendi.
Başta Ardahan Amatör Futbol Liginde olmak üzere resmi bir futbol kulübü olmayan ilçede Çıldır Kaymakamlığının destekleriyle Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünce 03-11 Haziran 2024 tarihleri arasında yapılacak olan kurumlar arası halı saha futbol turnuvası devam ediyor.

Bayram mesajlarınızı biz binlere ulaştırıyoruz..

Reklam Vermek Neden Önemlidir?
Reklamın Önemi
Reklam esas itibariyle hedef aldığı tüketici kitlesi üzerinde belirli bir etki yaratmak ve bu kitlenin düşünme ve alışkanlıklarını etkilemek yolu ile satın almaya yönlendirmek ve işletmenin karlılığını arttırmak amacını taşır. İşletme, malların tüketici nezdindeki fayda maliyet dengesini reklam yolu ile işletme açısından daha karlı olacak biçime dönüştürmüş olur.

Reklamın önemini:
A- Genel ekonomik açıdan,
B- Tüketici açısından,
C- İşletmeler açısından, incelemek yerinde olacaktır.

EKONOMİK AÇIDAN REKLAMIN ÖNEMİ:
Marka ve reklamı kullanmaktan vazgeçen sosyalist ülkelerin uygulamasına baktığımızda, reklamın önemi açıkça göze çarpar. B ülkelerde daha sonra reklam ve marka kullanma özendirilmiştir. Bu nedenle eski politika terkedilmiş ve reklamın kullanımını içeren yeni politika uygulamaya konmuştur. Reklamın ekonomik açıdan önemini görmek amacıyla bu politikaların incelenmesi yararlı olacaktır.
Reklam kullanıldığı takdirde, yeni mamullerle ilgili bilgiler kısa sürede yayılır ve böylece yenilikler özendirilir. Oysa bu tip ülkelerde eski politikaya göre yeni mallar için genel talebi reklamla etkilemek mümkün olmadığından, yeni mallar icat etmek için özendirici etmenlerde oluşamamaktadır.
Tüketicilerin zamanından ve emeğinden tasarruf sağlayacak ve memleketin kıt kaynaklarını koruyacak etkin bir pazarlama sistemi reklamın kullanılması ile imkan dahiline girer.
Marka kullanım olayının başlaması ile üreticiler kalite kontrolünde daha titiz davranmak zorunda kalmışlardır. Yukarıda belirttiğimiz nedenlerden dolayı sosyalist ülkeler şimdi “self service” mağazalarını kullanarak daha fazla malı daha az emekle dağıtmaktadırlar.
Reklamın ekonomik kalkınmaya en büyük yardımı, yeni ve geliştirilmiş mamüllerin ve bunları üretecek tesislerin meydana çıkması için gerekli araştırma ve geliştirmeye yatırım yapılmasını özendirmesidir. Yeni bir mamulün piyasaya sürülmesinde önemle gözetilmesi gereken konulardan biri bu işin karlı olup olmayacağını ve her şeyden evvel yatırımın karlı hale gelmesi için ne kadar zamana gereksinim duyulduğunu saptamaktır. Özellikle mamulün kitlesel olarak imal edildiği ve satıldığı durumlarda reklamın rolü son derece önemlidir.
Eğer mamul veya mamülde yapılan değişiklikler iyi ise tüketiciler ya ağızdan ağıza ya da yüzyüze satış veya tutundurma faaliyetleri aracılığıyla er geç duyulacaktır.
Ancak ulusal bir piyasa yeni bir mamülü bu şekilde tanıtmak pek çok zaman alacak ve bu sürede de yeni fabrikanın üretim nisbeten az kar getirici olacak dolayısıyla yatırımın amortismanı gecikecektir. Daha da kötü bir olasılık geçen zamanın rakiplere, benzeri mamülleri piyasaya sürmeleri fırsatını vermesidir.
Halbuki reklam sayesinde yeni mamul dağıtıma hazır olur olmaz derhal tanıtılabileceği için üretimi tam kapasitede yürütmek dolayısıyla üretim karlarını azamiye çıkartmak ve yatırımı sürekli bir şekilde verimli kılmak mümkündür. Bir yatırımı en çok özendiren şey yakın gelecekte kar vaadetmesidir. Reklamın malı çabuk tanıtması özelliği hem yatırımın yapıldığı anla, kazanç getirmesi zamanı arasındaki süreyi kısaltmakta hem de kar etme olasılığını arttırmaktadır.
Kitlesel üretimde şiddetli rekabet ve gelişen teknoloji nedeniyle pazarlar ve mamuller gittikçe daha belirsiz bir niteliğe bürünmekte böylece gerekli reklamın önemi de artmaktadır. Modern bir sanayi kuruluşuna yapılan yatırımın büyük tutarlara erişmesi kuruluşun tam kapasite ile bir an evvel çalışmasını gerektirir. Aksi halde tam yatırımcı hem de ulusal kaynaklar etkin bir biçimde kullanılmadığı için zarar görebilecektir. Sonuç olarak ekonomik sistem ne olursa olsun reklam her durumda mevcut bütün mal hizmet türlerini tüketicilere tanıtan, bunların ne olduğunu bildiren ve tüketicilere harcamalarında tutarlı bir seçim yapabilmesi için gerekli olan diğer bilgileri veren etkin bir haberleşme aracıdır.

REKLAM DESTEKLERİNİZLE YENİLENEN SİTEMİZ YENİ TASARISIYLA KARŞINIZDA

19 Mrt 2024 Tarihli Haber

30 YILDAN FAZLADIR SİZ OKURLARIMIZA ARDAHAN ve ARDAHANLILARDAN HABERLER, YEREL VE ULUSAL YORUMLAR YAYINLAYAN BÖLGENİN EN ÇOK OKUNAN HABER SİTEMİZ REKLAM ve DESTEKLERİNİZLE GÜNCELENDİ..

‘Yerelden Ulusala Gazetecilik’ parolasıyla gerek yerelde gerek ulusalda ses getiren onlarca habere imza atan ekibimizin hazırlayıp, her gün, her an güncelleyerek size sunduğu sitemizin yanı sıra Kuzey Doğu Anadolu, Göle Yeni Gözlem, Çıldır Gazetesi, Posof Gazetesi, Damal/Hanak Gazetesi, Kuzey Doğu Anadolu İstanbul Gazetesi, Hoçvan Gazetesi ve her gün yayınlanan kardeş gazetemiz Ardahan Haber isimli gazetelerimiz de yayınlanan haberleri internet sanalında sizlere anında duyurma heyecanı ile yeniden karşınızdayız.

DİĞER VİDEOLAR