Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gürcistan’ın Kürtleri Ardahan’ın Yezidileriymiş

Gürcistan’ın Kürtleri Ardahan’ın Yezidileriymiş..

Gürcistan’daki Kürtler’in büyük bir bölümü I. Dünya Savaşı esnasında Kars ve Ardahan’dan bu ülkeye göç eden Yezidilerden oluşur. Diğer kısmı ise daha önce 18. yüzyılda Gürcistan’a yerleşmiş Yezîdîlerdir.
Gürcistan’daki Kürtlerin büyük bir bölümü doksanlı yıllarda Avrupa’ya ve SSCB’nin dağılmasıyla bağımsız olan ülkelere yerleşmişlerdir.
Kafkasya’da birçok farklı kültürü bir arada yaşatan Gürcistan, Yezidi Kürtlere de ev sahipliği yapmaktadır.


Gürcistan’ın 1991’de bağımsız olmasının ardından Yezidiler, hiçbir ayrımcılığa maruz kalmamıştır. Yezidiler, diğer devletlerdeki soydaşlarından daha yüksek bir yaşam standardına sahiptir.
Gürcistan Cumhurbaşkanlığı Resmi Sitesi’nde, Yezidiler etnik unsur olarak belirtilmiştir; Gürcistan nüfusuna oranla, Yezidi nüfus oranı %0.4 olarak belirtilmiştir.
Ayrıca Gürcistan’da yaşayan Yezidiler için, başkent Tiflis’e tapınak inşa edilmiştir. Kürtçe “Quba Siltan Êzîd” adını taşıyan bu tapınağın içi, Ezidi dininde kozmogonik yaklaşımın ifadesi olan ağaç üzerinde tavus motifleri ve Ezidi dualarıyla süslenmiştir

 

2024 yılı 1934’lü yıllar mı?!

Ülke genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılar ve bu sıkıntıları en aza indirmek için çabaladıklarını ve başta çiftçilere olmak üzere esnafa çeşitli yarımlar yapıldığını açıklandığı şu günlerde 1934 yılında Kars Valisinin Ankara’ya yazdığı ve yardım istediği belgeyi gündeme getirdi.

Ülke genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılar ve bu sıkıntıları en aza indirmek için çabaladıklarını ve başta çiftçilere olmak üzere esnafa çeşitli yarımlar yapıldığını açıklandığı şu günlerde 1934 yılında Kars Valisinin Ankara’ya yazdığı ve yardım istediği belgeyi gündeme getirdi.
Ardahan’ın Kars’a bağlı olduğu 1934’lü yıllarda Ahmet Cevdet Eroğlu’nun 7. valisi olduğu Kars ve kazalarında yaşanan ekonomik sıkıntıları dile getirdiği 21-2-1934 tarihli ve 37 Nolu Şifresi suretinde Posof, Göle ve Ardahan’da yaşanan ekonomik sıkıntılara dikkat çekilerek bölge insanlarına yapılan yardımların artırılmasını istemiş.


Son üç yıllık reklam harcaması olan 171 milyon 945 bin TL’nin tamamının, hükümete yakın medyaya verdiği ileri sürülen Ziraat Bankasınca 1934’ta yazdığı dilekçede Posof, Göle ve Ardahan’a yemeklik ve tohumluk için acil yardım yapılmasını istediği görülürken ekonomik sıkını ile baş başa bulunulan 2024 yılının yaşandığı bugünü anlatır gibi.
1934 yılında olduğu gibi 2024 yılında da bu tür dilekçe ve açıklamalarla bölge

insanına acil yardım yapılması gerektiği belirtilirken bölge siyasileri halktan aldıkları yardım çağrılarına karşın ‘Çiftçiye tarımsal destek ödemesi artırıldı’ başlıklı haber ve açıklamalarla,

‘2024 yılında çiftçiye yapılacak tarımsal desteklerle ilgili tebliğ Resmi Gazetede yayımlandı. Buğday, arpa, çavdar, yulaf için dek

5 Ay’da 4 Milyon TL. Kazanacak
Çobanlar Aranıyor!

Ama 7 milyon işsizin olduğu söylenen ülke de çoban bulunamıyor!..

EKONOMİK KRİZİN OLDUĞU SÖYLENEN ÜLKEDE 5 AY’DA 4 MİLYON TL. ALACAK ÇOBANlar BULUNAMIYOR!
Ekonomik sıkıntının diz boyu olduğu söylenen ülkede bin büyükbaş hayvana 5 ay boyunca çobanlık yapacak ve 4 Milyon TL. alacak çoban bulunamadığı ileri sürüldü.
Ardahanlı hayvan yetiştiricileri aylık ortalama 150 Bin TL.’ye gelen çobanlık maaşına rağmen çoban bulamamaktan yakınmaktalar.
Yıllık 450 ila 470 bşn arasında büyükbaş hayvanın yetiştirildiği Ardahan’da çoban bulmaktan yakınan Ardahanlı hayvan yetiştiricileri baharın gelmesiyle birlikte meralara sürdükleri hayvanlarına bakacak çoban bulamamaktan yakınmaktalar.
Aylık 100 Bin TL.’yi geçen çoban aylığına rağmen çoban bulamadıklarını belirten Ardahanlı hayvan yetiştiricileri, ‘ekonomik sorun var dense de çoban yok’ diyorlar.

Tarlaların içinde buğday değil,

betonlar yükseldi!

TOPRAK KORUMA VE ARAZİ KULLANIMI KANUNU’nun 21. ve 22. maddelerinde ki ‘Tarımsal amaçlı yapılara ve tarım dışı arazi kullanımına izinsiz başlanılması, alınan izne uygun kullanılmaması veya hazırlanan toprak koruma projelerine uyulmaması halinde, Arazi sahibine veya araziyi bozana cezalandırılır, büyük ova koruma alanlarında ise bu ceza iki katı olarak uygulanır.’ denmesine karşın Ardahan’ın Çıldır Gölü havzası içinde ki tarlalarda arpa, buğday değil, beton ve taş binalar yükseldi.

default

Su kalitesinin iyileştirilmesi ve koruma altına alınması amacıyla Ardahan ve Kars Valiliklerince imza altına alınan ‘Çıldır Gölü Havza Koruma Planı ve Özel Hüküm’e karşın çevresi çöpten geçilmeyen, Çıldır ilçe çöpünün yakınına vahşice döküldüğü ve gölü besleyen derelerin başta ölmüş hayvan leşleri olmak üzere, hayvan gübrelerini taşıdığı Çıldır Gölünün de içinde bulunduğu tarım alanı içine yapılan beton binalar yukarından görüntülenince doğaya bakışımızda ne kadar samimi olduğumuzda görüldü.
124 kilometrekare sahip Çıldır Gölünü besleyen 4 adet derivasyon kanalının bulunduğu alana yakın Sazlısu (Goraveli) köyü sınırları içinde ki tarım alanı tarlaya yapılan ‘butik otel’ Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile “hassas alan” olarak koruma altına alınan bölgeyi de ilk yapılan yapı olarakta bilinmekte.


Geçtiğimiz Şubat ayında Muğla’nın Bodrum ilçesinde tarım arazisinin zeminini bozup dolgu yaptığı ileri sürülen şahsa, Bodrum İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü görevlilerince 411 bin 127 bin TL. idari para cezası verildiği haberlerine karşın Çıldır Gölüne yakın, tarım arazilerinin içindeki bu beton binaları yapımına kim veya kimlerin nasıl, hangi kanuna dayanarak izin verdikleri anlaşılamazken bu yapı ile ilgili Sazlısu köylüleri ile aynı köylü olan yapı sahiplerinin de tarım arazisine beton yapıldığı davalık oldukları da öğrenildi.

HANAK ÇEÇİLİNE TESCİL

Ardahan’ın yöresel ürünlerinden tel peynir için Türk Patent ve Marka Kurumuna yapılan tescil başvurusuna olumlu yanıt geldi. Kurum, incelemelerinin ardından, Ardahan’ın Hanak ilçesinde üretilen peyniri tescilleyerek coğrafi işaret verdi.

Kurum, incelemelerinin ardından, Ardahan’ın Hanak ilçesinde üretilen peyniri tescilleyerek coğrafi işaret verdi.
Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), kentin yöresel ürünlerinden tel peynir için Türk Patent ve Marka Kurumuna yaptığı ‘tescil başvurusu’ ardından yapılan incelemelerin ardından, Hanak ilçesinde üretilen peynir tescillenerek coğrafi işaret verildi.
Konu hakkında bir açıklama yapan Hamak Belediye Başkanı Erdal Kurukaya ‘Sevgili Hamaklı Hemşerilerim;
Tel Çeçil Peynirinin eşsiz lezzeti ve benzersiz yapısıyla şirin ilçemiz Hanak, coğrafi işaret tescilini almaya layık görüldü! Bu önemli başarı, ilçemizin peynir geleneğinin ve lezzetinin ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtılmasını sağlayacak. Artık Tel Çeçil Peynirinin özgün tadını koruyarak, dünyaya daha geniş bir kitleye sunma fırsatımız var! HAYIRLI OLSUN!’ dedi.

1 MAYIS ARDAHAN’DA
POLSİSİZ KUTLANDI!.

Başta İstanbul’da olmak üzere yurtta ve dünya genelinde polis müdahalesi ile kutlanmaya çalışılan 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı Ardahan’da da hem de polis olmadan kutlandı.
İşçilerin olmadığı, sol ağırlıklı parti temsilcileri ve emekli ir kaç eski çalışanın olduğu küçük bir grubun kutladığı 1 Mayıs Bayramı etkinliğini uzaktan ve kutlamaya müdahale etmeden izleyen polisin de çalınan marşlara dudak oynatarak katıldığı görüldü.

Zorunlu sigortalı işçinin sayısının toplam 9 bin 556 kişi olduğu Ardahan’da çoğu siyasi parti temsilcisi ve emekli olan küçük bir grubun 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı etkinliği belediye tarafından yenilemeyi bekleyen şehir içindeki bakımsız kalmış, yer altı garajının da hizmete giremediği Milli Egemenlik Parkında bulunan Atatürk büstünün önünde kutlandı.


Olaysız ve kısa bir süre içinde sonra eren Ardahan’da ki polisiz 1 Mayıs etkinliğine DiSK, EMEP, KESK, Eğitim Sen, SES, Sol Parti temsilcileri önderlik yaparken çalışan işçilerin yanında DEM, CHP, AK Parti ve seçimlerde memleketi kurutacaklarını belirten diğer parti temsilcilerinin yanı sıra cemaatlere, iktidara yakın sendika temsilcilerinin olmaması dikkatten kaçmadı.

Hastaneyi yıktılar!

Sıra, Lojmanlar, Cami ve Depolarda..

İkinci dünya savaşı sırasında yapılan ve yıllarca Ardahan’da ki askeri personelin yanı sıra sivillere hizmet verdikten sonra AK Parti iktidarı döneminde kapatılıp, yıllarca boş bekletilen Ardahan Askeri Hastanesi yıkılmaya başlandı.


Ardahan kent merkezinde, Lise yolu üzerinde bulunan Askeri Hastanenin yıkım çalışmalarının başladığı şu günlerde dikkat çeken en önemli yönü yıkım işini alan şirket çalışanlarının yıllar önce yapılmasına karşın bir hayli sağlam olduğu görülen çatısını sökmekten bir hayli zorlandıkları görülmesiydi.


Çatı kısmında başlanan yıkım işinde görülen diğer önemli tarafı ise çatısı için kullanılan malzemesi ve ağaçları geride kalan yıllara karşın ilk günkü gibi sapa sağlam olmasıydı.
Yıkılmaya başlanan Askeri Hastanenin bulunduğu alanın içinde bulunan askeri depoların yanında birçok lojmanın da yıkılıp, içinde ki tarihi bina hariç ortada kaldırılması beklenirken, hastanenin ve askeri lojmanlar, depoların olduğu kentin ortasında ki bu devasa arazinin ne olacağı da merak edilmektedir.
Bir zamanlar Ardahan’da görev yapan bir çok üst düzey askere makam olan Hasan Sabri Kışlasının ve Ardahan’ın ortasında bulunan tarihi binanın belediye yada valilik makamı veya tarih bölümüne tahsis edilecek üniversiteye verilmesini isteyen Ardahanlılar ‘bu tarihi bina ve onun da yıkılıp, Kura nehrinin yanında yapılan yeni camiye taşınacağı belirtilen merkez camisinin de yanı başında bulunduğu devasa arazinin meydan mı yoksa TOKİ’ye verilip, satılacak mı?’ diye soramadan edemiyorlar.

Türk Patent: Ardahan’da faydalı model yok!

Türk Patent ve Marka Kurumu 2023 yılına ait sınai haklar verilerini açıkladı
İller bazında her zamanki gibi şampiyon İstanbul olurken; Bayburt, Ardahan, Erzincan ve Bitlis illerimize ilişkin veriler, Sınai Haklar hakkındaki bilinçlendirilme çalışmalarının arttırılması gerektiği belirtildi.
2023 yılında Türk Patent ve Marka Kurumuna yerli ve yabancı 16.433 patent, 3.400 faydalı model, 183.149 marka ve 58.076 tasarım olmak üzere üzere toplam 261.058 başvuru yapıldı.


TÜRKPATENT’e göre geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi İstanbul tüm başvurularda ilk sırada olurken Ardahan 15 başvuru ile sonlarda yer aldı.
Faydalı model başvurularında ise 931 başvuru ile yine İstanbul başı çekerken, 403 başvuruyla Ankara, 262 başvuruyla Bursa ve 246 başvuruyla İzmir izlerken, Konya’nın 174 başvuruyla beşinci sıraya yerleşmesi dikkate değer bir unsur oldu.
Bitlis ve Ardahan ise 2023 yılında hiç faydalı model başvurusu yapılmayan iller olarak listenin son sıralarına yerleşti.

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı, işçi ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü. Dünya üzerindeki pek çok ülkede, resmî tatil olarak kabul edilmektedir.

İlk kez 1856’da Avustralya’nın Melbourne kentinde taş ve inşaat işçileri, günde sekiz saatlik iş günü için Melbourne Üniversitesinden Parlamento Evi’ne kadar bir yürüyüş düzenlediler.

1 Mayıs 1886’da Amerika İşçi Sendikaları Konfederasyonu önderliğinde işçiler günde 12 saat, haftada 6 gün olan çalışma takvimine karşı, günlük 8 saatlik çalışma talebiyle iş bıraktılar. Chicago’da yapılan gösterilere yarım milyon işçi katıldı. Luizvil’de (Kentaki) 6 binden fazla siyah ve beyaz işçi, birlikte yürüdü. O dönemde Luizvil’deki parklar, siyahlara kapalıydı. İşçiler, sokaklarda yürüdükten sonra hep birlikte Ulusal Park’a girdi. Her eyalet ve kentte, siyah ve beyaz işçilerin birlikte yaptığı gösteriler, gazeteler tarafından, ‘Böylece önyargı duvarı yıkılmış oldu’ şeklinde yorumlanmıştı. Bu gösteriler 1 Mayıs’ı izleyen günlerde tüm harareti ile devam etti ve 4 Mayıs’ta kanlı Haymarket Olayı’na yol açtı. Uygulanan yasal baskılarla bu gösterinin tekrarlanması engellendi.

14 Temmuz-21 Temmuz 1889’da toplanan İkinci Enternasyonal’de Fransız bir işçi temsilcisinin önerisiyle 1 Mayıs gününün tüm dünyada “Birlik, mücadele ve dayanışma günü” olarak kutlanmasına karar verildi. Böylece ikinci gösteri 1890 yılında yapılabildi.

Zamanla 8 saatlik iş günü birçok ülkede resmen kabul edildi. 1 Mayıs böylece işçilerin birlik ve dayanışmasını yansıtan bir bayram niteliğini kazandı. Günümüzde sosyalist ülkelerde (Çin, Kuzey Kore, Vietnam, Laos, Küba, Venezuela, Nepal, Bolivya) ve daha birçok ülkede tatil günü olan 1 Mayıs’ı işçiler büyük kitle gösterileriyle kutlar; bazı ülkelerde 1 Mayıs siyasal bir eylem biçimini de alır.

DOĞRU: DOĞRU İŞLER YAPACAĞIZ..

Özgür Ozan Doğru: ‘Doğru işler yaparak kendilerine oy verenleri ve hemşerilerimi gururlandıracağım’

‘Güçlü Bir Ardahan Lobisi’ diyen Ardahan İş Adamları ve Sanayiciler Derneği ile Ardahan Gazeteciler Cemiyeti son seçimlerde İstanbul Şişli’de seçilen ve Şişli Belediye Başkan Yardımcısı olan Ardahanlı hemşerileri Özgür Ozan Doğru’yu makamında ziyaret edip, kutladılar.


AGC ve ARSİAD’ın yanı sıra İstanbul Esenyurt’ta bulunan Göle Derneği Başkanı ve Yöneticileri ile birçok Ardahanlı hemşerilerini güler yüzüyle karşılayan İstanbul Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Özgür Ozan Doğru, CHP olarak ülke genelinde olduğu gibi yerelde de var olan sorunları en aza indirmek için çalışacaklarını ve doğru işler yaparak güzel işlere imza atacaklarını belirtti.
‘Sayın Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ile birlikte doğru işler yaparak başta kendilerine oy veren Şişli halkının yanı sıra hemşerilerini mahcup etmeyeceğiz’ diyen İstanbul Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Özgür Ozan Doğru kendisini ziyaret edip, kutlayan hemşerilerine teşekkür etti.
Samimi bir hava için de yapılan görüşmede seçilen siyasetçilerinin seçmene verdikleri vaatlerinin yanı sıra hemşerilerini unutmamaları da istendi.

CHP Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu:

1 Mayıs 23 Nisan Gibi Kutlanmalı..

‘Ankara’da gerçekleşen Okul Sporları Küçükler Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası’nda yarışıp derece yapan Ardahanlı çocukların başarısı bizi çok gururlandırıyor’ diyenCumhuriyet Halk Partisi Ardahan Milletvekili, CHP Disiplin Kurulu Üyesi Özgür Erdem İncesu işçi bayrarmı olan 1 Mayıs’ın da yasaklarla anılmaması ve 23 Nisan heyecanıyla kutlanması gerektiğine dikkat çekti.
Türkiye Üçüncüsü; Selvi Nur Cabak, Türkiye Altıncısı; Miraç Yıldız, Türkiye Dokuzuncusu; Aynur Gültekin ve Antrenör, öğretmenleri, okul yönetimi ve ailelerini tebrik edip, başarılar dileyen CHP Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu 1 Mayıs Bayramını da kutladı.


‘Geleceğimizin yıldız sporcuları olacak; Aynur Gültekin, Kardelen Bahar, Selvi Nur Cabak, Elanur Güngör, Miraç Yıldız, Eylül Şura Gögerçin ve Antrenörleri Sn. Ferdi Altun ile birlikteydik. Yarın ve pazar günü gerçekleşecek turnuvaları için miniklerimize şans diledim. Çocuklarımız ve gençlerimizin aydınlık geleceğe kavuşmaları için mücadelemiz devam edecek.’ diyen İncesu çocuklar gibi işçilerinde bayramlarını, özgürce kutlamasını umut ediyorum’ dedi.

İŞÇİ DOSTU AK PARTİLİ MİLLETVEKİLİ..

1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanmasına izin vermeyen iktidar partisi Ardahan Milletvekili Kaan Koç 1 Mayıs İşçi Bayramı öncesi işçilerin yanlarında olduklarını, haklarını savunduklarını bir klip yayınladı.

Ardahan Belediyesinin seçimlerde mevcut yönetime oy vermediği için mobinge uğradıkları ileri sürülen belediye çalışanlarının asli görevlerinden alınıp, çöp toplamaya gönderildiklerini ileri süren AK Partili Ardahan Milletvekilli Kaan Koç kendisine ait sanal sayfa da yayınladığı kliple CHP’li Belediyenin hem de 1 Mayıs İşçi Bayramı öncesi belediye çalışanlarını ezdiğini ileri sürerek, işçileri savunduğu ve yanlarında olduğunu belirttiği konu hakkında bir klip yayınlarken, AK Parti Ardahan Belediye Meclis Grup Başkan Vekillide ‘işçi ve emekçilerimize yapılan sürgün, mobbing, temel hak ve özgürlüklerine yapılan müdahaleyi asla kabul etmiyoruz.’ diyerek bir açıklama yaptı.

MİLLETVEKİLİ: CHP’Lİ BELEDİYE ÇALIŞANLARINA MOBİNG UYGULUYOR!..
Eşine ve bir belediye meclis üyesine belediyenin üst katında makam yaptırdığı ileri sürülen CHP’li Belediye Başkanın son seçimlerde kendisine oy vermediğini düşündüğü belediye çalışanlarına mobbing uyguladığını ileri süren AK Parti Ardahan Milletvekili Kaan Koç ‘işçilerimizin temel hak ve özgürlüklerine yapılan müdahaleyi asla doğru bulmuyorum.’ dedi.
31 Mart seçimlerinde Ardahan merkez ve ilçelerinde ellerindeki birçok belediyeyi CHP’ye kaptıran Ak Parti Ardahan Milletvekili Kaan Koç, sosyal medya hesabından yayınladığı videoda belediye de bazı birim amirlerine ve işçilere mobing uyguladığını iddia etti.
Vekil Koç, “işçilerin haklarının kutlandığı ve onurlandırıldığı işçi bayramında maalesef CHP’li Ardahan Belediyesinde yaşanan sürgün, mobbing ve işçilerimizin temel hak ve özgürlüklerine yapılan müdahaleyi asla doğru bulmuyorum. Zabıtadan Fen işlerine muhasebe bürosundan harita teknik erlerine bizzat tanıdığımız ve emeklerine şahit olduğumuz. Yıllardır mesai harcayan hemşerilerimizin temizlik işlerine sürgün edilmelerini ve bilinçli olarak ana caddelerde temizlik yaptırılmalarıyla istifaya zorlanmalarını kabul etmiyorum. Ardahan Belediyesinin 1 Mayıs işçi bayramında sergilediği bu uygunsuz müdahaleyi şiddetle kınıyorum. İlgilileri gereğini yapmaya, işçi bayramında bu emekçilerimizi görevlerine iade etmeye davet ediyorum. 1 Mayıs İşçi Bayramını kutluyor, tüm işçilerimizin partim ile birlikte yanında olduğumu belirtmek istiyorum.” dedi.

AK Partili Meclis Grup Başkanı da İşçilerin yanında..
Mobinge uğradıklarını ileri sürdükleri belediye işçilerinin yanında olduklarını belirtip, işçilerin yanındayız diyerek bu yönde bir de klip yayınlayan AK Partili Ardahan Milletvekili Kaan Koç gibi AK Parti Belediye Meclis Grup Başkanı da işçilerin yanında olduklarını belirttiği bir açıklama yaptı. AK Partili Ardahan Belediyesi Meclis Grup Başkanı Fırat Avşar seçim sonrası mobinge uğradığını ileri sürdüğü belediye işçileri hakkında şu açıklamayı yaptı.
CHP’li Belediye Başkanı Faruk Demir’in güya seçimden sonra parti rozetini çıkarmış ve eşit hizmet taahhüdü vermişti.
Ardahan Belediyesi’nde yıllardır farklı birimlerde görev yapan çalışanlar hiçbir sebep gösterilmeden bir anda temizlik görevlisi olarak görevlendirildi. Muhasebe, itfaiye gibi birimlerde çalışan, kepçe operatörlüğü yapan, aralarında tekniker ve teknisyen olan hemşerilerimizin salt siyaseten ters düşüldüğü için intikam hissiyle ve ihtiyaç olmadığı halde temizlik personeli olarak görevlendirilmesi ne hukuki ne insani ne de iş ahlakına yakışır bir durumdur.
Avşar ‘Sayın başkan bugün temizlik görevine aktardığınız çalışanlarınızın bir çoğu size oy vermiş insanlar. Kaldı ki seçimde sizi desteklememiş olsa bile sırf seçmen iradesinden dolayı çalışanlarınızı yargılamak, onlardan intikam alırcasına hareket etmek ikinci kez başkanlığı kazanan birine yakışmayacak bir tavırdır.’ dedi
Sizin artık seçim psikolojisinden çıkıp Ardahan’a ve hemşerilerimize nasıl hizmet edeceğinizi düşünmeniz gerekmektedir. Ayrıca beş yıl boyunca başkanlığını yaptığınız belediye çalışanlarının neden sizi desteklemediği de kendinize sormanız gereken bir sorudur. Bu türde kurum içinde huzursuzluk yaratacak, personelin moralini yerle bir edecek, çalışma azmini sıfırlayacak uygulamalar en çok sizin şahsınıza zarar verecektir.

Sayın başkan talebimiz; belediye personelinin rencide edilmeden liyakat eğitim ve deneyim durumlarına göre görevlendirilmesi, temizlik personeli olarak görevlendirilen arkadaşlarımızın daha önce çalıştıkları birimlere iade edilmesi siyasi veya ideolojik görüş ayrımı yapılmadan her bir belediye çalışanının huzurla kendi görevinin yapılmasının sağlanmasıdır. Bu yanlıştan ne kadar hızlı dönerseniz hem şahsınızın hem belediyemizin hem de Ardahan’ımızın faydasına olacaktır. Oy vermediği bahanesiyle temizlik birimine gönderilen arkadaşlarımızın yanındayız, hangi partili olursa olsun emekçinin destekçisi olacağız, çalışanların haklarının iadesinin siyasi, hukuki ve idari olarak takipçisi olacağız. Temizlik biriminin bir sürgün yeri gibi lanse edilmesi en çok da o birimde çalışan arkadaşlarımıza bir Ardahan kamuoyu, stk’lar ve şehrin tüm bileşenlerinin bu konuya desteğini beklediğimizi belirtir kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Ak Parti Belediye Meclisi Grubu Kıymetli Hemşerilerim; Ardahan Belediyesi tarafından işçi ve emekçilerimize yapılan sürgün, mobbing, temel hak ve özgürlüklerine yapılan müdahaleyi asla kabul etmiyoruz. İlgilileri gereğini yapmaya, İşçi Bayramında bu emekçilerimizi Görevlerine İade Etmeye Davet Ediyorum.1 Mayıs İşçi bayramını kutluyor, tüm işçilerimizin yanında olduğumu belirtmek İstiyorum.

Fırat Avşar

AK Parti Ardahan Belediyesi Grup Başkanı

İşçi ve İnşaat Güvenliği!

Ardahan-Kars karayolunda çekilen bu fotoğraf karesi ülkede ki işçilerin ve inşaatların ne kadar güvenli olduğunu anlatır gibiydi.
Gelişi güzel istiflenmiş inşaat malzemesi yüklü kamyonetin seyir ettiği yolda görüntülenen hiç bir trafik önlemi almadığı görülen bir kamyonetin üzerinde ki inşaat malzemeleri kamyonetin üzerinde yol alan iki inşaat işçisinin 1 Mayıs İşçi Bayramı öncesi ülkede ki inşaatlar gibi işçilerin güvenliğini de ortaya koyar gibiydi.

98 BİN NÜFUSULU ARDAHAN’DA
10 BİN İŞÇİ VAR..

1 Mayıs İşçi Bayramının yasaklarla kutlanmaya çalıştığı şu günlerde Ardahan’da yaklaşık 3 bini kadın olmak üzere 10 bin işçinin olduğu belirtildi.
2022 Temmuz ayı itibariyle yapılan araştırama da Ardahan’da zorunlu sigortalı işçinin sayısının toplam 9 bin 556 kişi iken kadın sigortalı sayısı ise 2 bin 907 düzeyinde.

İş tecrübesi olan işçi yok.. Ardahan ilinde temininde güçlük çekilen meslekler sektörlere göre incelendiğinde en fazla
İmalat sektöründe eleman temininde güçlük çekildiği görülmektedir.
Ardahan ilinde temininde güçlük çekilen mesleklere bakıldığında ilk sırada Dokuma Konfeksiyon Makineci mesleğinin yer aldığı görülmektedir.
Bu mesleği ise Peynir İmal İşçisi mesleği takip etmektedir. Eleman teminde güçlük çekilme nedenlerine bakıldığında ilk sırada “Yeterli iş tecrübesine sahip eleman bulunamaması “yer almaktadır.

Sağken sığamadıkları dünyada
göç ettikten sonra aynı mezara sığan insanlık!

Bir mezara birden fazla cenaze defnedilir mi?Normal şartlarda bir kabre, yalnız bir cenaze defnedilir. diyen ardından da ’Zaruret halinde bir kabre birden çok cenaze konulabilir.’ diyen Din İşleri Yüksek Kurulu bu kararının tartışıldığı ülkenin en büyük metropolü İstanbul’da ki mezarlara bir değil, 3, 5 hatta 6 kişinin gömüldüğü görülmekte.
Sağken kos koca dünyaya sığacak yer bulmayan insanların hayata veda ettikten sonra aynı mezarlıkta bir mezara sığındığını da ortaya koyan bu durum, İstanbul Maltepe Mezarlığında görülmekte.
Gazeteci Fakir Yılmaz’ın ziyaret ettiği Maltepe mezarlığında gördüğü bir çok mezarlıkta en az iki insanı aynı Kebir’e gömüldüğünü görürken bazı kabirlerde aynı aileden 3, 5 hatta 6 kişinin gömüldüğünü de fotoğraflayarak belgeledi.

ÖLÜME BAK SERVİSİ!

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin görev alanı içinde olan ancak hemen hepsinin özel şirketlerce bakımının yapıldığı İstanbul’daki mezarlıklarda görülen diğer bir dikkat çekici durumda, vefat eden yakınlarının mezarlıklarını ziyaret edip bakımını yapamayanların yerine ‘kiralık gönüllü’ kişilere bakımı yapıp, fotoğrafladıktan sonra bir ödeme ile onların ölenlerinin mezarlarının bakımını yapan ‘Mezar bakıcıları’ olmasıydı.

Elinden Geleni de Ardına Koyma Faruk Demir!..

CHP’YE VE GENEL BAŞKANINA ‘DİN DÜŞMANI’ DİYENE NAMUSU KADAR GÜVENİLİR Mİ?

Ardahan Kent Konseyi Başkanı Başkanı Burak Taştan kendisine ait sanal sayfada yaptığı paylaşımda yeni bir tartışma başlattı.
Taştan ‘Bir tarafta Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkanı, diğer tarafta AKP önceki dönem milletvekili.’ başlıklı paylaşımında, ‘Elinden Geneleni de Ardına Koyma Faruk Demir’ diyerek sonlandıran Taştan CHP’li başkanın Hanak’ı CHP’ye kayıp ettirmek için çalıştığını da ileri sürüp şöyle bir paylaşımda bulundu.
‘Birisi bugün Cumhuriyet Halk Partimizin başarısının mimari Sayın Özgür Özel’in mecliste bir konuşması ile ilgili cevap veriyor; “Cumhuriyet Halk Partisi din düşmanıdır.” diyor ve gibi söylemlerini milletvekilliği döneminde cumhuriyet kazanımları ve Cumhuriyet Halk Partisi için sürekli söylemişti.
Diğer tarafta da Cumhuriyet Halk Partisi belediye başkanı Faruk Demir bu milletvekili için “namusum kadar güvenirim” diyor.
İşte sevgili dostlar bizim yol ayrımımız burada başladı.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediye bütçesiyle ile Devlet Bahçeli’nin bal ve kaşarını gönderen Hanak ilçemizde Cumhuriyet Halk Partimiz kaybetsin diye kuzenini İyi Parti’den İl Genel Meclisi adayı yapan, Ardahan Milliyetçi Hareket Partisi’nde amca oğlunu İl Başkan Yardımcısı yapan kirli insan aynı süreci devam kendince partimizin emekçi fedakar bir o kadar da yıllar boyu mağdur olmuş kitlesine şak şakacılık yaptırmaya çalışıyor.


Onlar en zor zamanda dik durdular şimdide dururlar.
Son yapılan İl Başkanları ve Belediye Başkanları toplantısında sayın genel başkanımızın söylediği gibi bu barajın altına düştü il başkanları çelenkleri kendi elleriyle taşıdılar.
Sicilimiz o kadar temiz kirli insan….
Elinden Geneleni de Ardına Koyma Faruk Demir

Ardahan Kent Konseyi’nden Deniz Yılmaz’a vefa..

Ardahan Kent Konseyi merhum Deniz Yılmaz’a vefa başlığıyla genel kurulunu gerçekleştirecek. Ardahan Kent Konseyi merhum Deniz Yılmaz’a vefa başlığıyla genel kurulunu gerçekleştirecek.

Ardahan Kent Konseyi, 2 yıl önce geçirdiği kalp krizi sonucu hayata gözlerini yuman Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi Deniz Yılmaz’a vefa başlığıyla 7 Haziran Cuma günü Genel Kurul toplantısını yapacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ardahan Kent Konseyi Başkanı Burak Taştan, “Kent Konseyi Yönetmeliğinin; Kent Konseyleri belediye teşkilatı olan yerlerde, mahalli idareler genel seçim sonuçlarını izleyen 3 ay içinde, 8 inci maddede belirtilen üyelerden oluşur. Maddesi gereği yürütme kurulumuzun kararıyla 7 Haziran Cuma günü Ardahan kent konseyimizin genel kurulunu merhum Deniz Yılmaz’a Vefa başlığıyla gerçekleştirilmesine karar verilmiştir. Ardahan’ımıza yakışır Türkiye’ye örnek teşkil edecek bir genel kurul gerçekleştirerek görevimizi bitirmiş olacağız. Göreve gelecek arkadaşlarımızın Ardahan kent konseyini taşıdığımız noktadan daha iyi bir noktaya taşıyacağına eminim genel kurulumuz Ardahan’ımıza hayırlı olsun” dedi.

Yavuz Morkoç adaylığını ilan etti

Türkiye Kent Konseyleri 13. Dönem Başkanı ve Ardahan Kent Konseyi Mevcut Başkanı Burak Taştan’ın, Haziran ayında yapılacak Genel Kurul’da aday olmayacağını açıklaması üzerine gözler kent konseyinin yeni başkanının kim olacağına çevrilmişti.

Ardahan’da spor faaliyetlerindeki girişimciliği ile tanınan Yavuz Morkoç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ardahan kent konseyi Genel Kurulu’nda aday olmak için çalışmalara başladığını bildirdi.
Konu hakkında gazetemize adaylığı hakkında açıklama yapan Morkoç, “Ardahan’ımızın bütün imkânlara sahip olmasını, güzelleşmesini, büyümesini sizler gibi bende çok istiyorum. Bahsettiğim konularda, Ardahan da yaşayanlar olarak sorumluluğumuz ne kadarsa Ardahan dışında yaşayan hemşerilerimizin de sorumluluğunun o kadar olduğunu, imkânlar doğrultusunda Ardahan’ın yararı için gereken bütün desteklerin, hep beraberce verilmesi gerektiği kanaatindeyim. Belirttiğim hedefleri hep beraberce yürütmek ve başarmak için önümüzdeki haziran ayında yapılacak olan “Kent Konseyi Başkanlık” seçimlerine başkan adayı olma kararını almış bulunmaktayım” dedi.
Ardahan Kent Konseyi Genel Kurulu’nda oy kullanacak sivil toplum kuruluşlarından destek beklediğini de belirterek, “Amacımız merkezi ve yerel yönetimle ortak hareket etmek, şehrimizin gelişmesi için projeler üretmek, vatandaşlarımız ile yönetim arası da köprü olmak, memleketimizin yararına olan bütün projelere destek vermektir. Haziranın ilk haftası yapılacak olan “Kent Konseyi Başkanlık” seçimlerinde bütün oy kullanacak sivil toplum kuruluşların değerli temsilcilerinin desteğini bekliyorum” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN KENDİ ÇÖPÜNÜ TOPLADI..

Ardahan Valiliğinin İŞ-Kur çalışanlarıyla birlikte kent temizliği başlattığı aynı gün başında bulunduğu belediyenin temizlik işçilerine ait formayı giyen CHP’li Ardahan Belediye Başkanıbaşında bulunduğu kentin temizliği için kampanya başlattığını söyledi.
CHP’li Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir gerek seçim boyunca ilgilenilemeyen çevrenin temizliği gerekse eriyen kar ve buzlarla birlikte ortaya çıkan çöplerin
temizlenmesi için kendisinin de katıldığı bir temizlik çalışması başlattı.

Belediye yapmayınca valilik devreye girdi..

Ardahan Valiliği, havaların ısınmasıyla birlikte kent merkezinde yaşanan çöp ve kirlilikle mücadele için temizlik çalışması başlattı.
Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek’in talimatı üzerine, kamu kurum ve kuruluşlarında İŞKUR’un Toplum Yararına Programı kapsamında istihdam edilen personelin katılımı ile şehir merkezinde cadde, sokak, park ve bahçeler ile Ardahan Kalesi çevresinde geniş kapsamlı çöp toplama ve temizlik çalışması yapıldı.
100’e yakın İŞKUR personelin katılımı ile Ardahan’ın Cadde, sokak, park ve bahçeleri ile Ardahan Kalesi bölgesi, çöp ve atıklardan arındırılarak temizlendi. Çalışmaya katılan personel, temiz bir Ardahan için sahaya indiklerini söyledi.

KURA KADIN SERHAT ERKEKLE AYNI KADERİ PAYLAŞIYOR!

Aynı gün evinde konuk ettiği Görelespor ile 2-2 berabere kalıp, 3. lig hayalinin iyiden iyiye suya düşüren Serhat Ardahan
spor’un bu sezon da bekleneni vermedği Ardahan’da, Van Belediyespor’a 6-0 yenilen Ardahan Kura Kadın futbol takımıda 2.lig umutlarını yıktı.
TFF Kadınlar 3. Liginde mücadele eden Ardahan Kura Kadın Futbol Takımı sahasında grup lideri Van Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor’a 6-0
yenildi.
Ardahan’ın tek kadın futbol takımı olan ve Kadınlar 3. Ligi 2. Grupta mücadele eden Kura Spor Takımı 11. hafta mücadelesinde grup lideri Van Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor’u sahasında konuk etti. Cumartesi günü Halilefendi Sentetik Sahada Saat 13.00’da oynanan karşılaşmayı Van Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor 6-0 kazandı.
Grubunu 5’inci sırada tamamlamayı garantileyen Kura Spor sezonun son karşılaşmasını deplasmanda Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor ile oynayacak.

Milyonluk kurbanlar yola çıktı!

CHP’li milletvekillerinin “Bir emekli bir koyun alacak olsa bir maaşını vermek zorunda. Ortalama bir koyun alacak olsan 10 bin liranın altında koyun yok” dediği şu günler de Ardahan’dan diğer şehirlere sevki başladı.
Yıllık ortalama 350 ila 470 bin büyükbaş hayvanın yetiştirildiği Ardahan’da başta İstanbul’a olmak üzere batı kentlerine sevk edilmeye başlanan milyonluk kurbanlıkların bu ekonomik sıkıntıda nasıl olup satılacağı merak edilmekte.
Büyük masraflarla yetiştirilen hayvanlarını büyük paralarla kiraladıkları araçlarla sevk ettiklerini belirten Ardahanlı hayvan yetiştiricileri, ‘bu son şansımız’ dediler.

EKONOMİK KRİZİN OLDUĞU SÖYLENEN ÜLKEDE
5 AY’DA 4 MİLYON TL. ALACAK ÇOBAN BULUNAMIYOR!

Ekonomik sıkıntının diz boyu olduğu söylenen ülkede bin büyükbaş hayvana 5 ay boyunca çobanlık yapacak ve 4 Milyon TL. alacak çoban bulunamadığı ileri sürüldü.
Ardahanlı hayvan yetiştiricileri aylık ortalama 150 Bin TL.’ye gelen çobanlık maaşına rağmen çoban bulamamaktan yakınmaktalar.

Yıllık 450 ila 470 bşn arasında büyükbaş hayvanın yetiştirildiği Ardahan’da çoban bulmaktan yakınan Ardahanlı hayvan yetiştiricileri baharın gelmesiyle birlikte meralara sürdükleri hayvanlarına bakacak çoban bulamamaktan yakınmaktalar.
Aylık 100 Bin TL.’yi geçen çoban aylığına rağmen çoban bulamadıklarını belirten Ardahanlı hayvan yetiştiricileri, ‘ekonomik sorun var dense de çoban yok’ diyorlar.

ÇILDIR GÖLÜ’NDE ÇİÇEKLER DEĞİL, ÇÖPLER AÇTI!

Havaların iyiden iyiye ısındığı, kar ve buzların eridiği, çiçekleri çıktığı Ardahan’da bir kış boyu kar ve buzların altında kalan çöplerdeyer yüzüne çıkmaya başladı.
Başta, yanı başına bir iskele yapılacağı duyurukan Çıldır Gölü’nde son yıllarda çevre kirliliği ile zararlı atıklar da dikkat çekiyor.
10 metre mesafede çöp konteynırları ulumasına rağmen göl çevresinde ki çöpler dikkat çekiyor.
Çıldır Gölünde son yıllarda çevre kirliliği ile zararlı atıklar da dikkat çekiyor.
Göl çevresinde gelen kişilerin oluşturduğu kirlilikler her geçen gün artarken Çıldır Belediyesi ve İlçe Özel İdare yetkililerinin konuyla ilgilenmesini ve kent merkezlerinin arka mahalleleri ile göl etrafındaki çöpleri temizlenmesini istemektedir. Fotoğraflar: Türk Otağı Çıldır hesabı

POSOFLULARIN OLMADIĞI ARDAFED GÖLFED-2 OLDU!

Geçtiğimiz gün İstanbul Çekmeköy’de 5. kongresi yapılan Ardahan Dernekler Federasyonu seçimi ardından bir çok tartışma bıraktı.
Aynı zamanda Ardahan Gazeteciler Cemiyeti ve Ardahanlı iş insanları ve Sanayiciler Derneği Başkanı, Gazeteci Fakir Yılmaz’ın Posof Derneklerini de üye olmaya davet ettiği kongre bir çok iddialarla tartışmalı bitti.

Hiç bir Posof derneğinin üye olmadığı Ardahan Dernekler Federasyonu tartışmalı bir kongre yaptı.
Gazeteci Fakir Yılmaz’ın da 2 dönem başkanlığını yaptıktan sonra görevi şu an İstanbul Çekmeköy Belediye Başkanı olan Orhan Çerkez’e bıraktığı Ardahan Dernekler Federasyonu 5. Kongresini yaptı.
Göle Dernekler Federasyonuna üye derneklerinin tümünün üye olduğu kongre öncesi yaşanan tartışmaların devam edeceğine benzer bir kongre sonucunda Ardahan Bağdeşen (Kinzodamal) Köyü Derneği Kurucu Başkanı Şemsettin Şenel ile yarışan ve Göle Federasyonun yanı sıra Göle Derneklerinin tam kadro delegele ile yoğun ilgi gösterdiği Ardahan Göle Karlıyazı (Kirziyan) köy derneğinin üyesi Engin Demirkuş ARDAFED’in yeni başkanı seçildi.
Kongre öncesi son anda üye dernek sayısının 79”a fırladığı ve bu sayıya göre en az 400 delegesinin oy kullanması beklenirken, bu sayının 189’da çıkması ve Demirkuş’un 106, Şemsettin Şenel 83 oy almasıyla sonuçlanan kongre de eski başkanlar yaptıkları ve birlik çağrısı ile sonlandırdıkları konuşmaları ardından Ardahan toplumuna birik mesajı için birlikte fotoğraf verdiler.

Hoçvanspor Nereye Gitti?

Kurulduğu dönem ortaya koyduğu futbol ile bir anda 3. Lig özlemi çeken Ardahan’ın önemli bir futbol kulübü haline gelen ve sezon boyunca estirdiği rüzgarla umut veren Hoçvanspor ir anda ortada kayıp oldu.
Çıldır, Hanak ve Damal’ın bir futbol takımının olmadığı bir Ardahan’da geçtiğimiz yıllarda kurulan ve ortaya koyduğu futbolu ile Ardahan Amatör Futbol Liginde adından bahsettiren Hoçvanspor Futbol Takımı ve Kulübü akıbetini merak eden Hoçvanlılar, başta HoçFed olmak üzere yeni seçilen ve kendi muhtarlar derneğini kurmaları istenen Hoçvan köy muhtarları ile bölge stk’larının Hoçvanlı gençleri yeşil sahaya çekecek olan bu kulübe sahip çıkmaya davet etmekteler.

AMATÖR LİG DE ZORDA..
BAL Liginde mücadele eden futbol takımının bu sezonda başarılı olamadığı görülen Ardahan’da Amatör Lig de zorda.
Takımlarının doğru dürüst saha çıkmadığı görülen Ardahan Amatör Futbol Ligi, bu hafta sadece iki müsabaka haftayı tamamlandı.
Bağdaşenspor ile Göle Belediyespor arasında oynanan karşılaşma ve Arısspor ile Sulkayurtspor arasındaki mücadele, futbol tutkunlarını heyecanlandırdı.
Bağdaşenspor ve Göle Belediyespor arasında kıyasıya mücadelede haftanın ilk maçında Bağdaşenspor, deplasmanda Göle Belediyespor’a konuk oldu. Liderliğe oynayan her iki takımın karşı karşıya geldiği mücadelede Bağdaşenspor, 5-2 öne geçti.
Ancak ev sahibi ekip, mücadeleden 5-5’lik skorla 1 puan çıkarmayı başardı. Karşılaşma, izleyicilere nefes kesen anlar yaşattı.
Sulakyurt Gençlikspor, Arısspor’u Deplasmanda mağlup etti.
Haftanın diğer müsabakasında Arısspor ile Sulkayurtspor karşı karşıya geldi. Zorlu mücadelede üstün bir performans sergileyen Sulakyurt Gençlikspor, rakibini 2-0 mağlup ederek önemli bir galibiyet elde etti. Sulkayurtspor, deplasmandan üç puanla ayrılarak ligdeki iddiasını sürdürdü.

Çıldır Gölü’nde Yavrular Yandı!

Çıldır Gölü’nde, Yavrular Yandı Çıldır Gölü Taşbaşı mevkiinde bulunan Zavotlar sazlığında yangın çıktı.
Binlerce kuş yuvasının bulunduğu ve yüzlerce canlının barındığı Çıldır Gölü Sarı Balık üreme havzasında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı, yangın gölün öteki kıyısından ekin eken Adnan Genç tarafından görüntülendi.

ÖĞRENCİ EVİNİN
TESLİM ALINAMMADIĞI ÇILDIR’A ÖĞRETMEN EVİ..
Ardahan’ın Ermenistan ve Gürcistan’a sınır ilçesi Çıldır’a öğretmenevi yapılacak. Çıldır Öğretmen Evi projesinde bu gün temel kazı çalışması başlatıldı.
Daha önce üniversite öğrencilerinin kalacağı söylenen ve bu nedenle kurulan bir derneğe yaptırılan ancak yurdu yapan müteahhit ile belediyenin davalık olması sonucu yılan hikayesine dönüp, bir türlü teslim edilemeyen öğrenci evinin akıbeti merak edilirken yapılan hastanesi de bir ara belediye tarafından mühürlenen Çıldır’a şimdi de Öğretmen Evi yapılacak.

Eski Lisenin Yerine Öğretmen Evi..

Ardahan Valiliği İl Özel idaresi tarafından yeri tahsis edilen ve Çevre yoluna taşınan eski Çıldır Lisesi arsasında yapılacak olan Çıldır Öğretmen iki yıl içinde bitirileceği öğrenildi.

Donun rengi ne olacak?

Dünün büyük din adamı, cemaat lideri bugünün teröristi ve ne hikmetse bulunduğu okyanus ötesinde getirileceği söylense de adeta unutturulan Fetonun adamı olduğu öne sürülen birinin ‘Herro’ yazılı tişört giymesi ardından ceza evinde bulunanlara tek tip kıyafet giydirileceği açıklandı..Rengi ve kaç cepli olacağı ve son renginin de olacağı bir kişinin kararıyla belirlendiği anlaşılan tek tip elbiseler için terziler makası ellerine alıp, bez kesmeye başlamış bile. Hayırlı olsun..

Böylece bir yıl ardından 6 aya indirilen sonra da para yetişmeyince 3 aya indirilen iş-kur’dan bir çok kişiye de iş alanı açılmış oldu.. Yetmezse pandemideki gibi Meslek Okulları devreye alınır bir kaç öğrenci hem harclık alır, hemde don dikmeyi öğrenir..Yani dün Irak’ı yerle bir ettiren çifte kuleler saldırısı ardından Müslüman coğrafyasından dünyaya geldiği için ön yargı ile terörist ilan edilip, Guatemala doldurulanlar gibi başta Fetonun adamları olarak lanse edilenlere sonra da Allah bilir herkese yanı iktidara muhalefet edenlerinde içinde bulunduğu aynı elbiseler giydirilecek..1 Mayıs kararı gibi onca kararı tanınmayan ama ‘gelin daha demokrat bir anayasa için yeni bir Anayasa yapalım ve don gibi bir kere ile değil, bin kez delinmekle bir şey olunmaz denen 12 Eylül cuntasının Anayasasını değişelim’ derken Anayasa ve AİHM kararlarına karşın hala tutuklu bulunan HDP eski Genel Başkanları yetmezmiş gibi CHP eski Genel Başkanının da onca aydı, gazeteci, siyasetçi gibi hapse atılması istenen tam da bu süreçte tek tip elbise konusu da sona ermiş oldu.

Yani birileri konuşurken, birileri de yapmaya devam ediyor.. Bu yetmez gibi meclis başkanı yeni Anayasa için dün ‘terör örgütü uzantısı siyasi parti’ dediklerinin de aralarında olduğu partilerin kapısını çalar..

Peki ya ‘İnsan Hakları’ mı o da ne? başlatmayın insan haklarına.. Canı cehenneme’ diyen Filipinler Başkanına ne demek gerekir?Onu da bu ülkede olduğu gibi tüm dünyada yaşananlara ses çıkarmayıp, kulak tıkayan, gözleri kapatanlar bir şeyler desin..

DİĞER VİDEOLAR