Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Terörist Haşimi Neden Korunuyor?

Bu haberin fotoğrafı yok

Yazıma başlamadan önce bu dünyada sadece dün milliyetçi, memleket sevdalısı, alim, cemaat lideri, vatan, millet, sakaryacı olup, bugün terörist ilan edilmediğini baştan diyeyim..
Çünkü günün politikasına göre Esad’ın nasıl bir anda Esed oluyorsa, Katil Sisi’nin kardeşim Sisi’de olabiliyor. Ve dün darbe destekleyicileri denenleri bugün havalanın da, kapıda elini tutabileceğiniz unutmayın..

Bunun diğer bir örneği de başbakan iken makamda karşılanan, cumhurbaşkanı iken işçiler, emekçiler gibi Taksim’e ,Galatasaray meydanına çıkmalarına yasak getirilen Berfo analı Cumartesi annelerine alternatif anneler denen DEM’in önüne kurulan, yeni Anayasa hatırı için mi bilmem ama bugünlerde ses, sedaları olmayan çadırlara gönderilen çocuklarını dağdan bekleyen anneler olayında da görmek mümkün.

Neyse iki annesi olan bende samimiyetsiz hazır, kıta bir mesajla tüm annelerin anneler günü kutlayıp, kalben, yürekte gelen bir sevgiyle samimice başta bu yazımı okuyanların olmak üzere yaşayan tüm annelerin ellerinden öptüğümü, aramızda ayrılanlara rahmet okuduğumu belirtip, arsanın içinde olduğu köye ‘Burayı boşaltın, hazinenin..’ denen Çillerli dönemlerde ele aldığım ama birçok yazım gibi güncelliğini kayıp etmeyen o yazıma bakayım.

Evet, adına ‘Arap Baharı Demokrasi’ denen ve binlerce değil milyonlarca insanın öldüğü, Gazze’deki gibi öldürülmeye devam ettiği olayların, savaşların, kalkışmaların, karşılıklı çatışmaların baş rolcusu olduğu söylenen ABD’nin Irak’ı İşgali ardından yönetime getirdiği kukla yöneticilerinden biri olan Tarık el-Haşimi’nin ülkesinin cumhurbaşkanı yardımcısıyken, beklenmedik bir anda Irak’tan kaçıp, Türkiye’ye sığınması ve ardından Interpol tarafından kırmızı bültenle aranmasının altında sizce ne yatıyor?

Ve bu sorudan önce Kırmızı bültenle aranmaya başlanan bu şahsın neden Türkiye tarafından korunup, kollandığına da cevap aramak gerek..

Kürt Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin yardımcısı iken bugün terörist konumuna düşüp, Türkiye’ye sığınan bu adamın suçunun ne olduğunu da araştırmak lazım..

Ama önce Tansu Çiller döneminde Çin’de ki Türklerin yaşadığı Sincan Uygur Özerk bölgesine götürülen silahları ve burada yaşanan bombalamaları da hatırlamak gerek..

Çünkü bugün Haşimi’yi korumaya alan ülke Çin’de ki Türk soyunda gelen Uygurlara silah götürdüğü ileri sürülmüş, o zaman da Çin ile Türkiye arasında gerginlikler yaşanmıştı..

Şimdi gelelim Haşimi’nin suçuna..

Haşimi görevde olduğu sırada başta Kürt bölgelerinde olmak üzere Irak’ın bir çok yerinde bugünkü Suriye gibi patlamalar yaşanıyor, insanlar ölüyordu..

Pazarlara dalan canlı bombalar yüzlerce insanı birden öldürüyordu..

Ve bunun Irak’ta bir iç savaş çıkarmak, mezhepler arasında çatışmalar yaratıp, Kürtlerin yaşadığı bölgeleri terk etmesi için girişimlerde bulunulduğu ileri sürülmüştü..

Ve bunlar yaşanırken bu işin arka perdesinde bugün Türkiye’nin korumaya aldığı Haşimi olduğu de iddia edilmişti..

Şimdi sorularımıza cevap ararken bir soru daha sorsak dün cumhurbaşkanı yardımcısı olan, bugün terörist konumuna düşen Haşimi’nin durumunu biraz daha iyi anlamış oluruz..

Ki beni o sorum ve şüphem o ki Haşimi’nin arkasında olduğu ileri sürülen patlamalara, insan ölümlere neden olan silah ve bombaların Çiller döneminde ki Çin’e gönderilen silah ve gizli komandolar gibi Türkiye’den kendisine ulaştırıldığıdır..

Yoksa Türkiye niye Haşimi’yi korusun ki..

Ha unutmadan mevcut iktidarın yamacısı rolüne girdiği söylenen Perinçek’in savunduğu, Çiller’in silah göndermeye çalıştığı söylenen Çin hala oradaki Sincan Uygur Özerk bölgesine yaptıklarının İsrail’in yaptıklarında hiçte aşağı olmadığını da unutmayın.