Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hanak yarıldı, Posof kaldı!.., Öğüt Mühürlü Oteli Sattı mı?..

YAZIYORSAM SEBEBİ VAR/FAKIR YILMAZ
**Azimkar Başkan ve Darbe..
Bugünkü yazıma hazırlandığım esnada, içinde olduğum onca whatsapp gruplarından birinde, Ardahan plakasını hatırlatan 75 kişilik ‘ARDAFED BAĞLI DER BAŞK İS’ grubuna düşen mesaja verdiğim cevaba gelen karşı cevapla sabaha da polemikle başladım.
Gerçi bu polemiğe benzeyen diğer bir polemikte ve bir dönem Kocaeli’nde her dönem parti değiştiren, hep aday adayı olup değil seçilmek, aday bile edilmeyen, Vakıf Başkanlığı da yapan Karslı bir kişinin 15 Temmuz ile ilgili yaptığı yorumun altına yazdığım iki satırıma çok kızıp, bana verdiği cevapla dünden başlamıştı.
Neyse.. Gece boyu süren bir hayli ateşli polemik iki tarafın yorulup, uyuması üzerine soğuduğu için O polemik ve konusu ‘şimdilik’ dursun deyip, bugünkü polemiğe sıcağı sıcağına bakayım dedim.
Ve resmi tatil ilan edilen 15 Temmuz sabahında, ‘ARDAFED BAĞLI DER BAŞK İS’ isimli whatsapp grubuna gelen ‘Burada O kadar dernek başkanı var, gazeteci var, sözüm ona aydın var. 15 Temmuz gününü öyle yada böyle neden yokmuş gibi sayıyorsunuz?’ mesajına verdiğim cevapla bugünkü yazıma başladım.
İşte o cevap ve ardından başlayan ikinci polemikle birlikte bugün ki yazım..
‘Burada O kadar dernek başkanı var, gazeteci var, sözüm ona aydın var. 15 Temmuz gününü öyle yada böyle neden yokmuş gibi sayıyorsunuz?’ diyen Azimkar başkan..
Senin ormanlar, yollar ve onca sessiz kaldığın sorunlar başta olmak üzere ‘kurma’ denen 15 Temmuz ve diğer darbelere karşı bizim ve bizim gibi düşenlerin verdiğimiz mücadeleyi, ben Fakir Yılmaz/Gazeteci olarak, Cuma mesajını bir gün önceden atanlar gibi değil ama programım 15 Temmuz’dan bir gün öncesine 14 Temmuz’a geldiği için bir gün önceden yani dün hem de senin de katıldığın GAZETECİLERLE GÜNDEM adlı programımda canlı, ekranda bir gazeteci olarak ne düşündüğümü konusunda her zaman söylediğimi dünde canlı yayınımda hem de canlı olarak bu kez de TEMPO TV ekranlarında söyledim..
Yani ben o günde o anda dediğimi dedim ama sen izlememişsin.. İzle lütfen..
Başkan, bu grupta paylaştığın ‘Burada O kadar dernek başkanı var, gazeteci var, sözüm ona aydın var. 15 Temmuz gününü öyle yada böyle neden yokmuş gibi sayıyorsunuz’ dediğin için mesajında ‘Gazeteciler’ , ‘Aydınlar’ derken bu grupta biri, bana kendi yaptığım haber paylaşımlarımı ‘çok paylaşıyorsun, gruptakileri rahatsız ediyorsun’ deyip, aslında benim bedavadan verdiğim haberlerimi, paylaşımlarımı gruptakilerin ‘sen niye bu kadar haber yazmıyor, yapmıyorsun, gazeteci değil misin?’ dediklerini düşündüğüm için beni yasaklayan benim pığas dediğim gazeteci var.
Ki; O kendisinin kurduğu grupta beni yasaklayan ama bu grupta ve benimde olduğum diğer onca gruplarında kendisi düşündüklerini, haberleri ‘hiç rahatsız etmiyormuş’ gibi rahatça hem de gruptakileri çokta ilgilendirmeyen konu ve düşünceleri bol bol, gelişi güzel hatta geç saatlerde bile paylaşan Pığas dediğim gazeteci meslektaşım ve ben varım ondan ben başkana yani ‘Burada O kadar dernek başkanı var, gazeteci var, sözüm ona aydın var. 15 Temmuz gününü öyle yada böyle neden yokmuş gibi sayıyorsunuz?’ diye mesaj paylaşan sana ‘ben de o mesajımla savunmamı yapayım’ dedim.. Niye kızıyorsun?!.
Ha bu arada ‘kurma’ denen 15’inde darbeye karşı çıkmak için o an Ardahan’da, evimdeydim.. Ve gerek gelişenleri hem yerelde, hem de ulusalda haber yapmak için gerekse darbeye karşı çıkmak için ilk caddeye çıkan bendim.. Ki o an herkes eve kaçıyordu.. Ardahanlı olduğun için sende bilirsin bizim işhanın 5 yıldır yüzü boya görmeyen, sıvaları dökülen CHP’li türkücü başkanın başında olduğu belediye binasının bulunduğu İnönü caddesi ile Kongre caddesini buluştuğu kavşaktaki tarihi binayı..
O anlarda, saat ve dakikalarda ben TOKİ konutlarında bulunan evimden çıkıp, evimin yanı başında bulunan ama o anlarda karartılmış İl Emniyet Müdürlüğü Binası ile MİT Binasını ve Valilik Lojmanını görüp, görüntüledikten ve darbeye karşı çıkılması gerektiğini facebookta, sanalda canlı olarak söyleye söyleye çarşıya doğru giderken Kongre caddesinden aşağıya yani senin akrabalarının da petrolünün olduğu Göle’ye doğru tarihi Akkoşun binasından aşağıya kaçarak eve gidenlerinde bugünkü iktidarda siyaset yapan siyasilerin de olduğu görüntülerime takılıyordular..
Yani o an sıcağı sıcağına caddedeydim, hem de daha asker caddeye yeni dökülürken canlı yayınla halkı, siyasileri Erdoğan’dan 17 dakika önce ‘darbeye karşı çıkın’ diye alana çağırıyordum..
Bununla yetinmeyip, zamanın AK Partili Belediye Başkanı Faruk Köksoy ve diğer siyasileri telefonla arayarak ‘Neredesiniz, alana çıkın, darbeye karşı koyun’ diye bilirsin o yüksek ve nazik sesimle onları da çağırıyordum.
İnanmıyorsan aradıklarımın telefonunu vereyim, o an kendi köyünde olan ve ‘Geliyorum Fakir sen çağrılarına devam et’ diyen Köksoy’u ve diğer tanıdığın siyasileri de arayabilirsin.
Hatta Köydes, Özel İdarenin ve SYDV’nin paraları ile onarttığı lojmanı ile ilgili haber yaptığım için bana kızıp, dava açan ama haklı olduğumu gören mahkemenin lehime karar verdiği ve şimdi, yani en son kaymakamlar kararnamesi ile başka İlin ilçesine atandığı için masrafları kimden öğrenemediğim yemekli veda toplantıları ile yolcu edilen şimdi ki Posof kaymakamının, ‘Posof’ta kim bana bilgi veriyor, kimle görüşmüşüm’ u öğrenmek için yasal olmayan bir şekilde yaptığı gibi sende Hts kayıtlarını da hakim kararı olmaksızın isteyebilirsin..
Evet, Azimkar başkan..
Yani İstanbul Pendik Ardahan İl Derneği Başkanı, baba dostunun oğlu Azimkar Altıntaş..
Onlarca Ardahanlı STK başkanı, iş insanı, gazeteci, aydının olduğu ‘ARDAFED BAĞLI DER BAŞK İS’ adlı whatsapp grubunda ‘Demokrasi ve Milli İrade Günü’ denen ama Hakkari başta olmak üzere milli irade denen halkın seçtiklerinin yerine kayyum atandığı bugünle ilgili hazır jpgli mesajınla günü andıktan sonra ‘Burada O kadar dernek başkanı var gazeteci var sözüm ona aydın var. 15 Temmuz gününü öyle yada böyle neden yokmuş gibi sayıyorsunuz?’ diye ikinci mesajına cevap oldu mu bilmem ama istersen devam edeyim.
Gerçi acaba devam etsem dünkü canlı yayın programımı izlemediğin gibi bu sana cevap derken bugünkü yazıma dönen yazımı da okur musun bilmem ama bir şey sorup, sorduğun sorunun açtığı tartışmayı bitirmek en iyisi diyorum..
Evet Azimkar başkanım.. Babaları dost olan sen ve ben.. Ve benim tetikleyip, adeta zoraki kurdurduğum derneğin sayın başkanı Altıntaş..
Benim bu yönde görüntülerim de sanalda duruyor.. Ve onca yazımda arşivlerde, sanalda görüp, okuyabilirsin..
Şimdi yazıyı bitireyim derken sen ikinci mesajı, ‘Fakir bşk ben kahramanlık edebiyatı yapmadım. Yapmamda sen beni az çok tanırsın. Ben ve benim gibiler olmasaydı sen ve senin gibiler ATM kuyruğunda parasını çekip, memleketi terk ederlerken bizler havaalanlarını köprüleri basarak söz konusu vatansa gerisi teferruattır dedik meydanlara çıktık onun içinde benle vatan polemiğine girme herkes herkesi çok iyi tanıyor’ diyerek sana verdiğim ilk cevabıma hemen cevap yazıp attın..
Peki Azimkar başkan..
Ya sen ve senin gibi bugün kahramanlık edebiyatları yapanlar hatta gazi olup, maaş alanlar O an mı yoksa taşlar yerine oturunca yani ‘kurma’ denen darbe başarılı olmayınca mı köprüye gittin, caddeye çıktın?..
Bak ben belgelerimi, dediklerimi, yaptıklarımı, yazdıklarımı ortaya koydum..
Şimdi sen ve senin gibileri sanalda edebiyat yapacağına darbeyi karşıtı olduğunu ve o gün orada olduğunu yada aynı dakikalarda, hatta saniyelerde ne yaptığını belgele lütfen.. Hem de kızmadan, germeden, cırılmadan..
Evet yazımı bitireyim derken şu ‘Ben ve benim gibiler olmasaydı sen ve senin gibiler ATM kuyruğunda parasını çekip, memleketi terk ederlerken bizler havaalanlarını köprüleri basarak söz konusu vatansa gerisi teferruattır dedik meydanlara çıktık onun içinde benle vatan polemiğine girme herkes herkesi çok iyi tanıyor’ satırlarında cevap vermesem bu kez ben cırılacam..
Azimkar başkan.. Siz değil misiniz hep sıkıştığınızda, ‘Vatan-Millet-Sakarya’ edebiyatı yapıp, kendiniz hariç herkesi vatan haini ilan edenler.. Ki ben hala vatanımda, Ardahan’dayım. Senin gibi vatan dediğin memleketi terk edip, İstanbul’a, Pendiğe de yerleşmemişim.. Para meselesine gelince benim sonradan gazi olup, bankamatik kartı da almadığımı dediğin gibi en iyi sen bilirsin.
Köprü derken Kurtköy’deki paslı üst geçit mi yoksa adını değiştiğiniz Boğaz Köprüsü mü? resim isterim. Benim gibi belgele..
Havaalanı derken, Dersim’de yani bugünkü adıyla Tunceli’de yaşanan ölümlerden sonra ele aldığı “Atatürk’ün İzinde Bir Ömür Böyle Geçti” adlı kitabında ‘Atatürk emir etti, ben vurdum diyen Sabiha Gökçen’in adını verildiği Pendik Kurtköy’de ki Sabiha Gökçen Havaalanı mı yoksa adı ‘Atatürk’ olduğu için değiştirilip, yarısı TOKİ’ye diğer yarısı da sizinkilerin uçaklarının inip, kalktığı Bakırköy’deki havaalanımı yoksa o çok istediğimiz ama rüyasını bile hala göremediğimiz Ardahan havaalanı mı?
Kısacası 15 Temmuz’a ‘kurma’ diyenlerin bu yöndeki iddialarını çürütmek misali sende ‘Herkes, herkesi tanır’ yani ‘Vatan-Millet-Sakarya’ derken bu iddialarını belgelemek zorundasın derim..

Hanak yarıldı, Posof kaldı!

Seçilir seçilmez ‘param yok, hizmet edemiyorum’ diyerek verdiği vaatleri kısa sürede unutan CHP’li Posof Belediye Başkanı son noktaya gelen doğalgaz konusunda son rötuşları yapmadığı ve adı ‘Aşıklar Şenliği’ olan şenliğe davet ettiği popçu, türkücülere başta AK Partili iş kadını Nurcan Özdemir olmak üzere iş insanları ile görüştükten sonra 600 Bin TL.’sini popçulara vermeye hazırlanırken, Hanak’ta başlayan doğalgaz çalışması hızla devam ediyor.

Ardahan’ın Gürcistan’a sınır ilçesi Posof yerel yönetimi CHP’ye geçmesiyle duraklama dönemine girdi.
Başta Kafkaslara giden yolun üzerinden bulunan Ulgar dağına vurulan tünel olmak üzere bu tünelle ve Türkgözü (Badele) Gümrük kapısına giden yolun yapılmaması gibi tek caddesi olan Posof’un tek caddesinin doğalgaz çalışmalarından kalma bozuk şehir içi yolları, kaldırımları olduğu gibi bozuk halde kalmış durumda.
‘25 Milyon borç var. Param yok, hizmetleri ve vaatlerimi ondan yapamıyorum’ deyip, seçildiğinden bugüne kadar doğru dürüst oturmadığı belediyenin başında olduğu Posof’a bir çivi çaktığı görülmeyen eski banka memuru, yeni belediye başkanının adı, ‘Aşıklar Şenliği’ olan yaz etkinliğine hiç bir derneği katmadan hem de param yok’ derken Aşıklara değil, popçu, tüpçülere 600 Bin TL. ödeyeceği yönünde ortaya atılan iddialara da sessiz kaldığı görülmekte.

5 Türküye 500 Bin TL verdi, 5 kuruşsuz kaldı!

Aşıklar şenliğini adını, ‘1. POSOF KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ’ yaparak yıllardır yapılan şenliği sanki ilk yapılıyormuş gibi lanse eden ve Aşıklardan ziyade bedelleri 600 Bin TL. olduğu söylenen popçu, türkücülere yer veren CHP’li Belediyesi Hanak’ın neredeyse doğalgazı yakacak hale gelirken başta doğalgaz olmak üzere bekleyen onca sorunun çözümü konusunda hiç bir şey yapmamakla eleştirilirken, aynı durumun içine düşüp, 5 türküye 500 Bin TL. ödeyen ama bugün festival değil, işçi parası ödemekten zorlanıp, 6 kuruşsuz kalan CHP’li Ardahan Belediyenin durumuna düşeceğe benzer görünmekte.

Hanak’ta Doğalgaz çalışmaları hızla devam ediyor..

Kışa çok kısa bir zaman kaldığı şu günlerde komşu ilçe Posof’ta Belediye çalışmaları Hanak’ta tam gaz devam ediyor.
Yıllarıdır devam eden çalışmaların hâlâ bitmediği Posof’tan önce doğalgaz yakacağa benzer Hanak’ta başlatılan alt yapı çalışmaları süratle yapılıyor.

Öğüt Mühürlü Oteli Sattı mı?

Üç dönem Ardahan Milletvekilliği yapmasına karşın şu an ki kavgalı olduğu ve otelini mühürleyen CHP’li Belediye Başkanı gibi Ardahan’da bir evi olmayan Ardahan eski milletvekili Ensar Öğüt’ün yıllar sonrada olsa kendinse defalarca milletvekilini veren memleketi Ardahan’da taş üzerine taş koyması diğer siyasilere örnek olur denerek takdirle karşılansa da, Öğüt’ün TDK’nın büyük para desteği verdiği oteli açmadan sattığı öne sürüldü.
Başta yaptığı otelin etrafındaki evlerin olmak üzere kale ve çevreyi rahatsız eden gelişi güzel inşaatı dolaysıyla yapımına devam eden inşaatı bir süre önce mühürlenen Ensar Öğüt’ün bu duruma ve kendinse destek vermeyen Ardahanlılara kızarak oteli yapancı bir firmaya sattığı iddia edildi.
TDK destekli inşaatın bitimden ve devir, teslim yapılmadan satılıp, satılamayacağının da merak edildiği Öğüt’ün Ardahan tarihi kalesinin yanı başındaki otelinin son durumundan da haber alınamazken, Öğüt’ün otelinin yanındaki arsaları ucuza kapatmak için verdiği mücadelenin de arsa ve ev sahiplerinin direnciyle karşılaştığı için bundan da başarılı olmadığı alınan diğer haberler arasında oldu.

BELEDİYE İLE YAŞADIĞI ASIL GERGİNLİK 1 KAT DAHA VERMEMESİ..

Öğüt’ün yıllar sonrada olsa bir taşın üzerine taş koruduğu Ardahan’da yaptırdığı otelinin çevre düzenlemesini belediyenin inşaatı mühürlemesi dolaysıyla bitirip, yapamadığı gözlenirken Öğüt ile Belediye Başkanı Faruk Demir arasında yaşanan asıl zıtlaşmanın Demir’in Öğüt’ten belediyeye ait hayvan barınağına yönelik istediği bağışın yapılmaması ve Öğüt’ün bir kat daha yüksek yapmak istediği binasına izin verilmemesinin yattığı da öne sürüldü.
Ancak kütü varlığı olan bölge dolaysıyla buna izin verilmediği için bugünkü gerginliğin yaşandığı da söylenmekte.

Ardahanlı Polis Müdürü Ardahan’da Toprağa Verildi
Ardahan Yerel ve Ulusal Basının Haberi Olmadı..

Ardahanlı Valisi Yardımcısı Salih Altun’un Vali Yardımcılığı yaptığı Eskişehir’de Asayiş Müdürlüğü ile Erzurum İl Emniyet Müdürü yardımcılığı görevlerinde bulunmuş emekli 1.Sınıf Emniyet Müdürü Ensar Balcı, geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti.


Balcı’nın cenazesi geçtiğimiz günlerde Ardahan’a getirilerek Edegül köyü camiinde öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığına toprağa verildi.


Ardahan eski milletvekili Saffet Kaya ile Kenan Altun’un yanı sıra Ardahan İl Emniyet Müdürü ve Yardımcısı, Belediye Başkanı Faruk Demir, İl Sağlık Müdürü İshak Askeroğlu ve Balcı’nın yakınları cenaze törenine katılırlarken haber verilmeyen basın mensupları bu üzücü olayı gerek defin öncesinde gerekse sonrasında haber yapmadıkları görülürken, bu yaşanan olumsuz durumda vefat eden Emniyet Müdürünün görevi esnasından Ardahan kamuoyundan uzak durup, tanınıp, bilinmemesi mi yada ailesinin yanı sıra köy muhtarlığını cenaze haberini Ardahan kamuoyuna duyurmaması mı veya cenazeye katılan İl Emniyeti Müdürlüğü yetkileri ile protokolün gazetecileri haberdar etmemelerinde mi yaşanıp yaşanmadığı anlaşılamadı.

Serka’nın proje paraları da depreme gitmiş!

Başta, Ardahan kalesinin ışıklandırılması, gezi yollarının tamiratı olmak üzere bir çok projenin hazırlanıp, sunulduğu Serhat İlleri Kalkınma Ajansının (SERKA) kabul edip, bütçe ayırdığı projeler için ayrılan 4.000.000,00 TL’yi deprem bölgesine aktarıldığı belirtildi.


Konu hakkında bir açıklama yapan Ardahan İl Kültür Müdür Vekili Uğur Dede’nin Ardahan Kalesini ziyaret edemediğini belirtip, bunu sanalda paylaşan bir vatandaşa aynı sanalda verdiği cevapta, 2023 yılında SERKA’dan projesini geçirdik. Ancak deprem dolayısıyla bütçemiz deprem bölgesine aktarıldı.

Yeniden DAP a proje hazırladık. İnşallah ışıklandırma başta olmak üzere tamirat ve tadilat yapılacak. O boş binalar tamiratla birlikte dijital merkez ve lavaboya olarak hizmete girecek.’ diye cevap verince bölgenin kalkınması için hazırlanan projelerin paralarının da deprem bölgesine aktarıldığı ortaya çıktı.

**TOPLANTILARIDA YAPMAMIŞ..
6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli on kenti etkileyen deprem felaketi nedeniyle Bölge valilerinin deprem bölgesine görevlendirilmelerinden dolayı mevzuatta öngörülen toplantılarını da yapamadığı öğrenilen SERKA’nın 06.02.2023 tarihinde yaşanan depremler sonrasında oluşturulan Bölgesel Kalkınma Odaklı Toparlanma Acil Eylem Programına Ajans tarafından 4.000.000,00 TL. kaynak aktardığı için 2023 yılı bütçesinin deprem bölgesine aktarıldığı için bu yıl içinde yeni projeler için ilan edilmediğini de 2023 yılı raporuna eklemiş.

**İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ PROGRAMLARI İPTALE NEDEN!
SERKA’nın 2023 yılı raporunda ‘İklim değişikliğinin etkisiyle giderek kısalan ve 2023 yılında Ocak ayı sonunda başlayabilen kayak sezonu ile 06.02.2023 tarihinde Ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle birçok konaklama rezervasyonu iptal edilmiştir. Bu nedenlerle turist sayısı ve geceleme hedefleri sağlanamamış, bir önceki yılın da gerisinde kalmıştır.’ diyerek bölgede gelişen iklim değişikliğinde dikkat çekmiş. Fakir Yılmaz’ın Özel Haberi

İran’dan Ardahan’a Gelin!

İbrahim Reisi’nin helikopter kazasında yaşamını yitirmesi ardından muhafazakarların adayı Said Celili’yi yenen reformcu Mesud Pezeşkiyan’ın Cumhurbaşkanı seçildiği İran’dan Türkiye’ye gelin geldi.

Ardahanlı Eğitimci Halil Aktaş’ın oğlu Burak Aktaş İranlı Mayan Shırazımehr ile dünya evine girdi.
İstanbul Beylükdüzü Marina’da bulunan bir salonda gerçekleşen nikah töreni ardından Aktaş ve Shırazımehr ailelerinin dostlarının katıldığı düğün sonrası dünya evine giren Ardahan Tepesu (Gürcübek) köylü Burak ile İranlı Mayan bu mutlu günlerine katılıp, kendilerinin yalnız bırakmayanlara teşekkür ettiler.

Halil ve Aysel Aktaş’ın oğulları olan Burak Aktaş’ın düğününe başta yakınları olmak üzere eğitim camiasından, siyasi alanda olan bşr çok kişi katıldı.

Pastanın kesilmesi ardından yöresel türkü ve halaylar eşliğinde gecenin geç saatlerine kadar süren düğün başladığı gibi güzel bitti.
Aynı zamanda Ardahan Tepesu (Gürcübeg) Köyü Derneği Kurucu Başkanı da olan eğitimci, idareci Halil Aktaş ile emekli eğitimci eşi Aysel Aktaş ile birlikte bu mutlu günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan dost, eş, akrabalarla tek tek ilgilendikleri görüldü.


Kendilerini yalnız bırakmayan herkese tek tek teşekkür eden Halil-Aysel çiftler, İran’da ülkemize ve ailelerine gelin olarak gelen Mayan’ın anne, babası Fatemeh ile Ahmad Shırazımeh’de kendilerine böyle bir güzel hediye etikleri içinde teşekkür etmeyi unutmadılar.

İran’da yapılan seçimin ikinci turundan iki gün sonra gerçekleşen düğünlerinde seçimle ilgili görüşlerine başvurduğumuz İranlı gelinimiz Mayan yaptığı açıklamada, ‘yeni seçilen Cumhurbaşkanımız Pezeşkiyan’ın “Sevgili İran halkı, seçimler sona erdi ve bu ortaklığımızın sadece başlangıcı. Size elimi uzatıyorum ve bu yolda sizi yalnız bırakmayacağıma şerefim üzerine yemin ediyorum” şeklinde ki bu ilk ve önemli sözleri gibi bende elim uzattığım eşim Burak’ın ve Aktaş ailesinin iyi gününde, kötü günüden birlikte olacağım ve yalnız bırakmayacağım’ dedi.

DURAN KALBİN DEVİRDİĞİ
POSOFLU BALYOZ YUMRUK..

Pandemi paniği ardından yapılan aşılar sonrası pıtı atması üzerine bir çok kişinin kalp durması sorucu hayatını kayıp ettiği yönünde tartışmaların devam ettiği bir zamanda beklenmedik bir anda kalp krizi sonucu hayatını kayıp eden Ardahan Posoflu Milli Boksör Ertuğrul Ergezen (45) unutulmuyor.
Başta, Atina 2004 Olimpiyat Oyunları’nda olmak üzere bir çok ülke ve alanda ülkemizi temsil eden Posoflu boksör Ergezen, uluslararası arenada gösterdiği başarılar ve kazandığı sayısız şampiyonluklarla Türk boks tarihine adını altın harflerle yazdırmıştı.
91 Kg Avrupa 3’sü eski milli boksörümüz Ertuğrul Ergezen1978’de Ardahan‘ın Posof ilçesinin Armutveren (Papala) köyünde doğdu.
Lise mezunu olan Ergezen, boksörlüğe antrenörü Alparslan Yıldırım tarafından başlatıldı. Diğer antrenörü ise Adnan Kerse’ydi. 2000’de Bulgaristan Strancata’da ikinci olurken, aynı yıl Romanya’da Altınkemer’de birinci oldu.

2003’te Pakistan’ın Green Hill Turnuvasında üçüncü oldu. Aynı yıl Pakistan Karachi’de üçüncülük alan Ergezen, 2004 yılı Şubat ayında, en iyi derecesini elde ederek Olimpiyat vizesini aldı. 2004’te Hırvatistan’da düzenlenen Avrupa Şampiyonasında üçüncü oldu.

Olimpiyat Oyunları’ndan önce, 2004 Mayıs ayında Yunanistan’da Olimpik Test Turnuvası, Temmuz ayında Romanya’da Altınkemer Boks Turnuvası ve Haziran ayında İspanya’da Avrupa Ülkeleri Şampiyonası’na katıldı. 2006 yılına kadar 200 maça çıktı. Bunların 185’inden galip, 7 maçı berabere, 8 maçtan ise mağlubiyetle ayrıldı.
Profesyonel boksta çıktığı maçlarda sırasıyla Janos Somogyi, Ervin Slonka, Eduard Klimko ve Andrei Pahriabitski’yi yendi ve daha sonrasında boksu bıraktığını açıkladı. Daha sonraki hayatına ise antrenör olarak devam etti. Özellikle boks Seyda Keser ve kickboksör Samet Keser kardeşlerin köşesinde başarılı çalışmalar yaptı.

Kısır’da mantar bereketi..

Ardahan’da son günlerde etkili olan sağanağın ardından çıkan dev mantarlar vatandaşlarca toplanıyor.
3 Bin 197 rakımlı Kısır dağı eteğinde bulunan Hoçvan mera ve çayırlarda çıkan beyaz çayır mantarları vatandaşlarda şaşkınlığa neden oldu.
Dev mantarları toplayan vatandaşların kimi ürünü satıyor kimi de evinde kullanıyor.
“Bu kadar fazla ve büyük mantar görmedik”
Vatandaşlar geçen yıl bölgede kuraklık yaşandığı için fazla mantar yetişmediğini ama bu yıl olağanüstü bir mantar bolluğu yaşanıyor’ dediler.
Bu yıl kışın uzun sürdüğünü, ardında da sürekli etkisini gösteren yağışlardan dolayı bereketli bir yıl geçirdiklerini ifade eden Afşin Avşar, “Daha önceden bu kadar fazla ve büyük mantar görmedim. Yağmurlardan sonra gidip topladık.” dedi.
Mantar toplayan Afşin Avşar ilk defa böyle büyük mantar gördüğünü belirtti.

Oruç Ayı Muharrem Ayında
Yaş odun kesilemez dense de!

Muharrem orucu tutulan şu günlerde, ‘Hiçbir şekilde su içilmez, et yenmez; bir cennet meyvesi olduğu düşüncesiyle elma yenmez; soğan, ekmek vb. şeyler kesilmez, hayvan kesilmez, yaş odun kesilmez, aynaya bakılmaz, saç taranmaz, banyo yapılmaz, tıraş olunmaz, içki içilmez, eğlence yapılmaz’ dense de Ardahan’da yaş ve genç odunlar tek tek değil, toptan kesilip, doğranmaya devam ediyor.


Başta Göle’de olmak üzere ‘Gençleştirme, Genişletme’ adı altında bölgede yeniden başlayan orman kesimi esnasında genç ve yaş oldukları alenen görünen sarı çamlar tek tek değil, vahşice ve adeta katliam yapılırcasına doğranmaya devam ederken başta çevreciler olmak üzere yöre basını, ileri gelenleri ve muhalefetin sessizliği dikkatlerden kaçmıyor.

Başta Ardahan’ın Damal ilçesinde olmak üzere bölgede yaşayan Alevi Türkmen vatandaşların mübarek ay dolaysıyla hummalı bir çalışma başladı.
Gurbetten gelenler ve bölge halkı oruçlarını tutarken de boş durmuyor Kerbela olayını anarak geçmişin acılarını hatırlayan Damal ve Hanak ilçelerinin yanı sıra Göle’de yaşayan Alevi vatandaşlar bir yandan Muharrem oruçlarını tutarken diğer bir yandan da helva yaparak Kerbela’da öldürülen canlarının hayrına köy halkına dağıtıyorlar.

Buda kesilmiş kütük seli!.

Yağmurların sel olup, derelerde taştığı ve bir çok köy merkezini bastığı Ardahan’da katliam denecek vahşi bir kesimle yere serilen sarıçamlar sele kapılan ağaçlar misali yok ediliyor..

Ardahan’da orman kesimine tepki: ‘Bu katliamı durduralım’
Ardahan Göle Dernekler Federasyon Genel Başkanı Eren Küpeli, Göle ilçesinde orman kesim işlerini yapan şirketin damgasız ağaçları kestiğini ileri sürdü: “Bu katliamı durduralım.”
Ardahan’da Göle ilçesinde orman kesim işlerini yapan şirketin damgasız ağaçları kestiğini ileri süren Ardahan Göle Dernekler Federasyon Genel Başkanı ve Okçu Köyü Dernek Başkanı Eren Küpeli, “Bu katliama dur demek için vicdanlı insanlara, STK ve siyasilere çağrıda bulunuyorum. Bu sorun hepimizin sorunu, buyurun gelin bu sorunu hep birlikte yok edelim. Gelin arkamızda durun, bu katliamı durduralım” dedi.

Küpeli, “Bu sorun hepimizin sorunu. Buyurun gelin, bu sorunu hep birlikte yok edelim. Bu sorun benim çocuğumun, sizlerin çocuğunuzun geleceğinin yok olması sorunudur. Bu sorun milli servet sorunudur, bu sorun yaşam sorunudur, bu sorun oksijen sorunudur. Orman İşletmesi Müdürlüğü, Çevre Şehircilik Bakanlığı bu ağaçları kesmek için kendine rant yolu açıyor. Gelin arkamızda durun bu katliamı durduralım” çağrısında bulundu.

HOÇ/FED ‘KAYYUMA HAYIR’ DİYEN

PANKART AÇMAYA İZİN VERMEDİ!

Geçtiğimiz günlerde yapılan Hoçvan Yayla Şenliğine katılmama kararı alan ve bu kararını şenliğin bitimine yakın bir amanda açıklayıp, halkın katılmamasını isteyen DEMim Hoç/Fed’i neden kınadığı ortaya çıktı.
Alınan bilgilere göre şenliği düzenleyen Hoç/Fed yönetiminin davet için gittiği ve DEM Ardahan İl Başkanı ve yönetimi ile görüşüp, düzenleyecekleri şenliğe davet ettikleri bu daveti kabul eden DEM İl Başkanı ve yönetimini ise şenliğe katılacaklarını ancak başta DEM’in çadırının alanda kurulmasını, kayyumlara karşı açılacak ‘Kayyuma Hayır’ pankartına izin verilmesini istediği ancak Hoç/Fed yönetimin buna izin vermeyince DEM’inde şenliği protesto ettiği ortaya çıktı.

DEM’in devre dışı bırakıldığı şenlikte Vali ve protokol halay çekti..

DEM’in son gün işe yaramayan protestosunun çokta etkili olmadığı Hoçvan Yayla Şenliğine DEM gitmeyince Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, protokol üyeleri şenliğin yapıldığı yaylaya gederek köy muhtarları, dernek başkanları ve vatandaşlar tarafından karşılanıp, birlikte halay çektiler.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan festivalde bir konuşma yapan Vali Hayrettin Çiçek, şenliklerin gurbetle sılayı buluşturması bakımından önemli etkinlikler olduğuna vurguladı.
şunları söyledi: “Bugün burada kutladığımız yayla şenliği şehrimiz dışında yaşayan ve yaz aylarında buraya gelen hemşerilerimizle bir araya gelme fırsatı bulduğumuz önemli bir etkinlik. Şehrimizin kültürünün yaşatılması, yayla şenliği sosyal dokusuna uyan etkinliklerle vatandaşlarımızın hayatının zenginleştirilmesi, eğlenceli hale getirilmesi insanların hayatına dokunma adına çok kıymetli. Ben bu festivalin ve ilimizde yapılacak olan diğer şenlik ve festivallerin birlik ve beraberliğimizi güçlendirmesi, sevgi ve saygının pekişmesine vesile olmasını diliyorum. Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.”
Daha sonra Valimiz, beraberindekilerle birlikte yöresel müzikler eşliğinde halay çekti, köylere ait stantları ziyaret ederek, vatandaşlar sohbet etti.

EKONOMİYE YAYLA ÇÖZÜMÜ!

Ekonomik krizin alıp, başını gittiği ülkenin en yoksul kentlerinden olan Ardahan yaylalarında başta ‘çeçil peyniri’ olmak üzere kış hazırlığına başlayan Ardahanlı kadınlar aile bütçesine katkı sunan yayla ürünleri peynir, yağ, ve tulumların hazırlığına erkenden başladılar.
Türkiye’de hayvancılığın yaygın yapıldığı kentlerin başında gelen Ardahan’da, yaylalara çıkan kadınlar yöreye özgü çeçil peyniri üretmek için kolları sıvadı.
Anadolu’da zengin peynir çeşitliliğiyle dikkati çeken Kars’ta, kadınlar yaylalara çıkarak hem kışlık yiyecekleri olan hem de ev ekonomisine katkı sağlayan “çeçil peyniri”nin üretimine başladı.
Türkiye’de hayvancılığın yaygın yapıldığı kentlerden Ardahan’da, yaz mevsimiyle yaylalara giden kadınlar, yöresel lezzetlerden çeçil peyniri yapmak için kolları sıvadı.
Tel Çeçil Peyniri’nin eşsiz lezzeti ve benzersiz yapısıyla coğrafi işaret tescilini alan Ardahan’ın şirin ilçesi Hanak yaylasında yaklaşık 2 bin rakımda doğal kekik ve çiçeklerle beslenen ineklerin sütünden sezonun ilk çeçil peyniri üretilmeye başlandı.
Bölgede besicilikle uğraşan kadınlar, ilk olarak ineklerden sağdıkları sütü makineden geçirerek kaymağından ayırıyor. Bu işleminin ardından yağından arındırılan süt, mayalanarak bir saat dinlendiriliyor.
Yakılan tandır ve ocaklardaki kazanlara doldurulan süt burada yarım saat kaynatıldıktan sonra kadınlar tarafından tel tel olana kadar zorlu yoğurma işleminden geçiriliyor.
Koyun ya da keçi derisinden hazırlanmış tuluklara basılarak kış için hazır hale gelen tuluk peyniri, bu meşakkatli yolculuğun ardından kahvaltı sofralarını süslüyor.
Peynir mesaisi günün ilk ışıklarıyla başlıyor
Yaylada çeçil peyniri yapan kadınlardan Lala Balcı, bu zorlu mesaiye sabahın erken saatlerinde başladıklarını söyledi.
Çeçil peynirinin meşakkatli yolculuğun ardından hazırlandığını ifade eden Balcı, “Sabah saat 6’da uyanıyoruz yaylamızı düzeltiyoruz. İneklerim geliyor onları sağıyorum, sonra sütü makineden geçirip kaymağını çıkarıyorum. Kaymağı alınmış sütü mayalandırıp bir saat kadar bekliyorum.” dedi.
Balcı, bir süre beklettikleri mayalanmış sütü ocağa koyup pişirdiğini belirterek, çeçil kıvamını alan sütü daha sonra dinlendirdiklerini dile getirdi.

Yöre halkının gelir kaynağı
Belli kıvama gelmiş sütü ardından tel tel olana kadar yoğurduklarını anlatan Balcı, ardından hazırladıkları ürünü koyun derisine doldurup kışa hazır hale getirdiklerini aktardı.

Köylülerden İsmail Ergün de ineklerin yayladaki çiçeklerden otlayıp bundan elde ettikleri sütlerden lezzetli peynir ürettiklerin ifade etti.

Çeçil peynirinin yöre halkının geçim kaynaklarından biri olduğunu söyleyen Ergün, “2 ay yaylada kalıyoruz, hayvanlarımız en doğal otlarda otlayıp en güzel çiçekleri yiyor. O çiçeklerden oluşan sütle de annelerimiz ve ablalarımız çeçil peyniri yapıyor. Çeçil peyniri bizim için en büyük gelir kaynağı. Burada kadınlar ineklerin sütlerini sağıp çeçil peyniri yapıyor. Hem satıp gelir kaynağı elde ediyoruz hem de kışın sofralarımızın vazgeçilmezi oluyor.” diye konuştu.

SERHAT’I TATAR TAŞIR!

Ortaya koyduğu başarısı siyasi el, ayak hareketle ile gölgelenen ve eledikten sonra gündemde hızla düşen Türkiye Milli Takımının Ardahan’a komşu Gürcistan’ı 3-1 yenerek başladığı, 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) çeyrek final maçında Hollanda’ya 2-1 mağlup olup, elenmesinin hala tartışıldığı iu günlerde adeta unutulan Serhat Ardahan Spor ‘un şimdiden yaklaşan lige hazırlanması gerekirken ne takım var nede başkan ve de yönetim ortada yok.


Onca veterineri olmasına karşın Veteriner Odası gibi tek tek değil toptan kesilen binlerce hektar sarıçam ormanları olmasına rağmen ne bir Çevre Derneği nede bir Orman Derneği olmayan Ardahan’ın futbol takımı Serhat Ardahan Spor ‘da başkansız, yöneticisiz ve futbolcusuz.


Şehrin takımına sahip çıkacak olan isimlerin başında gelen Ardahanlı iş insanı İmdat Tatar başta olmak üzere bir çok kişiye takıma sahip çıkılması konusunda fikirler alınması gerektiğine işaret edilen şu günlerde ‘Serhat’ı Tatar taşır’ denen isim olarak adı öne çıkan Ardahanlı iş insanı Tatar ve Tatar gibi isimlerin bu önemli konuya duyarsız kalmayacakları belirtilmekte.

Göleli Başkanın yağamadığını, Vanlı başkan yaptı..
ESENYURT GÖLE’YE KARDEŞ OLDU!

Göleli Kemal Deniz Bozkurt’un 5 yıl belediye başkanlığı yaptığı İstanbul Esenyurt Belediyesinin şimdiki Vanlı Belediye Başkanının Başkanlık ettiği Esenyurt Belediye Meclisinin aldığı karar ile Ardahan’ın Göle’ye ilçesinin belediyesine kardeş şehir oldu.
Esenyurt Belediyesi Temmuz ayı meclisinde Ardahan Göle, Muş Varto ve Van Muradiye belediyeleri ile kardeş ilçe olunması için verilen teklif oy birliği ile kabul edildi.Verilen karar ile birlikte kardeş belediyelerle ekonomik ve sosyal ilişkiler geliştirilerek kültür, sanat, spor gibi alanlarda ortak faaliyet ve projeler yürütülecek.
Esenyurt Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısının ikinci birleşimi yapıldı.Meclis Başkan Vekili Oktay Kılıç’ın başkanlığında gerçekleşen mecliste, Ardahan Göle, Muş Varto ve Van Muradiye belediyeleri ile kardeş kent olunmasına ilişkin madde komisyondan geçerek meclis oylamasına sunuldu.
Yerel yönetimler arası ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla görüşülen madde oy birliği ile kabul edildi.

Bu çerçevede, kardeş belediyelerle ekonomik ve sosyal ilişkilerin geliştirilmesi, kültür, sanat ve spor gibi alanlarda faaliyet ve projeler yürütülmesi, arsa, bina ve benzeri tesislerin yaptırılması, kiralanması ya da tahsis edilmesine ilişkin protokol imzalanabilecek.

HEMŞO SERMEYESİNİ YİYİP GİTMİŞTİLER!

İş insanı Hamza Şair’in Kocaeli Dilovası Belediye Başkanı iken kendi köyüne dahil, Hoçvan’a bir kaldırım taşı götürmediği, Göleli Kemal Deniz Bozkurt’un kendisinden önceki AK Partili Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu kadar olamayıp, Göle’ye hiç bir katkı sunmadığı, Gazeteci Fakir Yılmaz’ın ‘Ağ saçlı’ dediği Mali Müşavir Muharrem Keskin’in Şişli, Dr. Bülent Kerimoğlu’nun Bakırköy Belediye Başkanlıkları dönemlerince değil kardeşlik Ardahan’a bir çöp arabası bile vermedikleri bir zaman da Vanlı Prof. Dr. Ahmet Özer’in onayı ve aralarında Göleli meclis üyelerinin de olduğu İstanbul Esenyırt Belediyesinin aldığı bu kadar başta Esenyurt’ta bulunan Ardahanlılarca olmak üzere Göle kamuoyunca takdirle karşılandı.

BAŞKAN HANİ KABLO, HANİ TRAFO?!.

Ardahan Belediyesinin AK Partili Belediye Başkanı Faruk Köksoy tarafından yaptırılan şelalenin Kura Nehrinde yukarı basan su basan pompası 7 yıldır onarılamıyor.

Bir süre önce yaptığı çevre düzenlemesi ardından inşaatı durdurulan ve ‘yatırımı engelliyorlar’ diyerek kızılca kıyamet koparan ve nedense bugünlerde susup, kabuğuna çekilen  eski CHP Milletvekili Ensar Öğüt tarafından Halilefendi Mahallesi Kayabaşı mevkiinde devlet desteğiyse yaptırılan butik otel inşaatında doğanın ve şelalenin tahrip edildiğini iddia eden CHP’li Belediye Başkanı 7 yıldır başında olduğu belediyenin yaptırdığı şelalenin 6 yıl önce kopan yada koparılan şelalenin kablosunu bir türlü onarılamadı.

ŞELALE KADERİNE TERK EDİLDİ!

Demir, Ensar Öğüt’ün Kura Nehri’ni çevreleyen kayalıklara zarar verdiğini ve belediye tarafından yaptırılan 20 milyon liralık şelale yatırımının da zarar gördüğünü iddia ederek 6 Yıldır atıl durumda bıraktığı milyonluk şelaleyi hatırlayıp sahip çıktı. Göreve başladığı günden beri tek çivi çakmadığı şelale adeta harap olmuş durumda, bölgede yapılan çevre düzenlemelerine rağmen Şelaleyle ilgilenmeyen Faruk Demir, mevcut yapıyı kaderine terk etti.

CHP’li Faruk Demir yaptığı açıklamada “Yaklaşık 2 yıldır devam eden inşaatla ilgili bir durdurma kararı bugüne kadar verilmedi. Sadece kendi parseli dışında yapılan işlemler durduruldu. Otel inşaatı durdurulmamıştır. Biz kamu adına görev yapan kişiler, bu gibi tecavüzlere ve el koymalara karşı koymayacaksak görevimizin başında olmayalım. Bu tamamen CHP Belediyesini karalamaya yönelik bir atraksiyondur. Belediyemiz haksız işlem yapmışsa hukuki yönden gerekeni yapar. Burada belediye görevini yapmıştır. Burada izinsiz bir gasp var. Yukarıda bulunan havuz tahrip edilmiş. Hiçbir önlem alınmadan buradaki falezler, kayalıklar tahrip edilmiştir” dedi. Başkan Demir, “Tahrip edilen bu alan eski haline getirilecek. Ardahan’ın tarihi siluetini asla bozmaya çalışanlara müsaade etmeyeceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.

 

ARDAHAN’DA Kİ PARA KİMİN HESABINDA?!..

Ekonomik daralmanın gün geçtikçe etkisini iyiden iyiye his ettirdiği Ardahan’da sıkışan esnaf resmi bankaların yanı sıra kayıt dışı diye adlandıran parayı elde ve banka hesaplarında tutanların kıskacında.
Vergi, ssg gibi resmi kayıtlarda uzak yollardan paralarına para kazananların sayısından patlama yaşandığı belirtilen Ardahan’da birçok resmi esnafın bu kişilerin yüksek faiz karışığında verdikleri paralılarına karşılık büyük mal ve nakit varlığına ulaştığı ileri sürülen Ardahan’da yapılacak bir araştırmada karanlık para olarak adlandırılan büyük oranda paraların bu kişililerin banka ve mal varlıklarında görüleceği belirtilmekte.

AB Konseyi Kara Para Aklama ve Terörizmin Finansmanı ile Mücadeleye İlişkin Yeni Kuralları kabul ettiği bir zamanda yasal olmayan faaliyetlerden elde edilen gelirlerin ev, iş yeri araç alarak yasal olarak elde edilmiş gibi mali sisteme sokmaya çalıştıkları da görülen bu kişilerin araştırılması halinde başta banka hesapları olmak üzer bir çok kişinin bilinenlerden daha çok zengin oldukları gibi beş kuruş vergi vermeden Ardahan ekonomisinin yanı sıra siyasi gidişatına yön verdikleri gibi var olan resmi esnafı yüksek faiz karşılığında esir alıp, mal varlıklarına el koydukları görülecektir denen Ardahan’da başta hayvan pazarlarında olmak üzere kent merkezine hiç bir şeyleri olmamasına rağmen büyük şirket yöneticileri misali gece hayatları, gün boyu ayaklı borsa misali esnaf, esnaf dolaşılanların Mali Şube, MASAK gibi kurumların bu konuyla ilgilenmesi istenmektedir.

Dem’den Hoç-Fed’e Gecikmeli İçi Boş Tepki
ŞENLİĞE KATLIMIYOR, DESTEKLEMİYORUZ!

Ardahan’ın 21 pare köyünün derneklerinin bir araya geldiği Hoçvan Dernekler Federasyonu DEM tarafından kınanarak, halkın olmadığını öne sürdüğü şenliğe katılmamasını istedi.
Hoçvanlı sanatçıların yanı sıra, protokole alınmayan Cumartesi Anneleri sonrası Ardahan DEM İl Başkanlığının içeriğinde nelerin olduğunu açıklamadığı ama yaşanacakları günlerdir yazan basın ile duyarlı kamuoyuna karşın şenliğin bitimine bir gün kala gecikmeli olarak yaptığı ve ‘Siyasi içerikli gerekçesiyle kabul edilmediği tarafımıza bildirilmiştir.’ iç, boş ve üstü kapalı satırlarıyla süslenmiş yazılı açıklaması aynen şöyle;

DEĞERLİ ARDAHAN VE XOÇVAN HALKLARI!
22. Xoçvan Yayla Şenlikleri 21 Hoçvan Köylerinin, Köy Derneklerinin katkıları ve katılımıyla düzenlenmektedir.
Ardahan DEM PARTİ İl Örgütü olarak COLEMERG Kayyumuna ve diğer süreçlere ilişkin değerlendirmelerimiz XOÇFED Federasyon yönetimi tarafından siyasi içerikli gerekçesiyle kabul edilmediği tarafımıza bildirilmiştir.
DEM PARTİ geçmişte olduğu gibi gelecektede halkların avazı ve öncüsü olmaya devam edecektir.
DEM PARTİ’yi ve XOÇVAN Halkını temsil etmeyen protokolleri alkışlayan olmadık. Bundan sonrada asla olmayacağız.
Yukarıda belirttiğimiz sebeplerden dolayı DEM PARTİ Ardından İl Örgütü olarak 12.XOÇVAN Yayla Şenliklerine katılmama kararı aldık.
Değerli Ardahan, Xoçvan Halklarına ve kamuoyuna duyurulur.

ARDAHAN DEM PARTİ İL ÖRGÜTÜ

Meclis Üyelerinin İstifasına Suskun Kaldı..
HOÇ/FED’in halkın istemlerine karşı geldiğini belirtip, şenliği protestoya davet eden DEM Ardahan İL Örgütü
Ardahan Belediyesinde ki DEM’li meclis üyelerinin istifası konusunda neden bir açıklama yapmadığı da merak edildi.

SU HASTANELİK OLDU..

Bir tırnağı kanayanın başka kentin hastanesine gönderilmemesi için mücadele eden AK Parti Ardahan Milletvekili Kaan Koç ile Sağlık Müdürünün Dr. İshak Askeroğlu’nun büyük mücadele verdiği Ardahan’da hastane başta olmak üzere kentin büyük bölümü kaç gündür susuz kaldı. Ardahan ve ilçelerine yeni 12 doktorun atandığını açıklayan AK Parti Ardahan Milletvekili Kaan Koç’un, ‘hastanemiz doktorsuz kalmayacak’ dediği bir zamanda CHP’li Ardahan Belediyesinin sık sık arızalanan içme suyu şebekesi dolaysıyla susuz kalan hastanede ki doktorların yanı sıra sağlık çalışanları, ameliyatlık hastalar başta olmak üzere tüm hastane ve hastanenin anında bulunan TOKİ ile diğer bir çok dairenin günlerdir susuz olduğu ortaya çıktı.

Konu hakkında görüşlerine başvurduğumuz ve sorunun ne olduğunu öğrendiğimiz Ardahan İl Sağlık Müdürlüğü ve Ardahan Devlet Hastanesi yetkileri sorunun kendilerinden değil, belediyenin sık sık arızalanan su şebekesinin yüzünden olduğunu ve kendilerinin taşımalı su ile sorunun gidermeye çalıştıklarını belirtirlerken bir çok tatilcinin de Ardahan’da olduğu şu yaz günlerinde susuz kalan vatandaşların tepkisini duymayan CHP’li Belediye Başkanı Faruk Demir’in kah İstanbul’da, kah Ankara’da yada Ardahan’da olduğu günü Ardahan’da yaşananları çokta bilmeyen gurbetçilerle poz verip, övücü mesajlara mutlu olduğu görülmekte.

Şu an vekille idare edilen Ardahan Belediyesinin kentte su veren ve sık sık arızalanması dolaysıyla bakım isteyen su şebekesi dolaysıyla vatandaşların yanı sıra kent merkezinde hayvancılık yapanlar da hayvanlarına su verememenin sıkıntısını yaşadıkları belirtildi.

Ardahan ve İlçelerine yeni doktorlar..

Öte yandan AK Parti Ardahan Milletvekili Kaan Koç kendisine ait sanal sayfada yaptığı açıklamada Ardahan ve ilçelerine 12 doktorun atandığını söyledi. Vekil Koç, Ardahan’a 12 doktor atandığını belirterek, “İlimizde doktor sayısındaki eksikliklerle ilgili verdiğimiz rapor doğrultusunda, doktorlarımızın tamamının ataması bugün sağlık bakanlığı tarafından gerçekleşmiştir. Sayın Bakanımıza teşekkür ediyor, doktorlarımıza yeni görevlerinde başarılar diliyorum” ifadesinde bulundu.

İstanbul’da da Ardahan’da da aynı elbiseyle aynı pozlar..

Başında bulunduğu kentte yaşana sorunlara karşı bir İstanbul’da bir Ankara’da gezen başkan geçen günlerde göründüğü İstanbul’da verdiği pozların aynısını hem de aynı elbiselerle Ardahan’da da vermesi dikkat çekti.

Sıra DSYB’de..

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası eski başkanı, Ardahan Ziraat Odası Başkanı Latifşah Sural’ın yanı sıra Ardahan Arıcılar Birliği Başkanı İlhan Evliyaoğlu, Ardahan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Asim Özer, Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı İskender Alihanoğlu, Ardahan Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Selahattin Yılmaz,

Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Lale, Ardahan Kent Konseyi Başkanı Yavuz Morkoç’un yanında Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci, Ardahan Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Salman Gürbüz’ün başında olduğu Ardahan’ın bu önemli stk’lar arasına en çok delegesi bulunan ve başkanlığını Yunus Baydar’ın yaptığı Ardahan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği başkanlığına bir çok kişinin adı geçmeye başladı.

Kurucu Başkan Veteriner Hekim Yunus Baydar’ın aynı zamanda Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkan Yardımcılığı yaptığı Ardahan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin yaklaşan seçimleri öncesi nabız yoklamaya başladıkları görülen şu günlerde aralarında bayanların da olduğu bir çok kişinin bu yönde nabız yokladıkları dikkat çekmekte.

VETERİNERİ ÇOK, VETERİNER ODASI OLAMAYAN ARDAHAN..

Başta Buzağı olmak üzere hayvan ayısında büyük bir düşüşün olduğu belirtilen Ardahan’da sayıları bir hayli artan Ardahanlı Veterinerlerin bir araya gelebildiği odadan yoksun olması ve hala kendi odalarını kurmaması dikkat çeken Ardahan’da Ardahanlı hayvan yetiricilerinin yanı sıra bu sektöre hizmet eden kişi ve kuruluşların sorunlarını dillendirecek birde Ardahan Süt Birliğinin de Ardahan stk’lar arasında olmayan kenti temsil edecek diğer iki olmayan oda olarak gösterilmekte.

Pardon şey yapacak yer arıyordum..

Yaz tatillerini kendi memleketlerinden geçirmek için Ardahan’a gelenlerinin sayısında patlamanın yaşandığı şu günlerde geçmiş yıllardan beri yaşanan, ama bir türlü çözüm bulunamayan önemli bir sorunu anlatacağım bugünkü yazımda.. Aslında çok kızmış, alenen yazacaktım insanların şeyini yapacak yer bulamadıkları Ardahan’ın kent merkezinde bir iki umumi tuvaletin niye olmadığını sorarken.. Evet geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda yaz tatilini Ardahan>’da geçirmek için gelenlerin biri dün matbaama inen ve ‘Pardon şey yapacak yer arıyordum’ diyen beyaz saçlı adamın halini görünce bir tuvalet yapamayıp, bu memleket gelişiyor diyenlere çok kızdım.. Çünkü insanların şeyini yapacak bir tuvaleti bile halen yapamayanların ne kadar yalancı, bir o kadar da beceriksiz olduklarını bir kez daha anladım.. Bir çeşme ve ağacın olmadığı yaylada ‘Hoçvan Festivali’ni düzenliyorum’ deyip, masaları okul sıralarından, çadırları köylülerin ölüleri hayrına yaptığı çadırlarda, suyu itfaiyede, elektriği seyyar jeneratör de, tuvaleti de validen isteyenleri gibi bu memlekete çok şey yaptıklarını söyleyenlerin bir şeyi yapacak umumi wc yapamamaları acaba niye?.. Yoksa kent içinde seyyar bir wc yapmak için bakanlar kurulu kararına mı gerek var? Evet sevgili Ardahanlılar Ardahan’da yaşanan onca sorunların en başında ne burnunun dibinde geçmesine karşın Ardahan’ın Posof, Damal ve Hanak leçelerine verilmeyen doğalgaz, bir demir yolu (KTB) üç gümrük kapısı olmasına karşın ithalatın, ihracattın olmadığı sınır ticaretinin yapılmaması, nede her geçen gün biraz daha biten hayvancılıktır. Vs.. Çünkü çarşıya çıkan bir insanın (hele birde bu insan bayansa ve prostat vay haline!) şeyini yapacağı bir tuvaletin olmaması bu kentin en büyük sorunudur.. İnsanların kıvranarak çarşıda gezip, ‘Pardon şeyimi yapacak bir yer arıyorum’ demesi kadar önemli bir eksiklikten öte ne olabilir.. Maalesef geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda insanlar çarşıda şeyini tutarak gezer şu gelişiyor denilen, uluslararası festival, şenliklerin yapıldığı, cumhurbaşkanı, bakanların davet edildiği Ardahan’da.. Umarım Gagavuzya Cumhurbaşkanı da gelip sormaz, ‘Pardon şey yapacak yer arıyordum’ diye.. Not: Var ya hem de şehrin tam ortasında yıllarını onarılıp, halka açılmayan Milli Egemenlik Parkının, Kongre ve İnönü Caddesi’nin bir birine bağlandığı, siyasilerin gelip, miting yaptığı, PTT’nin hemen ortasına yaptık ya..

**Boyun Fıtığına Dikkat..

Teknolojinin son harikalarından olan cep telefonlarına giren internetin hemen hepimiz boyun fıtığı ettiğini Ardahan Devlet Hastanesine giden herkes daha iyi anlıyor.. Çünkü İl Milli Eğitim, İl Tarım, İl Kültür ve diğer bir çok resmi dairede ki durum gibi aylardır Kamu Hastaneler Genel Sekreteri olmayan Ardahan Devlet Hastanesine iktidarı ellerinden tutanlarca tıka basa doldurulanlar olduğu gibi hepimizin başı cep telefonlarından kalkmıyor. Yeni valisinin göreve başlar başlamaz iki olay dolaysıyla ayağının tozuyla ziyaret ettiği Ardahan Devlet Hastanesinin çalışanları gibi hemen hepimizin başını kaldıramadığımız cep telefonların dolaysıyla hastaneye, iş yerine, kimin geldiği, kimlerin gitmediği bir türlü anlaşılamıyor..

EYT’de kafa karıştıran sorular

15 Haziran 2023 tarihli haber

Fed, faiz kararını açıkladı ve politika faizini değiştirmeme kararı aldı. Bu karar, mevcut ekonomik durumu dikkate alarak istikrarlı bir para politikası sürdürme amacını yansıtıyor. Faiz oranlarının sabit tutulması, ekonomik toparlanma sürecini desteklemek ve enflasyonu kontrol altında tutmak için yapılan bir hamle olarak değerlendirilebilir.

Özellikle oversized kesimler ve katmanlı giyim tarzı popülerliğini sürdürüyor. Aksesuar olarak ise altın ve gümüş tonlarında geometrik şekilli takılar tercih ediliyor. Ayakkabılarda ise platform tabanlı modeller gözde bir seçenek haline geldi.

Sağlık alanında büyük bir dönüşüm

Bir başka konu olarak, gündem haberlerinden bahsedelim: Teknoloji dünyasında yapay zeka ve otomasyon, iş dünyasında dönüşüm sağlıyor. Artırılmış gerçeklik uygulamaları, müşteri deneyimini geliştirerek perakende sektöründe fark yaratıyor. E-ticaret platformları, mobil ödemeler ve dijital pazarlama stratejileri de hızla gelişiyor. Sağlık sektöründe ise genetik testler, kişiselleştirilmiş tedavi yöntemlerinin gelişmesine katkı sağlıyor. Yapay zeka destekli teşhis sistemleri ve robotik cerrahi teknolojileri de sağlık alanında büyük bir dönüşüm yaratıyor.

Lorem ipsum gibi yapay metinler yerine, gerçek anlam taşıyan bu Türkçe metinleri kullanarak, demo sitenizi daha gerçekçi bir şekilde oluşturabilirsiniz. Bu metinler, tasarım ve içerik düzenlemelerinizi test etmenize yardımcı olacaktır. Sitenizi ziyaret eden kullanıcılar, gerçekçi içeriklerle etkileşime geçerek sitenizin işlevselliğini daha iyi anlayabilirler. Bu da potans

iyeliklerinizi artırabilir ve kullanıcıların sitenize olan ilgisini çekebilir.

Gündem haberlerine geri dönecek olursak, politika dünyasında yaşanan gelişmeler büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Seçim süreçleri, siyasi liderlerin açıklamaları ve hükümet politikaları kamuoyunun dikkatini çekiyor. Ekonomi alanında ise enflasyon, işsizlik oranları ve döviz kurları üzerindeki dalgalanmalar yakından izleniyor. Yatırımcılar ve iş dünyası, bu değişkenlerin etkilerini analiz ederek stratejilerini belirliyor. Ayrıca, sosyal sorumluluk projeleri ve sürdürülebilirlik girişimleri de iş dünyasında önem kazanıyor.

  • Yeni gelişmelerde hız oldukça arttı

  • Yapay zeka tüm kategorilerde önemli ilgi görüyor

  • Umutlandıran gelişmeler oluyor

  • Gündem özellikle spor ve sağlık

  • Haber akışlarında güzel bir akıcılık mevcut

  • Okuma seyri ve zevki gittikçe gelişiyor

Eğitim dünyasında ise dijital dönüşüm hızla ilerliyor. Online eğitim platformları, öğrencilere her yerden erişim imkanı sağlıyor. Uzaktan eğitim ve dijital sınıflar, öğrencilerin öğrenme süreçlerini destekliyor.

Takımlar Penaltı Kaçan Penaltı Kaçan
Fenerbahçe 17 2 7 1
Galatasaray 12 4 2 1
Adana Demirspor 10 3 8  
Beşiktaş 10 2 3 1
HangiKredi Ümraniyespor 10 1 10 1
Trabzonspor 9   6  
Fatih Karagümrük 8   10 3
MKE Ankaragücü 5 2 7  
Medipol Başakşehir 5 1 8 2
Fraport TAV Antalyaspor 4 1 6 2

Teknolojinin kullanımıyla birlikte öğretim metotları da değişiyor ve öğrencilere interaktif bir öğrenme deneyimi sunuluyor. Ayrıca, STEM eğitimi ve girişimcilik programları da gençlerin beceri ve yeteneklerini geliştirmeye yönelik çalışmalara öncelik veriliyor.

Lorem ipsum gibi yapay metinler yerine, gerçek anlam taşıyan bu Türkçe metinleri kullanarak, demo sitenizi daha gerçekçi bir şekilde oluşturabilirsiniz. Bu metinler, tasarım ve içerik düzenlemelerinizi test etmenize yardımcı olacaktır. Sitenizi ziyaret eden kullanıcılar, gerçekçi içeriklerle etkileşime geçerek sitenizin işlevselliğini daha iyi anlayabilirler. Bu da potans

Kripto paralar yoğun ilgi görüyor

  1. Yeni gelişmelerde hız oldukça arttı

  2. Yapay zeka tüm kategorilerde önemli ilgi görüyor

  3. Umutlandıran gelişmeler oluyor

  4. Gündem özellikle spor ve sağlık

  5. Haber akışlarında güzel bir akıcılık mevcut

  6. Okuma seyri ve zevki gittikçe gelişiyor

Sonuç olarak, bu örnek Türkçe metinler, demo sitenizin içeriğini gerçekçi ve anlamlı bir şekilde tamamlamanıza yardımcı olacak. Her bir paragraf, farklı konulara değinerek ziyaretçilerin ilgisini çekebilir ve sitenizin işlevselliğini test etmenize olanak sağlar. Gerçek anlam taşıyan metinler, kullanıcı deneyimini iyileştirebilir ve sitenizin profesyonel bir görünüm sunmasını sağlar.

DİĞER VİDEOLAR