Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Atom Kaymakam!

Baba/Kız Gazeteci Fakir Yılmaz ile Gazeteci Özlem Şeyma Yılmaz’ın birlikte hazırlatıp, uydu üzerinde yayın yapan ulusa tv TEMPO TV’de canlı olarak sundukları GAZETECİLERLE GÜNDEM bu pazar konuklarıyla birlikte yeniden ekranlarda olacak.
Son yerel seçimlerini ve seçilen belediye başkanlarının, meclis üyelerinin, muhtar ve azalarının bugüne kadar yaptıkları çalışmaların yanı sıra kışın kaz, yazın saz etkinlikleri ile tartışma konusu olan bölgenin sivil toplum örgütlerinin oluşturmadığı o çok istenen Ardahan Lobiciliğinin konuşulacağı GAZETECİLERLE GÜNDEM pazar günü saat 15.00 ila 17.00 arası uydu üzerinde yayın yapan ulusal tv TEMPO TV’de..

Atom Kaymakam!

Doğum yapan Kaymakam eşinin yerine vekalet eden kaymakam bir günde iki ilçede yapılan tüm etkinliklere aynı gün katılmayı başarıyor.
Son kararname ile hamile kaymakam eşi Elif Meram’ın Ardahan’ın Hanak ilçesine kendisinde bu ilçeye 20 km. uzaklıktaki Damal ilçesi Kaymakamlığına atanan kaymakam Meram kendisi gibi kaymakam olan eşinin Hanak’a geldiği günlerde doğum yapmasıyla eşinin yerine Hanak Kaymakamlığına da vekalet ediyor.


Kaymakam Ahmet Sami Meram geçtiğimiz gün kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerin de olduğu gibi bir günde iki ilçede yapılan tüm resmi törenlerinde bir kez daha görüldü.


Aynı gün iki ilçede de ki tüm etkinliklere katılarak hem kaymakam eşinin yerine vekalet ettiği ilçede ve hem de kendisinin başında olduğu Hanak’ta aynı anda görünmeye çabalaması görenleri ‘Bu Atom Karınca değil, Atom Kaymakam’ dedirtiyor.

BUDAK: EN GÜZEL SUYU BULACAĞIZ..

30 Yıldan fazla iktidarın belediyelerinin elinde kalan ve bu süre içinde temiz bir su taşıyan içme su şebekesi çekilmeyen, bu önemli sorun gibi onca sorunun kambur edildiği Göle Belediyesinin Göle’ye en iyi şekilde hizmet etmesi için mücadele edeceklerini belirten CHP’li Göle Belediye Başkanı Gökhan Budak ‘Karadeniz’de gaz, Gabar’da petrol bulduk Göle’de bir türlü su bulmadık’ manşetimiz üzerine gazetemize bir açıklama yaptı.
Göreve geldiğinden geçen 4 ay içinde başta belediyenin birikmiş ve ödenmeyen borçları olmak üzere birçok iç sorunu dizayn ettiklerini, festivali bir derneğin ve iş insanın katıları ile belediye olarak yaptıklarını, cadde ve sokakların temiz tutulmasının yanı sıra bozuk olan yol ve kaldırımların onarılmaya başlandığını belirten Göle Belediye Başkanı Gökhan Budak, bunlar ve buna benzer bir çoklarına vurduğumuz neşteri yılardır bir türlü getirtilemeyen şehir su şebekesi sorununa da vurup, Gölelinin özlemini çektiği o suyu bulup, Göle’ye getireceklerini söyledi.


202472025 Eğitim Öğretimin başladığı şu günlerde Göle’nin ve ülkenin geleceği olan çocuklarla birlikte 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümüne de katılan Göle Belediye Başkanı Gökhan Budak, ‘Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve vatanımız için canını feda eden isimsiz kahramanlarımızı saygı ve minnetle andık.
Düzenlenen resmî törenlere katılım sağlayarak, bu anlamlı günde milletimizin bağımsızlık mücadelesine olan bağlılığımızı bir kez daha vurguladık. Bu vesileyle, tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyoruz.
30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun!’ diyerek açıklamasına Cumhuriyet Meydanına kavuşan Gölelilerin temiz, içile bilinir içme suyu dahil daha güzel şeylere laik olduğunu sözlerine ekledi.‘Gabar’da petrol bulundu’ denen ülkede Göle’de de petrol arayanların neden Göle’den Oltu’ya kadar uzanan hata olduğu söylenen petrolü de çıkarmadıklarını da sorulması gerektiğini belirttiği açıklamasında, yer altı ve Göle’ye yeşil adını veren ama her yıl doğranan ormanlarıyla yer üstü güzelliklerinin tümünün her Gölelinin hakkı olduğunu da belirtti.

SERHAT ARDAHAN SPOR’UN

YENİ YÖNETİMİNDE ERKEN İSTİFALAR!

Ardahan’ı 3. lige çıkarma iddiasıyla başkanlığa talip olan ve yönetimine aldığı isimlerle kamuoyuna seslenen Üzeyir Engin’in oluşturduğu listede ilk istifa yaşandı. Ardahanlı iş insanı Erbay Ünal’ın istifa ettiği öğrenilen Serhat Ardahan Spor’un yönetiminde yer alan iş insanı İmdat Tatar’ında istifa etmek üzere olduğu alınan bilgiler arasında oldu.

Daha Lig başlamadan ilk istifa ile sarsılan  İş İnsanı Üzeyir Engin’in başkanlığında ki Serhat Ardahan Şpor’a gerek sade vatandaş olarak gerekse bir siyasetçi olarak ve milletvekillikten sonra belediye başkanlığı döneminin ilk dönem hiç sahip çıkmayan, DEM destekli ikinci dönem başkanlığında ise kongreye katılmadan yönetimde başkan yardımcısı diye isimin yazdılar CHP’li Ardahan Belediye Başkanı ve diğer yöneticilerin kadro ve takım için yapılacak maddi desteği bir iki iş insanına yüklemeye kalktığı alınan bilgiler arasında olurken yaşanan ve yaşanması beklenen istifalar ile bu durum ‘Serhat Ardahan Spor daha topa vurmadan gol yedi..’ olarak algılandı.

SOSYAL YARDIMLARDA MI

TASARRUF TEDBİRLERİNE TAKILDI?!.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan sosyal yardımın, birtakım sebeplerle durdurulması ‘Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV)’nin yardımları da mı tasarruf tedbirlerine takıldı?’ sorusunu sordurdu.
‘Ben geçen ay 1450 TL. almıştım. Ama bu ay 1200 TL. yattı. Benim bu paraya ihtiyacım var. Para neden kesildi bilmiyorum. lütfen bu sorunun giderilmesine rica ediyorum.’ diye sanal ortamda paylaşımlar yaptıkları görünen yardıma ihtiyaçlılar gibi Damallı 92 yaşında ki Filcan ninede Damal Kaymakamlığına bağlı SYDVnce kendisine yapılan gıda yardımının son kaç aydır kesildiğini belirtti.

DAMALLI NİNE: HUKUMET ARTIK

MAKARNA, ÇAY, ŞEKER DE VERMİYOR!

Yaşanan ekonomik sıkıntıların vatandaşı her alanda daraltmaya başladığı şu günlerde alındığı söylenen tasarruf tedbirleri ve başta mazot, gübre desteği gibi destekleri kesildiğinin ileri sürüldüğü tartışmaları devan ederken sahipsiz yaşlılarda kendilerine verilen desteklerin kesildiğinden yakınmaya başladıkları görüldü.

Ardahan’ın olduğu gibi ülkenin en yoksul ilçeleri arasında bulunan Damal’da ki yaşlılardan Aşağı Gündeş köylü tel başına yaşayan nine Filcan Abdan (91) ‘Hükümet sizi destekliyor mu?’ sorusuna ‘Nerede atık yardım eden yok. Eskiden makarna, çay, şeker torbalara geliyordu. Şimdi ise birden bu yardımlar kesildi’ diyerek SYDV ve diğer resmi kurumlarca kendilerine yapılan yarımların kesildiğinden dert yandığı görüldü.

30 AĞUSTOS MESAJLARINIZ

YAYIN ORGANLARIMIZDA BİNLERE..

30 Ağustos Ardahan’da çiçek gibi kutlandı!

Haber: Yağmur Yılmaz/Ardahan

Iğdır Valisinin Zafer Bayramı programında DEM’li Iğdır Belediyesinin itfaiye araçlarını kullanmayıp, MHP ve AK Parti yönetimindeki diğer belediyelerin itfaiye araçlarını kullanmayı tercih ettiği, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e Kütahya’da 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen resmi törende kendisine protokol konuşmalarında yer verilmediği, Diyanet başkanı ve imamların Atatürk’ün ismini ağızlarına almadığı ülkenin sınır kenti Ardahan’da devleti temsil eden Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek soy ismine yakışır bir davranışla sağına iktidar partisinin milletvekili Kaan Koç’u, soluna da muhalefet partisinin milletvekili Özgür Erden İncesu’yu alarak herkesin olan bayramı birlikte kutladı.


102 Yıl Dönümü kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı kabul töreninde de milletvekillerini yanına alarak halkı karşılayan Ardahan Valisi Hüseyin Çiçek yurt genelinde yaşanan ve toplumu kamplara bölen davranışların tam tersi bir davranışta bulunup, kimseyi ayırmaması takdirle karşılandı.


CHP’li Belediye Başkanı ile halkın bayramını kutlayan Vali Çiçek gün dolaysıyla verilen kokteyllide Askeri Gazinoda değil, caddeye kurulan çadırda verdi.

ATV’DEN ATLAYINCA ÖLDÜ!

Alınan bilgilere göre Posof Yeniköy köyde Server Şanlı isimli köylü bir süre önce 2. evliliğini yaptığı 72 doğumlu Nezaket Şanlı  ile birlikte hayvanlarına ot getirmek için ATV ile çayıra gitti.

Şanlı ATV aracıyla hayvanlarına ot getirmek için gittiği çayırdan köyüne geri döndüğü sırada ağır yüke dayanmayan ATV’nin freninin tutmaması üzerine iniş aşağı hızlanınca ATV’nin arkasına binmiş olan ve eşine tutunan kadın eşine neden hızlandığını sordu.

Eşinin, ‘sanırım fren patladı, tutmuyor, ondan’ deyince bir anda panikleyip, ATV’den atlayan Nezaket Şanlı yere düşüp, yol kenarında ki taşa başını vurup, canından oldu. Eşinin ise hızla indiği tepeden aşağıda başka bir çayıra sapıp, ot yığınlarına çarparak dururken, yara almadan kurtuldu.

Kazada yara almadan kurtulan Şanlı, Nezaket Şanlı isimli eşinin atladığı yere geri gelince korkunç manzara ile karşılaştı. Eşinin başının kanlar içinde kaldığı ve yerde cansız yattığını gören Şanlı ambulans ve jandarmayı arasa da daha önce ölen birinci eşinin ardından daha yeni evlendiği 2. eşini hayata bağlayamadı.

Eşinin ölümüne neden olan Server Şanlı’nın daha öncede birinci eşinden olan bir oğlunu Posof merkezde yine bir trafik kazasında kayıp ettiği de alınan diğer bilgiler arasında oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Ardahanlı itfaiyeci feci kazada can verdi!

Bir çok Ardahanlının yaşamlarını idame ettiği ve Ardahan Hoçvanlı birinin bir ilçesinde belediye başkanlığı yaptığı Kocaeli’nin Karadeniz sahilinde bulunan Kandıra-Kefken yolu üzerinde meydana gelen kazada otomobil ile çarpışan Ardahanlı itfaiyeci Oğuz Gökçe yaşamını yitirdi. Gökçe’nin Derince Belediye Başkanı Avukat Sertif Gökçe’nin yeğeni olduğu öğrenildi.

Hoçvanlı itfaiyeci Kefken’de dönerken
geçirdiği feci kaza sonucu kefene sarıldı!

Alınan bilgilere göre geçtiğimiz günlerde yaşanan kaza öğle saatlerinde Kandıra-Kefken yolu üzerinde meydana geldi. İddialara göre seyir halinde olan motosiklet ile otomobil çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle motosiklet sürücüsü ve artçısı metrelerce savruldu. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yapılan tespitte motosiklet sürücüsü Ardahan Hoçvan Çalabaş (Çalistavi’) köylü Gebze Belediyesi çalışanı, evli iki çocuk babası 35 yaşında ki Oğuz Gökçe’nin olay yerinde hayatını kaybettiği belirlenirken artçı Vahap Elden’in ise ağır yaralandığı öğrenildi.

Kazada hayatını kaybeden motosiklet sürücüsü Oğuz Gökçe’nin Derince Belediye Başkanı Avukat Sertif Gökçe’nin yeğeni olduğu ve Gebze İtfaiyesi’nde görev yaptığı öğrenilirken, Gökçe için Kocaeli Büyükşehir Belediyesine bağlı Kaptan İtfaiye Müfreze binasında düzenlenen uğurlama töreni sonrası cenazesi köyüne, Ardahan’a getirilerek toprağa verildiği öğrenildi.

Muhtarlar Öğretmenevinde
okul ve öğretmen istediler!.

Son olarak çoğunluğu Alevi nüfustan oluşan Ardahan’ın Damal ilçesinde bazı köy okullarının kapatılması ile devam eden kapatılan köy okullarının yeniden açılmasını isteyen köy muhtarları AK Parti Milletvekili ile bir araya geldikleri Ardahan Öğretmen Evi’nde köylerine okul ve öğretmen istediler.


AK Parti Ardahan Milletvekili Kaan Koç’un ‘ARDAHAN için DURMAK YOK YOLA DEVAM..’ diyerek bir araya geldiği Ardahan merkez muhtarlarının milletvekiline ilk talepleri kapatıldığı için göçe neden olan köy okullarının yeniden açılıp, köylere gönderilecek öğretmenlerin çocuklarına köylerinde eğitim vermesini istediler.

Kız Yurdunu Yağmaladılar..
Köy muhtarlarının yenden açılmasını istediği köy okullarının harabe olduğu Ardahan’ın Çıdır İlçesine bağlı Kurkala’da bulunan 60 kişilik kız öğrenci yurdu adeta talan edilircesine yağmalandı.
Alınan bilgilere göre bölgede bulunan 11 köyün öğrencilerinin taşınarak eğitim verildiği Çıldır Kurtkala köyünde yardımsever Vasviye Eriş tarafından yaptırılan 70 kişilik Yatılı Kız Öğrenci Yurdu yağmalandı.


2010 Yılında yaptırılan ancak Milli Eğitim Müdürlüğünün teslim almadığı, köylülerin korumadığı Çıldır Kurtkale Vasviye Eriş kız öğrenci yurdu bazı resmi kurumlarca yağmalandı.
Kapı pencere, lavabo, elektrik tesisatı, hatta yer taşları bile sökülen yurt viraneye dönerek, çürümeye terk edildi.
Ardahan’ın Çıldır ilçesi Kurtkale köyünde 2010 yılında yapılan 70 kişilik kız öğrenciye ev sahipliği yapıyordu.

Öğrencilere mi, Araçlara mı Açıldılar?..

9 Eylül’de 2024-2025 eğitim öğretim sezonuna hazırlanan okullar sezon öncesi kapılarını sonuna kadar açtıkları görülürken bu açılışın öğrenci ve öğretmenler için mi yoksa park yeri arayan araçlara mı merak konusu.
Bilindiği gibi MEB ile Çevre, Şehircilik ve İklimlendirme Bakanlığı’nın 25 Ağustos 2022 tarihinde imzalanan protokole göre okullarda bulunan ve ticari amaçla kullanılması mümkün olan açık alan, salon ve benzeri yerler, gerekli güvenlik önlemleri alınarak 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine göre okul aile birlikleri tarafından kiraya verilebilecek.


Cumhuriyetin ilk yıllarında 361 bin 514 olan öğrenci sayısı, 2023’te yaklaşık 53 kat artarak 19 milyon 126 bin 106’a,12 bin 266 olan öğretmen sayısı da yaklaşık 93 kat artışla 1 milyon 146 bin 177’ye yükseldiği ülkede yeni bir eğitim/öğretim sezonuna başlamaya hazırlanan okulların açılışına kısa bir süre kalırken Anaokulu, ilkokul ve lise öğrencilerine ücretsiz yemek verilmesi konusunda yürütülen çalışmaların Resmi Gazete ‘de yayımlanan yeni düzenlemeyle ileriki yıllara ertelendiği yönündeki haberler sosyal medyada gündem oldu.

Kentler ve Köyler gibi Yaylarda Boşalıyor

92 bin 481 kişi ile nüfusu en az olan iller arasında sondan 3. olan Ardahan ve ilçelerinde olduğu gibi köylerinin yaylarında da tek ediliyor. 
Yolu ve suyu olmayan birçok yaylada bulunan yayla evlerinin yaşanan ve devam eden göç ile harabe olduğu görünen Ardahan’da terk edilen onca yayla evinin sahipsizlikten yıkıldığı görülürken, bu evlerin yerine yapılan evlerinde yayla evinden çok yaylanın özelliğini bozan betonlaşması dikkat çekiyor.

MECLİS ÜYESİ SAYISI DA AZALDI!..
1992 yılına 174 binin üzerinde bir nüfusla yeniden vilayet olan Ardahan’ın 2024 yılına kadar devam eden göç dolaysıyla 3 beldesinin ikisi kapanıp mahalle olurken, bir çok köyde nüfusları 2 binin altına düşüp, ilçe konumunu kayıp etmekle karşı karşıya olan ilçelere bağlanıp mahalle olurken en büyük ilçesi Göle’nin 3 olan İl Genel Meclis Üyesi sayısı son seçimde 2’ye düştü. 

Bebeler bebeklikten öteye gidemediler..

Ardahan’ın Alevi kültür ile yoğrulan Damal İlçesinin simgesi konumunda olan ve bölgenin yerel giyim, kuşamını simgeleyen Damal Bebekleri ile Damal’a komşusu olan Posof’un süs eşyası olarak tescillenen Taş Bebeği bir türlü büyüyüp, ülke ve dünya pazarlarına giremedi.
Kenti ziyaret edenlere vali, kaymakam, belediye başkanlarınca misafirlere hediye olarak verilmesinden öteye geçmeyen Damal ve Posof Bebeklerinin yerelden kalıp, ulusala çıkamadı.

Başta bürokratların olma üzer siyasilerin ve onların işaret ettiği kişilerin ‘Usta öğretici’ adıla geçici iş bulmasından öteye geçmeyen Ardahan Valiliğinin yanı başındaki Damal Evi’nde Halk Eğitim ve evlerde yapılan el emeği, göz nuru iki bebeğin bölgeyi tanıtması ve ekonominse katkı sunması bekleniyor.


Her yeni idarecinin döneminde sanki yeni bulunmuş gibi paralarının nereye nasıl harcandığı çokta anlaşılmayan sonuç vermeyen projelerle zaman zaman gündeme gelen Damal ve Posof Beklerinin yörenin hayvancılığı, balı, kaşarı ve kazı gibi diğer önemli ürünleri gibi gerekli desteği beklemekte. Posof’un dışı gibi için kırmızı denen ama Posoflunun bile görüp, yemediği elması da bebekler gibi bir durumda.

VAR OLAN ORGANİZEYE ALT YAPISIZLIKTAN DOLAYI

YATIRIMCI GETİREMEYEN SİYASİLER ALT YAPI BEKLEYEN MEVCUT ORGANİZENİN YERİNE YENİSİNİ,

HEM DE TOKİ’NİN YANINA YAPMAYA ÇALIŞIYOR…

Başta, işsizlikten devam eden göç, her geçen gün biten hayvancılık ve depreme dayanıklı değil denerek boşaltılan ve yıllardır harabe halinde duran Ardahan Polis Evi olmak üzere onca sorun konusunda yan yana gelmeyen siyasiler yetersiz karayolu, olmayan hava ve demiryolu dolaysıyla kimsenin yatırım yapmadığı var olan hazır Organize Sanayinin alt yapısını tamamlamaktansa zaten var olan organize sanayinin yerine yapmayı düşündükleri yeni Organize sanayini TOKİ’nin dibine, şehrin ortasına taşımak için birleştiler. 

ESKİ HANAK, DAMAL ve POSOF YOLU MEVCUT ORGANİZE SANAYİYİ KURTARIR..
AK Parti Milletvekili Kaan Koç’un ‘İyi yere yapılmamış’ diyerek ‘Mevcut yerini değiştirmek istediği Ardahan’ın hazır Organize Sanayi’nin yıllardır onarılmayan yol ve olmasın rağmen yakılmayan ışıklandırma dolaysıyla istenen ilgiyi görmediğine dikkat çeken Ardahanlılar bu pahalı ve gereksiz düşünceden vazgeçilmesini ve mevcuttun alt yapısını istiyorlar.
Ardahanlılar, hazır, mevcut bir organize sanayi varken yapılmasının yıllar sürecek olan yenisinin yapmaya kalkmanın zaman ve para harcamaktan öte bir işe yaramayacağını belirterek, bu düşünceden vaz geçilip, mevcut Organize Sanayinin hayata geçirecek olan eski Hanak, Damal ve Posof yolunun açılmasını istediler.
1994 yılında eski Hanak Yolu üzerinde yapılan ancak başta yolu olmak üzere gereken alt yapı çalışmaları yapılmadığından ve en önemli yatırımcıları buraya değil, çarşının ortasında kalan Küçük Sanayi Sitesine yönlendirmesi dolaysıyla bugüne kadar bir yatırımcı hariç hiç bir yatırımcının gitmediği Ardahan’ın mevcut Organize Sanayi’nin yerinin değiştirilmek istenmesine Ardahanlılar karşı çıksa da iktidar partisi AK Parti Milletvekilin bu yöndeki gereksiz çabası devam ediyor.


514.000 m² üzerinde kurulmuş, çevre düzeni ve ışıklandırması için alt yapısı hazır, 30’u İşyeri ve 4’ü ise İdari ve Sosyal Tesis için kullanılmak üzere toplam 34 Parsel projeli hazır Organze Sanayi’nin beklenen ilgiyi görmesi için eski Hanak yolu olarak bilinen yolun trafiğe açılması halinde beklenen ilgiyi göreceği gibi Hanak’ın yanı sıra Damal ve Posof’un Ardahan’a gelişinin de kolaylaşacağını ve başta Köprübaşı olarak bilinen alan, Atatürk Caddesi ve Ardahan’ın merkezinin daha da canlanacağını belirten Ardahanlılar mevcut varken yeni bir maceraya girip, gerek zaman gerekse para harcamanın anlamsızlığına dikkat çekerlerken hazırının yolu ve ışıklandırması yapılsın sanayi olduğu görülsün demekteler. 

SAHARA TÜNELİ YAPILACAK MI? 

Posof Ulgar Tünelinde hiç bir çalışmanın olmadığı, bir gözü açılan Mozoret Tünelinin ‘onarım’ denerek 21 gün kapatıldığı şu günlerde Ardahan’ın yanı sıra Doğu Anadolu Bölgesini Karadeniz’e bağlayan yolun üzerinde bulunan 2 Bin 540 Rakımlı Sahara Geçidi’ne yapılacak denen tünelinden haber var.
‘Yapılacak’ denen ve projesinin 2023 yılı yatırım programında yer alındığı belirtilse de bitmek üzere olan 2024 yılına rağmen bölgede bu yönde bir çalışma yapılıp, çivi çakılmazken AK Parti Ardahan Milletvekili Kaan Koç Ardahan Şavşat Yoluna yapılacak olan tünelin projesinin onaylandığını söyledi.

Mevcut yolu 13 kilometre kısaltacak olan tünelin 2023 yatırım programında yer aldığını belirten Koç, konuyla ilgili şunları kaydetti: “Ardahan-Şavşat Yolu 2023 yılı yatırım programında yer almaktadır, yolun projesi onaylanmıştır. Güzergâh üzerinde çift tüp hâlinde toplam uzunluğu 26 kilometre olan Sahara Tüneli bulunmaktadır. Bu tünel Anadolu ve Kafkasya’yı Karadeniz’e bağlayacaktır. Mevcut yol 43 kilometre uzunluğunda olup 2.470 metre rakımdan geçmektedir. Projeyle uzunluk 13 kilometre kısalacaktır. Bütçe imkânlarınca ihale edilecek olan bu projeyi takip etmekteyim.” dedi.  

ARDAHAN’IN TEK TÜNELİ KAPATILDI!..

Başta, temeli atılmasının üzerinde 15 yıl geçen ancak 1,5 kilo metre açılamayan Posof Ulgar Tüneli olmak üzere O çok konuşulan ama plan ve projesinin bile ortada olmadığı Ardahan-Şavşat arasında ki tünel hayalinin gerçekleşmediği, 50 yıldan fazladır yapılıp, bitirilemeyen ve her yıl kar yağar, yağmaz trafiğe kapatılan Bülbülan-Ardanuç yolu gibi Hanak, Damal ve Posof’ta geçen uluslararası yol ve diğer kent içi, köy ve yayla yollarının yapılıp, bitmeyi beklediği Ardahan’ın tek gözü açılabilen tek tüneli de kapatıldı.


Aktaş Gümrük kapısına giden yolun üzerinde bulunan ve açıldığından bu yana sık sık kapatılan Mozoret (Aşıkşenlik) tünelinin yeniden kapatıldığı duyuruldu.
Ardahan il sınırları için buluna tek tünel olan Mozret Tünelinin kapatıldığını ilan eden Çıldır Kaymakamlığı konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı.

DUYURU..
Aşıkşenlik Otoyolu Tünel Geçişi Çalışma Sebebiyle 29.08.2024 tarihi itibariyle 21 gün boyunca 08:00-17:00 saatleri arasında trafiğe kapatılmıştır. Belirtilen tarih ve saat aralıklarında trafik akışı Mozeret karayolundan sağlanacaktır. Tüm halkımıza ve uzun yol şoförlerimize duyurulur.
Çıldır Kaymakamlığı

KARLA HAYAL EDİLEN TÜNEL
ve SIKÇA KAPATILAN YOL..
Yaklaşan kış öncesi yeniden gündeme gelen Ardahan-Artvin karayolu üzerinde bulunan ve yapılması planlanan tünelin bir an evvel hayata geçmesi için kardan tünel yapılan, üzerine de ‘Sahara tüneli’ yazılan tünelden haber alınamazken, aynı güzergahta bulunan ve Ardahan’ın yanı sıra Doğu Anadolu bölgesini Karadeniz’e bağlayan diğer bir yol olan ve Posof Ulgar tüneli gibi 50 yıldan fazladır bir türlü yapılıp, sağlıklı bir şekilde trafiğe açılmayan Ardahan-Ardanuç yolu da kar yağar yağmaz kapatılan yolları arasında bulunmakta.

DAMALLI KADIN ÖLÜ BULUNDU,

POSOFLU GENÇ İNTİHAR ETTİ..

Geçtiğimiz hafta sonun yaşanan iki üzücü olay Ardahanlıları derinden üzdü.

Alınan bilgilere göre Ardahan’ın Damal ilçesine mahalle olarak bağlanan Yukarı Gündeş köyü, Mustafa Kemal Mahalleli Derya Derdiyok (24) evinde ölü bulunurken, Tekirdağ Çerkezköy’de yaşamını idame eden Yıldız ailesinin ferdi Doğukan Yıldız bilinmeyen bir nedenle intihar ederek hayata göz yumdu.

Damallı Evinde Ölü Bulundu..

Ardahan’ın Damal ilçesi Yukarı Gündeş köyünden olan ve Bartın’da yaşayan Derya Derdiyok, evinde ölü bulundu. Bartın Kemerköprü Mahallesi, 247. sokakta yaşanan olayda 2000 doğumlu ve bir çocuk annesi olan 24 yaşındaki Derya Derdiyok’un cansız bedenine eve gelen arkadaşı rastladı.

O KADIN ÖLDÜ MÜ, ÖLDÜRÜLDÜ MÜ?,

O GENÇ NEDEN İNTİHAR ETTİ?!

Edinilen bilgilere göre, bir süredir tutuklanan eşiyle sıkıntılar yaşadığı iddia edilen Derdiyok’un ölüm sebebi henüz belirlenemedi. Olay yerine gelen polis ekipleri, gerekli incelemeleri yaparak Derya Derdiyok’un cenazesini Bartın Devlet Hastanesi morguna kaldırdı. Gerekli incelemelerin ardından Derdiyok’un cenazesi devlet hastanesi morguna kaldırılırken konu ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Posoflu Genç bunalıma girip intihar etti..

Tekirdağ Çerkezköy/Kapaklı’da yaşayan 25 yaşındaki Doğukan Yıldız iddiaya göre girdiği bunalımdan çıkamayarak intihar etti.

Önceki gece Atatürk Mahallesi, Doktor Sadık Ahmet Caddesi üzerinde bulunan bir apartman dairesinde meydana gelen olayda iddiaya göre Ardahan Posoflu olduğu öğrenilen Doğukan Yıldız’dan haber alamayan yakınları çilingir yardımıyla eve girdiklerinde Yıldız’ın cansız bedeni ile karşılaştı.

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edilirken, gelen ekipler yaptıkları incelemede Doğukan Yıldız’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Tekirdağ Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemlerin ardından 24 yaşındaki Posof Özbaşi (köylü olduğu öğrenilen Doğukan Yıldız, bugün Osmanlı Camiinde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatıldı.

17 Teneke Kürün İçin Resmi Tören!

12 Ağustos 2024 tarihli Haberler

Bir çok köyü su sorunu yaşayan Ardahan’da Tarım ve Orman Bakanlığının “Mera Islah ve Amenajmanı Projeleri” kapsamında 15 köye tahsis edilen metal (teneke) kürünlerin dağıtımı Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, Ak Parti Ardahan Milletvekili Kaan Koç’un da hazır bulunduğu İl protokolünün katıldığı törenle köylülere teslim edildi.
Ardahan’da hayvancılığı desteklemek amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığına sunulan proje kapsamında 15 köye hayvan sulama kürünleri tahsis edildi. Hayvan sulama konusunda ihtiyaç önceliği bulunan köyler için gönderilen kürünlerin köy muhtarlarına teslimi dolayısıyla DSİ Şube Müdürlüğü kampüsünde program düzenlendi.
Programa Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, AK Parti Milletvekili Kaan Koç, Tarım ve Orman Müdürü Muhammed Fatih Cineviz, AK Parti İl Başkanı Ersin Yılmaz, kurum müdürleri ve muhtarlar katıldı.
Kürünleri köy muhtarlarına teslim eden Vali Hayrettin Çiçek, Ardahan ili sınırları içerisinde yer alan mera, yaylak ve çayır vasıflı taşınmazların ıslah ve kullanılabilirliklerini arttırmak amacıyla 2023-2025 yılları arasında uygulanacak olan 1 milyon 903 bin lira bütçeli Mera Islah ve Amenajman Projeleri kapsamında 288 adet kürün ve 26 bin metre boru dağıtımı yapılmasının planlandığını söyledi.
Tarım ve Hayvancılığı geliştirmeye yönelik ciddi teşvik, yatırım ve projelerin hayata geçirildiğine vurgu yapan Vali Çiçek, önümüzdeki dönemde suni tohumlama uygulamasına geçileceğini de belirterek şöyle konuştu:

“Önümüzdeki dönemde biz Ardahan’da mera hayvancılığının problemlerini çözmek için yeni projeler düşünüyoruz. Buzağı atımlarının önlenmesi, mera ıslahının uygulanabilirliği, ahırların geliştirilmesi, çiftçi eğitimleri gibi çalışmaları uygulayarak ilimizde hayvancılığı daha fazla geliştirmeye çalışacağız. Bir diğer önemli konu ise hayvancılıkla ilgili tüm ilgili paydaşların içinde olduğu Valiliğimizin koordinasyonunda önümüzdeki dönem içerisinde suni tohumlama yöntemini uygulayacağız. Bu anlamda çeşitli hibe programları ile çiftçilerimizi teşvik edeceğiz.’ dedi.Bütün çiftçilerimizin bu konuyu önemsemelerini rica ediyorum. Çünkü doğurganlık oranımız Türkiye ortalamasının altında. Bu sorunu çözmek için gerekli çalışma ve uygulamaları hayata geçireceğiz. Biz zayıf olan yönlerimizi geliştirerek Ardahan’da hayvancılığı daha iyi noktaya getirmenin gayretinde olacağız.”
Milletvekili Kaan Koç ise, 2023 yılının tamamında Ardahan’a tarım ve hayvancılık alanında 200 milyon lira değerinde hibe, teşvik ve destek verildiğini, 2024 yılının ilk sekiz ayında ise 200 milyon lira desteğin üreticiye ulaştırıldığını dile getirerek, bu yatırım, hibe ve teşviklerin devam edeceğini ifade etti.

Halay çeken Ardahanlıları arayan adam
Arı heykelini alacak Ardahanlı arıyor!

Ardahanlı Heykeltıraş Güner Yener yaptığı ‘Halay çeken Ardahanlılar’ heykelini ararken, Ardahan arıcılığını anlatan Kafkas Arısını ısmarlayan Ardahan’a gönderemiyor.


Gazeteci Fakir Yılmaz’ın hazırlayıp, uydu üzerinde yayın yapan ulusal tv TEMPO TV’de canlı olarak sunduğu ‘Gazetecilerle Gündem’ adlı programına konuğu olan Ardahanlı heykeltıraşa Yener Güner, Gazeteci Fakir Yılmaz’ın ARDAFED başkanlığın sırasında düzenlenen ve 2 milyona yakın insanın katıldığı 1. Ardahan Tanıtım Günlerinde sergilenen ‘Halay Çeken Ardahanlılar’ heykelini gönderdiği Ardahan Belediyesinin bu heykelleri kayıp ettiği gibi aynı belediyenin kendisine yaptırdığı Kafkas Arı Heykelinde parasını ödeyip, almadığını belirtti.


KAFKAS ARISI İSTANBUL’DA KALDI!

İstanbul’da evinin önünde sergilediği Kafkas Arısının kendinse ısmarlayan CHP’li Ardahan Belediye Başkanının heykeli almadığı gibi telefonlarına da cevap vermediğini belirttiği  açıklamasında kayıp olduğunu belirttiği ‘Halay Çeken Ardahanlılar’ heykelini bulup, kent merkezinde sergilemesini isterken Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir’in kendisine ısmarladığı ve maddi, manevi emek verdiği Kafkas Arı Heylerinde almasını istedi.

Erkekler tırpanı alıp, çayıra bicine gidince
Parklar ve Kahvehaneler Kadınlara kaldı!..

Ekonomisinin dinamosu olan hayvancılığın olduğu Ardahan’da biçin dönemi başladı.
Çayır döneminin başladığı Ardahan ve ilçe merkezlerinin bugünlerde bir hayli sesiz ve erkeksiz olduğu görülürken bu durumu fırsata çeviren tatilci Ardahanlı kadınlar erkelerin doldurduğu kahve ve parklarda baş başa keyif yapmanın fırsatını en iyi şekilde değerlendiriyorlar.


Tatillerini serin memleketleri Ardahan’da geçirmenin keyfini yaşayan Ardahanlı gurbetçiler kadınlar boş kalan çay evleri, kahvehane ve parkları doldurdukları görülmekte.


Tatillerini geçirdikleri memlekette bulunan dost, eş arkadaşlarıyla buluşup, tırpanları alıp çayırlara giden erkeklerin boş bıraktığı kahvehane, çayhane ve parklarda sohbet etme fırsatını yakalayan karınlar bir çok kentten daha rahat ve sosyal olan memleketlerinde rahat gezmenin keyfini de çıkarmaktalar.

Unutulan deprem yapılan
evleriyle gündeme geldi!

Ardahan’da, 2022 yılında merkez üssü Göle ilçesi olan 5 büyüklüğündeki depremde hasar gören konut ve ahırların yapımı devam ediyor.
İnşası devam eden konutlarda incelemede bulunan Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, Göle’de yaklaşık 100 konut ve ahırın yapılacağını belirterek, inşası devam eden 24 konutun kış gelmeden hak sahiplerine teslim edileceğini ifade etti.
Vali Hayrettin Çiçek, Göle ilçesinde meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremden etkilenen köylerde TOKİ tarafından inşa edilen ve yakın zamanda hak sahiplerine teslim edilecek olan afet konutlarında incelemede bulundu.

Göle Kaymakamı Yunus Emre Fırat ve AFAD İl Müdürü Selim Polat ile birlikte deprem konutlarının yapıldığı Çullu köyüne giden Vali Çiçek, konutların inşaatını denetledi.
Yüklenici firma yetkililerinden çalışmaların durumu hakkında bilgi alan Vali Hayrettin Çiçek şunları söyledi:
“Göle depreminde ağır hasar gören ve yıkılan binaların yerine TOKİ tarafından yaklaşık 100 adet konut ve ahır inşa edilecek. Çullu köyümüzde 24 adet konutun inşası şuan itibariyle devam ediyor. İnşallah kış gelmeden bitirip vatandaşlarımıza konutlarını teslim edeceğiz.
Yine Posof ilçemizde afet dolayısıyla 22 konut ve ahır inşaatı önümüzdeki dönemde başlayacak. Devletimiz, afetlerden etkilenen vatandaşlarımızın huzuru ve refahı için gereken her desteği sağlamaktadır. 2025 yılının yaz ortasında inşallah hem Göle hem de Posof ilçemizdeki afet konutlarını vatandaşlarımıza teslim ederek, hak ettikleri yaşamı sunmuş olacağız” dedi.

DEM’İN HEWALCILARININ YÜZÜ ORTAYA ÇIKMAYA BAŞLADI!.

Gazeteci Fakir Yılmaz’ın ‘Helvacı’ diye adlandırdığı ama ‘Yok Hewal’dır’ diyerek parti İl ve İlçe yönetimine aldığı, belediye başkanı aday gösterdiği, milletvekili seçtirdiği bir süreçte DEM Parti, Ağrı’nın Taşlıçay ilçesi Belediye Başkanı seçilen ve dün partisinden istifa etti.

İstifa ettiğini duyuran DEM’li Ağrı Taşlıçayır Belediye Başkanı Mehmet Ali Budak hakkında yaptığı açıklamada “Bu kişiyi partimizden aday gösterdiğimiz için başta Taşlıçay halkı olmak üzere tüm halkımızdan özür diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Ağrı’nın Taşlıçay ilçesi Belediye Başkanı seçilen ve dün partisinden istifa ettiğini duyuran Mehmet Ali Budak hakkında açıklama yaptı.

DEM Parti Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu tarafından yapılan açıklamada Budak’ın eş başkanlık sistemine karşı çıkarak “Taşlıçaylı kadınların oylarını alıp kadın iradesini yok saymanın vicdani muhasebesini de Taşlıçay halkımıza emanet ediyoruz” denildi.

Budak’ı aday gösterdiği için Taşlıçay halkından özür dileyen DEM Parti’nin açıklaması şöyle:

“Taşlıçay Belediye Eş Başkanı Mehmet Ali Budak dün gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla partimizden istifa ettiğini açıklamıştır. Söz konusu açıklamada, partimize karşı yersiz itham ve iftiralara yer verilmiştir. İçeriğine ve kullanılan ifadelere baktığımızda açıklamanın kimler tarafından ve hangi niyetlerle yazıldığı açık bir şekilde anlaşılmaktadır. Söz konusu şahsın bu açıklamayı yazacak kapasitede olmadığı tüm Taşlıçay halkı tarafından bilinmektedir. Bu vesileyle, Mehmet Ali Budak’ı maşa olarak kullanan odakların ithamlarına karşı kimi hususları belirtmekte fayda görüyoruz.

Partimiz; bayrak, marş, bayram vb. sembol ve değerleri engelleyen veya ortadan kaldıran bir siyaset tarzına sahip değildir. Siyaset ve belediyecilik anlayışımızın öznesini halk oluşturmaktadır.

Halkımızın öncelikleri, ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda bir siyaset mücadelesi yürütme gayretindeyiz. Bayrak ve marş gibi sembollerin siyasette bir koruma aracına dönüşmesine ve kimi kirli odaklara zırh sağlamasına her dönem boyunca karşı çıktık, bundan sonra da karşı çıkacağız. Toplumun belirli kesimlerini bu hassasiyetler üzerinden kendisine kalkan kılmaya çalışan bu yaklaşımları istismarcılık olarak değerlendiriyoruz.

Türkiye siyasetine kazandırılan eş başkanlık sistemi, 2014 yılından bugüne kadar belediyelerimizde uyguladığımız ve bundan sonra da uygulayacağımız örnek bir modeldir. Taşlıçay da bu model temelinde adaylar gösterdiğimiz bir ilçe olmuştur.

“Budak eş başkanlık sistemini kabul etti”

Mehmet Ali Budak, eş başkanlık sistemimizi kabul ederek partimizden aday olmak istediğini ifade etmiştir. Fakat eril iktidar hırsı ve arzusu, bu şahsın gerçek kişiliğini ve karakterini seçimlerden sonra ortaya çıkarmıştır. Benmerkezci ve tekçi yönetim anlayışıyla eş başkanlık modelimizi reddetmiştir. Bununla da yetinmeyen bu kişi ve ailesi, Belediye Eş Başkanımız Cemile Duman’ı sinsice planlarla tehdit etme hadsizliğini ve cüretini göstermiştir. Duman’a yapılan tehditleri, partimize yapılmış sayıyor ve yaşananları bu şekilde değerlendirdiğimizi de herkesin bilmesini istiyoruz. Taşlıçaylı kadınların oylarını alıp kadın iradesini yok saymanın vicdani muhasebesini de Taşlıçay halkımıza emanet ediyoruz.

Taşlıçay halkı 31 Mart seçimlerinde sandığa gitmiş ve tercihini DEM Parti’den yana kullanmıştır, belediyeyi DEM Parti’nin yönetmesi için irade ortaya koymuştur. Partimizin Taşlıçay’da yarattığı kazanımı kendine mal edenlerin, dayanağı olmayan yanılgılı matematiksel hesaplarla bireysel başarı hikayeleri uyduranların Taşlıçay halkı nezdinde bir kabulü yoktur. Taşlıçay halkı, Mehmet Ali Budak’ı ihanetçi ve korkak olarak hatırlayacaktır. Böylesi bir kişiliğe sahip olan bu şahsın Taşlıçay halkına vereceği tek şey zarar olacaktır. Taşlıçay halkının kendisinden tek beklentisi belediye başkanlığı makamından istifa etmesidir.

“Aday gösterdiğimiz için özür diliyoruz”

DEM Parti olarak kendi payımıza düşenin farkında olduğumuzu da belirtmek istiyoruz.

Eş başkanlık sistemini reddederek kadın özgürlüğünü zihninde ve kalbinde zerre kadar hissetmeyen bu kişiyi partimizden aday gösterdiğimiz için başta Taşlıçay halkı olmak üzere tüm halkımızdan özür diliyoruz. Bundan sonraki süreçte belediye meclisimiz ve il-ilçe örgütlerimizle birlikte Taşlıçay’da mücadelemize devam edeceğiz. Korkuya, baskıya ve tehditlere boyun eğenlere karşı bulunduğumuz her alanda direnmeye devam edeceğiz. Halkımızın kazanımlarını koruyacağımızın ve büyüteceğimizin sözünü bir kez daha yineliyoruz.”

Şap haslığı alarmı! Büyükbaş hayvanların tamamı aşılanacak

16 Haziran 2023 Tarihli Haber

Şap hastalığı alarmı verildi ve bu sebeple büyükbaş hayvanların tamamı aşılanacak. Sağlık yetkilileri, hastalığın yayılmasını önlemek ve hayvan sağlığını korumak için geniş çaplı aşılama çalışmalarının önemini vurguluyor.Bir başka konu olarak, gündem haberlerinden bahsedelim: Teknoloji dünyasında yapay zeka ve otomasyon, iş dünyasında dönüşüm sağlıyor. Artırılmış gerçeklik uygulamaları, müşteri deneyimini geliştirerek perakende sektöründe fark yaratıyor. E-ticaret platformları, mobil ödemeler ve dijital pazarlama stratejileri de hızla gelişiyor. Sağlık sektöründe ise genetik testler, kişiselleştirilmiş tedavi yöntemlerinin gelişmesine katkı sağlıyor. Yapay zeka destekli teşhis sistemleri ve robotik cerrahi teknolojileri de sağlık alanında büyük bir dönüşüm yaratıyor.

Geçiş yapacak olursak, seyahat sektöründe ise alternatif tatil rotaları popülerlik kazanıyor. Doğa ile iç içe olan kamp tatilleri, yürüyüş turları ve bisiklet gezileri tercih ediliyor. Kültür turizmi ise tarihi ve arkeolojik mekanlara olan ilgiyi artırıyor.


Teknoloji ile entegre edilen turizm deneyimleri, seyahat severlere daha interaktif bir gezi deneyimi sunuyor. Ayrıca, yerel lezzetleri keşfetmek için gastronomi turları da tercih ediliyor.

Lorem ipsum gibi yapay metinler yerine, gerçek anlam taşıyan bu Türkçe metinleri kullanarak, demo sitenizi daha gerçekçi bir şekilde oluşturabilirsiniz. Bu metinler, tasarım ve içerik düzenlemelerinizi test etmenize yardımcı olacaktır. Sitenizi ziyaret eden kullanıcılar, gerçekçi içeriklerle etkileşime geçerek sitenizin işlevselliğini daha iyi anlayabilirler. Bu da potans

iyeliklerinizi artırabilir ve kullanıcıların sitenize olan ilgisini çekebilir.

Gündem haberlerine geri dönecek olursak, politika dünyasında yaşanan gelişmeler büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Seçim süreçleri, siyasi liderlerin açıklamaları ve hükümet politikaları kamuoyunun dikkatini çekiyor. Ekonomi alanında ise enflasyon, işsizlik oranları ve döviz kurları üzerindeki dalgalanmalar yakından izleniyor. Yatırımcılar ve iş dünyası, bu değişkenlerin etkilerini analiz ederek stratejilerini belirliyor. Ayrıca, sosyal sorumluluk projeleri ve sürdürülebilirlik girişimleri de iş dünyasında önem kazanıyor.

  • Yeni gelişmelerde hız oldukça arttı
  • Yapay zeka tüm kategorilerde önemli ilgi görüyor
  • Umutlandıran gelişmeler oluyor
  • Gündem özellikle spor ve sağlık
  • Haber akışlarında güzel bir akıcılık mevcut
  • Okuma seyri ve zevki gittikçe gelişiyor

Eğitim dünyasında ise dijital dönüşüm hızla ilerliyor. Online eğitim platformları, öğrencilere her yerden erişim imkanı sağlıyor. Uzaktan eğitim ve dijital sınıflar, öğrencilerin öğrenme süreçlerini destekliyor.

Takımlar Penaltı Kaçan Penaltı Kaçan
Fenerbahçe 17 2 7 1
Galatasaray 12 4 2 1
Adana Demirspor 10 3 8  
Beşiktaş 10 2 3 1
HangiKredi Ümraniyespor 10 1 10 1
Trabzonspor 9   6  
Fatih Karagümrük 8   10 3
MKE Ankaragücü 5 2 7  
Medipol Başakşehir 5 1 8 2
Fraport TAV Antalyaspor 4 1 6 2

Teknolojinin kullanımıyla birlikte öğretim metotları da değişiyor ve öğrencilere interaktif bir öğrenme deneyimi sunuluyor. Ayrıca, STEM eğitimi ve girişimcilik programları da gençlerin beceri ve yeteneklerini geliştirmeye yönelik çalışmalara öncelik veriliyor.

Lorem ipsum gibi yapay metinler yerine, gerçek anlam taşıyan bu Türkçe metinleri kullanarak, demo sitenizi daha gerçekçi bir şekilde oluşturabilirsiniz. Bu metinler, tasarım ve içerik düzenlemelerinizi test etmenize yardımcı olacaktır. Sitenizi ziyaret eden kullanıcılar, gerçekçi içeriklerle etkileşime geçerek sitenizin işlevselliğini daha iyi anlayabilirler. Bu da potans

  1. Yeni gelişmelerde hız oldukça arttı
  2. Yapay zeka tüm kategorilerde önemli ilgi görüyor
  3. Umutlandıran gelişmeler oluyor
  4. Gündem özellikle spor ve sağlık
  5. Haber akışlarında güzel bir akıcılık mevcut
  6. Okuma seyri ve zevki gittikçe gelişiyor

Sonuç olarak, bu örnek Türkçe metinler, demo sitenizin içeriğini gerçekçi ve anlamlı bir şekilde tamamlamanıza yardımcı olacak. Her bir paragraf, farklı konulara değinerek ziyaretçilerin ilgisini çekebilir ve sitenizin işlevselliğini test etmenize olanak sağlar. Gerçek anlam taşıyan metinler, kullanıcı deneyimini iyileştirebilir ve sitenizin profesyonel bir görünüm sunmasını sağlar.

DİĞER VİDEOLAR