Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ardahan’da Nükleer Tatbikat!, HOÇFED OKUTACAK.., SINIR’DA YAPILAN ŞİRİN BİR DESTEK DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU GETİRDİ!

YERELDEN ULUSLA GAZETECİLİK.. Attığı manşetlerle yerelde ve ülke genelinde habercilik örneklerini vermeye çalışan yayın grubumuzun amiral gazetesi Kuzey Doğu Anadolu Gazetesi ve Son Vilayet, Göle Gözlem, Çıldır Gazetesi, Hanak-Damal Gazetesi, Posof Gazetesi, Hoçvan Gazetesi, İstanbul ve Anadolu Haber Gazetesi ülkenin en çok izlenen tv kanalarının haber saatlerinde ekrana yansıyarak yerel haberciliği ulusal taşımaya devam ediyor.
Yaptığı haberlerle attığı manşetlerle başta, ülkenin en çok izlenen televizyonlarından olan Halk TV ile Now TV olmak üzere bir çok ulusal tv, gazete ve haber sitesinde ulusala seslenen gazetelerimiz yerelde olduğu gibi ulusalda da yakından takip edilmekte.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın: ‘İsrail saldırganlığı Türkiye’yi de içine almaktadır’ açıklaması ardından
Sınır’da Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer Tatbikatı!

Erdoğan’ın, İsrail’in Gazze’den sonra Lübnan’daki Hizbullah militanlarına yönelik başlattığı kara harekatına değinip, ‘İsrail’in bu saldırganlığının asıl amacının Türkiye’yi de içerdiğini’ söylemesi üzerine
ülkenin sınır kenti Ardahan’da Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer Tatbikatıda yapılması dikkat çekti.


Ardahan Devlet Hastanesi öncülüğünde yapılan tatbikata Hastane personelleri, Ardahan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Ardahan UMKE ve Ardahan 112 katıldı.
Senaryo gereği kimyasal maddeye maruz kalan hastamıza yapılan işlemler gerçekleştirilmiştir. Tatbikat başarılı bir şekilde tamamlandı.

YENİ BİR BARIŞ SÜRECİ Mİ?

MHP Genel başkanının DEM’lilerle merhabalaşması ardından yeni bir barış süreci tartışmaları ardından “Türkiye’de tabii ki iç barışa ihtiyaç vardır. İç barıştan kastımız; bir yandan Kürt sorunun barışçıl ve demokratik yöntemlerle çözülmesi, özgürlükler alanının ciddi bir biçimde genişlemesi lazım.” diyen DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan’ın açıklamaları yeni bir Anayasa ve yeni bir barış süreci tartışılmayla devam ediyor.
‘Yeni Bir Barış Sürecimi Başlıyor?’ başlığı ile devam eden tartışmalar ardından DEM’lilerin, İmralı ile görüşülmesi, Demirtaş’ın yanı sıra onca siyasinin serbest kalması gerektiğine dikkat çekilirken başta milliyetçi ve ulusalcı tayfa diye bilinen karşı tarafın ise Anayasa’nın ilk 4 maddesi üzerinde süreci tartıştıkları görülmekte.

HOÇFED OKUTACAK..

Derviş Arslan’ın başkanlığını yaptığı Hoçvan Dernekler Federasyonu (Hoç-Fed), düzenlediği eğitime destek etkinliğiyle bölgedeki birçok belediye başkanını ve yerel yönetim temsilcilerini bir araya getirdi. İlk kez bu kadar geniş bir katılımın gerçekleştiği etkinlik, 7-8 belediye başkanı ve 10’dan fazla belediyeyi temsil eden yerel yönetim temsilcileri ile Serhat bölgesinin iş, STK, siyaset ve sanat alanlarındaki üst düzey isimlerini buluşturdu.

ŞAMPİYON’A ŞİRİN SPONSORLUK!

Güreşçimiz Bayraktar, Şirin’in şirin sponsorluğu ile ülkemize madalya getirdi..

İş insanı Turgay Şirin’in desteği ile Hırvatistan’da yapılan Dünya Veteranlar Güreş Şampiyonasına katılan Çıldırlı güreşçi Bayraktar, ülkemize madalya kazandırıp, bayrağımızı göndere çektirip, maşımız okuttu.
Ardahan 1. Amatör Futbol Liginden mücadele edecek bir futbol takımı olmadığında kent sahası olmayan, resmi kurum ve okullar olmazsa sportif etkinliklerin yok denecek derecede olduğu Ardahan’ın Çıldır İlçesinde çıkan ve 3 kez dünya şampiyonluklarında bayrağımız göndere çektiren, marşımızı okutan güreşçimiz Zeki Bayraktar yok imkanlara ve verilmeyen desteklere rağmen iş insanı, siyasetçi Turgay Şirin’in sponsorluğunda gittiği Dünya Veteranlar Güreş Şampiyonasında ortaya koyduğu başarısıyla bir kez daha bayrağı göndere çektirdi.

Turnuva sponsoru İş insanı Turgay Şirin’in organize edeceği karşılama töreni ile memlekete gelecek olan Dünya Vateranler Şampiyonumuz Zeki Bayraktar Hırvatistan’dan dönerken gazetemize yaptığı açıklamada, öncelikle sponsorum olan Çıldırlı iş adamı Şirinler Gurup Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Şirin’e teşekküre derim.

Ardahan ve ülkemi temsilen katıldığım üç dünya şampiyonasında hiç bir devlet kurumları belediyelerden ne teşekkür nede destek gelmezken bir iş insanı, sayın Turgay Şirin’in sponsorluğunda geldiğim Hırvatistan’ın Porec kentinde düzenlenen Dünya Veteranlar Güreş Şampiyonası’nda önemli bir başarıya imza daha atmanın gurunu yaşıyorum. Sayın sponsorum Şirin’e ve her zaman benim yanında olan dost, eş ve arkadaşlara ve Ardahan basınına teşekkür ediyorum’ dedi.

100 KG ağır sıklet kategorisinde bronz madalya müsabakasına katılan Bayraktar, Alman rakibini 2-0 yenerek dünya üçüncüsü oldu.

Birçok başarısı ve madalyası bulunan Zeki Bayraktar, bu yeni zaferiyle hem ülkemizi hem de ilçesini büyük bir gururla temsil etti. Gençlerimize örnek teşkil eden Bayraktar’ın bu başarısı, spor camiasında da takdirle karşılandı.

Uçak ile Hırvastan’dan Kars’a oradan da Çıldır’a gelecek olan şampiyon Zeki Bayraktar’ı oluşturacakları bir konvoy ile alacaklarını ve davul, zurnalı konvoyla Çıldır’a getireceklerini ve halkamızla buluşturacaklarını söyleyen iş insanı, güreşçimizin sponsoru Turgay Şirin tüm Çıldırlıları şampiyonu karşılamak için Atalay’ın yerine yakın kum ocağına beklediklerini söyledi.

AK Partili Çıldır Belediyesi de Çıldırdı!
BİR KÖPEK KATİLAMI DA SINIR DA!..

Bir çok Ardahanlının da yaşadığı, Derince İlçesinin Belediye Başkanının Ardahanlı Av. Sertif Gökçe’nin olduğu  Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki bir hayvan rehabilitasyon merkezinde çöp torbaları içinde çok sayıda kedi ve köpek ölü olarak bulunduğu şu günlerde bu olaya benzer bir olay da ülkenin Gürcistan ve Ermenistan’a sınır kenti Ardahan’a bağlı Aktaş ve Çıldır Gölleriyle bilinen Çıldır ilçesinde gerçekleşti.

Alınan bilgilere göre zehirli iğne ve et verilerek katledilen sokak köpeklerinin can çekişmesini gülerek izleyen ve uzun bir süre can çekişip, ölümleri ardından alıp çöp arabasına koyan Ardahan’ın AK Partili Çıldır Belediyesi Zabıtasının birçok köpeği zehirlediği ileri sürüldü.

Yaşanan olayı görüntüleyen vatandaşların tepki gösterdiği köpek katliamının cadde ortasın da olması dikkat çekti. 

KAYIP ÇILDIR OTELİ ÇALINDI MI?!.

Son yerel seçimler de CHP’li rakibi ile aynı oyu alıp, seçim hakiminin çektiği kura ile 3. kez Çıldır Belediye Başkanı olan AK Partili Başkan, Kemal Yakup Azioğlu’nun kendisine ait sanal sayfada 2015 yılında yaptığı paylaşımda, ‘Temelini 2016 Nisan’da atacağımız Çıldır Belediye Otelimiz. Teşekkürler kardeş Güngören Belediyesi.’ mesajıyla Çıldır’a yapılacak dediği otel kayıp.

Üç dönemdir belediye başkanı olmasına karşın ‘Aha bu benim eserim’ diyebileceği bir eser gösteremeyeceği belirtilen AK Partili Çıldır Belediye Başkanının 2015 yılında ‘Hayırlı olsun otel yapıyoruz’ diyerek projesinin paylaştığı otelden iz yok.
Kars-Tifis-Bakü Demiryolunun sınırları içinde geçmesine karşın durak ve yapılacak denen Antrepo olmadığından Doğu Expresi Treni başta olmak üzere trenlerin durmadığı, doğalgazı olmayan, adını taşıyan Aktaş Gölünün yanı başında geçen tünelin iki gözüyle faal hale getirilip, bir türlü açılmadığı ve en önemlisi başta tırcılar olmak üzere binlerce insanın gelip, geçtiği Aktaş Gümrük Kapısı olmasına karşın bir otel olmayan Çıldır’da ‘Otel yapıyorum’ diyen başkanın otelinin neden yapılmadığı ve bahsi geçen otelin inşat resimleri olmasına karşın şu an nerede olduğu bilinmiyor.


Konuyla ilgili 2016 yılında yapılan bir haberde, ‘İlçenin en önemli sorunlarının belki de en başında sayabileceğimiz konaklama sorununu çözecek denen İstanbul Güngören Belediyesinin ana sponsorluğu yaptığı Çıldır Belediye oteli 4 kat 40 yatak kapasiteli olarak inşa edilecek. Son katı atılan Çıldır Belediye oteli önümüzdeki yıl tamamlanarak hizmete açılacak.’ denmesine ve otel inşaatı demen otel olacak denen binanın proje ve inşaat fotoğraflarının ortada olmasına karşın bu otelin nerde olduğu bilinmiyor.

Ardahanlılar ‘Doğu Expresi Gelsin’ rüyasını görsün dursun
Kars-Iğdır-Nahçıvan Demiryolu KTB’yi Baypas Edecek!..

Ardahanlı 2 Milletvekilinin ve yöneticilerinin çoğunun nereden geçtiğini, üzerinde bir fotoğrafları görülmeyen Ardahan’ın Çıldır ilçesi sınırları içinde geçen Kars-Tiflis-Bakü Demiryolunu ve Kars Doğu Kapıyı Baypas edecek denen ‘Kars-Iğdır-Nahçıvan Demiryolu’ isimli yeni tren yolu projesi için çalışmalar başladı.

Bölgedeki demiryolu hattının dengesini bozacağı ve baypas edeceği söylenen Kars-Iğdır-Nahçıvan Demiryolu yapım çalışmaları başlarken gelmiş, geçmiş Ardahan milletvekilleri başta olmak üzere belediye başkanlarının, oda başkanlarının, vali ve kaymakamlarının yanı sıra bölgedeki gazetecilerin merak edip, üzerinde tren durağı ve Antrepo yapılması istenen Kars-Tiflis-Bakü Demiryolunun geçtiği alana gidip, görmezlerken bu demiryolunun üzerinde kurulması istenen durak ve Antrepodan hiç bahsetmezlerken Kars-Iğdır-Nahçıvan Demiryolunun şantiyesi kuruldu bile.

Ama Ardahanlı siyasiler ve idarecilerinin nereden geçtiğini bilmediği ama Ardahan’ın burnunun dibinde geçen Kars-Tiflis-Bakü Demiryolu hattının üzerinde ne bir durak, nede ‘Yukarıcambaz’a yapılacak’ denen Antrepoyu yaptıramayan ve ‘Havaalanı İstemezuk’ diyen Ardahanlılar hala ‘Ardahan’a tren gelecek’ rüyasını bile görüyorlar.


CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 5’li çete dediği müttehitler olan Kolin ve Cengiz İnşaat’ın üstelendiği Kars-Iğdır-Nahçıvan Demiryolu’nun elden teslim ihalesi ardından projenin başlangıç noktası olan Iğdır’ın Suveren bölgesinde kurulan şantiye inşaatıyla çalışmalar hızla başladı.
Şantiye kurulumu sonrası hafriyat işleri için gerekli kamyon, iş makineleri ve işçi tedarikine hız verildiği öğrenilirken, Ardahan’dan geçen ve üzerine yapılacak bir durak ve Antrepo ile Doğu Expresi başta olmak üzere gelip, geçen trenlerin duracağı, yük indirip, boşaltması beklenen am bugüne kadar bu yönde hiç bir adımın atılmadığı Kaes-Tifis-Bakü Demiryolunu baypas edecek denen yeni demiryolunun ana şantiyenin Iğdır’da yer alacağı ve güzergah boyunca geçici şantiyelerin de kurulacağı belirtilmekte.

Projenin tamamlanmasının yaklaşık 5 yıl süreceği tahmin edilmektedir.
Yetkililer daha önce proje kapsamında, Organize Sanayi Bölgesi, Iğdır Merkez, Karakoyunlu (Alican Kapısı dolayısıyla) ve Aralık ilçelerinde istasyonlar planladıklarını açıklamışlardır. Ancak gelen son bilgilere göre, Karakoyunlu İstasyonu projede yer almamaktadır.
Bu durum, inşaat sürecinde çözülmesi gereken bir konu olarak öne çıkmaktadır.
Karakoyunlu’nun projeye dahil edilmesi, bölgedeki ulaşım ağı açısından büyük önem taşımaktadır. Yetkililer, bu konuda gereken adımları atarak ulaşımın daha etkin bir şekilde sağlanması amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir.
Bu demiryolu projesi, bölge ekonomisine ve ulaşımına önemli katkılar sağlayacak bir adım olarak değerlendirilmektedir.

Ardahan zenginlikte 81 İl içinde 1.
AMA SONDAN!

TÜİK açıkladı, Türkiye’nin en yoksul şehirleri belli oldu: Araştırmada Türkiye 30 farklı ekonomik bölgeye ayrılırken, Türkiye’nin en yoksul şehirleri ise TR A2 olarak tanımlanan Ağrı, Kars, Iğdır ve Ardahan oldu.
TÜİK, geçtiğimiz yıla ait Yoksulluk ve Yaşam Koşulları İstatistikleri raporunu yayınlarken, Türkiye’de gelire dayalı göreli yoksulluk oranının en yüksek olduğu şehirleri paylaştı. Raporda Türkiye’nin en yoksul 4 şehrinin aynı bölgeden olması dikkat çekti.

Yıllardır sürdürülen hatalı ekonomi politikaları Türkiye’de yoksulluğun zirveye ulaşmasına neden olurken, yüksek enflasyon nedeniyle artış gösteren yoksulluk oranlarının haritasını Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) paylaştı.
Geçtiğimiz yıla ilişkin derlenen verileri rapor haline getiren TÜİK, Yoksulluk ve Yaşam Koşulları İstatistikleri başlığı ile kamuoyuna duyururken, Türkiye’nin gelire dayalı göreli yoksulluk oranlarında zirvede bulunan 4 şehrin aynı bölgede yer alması dikkatlerden kaçmadı.

YOKSULLUK RİSKİ YAŞAYANLARIN ORANI YÜZDE 31’E YÜKSELDİ
Enflasyon nedeniyle yaşanan ekonomik belirsizlik, Türkiye’deki göreli yoksulluk oranını yüzde 13.9’a yükseltirken, Yoksulluk veya sosyal dışlanma riski altında olanların oranı ise yüzde 31’e ulaştı. Araştırmada Türkiye 30 farklı ekonomik bölgeye ayrılırken, Türkiye’nin en yoksul şehirleri ise TR A2 olarak tanımlanan Ağrı, Kars, Iğdır ve Ardahan oldu.

Milletvekili ile Belediye Başkanı arasında ilginç tartışma!

TÜİK’in geçtiğimiz yıla ait Yoksulluk ve Yaşam Koşulları İstatistikleri raporunda 81 İl arasında en yoksul il sıralamasın da sonda birinci olan Ardahan’ın en yoksul ilçesine Kreş’ ten sonda Halk Ekmek açmak için kolları sıvayan Bağımsız Belediye Başkanı Kemal Çamlıyurt’un destek istediği CHP Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu’un ‘Benden ancak 20 Bin Lira’ demesine tepki gösterip, ‘Sayın vekilim senin vereceğim dediğin 20 bin lirayı çobanlık yapanlardan bile bağış alır ve onların desteği ile yaparım, sağol’ diyerek ret etti.


Yaşanan gelişmeyi doğrulayan ve konu hakkında bir açıklama yapan Damal ilçesinin bağımsımız Belediye Başkanı Çamlıyurt CHP’li Milletvekili ile yaptığı görüşmede CHP’nin en çok oyu aldığı Damal’a Halk Ekmek yapacaklarını ve nasıl bir katkı sunacağını sorduğunu, sayın vekilinde ben kapı, pencereyi alırım’ deyince bizde kendisine kapı bacanın 100 bin TL. tuttuğunu raporladık.
Ama gein görün ki sayın vekilimiz ‘Oooo o kadar ödeyemem, ben ancak 20 bin lira katkı sunarım’ deyince bende kendisine teşekkür edip, ‘Sayın vekilim senin 20 bin liranı bölgedeki çobanlardan bile alırım ve çobanların desteğiyle de Halk Evini yaparım’ diyerek 20 bin lirasını ret ettim dedi.

Ardahan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden Çiğ Süt Desteklemesi duyurusu yaptığı

SÜT ÜRETİCİSİ ZORDA

Ardahan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ardahanlı çiftçilere yönelik önemli bir destek paketini açıkladığı sırada Yoğurtçular ve Sütçüler Esnaf Odası sektördeki gelişmeler ve süt fiyatları konusunda çeşitli açıklamalarda bulundu.
Süt fiyatlarının düştüğünü vurgulayan Yoğurtçular ve Sütçüler Esnaf Odası, “Süt fiyatlarında herhangi bir ilerleme yok; hatta gerileme var. Şu anda 14,65 lira sütün taban fiyatı. Bu fiyat bölgesel olarak değişiklik gösteriyor. Yerel, yöresel, ulusal ve kurumsal bazda fiyatlar farklılık gösteriyor. Yerel firmaların uyguladığı fiyat politikası ile ulusal firmalarınki birbirinden farklı. Örneğin, yerel bir firmanın sütü 20 lira, oysa kurumsal bir firmanın sütü 30 lira olabiliyor. Aslında her iki firma da sütü aynı kaynaktan temin ediyor, fakat marka, firma ve üretim maliyetleri dolayısıyla fiyatlar değişiklik göstermekte” diyor.


Pazarda satılan süt ürünlerine de değinen Yoğurtçular ve Sütçüler Esnaf Odası hijyen şartlarına uygun olmayan açık sütlerin satışının uygun olmadığını belirtti. “Her işletme, hijyen şartlarına uygunsa sütü istediği yerden satabilir. Ancak açık süt, hijyen şartlarına uygun değilse, satılmasını uygun görmüyoruz. Pazarlardan bu konuda çok şikayet alınıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın pazarları denetleme yetkisi yok. Belediyeler bu konuda denetleme yapıyor ama yeterli deneyime ve Gıda Mühendisi gibi uzman personele sahip değiller. Bu nedenle denetleme yapılması pek mümkün olmuyor. Sonuçta pazarda yaşanan sıkıntılar bu durum nedeniyle artmakta” şeklinde ifade etti.
Süt üreticilerinin artan maliyetler nedeniyle zor bir süreçten geçtiğini belirten Yoğurtçular ve Sütçüler Esnaf Odası, “Artık süt üreticilerine tavsiye verme şansımız kalmadı. Maliyetler dolar bazında yükseliyor. Yem maliyetleri ve mazot fiyatları çok yüksek. Üretim için gerekli olan maliyetler nedeniyle küçük ölçekli üreticilerin çoğu artık iş yapamaz hale geldi. 3-5 ineği olan üreticinin işi sona erdi.

Eski köylü üreticiler de yok; ya büyüyeceksin ya da işini bırakacaksın. Küçük ölçekli üretim bu sistemde sürdürülebilir değil. Her geçen gün yem fiyatları yükseliyor, dolayısıyla maliyetler de artmakta. Üreticiler, hayvanlarını besleyemediği için ve süt maliyetini karşılayamadığı için hayvanlar kesime gönderiliyor. Haftada en az bir çiftlik bu nedenle boşalıyor” ifadelerini kullandı.
Süt krizinin nedeninin süt bolluğu olduğunu da vurgulayan Selvi, “Süt fiyatları bölge bazında değişiyor. Türkiye’de İzmir, süt üretiminde ikinci en büyük bölge. En büyük süt firmaları da İzmir’de yer alıyor. Ancak asıl sıkıntı, şuan üretilen sütü satamamaktır. Bu süt krizinin ortaya çıkmasında en büyük etken, mevcut süt bolluğudur. Bir de merdiven altı üretim oldukça yaygın. Kaçak olarak üretim yapan çok sayıda işletme var. Bu tür durumların önüne geçebilmek için mücadelenin artırılması gerekiyor. Sektörde değişim sağlanması şart” diye açıklaması yaptı.

Çapanların yaptırdığı ‘Otel 1924’ Kars’ta açıldı..

İstanbul Esenyurt  ilçesinin kurucu Belediye Başkanı Dr. Gürbüz Çapan ve kardeşleri Zeki ve Çetin Çapan’dan memleketleri Kars’a dev yatırım.

Otel 1924, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kars’a gelişinin 100. Yılında görkemli bir törenle açıldı. Atatürk’ün 6 Ekim 1924 günü Kars’a geldiğinde konakladığı dönemin Türk Ocakları binasının olduğu yerde yapılan Otel 1924’ün Kars Dore Müzik Organizasyonuyla yapılan açılışa çok sayıda davetli katıldı.

Havai fişek, konfeti ve meşalelerin karanlığı aydınlattığı açılışta yerel sanatçı Çetin Adıgüzel’in akerdeon eşliğinde “Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa” marşı ve Kafkas Kartallarının dansı ilgiyle izlendi. “Çırpınırdı Karadeniz”i de seslendiren Çetin Adıgüzel’in Kars türkülerine de eski belediye başkanı Naif Alibeyoğlu oyunlarıyla eşlik etti. Bazı davetlilerin de tek oyunlarıyla renk kattığı ortam çevredekilerin de büyük ilgisini çekti. Otel 1924’ün tarih kokan görkemli binasına lazerle yansıtılan Kemal Atatürk ismi ve Türkiye Haritası dikkatle izlendi.
Kars’a yapılan kalıcı hizmetlerden biri olan Otel 1924 kurdele kesimiyle resmen açılarak Karslıların ve turizm sektörünün hizmetine sunuldu.
Kars’ın tarihine ışık tutan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 100 yıl önceki Kars ziyaretini onurlandıran Otel 1924, tarih kokan vizyonuyla kapılarını açmanın haklı gururunu yaşadı.

1924 yılında Gazi Mustafa Kemal Paşa, Kars ziyaretinde konakladığı ve önemli görüşmeler gerçekleştirdiği konağı, Kars’tan ayrılırken Türk Ocağı’na tahsis etti. Türk Ocağı, 10 yıl boyunca faaliyet gösterdi ve 1931’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin Kurultay Kararı ile Türk Ocaklarının Halk Evlerine dönüştürülmesi sonucu, 1933 yılında Kars Halk Evi olarak hizmet vermeye devam etti. Ancak, 1952 yılında Demokrat Parti döneminde bu önemli yapı yıkılarak yerine bir Tekel deposu inşa edildi.
2024 yılında, Cumhuriyetçi kimliğiyle tanınan Esenyurt’un kurucu belediye başkanı Dr. Gürbüz Çapan, Türk Ocağı binasının anısını yaşatmak ve Kars’ın tarihî ve kültürel mirasına katkı sunmak amacıyla binayı yeniden inşa ettirerek, Kars turizmine kazandırdı. Yapımı 2 yıl süren yeni bina, Kars’ın tarihi ve mimari dokusuna uygun şekilde, Ani Antik Kenti’nde kullanılan tüf taşından ve Rus dönemi mimarisine sadık kalınarak inşa edildi.

Tarihi Anılar ve Modern Konfor Bir Arada
Adını Atatürk’ün 6 Ekim 1924 yılında Kars’a yaptığı ilk ziyaretten alan Otel 1924, Baltık mimarisi ve özel sanat koleksiyonu sergisiyle bir sanat oteli olma özelliği taşıyor. 30 odalı ve 70 kişi kapasiteli Otel 1924, Kars’ın zengin tarihini modern konfor ile bir araya getiriyor. Otelin 180 kişilik DAĞISTAN Çok Amaçlı Salonu ve 20 kişilik Badval Mahzen, çeşitli etkinlikler için ideal mekanlar sunarken, Gravyer Bistro yöresel ürünlerle hazırlanan modern tabaklarıyla 110 kişiye kadar hizmet verebilmektedir. Garmon Restoran ise Türkiye’de ilk kez Kafkasya mutfağını sentezleyen bir fine dining deneyimi sunarak, bölgenin gastronomisine önemli katkılar sağlamakta.
Tarih ve Kültürün Buluşması
Otelin açılış etkinlikleri, 6 Ekim Pazar günü lobide düzenlenen kokteyl ile başladı. Açılış, Kafkas dans gösterisi ve “Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa” marşının icrasıyla devam etti. Protokol konuşmalarının ardından konuklar, otelin sunduğu benzersiz gastronomi deneyimini keşfetti. Gece, Garmon ezgileriyle devam etti.

SİZİN KÖFTECİNİZ YUSUF VARSA,

BİZİMDE ‘KÖFTECİ İRFAN’IMIZ VAR!.

Köfteci Yusuf’un yeniden ülke gündemine girdiği ülke gündeminin birinci sırasına oturan köftecilerin tartışıldığı şu günlerde Ardahanlı bir iş insanın işlettiği köfteci İrfan İstanbul Beykoz’da markası durumunda. Ardahan Hoçvanlı olan iş insanın hemşerimiz işlettiği KÖFTECİ İRFAN Beykoz’un damak tadı olarak tanınıyor.

Ardahanlıların, Sizin Köfteci Yusuf’unuz varsa bizimde Köfteci İrfan’ımız var’ diyerek sahiplendiği Köfteci Yusuf Fatih Sultan Mehmet Cd. 6A, 34810 İstanbul, Beykoz, İstanbul adresinde hizmet veriyor. Köfteci İrfan’ın telefonu da (0216) 413 75 75 Ardahan plakası ile bilinmekte.

AK PARTİ’DE DEĞİŞİM YOK!

DEM’im ardından CHP’nin Genel Başkanlar dahil değişime gittiği ülke siyasetini baş aktörlerinden olan Erdoğan hariç, tüm kadrolarda değişime gideceği beklenen AK Parti’de o çok beklenen değişimin olmayacağı gün geçtikçe daha netleşiyor.

Aynı zamanda cumhurbaşkanı da olan AK Pati Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kayıp edilen son yerel seçimler ardından kongre işareti verip, ‘yeni kadrolarla yol alacağız.’ demesine karşın iki dönemdir Ardahan merkezi, üstüne üstlük Posof ve Göle’yi kayıp eden, seçim hakiminin al acele çektiği kura ve net sonucunun Anayasa’da olan Çıldır’a ancak alabilen partisinin Ardahan İl ve İlçe Başkanlıklarında değişime gitmeyip, aynı kadro ile yol alacağı öğrenildi.
Gazeteci Fakir Yılmaz’ın AK Parti Ardahan İl ve İlçe Teşkilatlarında görev alan, yapılacak olan kongrelerde oy kullanacak olan delegasyonla ve üst düzey partililerle yaptığı görüşmede önümüzde ki hafta başlayacak olan kongrelerde gerek mevcut il başkanı gerekse ilçe başkanlarından bir değişimin olmamasının beklendiğini öğrenirken aynı durumun kadın kolları ve gençlik kolları içinde geçerli oluğu izlenimi aldı.
Konu hakkında AK Parti Ardahan Milletvekili Kaan Koç ile de görüşen Gazeteci Fakir Yılmaz milletvekilinden, ‘Mevcut kadro ile durmak yok, yol devam’ cevabını alması, gazetemizin ‘AK Parti’de Değişim Yok’ manşetimizi bize attırmış oldu.
Emniyetten emekli olur olmaz iktidar partisinden milletvekilli aday adayı olan ancak ‘partili değilsin’ diyen delegenin hiç oy vermediği için aday aday olarak kalan Saadet Atalay’ın bu kez Kadın Kolları Başkan Adayı olduğunu belirtip, bu yönde başvurduğu AK Parti İl Başkanı değişmiyor. 

Değişim yok ama başvuruları da alırız..
AK Parti’de yerel seçim muhasebesi devam ediyor. Aynı zamanda AK Parti Genel Başkanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yapılan merkez yürütme kurulu toplantısında da gündem, parti kadrolarındaki değişim beklentilerin arttığı AK Parti Ardahan’da mevcut İl Başkanı başta olmak üzere çok büyük bir değişim beklenmezken, bir umut deyip, ‘değişim olacak’ beklentisi içinde olanların umutları da yapılan başvurularının alınması da devam ediyor.
Yönetim değişikliğinin olması beklenen AK Parti Kongrelerinin bu ayın sonra kadar yapılıp, bitmesi bekleniyor.

Ahır’a vergi levhası!

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, yeni vergi paketinin “Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınması” ilkesiyle yeni bir çalışma hazırladıklarını belirttiği açıklamasının içinde Ahırlara asılacak olan vergi lehvası ile hayvan yetiştiricilerinden de vergi alınması için 1931 yılında çıkarılan ve resmi gazetede yayınlanan ancak 1962 yılında yürürlükten kaldırılan ‘Hayvanlar Vergisi Kanunu’nu hatırlatan yeni bir çalışma üzerinde durduğu ileri sürüldü.
1931 yılında çıkarılan ve resmi gazetede yayınlanan ‘Hayvanlar Vergisi Kanunu’ nda ‘Türkiye Cumhuriyeti hududu dahilinde bulunan bilumum davarlar, develer, sığır ve mandalar, at, idiş, kısrak, katır ve eşek bu kanun mucibince vergiye tâbidirler. ‘ maddesinin güncellenerek hayata geçirileceği de ileri sürüldü.
Bir ahırda en az 10 hayvanın olduğu ve bu hayvanların bir tanesinin en az 10 Bin ila 30 bin TL. arasında olduğunu hesaplayan Maliyenin hayvan yetiştiricilerinin yanı sıra Arıcılıktan elde edilen baldan da vergi almaya hazırlandığı ve bu yönde hazırlanan çalışma ardından her ahıra vergi levhasının asılmasında zorunlu hale getirileceği de belirtilmekte.
1931 yılında çıkarına ve aynı gün resmi gazetede yayınlanan ‘Hayvanlar Vergisi Kanunu’ adlı kanunun da bahsi geçen ‘Her sene nisan iptidasından on beş gün evvel valiler, kaymakamlar, nahiye müdürleri, köy ihtiyar meclislerine kayıt zamanının yaklaştığını, hayvanların kayıt ve tespiti için matbu defter ve ilmühaberleri almamış iseler gelip almalarını ve kayıt ve tespit muamelesini usulü dairesinde ve muntazam surette zamanı geçmeden yapmalarını ve okur yazarları bulunmayan köy meclislerine civar köylerden okur yazar kimselerin yardımlarını temin zımnında ittihaz edecekleri tedbirleri tahriren ve şifahen bildirmek vazifesiyle mükelleftir.’ maddelerinin güncellenerek,

Madde 5 — Bu kanun mucibince vergi alınacak hayvanlardan her malî seneye tekaddüm eden nisanın birinci gününden itibaren on beş gün içinde sahiplerinin beyanları zabıt ve kaydedilir.’ denmekte.
Hayvan sahipleri bu müddetler içinde hayvanların bulunduğu mahallin köy veya mahalle ihtiyar meclislerine müracaatla nevi ve adedini, erkek veya dişi olduklarını beyan ederek ihtiyar meclisleri nezdinde açılmış olan matbu kayıt defterlerine kayıt ve zapt ettirmeğe ve defteri imza eylemeğe ve yazı bilmediği takdirde mühürlemeğe ve kaydettirdiği hayvanların adet ve nevilerini gösterir muhtar ve ihtiyar meclislerinin resmî ve zatî mühür ve imzalar ile tasdikli kayıt ilmühaberi almaya mecburdur. Bu ilmühaberler hayvan sahipleri tarafından yoklama zamanında alâkadar memurlara ibraz olunur.’ denmekte.

Aynı kanunda, ‘Kayıt müddeti içinde kazanç vergisine tâbi bulunan hayvanlarla ikinci maddenin (E ) fıkrasında zikrigeçen damızlık hayvanları, sahipleri kayıt defterine yazdırmağa mecburdur. Bu nevi hayvanlar kaydettirildiği sırada kazanç vergisine tâbi olanlar için ruhsat ve unvan tezkereleri le tediye makbuzları ve damızlıklar için buna ait resmî vesaik gösterilerek deftere işaret ettirilir ve kendilerine verilecek ilmühaberlerde de bu cihetler dercedilir. Hudutlarda, hattı fasılın öbür tarafında raiy hakkını haiz olan şahıslar da, kayıt müddeti içinde hudut haricinde bulunan hayvanların nevi ve adetlerini mübeyyin bir beyannameyi mensup oldukları mahalle veya köy ihtiyar meclisine tevdi edilmek üzere kaza varidat idarelerine vermeğe mecburdurlar. Bu beyannameler hayvanların kaydına esas ittihaz olunur.’ denmekte.

Ve ‘Madde 7 — İhtiyar meclisleri kayıt müddeti hitam bulduktan sonra beşinci maddede yazılı defterin bir suretini alıkoyarak mükelleflerin imzasını havi olan aslını, hem resmî mühür hem de zatî imzalar ile tasdikli olarak müddetin hitam bulduğu günü takip eden günden itibaren – resmî tatil günleri hariç olmak üzere – azamî bir hafta zarfında köy veya mahallenin birinci derecede merbut bulunduğu en büyük mülkiye memuruna makbuz mukabilinde vermeğe mecburdur.’ deniyor.

Dün dündür, Bugün bugün!

Gölelilerin ağırlıkta olduğu İstanbul Esenyurt’ta 3. Kardeş Kültürler Festivali kapsamında, Kars Kültür Evi, Ardahan Kültür Evi ve Iğdır Derneği bileşenleri, bölge ve ilçe porotokol mensupları ile festival sonu geleneksel kahvaltı programı yapıldı. Kahvaltı Programına Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, AK Parti İstanbul Milletvekili Seyithan İzsiz, Göle Belediye Başkanı Gökhan Budak ve çok sayıda siyasi ve STK temsilcisi katılım sağladı.

Program kapsamında KAI dernekleri Cumartesi günü öğleden sonra saat: 14.00’de Esenyurt Cumhuriyet Meydanında bölgenin geleneksel Kesme Aşı Çorba ikramı yapıldı.
KAI’nin Kesme Aşı, Festivale Damga Vurdu. Esenyurt 3’ncü Kardeş Kültürler Festivali kapsamında, Kars Kültür Evi, Ardahan Kültür Evi ve Iğdırlılar Kültür Evi bölgenin meşhur yemeği Kesme Aşı çorbasını Eseyurt Cumhuriyet Meydanında hemşerilerine ikram ettiler.

Bu Cenaze Kaldırılmalı..

Ardahan Belediye Binası önünde bir araya gelen hak sahipleri burada bir basın açıklaması yaptılar.

 
Geçtiğimiz haftada bir araya gelen mağdur hak sahipleri elinde teşbih ile kendi ile karşılayan CHP’li Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir ile görüşmüş ancak 6 yıldır olduğu gibi bir kez daha netice alamamışlardı.
Bu haftada Ardahan Belediye Binası önünde bir araya gelen hak sahipleri burada bir basın açıklaması yaptılar. Yaklaşık 15 yıldır 18. madde uygulamasından dolayı mağdur olan hak sahipleri, seslerini yetkililere duyurmak için çağrıda bulundu.

Toplamda 773 malikin bulunduğu bölgede vatandaşlar, yaşanan sorunlar nedeniyle taşınmazlarını ipotek edemiyor, inşaat ruhsatı alamıyor ve taşınmazlarını satamıyor.
Hak sahipleri, belediyenin bu duruma çözüm üretmediğini dile getirerek, özellikle doğalgaz ve ruhsat gibi temel ihtiyaçlara erişemediklerini belirtiyor. Ayrıca, kat karşılığı anlaşmalar yapamadıklarını ve mülklerini satarken büyük zorluklar yaşadıklarını ifade eden mağdurlar, çifte standart uygulamalarından şikayetçi olduklarını vurguladı.

Bir hak sahibi, şunları söyledi: “Faruk Köksoy döneminde başlayan bu uygulama, AK Parti ile beraber bugüne kadar geldi ve halen CHP yönetimindeki belediye bu 18. madde uygulamasını sürdürüyor. Birçok vatandaş ruhsat alamıyor, ’18. madde var’ denilerek talepler reddediliyor. Çözüm üretilmezse mağduriyetimiz devam edecek.”
Basın açıklaması esnasında mağdur olan bir vatandaş, elindeki fotoğrafları göstererek, neredeyse bitişik halde bulunan iki binadan birinin kendisine, diğerinin ise AK Parti Ardahan Milletvekili Kaan Koç’un kardeşine ait olduğunu iddia etti. İki bina arasındaki mesafeyi göstererek haksızlığa uğradığını dile getiren vatandaş, bu durumu çifte standart olarak nitelendirdi.
Vatandaşlar, çözüm bulunması için yetkililere seslenerek, yaşanan bu sorunun artık son bulması gerektiğini belirtti. Bir başka mağdur, “Artık yeter, bu cenazenin kaldırılması lazım. Çeyrek asırdır siyaset yapılıyor ama sonuç yok,” diyerek tepkisini dile getirdi.


Hak sahipleri, Ardahan Valiliği ve milletvekillerinden konuya acilen el atmalarını talep ediyor ve sorunlarının çözümü için somut adımlar bekliyor.
Basın açıklamasının ardından hak sahipleri ve kendilerine destek veren vatandaşlar, her Salı günü saat 13:00’da Ardahan Belediyesi önünde toplanarak taleplerini dile getirecek. Mağdurlar, 18. madde uygulamasının yarattığı sorunlar çözülene kadar eylemlerini sürdüreceklerini ifade ettiler.

go. Ardahan

Yolu olsa vallahi gidecemde!

İŞKEMBECİ’DE go. ARDAHAN’IN TURZİM VE KÜLTÜRÜ TARTIŞMIŞTILAR!..

33 Yıldır asaleten bir İl Kültür ve Turizm Müdürünün atanmadığı ama bir türlü yapılıp, bir türlü bitmeyen yollarına bakan Karayolu şefinin 35 yıldır aynı ismin olduğu Ardahan’da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü İngilizce sanal sayfalarla Ardahan’ın tanıtmaya çalışıyor.
Aynı zamanda Ardahan’ın Çıldır İlçesine mahalle olarak bağlı olan ve son seçimde hakim tarafından çekilen Kura ile yeniden belediye başkanı olan AK Partili Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu’nun da köyü olan Rabat köyü sınırları içinde bulunan Şeytan Kalesini, İngilizce hazırladığı sanal sayfada, ‘Ardahan’a git’ demek olan ‘go. Ardahan’ adlı sayfada tanıtmaya çalışan Ardahan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün bu çabası takdirle karşılanırken adı Yıldırmtepe olarak değiştikten sonra Çıldır’a mahalle olarak bağlanan Rabat köyünün yolu gibi Şeytan Kalesinin de yolu yok.


‘Işıklandırılacak’ denen ama ne ışık nede bir dev bayrağında olmadığı Şeytan Kalesine gitmek isteyenlerin ez az 3 km. yaya yol yürümek zorunda kalırken, İngilizce yapılan tanıtımın ne kadar etkili olacağı merak edilmektedir.

YAZDIK, YAPILMADIYSA DA YAMALANDI YA..

Ama bize teşekkür yok!..

Başta, Çıldır AK Partili İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Rıfat Vural’ın köyü olmak üzere bir çok köy yolu ve şehir içi yolların bir hayli bozuk olduğunu sık sık yazan gazetelerimizden Çıldır Gazetesi’nin manşetten verdiği ‘Köylüler Kendileri Yol Yapmaya Çalıştı’ manşet haberi ardından habere konu olan ve AK Partili Vural’ında köyü olan  köyün bozuk yolu yamalandı.
Manşet haberimiz ardından yamalanan köyünün yolu için partisinin milletvekiline, köylerde ki çöpleri bile toplatamayan Damallı Özel İdare Genel Sekreterine ve Valiye teşekkür eden Vural’ın aylar önce isyan etmesine karşın yapılmayan, yamalamayan yollarının haberiniz ardından yamalanmasını es geçip, bize teşekkür etmediği dikkat çekti.


Okullarından gelen öğrencilerin ‘hayırlı olsun, katkı sunanlara teşekkürler..’ dediği yolun yamalama çalışmaları esnasında videolu bir açıklama yapan AK Partili Vural’ın aylar öncesi isyan niteliğinde yollarının yapılmadığı, ödeneklerin az ve eşit olmadığını belirtmesine karşın yapılmayan köyünün yolunun haberimiz üzerine onarılıp, yapılmasına rağmen ‘Basına da teşekküre ederim’ demedi.

Halbuki bu alana yani basın medyasına girmesine teşvik edip, katkı sunduğumuz ve gazeteci kimliğiyle biz gazetecileri derinden üzen Ahmet Rıfat Vural daha önce İlçe Başkanlığını da yaptığı ve bugün İl Genel Meclis Üyesi olduğu partisine de isyan ötesi isyan etmesiyle de tanınıyor.

‘Yol yaptık’ demekle övünen AK Partinin 

İl Genel Meclis Üyesi

İlçesine yatırım olmamasına isyan ederken

KÖYLÜLER KENDİLERİ YOL YAPMAYA ÇALIŞTI!

AK Parti Meclis Üyesi: ‘Sizce 20 yıldır Çıldır’a kaç km sıcak yapılmış biliyor musunuz? 1 km oda 4 km’lik bir yolun sadece 1 kilo metresi yapılmış. Buda bizim ayıbımız olarak burada duruyor. ‘ diyerek patisi iktidarı döneminde yapılmayan yollar için isyan ederken, köylüleri de ellerine aldıkları küreklerle bozuk olan köylerinin yolunu yapmaya çalıştılar.


Başta deprem paraları olmak üzere bir çok paranın nereye gittiği sorulduğunda ‘Yol yaptık, köprü, tünel yaptık’ diyerek savunmaya geçen AK Parti iktidarının yollardan sorumlu İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Rıfat Vural’ın da köyünün de aralarında olduğu köylerinin bozuk olan ve ‘tasarruf tedbirleri var’ denerek yapılmayan yolunu köylüleri kendi imkanları ile yapmaya çalıştılar.

Meclis Üyesi de parasızlıktan, yatırımsızlıktan yakındı…
Ardahan ve ilçelerinin bütçelerinin açıklanması ile birlikte Çıldır’ın haksızlığa uğradığını dile getirerek bulunduğu mecliste söz hakkı isteyen Ak Parti Çıldır İlçe İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Rıfat Vural Mecliste yaptığı konuşmasında ‘Köydes Bütçeleri açıklandı. İlimize hayırlı olsun ben Çıldır İl Genel Meclis üyesi olarak bu durumdan hiç hoşnut olmadım.

Ardahan için toplamda yaklaşık 71 milyon gibi bir tutar belirlenmiş ve bu tutardan benim ilçem 8 milyon gibi rakam pay edilmiş bu rakamdan özel idare ve Köylere hizmet gtürme birliği kesintisini çıktığımızda ilçemize 6 milyon gibi bir rakam kalıyor. Bu rakamların neye göre belirlendiğine dair çalışma yürüttüm konunun muhatabı bir çok kişi ile fikir alışverişinde bulundum.

Öncelikle belirteyim Ardahan ve bütün ilçeler bizim ve bizden hizmet bekliyor. Ben isterdim ki bugün ki bütçede eşit bir şekilde dağıtılsın yada bütçenin tamamı tek bir hesapta kalsın biz Ardahan’ı top yekûn olarak ele alıp çalışalım, sorunların tespitini yapalım ve harcamalarımız bu şekilde olsun.
Şimdi rakamların neye göre belirlendiğini tespit etmeye çalışıyorum. 
1- Yüzölçümüne göre belirlense Çıldır, Göle ve Ardahan merkezden sonra üçüncü sırada yüz ölçümüne sahip ama aldığı payı 5. sıradaymış gibi

2- Köy sayılarına göre belirlenmişse Hanak ilçemizin 26 köyü var aldığı pay bizden fazla

3- Nüfus yoğunluğuna göre pay edilse Çıldır üçüncü sırada Çıldır yine hak ettiği payı alamamış. Bu paylamada bir adaletsizlik var’ dedi.

Çıldır hak ettiğini alamıyor. Basit bir örnekle anlatayım, sıcak asfaltın km fiyatı yaklaşık olarak 2,5 milyon tutuyor biz Çıldır’a 3 km sıcak asfalt yapamıyoruz.

Asfalt ne zamandan beri Ardahan’da üretiliyor diye araştırdım yaklaşık olarak 20 yıldır. Sizce 20 yıldır Çıldır’a kaç km sıcak yapılmış biliyor musunuz? 1 km oda 4 km lik bir yolun sadece 1 km sini yapılmış buda bizim ayıbımız olarak burada duruyor.’ dedi.

PLANSIZ KAVŞAKTA YİNE KAZA! 1 ÖLÜ, BİR ÇOK YARALI!

Başta Ardahan çevre yolunun giriş ve çıkışlarında olmak üzere bölgede bulunan tüm yeniş yollarda gelişi güzel, plansız, projesiz kavşaklarda yeni bir kaza daha yaşandı.
Geçtiğimiz gün Ardahan merkezde yaşanan ve kazaya giden Ambulansları hurdaya çeviren yanlış kavşak kazalarının biri de Ardahan’ın Çıldır ilçesinde yaşandı.
Alınan bilgilere göre Çıldır Saymanlı (Koğas) köylü Gürsel Şahnkaya’nın ölümüne bir çok kişini yaralanmasına neden olan Çıldır Aktaş Gümrük Kapısına giden Mozoret (Aşıkşenlik) tünelinin çıkışında bulunan ve bölge halkı tarafından hayalet kavşak olarak adlandırılan kavşakta yaşandı.


Kazaya karışan diğer aracın birinin askeri personele ait özel aracı olduğu öğrenilen kazanın tahliye yoldan ana yola çıkan aracın anayoldan gelen araca ortada çarpmasıyla meydana geldiği bilgisi alınırken, yaralıların bir bölümünüm Çıldır hastanesine diğerlerini ise Ardahan hastanesine sevk edildiği öğrenilirken yaralıların aralarında ağı yaralıların olduğu bilgisi alındı. Haber: Suat İmncedere

35 yıldır asaleten kültür müdürü atanmayan Ardahan’da 35 yıldır yol şefi aynı..

BU KEZ AMBULANSLAR HASTANELİK OLDULAR!..

35 Yıldır Asaleten bir Kültür ve Turizm Müdürünün atanmadığı Ardahan’da 35 yılardır değişmez aynı kişinin Karayolları şefi olarak görev yapmaya devam derken kentte ve kent çevresinde plansız, programsız yapıldığı ileri sürülen çevre yollarından hemen her hafta yaşanan kazalara bir yenisi daha hem de kazaya giden Ambulansların karıştığı yeni bir trafik kazası meydana geldi.


Geçen yıl ve bu yılın içinde ortalama 8 kişinin ölümüne, 330’a yakın yaralamaya neden olan ve son olarak hastaya, kazalara giden Ambulansların karıştığı Ardahan’da ki trafik kazalarının en çoğu karayollarına ait olan Ardahan Çevre Yolunun iki kavşağında meydana gelirken, bunun nedeni yolun ve kavşakların plansız ve yanlış olmasının neden olduğu ileri sürüldü.


35 yıla yakındır aynı hikâyeleri anlatan şefin, Ümit Yıldırım yönetiminde olan ve yetki alanı için bulunan yollarının bir türlü bölünüp, bitirilemediği, Kafkaslara açılan Posof Türkgözü (Badele) Gümrük Kapısına giden Ardahan-Hanak-Damal-Posof uluslararası yolunun genişletilip, üzerinde ki viyadüklerin yanı sıra Ulgar Tünelinin açılmadığı Karayolları 126. Şube Şefliğinin bu yaşanan kazalarla ilgili bugüne kadar bahsi geçen iki kavşakla da ilgilenmediği de görülmektedir.


Üzerinde yapılan Mozoret Tünelinin yeniden kapatıldığı Çıldır Aktaş Gümrük Kapısına giden uluslararası karayolu olan Çıldır’a giden yolun yansıra Çıldır- Arpaçay, Göle-Boğatepe, Ardahan-Göle, Ardahan-Ardanuç, Ardahan-Çıldır, Ardahan-Şavşat yolları da hâlâ 1960’larda kalan yollar olarak dururken

‘Yol yaptık, Köprü yaptık, Tünel yaptık’ diyen iktidarın ülkenin bir çok yerinde biten, bölünen çevre yolarının yanı sıra bölünen, yenilenen yolların yıllardır neden Ardahan’da bir metre ilerlemediğini, onca valiyi, kaymakamı, milletvekilini görüp, yolcu eden ve 35 yıldan fazladan Ardahan’da Karayolları şefinin yönetiminde olan Karayolları ekiplerine neden sormadığı da merak konusu olmakta.

SKODA’DAN ODUN ÇIKTI!

Çoğu Alman markası olan Skoda marka araçlardan oluşan 7 bin 204 yeni aracın jandarma ve emniyet teşkilatlarına alınmasının tartışıldığı ülkenin Kafkaslara sınır kenti Ardahan’da yaşanan ilginç ve tartışılan Skoda marka aracın karıştığı bir kazada ölen yada yaralanan olmaması sevindirirken, ot balyasının altında kalan aracın önünde girip, arkasında çıkan odun dikkat çekti.

ARDAHAN GÖLE YOLUNDA TRAFİK KAZASI!

Ardahan Göle yolunda Ot yüklü traktörle ticari taksinin karıştığı kazada sevindirici tarafı ölen ve ağır yaralıların olmayışı sevindirdi.


Olay yerine Ambulans sevk edildi. Yapılan müdahalede kazada hafif yaralıların olduğu belirtildi maddi hasar meydana geldi… Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. Foto: Kurbani Demir/Göle

Mevcut Yönetimin Karşıya Kahvaltıya Gittiği, , Muhaliflerin Toplandığı

HOÇFED’DE KONGRE HAZIRLIĞI ERKEN BAŞLADI..

Geride kalan aylarda yapılan kongrede yeni seçilen yönetimin bugünde kadar yapılanın tam tersi kendi merkezinde değil, Çekmeköy’de kahvaltıya gittiği bir sırada muhalif grubunda aynı gün bir araya gelerek Mart ayında yapılacak olan kongre için start verecekleri öğrenildi.


Göreve geldiklerinden bugüne oy aldıkları delege dahil kimseyle bir araya gelmemekle eleştirilen yönetimin Çekmeköy Belediyesinin imkanı ile kahvaltıya gideceği bilgisi alınan HOÇFED’in muhalif grubun yeni bir isim ve yönetim için aynı gün Esenyurt’ta bir araya gelecekler.

VANLILARI DA DAVET ETTİLER..

Öğrencilere burs desteği adı altında ş insanları ile kahvaltıda bir araya geleceği öğrenilen Hoçvan Dernekler Federasyonunun onca Hoçvanlı iş insanının yanı sıra Ardahanlıların olduğu İstanbul’da Vanlı iş insanlarında gidip, davetiye bırakıp, kahvaltıya davet etmeleri ise dikkat çekti.

Ardahanlı Turizmci ve Kültürlülerde
Çekmeköy İşkembecisinde bir araya gelmiştiler..

İŞKEMBECİDE

TURZİM VE KÜLTÜRÜ TARTIŞMIŞTILAR..

 

Yeni bir kongreye hazırlanan Hoçvanlıların İstanbul Esenyurt’ta bulunan merkezlerinde değil, Çekmeköy’de kahvaltılı bir toplantı ile bir araya gelecekleri öğrenilen şu günlerde Ardahan Kültür ve Turizm Derneği ’de aynı yerde Çekmeköy’de İşkembeci ’de bir araya gelmiştiler.

Serhat Ardahan’ı Bayburt Kupa’dan Gümüşhane puandan etti!..

İLÇE ŞİRAN YILDIZ SPOR: 2 – İL SERHAT ARDAHANSPOR: 1

Tarihinde ilk kez Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden Gümüşhane’nin ilçe takımı Şiran Yıldız Spor yıllarıdır BAL’da mücadele eden Serhat Ardahan Spor’u kendi sahasında eli boş gönderdi.

Daha önce Gümüşhane’den ayrılıp, Ardahan gibi vilayet olan nüfus bakımında Türkiye’nin en küçük vilayeti olan Bayburt Spor’a yenilen ve elenen Serhat Ardahan Spor 2024-2025 sezonunun ilk maçında Gümüşhane Şiran İlçe Stadı’nda oynanan mücadeleyi 2-1 kayıp etti.

İki takımında 3 puan parolası ile başladığı maçta 0-1 yenik duruma düşmesine rağmen oyun disiplininden kopmayan Şiran Yıldız Spor, 90 dakika sonunda sahadan Reha Kurt ve Halil İbrahim Yazğılı’nın attığı gollerle 2-1 galip ayrılan taraf oldu.

 

Penaltıyı atamayan Serhat Ardahan Spor..

Maçta bir de penaltı kazanan Serhat Ardahanspor Aykut Sevim’in kullandığı penaltıda gole çeviremedi.

Öte yandan Türkiye Kupasından elendikten sonra Gümüşhane’nin ilçe takımı karşında yaşanan yenilgi ardından bir açıklama yapan Serhat Ardahan Spor Kulübü adeta yenildiği takımı överek ardından da  ‘Ne olmuş ki ?!.’ diye bir açıklama yapması dikkatlerden kaçmadı.

STAT: Şiran İlçe HAKEMLER: Ömer Nazıf Baytar, Nevzat Tomak, Uğurcan Büyüktaş

ŞİRAN YILDIZ SPOR: Furkan Şimşek, Emircan Sönmez (Dk.84 Yunus Yılmaz), Tuncer Baysal, Ömer Çoban, Barış Büyükkara, Halil İbrahim Yazğılı, Barış Tenşi (Dk.70 Cengiz Argüç Argın), Furkan Yıldırım (Dk.72 Tolga Divrik), Ahmet Keleş (Dk.84 Emre Ülkü), Serdal Öz, Reha Kurt (Dk.70 Rıdvan Demir)

SERHAT ARDAHANSPOR: Mahmut Nergis, Yahya Bilgilioğlu (Dk.90+3 Muhamed Avvuran), Ali İhsan Keskin, Kasım Ulus, Hüseyin Sürmeneli, Fatih Gül (Dk.7 Bahadır Gülyurt), Ardahan Gündoğdu, Mehmet Şirin Soydan, Mustafa Yılmaz, Aykut Sevim, Mekail Olgun

SARI KART: Reha Kurt, Barış Tenşi, Ömer Çoban, Furkan Şimşek, Cengiz Argüç Argın (Şiran Yıldız Spor) Yahya Bilgilioğlu (Serhat Ardahanspor)

GOLLER: Dk.45+1 Reha Kurt, Dk.73 Halil İbrahim Yazgılı (Şiran Yıldız Spor) Dk.12 Mustafa Yılmaz (Serhat Ardahanspor)

Soğuktan önce Saman geldi..

Türkiye’de hayvancılığın büyük bölümünün yapıldığı Erzurum, Kars, Ardahan ve Iğdır bölgesinden “Saman’daki fiyat artışını durdurun” çığlıkları soğuklardan önce gelmeye başladı.
Bölgedeki hayvan yetiştiricilerinden edinilen bilgiye göre, Diyarbakır bölgesinden alınan, kış öncesinde bölge hayvancılığı için yaşamsal önem taşıyan ve haziran ayında 650-700 TL arası olan samanın tonu 940 TL’ye kadar yükseldi.
Fiyatlardaki bu artış, kırmızı et fiyatlarının da aynı oranda yükselmesine yol açacak. Hayvan yemindeki sıkıntı ise etin yanı sıra süt ürünleri; tereyağı, yoğurt ve her türlü peynire de yansıyacak. Üreticiler, et fiyatlarının artmasıyla ithalat yoluna gidildiğini, bunun yerine sorunun temeline inilmesi gerektiğini dile getiriyor.
BEDELİ 4 MİLYON TL
Hayvan üreticileri en büyük sorunlarının geniş meralara karşın niteliksiz bitkilerin yetişmesi olduğuna dikkat çekiyor. Üreticiler, “Yem bitkisi sorunumuz var. Bunun için de mera ıslahı gerekiyor. Meralara iklime uygun yem bitkisi tohumu atılmalı. Bölge kendine yeter hale getirilmeli” diyor.


Cumhuriyet’in bölgedeki yetiştiricilerden aldığı bilgiler ise genel olarak şöyle:
– Önemli sorun Brusella: Brusella hastalığı yüzünden yılda yalnızca bir ilçede 1000 buzağı ölüyor. Bunun maddi değeri 4 milyon TL. İnsan ve hayvan sağlığı boyutu ayrı. Hızla yapay döllemeye geçilmesi gerekiyor. Devlet yalnızca damızlık tohum veriyor. Uygulayacak kimse yok. – Saman kâbusu görüyoruz: Bir hayvan 7 aylık sürede 2 ton saman tüketiyor. Saman bölgemize Diyarbakır’dan geliyor. Ancak bir aldığımız fiyata bir daha saman alamıyoruz. Fiyatlardaki yükseliş nedeniyle Diyarbakır’da evini, arabasını satıp, kredi çekip samana yatıranlar var. Tarım Bakanlığı bu spekülasyonlara son vermeli. Biz istediğimiz fiyata kurbanlık satamıyoruz. Bölgemizde hayvan yemi için bitki üretecek insan gücü de yok. -Her gün göç veriyoruz. 2020 başında 550 TL olan samanın tonu şu an 940 TL’ye yükseldi. Kış ortasına 1500 TL olacak. Biz nasıl hayvan besleyelim? İnsanlar nasıl et yesin? Et ithal edersen biz açlıktan ölelim mi? En ucuz hayvan yeminin tonu 2 bin TL. Birçok üretici hayvan beslemek değil de hayvanını canlı olarak bahara çıkarma derdine düşecek. Bu et sorununa yol açacak. Bu sorunlarımıza çözüm bulunması lazım. – Dane buğday eken yok: Bölgede tarım faaliyeti diye bir şey kalmadı. Bütün köylü ekmeğini fırından alıyor, ya da un alıp pişiriyor. Köylünün ambarında bir kilogram un, buğday yok. Buğday arpa eken olmayınca saman da üretemiyoruz. Bunu yapacak işgücü yok zaten. Allah korusun savaş çıksa, bizim buralara bomba atmaya gerek yok. Herkes açlıktan kırılır.

Ülkede değil, Okullarda başkanlık seçimi var!

Muhalefetin, ‘Geçim yoksa seçim’ dediği, iktifarın ise ‘Seçim, meçim yok’ dediği şu günlerde 2024/2025 Eğitim-Öğretim’e başlayan okullarda başkanlık ve okul temsilciliği seçimleri başladı.
Ardahan’da ki okullalrda demokrasi kültürü temel alınarak gerçekleştirilen ‘’Başkanlık Seçimi ‘çalışmaları coşku ve heyecanla gerçekleşiyor.
Öğrencilerin demokrasi ve seçim süreci çalışmaları konusunda bilgi ve deneyim sahibi olmalarını sağlamak, demokratik haklarından biri olan oy verme ve kendilerini temsil edecek üyeleri seçme becerilerini geliştirmek ve desteklemek, öğrenci birliği kavramını benimsetmek ve bireysel sorumluluğu pekiştirmek açısından önemli olduğuna inandığımız seçim çalışmaları okulumuzda titizlikle gerçekleşiyor.
Okul meclisi seçimleri, sınıflarda kapalı oyla birer sınıf temsilcisi seçilmesiyle başladı.
Daha sonra sınıf temsilcilerinden okul başkanlığına aday olan öğrenciler, kendi ekiplerini oluşturdular.
Derslerine başlayan başkan ve temsilci adayı öğrencilerin seçilmek için başlattıkları propaganda sürecinde adaylar; sınıfları gezip kendilerini ve ekiplerini tanıtarak , poster ve sloganlar hazırlayarak seçim propagandalarını yürüttüler.
Tüm öğrenciler okul başkanını seçmek için sınıflarında oylarını kullandılar. Öğretmenleri gözetiminde gizli oy, açık tasnif yöntemiyle gerçekleşen oylama sonucunda çıkan sonuca göre başkan ve temsilciler ekipleriyle birlikte en yüksek oyu alarak okul başkanlığına seçildiler.
Konu hakkında bilgi veren okul idarecileri, ‘Demokrasinin okullarımızda bire bir örneğini yaşayan, oy veren, sandık kurullarında ve oy sayımında görev alan öğrencilerimize teşekkür ediyor, başkanlık seçim çalışmalarını ciddiyetle yürüten aday öğrencilerimizi, seçilen okul başkanımızı ve ekibini kutluyor, başarılar diliyoruz.’ dediler.

33 yıl önce yeniden vilayet olduğunda bu yana

asaleten bir Kültür ve Turizm Müdürünün Atanmadığı
ARDAHAN’I DAĞCILAR KEFŞEDİYORLAR!

Kuzey kesiminde Yalanızçam dağları, Güneybatısın’ da Allahuekber dağlarının uzantıları, Kuzeydoğusunda Keldağ , doğu tarafında Akbaba Dağı ve güneyinde Kısır Dağ ile çevrili olan Bin 800 rakımlı Ardahan’a 33 yıldır bir İl Kültür ve Turizm Müdürü atanmadı.
33 yıldır aynı şefin bir türlü bitmeyen yollarından sorumlu kent, Kültür ve Turizm ve Çevre Müdürlüğü gibi 1992 yılından bu yana bir çok müdürlüğünün vekilin vekili ile idare edilince kenti tanıtmak doğa sever dağcılara, yerel gazetecilere ve son yılların modası olan youtuberlara kalmış durumda.


Damal Karadağ’a yansıyan Atatürk Silueti, Bülbülan, Göle Okçuoğlu ve Yalnızçam Yaylaları, Çıldır Gölü_Akçakale Adası, Ardahan ile Gürcistan sınırı arasında bulunan ve içerisinde sürekli hareket halinde olan 12 adacık bulunan Aktaş Gölü’nün kentin simgesi Kura Nehri’nin yanında kale ve kuleler kenti Ardahan’ın kalesi gibi Ardahan Kazan Kalelerinin anında Ramazan, Ahali, Kötenelik ve Senger Tabyaları, Kinzi, Göle Kalecik, Hanak Sevimli, Altaş ve Kışla (Avcılar Kalesi), Kara Kale ve Kırnav Kaleleri, Çıldır Kurtkala, Kara Kale ve Şeytan Kaleleri, A, Posof Cak, Savaşır, Kol ve Mere Kaleleri tanınmayı, tanıtılmayı bekler.

Yaylacıların zorlu yolculuğu..

Yaylalarda yazı geçiren Ardahanlı besiciler, hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte köylere dönüş yolculuğuna başladı. Yaylacılar, bozuk olan zorlu ve uzun bir yolculuğun ardından köylerine ulaşıyor.
Ardahanlı yaylacıların köye dönüş yolculuğu sürüyor. Büyükbaş ve Küçükbaş hayvanlarını zorlu yayla yollarından indiren besiciler, köylere ulaşmak için kilometrelerce yol kat etti.

“YAYLALARDAKİ
SORUNLARIN GİDERİLMESİ LAZIM”

Ardahan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Veteriner Hekim Yunus Baydar yaylacıların büyük çoğunluğunun köylere döndüklerini ifade etti.
Baydar, son yaylacılarında köylere inmeye başladıklarını kaydederek, “Yaylalar soğudu, sorunlar var. Mecburen inmeye başladılar. Zorlu bir yolculukla geri dönüyorlar, dönüş yolculuğu günler sürüyor. Yolların iyi olmaması, yetiştiricilerin gidiş gelişlerde zorluk yaşıyorlar. Bu anlamda da yerel yöneticilerin yaylalarla ilgili sorunları çözmesi lazım” dedi.
Yayla yollarını yüzlerce yetiştirici ile on binlerce hayvanın kullandığını dile getiren Baydar, yol sıkıntısının yanı sıra yaylalardaki sosyal ihtiyaçların giderilmesi gerektiğini belirtti.
Baydar, bozuk yayla yolların hayvan üreticilerini olumsuz etkilediğine dikkat çekerek, “ Tarım ve Orman Bakanlığımız her anlamda destek verdi. Bizde ilk andan itibaren sahada yetiştiricilerimizin yanında olduk. Bazı ihtiyaçlar vardı bunları da bakanlığımıza ilettik. Bazı üreticilerimiz hayvanlarını devredip il dışına gitse de üreticilerimizin büyük çoğunluğu devam ediyor” diye konuştu.

“5-6 AY YAYLADA KALDIK”
Afganistan’dan Malatya’ya gelen ve çobanlık yapan Afgan çoban ise yayla dönüşünün zorlu olduğunu ifade ederek, “Yaylada havalar soğuduğu için döndük. Dönüş yolu sıkıntılıydı. 5-6 ay yaylada kaldık ama artık havalar çok soğuyunca dönüş yaptık” dedi.
Afganların çobanlık gibi zor işlerde çalıştıklarını ifade ederek, pasaport istediklerini da sözlerine ekledi.

“YAYLA ŞARTLARI OLDUKÇA ZORLU”
Yetiştiriciler ise yayla şartlarının zorlu olduğunu, kıl çadırlarda kaldıkları için yağmurda sıkıntı yaşadıklarını ifade ettiler.
Ardahanlı köylüler her yıl mayıs ayında yaylaya çıktıklarını, eylül ayında havaların soğumasıyla birlikte yeniden köylere döndüklerini anlattılar.

KURA’DA ÇIKAN ÇILDIR BELEDİYE BAŞKANI

kendisinin görev yaptığı yılın kamu zararını
ESKİ CHP’Lİ BAŞKANDAN İSTİYOR!..

Emekli olduktan sonra İstanbul’da yaşarken DSP’nin rahmeti İl Başkanı Mustafa Morkoç’un daveti üzerine İstanbul’da eline aldığı çanta ile geldiği Çıldır’da Belediye Başkanı olduktan sonra AK Parti’ye geçen ve son yerel seçimde rakibinden 2 oy az alıp, seçimi kayıp etmesine karşın seçim hakiminin al acele çektiği kura ile yeniden belediye başkanı olan Ardahan’ın Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu kendi döneminde yaşanan kamu zararının 20 yıl önce görev yapan CHP’li Belediye Başkanından tahsili için Çıldır eski Belediye Başkanı Nurettin Aygün’den şikayetçi oldu.


Şu anki tartışmalı başkanlığı Anayasa Mahkemesinde görüşülmesi beklenen Azizioğlu’nun son yerel seçimlerde karşısında 2 oy ile seçimi kayıp ettiği Çıldır eski Belediye Başkanı Nurettin Aygün’ün görev yaptığı yıllar olan 2009-2014 yıllarında yaşandığını iddia ettiği kamu zararı için kendisinin görev yaptığını unuttuğu 2020 yılında yaşandığı iddia edilen kamu zararını Nurettin Aygün’den mi istiyor.


Kendi görev yaptığı yılda oluşturduğu kamu zararını 11 yıl önceki Belediye Başkanından isteme davası açan kurada çıkan Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu kanuna göre zaman aşımında olan bir olayı 2020 yılında olmuş gibi yazarak adaleti yanıltıp, kandırmaya çalışması dikkatlerden kaçmadı.
Çıldır’ın Kura’da çıkan Belediye Başkanının, ‘Kamu zarar’ dediği şey Ardahan valiliğiyle ortak yapılan kış festivalinde gelen davetlilere sunulan ikram, harcama pusulasıyla ödenen davul zurnacı parası, meclis üyelerinin oturum parası vb. olması ise diğer dikkat çekici bir gelişme olarak mahkemenin vereceği kararı bekliyor.

ÖZEL POTANSİYEL CUMHURBAŞKANI’NA ŞAHİT OLACAK,
İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU NİKAH KIYACAK!..

İstanbul Esenyurt’ta katıldığı ‘partiye üye katlım’ toplantısında kendisi hariç mahalle başkanından, delegeye, belediye başkanından en üst kurmaya kadar herkesin CHP’nin potansiyel Cumhurbaşkanı adayı olduğunu söyleyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel ‘cumhurbaşkanı adayı olabilir’ dediği bir belediye başkanının nikah şahidi olacak.
CHP’li İstanbul Avcılar Belediye Başkanı Utku Çaykara uzun süredir arkadaşlık yaptığı Asiye Kandoğmuş ile dünya evine girecek.


İmamoğlu’nun adını ağzına almadan herkesi cumhurbaşkanı adayı olabileceğini belirten Özgür Özel’in Esenyurt’ta ki üye katılım toplantısına programına katılmadığı görünen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Nikahını kıyacağı öğrenilen CHP’li Avcılar Belediye Başkanı Utku Çaykara’nın Nikah töreni yarın İBB’ye ait İstanbul Florya’daki Sosyal tesislerinde saat 15.00’da başlayacak törenle davetlilerin karılımı ardından 16.00’da kıyılacak.


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ında nikah törenine davet edildiği ancak cevap alınmadığı öğrenilen Çaykara-Kandoğmuş ailelerinin mutlu gününe başta CHP Genel Merkezin yöneticileri ve birçok CHP’linin katılması bekleniyor.

ÖZEL İLİŞİKİM YOK KANSERİM!..
Öte yandan Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile ilişkisi olduğu ve bir bebek aldırdığı iddialarını kesin dille yalanladı. Kanser tedavisi gördüğünü belirten Durbay, “İftiraya uğradım. Tüm yalanların hesabını mahkemede soracağım” dedi.

‘Ordu Rahatsız, Genç Subaylar Rahatsız, Teğmenler Rahatsız..’ Manşetlerini atan basın ve medyadan yakınan CHP’li İl Başkanları kendilerinin saray ziyareti ardından ‘normalleşme’ diyen Genel Başkanların Özgür Özel’in tutum ve tavırlarından rahatsız olmalarının neden gündeme getirilmediğinden şikayetçiler. Aynı zamanda Ardahan Gazeteciler Cemiyetti Başkanı olan Gazeteci Fakir Yılmaz’ın görüştüğü bir çok CHP’li İl, İlçe ve Belediye Başkanı ile yaptığı görüşme arıdan CHP’Lİ İL BAŞKANLAR RAHATSIZ manşetini atıp, ‘Adımı verme ama’ diyen CHP’li başkanlarının rahatsızlığını dile getirdiği yorum yazı şöyle;

BU KEZ İL BAŞKANLARI RAHATSIZ!

Fakir Yılmaz/Gazeteci

Bugün, bir zamanlar Erdoğan’a “Muhtar bile olamaz” diyen, şerefsizlik yapıp Ahmet Kaya’ya “Şerefsiz” diyen geçmişteki gazetelerin attığı, “Ordu rahatsız, asker sinirli ve son olarak kılıç çeken ve soruşturmalık olan ‘Kadın Teğmenler Rahatsız’” gibi manşetleri hatırlatmak istiyorum. Ancak bu kez konumuz, CHP’nin İl Başkanları ve onlarla birlikte rahatsızlık duyduğu bir durum var. O da; “İL BAŞKANLARI RAHATSIZ” manşetini hak eden bir durumdur.

Evet, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve benim de memleketim olan Ardahan milletvekili Özgür Erdem İncesu’nun bulunduğu milletvekilleri, Genel Kurul’a girişinde Erdoğan’ı ayakta karşılaması konusunu sorduğum CHP’li İl ve İlçe Başkanları ile Belediye Başkanları, gidişattan hiç memnun olmadıklarını, fakat “Bir kazanmışlık var; genel seçim kazanma ihtimali var. Tartışmanın, bölünmenin zamanı değil” diyerek bu rahatsızlığı açıkça ifade etmediklerini belirttiler.

Özgür Özel’in meclisteki son davranışları ve CHP’li 9 milletvekilinin ayağa kalkmaması, hemşerim CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir’in de aralarında bulunduğu 57 milletvekilinin karara uymamak için kuliste beklemesi, bu rahatsızlığın bir yansımasıydı. Tanıdığım birçok CHP’li İl ve İlçe Başkanları ile Belediye Başkanları, yazımda isimlerini vermemem şartıyla, “Bu gidişattan rahatsız olduklarını” ifade ettiler. İmamoğlu’nun Genel Başkan’ı gölgede bırakan çıkışları da başka bir rahatsızlık kaynağıydı; bu konuda da düşüncelerini açıkça dile getirdiler.

İmamoğlu’nun tam desteğiyle Genel Başkan olduktan sonra, “normalleşme” adı altında Saray’ı ziyaret eden ve son olarak Erdoğan’ın yeni döneme başlayan meclisi ziyaretinde ayağa kalkarak alkışlamadan bu durumu minimize etmeye çalışan Özgür Özel, partililerini şaşırtmaya devam ediyor. Başta milletvekilleri olmak üzere CHP’li İl Başkanları bu durumdan oldukça rahatsız.

CHP’li Milletvekili, İl Başkanları ve Belediye Başkanları, Özgür Özel’in tutumundan duydukları rahatsızlıkları “Subaylar Rahatsız, Teğmenler Rahatsız” manşetleriyle dile getirmeye çalışan ulusalcılar ve Kılıçdaroğlu’na yakın CHP’li siyasiler aracılığıyla ifade etmeye çalışıyorlar. Ancak “İl Başkanları Rahatsız” manşetini atamamış olmalarına rağmen, gidişattan son derece rahatsız olduklarını gizlemiyorlar.

Bu rahatsızlıkların en son yapılan Tüzük Kurultayı’nda da dile getirildiğini öğrendim. Özgür Özel’in meclisteki son davranışını sorduğum CHP’li İl ve İlçe başkanları, bu konunun önümüzdeki İl Başkanları toplantısında dile getirileceğini belirttiler. Ayrıca, İmamoğlu’nun genel merkeze, siyasete müdahalesinin de yanlış olduğu yönündeki düşünceleri dikkat çekiciydi.

Evet, genel başkanlarının davranışlarından rahatsız oldukları kadar, seçim startı verildiğinde destek verecekleri İmamoğlu’nun erken çıkışlarından da rahatsızlık duyuyorlar. “İl Başkanları Rahatsız” manşetini atamayanlar, bu durumu dünden beri yaptıkları telefon görüşmelerinde açıkça ifade ediyorlar.

Dolayısıyla, kimse bu rahatsızlığı gizlemeye çalışmasın; başta CHP Genel Merkezi ve İBB olmak üzere herkesin haberi olsun diye burada, büyük puntolarla, “CHP’li İl, İlçe ve Belediye Başkanları Genel Başkanları, hatta Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu Özgür Özel’den Rahatsız” manşetimi atıyorum. Gerisi sizin değerlendirmenizde ve CHP’de her yaşanacak olan başkaldırı, hatta ihtilalde…

Eski milli futbolcular vekil seçildi..

16 Haziran 2023 tarihli haber

Lorem ipsum gibi yapay metinler yerine, gerçek anlam taşıyan bu Türkçe metinleri kullanarak, demo sitenizi daha gerçekçi bir şekilde oluşturabilirsiniz. Bu metinler, tasarım ve içerik düzenlemelerinizi test etmenize yardımcı olacaktır.

Özellikle oversized kesimler ve katmanlı giyim tarzı popülerliğini sürdürüyor. Aksesuar olarak ise altın ve gümüş tonlarında geometrik şekilli takılar tercih ediliyor. Ayakkabılarda ise platform tabanlı modeller gözde bir seçenek haline geldi.

Sağlık alanında büyük bir dönüşüm

Bir başka konu olarak, gündem haberlerinden bahsedelim: Teknoloji dünyasında yapay zeka ve otomasyon, iş dünyasında dönüşüm sağlıyor. Artırılmış gerçeklik uygulamaları, müşteri deneyimini geliştirerek perakende sektöründe fark yaratıyor. E-ticaret platformları, mobil ödemeler ve dijital pazarlama stratejileri de hızla gelişiyor. Sağlık sektöründe ise genetik testler, kişiselleştirilmiş tedavi yöntemlerinin gelişmesine katkı sağlıyor. Yapay zeka destekli teşhis sistemleri ve robotik cerrahi teknolojileri de sağlık alanında büyük bir dönüşüm yaratıyor.

Geçiş yapacak olursak, seyahat sektöründe ise alternatif tatil rotaları popülerlik kazanıyor. Doğa ile iç içe olan kamp tatilleri, yürüyüş turları ve bisiklet gezileri tercih ediliyor. Kültür turizmi ise tarihi ve arkeolojik mekanlara olan ilgiyi artırıyor.


Teknoloji ile entegre edilen turizm deneyimleri, seyahat severlere daha interaktif bir gezi deneyimi sunuyor. Ayrıca, yerel lezzetleri keşfetmek için gastronomi turları da tercih ediliyor.

Lorem ipsum gibi yapay metinler yerine, gerçek anlam taşıyan bu Türkçe metinleri kullanarak, demo sitenizi daha gerçekçi bir şekilde oluşturabilirsiniz. Bu metinler, tasarım ve içerik düzenlemelerinizi test etmenize yardımcı olacaktır. Sitenizi ziyaret eden kullanıcılar, gerçekçi içeriklerle etkileşime geçerek sitenizin işlevselliğini daha iyi anlayabilirler. Bu da potans

iyeliklerinizi artırabilir ve kullanıcıların sitenize olan ilgisini çekebilir.

Foto: Pexels

Gündem haberlerine geri dönecek olursak, politika dünyasında yaşanan gelişmeler büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Seçim süreçleri, siyasi liderlerin açıklamaları ve hükümet politikaları kamuoyunun dikkatini çekiyor. Ekonomi alanında ise enflasyon, işsizlik oranları ve döviz kurları üzerindeki dalgalanmalar yakından izleniyor. Yatırımcılar ve iş dünyası, bu değişkenlerin etkilerini analiz ederek stratejilerini belirliyor. Ayrıca, sosyal sorumluluk projeleri ve sürdürülebilirlik girişimleri de iş dünyasında önem kazanıyor.

  • Yeni gelişmelerde hız oldukça arttı
  • Yapay zeka tüm kategorilerde önemli ilgi görüyor
  • Umutlandıran gelişmeler oluyor
  • Gündem özellikle spor ve sağlık
  • Haber akışlarında güzel bir akıcılık mevcut
  • Okuma seyri ve zevki gittikçe gelişiyor

Eğitim dünyasında ise dijital dönüşüm hızla ilerliyor. Online eğitim platformları, öğrencilere her yerden erişim imkanı sağlıyor. Uzaktan eğitim ve dijital sınıflar, öğrencilerin öğrenme süreçlerini destekliyor.

Takımlar Penaltı Kaçan Penaltı Kaçan
Fenerbahçe 17 2 7 1
Galatasaray 12 4 2 1
Adana Demirspor 10 3 8  
Beşiktaş 10 2 3 1
HangiKredi Ümraniyespor 10 1 10 1
Trabzonspor 9   6  
Fatih Karagümrük 8   10 3
MKE Ankaragücü 5 2 7  
Medipol Başakşehir 5 1 8 2
Fraport TAV Antalyaspor 4 1 6 2

Teknolojinin kullanımıyla birlikte öğretim metotları da değişiyor ve öğrencilere interaktif bir öğrenme deneyimi sunuluyor. Ayrıca, STEM eğitimi ve girişimcilik programları da gençlerin beceri ve yeteneklerini geliştirmeye yönelik çalışmalara öncelik veriliyor.

Lorem ipsum gibi yapay metinler yerine, gerçek anlam taşıyan bu Türkçe metinleri kullanarak, demo sitenizi daha gerçekçi bir şekilde oluşturabilirsiniz. Bu metinler, tasarım ve içerik düzenlemelerinizi test etmenize yardımcı olacaktır. Sitenizi ziyaret eden kullanıcılar, gerçekçi içeriklerle etkileşime geçerek sitenizin işlevselliğini daha iyi anlayabilirler. Bu da potans

Kripto paralar yoğun ilgi görüyor

  1. Yeni gelişmelerde hız oldukça arttı
  2. Yapay zeka tüm kategorilerde önemli ilgi görüyor
  3. Umutlandıran gelişmeler oluyor
  4. Gündem özellikle spor ve sağlık
  5. Haber akışlarında güzel bir akıcılık mevcut
  6. Okuma seyri ve zevki gittikçe gelişiyor

Sonuç olarak, bu örnek Türkçe metinler, demo sitenizin içeriğini gerçekçi ve anlamlı bir şekilde tamamlamanıza yardımcı olacak. Her bir paragraf, farklı konulara değinerek ziyaretçilerin ilgisini çekebilir ve sitenizin işlevselliğini test etmenize olanak sağlar. Gerçek anlam taşıyan metinler, kullanıcı deneyimini iyileştirebilir ve sitenizin profesyonel bir görünüm sunmasını sağlar.

DİĞER VİDEOLAR