Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Edirne’de Milyonlar, Sarp’ta binler Badele, Aktaş’ta ise 10’lar geçti!..

ÇILDIR ÜZERİNDEN ERMENİSTAN’A KAPI,ARDAHAN’DA GÜRCİSTAN KONSOLOSLOĞU AÇILSIN! Gürcistan’ın yanında Ermenistan’a sınır olan Ardahan’a Çıldır üzerinden Ermenistan’a yeni bir gümrük kapısı açılmasını isteyen Ardahanlılar, Gürcistan’ın da Ardahan’a bir konsolosluk açması için yetkili, ilgililerden bu yönde adım atmalarını beklemekteler.

Edirne’de Milyonlar, Sarp’ta binler

Badele, Aktaş’ta ise 10’lar geçti!..

Gürcistan, Azerbaycan, Rusya, Kazakistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Tacikistan, Özbekistan, Ermenistan gibi ülkelere gidiş, geliş için kullanılan Artvin Hopa Sarp Sınır Kapısı’na alternatif olarak 1995 yılında açılan Ardahan Posof Türkgözü (Badele) Gümrük Kapısı, Sarp ve Türkgözü sınır kapılarına alternatif olarak 2012 yılında açılan Ardahan Aktaş Sınır Kapısı en az araç ve yolcunun geçtiği iki gümrük kapısı olarak ülkenin sınırları içinde giriş, çıkışın yanına ithalat, ihracatın en az yapıldığı gümrük kapıları oldu.
Uluslararası Nakliyeciler Derneği UND tarafından ve Lojistik firmalarınca Hopa Sarp’a rakip olarak açılan ancak sarp bir bölgede olması ve ana geçiş güzergahına uzak olması sebebiyle çok tercih edilen bir sınır kapısı olmadığı yönünde rapor edilen Çıldır Aktaş’ta geçen yıl 182 Bin 901 araç geçerken, ‘en hareketli gümrük kapıları’ sıralamasında Aktaş sondan 5. gümrük kapısı oldu.
Mozoret (Aşıkşenlik) tünelinin hala bitmediği Çıldır Aktaş Gümrük Kapısından önce açılan ancak önündeki 2 bin 918 rakımlı Ulgar dağı hala bir tünelle açılamayan Posof Türkgözü Kapısı da Çıldır Aktaş’ın durumundan farklı değil.
2023 yılı içinde 93. 680 aracın giriş çıkış yaptığı Posof Badele/ Türkgözü Gümrük kapısı ülkede bulunan gümrük kapıları arasında ‘en hareketli gümrük kapıları’ sıralamasında sondan 6. en hareketli gümrük kapısı olarak yer aldı.
Ardahan Türkgözü ile Aktaş Gümrük Kapılarının alternatif olarak açıldığı ve rakip olduğu Hopa Sarp’ta ise geçen yıl 810.332 araç giriş, çıkış yaptı. 3 Milyon aracın giriş çıkış yaptığı Edirne Kapıkule, 1 Milyon 631 bin aracın geçtiği Şırnak Habur ve Kapıkule gibi Edirne iline bağlı olan ve geçen yıl 1 Milyonun üzerinde aracın geçtiği Hamzabeyli Gümrük Kapısından sonra en hareketli gümrük kapıları sıralamasında ilk dörtte yer aldı.
Bu yılın Ocak ve Nisan ayları içinde ise 27. 750 aracın geçtiği Posof Türkgözü kapısı ile 50.743 aracın giriş, çıkış yaptığı alınan diğer bilgiler arasında oldu.

Öte yandan Gürcistan’a olduğu gibi Ermenistan’a da sınır olan Ardahan’ın Çıldır ilçesi üzerinden yeni bir gümrük kapısının açılmasının hem bölgeye hareketlilik getireceği, hem de Türkiye-Ermenistan arasında kurulmak istenen iyi ilişkilere katkı sunacağına dikkat çeken Ardahanlılar, Avrupa Birliğine girmesine ramak kalan ve Aktaş Gümrük Kapısında AB Bayrağı dalgalandıran Gürcistan’ında Ardahan veya Çıldır’a bir konsolosluk açmasını beklediklerini belirtirlerken ülkenin idarecilerine, bölgenin iktidar temsilci milletvekiline ve stk’lara ile siyasi güçlerine bu yönde çağrı yapmaktalar.

DOĞU’DAN BATIYA NEWROZ ARDAHAN’DA DEMCHP’SİZ!.

19 Mart 2024 Tarihli Haber

Başta Diyarbakır ve İstanbul’da olmak üzere tüm yurt genelinde ve diğer bir çok ülkede kutlanmaya başlanan 21 Mart Newroz Bayramı Ardahan’da unutuldu.
Yerel seçimlere doğru giden partilerin başında gelen ve sol orjinli CHP’lierin oralı olmadığı, DEM’in ise bu yönde bir hazırlığı ve duyurusunun yapılmadığı görülürken Ardahan’da baharın gelişini anlatan resmi Nevruz’un 21 Mart’ta Valilik tarafından kutlanması beklenmektedir.

DEM ‘OYLAR KENDİMİZE’ DERKEN

ONLAR ELLERİ CEPLERİNDE CHP’Lİ BAŞKANLA!
31 Mart Yerel seçimler öncesi Göle, İstanbul ve diğer bir çok kentte kendi adaylarını çıkarıp, ‘Oylar kendimize, DEM’e’ diyen DEM Genel Merkezine karşın Ardahan’da arka kapılarda oynandığı ileri sürülen oyunlarla DEM’li seçmeni CHP’ye pazarlamak için aday çıkarmaktan son anda vazgeçen ve partisinin kapısını kapatmakla suçlanan DEM Ardahan Örgütünün Göle Belediye Başkanlığı ve İl Genel Meclisi Üyeliği için yoğun bir şekilde çalışırlarken partinin ve partililerin tepki gösterdiği bazı isimlerin nedense CHP adayı cadde ve sokaklarda ile gezip, ‘Oylar kendimize, DEM’e’ diyen partinin politikası dışında hareket ettikleri dikkatlerden kaçmıyor.

DİĞER VİDEOLAR