Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BAROSU DAHİL TÜM ARTİVİNLİLER ORADAYDI.. BAROSU DAHİL ARDAHAN’DA İSE KİMSE YOKTU!

‘GAZETECİLERLE GÜNDEM’ PAZAR GÜNÜ SAAT: 15.00’DA TEMPO TV’DE.. Gazetecilerle Gündem pazar günü uydu üzerinde yayın yapan ulusla tv TEMPO TV’de ekranlarında olmaya devam edecek.
Son yerel seçimlerini ve seçilen belediye başkanlarının, meclis üyelerinin, muhtar ve azalarının bugüne kadar yaptıkları çalışmaların yanı sıra kışın kaz, yazın saz etkinlikleri ile tartıma konusu olan bölgenin sivil toplum örgütlerinin oluşturmadığı o çok istenen Ardahan Lobiciliğinin konuşulacağı GAZETECİLERLE GÜNDEM salı günü saat 15.00 ila 17.00 arası uydu üzerinde yayın yapan ulusal tv TEMPO TV’de masaya yatırılacak.

BAROSU DAHİL TÜM ARTİVİNLİLER ORADAYDI
BAROSU DAHİL ARDAHAN’DA İSE KİMSE YOKTU!

Bir zamanlar Ardahan’ın hayvan borsası olarak adlandırılan ve her yıl yapılan yayla festivali ile gündeme geldikten sonra unutulan Ardahan’ın Bülbülan Yaylasına sahiplenmek isteyen Artvinliler, ‘Bübülan bizimdir’ diyerek açtıkları davalarının takibi için Artvin Barosu dahil top yükün keşifte iken Ardahan’dan ise köylüler ve Suat Hancıoğlu’nun da aralarında bulunduğu AK Partili İl Genel Meclis üyeleri orada vardı.
Yılan hikayesine dönen ve onca avukatı zengileştirmesine karşın yıllardır bir türlü bitmeyen diğer yayla davaları gibi Bübülan Yayla Davasının kendi lehlerine sonuçlanması için oynamadıkları oyunları oynayan Artvinlilerin keşfe gelen mahkeme heyetini etkilemek için Artvin Barosu Avukatlarının çoğunluğu dahil Artvinliler, Bülbülan Yaylasında görülmeye devam eden davaya yoğun bir şekilde katıldıkları görülürken Ardahan’dan topu topu 10-15 kişinin orada dahil kimsenin orada olmaması dikkat çekti.

Bülbülan yaylası elden Ardahan’dan gidiyor mu?!.
Konu hakkında bir açıklama yapan AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Suat Hancıoğlu Ardahan ve Ardahanlıların olan Bülbülan Yaylasının kendilerinin olduğunu iddia edip, bu yönde sık sık davalar açan Artvinlilerin bölgede yaptıkları yayla evleri ile her yıl biraz daha arttığı ve sahiplendikleri Bülbülan Yaylasına tüm Ardahanlıların sahip çıkması gerektiğini söyledi. 
Bülbülan’da yapılan yayla evlerine elektrik ve imar almak isteyen Ardahanlıların Ardahan’da ki kurumlardan çok Artvin’in resmi kurumlarında almalarının Ardahan adına dezavantaj olduğunu da belirten Hancıoğlu elektrik, imar ve özel idare olarak başta Bağdeşen (Kinzodamal) köylülerine, Ardahanlılara bu yönde özel bir ayrıcalık değil, hakları olan izinleri rahatça verilmeli. Aralarında Ardahanlı Bağdeşenlilerin de olduğu kişilerin Artvin’de ki resmi kurumlarda evrak alarak gün geçtikçe Bübüllan’ın kendilerinin olduğunu kanıtlamaya çalışan Artvin’iler davayı kazanacak’ diyerek tüm Ardahanlıları uyardı.  

GAZETECİLERLE GÜNDEMDE TARTIŞILACAK..
Öte yandan pazar günü uydu üzerinden yayın yapan ulusla tv TEMPO TV’de yayınlanan GAZETECLERLE GÜNDEM adlı programa konuk olacak olan Bağdeşen (Kinzodamal) Derneği Başkanı ve yetkililer Bülbülan’ı masaya yatırıp, iki saat sürecek olan canlı yayında konuşacaklar.

BÜLBÜLAN’DA İSRAİL MODELİ Mİ?!.

Ardahan’ın olan 9 köyün son anda oynanan oyunlar ile Kars’a bağlanması, Erzurum’un ormanlara sahip olma adına şehir sınırını ve levhasını Göle’nin içine kadar getirdiği, Karslıların Ardahan’ın olan Çıldır Gölüne sahip olma girişimleri gibi bir çok ayak oyunları ile karşı karşıya bulunan Ardahan’ın Bülbilan Yaylasının kendilerinin olduğunu öne sürüp, buna yönelik açtıkları bir çok yayla davasıyla yetinmeyen ve Bülbilan’a yayla evleri yaptıran Artvinli ve Kemalpaşalıların oyununu haberimiz bozdu.

Gazeteci Fakir Yılmaz’ın gündeme getirdiği ve Ardahan denilince en çok okunan haber sitesi www.kuzeyanadolugazetesi.com ve yerel gazetelerimizde yayınlanan ‘BÜLBÜLAN’DA İSRAİL MODELİ Mİ?!.’ başlıklı haberimiz üzerine Bülbülan yaylasına kaçak olarak yapılan bir çok yayla evi için yıkım kararı verildi.

Evet, işte o haberimiz ve haberimiz ardından Bülbilan’da yaşanan kaçak yayla yıkımı ile görüntüler..

BÜLBÜLAN’DA İSRAİL MODELİ Mİ?!.

1936 yılında Filistin topraklarına yerleşmeye başlayan ve önce büyük paralar ödeyerek Arapların çöl deyip beğenmedikleri toprakları satın alan daha sonra Amerika ve batı ülkelerinin desteği ile elde ettikleri teknolojik silahlarla Arapları topraklarından sürgün ederek Filistin’i yok edercesine büyük İsrail’i kuran modelin benzeri Ardahan’ın Bülbül an yaylasında gerçekleştiği ileri sürülmekte.

Bu iddianın nedenine bakıldığında tümünün Ardahan’ın Bağdeşen “Kinzodamal” köyüne ait olan ve geçtiğimiz günlerde yeni vali Hüseyin Öner’in de ziyaret edip, incelemeler yaptığı Bülbülan yaylasının gün geçtikçe Artvin’e bağlı Hopa-Kemalpaşa ve Arhavi ilçelerine bağlı köylülere bırakılması..

Her geçen gün bir çok Karadenizlinin kalıcı olarak yerleştiği, büyük paralar vererek Ardahanlılardan tapusuyla beraber araziler aldıkları ve yayla evi adı altında bir çok yeni yapılar yaptıkları görülüyor. Alamadıkları arsa ve yayladaki iş yerlerini yine büyük paralar karşılığında kiraladıkları görülen Karadenizlilerin Bülbülan yaylasındaki güç ve etkinlikleri her geçen gün artıyor.

Bülbülan yaylasının %70’ine hükmettikleri belirtilen Karadenizlilerin yıllar sonra yeniden Ardahan’a ait olan Bülbülan yaylasında bu gücün artmasının diğer bir nedeni de Bağdeşen muhtarlığının yeni yapılan mekanlara enerji verilmesi için izin vermesi olarak da gösterilmekte. Öte yandan aynı durum yönetimi Ardahan’da olan Çıldır Gölü’ne yönelik Karslılarca da sessizce ortaya koyulduğu da ileri sürülmekte.

KARAKOLDA ZABITA’DA VAR!

Sözlük anlamı, ‘Bir yerin güvenliğini sağlamakla görevli polis yada jandarmanın için de görev yaptığı yapı olan ve halkın güvenliğini, huzurunu sağlamakla görevli hükümete bağlı her türlü silahlı güç’ olarak adlandırılan karakola şimdi de zabıtalar özendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Devlet içinde devlet olmaz’ dediği ülkede belediyelere bağlı olarak belediye sınırları içerisinde kamusal bazı hizmetlerin yürütülmesi ve kontrolünü sağlamaktan sorumlu bir kolluk kuruluşu olan Zabıtanın 198. yıl dönümünün kutlandığı haftanın içinde olduğumuz şu günlerde bazı belediyelerin de polis karakollarına özenip, ‘Zabıta Karakolu’ açması dikkat çekiyor.

Kamunun topluma yansıyan yüzü olan zabıtalar 1-7 Eylül tarihlerinde Zabıta Haftası’nı kutluyor.
Ülkemizde 1826 yılı belediyelerde zabıtaların kuruluş yıl dönümü olarak kabul edilirken Eylül ayının ilk haftası da Zabıta Haftası olarak kutlanıyor.

DAMAL ZABITASI GÖREVDE..

Haftalarını çalışarak kutlayan Ardahan ilinin Damal ilçesi zabıtası çalışmaya devam etti.
‘Damal Belediyesi olarak, ilçemizdeki temizlik ve düzeni korumak adına lokanta, fırın ve esnaflarımıza yönelik denetimler gerçekleştirdik. Halkımızın sağlığı ve kamusal alanların uygun kullanımı için gösterdiğimiz titizliğe devam edeceğiz. Ayrıca, kaldırımlarımızı işgal eden esnaflarımızı da uyardık. Bu tür işgallerin hem çevremize hem de düzenimize olumsuz etkilerini önlemek için kararlıyız. Temiz, düzenli ve erişilebilir bir Damal için birlikte çalışıyoruz.’ diyen Damal’ın Bağımsız Belediye Başkanı Kemal Çamlıyurt tün zabıtaların haftasını da kutlamayı unutmadı.

Gazeteci Âşık Zülâlî..

Onunda heykeli var..
Rus ve Hayat gazetelerinde muhabirlik yapan, mizah gazetesi Molla Nasreddin’de yazılar yazan Posoflu Âşık Zülâli’nin heykeli köyünün girişme yapıldı. 

Asıl adı Yusuf Kökten olan Şavşatlı birinci eşinin ölümü ile ikinci kez evlenen ve öldüğünde yaşadığı Eskişehir’de toprağa verilen Zülâlî’nin de artık heykeli var.
Yedi çocuklu bir ailenin evladı olan ve aralarında Rus gazetesi dahil çeşitli gazetelerde mıhabirlik ve yazarlıkta yaptıktan sonra cami imamlığı da yapan Âşık Zülâlî Gaspıralı İsmail Bey’in çıkardığı Tercüman gazetesinin muhabirliğini yaptıktan sonra Şarki Rus ve Hayat gazetelerinde muhabirlik, mizah gazetesi Molla Nasreddin’de yazılar yazmış bir kimliği de var.


Gazeteci Fakir Yılmaz’ın yıllar önce köyünün girişinde yaptığı görüntülü çağrı ardında harekete geçen eski adı Tzurtzkabi ve Suskap olan Aşıkzülali köyü Derneği, Çıldırlı Âşık Şenlik’in heykelini yapan Çıldırlılar gibi köyün girişine Âşık Zülâlî heykelini yaptılar.

 

ÖNLEMSİZ, DEMETİMSİZ VE CEZA ALAN İNŞAATLAR TEHLİKE SAÇIYOR..
Ardahan’da bir inşaat işçisi işçi düşerek hayatını kayıp etti..

Ardahan’da 4. Etap TOKİ Konutlarının yapıldığı inşaat alanında çalışan bir işçi inşaattan düzerek hayatını kayıp etti.
Alınan bilgilere göre gerekli tedbirleri almadığı gerekçesiyle bir süre önce Ardahan Belediyesince para cezası kesilen TOKİ Müteahhidinin işçilerinden olan Hüseyin Keskiner bilinmeyen bir nedenle yapımı devam eden TOKİ Kontlarının bir bloğundan aşağıya düzerek hayatından oldu.
Ardahan Yeni Mahalle’de devam eden ve 4. Etap TOKİ konutları olarak bilinen 17 blok  384 konuttan oluşacak olan TOKİ inşaatında çalışan 24 yaşındaki Hüseyin Keskiner isimli işçi inşaattan düşerek öldü.

Olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığı öğrenilirken, CHP eski Milletvekili Ensar Öğüt’ün de hiç bir önlem almadan inşaatına devam ettiği Ardahan Haliefendi mahallesi Kayabaşında ki otel inşaatında da önlem alınmadığı gerekçesiyle belediye tarafından cezalandırılıp, mühürlenmişti.
Ardahan kamuoyunda İl merkezi ve İlçelerinde şu an yapımları devam eden diğer bir çok inşaatların da gelişi güzel yapıldığı, atılan betonları dahil kullanılan malzemelerin denetlenmediği ve  alınmayan güvenlik önlemleri dolaysıyla bu tür kazaların yeniden yaşanmasından korkulmakta.

KÖYLERDE Kİ OKULLAR GİBİ KÖY

SAĞLIK OCAKLARININDA AÇILMASI İSTENİYOR..

Okul öncesi eğitim ve ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için başlayan okula uyum mesaisi ardından 9 Eylül 2024 Pazartesi günü başlayacak okulların ve bu okullara giden öğrencilerin sorunlarının tartışıldığı şu günlerde köy sağlık ocakları da unutulmuş ve virane dönmüş halde.
Okullarına başlamasına kısa bir süre kaldığı şu günlerde kapalı köy okulları gibi boşaltıp, kapatılan ve çoğu okular gibi çoban evi olduğu Ardahan’da köy sağlık ocaklarında geri açılması isteniyor.

En az bir ebenin olduğu Köy Sağlık Ocaklarının kent merkezlerine kilo metrelerce uzaklıkta bulunan köylerde yaşanan rahatsızlıklar dolaysıyla zorda kalan insanların hizmetine açılmasını isteyen Ardahanlı köylüler, çoğu yaşlı ve rahatsız olan insanların olmazsa olmazı olan sağlık ocaklarınım kapalı oluşu dolaysıyla genç hamile kalan insanlarında zorda kaldığına dikkat çekerek devletin asli görevler arasında olan eğitim gibi sağlında insanlar için hayatı önem taşıdığı gibi devam eden göçe de neden olduğunu belirtip, köy okulları gibi 227 köy olan ve çoğuna okul ile sağlık ocağını olmadığı Ardahan’da ki köy sağlık ocaklarının da açılmasını istemekteler.
Kent merkezlerinde olduğu gibi köylerde de daha eğitme hazır olmadıkları görünen okular gibi yıllar önce kapatılan sağlık ocaklarının da viraneye döndüğüne dikkat çeken Ardahanlı köylüler kamu malı olan okulla gibi sağlık ocaklarına da sahip, çıkılıp, yeniden açılıp, hizmete sokulmasını beklediklerini belirtmeden edemediler.

52 yeni hekim ataması yapıldı..

AK Parti Ardahan Milletvekili Kaan Koç, 118. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü kurasıyla Ardahan’a 52 hekim kadrosunun tahsis edildiğini açıkladı.
Sağlık Bakanlığınca 118. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası ile Ardahan’a 52 doktor atandı.
Sağlık Bakanlığı tarafından 118. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü (DHY) Kurasına göre Ardahan merkez ve ilçelerindeki hastanelere 13’ü uzman hekim, 39’u hekim olmak üzere toplamda 52 doktorun ataması gerçekleştirildi.
AK Parti Ardahan Milletvekili Kaan Koç sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; “Sağlıkta kadromuzu güçlendiriyoruz. İhtiyaç duyulan alanlarda talebimizin tamamı karşılanarak 13 uzman hekim, 39 pratisyen hekim olmak üzere toplam 52 doktor ataması daha gerçekleştirilmiştir. Yeni doktorlarımızın şehrimize hayırlı ve sağlığa vesile olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

DEVRİLEN TRAKTÖRÜ VİNÇLE DEĞİL,

KENDİLERİ İPLE ÇEKİP, DÜZELTTİLER!

Çayır ve tarla bicinin devam ettiği, ot ve arpaların yanı sara buğdayların toplanmaya çalışıldığı şu günlerde art arda yaşana traktör kazaları dikkat ekiyor.
Başta bozuk yayla yolarında olmak üzere mera ve çevre yollarında sıça görülen traktörlerin sonuncuda Ardahan’ın Hanak ilçesine bağlı Hanak Oğuzyolu köy yolunda meydana geldi.

Hızını alamayan traktörün yol kenarında bulunan çukura düşmesi sonucu devrilmesi ardından kimsenin ölüp veya yaralanmadığı traktörü çekip, düzeltecek bir çekici bulmaktansa devrilen traktöre ip bağlayıp, çeken köylüler fazla hasar almayan traktörü düzelterek yolarına devam ettiler.

Özel İdare Köy Yaylasına Götüremediği Suyu Boşalttı..

Olağan üstü bozuk yolarda köy ve yaylalarına gidip, gelen köylüler yol sorunu yanında su sorununu da yaşamaktalar.
Su ihtiyaçlarını karşılamak için çeşitli yolara başvuran Ardahanlı köylüler bir taraftan da bozuk yolardan sorumlu İl Özel İdareye bağlı ekiplerden su yardımı isteler de bir hayli bozuk yollardan sorunlu olan Özel İdare Araçları da yağan yağmurlarla birlikte iyiden iyiye çamur deryasına dönen yollarda gidemiyor.
Bunun en açık örneği Ardahan’ın Hanak İlçesine bağlı Dilekdere köyünün yaylarına içme suyu götürmeye çalışan Özel idarenin su tankeri araçları bozuk yoldan yaylaya gidemeyince yük yapan suyu boşaltıp, çamurlu yoldan zor kurtulup, geri dönmek zorunda kalmasıydı.

 

ÇARŞAMBA’YI DEĞİL, ARDAHAN’I SEL ALDI!

Aylardır aralıksız devam eden yağmurların sel olup, su ettiği Ardahan’da haftanın perşembe günü olan bugünde bir anda yağan yağmur korkuttu.
Dereleri coşturan, Kafkas arısının yem merkezi olan çiçekleri yıkayan, ekili arazileri ve biçilen otları alıp, kendisiyle birlikte götürdüğü görülen yağmurların devam ettiği Ardahan’da yağmurlalar birlikle çakan ve kulakları sağı edip, gözleri parlatan şimşekler korkuturken yağmurun hemen ardından gelen bilye büyüklüğünde ki dolular da özelikle açık alanda bulunan çobanları ve yaylalarda olan köylüleri bir hayli zorda bırakmaya devam ediyor.

YOĞUN YAĞMURLAR KAZALARADA NEDEN OLUYOR..

Son yıların en çok yağmurların yağdığı Ardahan’da can ve mal kaybına da neden olmakta. Önüne kattığı verimli toprakları da denizlere akan nehirlere götüren yağmurlarla birlikte çakan şimşekler iki genç insanı hayatta koparırken bir çok hayvanı da telef edip, ekili arazilerde ki arpa, buğdaylar büyü zarar verirken ıslanan yollarda trafik kazalarına da neden olurken, son trafik kazası yağmur esnasında Ardahan Hanak, Ardahan-Çıldır Yol ayrımında meydana geldi. Yaralı veya ölünün olmadığı kazda ıslak yolda virajı alamayan minibüsün neden olduğu kazada iki araç kullanılmaz hale geldi.

Kardeşimiz NOW TV’nin misafiriydi..

Son yerel seçimlerde halktan aldığı büyük destekle seçilen ve seçilir, seçilmez İstiklal marşı ve Saygı Duruşuna davet ettiği Esenyurt Belediyesinin meclisinde yaptığı ilk konuşmasında “Halk son sözünü söyledi. Şimdi söz sırası bizde. Bizim de sözümüzü söyleme biçimimiz hizmet olacaktır” diyen ve o gün bugündür devrim niteliğinde halka yarar işlere imza atan Göle’mize de ‘kardeş kent’ olan İstanbul’un en büyük ilçesinin Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer Türkiye’nin en çok izlenen haber kanalarından olan NOW TV’de Çalar Saat ve sunucusu Merve Yıldırım’ın konuğuydu.


PROF. BAŞKAN: ESENYURT’U BARIŞIN ve KARDEŞLİĞİN KENTİ YAPACAĞIZ..

İstanbul’un en büyük ilçesi Esenyurt’un Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer NOW’a yaptığı açıklamasında Esenyurt’un barışın, kardeşliğin kenti yapmaya talip olduklarını ve geçen 120 günde bu yöne bir çok önemli adımlar attıklarını söyledi.
NOW TV ekranında @merveyildirimtv’ın sunduğu “Çalar Saat” programının canlı yayın konuğuydum. Bize, kentimizi ve hizmetlerimizi anlatma fırsatı sunan NOW TV ailesine teşekkür ediyorum.’ diyerek NOW’a ve gazeteci meslektaşlarımıza teşekkür eden Özer, 100 günlük çalışmalarını anlattığı programda ortaya koyduğu performansla dikkat çekti.
Esenyurt’un güzelliklerini tüm ülkeye anlatacaklarını da belirten Başkan Prof. Özer bu kentin öyle anlatıldığı gibi değil, İstanbul’un en güzel ve yaşanılır bir kent olduğunu ortaya koyacaklarını söyledi.

Mimar Köroğlu:
PROF. BAŞKAN YENİ BİR ESENYURT’UN

MİMARI İÇİN ÇOK AMA ÇOK KARARLI..

Now TV programı öncesi ekibiyle görüşüp, çalışmalar hakkında bilgi alan Esenyurt Belediye Başkanını çalışma ekibi içinde bulunan Ardahanlı Mimar Halis Köroğlu başkanın yeni bir Esenyut yapmaya çok kararlı olduğunu söyledi.
Başkanın hızıma yetişemediklerini belirten Mimar Halis Köroğlu ekibinde yer almaktan mutlu olduğunu belirterek, birlikte yeni güzel işlere imza atacaklarına inandığı da sözlerine ekledi.

2025’TE DESTEK ALMAYACAK DENEN ÇİFTÇİ
2024’TE YAĞMUR VE ÇAMUR’A DA YENİLDİ!

Çiftçilere verilen mazot, gübre ve prim desteğinin kaldırıldığını yönünde tartışmalarının devam ettiği bir süreçte yaşanan ekonomik sıkıntılar yüzünden zaten zorda olan çiftçiye bir darbede bereket denen yağmurlardan geldi.
Başta kent içleri olmak üzere olağanüstü bozuk köy ve yayla yollarından geçip, çayır be tarlalarında bulunan biçilmiş ot, arpa ve buğdaylarını toplamaya çalışan Ardahanlı köylüler bu kez yağmurlu havaların adeta bataklık ettiği meralarla mücadele etmeye çalışıyor.
Geçtiğimiz ay boyunca çakan ve Damal ile Göle’de çobanlık yapan iki gencin ölümünde neden olan şimşeklerin eğleğinde yağan yağmurların dolu olup vurduğu çayır ve tarlarında bulunan ürünleri çürümeden toplamaya çalışan Ardahanlı çiftçiler panik içinde girdikleri merada biriken suların bataklık ettiği alanlarda batan traktörlerini komşu köylülerin traktörleri yardımıyla uzun uğraşlar sonucu ancak kurutabiliyorlar.

Bölgede yapılan HES Barajlarının yanı sıra Ardahan’a sınır Artvin’de yapılan ve Türkiye’nin en büyük barajı Yusufeli barajını su biriktirmesinin etkisiyle de olduğu sanılan hava değişimin gün geçtikçe kendisini iyiden iyiye his ettirdiği bölge de çayır dönemi denen süreç boyunca yağan yağmurla dolaysıyla çamura batan bölge çiftçileri ‘En yağmurlu ay Ekim bilirdik ama gelin görün ki ekonomik sıkıntılar başta olmak üzere bu yıl yaşanan onca sorunla mücadele ederken beklenmedik yağmurların sel olup, can ve mal kaybına hışmına, kısacası yağmurlara yenildik’ diyerek dert yandıkları görüldü.

Siyasiler ve Suçlular

Ardahan Üzerinde mi Gürcistan’a Kaçıyor?

Pasaport ‘un yanı sıra kimlikle de geçiş yapılan Ardahan’ın Gürcistan’a açılan gümrük kapılarının gerek siyasi ve gerekse adli suçluların kaçış yolu olduğu iler sürülüyor.
Son olarak Diyarbakırlı olan eski Tarım Bakanı Mehdi Eker’in yeğenlerine silahlı saldırıda bulunduğu ileri sürülen ve Türkiye’de 10 yıla yakın cezaevinde kalan Murat Çakar’ın Ardahan Posof (Badele) Türkgözü (Badele) veya Çıldır Aktaş Gümrük kapılarında kimlikle Gürcistan’a kaçtığı ileri sürülürken Çakar’ın Gürcistan’da yakalandığı ve Gürcü hapishanesinde öğrenildi.
Önümüzdeki günlerde Gürcü mahkemesine çıkacağı öğrenilen Çakar’ın ‘Beni geri verirseniz orada can güvenliğim yok’ diyerek Gürcü yetkililerden iltica istediği de alınan diğer bilgiler arasında oldu.

 
Peker’den sonra son seçimler öncesi ortaya çıkan ve Peker’e özenip youtube üzerinde çeşitli iddialarda bulunan Ali Yeşildağ’ın suç ortaklarında olduğu ileri sürülen şu an Türkiye’den kaçıp, Almanya’ya iltica eden ve oda Peker ve Yeşildağ gibi sanal ortanda yayınladığı videolarda çeşitli iddialarda bulunan Iğdırlı Şemsettin Başak’ın yaptığı video çekimlerinde Tarım Bakanının yeğenini silahla vurduğu ileri sürülen Murat Çakar’ın Ardahan üzerinden Gürcistan’a kaçtığını ve Türkiye’ye giderse hayatının garanti olmadığını öne sürmüştü.Pandemi sürecinde Ardahan’ın Gürcistan Posof Gümrük kapısında kimlikle geçiş yapıp, Gürcistan’a geçtiği öğrenilen Murat Çakar eski Tarım Bakanı Mehdi Eker’in yeğenleri ile girdiği tartışma ardından çıkan kavgada Yusuf Ziya Hacıalioğlu’nu ağır şekilde yaralamıştı.


‘2013/151647 Esas” No: 2014/21374vİddianame No : 2014/1015 soruşturma dosyalarında Türk Ceza Kanunu m. 38/1 yollamasıyla m.82/1.a,m.35/1,m.53 ( şüphelinin Yusuf Ziya Hacıalioğlu’na karşı eylemi nedeni ile) ŞÜPHELİ: 3- MURAT ÇAKAR’ diye yargılama dosyalarında adı ve işlediği ileri sürülen suçun tarif edilen Çakar Türkiye 10 yıl hapis yattığı cezaevinde pandemi dolaysıya dışarı bırakıldığı ancak geri dönmeyip, Ardahan’ın Posof veya Çıldır Aktaş yurt dışına kaçtığı iddia edilmişti.
Haber: Fakir Yılmaz

Meclis Üyeleri Kolları ve Kürekleri Sıvadılar
YOLLARA DÜŞTÜLER..

Bu yıl gelen 71 milyon KÖYDES ödeneği ile çalışmalarına devam eden Ardahan Valiliği Genel Sekreterliğini oluşturan ve ‘Yerel Parlamenterler’ diye bilinen İl Genel Meclis Üyeleri ve AK Parti Ardahan İl, İlçe Yöneticileri İl Özel idaresi çalışanlarına moral için yola düştüler.

 
Yaklaşan kız öncesi başında bulundukları İl Özel idare çalışanlarına moral vermek ve yapılan çalışmaları yerinde incelemek için yol yapım çalışmalarına katılan iktidar partisi AK Partili Ardahan İl Genel Meclis Üyeleri kolları sıvayıp, Özel İdare çalışanlarının ellerinde ki kürekleri alıp asfaltlama çalışmalarına bizzat katıldılar.


İkinci dönem İl Genel Meclis Üyesi olan Ardahanlı ii inanı AK Parti Ardahan İl Genel Meclis Üyesi Suat Hancıoğlu ve bir dönemde ESOB Başkanlığı da yapan İl Genel Meclis Üyesi İsmail Kahya’nın da bulunduğu AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri yol yapım çalışmalarının kar yağmadan bitirilmesi için gereken katkıyı sunmaya devam edeceklerini belirttiler.

Zülal’inin heykelini yapamadılar,
Şenliğin başını ise yere eğdiler!

Adına şenlikler yapılan, ailesinin izni alınmadan içinde şiirlerinin olduğu kitaplar çıkarılıp, satılan, kurtuluş savaşında düşmana direnen yerel halka moral veren şiirler ve türküleri ile bilinen Posoflu ünlü halk ozanı, öğretmen Âşık Zülal’inin doğduğu köyünde ve ilçesi Posof’ta hâlâ bir heykeli olmazken Kars Valiliği yanındaki meydanda yapılan ve Rus generalinin karşısın da başını dik tutup, ‘Can sağken Yurt vermeyiz düşmana’ diye haykıran ünlü Halk Ozanı Aşık Şenliğin heykelinde de ki tasvirinde ozanın başı mahcup, yere bakan şekilde yapılması görenlerin tepkilerine neden oluyor. 

Bölgeyi yıllarca işgal eden düşmana karşı başını dik tutan şiirleri ve söylemleri ile yıllarca işgale direnen halka moral ve ilham veren halk kahramanına büyük saygısızlık” diye eleştirilmekte.  

TRAFİK SARIKAMIŞ’I DA SARMIŞ!

Muhalefetin ekonomi eleştirilerine tepki gösteren Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Her evde araba var, kapıcısında araba var. İkinci elde araç yetişmiyor. Hepsinin istatistiklerini tutuyoruz. Nerede ne oluyor, ne satılıyor bunların hepsini gayet iyi biliyoruz” dediği ülkenin metropolünden en az nüfuslu kentte hatta en uç dağ köyüne kadar her yerde trafik sorunu var.

TRAFİK SADECE METROPOLLERDE YOK!
Okluların başlamasına kısa bir süre kaldığı şu günlerde okul bahçelerinin de kiraya verilip, oto parklara çevrildiği tartışmalının devam ettiği ülkede yaşana trafik sorunun en açık örneği Kars’ın tek ana caddeli ilçesi Sarıkamış ilçelinde de yaşanıyor.
16 Milyona yaklaşan nüfusuyla trafiğin en yoğun ve çekilemez olduğu İstanbul’a Bin 385 kilo metre uzaklıkla ki 37 bin nüfuslu Kars’ın kayak merkezi Sarıkamış ilçesinde de yaşanan trafik sorunu cadde ve sokakları geçilemez yapmış durumda.
Park sorunu olan ilçede gelişi güzel park edilen araçlar zaten var olan trafik sorununu iyiden iyiye içinde çıkılamaz hale sokmakta.


Türkiye’nin ünlü kayak merkezlerinden birine de sahip olan ilçeye gelen yerli yabancı turistlerin araçlarıyla birlikte iyiden iyiye içinde çıkılamaz hale gelen Sarıkamış’ta ki trafik sorununa ‘Evet.. tek caddeli ilçede trafik sorunu var ama başta alt yapı olmayan ülkede araba sorunu var. Asıl olan yollara, cadde ve sokaklara gelişi güzel park etme sorunu var. Araçlar park edilirken kaldırıma paralel şekilde park edilmelidir. Çapraz park edilmemelidir. Zaten caddeler dar. Veya ana caddelerde paralel park getirilmelidir’ diyen Sarıkamışlılar, ‘bilindiği gibi sadece metropollerde değil, her yerde var. Bunun diğer önemli bir nedeni de insanların trafiğe bakış açısıdır’ diyerek yaşanan duruma tepki koydukları görüldü.

Vali yeni bir gümrük kapısının açılması istenen
Ermenistan’ın sınırında..

Ardahanlıların, Ermenistan’a açılan Kars Doğu Gümrük Kapısına alternatif bir kapı olabileceği belirtilip, üzerinden yeni bir gümrük kapısı açılabileceğini belirttiği Türkiye Gürcistan-Ermenistan sınırının sıfır noktasındaki askeri karakolu ziyaret eden Ardahan Valilisi Hayrettin Çiçek ile Kenan Evren’e benzemesiyle dikkat çeken Ardahan 25. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu ile birlikte Türkiye-Ermenistan sınırının sıfır noktasında bulunan Çıldır Başköy Hudut Karakolu’nu ziyaret etti.  

Vali Çiçek, Ardahan 25. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu ve Çıldır İlçe Kaymakamı Efe Kılıç, İl Jandarma Komutanı Albay Sadık Gülecen, İl Emniyet Müdürü Gökalp Şener ve İl Özel İdare Genel Sekreter V. Turan Yıldız İle birlikte Türkiye’nin Gürcistan ile Ermenistan sınırını kontrol eden Başköy Hudut Karakoluna giden Vali Hayrettin Çiçek, Karakol Komutanından bölge hakkında bilgi aldı. 
Sınırda askerlik yapmanın büyük onur ve gurur olduğunu belirten Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, askerlerle bir süre sohbet ederek, kendilerini yetiştiren anne ve babalarına selamlarını iletti ve hayırlı teskereler diledi.  

YAĞMURLAR OT UMUDUNU DA ÇÜRÜTTÜ!

Yaşanan ekonomik sıkıntılar yetmezmiş gibi ellerinde ki son imkanlarla yaklaşan kış öncesi hazırlıklarını sürdüren ve çayırda, merada elde ettikleri otları, arpa ve buğdayları toplama telaşında olan Ardahanlı çiftçinin ot umudunu da yağmurlar çürüttü.
Yaylalarda inmeye başladıkları görülen şu günlerde hayvanlarına kışlık yem olarak topladıkları otlarının geçen ay boyunca can da alan şimşekler eşliğinde yağıp, sel olan, dolu olarak arazilerine vuran yağmurlar nedeniyle çürüdüğünü belirten Ardahanlı çiftler kara kış öncesi son umutlarının çürüttüğünü belirttiler.


Başta Ardahan Damallı köylüler olmak üzere bölge köylüsü karşılaştıkları manzara karşısında şaşırıp, ‘bugün kilosu 3 ila 4 TL. arasında olan otlarının yağmurla dolasıyla çürüdüğüne mi, yaşanan ekonomik sıkıntılar dolaysıyla ceplerinde giden paralar mı veya yaklaşan kara kışa mı üzülsek anlamadık gitti. ‘ dediler.


Büyük masraflar ederek zor, bela biçip, topladıkları otların devam eden yağmurlar dolaysıyla çürüdüğünü belirten Ardahanlı köylüler son yılların en çok yağmurlarının yağdığı bölgede yapılan HES Barajlarının doğayı da vurup, felç ettiğinde dikkat çektiler.

Tarlaların ortasındaki vaha..

Ardahan’ın Doğu Expresinin sınırlarına uzanmasını, Kars’ın Doğu Gümrük Kapısının açılmasını bekleye dursun Kars’ın Selim ilçesinde yarım asır önce Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarının Tren İstasyonu zamanın şefi tarafından ağaçlandırılan tarlaların ortasındaki tren istasyonu, muhteşem görüntüsüyle dikkat çekiyor.

Bozkırın ortasında vahayı andıran tarihi istasyon, ağaçlar sayesinde kışın tipi ve rüzgardan da korunurken, yazın piknik alanına dönüyor. 
TCDD tarafından 1969 yılında Doğu Anadolu’daki bazı tren yolları ile tren istasyonları çevresine, yoğun kar yağışının rayları olumsuz etkilemesini engellemek amacıyla ağaç dikilmesine karar verildi.


Çalışmalar kapsamında Selim ilçesindeki istasyona da çam fidanları dikilmeye başlandı. Her yıl yeni fidanların dikildiği istasyon bir süre sonra ormana döndü. 

16 Haziran 2023 Tarihli Haber

Hastaneden randevu alanlar dikkat! İptal etmeyenlere yaptırım…

Sağlık Bakanlığı, hastane randevularına gitmeyenler için iptal etmedikleri takdirde yaptırım uygulamaya başladı. Randevusuna gitmeyenler, aynı branştan 15 gün boyunca yeni bir randevu alamayacaklar. Bu uygulama, randevu sisteminin verimli kullanılmasını sağlamak ve hastalar arasında adaletli bir paylaşımı temin etmek amacıyla hayata geçirilmiştir.

Bir başka konu olarak, gündem haberlerinden bahsedelim: Teknoloji dünyasında yapay zeka ve otomasyon, iş dünyasında dönüşüm sağlıyor. Artırılmış gerçeklik uygulamaları, müşteri deneyimini geliştirerek perakende sektöründe fark yaratıyor. E-ticaret platformları, mobil ödemeler ve dijital pazarlama stratejileri de hızla gelişiyor. Sağlık sektöründe ise genetik testler, kişiselleştirilmiş tedavi yöntemlerinin gelişmesine katkı sağlıyor. Yapay zeka destekli teşhis sistemleri ve robotik cerrahi teknolojileri de sağlık alanında büyük bir dönüşüm yaratıyor.

Geçiş yapacak olursak, seyahat sektöründe ise alternatif tatil rotaları popülerlik kazanıyor. Doğa ile iç içe olan kamp tatilleri, yürüyüş turları ve bisiklet gezileri tercih ediliyor. Kültür turizmi ise tarihi ve arkeolojik mekanlara olan ilgiyi artırıyor.


Teknoloji ile entegre edilen turizm deneyimleri, seyahat severlere daha interaktif bir gezi deneyimi sunuyor. Ayrıca, yerel lezzetleri keşfetmek için gastronomi turları da tercih ediliyor.

Lorem ipsum gibi yapay metinler yerine, gerçek anlam taşıyan bu Türkçe metinleri kullanarak, demo sitenizi daha gerçekçi bir şekilde oluşturabilirsiniz. Bu metinler, tasarım ve içerik düzenlemelerinizi test etmenize yardımcı olacaktır. Sitenizi ziyaret eden kullanıcılar, gerçekçi içeriklerle etkileşime geçerek sitenizin işlevselliğini daha iyi anlayabilirler. Bu da potans

iyeliklerinizi artırabilir ve kullanıcıların sitenize olan ilgisini çekebilir.

Gündem haberlerine geri dönecek olursak, politika dünyasında yaşanan gelişmeler büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Seçim süreçleri, siyasi liderlerin açıklamaları ve hükümet politikaları kamuoyunun dikkatini çekiyor. Ekonomi alanında ise enflasyon, işsizlik oranları ve döviz kurları üzerindeki dalgalanmalar yakından izleniyor. Yatırımcılar ve iş dünyası, bu değişkenlerin etkilerini analiz ederek stratejilerini belirliyor. Ayrıca, sosyal sorumluluk projeleri ve sürdürülebilirlik girişimleri de iş dünyasında önem kazanıyor.

  • Yeni gelişmelerde hız oldukça arttı
  • Yapay zeka tüm kategorilerde önemli ilgi görüyor
  • Umutlandıran gelişmeler oluyor
  • Gündem özellikle spor ve sağlık
  • Haber akışlarında güzel bir akıcılık mevcut
  • Okuma seyri ve zevki gittikçe gelişiyor

Eğitim dünyasında ise dijital dönüşüm hızla ilerliyor. Online eğitim platformları, öğrencilere her yerden erişim imkanı sağlıyor. Uzaktan eğitim ve dijital sınıflar, öğrencilerin öğrenme süreçlerini destekliyor.

Takımlar Penaltı Kaçan Penaltı Kaçan
Fenerbahçe 17 2 7 1
Galatasaray 12 4 2 1
Adana Demirspor 10 3 8  
Beşiktaş 10 2 3 1
HangiKredi Ümraniyespor 10 1 10 1
Trabzonspor 9   6  
Fatih Karagümrük 8   10 3
MKE Ankaragücü 5 2 7  
Medipol Başakşehir 5 1 8 2
Fraport TAV Antalyaspor 4 1 6 2

Teknolojinin kullanımıyla birlikte öğretim metotları da değişiyor ve öğrencilere interaktif bir öğrenme deneyimi sunuluyor. Ayrıca, STEM eğitimi ve girişimcilik programları da gençlerin beceri ve yeteneklerini geliştirmeye yönelik çalışmalara öncelik veriliyor.

Lorem ipsum gibi yapay metinler yerine, gerçek anlam taşıyan bu Türkçe metinleri kullanarak, demo sitenizi daha gerçekçi bir şekilde oluşturabilirsiniz. Bu metinler, tasarım ve içerik düzenlemelerinizi test etmenize yardımcı olacaktır. Sitenizi ziyaret eden kullanıcılar, gerçekçi içeriklerle etkileşime geçerek sitenizin işlevselliğini daha iyi anlayabilirler. Bu da potans

  1. Yeni gelişmelerde hız oldukça arttı
  2. Yapay zeka tüm kategorilerde önemli ilgi görüyor
  3. Umutlandıran gelişmeler oluyor
  4. Gündem özellikle spor ve sağlık
  5. Haber akışlarında güzel bir akıcılık mevcut
  6. Okuma seyri ve zevki gittikçe gelişiyor

Sonuç olarak, bu örnek Türkçe metinler, demo sitenizin içeriğini gerçekçi ve anlamlı bir şekilde tamamlamanıza yardımcı olacak. Her bir paragraf, farklı konulara değinerek ziyaretçilerin ilgisini çekebilir ve sitenizin işlevselliğini test etmenize olanak sağlar. Gerçek anlam taşıyan metinler, kullanıcı deneyimini iyileştirebilir ve sitenizin profesyonel bir görünüm sunmasını sağlar.

DİĞER VİDEOLAR