Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MAL VARLIĞINIZI NİYE AÇIKLAYIP, AYDINLIĞA ÇIKARMIYORSUNUZ?!

ADAYLAR OY, MİLLET OT DERDİN DE! Başta belediyenin borcu olmak üzere mal varlığını açıklamaktan kaçınan CHP’li Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir olmak üzere Göle, Hanak, Posof, Çıldır ve Köprülü’nün mevcut belediye başkanları oy derdinde koştururken, tek geçim kaynakları hayvancılık olan Ardahanlı seçmen hayvanlarına bulabilecek bir kilo ot derdinde. Mart ayının yanı sıra seçimlerin bitmesine ramak kalan şu günlerde hayvanlarının yemi biten Ardahanlı hayvan yetiştiricileri dışarıdan gelen ot ve saman alacak para bulamamaktan yakınmaktalar.

ADAYLAR OY, MİLLET OT

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın başlattığı ve bir çok belediye başkanının açıkladığı mal varlığı bildirimine CHP’li Faruk Demir başta olmak üzere Ardahan’daki mevcut belediye başkanları ve adayları MAL VARLIĞINIZ AÇIKLAYIN çağrılarına duyumsamazlıktan gelmeleri dikkat çekiyor.

TRT’den ve Milletvekillikten emekli, şu an hala aldığı 90 bin TL’yi bulan belediye başkanlık maaşıyla yaşanan ekonomik sıkıntıları bile hissetmeyen ve yeniden seçilmek isteyen Demir ve Hanak, Posof, Göle ve Çıldır Belediye Başkanları gibi Göle Köprülü Belediye başkanı ve adaylardan ‘MAL VARLĞİNIZI AÇIKLAYIN’ çağrılarına bugüne kadar ses çıkarılmaması dikkat çekiyor.

ARDAHAN’DA HAVUZ MEDYA SUSKUNLUĞU!

Başta her gün zamlanan gıda, akaryakıt, zorda olan emekliler olmak üzere, işçiler, iş arayanlar, atanamayan öğretmenler, kiracılar ve muhalefet yaklaşan seçimler öncesi ülke genelinde feryatlarını iktidara duyurmak için çeşitli eylemler yaparlarken onca sorunla baş başa bulunan Ardahan havuz medya denilen basın kıskandıracak bir tutum içinde kentte hiç bir sorun yokmuş gibi davranması dikkatlerden kaçmıyor.

Muhalefet partileri ve adaylarının yanı sıra kentte ki stk’lar, yerel ve ulusal basın temsilcilerinin dile getirmedikleri ekonomik krizle boğuşan kentler gibi baş başa bulunulan Ardahan’da vatandaştan da hiç bir ses yok.

RUS ÖFKESİ..

Bilim ve ilim dünyası inanmasa da her insan kendi inancıyla takıntı yaptığı şeylere inanır ve kendince bu inançlarının kendisine uğur veya uğursuzluk getireceğine inanarak hayatına ona göre yön verir.
O insanlardan bir olan bende 6. His denen olaya ve uğurlu saydığım Salı gününe çok takılmazsam da geride atmam. Ve çoğu zaman beni yanıltmayan 6.hissim son bir kaç aydır özelimde moral bozan olaylarla kendisini kanıtlarken aynı duygular yaklaşan seçim öncesi hala da aynı durumda ‘Olur ya, sen yine de tedbirini al’ diyor gibiydi..
Yani ‘Fala inanma, falsız da kalma misali ikili görüşmelerim konusunda yaşadıklarım ‘sen yine de inan’ demeye devam ederken sağlığın, sevginin hatta insanı rahatlatan sevişmenin ve öldüren savaşın baş harfini taşıdığından sevdiğim Salı günleride o kadar moral vererek geride kaldı.
İşte bu duygular içinde hızla geri kalan 2024 yılının ilk üç ayı, kapıdan baktırıp, kazma kürek yaktıran Mart ayının da, seçim telaşının da bittiğini anlayacağımız seçim üzerine seçim yaşayan ülkenin seçim gündeminin içine Deve Kuşu misali başımızı koyduğumuz şu bir kaç aydır ‘dünyada neler olur?’ diye unutmuşken 6.hissimin etkisiyle mi, yoksa Rus KGB istihbaratı ile yarışan CIA’nın Rusya daki Amerikan vatandaşlarına günler öncesi ‘dikkatli olun’ mesajının yayınlandığı aynı günlerde bu mesajı göz ucuyla okumanın etkisiyle mi bilmem ama nerden çıktıysa youTube üzerinden ‘Rus öfkesi’ adlı filime takıldım.
Hem de Moskova’da patlayan silah seslerinden ve ‘Seçimden sonra dolar artacak’ değil, ‘Patlayacak’ diye döviz bürolarında sıraya girenleri izlediğim bir kaç gün önce 2018 yılında çekildiğini öğrendiğim ‘Rus Öfkesi’ isimli muhteşem sahneler ve savaşa rağmen aşkında içinde olduğu filimdeki tank savaşlarını izliyordum.
Evet, haber yazmayı, yenilenen www.kuzeyanadolugazetesi.com adlı haber sitesini tanımayı, TEMPO TV’de yapacağım programı kısacası gündemi salıp, izlediğim ve 70 ila 85 milyon ölümle sonuçlanan II. Dünya Savaşının yaşanan gerçek bir hikayeden esinlenerek çekilen filimde cesur Rus askerleri Almanlar tarafından ele geçirilmiş ve esir alınmışlardır.
Almanlardan kurtulmak için fırsat kollayan bir grup tankçı Rus askerleri, hem de Almanların kendileriyle birlikte ele geçirdikleri Rus tankının bir örneğinin kopyasını aynı Alman askerlere onartıp, kopyalamaya çalıştıkları sırada aynı Rus askerleri tanıdıkları Rus Tankı T-34 tankına binerek kaçmaya çalışmaları ve kurtulmalarıyla sonuçlanan filimin en can alıcı yanı bugün hala Filistinli öldürmeye devam eden Yahudilerin biri, hem de Almanlara esir Yahudi genç kadının yardım ettiği Rus askerinden birine, komutanlarına karşı duyduğu aşkı ve her şeye rağmen birlikte kaçıp, esirlikten kurtulmalarıydı.


Bunun yanında onları hırsla takip eden Nazi Alman komutanın, ‘düşmanda olsa dosttan iyidir’ mesajının en güzelini vererek kendisiyle savaşan askerin kendisini yenen, tankıyla birlikte yaralayan Rus askere saygı duyup, aynı Rus askerin ‘olan oldu, yaralısın ölme gel’ diyerek az önce kendilerini öldürmeye çalışan Alman komutanın kendisine uzanan dost eli önce tutup, sonra tankıyla birlikte köprüden düşeceğini anlayıp, ‘O da benimle düşmesin, kampta aşık olduğu Yahudi kızla birlikte mutluluk içinde yaşasın’ diye bırakıp, ölüme gitmesiydi.
Evet, 15 Temmuz Darbe girişimini eniştemize ulaştıran, Rusya gibi bir ülkede de darbe girişimine göz yuman sonra da daha önce el ele, diz dize oldukları darbecileri top, yekün imha eden KGB ile yarışan CIA’nın, terör örgütlerin mekapların numaralarını bile bilen bakanın döneminde Taksim’deki gibi bombalı saldırısı gibi Moskova’da yaşanan olayı da önceden haber almış, ‘vatandaşlarıma duyuruyayım’ derken yaşanacakları başta ezeli rakibi KGB’ye olmak üzere tüm dünyaya duyurmuştu. Ama ne hikmetse Demir Kubbeyi delmesine izin verildiği söylenen Hamas’ın füzelerini yiyen MOSSAD’a olduğu gibi Putin’in başında olduğu KGB’ye duyuramamıştı..
Sonuç; 150 ölüye yakın bir katliam ve bol bol başsağlığı mesajları..
Ha bu arada youtube üzerinden yayın yaptığım ArdahanTV’de ki gündemi değerlendiren canlı yayın esnasın da bu yönde ne düşündüğümü soran bir izleyicime gecikmelide olsa vereceğim tek cevap, bu saldırıyı bahane edip, başta Suriye’de olmak üzere bölgede yeni ölüm haberlerine hazır olun derim.
Çünkü MOSAD’ın yaptığı gibi bir günlük yas ilan eden Rusya’nın KGB’sinin de yeni saldırılar ve yol haritaları için kendilerine zemin hazırlamak için CIA’nın, ‘kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla’ misali mesajını bilerek almadığını söylüyor dünya yeni bir Rus öfkesiyle daha karşılaşacak..’ diyen 6. hislerim..