Haberlerimizi sesli olarak dinlemek için
TIKla ARDAHAN RADYO


TEMPO TV’de canlı olarak yayınlanan ‘Gazetecilerle Gündem’ bu pazar, saat: 15.00’da yine dopdolu..
TEMPO TV’de canlı olarak yayınlanan ‘Gazetecilerle Gündem’ her pazar, saat: 15.00’da yine dopdolu..


Reklam ve Mesajlarınızla Daha Özgür Gazetecilik,
Daha Güçlü ve Gür Yayıncılık.. Ara: 05354183258
BİZDEN SİZ OKURLARA BİR HİZMET DAHA..
Belki de senin de aradığın geçmişte yaşananlara,
Ardahan’ın hafızası 30 Yıllık Haber Arşivimize göz atmak ister misin?..
https://arsiv.kuzeyanadolugazetesi.com/
https://arsiv2.kuzeyanadolugazetesi.com/

Posof’ta traktör muayene günü..
Ardahan’da traktör muayene işlemleri, sabit merkez ana istasyonun yanı sıra belirli dönemlerde ilçelere gelen Gezici (Seyyar) Araç Muayene İstasyonları aracılığıyla ilçelerde de hizmet veriyor.
İl merkezine uzaklığı göz önünde bulundurulan ilçelerden birisi de Posof İlçesi, geçtiğimiz 19-21 Eylül tarihlerinde seyyar gezici araç istasyonunu Jandarma Komutanlığı önünde bulunan benzin istasyonu sahasına kuran Tüvtürk görevlileri yüzlerce traktör ve motorsiklet muayenesi gerçekleştirdi. İlçelerdeki seyyar programları kaçıran veya merkezde işlem yapmak isteyen üreticiler sabit istasyonu da kullanabiliyor HUDUT HABER: Yaşar ŞİMŞEK
Türk kızı Almanya Eyaletine Başbakan,
Posoflu Hakim Belçika’nın Hakimi oldu!
‘Yapılacak olan bir Anayasa değişikliği ile Türkiye’de ‘Eyalet’ veya ‘Özerk Bölge’ hayata geçirilecek, ülke bölünecek’ diyenlerin başını çeken Türk gurbetçiler başka bir ülkede, bşr Türk Eyalet Başbakanı, Vali Yardımcısı, Hakim olunca, ‘Türk’ün Büyük başarısı’ diye övündükleri şu günlerde Türk kökenli Elif Eralp’i başbakanlığa aday gösteren Sol Parti yüzde 25,7 oy alarak kazanırken, Türk kızı Berlin Eyaleti başbakanı olurken, değil yabancıları Ardahanlı hayvan yetiştiricilerini yaşana göç dolaysıyla bom, boş kalan, kullanılmadığı için otları, meyve ve sebzeleri kuruduğu Posof’a koymayan Posoflu bir Avukatta Belçika’da hakim oldu.
BELÇİKA’NIN İLK TÜRK HÂKİMİ POSOFLU ÖZGÜR BALCI OLDU..
Avukat Gelturan Sinan Yılmaz’ın aday olduğu Ardahan Barosunun seçimlere gitmek üzere olduğu Ardahan’ın Eyalet ve Özerk Bölgeleri ile bilinen Gürcistan’a sınır olan Posof’ta göç eden yüz bin civarında hemşerimizin biri olan Posof Taşkıran (Gergüsüben) köylü hemşerimiz Av. Özgür Balcı, federal bir yapıya sahip olan parlamenter anayasal monarşi ile yönetilmektedir Belçika’nın atanan ilk Türk hâkimi oldu. Belçika’nın Gent şehrinde göreve başlayan Posoflu Hâkim Özgür Balcı’dan önce de yine Posoflu biri Hollanda’nın ilk Türk vali yardımcısı olarak atanmıştı.
Öte yandan Küt kökenli Gökay Akbulut’ta Almanya Federal Meclisi’nde (Bundestag) Sol Parti (Die Linke) adına Baden-Württemberg eyaletinden milletvekilliği yapmakta.
Bilindiği gibi İsveç’te de son hükümetin güven oyu almasında kilit rol oynayan Türkiyeli Kürt asıllı Emine Kakabaveh İsveç’te milletvekili olduğunu duyan aynı ‘vatan-sakarya-millet’ diyenlerce, parlamenter demokrasiye dayalı bir anayasal monarşi ile yönetilen İsveç’i eleştiri yağmuruna tutmuştular.
Kaşar’ı Kars’a, Çağ kebabını
Erzurum’a kaptıran Ardahan
Posof Elmasına Yozgat’a kaptırdı!
Karslıların, sahiplenmeye çalıştığı Çıldır gölünün batı yakasından değil, Doğu yakasından geçirttiği Bakü-Tiflis-Ceyhan Tren Hattının üzerine bir durak ve Antrepo yaptırmayan Ardahanlıların pazarda görüp, yiyemediği Posof’un dışı gibi içi de kırmızı olan elmaya Yozgatlılar sahip çıktı.
Kaşar’ı Kars’a, Göle Köprülü’ye ati olan Çağı Erzurum Tortum’a kaptıran Ardahan şimdi de coğrafi işaretli elmasını Yozgat’a kaptırdı.
Belediyeye ait meyve ve sebze tarlasının belediye tarafından satıldığı Ardahan’ın Posof ilçesine bağlı 9 köyde yetiştirilen içi de dışı gibi kırmızı elma, Yozgat‘ın Sorgun ilçesinde iklim koşullarına uyum sağlayarak meyve verdi. Hobi amaçlı bahçecilik yapan emekli Dursun Doğan’ın yetiştirdiği elma, içindeki kırmızı rengiyle görenlerin ilgisini çekti.
Doğan, Nevşehirli bir arkadaşının tavsiyesi üzerine aldığı fidanı evinin bahçesine dikti. İlk yılında meyve veren fidan, ikinci yılında ise 23 elma verdi.
“OLGUNLAŞINCA FİDESİNİ VERECEĞİM, ÇOĞALTMAYI İSTİYORUM”
Sorgun ve çevresinde daha önce örneği görülmeyen içi kırmızı elma, komşuların ve meyveyi tadanların da büyük ilgisini topladı. Görsel farklılığı ve özgün aromasıyla bölgede merak uyandıran elmayı çoğaltmayı hedefleyen Doğan, “İçi kırmızı olduğu için daha önce bu bölgede böyle bir ürün görmediğini söylüyor herkes, şaşırıyorlar, aromasının çok güzel olduğunu söylüyorlar. İkram ettiğim arkadaşlarım da çok beğendi. Gerçekten leziz ve aroması çok güzel bir bitki. Ne ekşi ne tatlı. Gırtlaktan kolay geçiyor. Çevreden görenler benden fide istiyorlar. Daha ikinci döneminde olduğunu söyledim. Yetiştirdiğim zaman olgunlaşınca fidesini vereceğim, çoğaltmayı ben de istiyorum, değerli bir bitki” dedi.



















Ardahan Vakfının Ardahan merkeze yapmak istediği ancak belediye başkanının destek vermediği için yapılmayan Ardahan Saat Kulesi projesini de hatırlatan 324 metre yükseklikte ki Eyfel kulesinin önünde fotoğraf çekip, antika denecek klasik araçlarla görüntü veren Özer, Şavşat Karagöllü kıskandıran güzel göllerinin olduğu, Kuzey Doğu Anadolu’nun Çukurova’sını kıskandıran muhteşem doğasıyla sınır kenti Posof’un “Hıram” vadisi gibi güzelliklerine doyulamadığı Avrupa’nın turizme yönelik yatırımları gibi bölgenin de gerektiği gibi tanıtılması gerektiğini anımsatan bu gezisinde gördükleri onca güzelliğin ülkesinin güzelliklerin de hatırlattığını belirtti.




