Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘GAZETECİLERLE GÜNDEM’ BUGÜN TEMPO TV’DE.. İL BAŞKANI ŞERİAT İSTEDİ!..

Baba/Kız Gazeteci Fakir Yılmaz ile Gazeteci Özlem Şeyma Yılmaz’ın birlikte hazırlatıp, uydu üzerinde yayın yapan ulusa tv TEMPO TV’de canlı olarak sundukları GAZETECİLERLE GÜNDEM bugün saat:15.00’da konuklarıyla birlikte yeniden ekranlarda olacak.

Prof. Esenyurt’a iyi geldi!..

O VATANDAŞA ULAŞIYOR, KENT ONUNLA UZLAŞIYOR..

Kent Uzlaşması ile beklenmedik bir anda aday gösterirken ve ‘Esenyurt’u tanımıyor kazanamaz’ denilen profesör belediye başkanı, daha işin başında olan başkanlığı sürecinde Şehr-Eminliğini üstelendiği 1,5 milyonluk kentte ki insanlara kısa sürede ulaşırken, İstanbul’un 39 ilçesinin en büyük ilçesi olan ve ‘uzlaşmazların yaşadığı kent’ denen Esenyurt onunla, O Esenyurt ile uzlaşmaya başladı.


Barış ve kardeşliğin şehir’i olan Esenyurt’ta tarih yazacaklarına inandığını belirten İstanbul’un Esenyurt ilçesinin profesör Belediye Başkanı Ahmet Özer, geceleri 1,5 milyon, gündüzler 2,5 milyon nüfuslu en büyük ilçesinde ‘önce insan’ diyerek yola çıktıklarını belirttiği açıklamasında, Esenyut’un gerçek yüzü olan güzelliklerin tümünü Esenyurtlularla birlikte ortaya koyup, örnek bir ilçe değil, metropolün içinde metropol olan şehri en yaşanılır kent yapacaklarına her geçen gün biraz daha inandığını her konuşmasında üzerine basa basa söylüyor.


Yerel Yönetimler üzerinde yazdığı onca kitabın yanı sıra bu kitaplara aktardığı düşüncelerini ilk hayata geçirip, GAP Belediyeler Birliği’nin kuruculuğu, bu birliğin Genel Sekreterliğini ve Yönetim Kurulu Üyeliğini yedi yıl yapan seçimler öncesi oluşturulan ‘Kent uzlaşması’ ile Esenyurtlulardan aldığı büyük destekle rakiplerini geçip, İstanbul Esenyurt Belediye olan Prof. Dr. Ahmet Özer, ‘makamında oturan başkan’ değil, birlikte yaşadıkları Esenyutlularla bire bir kurduğu yakın ilişki ile kısa sürede halkla iç içe olan başkan profil sunuda ortaya koydu.


Göreve gelir, gelmez basın ve medyanın abartılı şişirmesi ile sıkça istenmeyen olaylarla gündeme gelen Esenyurt’un bu imajını kısa sürede unutturmayı başardığı görülen Prof. Başkan Özer, Esenyurt’un aslında İstanbul’un Kocaeli’si olarak algılanabilecek bir ekonomi ve sanayi kenti olmasının yanında adına verilen esintisiyle de sağlıklı bir şehir, çikolata fabrikalar başta olmak üzere yüksek rakımlı doğasıyla aslında nefes almaktan zorlanan İstanbul’un yaşanılır en güzel kenti olduğunu ortaya koyacaklarını da iddialı bir şekilde belirtiyor.
Betonlara boğdurulan bir Esenyurt’ta o artık yok denen yeşilliği, Ayçiçekleri, Hollanda’nın bizden aldığı Laleleri yeniden yeşerterek, 81 kentin insanının yanı sıra diğer ülkelerden gelen insanlarla Esenyurt’u barış ve kardeşliğin en güzel şekilde yaşandığı bir dünya kenti yapmayı hedeflediklerini söylüyor.


Esenyurtlu bir kadının, ‘Oğlum sen Esenyurt’a iyi geldin’ diyerek’ Prof. Belediye Başkanının kısa sürede ortaya koyduğu ve ‘babacanlığı dolaysıyla ana şefkati ile yüzünü okşayıp, öperek teşekkür ettiği görülürken prof. belediye başkanın da ‘Ben, profesörüm, belediye başkanıyım’ demeden görüştüğü ve sevgiyle kucakladığı Esenyut’lu büyüklerin ellerinden, küçüklerim gözlerinde öperek takdir almaya devam ediyor.

EKTİM, BİÇTİM, TOPLADIM
ELDE VAR BÜYÜK BİR O!

Önümüzde yıldan itibaren aldıkları desteklerin kesileceği yönünde aldıkları haberlerin yarattığı moralsizlik yetmez gibi ektiklerini biçip, topladıklarından yaptıkları hesapta kazançlarının harcadıklarından kat kat az olduğundan yakınan Ardahanlı çiftçiler onca emek verdikleri tarım sezonu bittiğinde ‘elde var sıfır’ hesabıyla karşılaşmanın üzüntüsünü yaşadıklarını belirtilerek çiftçiye verilen desteklerin kesilmektense arttırılması gerektiğine dikkat çektiler.

Başta Ardahan’ın Göle ilçesine bağlı Yanaltlı (Vargnisi) köyünde ve Alevi kültürüyle yoğrulmuş olanların hayatlarını ideme ettiği Alevi ilçesi Damal köylerinde kış gelmeden yoğun bir tempo ile çalışan çitçilerin gazetemize verdiği bilgide Ardahanlı çiftçiler zaten tarıma uygun olmayan iklim şartları nedeniyle bitkisel üretim, yem bitkileri haricinde verim açısından son derece düşük olan tarımın ot, arpa ve buğday biçiminin ötesine gitmeyen Ardahan’da hasat dönemini bitiren çiftçiler ektikleri, biçip, öğüttükleri ürünlerinin yaptıkları masrafa değmediğinden yakındılar.

Kafkas ülkeleri olan Gürcistan ve Ermenistan’a sınır olan ve Bin 800 rakım yükseklikte bulunan Kent’te tarım işletmelerinin % 95 ‘i bitkisel ve hayvansal üretim yaparken sadece bitkisel üretim yapan işletmeler % 4’tür. Hayvansal üretim yapan işletmeler ise % 1 olan Ardahan’da tarım sektöründe yer alan işletmelerin tamamına yakını küçük ölçekli, kapalı ekonomi tipi, geleneksel üretimde bulunan aile işletmeleri olduğunu belirten Ardahanlı çiftçiler Atadan, Deden kalma yöntemlere yaptıkları tarımın tat vermediğinde yakınırlarken bunun en büyük nedeni devletin kendilerine gerekli desteği vermesini sebep göstermekteler.

484 Bin 200 hektarlık alanı bulunan Ardahan İl genelinde tarıma elverişli alanın 84 Bin 250,8 hektar olduğu Ardahan’da 79 Bin 900 hektarlık alan ise otun elde edildiği çayırlardan oluşmakta. 82 Bin 314 hektarlık alanın tarıma elverişli olmadığı Ardahan’da geriye kalan 31 Bin 957,2 hektarlık alan ise orman ve fidanlık olarak kullanılmakta.
Bin 800 ila 2000 metre rakımlı Ardahan’da yaşanan sert ve uzun kış şartlarından dolaysıyla 365 günü olan bir yılda ancak 123 gününde tarım yapabildiklerini belirtiklerken bu kadar kısa sürede ellerine geçenin gidenden kat kat az olduğundan yakındılar.

ARDAHAN’IN DİLEK’İ, PERA PALASI’I..

KILIÇOĞLU..

Başta Ardahanlı iş insanı Cabir Yazıcı’nın Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı İstanbul ve ülkede ki bir çok Kent’te yarattığı pastane, restoran konseptini Türk Cumhuriyetleri ve Arap dünyasının yanı sıra Azerbaycan ve Erbil’e markasını yazdıran DİLEK PASTENELERİ olmak üzere İstanbul’un diğer marka Pera Palas’a benzer bir pastane, restoranda Ardahan’ın Dilek Pastaneleri Pera Palası olma yolunda emin adımlarla yürüyen KILIÇOĞLU Pastane Cafe Restoran kentin damak tadı markası oldu.
Ardahanlı iş insanı Levent Bilgili’nin ülkenin markalarından olan KILIÇOĞLU Pastane Cafe Restoran’ı Ardahan’ın simgesi binalarından birine taşıması kent merkezine bir başka güzellik kattı.


Damal Bebeği, Ardahan Kaşarı, Ardahan Balı gibi yerel ürünlerinden satıldığı KILIÇOĞLU Pastane Cafe Restoran’ı Ardahan ve Ardahanlılara ayrı bir lezet sumakta.
Ardahan’ın tarihi yapılarından bir olan taş bina da hizmet veren KILIÇOĞLU Pastane Cafe Restoran damaklara verdiği lezzetlerinin yanı sıra görselliğiyle de dikkat çekiyor.
Hijyenik bir ortamda, kaliteli yemeklerin yanı sıra pasta ve pasta çeşitleri sunan KILIÇOĞLU Pastane Cafe Restoran Ardahan’ın diğer simgeleri olan Kongre ve İnönü Caddelerinin birleştiği noktada başta Ardahanlılara olmak üzere kentte görev yapan bürokratların uygun fiyatlarla dinlenerek yemek, pasta, içecek tüketirken kentin iki caddesinde ki hareketliliği de izleme imkanı bulmakta.

İZMİR BELEDİYESİNE CEZA KESEN ÇEVRE BAKANLIĞI
BURAYADA CEZA KESECEK Mİ?

Mavi göl, Yeşil Göl Oldu..
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğünün deniz kirlettiği iddiasıyla Çevre Bakanlığınca 1 milyon 858 bin 610 TL idari ceza uygulayıp, sorumlular hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğu şu günlerde Ardahan’ın Gürcistan ve Ermenistan’a sınır ilçesi Çıldır’a adını veren ve önünde özelleştirilip, Zorlu Holdinge devir edilen HES Barajı olan sıyu içilir denen ve mavi gölü’ olarak bilinen Çıldır Gölü, AK Partili Belediyenin şehir çöpünü de yanı başında ki vahşi çöp merkezine döktüğü çöplerle önüne geçilemeyen kirlenme yüzünden alt tabanına dolan çer, çöpün oluşturduğu yosun patlaması sonrası mas mavi suyu yeşile boyadı.


Gölün rengi değişti..

AK Partili Belediyenin şehir çöpünü de yanı başında ki vahşi çöp merkezine döktüğü çöpler ve civardaki köylerden dere ve kanallara atılan hayvan gübreleri ile hayvansal atıkların göle ulaşması yüzünden bazı kesimlerinin kirlilikten renginin değiştiği görüldü.

Göleli Antrepolcu ceza yiyen Deniz sezonunu bitirdi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğünün deniz kirlettiği iddiasıyla Çevre Bakanlığının, 2872 sayılı Çevre Kanunu kapsamında 1 milyon 858 bin 610 TL idari ceza uygulayıp, sorumlular hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğu şu günlerde deniz sezonunda yavaş yavaş kapanmaya başladı.

Yaşanan ekonomik sıkıntıdan sgk ve verdi borçlarının yanı sıra çalışanlarına maaş ödemekten zorlanan belediyeler arasında bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi dahil bir çok belediyenin sahillerde bulunan sezonluk tesisleri kapattığı görüldüğü bir zamanda fuara katılmak için gittiği kentte deniz keyfini de unutmayan Ardahan Göleli Örtaş Antrepo-Depolama Şirketinin Kurucusu, İş insanı Erdal Yılmaz kendisine ait sanal sayfasında paylaştığı deniz keyfi fotoğrafları ve Zülfü Livaneli’nin şarkısının sözlerini de eklediği ‘Kapandı denen deniz sezonunu kapatırsa Göleli kapatır, İş için geldiğimiz kette kısa da olsa tatil keyfi de yaşamanın güzelliğiyle Hosçakal Kardeşim Deniz’ mesajı ile  deniz sezonunun bitmek üzere olduğunu tatilcilere bir kez daha hatırlattı.

MAVİ ÇILDIR GÖLÜ YEM YEŞİL!
Öte yandan Ardahan’ın Gürcistan ve Ermenistan’a sınır ilçesi Çıldır’a adını veren ve önünde Zorlu Holdinge ait HES Barajı olan ‘Suyu hem içilir, hem yüzülebilir mavi gölü’ olarak bilinen Çıldır Gölü önüne geçilemeyen kirlenme yüzünden alt tabanı dolup, alt tabanı yosuna boğulunca alg (çer, çöpün oluşturduğu yosun patlaması) sonrası mas mavi suyu iyiden iyiye yeşile boyandı.

SERHATSPOR PATOS VURMADAN KAYIŞ ATTI!

Ardahanlı çiftçilerinin ayır ve tarlalarında elde ettikleri ürünleri toplayı, patlayamaya başlayıp, depolama çalıştıkları şu günlerde kentin futbol takımı lig başlamadan moral bozdu.
Serhat Ardahaspor 75 ismiyle ikinci bir takımın kurulduğu Ardahan’da kenti Bölgesel Amatör Liginden temsil eden Serhat Ardahanspor, abartılarak kamuoyuna sunulan yeni futboldan anlamayan eni yönetimle çıktığı ilk maçında 2 gol yiyip, 3 lig umudunu başlamadan bitirdi.

BAYBUR, BAYBURT OLALI BELE YÖNETİM GÖRMEMİŞTİ!

Ziraat Türkiye Kupası 1. Tur Eleme karşılaşmasında deplasmanda karşılaştığı Bayburt Özel İdare Spora 2-0 yenilerek kupaya veda eden Serhat Ardahanspor’un yeni yönetimi bu başarıldığını kapatmak için şimdiden hayali bir projeden bahsedip, takıma tesisi kazandıracaklarını açıklayıp, yerel basının ve taraftarın gazını alamaya çalıştığı görüldü.

KUPA OLMADI KULE, PARDON KULÜBE TESİSİ YAPACAĞIZ!
‘Bayburt Bayburt olalı bele yöneticiler görmemişti’ diyen Ardahanlı spor severler, Bayburt yenilgisini ‘O bir şey mi ki.. 2 gol yiyip, kupadan elememiz önemli değil.. Biz asıl tesisi yapacağız’ diyerek geçiştirmeye ve gelen tepkileri azaltmaya çalışan yeni başkan ve yöneticilerine 2 gol yiyip, tesis açıklamasında bulunmasını Ardahan Eğitim Vakfının Ardahan’da Paris’te ki gibi ‘Ardahan’a bir kule yapacağız.. 100 Yılda da dikeceğiz’ demesine benzeten taraftar, ‘Siz önce bu ardı arkası gelmeyen bu son vaatten önce siz önce Bayburt’a neden yenildiğiniz açıklayın’ diyerek tepki gösterdikleri görüldü.

ÇILDIR SPOR’A HER SIKIŞTIKLARINDA ‘BİZ AŞIK ŞENLİĞİN TORUNLARIZ’ DEYİP, VATAN-MİLLET-SAKARYA EDEBİYATI YAPAN BAŞKANLAR ARANIYOR..

Serhat Ardahan Spor’un bölünüp, içinde 2. Serhat Ardahan Spor 75 isimli bir takım çıkaracağı görülen Ardahan Amatör 1. Ligi de başlamak üzere.
Başta futbolunda içinde spor kulüpleri takımları olmayan Damal, Posof ve Çıldır’ında birer futbol takımı ile bu lige katılması gerektiğine dikkat çekilen Ardahan’ın Çıldır İlçe Spor Müdürlüğü remi olarak kurduğu Çıldır Spor’a başkan arıyor.
Çıldırlı iş insanlarına seslenen Çıldırlı gençler yeri geldiğinde vatan-millet-sakarya edebiyatı yapan, ‘Biz Aşıkşenliğin torunlarıyız’ diyen iş insanlarını hazır kurulu Çıldır Spor Kulübüne sahip çıkıp, forma, top ve diğer sportif malzemelerinin yanında Ardahan ve diğer ilçelere gidecek, gelecek imkan sunacak bir başkan ve yöneticileri arıyoruz.
Dernekler , kongreye gitmesi istenen federasyonun başkan ve yöneticileri, bu federasyona başkan olmak istediklerini açıklayanlar başkan adayı diyenler haydi gelin, resmi olarak kurulan Çıldır Spor Kulübüne sahip çıkın’ diyerek Çıldırlı iş insanlarına, stk’lara, kurada çıkan belediye başkanına, il genel meclis üyelerini muhtarlara çağrıda bulundukları görüldü.

 

7 YILDIR 700 METRE KAZINILAMAYAN 

TÜNELİ SEL BASTT!

Türkiye’yi Kafkaslara bağlayan Ardahan’ın Posof ilçesi sınırları içinde bulunan Türkgözü Gümrük Kapsının önünde ki 2 Bin 918 metre yükseklikte Ulgar dağını aşmak için temeli 2017 yılında atılmasına rağmen o günden bugüne ancak 700 metresi kazınılabilinen Ulgar Tünelininim açılan bölümünü de sel bastığı ortaya çıktı.
AK Parti Ardahan Milletvekili Kaan Koç’un Ulaştırma Bakanlığına son durumunu sorduğu soruya verilen bilgi cevapta, ‘Posof Ilgar Dağı Tünelini sel bastığı ve içinde, giriş kısmında biriken suyun tahliye edilmesi işlemlerine başlandığı açıklandı.
Bakanlıkça yapılan açıklamada 7 yıldır 700 metre kazınılamayan tünelin hem giriş hem de çıkış kısımlarından su deşarj işlemlerinin bitmesiyle hemen tünel içerisinde çalışmalar devam edecektir.’ denildi.
Aynı bilgi notunda, ‘Hanak Yolu üzerinde ki Kura Viyadüğünde Kirişlerin montaj işlemleri devam etmektedir, en kısa sürede açılışını gerçekleştireceğiz’ denerken Ulgar Tünelinin ne zaman açılacağı ve bahsi geçen viyadüğün ne zaman biteceği konusuna tarih verilmediği görüldü.


Öte yandan geçtiğimiz günlerde yaşanan ve gazetemizin manşetinde kamuoyuna duyurduğumuz Posof’a giden yolun darlığına da cevap verildiği bilgi notunda bahsi geçen yolda gerekli çalışmanın başlatıldığı belirtildi.
AK Parti Ardahan Milletvekili Kaan Koç’un soruyu üzerine verilen cevapta, ‘Posof ilçe girişinde dar kurplar (virajlar) nedeniyle tırların dönmekte sıkıntı yaşamaması için görsellerde de paylaştığım haritada gösterilen 4 tane virajda (Nakliye tırının yolu kapattığı 2 nokta da dahil) genişletme yapılarak yolun iyileştirilmesi çalışması başlamıştır.’

Bulunanı da sel götürdü! 

Yıllardır çözüm bekleyen Ardahan’ın nüfus olarak en büyük ilçesi Göle İlçesine içme suyu sağlayan içme suyu şebekesi yağan yağmurların oluşturduğu selle yerle bir oldu.
Başlatılan çalışmaları alıp götüren selin verdiği tahribatı gören CHP’li başkan tahribatın kendilerine büyük bedele mal olduğunu söyledi. 

Bu da çıldırtan kaldırım pazarı!

Hiç bir çevre önlemi alınmadan, atılan beton derecesi dahil kullanılan malzemelerin kontrol edilmeden yapılan inşaatlar dolaysıyla, plansız bir şehir planı ile her geçen gün tıkanan Ardahan kent merkezinde bulunan kaldırım ve yollarda esnafın keyfi davranışı dolaysıyla insanlara geçit vermiyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, mülkiyeti Şahan Gökbakar’ın ortağı olduğu Film Şirketi’ne ait villa ve eklentilerinin kaçak yapı olduğu gerekçesiyle Komedyen Şahan Gökbakar’ın işgal ettiğini öne sürdüğü Marmaris Delikyol Koyu’ndaki villası için Marmaris Belediyesi’ne yıkım kararı göndermesiyle yeniden gündeme gelen işgaliye tartışmaları devam ederken, Ardahan kent merkezinde bulunan kaldırımları işgal eden esnafın kimin tarafından uyarılacağı merak konusu oldu.

**KALDIRIMLARIN YANINDA

KANALİZASYONLARI DA KEYFİ İŞGAL EDEN ESNAF!

Başta Ardahan’ın en yoğun caddelerinden olan İnönü caddesinde olmak üzere bir çok caddenin kaldırımlarına döktükleri eşyalarla işgal eden Ardahanlı esnafın bu tutumunun yanı sıra aynı cadde üzerinde bulunan lokantanın yağlı bulaşık sularını gelişi güzel şehir kanalizasyona bırakması kanalizasyonları tıkadığı öte yandan çay satan kahvehanelerin cadde ortalarına kadar serdikleri sandalye ve masalarıyla işgal edilen kaldırım ve yağlı sular yüzünden tıkanan kanalizasyonlar birçok soruna neden olurken Ardahan kent merkezinde ve ilçelerinde yaşanan  bu çirkin imaja son verilip, kurallara uymayanları cezalandırılması istenmektedir.

Parlak ışığa maruz kalmak da migreni tetikliyor

16 HAZİRAN 2023 TARİHLİ HABER

Parlak ışığın migreni tetikleyebileceği bilimsel olarak belirlendi. Migren hastaları için parlak ışığa maruz kalmak, baş ağrısı ve diğer semptomların artmasına neden olabilir. Bu durum, migren yönetimi ve tedavisinde ışığın önemli bir faktör olduğunu vurgulamaktadır.

Bir başka konu olarak, gündem haberlerinden bahsedelim: Teknoloji dünyasında yapay zeka ve otomasyon, iş dünyasında dönüşüm sağlıyor. Artırılmış gerçeklik uygulamaları, müşteri deneyimini geliştirerek perakende sektöründe fark yaratıyor. E-ticaret platformları, mobil ödemeler ve dijital pazarlama stratejileri de hızla gelişiyor. Sağlık sektöründe ise genetik testler, kişiselleştirilmiş tedavi yöntemlerinin gelişmesine katkı sağlıyor. Yapay zeka destekli teşhis sistemleri ve robotik cerrahi teknolojileri de sağlık alanında büyük bir dönüşüm yaratıyor.

Geçiş yapacak olursak, seyahat sektöründe ise alternatif tatil rotaları popülerlik kazanıyor. Doğa ile iç içe olan kamp tatilleri, yürüyüş turları ve bisiklet gezileri tercih ediliyor. Kültür turizmi ise tarihi ve arkeolojik mekanlara olan ilgiyi artırıyor.


Teknoloji ile entegre edilen turizm deneyimleri, seyahat severlere daha interaktif bir gezi deneyimi sunuyor. Ayrıca, yerel lezzetleri keşfetmek için gastronomi turları da tercih ediliyor.

Lorem ipsum gibi yapay metinler yerine, gerçek anlam taşıyan bu Türkçe metinleri kullanarak, demo sitenizi daha gerçekçi bir şekilde oluşturabilirsiniz. Bu metinler, tasarım ve içerik düzenlemelerinizi test etmenize yardımcı olacaktır. Sitenizi ziyaret eden kullanıcılar, gerçekçi içeriklerle etkileşime geçerek sitenizin işlevselliğini daha iyi anlayabilirler. Bu da potans

iyeliklerinizi artırabilir ve kullanıcıların sitenize olan ilgisini çekebilir.

Gündem haberlerine geri dönecek olursak, politika dünyasında yaşanan gelişmeler büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Seçim süreçleri, siyasi liderlerin açıklamaları ve hükümet politikaları kamuoyunun dikkatini çekiyor. Ekonomi alanında ise enflasyon, işsizlik oranları ve döviz kurları üzerindeki dalgalanmalar yakından izleniyor. Yatırımcılar ve iş dünyası, bu değişkenlerin etkilerini analiz ederek stratejilerini belirliyor. Ayrıca, sosyal sorumluluk projeleri ve sürdürülebilirlik girişimleri de iş dünyasında önem kazanıyor.

  • Yeni gelişmelerde hız oldukça arttı
  • Yapay zeka tüm kategorilerde önemli ilgi görüyor
  • Umutlandıran gelişmeler oluyor
  • Gündem özellikle spor ve sağlık
  • Haber akışlarında güzel bir akıcılık mevcut
  • Okuma seyri ve zevki gittikçe gelişiyor

Eğitim dünyasında ise dijital dönüşüm hızla ilerliyor. Online eğitim platformları, öğrencilere her yerden erişim imkanı sağlıyor. Uzaktan eğitim ve dijital sınıflar, öğrencilerin öğrenme süreçlerini destekliyor.

Takımlar Penaltı Kaçan Penaltı Kaçan
Fenerbahçe 17 2 7 1
Galatasaray 12 4 2 1
Adana Demirspor 10 3 8  
Beşiktaş 10 2 3 1
HangiKredi Ümraniyespor 10 1 10 1
Trabzonspor 9   6  
Fatih Karagümrük 8   10 3
MKE Ankaragücü 5 2 7  
Medipol Başakşehir 5 1 8 2
Fraport TAV Antalyaspor 4 1 6 2

Teknolojinin kullanımıyla birlikte öğretim metotları da değişiyor ve öğrencilere interaktif bir öğrenme deneyimi sunuluyor. Ayrıca, STEM eğitimi ve girişimcilik programları da gençlerin beceri ve yeteneklerini geliştirmeye yönelik çalışmalara öncelik veriliyor.

Lorem ipsum gibi yapay metinler yerine, gerçek anlam taşıyan bu Türkçe metinleri kullanarak, demo sitenizi daha gerçekçi bir şekilde oluşturabilirsiniz. Bu metinler, tasarım ve içerik düzenlemelerinizi test etmenize yardımcı olacaktır. Sitenizi ziyaret eden kullanıcılar, gerçekçi içeriklerle etkileşime geçerek sitenizin işlevselliğini daha iyi anlayabilirler. Bu da potans

  1. Yeni gelişmelerde hız oldukça arttı
  2. Yapay zeka tüm kategorilerde önemli ilgi görüyor
  3. Umutlandıran gelişmeler oluyor
  4. Gündem özellikle spor ve sağlık
  5. Haber akışlarında güzel bir akıcılık mevcut
  6. Okuma seyri ve zevki gittikçe gelişiyor

Sonuç olarak, bu örnek Türkçe metinler, demo sitenizin içeriğini gerçekçi ve anlamlı bir şekilde tamamlamanıza yardımcı olacak. Her bir paragraf, farklı konulara değinerek ziyaretçilerin ilgisini çekebilir ve sitenizin işlevselliğini test etmenize olanak sağlar. Gerçek anlam taşıyan metinler, kullanıcı deneyimini iyileştirebilir ve sitenizin profesyonel bir görünüm sunmasını sağlar.

DİĞER VİDEOLAR