Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hoç/Fed’de Devir Teslim.., Bakan boş salon dinledi!..

‘GAZETECİLERLE GÜNDEM’ PAZAR GÜNÜ SAAT: 15.00’DA TEMPO TV’DE.. Gazetecilerle Gündem pazar günü uydu üzerinde yayın yapan ulusla tv TEMPO TV’de ekranlarında olmaya devam edecek.
Son yerel seçimlerini ve seçilen belediye başkanlarının, meclis üyelerinin, muhtar ve azalarının bugüne kadar yaptıkları çalışmaların yanı sıra kışın kaz, yazın saz etkinlikleri ile tartıma konusu olan bölgenin sivil toplum örgütlerinin oluşturmadığı o çok istenen Ardahan Lobiciliğinin konuşulacağı GAZETECİLERLE GÜNDEM salı günü saat 15.00 ila 17.00 arası uydu üzerinde yayın yapan ulusal tv TEMPO TV’de masaya yatırılacak.

Bakan boş salon dinledi!

2024-2025 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in karşısında kimin olup olmadığını göremediği EBA platformu üzerinden yüzlercesine, onlarcasına seslendiğini sandığı koskoca salonda biri müdür, biri müfettiş toplam 22 öğretmen, birde çaycı vardı.  
Eğitim Öğretim Yılı Öğretmenlerin Mesleki Çalışma Döneminin başlaması dolayısıyla Ardahan’ında aralarında olduğu 81 İl Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığı ile öğretmenlere seslenen Bakan Yusuf Tekin’in EBA platformu üzerinden gerçekleştirdiği açılış konuşmasını, 17.500 bin öğrencinin, binin üzerinde öğretmenin olduğu kentte boş salona yaptığının farkında değildi.
Çünkü Ardahan İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yeni eğitim- 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı’nın başlangıcına özel gerçekleştirilen etkinlikte, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in açılış konuşması, Ardahan Fen Lisesi’nde İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Uzantı, Milli Eğitim Bakanlığı Bakanlık Müfettişi Zeki Gülen ve öğretmenlerin katılımıyla izlendi.


Bakan Yusuf Tekin, yeni dönemde eğitimin kalitesini artırmak ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmak için önemli adımlar atılacağını vurguladı.
Ayrıca, öğretmenlerin mesleki gelişiminin desteklenmesi ve yeni eğitim modellerinin uygulanması konularında yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Öte yandan göreve gelir gelmez geriye kalan köy okullarını da kapatan Ardahan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Uzantı da toplantıda bir konuşma yaparak, il genelinde eğitim kalitesinin yükseltilmesi ve yeni öğretim modellerinin etkin bir şekilde uygulanması için gerekli çalışmalara başlandığını belirtti.

İşte işçi, Tören’de başkan..

Son yerel seçimlerde Ardahan’ın Alevi kültürüyle yoğrulan ilçesi Damal’da bağımsız belediye başkanı adayı olup, seçilen Belediye Başkan Kemal Çamlıyurt bir tarafta işçi gibi çalışıyori diğer yandan başkan olarak işini yapıyor.

DAMAL’IN MAÇOĞLUSU!..

Başında olduğu ilçede takım elbisesin çıkarıp, belediye işçileri ile yol, kaldırım çalışmalarına bizzat katılan Çamlıyurt aynı zamanda yeniden giydiği takım elbisesini, taktığı kravatı ile resmi törenleri de ihmal etmiyor.


Türkiye Komünist Partisi’nde önce Ovacık sonra da Tunceli (Dersim) Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra son seçimlerde İstanbul Kadıköy’de Belediye Başkan Adayı olup, kazanamayan ve ülke gündeminde düşen Fatih Maçoğlu’ya benzetilen Damal Bağımsız Belediye Başkanı Kemal Çamıyurt’un seçildiğinden bu yana başta kent içi yollar olmak üzere ilçeye bağlı mahallelerde yaptığı yol ve kaldırım çalışmalarına katılmasıyla takip ve takdir ediliyor. 

ÇAMLIYURT’TAN 30 AĞUSTOS MESAJI..

102 yıl önce bugün, Türk milleti sadece topraklarını değil, aynı zamanda bağımsız yaşama iradesini de düşmana karşı koruma kararlılığını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. O gün olduğu gibi bugün de milletimizin birliği, beraberliği ve bağımsızlık iradesi en büyük güvencemizdir.

Bizler, Damal’ın güzel insanları olarak bu kutlu mirası geleceğe taşımakla sorumluyuz. Bu sorumluluğun bilinciyle, vatanımızın her karış toprağında barış, huzur ve kardeşliği tesis etmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.
Bugün burada, Damal Belediye Başkanı olarak, Damal Kaymakamı ve Garnizon Komutanımız ile birlikte, şehitlerimizin ve gazilerimizin aziz hatıralarına saygımızı sunmak üzere bir aradayız. Onların mirasını yaşatmak, bağımsızlığımızı ve Cumhuriyetimizi sonsuza dek koruma azminde olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz.

Bu duygularla, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum.

Kemal Çamlıyurt/Damal Belediye Başkanı

Hoç/Fed’de Devir Teslim..

Ardahan Dernekler Federasyonu (ARDAFED) in kira, aidat, kapıcı borcu ödemediği gerekçesiyle yer sahibiyle icralık olup, 15 yıldan fazladır bulunulduğu İstanbul Şişli’de ki yerinden kapı dışarı edildiği, ARDAFED gibi olağanüstü kongre istenen Göle ve Çıldır Federasyonlarının ortada gözükmedikleri, Çıldır’da belediye tarafından Çıldır federasyonuna yer verilmediği gibi Arpaçay federasyonunun onurlandırıldığı şu günlerde en aktif görünen stk olarak Hoç/Fed’de devir, teslim vardı.
Damal’da ise Damal merkez de yapılan festivalde belediyece yer verilmeyen Damal Dernekler Federasyonun İstanbul Esenyurt Belediyesinin sunduğu salon imkanı ile bir etkinlik yapığı görünen, bir türlü federasyonlaşamayan Hanak ve Posof Derneklerinin sessizliği ve adı geçen hiç bir federasyonun katılmadığı halde masa başında kurulduğu ileri sürülen ve Göle ile Çıldır Federasyonlarında olduğu gibi burada bir an önce olağanüstü kongre istenen konfederasyonun nerede olduğu bilinmeyen şu günlerde Hoçvan Dernekler Federasyonunda hareketli günler yaşanıyor.

Ardahan merkeze bağlı 21 köyün 18’nin derneğinin çatısı altında bir araya geldiği Hoçvan Dernekler Federasyonunda yeni dönem resmen başladı.
Merkezi İstanbul Esenyurt’ta bulunan Ardahan Hoçvan Dernekler Federasyonu (HOÇ-FED) 9. Olağanüstü Genel Kurulu’nun ardından devir teslim töreni Esenyurt’ta ki federasyonu merkezinde gerçekleştirildi.
Törende, federasyonun yeni başkanı olarak seçilen Derviş Arslan, görevi önceki başkan ve yöneticilerinden devraldı.
Törende, her iki başkan arasında karşılıklı çiçek takdiminde bulunuldu ve dernek üyeleri arasında birlik ve beraberlik mesajları vurgulandı. 

Yenilenen Yenikent Okuluna yeni öğrenciler geldi..

‘2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı öncesi başlayan ‘Uyum Haftası’ öncesi baştan aşağıya yenilenen okullar arasında bulunan İstanbul Esenyurt Yenikent İlkokulu ilk öğrencilerini kabul etti.
Okul Müdürü Şener Yıldırım’ın başında bulunduğu İstanbul Esenyurt Yenikent İlkokulu 2024-2025 Eğitim Öğretim sezonu öncesi adeta başta aşağıya yenilenerek, öğrenci ve öğretmenlerine kapılarını açtı.
İstanbul’un 39 ilçesinin en büyük ilçesi olan Esenyurt’ta en iyi eğitimi vermek için ekip olarak hazır olduklarını belirten İlçe Müdürlüğünün yanı sıra şube müdürleri, okul idarecileri öğretmenleri öğretici ve veliler kadar heyecanlı oldukları görüldü.

Yıllar geçse de manzara hep aynı..

Kiminin derdi Zafer,

Kiminin ise en iyi pozu verip-almadaydı!

Ayağında bulunan ayakkabıları eski ve altı delik olarak 103 yıl önce Sakarya Meydan Muharebesini yönetirken Mustafa Kemal Atatürk’ün alanı dürbünle izlediği sırada fotoğrafı çekilirken yanında bulunan ve Atatürk’ün ayakkabısına karşın köselesi bile yıpranmamış olan yeni ayakkabılarıyla savaş alanını değil, fotoğrafı çeken askere poz verdiği gibi geçtiğimiz gün 102. yıl dönümü kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı sırasında Gürcistan ve Ermenistan’a sınır olan Ardahan’ın Çıldır ilçesinde de aynı manzaranın fotoğraf karelerine takılması ilginçti.


30 Ağustos’ta 102 Yıl Dönümü Kutlanan Zafer Bayramı törenleri esnasında 103. yıl önce zaferle sonuçlanan Sakarya Meydan Muharebesi esnasında dürbünle sahayı izleyen Atatürk’ü temsil eden Çıldır’da ki 30 Ağustos törenlerinin tören kıtasında ki bir görevli bu görevi en iyi şekilde yapmaya çalıştığı bir sırada arkasına gelen bir askerin elindeki fişek kutusuyla karşıda gelecek olan tören mangasını ve sahayı organize ederken karşıdaki trafik polisi ve izleyiciler en iyi pozu yakalama derdinde olmasıydı. 

ATATÜK’ÜN AYAKLARIN KARE İÇİNE ALINMIŞ FOTOĞRADININ HİKAYESİ..

YER DUATEPE..
Mustafa Kemal Atatürk Sakarya Meydan Muharebesini yönetiyor.
DÜRBÜNLE BAKTIĞI YER CEPHE HATTI.
Dünyayı dize getiren İngiliz’in desteklediği ve her türlü teknik üstünlüğe sahip olan Yunanla savaşıyor.. yaverinin ayağında bile köselesi aşınmamış yeni ayakkabılar varken, Atatürk’ün ayakkabıları eski ve altı delik..

Karadeniz’de gaz, Gabar’da petrol bulduk
GÖLE’DE BİR TÜRLÜ SU BULAMADIK!

Daha öncekilerinde olduğu gibi son yerel seçimlerde de ‘Karadeniz’de gaz bulduk’, ‘Gabar’da petrol bulduk’ diye manşetlerin atıldığı ülkenin Gürcistan ve Ermenistan’a sınır, 5 ilçesi, 1 beldesi olan Ardahan’ın 30 yıldan fazla AK Partili Belediyelerce idare edilen en büyük ilçesi Göle’de yıllardır yaşanan içme su sorunu hala devam ederken, yıllar sonra el değiştiren CHP’li belediye yeni bir çalışma başlattığını ve bu kez kesin su sorununu çözeceklerini belirtti. 


Konuyla ilgili bir açıklama yapan CHP’li Göle Belediye Başkanı Gökhan Budak, ‘Bugün, büyük bir gurur ve mutlulukla, uzun süredir çözüm bekleyen su sorunumuzu nihayet ortadan kaldıracak su projemizi başlatmış bulunuyoruz. Göle Belediyesi olarak, Allah’ın izniyle, 10 yılı aşkın bir süredir ilçemizi olumsuz etkileyen bu problemi çözmek için kolları sıvadık. Kendi araçlarımız, ekipmanlarımız ve fedakâr işçi kardeşlerimizle birlikte bu anlamlı projeye dualarla, kurban keserek başladık.’ dedi.

DERNEK BAŞKANI ACAR DAĞ’DAN

MUSTAFA KÜPELİ’YE AĞIR SUÇLAMA..

Kirasını ödemediği için icralık olup, 5 yıldan fazladır bulunduğu genel merkezinden kapı dışı edilen Ardahan Dernekler Federasyonu Arda-Fed’in Çevre ve Doğa Komisyonu ve Serinçayır (Çölpenek) Köyü Kültür Derneği Başkanı Acar Dağ’dan Mustafa Küpeli’ye ağır suçlamalar.
Küpeli’nin kendi özel çıkarları uğruna önüne engel olduğunu ve stk’ların içine sızmış bir ajan olduğunu ileri süren Acar Dağ’ın Mustafa Küpeli ile ilgili iddiaları şöyle;

KONUŞMAYAYIM DİYORUM AMA BİZ SUSTUKÇA BİRİLERİ SUSTURDUM ZANEDİYOR

Ardahan Dernekler Federasyonu Doğa Komisyonu çalışmalarına engel çıkartıp, kendini ön planda tutmaya çalışan, elindeki gazete ve sosyal haber kanallarını silah gibi kullanmaya çalışanları bu toplumun beynini karıştırdığı sürece Hiç bir stk dan başarı beklemeyin, bunlar gazeteci değil, stk’ların içine sızmış birer ajandır, bunlar menfaat çıkar üzerine kurulmuş kendini Ardahan’ın beyni sananlar bir gün mutlaka çamurlu su olarak ayaklar altına sızarlar.

BÖLGEMİZDE DOĞAMIZ KATLEDİLİRKEN, ARDA-FED DOĞA KOMİSYON ÇALIŞMALARINI SABOTE ETMEYE ÇALIŞAN BU KOMİSYONU YOK SAYARAK GAZETESİNİN GÜCÜNE GÜVENİP SÖZDE KENDİ BAŞINA PANELLER, TOPLANTILAR DÜZENLEYEN ŞOV YAPAN BİRİLERİNİN OYUNUNA GELMEYECEĞİZ.
Kendiliğinden var olan ve insan etkinliğinin dışında kendini sürekli olarak yeniden yaratan ve değiştiren, canlı ve cansız nesnelerden oluşan doğamızın varlığını yok eden ve bunu fırsata çevirenler.

ÇOK CESUR GAZETECİ İSENİZ ARDAHAN YALNIZ ÇAM VE GÖLE ORMANLARI YILDIZ ENTEGRE VE KASTAMONU GRUP, 2 DEV ŞİRKETE PEŞKEŞ ÇEKİLDİĞİNİ NEDEN YAZAMIYORSUNUZ,
Doğanın nimetlerinden faydalanmak isterken, doğa üzerinden ticaret yapmak, doğayı rant kapısı görmek demek doğanın genleriyle oynamaktan Sadece Ardahan’ımızı değil dünyanın kaderiyle oynamak ve Dünyanın geleceğini yok eden büyük bir tehlikenin içerisindeyiz.
Doğa sever gibi duruş sergileyenler, doğa katledilirken bunu fırsata çevirenler, Doğa üzerinden Şov yapmaya kalkışanlar, STK LAR, Gazeteler, Gazeteciler, amacın Doğayı korumak, kurtarmak olmadığını açık ve net 2024 yılı içerisinde çok iyi anladım.

BİZ ORMAN KESİLMESİN DİYORUZ, SİZ DİYORSUNUZ HIZARLA DEĞİL VİNÇ İLE KESİLSİN. ORMANI DAHA HIZLI KESTİRMEK İÇİN ÖNERİ SUNUYORSUNUZ.
Birileri kendini ön planda tutmak için çabalarken, Gerçek anlamda doğaya aşık, var gücü ile uğraş verirken, aman bunu engelleyelim biz öne çıkalım, paneller düzenleyelim, ORMAN VİNÇ İLE KESİLSİN şov yapalım gazetelere çıkalım canlı yayınlara çıkalım biz konuşalım, ARDA-FED doğa komisyonuna Fırsat vermeyelim çabası içerisine girenler sonrada herkes kabuğuna çekilir, biz kendimizi kahraman ilan ederiz düşüncesi var oldukça başarılı olamayız.
Bu durum da burada bireyleri değil doğayı öne çıkartmalıyız, hiç bir birey, hiç bir dernek, hiç bir federasyon burada tek başına başarı elde edemez, zaten amaç doğa için başarı elde etmek değil, niyet sadece birileri kendini ön planda tutması demektir, egoistliktir.
Ardafed doğa komisyonu çalışma başlattı, bunu duyan egoistler hemen şovlarına başladılar, yıllardır kesilen ormanları görmeyenler sanki orman yeni kesilmiş gibi hemen baş rollere soyundular, siyanür ile zehirlenecek olan ve ormanı peşkeş çekilen Ardahan’ımızı kurtarmak için İstanbul’da sadece üç beş dernek ile toplantıları düzenleyen Göle Fed, Göle’de Sadece 10 kişinin katıldığı panel düzenleyen Gazeteci, yıllardır duyduğumuz alıştığımız konular, aynı söylemler, biz bunları zaten biliyoruz, ama sahaya inmeye korkarlar. Paneller toplantılar bitti herkes evine döndü konuşmalar orada kaldı ve unutuldu, sonuç sıfır.
Kendini Göle’nin abisi hatta Kars Ardahan Iğdır’ın abisi olarak tanımlayan, her platformda kendini onursal başkan diye tanıtan Gazeteciye üç kuruş para ver hiç haber değeri olmayan konuları manşet yapar, ama doğa ile ilgili önemli bir konuyu sevmediği kişinin ona para vermeyeni haber yapmaz, yani bu gibi kişiler bu toplumun başına bela olmuş, atom karınca gibi her yere zıplayan Mustafa Küpeli ve avanesi olan şahsiyetler ölmediği sürece bu toplum doğru yolu bulamaz.
Arda-Fed Çevre ve Doğa Komisyonu

ve Serinçayır Köyü Kültür Derneği Başkanı Acar DAĞ

ARDAFED İCRALIK EDİLDİ,
MERKEZ BOŞATILYOR!

Güven Doğruyol’un kurucu Başkanlığını yaptığı, Yaşar Geler’in kısa bir süre başkanlığını yaptığı, Gazeteci Fakir Yılmaz’ın ve yönetimiyle birlikte 2 dönem başkanlığı süresinde İstanbul’un her yerine Ardahan adını yazdırıp, zirve yapan, Orhan Çerkez’in döneminde adeta zirveden tepetakla aşağıya inen son kongresinden bu yana yönetimle bir araya geldiği görünmeyen Engin Demirkuş Başkanlığı’nda ki Ardahan Dernekler Federasyonu (ARDAFED) icralık oldu.


Alınan bilgilere göre kurulduğundan bu yana merkezi İstanbul’un kalbi olarak bilinen Şişli’de bulunan ve son yapılan kongrede Şemsettin Şenel ile yarışan ve başkanlığına seçilen Engin Demirkuş’un başkanlığında ki yönetime geçen Ardahan Dernekler Federasyonu (ARDAFED) Çerkez ve Demirkuş döneminde ki kira, aidat, kapıcı borçları yüzünden icralık olduğu ve ev sahibi tarafınca yerin boşatılması istemiyle icralık ve mahkemelik edildiği öğrenildi.


Özelikle Gazeteci Fakir Yılmaz’ın başkanlığı döneminde hiç bir üye dernekten aidat almayan, Yılmaz’ın federasyonun kiralarını kendi cebinden ödediği, ve ‘Güçlü Ardahan Lobisi’ parolasıyla bir dönem adeta tarih yazan ARDAFED iyiden iyi bitirildi.

Gazeteci Fakir Yılmaz’ın döneminde ‘Güçlü Bir Ardahan Lobisi’ parolasıyla oluşturan kamuoyu ile İstanbul’da 3, Kocaeli Dilovası ve Çanakkale Geyikli’de 1 olmak üzere batı metropollerin de 5 Ardahanlı Belediye Başkanı, TBMM’de 7 Ardahanlı Milletvekili, 1 İstanbul İl Başkanı, onca Ardahanlının meclis üyesi ve muhtar seçilmesine büyük katkı ve güçlü enerji sunan ilk ‘1. Ardahan’ı Tanıtma Günleri’ni gerçekleştiren, bir çok önemli etkinlik ve toplantılara imza atan ‘ARDAFED’in içine düştüğü, düşürüldüğü bu durumdan kim sorumlu ve kimler hesap verecek?’ diye merak edilmektedir.


Gazeteci Fakir Yılmaz’ın döneminde bir dönem revaçta olan son yıllarda gün geçtikçe kan kaybı yaşayan ARDAFED’in içine düştüğü bu durum Ardahanlıları üzse de ARDAFED eski Başkanı, Fakir Yılmaz’ın dönemi boyunca ‘Güçlü Bir Ardahan Lobisi’ diyen ARDAFED’i bitirmek için ellerinde geleni artlarına koymayan bir kaç siyasi cambazı mutlu etmişse benziyor.

Ardahan’a hiç gelmeyen
Atatürk’ün cezaevinde ne işi var?!.

Son olarak bir sokak röportajında Instagram yasağı üzerine eleştiri hakkını kullandığı için tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu’nun kapatıldığı cezaevlerinin tartışıldığı şu günlerde, Yunusemre, Fen, Spor ve Görsel Sanatlar Liselerinim hemen yanı başında bulunan Ardahan T Tipi cezaevinin girişi duvarına Ardahan’a hiç gelmeyen Atatürk’ün Ankara Etnografya Müzesi önünde bulunan at üzerinde mareşal üniformalı ve pelerinli bronz anıtının fotoğrafını resim edildi.


Bayrağımızın da aynı cezaevinin kapısına yağlı boya ile resmedildiği görülürken Ardahan İl Jandarma Komutanlığına bağlı JASAT jandarma ekibinin takibinde olan ve 12 yıl kesinleşmiş cezası olan Ö.Ö. isimli bir firariyi yakaladığı haberine bayraklı Ardahan T Tipi cezaevinin kapısına doğru bakan Atatürklü fotoğrafı ekleyip, basına servis etmesi ‘Ardahan’a hiç gelmeyen Atatürk’ün cezaevinde ne işi var?’ sorusunu sordurdu.

BOZKURT HAYVANCILK’TAN YENİ BİR YATIRIM DAHA..

SERVET ET YOĞUN BİR KATILIMLA AÇILDI..

Doymak için geldikleri batı kentlerin de başarılı işlere imza atan Ardahanlı iş insanlarından olan Mevlut Bozkurt’un Yönetim Kurulu Başkanı olduğu BOZKURT HAYVANCILIK Firması yeni bir iş yeri daha açtı.


Birçok siyasinin yanı sıra iş insanı ve vatandaşın katılığı SERVET ET’in açılışına büyük ilgi vardı.
Başta Ardahan’dan olmak üzere bin bir çiçekli yüksek rakımlı yerlerde yetişen sağlıklı ortamda beslenen hayvanları İstanbul Pendik Kurnaköy’de ki çiftliğine buradan da kendisine ait kesimhanede hijyenik ortamda kesilen ve et olarak tüketiciye ulaştıran BOZKURT HAYVANCILIK Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mevlut Bozkurt’un bir bir ilgilendiği misafirlerinin katılımıyla açılan SERVET ET hijyenik ortamda en sağlıklı şekilde damak tadının vaz geçilmez etlerini usta kasapların kesimiyle birlikte TALATPAŞA CADDESİ NO: 77B ÜMRANİYE İSTANBUL adresinde sağlıklı et satışına başladı.


Ardahanlı olan AK Parti İlçe Başkanı Turgay Bozkurt’un ‘Mevlut Bozkurt’un yeni faaliyete başlayan “SERV-ET” işyerinin açılış kurdelesini kestik. Rabbim bol bereketli kazançlar ihsan eylesin, hayırlı uğurlu olsun.’ diyerek açılış törenine davet edilenler birlikte kurdelesini kesip, hizmete soktuğu SERVET ET TALATPAŞA CADDESİ NO: 77B ÜMRANİYE İSTANBUL adresinde hizmet verecek.


Aynı zamanda kurbanlık ve adak satışı da yapan BOZKURT HAYVANCILIK kurban, adak ve et ihtiyacınız için, iş insanı Mevlut Bozkurt 0 533 811 73 50 nolu telefonla 24 saat hizmetinizde. 

Hanak Harosman Mağaraları ile Su Değirmeni
Jandarma’nın Gözetiminde Yol ve Turist Bekler..

Jandarma’dan Harosman Mağaraları’na Turistik Baskın!

Ardahan’ın Kapadokya’sı ve Peri Bacaları olarak adlandırılan Hanak ilçesindeki Kura Nehri Vadisi’nde bulunan Harosman Kanyonu, kayalarına oyulan mağaralar, eski su değirmeni ve doğal güzellikleriyle dikkati çekerken doğru dürüst tabelası olan bir yolu olmadığından Jandarmanın bile zor gittiği bu doğal güzellikler başta Ardahanlılarca olmak üzere bölgeye gelen yerli yabancı turistlerce ziyaret edilemiyor.


Hem tarih hem doğa turizmi olanaklarını barındıran kanyonun daha ziyaretçi çekebilmesi için bugüne kadar hiç bir ciddi çalışmanın yapılmaması tepkilere neden olmakta. 

KOKTEYL, RESEPSİYON KABUL OLDU!..

Resmi trenlerin alışıla gelmiş olan Kokteyl ve Resepsiyon kelimesi Ardahan valiliğince değiştirilerek ‘kabul’ kelimesine dönüştürüldü.
‘Yeri ve zamanı önceden saptanmış olan, ayaküstü söyleşilerin yapıldığı içkili toplantı’ anlamını taşıyan kokteyl kelimesi ile ‘resmi kabul töreni, resmi ziyafet’ anlamını taşıyan Resepsiyonun yerine ‘konukları ya da işi olanları makamına alma’ anlamını taşıyan kabul kelimesini tercih eden Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek ve eşi Berna Çiçek, 1922’de Dumlupınar’da Atatürk’ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’ nu anmak için bastırdığı davetiye ile 30 Ağustos kutlamalarına davet edilenleri Kokteyl yada Resepsiyon kelimesiyle değil, ‘Kabul’ kelimesiyle davet etti. 


Kokteyl veya Resepsiyon denmeden bastırılan ve ‘Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek ve Berna Çiçek Zafer Bayramının 102. Yılı Münasebetiyle Verecekleri 30 Ağustos Zafer Bayramı Kabul Törenini Onurlandırmanızı Diler’ yazdıran Ardahan Valisinin bağlı olduğu Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise daha önceki resmi davetiyelerin de ‘Resepsiyonuna’ yada bugüne dek geldiği gibi ‘Kokteyline’ kelimeleri yazılıyordu.

İki kuşak geride, savaşa karşı

geri görüşlü aptallar bitkisi Yezid KİM BAŞKAN?

CHP’nin oy deposu olarak görüp, adeta ‘şapkamı koysam kazanır’ dediği ve seçmeni dinlemeden aday gösterdiklerine karşı Damal’da bağımsız Belediye Başkana dayı olup, başta CHP adayını olmak üzere son yerel seçimlerde rakiplerine karşı büyük farkla seçimi kazanan bağımsız olarak Damal Belediye Başkanı olan Kemal Çamlıyurt attığı twit ile Yezid dediği birine çok ağır bir mesaj yollaması dikkat çekti.
70 yaşında 40 yıldır ’Two generations back, backwar-minded-’ -rakı masasında Alevi-Türkmen’in kaderine Müdahale edeceğini düşünen o ahmak ve onun arkasından konuşup peşinde hala pervane olanlara (plent of fools) da saygı duymadım, duymayacağım! Lanet olsun Yezide..’ mesajını yazıp, kendisine ait X ile twitleyen Ardahan’ın Alevi ilçesi Damal İlçesinin Bağımsız Belediye Başkanı Çamlıyurt’un bu mesajı kime attığı ve bunun bir siyasi mi yoksa siyaset cambazı biri mi olduğu anlaşılamadı.


70 Yaşında ki siyasilerin yanı geçmiş yaşlarına karın koltukları bırakmayıp, sıra siyaset meydanında hala pazarlama işini yapanların da kimler olduğunu sorduran bu twit’in kime veya kimlere gittiği de anlaşılamazken, bu mesajı ‘yarası olan üzerine alır’ anlamını taşıdaığı da düşünüldü.
Attığı twitinde ‘İki kuşak geride, savaşa karşı geri görüşlü’ anlamını taşıyan ‘Two generations back, backwar-minded’ İngilizce bu kelimeyi kullanan Damal Bağımsız Belediye Başkanı Kemal Çamlıyurt aynı mesajının için de kullandığı ikinci mesajında da Türkçe ‘de ‘aptallar bitkisi’ olan kelimeyi ‘plent of fools’ İngilizce olarak yazmayı terci etmiş.

CHP SPOR TAKIMI MI KURDU?!.

Karar defteri kayıp olması dolaysıyla mahkemelik olan, alacaklarının hesaplarına el koyduğu Serhat Ardahan Spor kongre yaptı.

Çoğu CHP’de aktif siyaset yapan isimlerimden oluştuğu görülen yeni yönetim, 200 üzerinde delegasyonu olan takımın kongresine divan dahil, ortalama 30 kişinin katılması ve seçimin bunlarla yapıldığının ilan edilmesi dikkat çekti.

Takımın kurucu başkanı ve bugüne kadar başkanlık eden hiç birinin katılmadığı görülen kongrede 3 dönem Ardahan Milletvekilliğinin yaptıktan sonra TDK’nın desteği ile tarihi Ardahan kalesinin dibinde yıllar sonrada olsa ancak bir otel yapan ama yaptığı otelin çevresinde bulunan ev ve ahırlara ucuz yoldan çökmeye çalıştığı ileri sürülen Öğüt’ün divan başkanı olması da dikkatlerde kaçmadı.

chp spor

Bir türlü bitirip, açamadığı oteline yaptığı cafeyi kaçak yoldan belediye ve hazinenin yerine yaptığı için inşaatı belediye tarafından mühürlenen Ensar Öğüt’ün divan başkanlığı yaptığı kongrede aynı Öğüt’ün otelini mühürleyen ve kongreye katılmadığı görünen CHP’li Belediye Başkanı  takımın ikinci başkanı olarak listede yer alırken aynı başkan ile aldığı davalar dolaysıyla mahkemelik olan ve daha önce ‘başkan adayım’ diyen ama sonradan aday olmayan kadın avukatında aynı listede yer alması dikkat çekti.
CHP Merkez İlçe Başkanı ve İstanbul Maltepe Belediyesi CHP’li eski Belediye Meclis Üyesinin, CHP’li Ardahan ve Göle İl Genel Meclis Üyesi ve bir çok CHP’li bilinenlerin yer aldığı listeye ilk bakıldığında, ‘CHP Ardahan’da spor takımımı kurdu?’ sorusunu sordururken ‘başkan seçildi’ ve ‘yapıldı’ denen kongrede seçilen bu isimlerin gerek TFF’de gerekse Spor Müdürlüğünce resmi başkan ve yönetimi olarak kabul edilip, edilmeyeceği de merakla beklenmektedir.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİNDEN CHP’Lİ BELEDİYENİN
300 BİN TL. CEZA KESTİĞİ TOKİ’YE DESTEK ZİYARETİ!

Yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen inşaat başta olmak üzere özel sektör ve devlet tarafından çat/patta olsa yapılmak istenen işlerin CHP’li Belediyenin yüksek miktarlarda kestiği para cezaları ile durdurulmaya ve morla bozdurulmaya çalışıldığı görünen Ardahan’da 4. Etap TOKİ konutlarını yapan inşaat firmasına da 300 Bin TL. para cezası kesildi.
Başta, üzerlerinde sıkça reklam yaptığı ve SERKA tarafından yaptırılan Bungalov Evlere giden yolları olmak üzere kent olağanüstü bozuk kent içi yolları yapmayan belediye ‘yol bozdun’ diye ceza kestiği TOKİ Müteahhitti ve 4. Etap kontları ziyaret eden A Parti Ardahan Milletvekili Kaan Koç ‘Kent’e yapılmak istenen yatırımları bu tür saçma uygulamalarla değil, tam tersi moral veren desteklerle hep birlikte sahiplenmeliyiz’ dedi.

Damal’ın Maçoğlusu..

Bir dönem Tunceli (Dersim) Belediye Başkanlığı yapan ve ortaya koyduğu çalışmaları ile takdir toplayıp, ‘Komünist Başkan’ lakabıyla ülke gündeminde düşmeyen Fatih Mehmet Maçoğlu’nu hatırlatan görüntüler Dersim gibi Alevi kültürü ile yoğrulan Ardahan’ın Damal ilçesinde fotoğraf karelerine takıldı.
Ardahan’ın olduğu gibi ülkenin nüfus ve ekonomik olarak en az gelişmiş ilçesi olan Damal’da kısıtlı bütçesi ile şehrin sorunlarını çözmeye çalışan Bağımsız Belediye başkanı Kemal Çamlıyurt belediye çalışmaları ile birlikte yol yapım çalışmalarına katıldı.

Devlet yatırımlarının yok denecek kadar az olan Damal İlçesinde belediye personelinin çalışmasına destek veren Başkan Çamlıyurt, belediye personeli ile birlikte kaldırım taşı döşedi.
Damal Cumhuriyet Mahallesindeki mezar yolunda belediye personelinin kaldırım taşı döşemesine eldivenlerini giyerek yardım eden Başkan Çamlıyurt o anları sosyal medya hesabından şu mesajla paylaştı.


“Bugünlerde yaşadığımız ekonomik zorluklar, en çok bizim gibi küçük bütçeli ilçe belediyelerini etkiliyor. Ancak bu zorluklar karşısında asla yılmadık, yılmayacağız. “Kendi işimizi kendimiz yapıyoruz” anlayışıyla, elimizdeki kısıtlı imkânları en verimli şekilde kullanarak belediye hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Birlikte daha güçlü, daha dirençli ve daha umut dolu bir gelecek inşa edeceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.

İncesu başta Göle’de olmak üzere
enerji kesintilerinin nedenini sordu!

Bir çok elektriklim cihazların bozulmasına neden olan sık enerji kesintilerinin yaşandığı Göle ve Ardahan il geneline bu durumun nedenini soran CHP Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu TBMM’sine bu yönde bir soru önergesi verdi.
‘Elektrik insan yaşamının her anlamında kullanılan zaruri bir ihtiyaçtır. Bunların bakımı, çalışmaları oldukça önem arz edip bu sektörde çalışan insanımızın güvenliği bizim için çok önemlidir. Memleketim Ardahan’da elektrik direklerinin bakım-onarım çalışmalarının aksatıldığı, yapılmadığı, direklerin çürümeye yüz tuttuğu ve bununla birlikte de çalışan emekçi kardeşlerimizin bunları düzeltmek adına güvencesiz, elektrik ağaçlarının çürük ve korumasız bir şekilde çalıştığını yerinde gördüm ve tespit ettim.’ diyen CHP Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu meclise verdiği ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın cevaplamasını istediği soru önergesine şöyle devam etti.
Geçen sene Muhammet T. kardeşimin başına gelen talihsiz olaydan beri gündeme getirdiğim ve uyardığım bu konu dikkate alınmadığı için geçen haftalarda Kenan B. kardeşimizin de hayatına mal oldu. Bununla beraber ilgili bakanlığa soruyorum;

1.Doğu Anadolu bölgesinde bulunan elektrik şirketinin iş güvenliği denetimi en son ne zaman yapılmıştır?
2. Erzurum, Erzincan, Ağrı, Ardahan, Kars, Bayburt, Iğdır illerindeki elektrik hatlarının yapımından günümüze kadar Bakanlığınızca söz konusu bölgede enerji hatlarının denetimi yapılmış mıdır? Yapıldıysa bu denetimlerin tarihleri nedir?
3. Erzurum, Erzincan, Ağrı, Ardahan, Kars, Bayburt, Iğdır bölgesinde son 5 yılda kaç elektrik personeli iş kazası yaşamıştır?
4. Ardahan ilindeki elektrik direklerinin bakım ve onarımıyla ilgili Bakanlığınızın herhangi bir planı veya çalışması var mıdır? Varsa bu çalışmalar ne zaman başlayacaktır?
5. Bölgedeki elektrik çalışanlarına koruyucu ekipman sağlanması konusunda Bakanlığınızın bir denetimi veya yaptırımı bulunmakta mıdır? Bu eksikliklerin giderilmesi için ne gibi önlemler alınmaktadır?
6. Bölgede kullanılan çürümüş ağaç direklerinin yenilenmesi ya da metal direklerle değiştirilmesi için Bakanlığınızın bir bütçesi veya projesi var mıdır? Varsa bu projenin detayları nelerdir ve ne zaman hayata geçirilecektir?
7. Mevcut dağıtım şirketinin; yukarıda detaylarını verdiğimiz üzere, elektrik çalışanları için yeterli iş güvenliği önlemi almış mıdır?
Özgür Erdem İncesu
CHP Ardahan Milletvekili

DÜĞÜNÜMÜZ VAR DOSTLAR.. DAVETLİSİNİZ..

Ardahanlı Hancıoğlu ve tatar Aileleri hafta sonu dünya evine girecek olan çocuklarının bu mutlu günlerinde dost, eş ve arkadaşlarını görmek istediler. 
Aynı zamanda Ardahan İl Genel Meclis Üyesi olan iş insanı Suat Hancı oğlu ile iş insanı İmdat Tatar’ın yakınlarının düğünleri önümüzde ki hafta sonu Ardahan ve İstanbul’da aynı gün saatlerde gerçekleşecek.

Genç Avukatlar Tatar ve Özdemir

Mutlu Günlerinde Tüm Dostlarını Şahitliğe Davet Ettiler..

Ardahanlı İş insanı, OSE Antrepo Depolama Yönetim Kurulu Başkanı olan İmdat Tatar’ın Avukat oğlu Doğukan Tatar meslektaşı Avukat İzdüşüm Özdemir ile 31 Ağustos 2024 günü İstanbul Yeşilköy’de bulunan Polat Hotel’de yapılacak olan düğün töreni ile hayatını birleştirecek.
Tüm dostlarını düğünlerine davet eden iş insanı İmdat Tatar ‘Değerli dostlarım, oğlum Doğukan Tatar 31.08.2024 Cumartesi günü evlenecektir. Bu mutlu günümüzde düğünümüze sizleri de bekliyorum. Düğünümüz Yeşilköy Polat Otel’de olacaktır.’ diyerek dünürleri Koray ve Sibel Özdemir ile birlikte dostlarını mutlu günlerine davet ettiler. 

ARDAHANLI ve SARIKAMIŞLI

MÜHENDİSLER HAYATLARINI BİRLEŞECEKLER..

Sarıkamışlı Tülay-Nuri Özçelik’in biricik Mühendis kızları Elif Özçelik ile dünya evine girecek olan Halilcan Hancıoğlu’nun düğünleri 31 Ağustos 2024 Cumartesi Günü, Saat: 18.00’da Ardahan’da yapılacak.
Aynı zamanda İl Genel Meclis Üyesi, Hancıoğlu Şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı olan Ardahanlı iş insanı Suat Hancıoğlu ile sevgili eşi Suzan Hancıoğlu’nun Mühendis Halilcan Hancıoğlu ile gelinleri Elif Özçelik’in dünya evine adım atacakları düğünlerine tüm dost, eş ve arkadaşlarını davet ettiklerini belirterek, bu mutlu günlerinde yanlarına görmek istedikleri yakınlarını da çocuklarının mutlu günlerine beklediklerini söylediler.

Gidiyorlar.. 

1992 Yılında 170 Binin üzerinde bir nüfusla yeniden vilayet olan Ardahan’da göç devam ediyor.
Başta Eğitim, Sağlık gibi alt yapılardan yoksun kentte daha iyi yaşam koşulları için Ardahan’dan 6 bin kişinin daha göç ettiği görüldü.

Devam eden göç dolaysıyla 3 Beldesinin ikisi kapanan Ardahan’ın İl Genel Meclis Üye sayısı da bir eksildi.
Ardahan yeniden vilayet olurken Göle Köprülü (Goreveng), Aşıkşenlik (Suğara) ve Ortakent (Büyüknakala) isimli beldeleri vardı.
Ancak devam eden göç dolaysıyla düşen nüfus dolaysıyla Suğara ile Nakala beldeleri kapatılıp, bağlı oldukları Çıldır ve Hanak’a mahalle olurlarken Göle Gorveng’in beldelk konumu bıçak sırtında.


Nüfuslarım azalan ve 2 binin altına düşüp, ilçe konumunda düşme tereddüttü yaşayan ilçeler merkezlerine kilometrelerce uzaklıktaki köyleri kendilerine bağlayıp, bu konumlarını korumaya çalışırken İlçelerin ilçe konumunu kurtarmak için mahalle olan köyler dolasıyla kentte ki köy sayısı da düştü.
Başta Posof’ta olmak üzere İl genelin de devam eden göçü tetikleyen en önemli konu ekonomik sıkıntıların yanında daha iyi bir yaşam arzusu.
Türkiye’den yurt dışına göç eden kişi sayısı 2023 yılında bir önceki yıla göre %53 artarak 714 bin 579 oldu. Göç eden nüfusun %55,2’sini erkekler, %44,8’ini ise kadınlar oluşturdu. 

ASKERİ BİRLİKLERDE AZALDI..

Kurtkala’dan Kafkaslara Kartal Bakışı!..

Ardahan’ın komşu olduğu Gürcistan ve Ermenistan’ın yanı sıra Yunanistan, Bulgaristan, Suriye, Irak, İran, Azerbaycan’a sınır olan ülkenin en huzurlu sınırlarında olan Türkiye-Gürcistan sınırının sıfır noktalarından olan Ardahan merkeze 120 km. uzaklıkta ki Çıldır Kurtkala’dan 24 saat nöbet tutan Mehmetçik sınırda ki her hareketi Kartal bakışı ile gözlemliyor.
Sınır Muhafaza, Terörle Mücadele, Kaçakçılıkla Mücadele görevlerini üstlenen Ardahan’da ki 25. Hudut Tugayı da zaman içinden çekilen birlikler dolaysıyla mekanizede Hudut Tugayına dönüştürüldü.

DOSTLARI KOCA AİLESİNİ
ACI GÜNLERİNDE KUCAKLADI..

KOCALARDAN AÇIK TEŞEKKÜR… Çıldır Aşıkşenlik (Suğara) Beldesi eski Belediye Başkanı Fezayir Koca’nın eşi, Kocalar Grup Yönetim Kurulu Başkanı İş adamı Muhsin Koca’nın vefat eden annesi Türkan Koca (75) başkente toprağa verildi.

KOCALARDAN ACILARINI PAYLAŞAN
DOSTLARA AÇOK TEŞEKKÜR..

Ankara’da bulunan Ardahan Dernekler Federasyonu Danışma Meclisi Üyesi ve Kocalar Grup Yönetim Kurulu Başkanı İş adamı Muhsin Koca, Ardahanlı iş insanı Muhsin Koca’nın 75 yaşında hayat göz yuman 9 çocuk annesi Türkan Koca’nın cenaze törenine bizzat katılıp, telefonla arayanlara, sanalda mesaj yollayıp, acılarını paylaşanlara gazetemiz aracılığı ile tek tek teşekkür etti.


Ardahan Çıldır Aşıkşenlik (Suğara) eski Belediye Başkanı Fezayir Koca’nın eşi ve 7’si kız, 8 çocuk annesi Türkan Koca (75) geçtiğimiz çarşamba günü vefat etmişti. Merhume Türkan Koca’nın cenaze töreni, ailesinin ve sevenlerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.


Cenaze sonrası Kocalar Grup Yönetim Kurulu Başkanı, İş adamı Muhsin Koca iş insanı Muhsin Koca, yaptığı gazetemize açıklamada: “Bu acı günümüzde bizzat cenaze törenine katılarak bizlere destek olan tüm dostlarımıza ve yakınlarımıza en içten teşekkürlerimizi sunarız. Bu zor günümüzde yanımızda olduğunuz ve acımızı paylaştığınız için minnettarız. Başta cenaze töreninde bizleri yalnız bırakmayan dostlarımız olmak üzere, telefonla veya mesaj yoluyla başsağlığı dileklerinde bulunan herkese Koca Ailesi olarak teşekkür ediyoruz.” dedi.  

ARDAHAN’IN TOZ YAPAN YOLLARI YÜZÜNDEN

YOLLARDAN SORUMLU GENEL SEKRTERİ DÖVDÜLER!

Başta köy yolları olmak üzere köy ve yayla yollarının bir hayli bozuk olduğu Ardahan yollarından sorumlu Ardahan Valiliği İl Özel İdare Genel Sekreteri tozlu yol için dövüldü.

Alınan bilgilere göre geçtiğimiz günlerde ailesiyle birlikte Posof Mesire alanında piknik yapan Ardahan Genel Sekreteri Murat Bilal Emin kent ve köy yolları gibi bozuk olan mesire yolunda tozutarak hızla geçen bir aracın sürücü ve yanındaki ile tartıştı.

Genel Sekreter Emin’in bozuk yoldan hızla araç kullanan ve toz, torağı havalandıran sürücü ile tartışınca kavga çıktı. Kavga sonucu yüzünden aldığı darbe ile hastanelik olduğu öğrenilen Ardahan İl Genel Sekreteri yaşananları doğrularken kavganın bozuk olan yolların tozu yüzünden değil, mesire alanında hızla geçerek 4 yaşında ki oğlunu çarpan araç sürücüyü uyarması ardından yaşandığını belirtirken mesire alanında hızla araç kullanıp, tehlike yaratması yetmezmiş gibi oğlunu korumaya çalıştığı ailesinin yanında kendisine saldıranlar hakkında şikayetçi olduğunu söyledi.

Saldırganların Erzurumlu olduğunda belerten 14 Üyeli Ardahan Yerel Meclisinin Ardahan Damalı Genel Sekreter Murat Bilal Emin yollarının o kadar da bozuk olmadığını olanlarında İl Özel idare ekiplerince kış gelmeden yapılıp, onarılıp, asfaltlanacağını da sözlerine ekledi.

Polis Ardahan United’i

İngiliz United sanınca!..

Ardahan’da her yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Zafer Kupası Futbol Turnuvası” bu kez istenmeyen görüntülere sahne oldu. Turnuvanın son 16 çeyrek final turunda, Ünlü İngiliz futbol takımına özenen Ardahan United ile Ardahan  İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Polis Özel Harekat takımları arasında oynanan maç sırasında kavga çıktı.

Maçın ilerleyen dakikalarında başlayan kavga, uzun süre devam etti. Kavga sırasında birkaç oyuncu yaralandı ve statta bulunan ambulans ile yaralılar hastaneye kaldırıldı. Olayın ardından çok sayıda polis ekibi statta güvenlik önlemi alırken taraftarlar toplumun huzurunda sorumlu polisin polis arkadaşlarıyla yapılan karşılaşmada sporcu polislerin yanında yer alıp, karşı tarafa vatandaşa acımasızca davranmalarını kınarlarken, İl Emniyet Müdürü turnuvaya katılan TİM ve Polisleri turnuvadan geri çektiği öğrenildi.

GAZETECİLİK PARA ETMEYİCE

SİMİTÇİLİĞE ÖZENDİ AMA..

85 Milyonluk ülkede 500 bini spor, 500 bini At yarışı, Bulmaca, Magazin gazetesi olmak üzere ortalama 2 milyon günlük gazetenin ancak satıldığı, birçok sorunla baş başa olduğunu belirtip, muhalefetsizlikten yakınılan ülkede yaşayanların gazete bayisine gidip, günlük bir gazete almadan gazetecilerle ‘Satılık Basın’ diye suçlayan okumayı sevmeyen toplumunun sahiplenmediği ülkenin ve o toplumun sorunlarını karınca, kararınca dile getirmeye gazetecilerde her geçen gün zorlaşan gazeteciği terk ederek simitçi olmaya karar veren ve İstanbul’u terk edip İzmir’e giderek gevrek simitleri satarak meslek değiştiren gazeteci Sait Temur gibi başka işlere yöneldiler.

TEZGAH ONUN DEĞİLMİŞ..
Simit tezgâhının önünde görülen ve kendisi gibi ekonomik, sosyal ve siyasal bin bir sıkıntı ile karşı karşıya olan meslektaşlarınca fotoğraflanan eski gazeteci Sait Temur yaptığı açıklamada, Sevgili kardeşim keşke bu tezgah benim olsa. Bu tezgâh Alsancak’ta çok merkezi ve insan akımının olduğu bir noktada. Benim emekli maaşımdan fazla günlük cirosu var. “Bizim sandığımız” CHP’li belediyeler bana böyle bir yer vermezler, verseler bu işi yapmaktan onur duyarım ve ev sahibi olurum.’ diyerek simitçi olmaya bile razı olduğunu ancak buna da imkan tanınmadığını belirtti.

Gazetecilerin çoğu asgari geçim olanaklarından yoksun..
Gazeteciler Cemiyeti’nin Avrupa Birliği desteğiyle yürüttüğü Demokrasi için Medya / Medya için Demokrasi (M4D) Projesi kapsamında uzman araştırmacıların katkısıyla hazırlanan “2021 yılı Mesleki Memnuniyet Anketi” sonuçlarına bakıldığında karşımıza ilk çıkan gazetecilerin çalışma koşullarının oldukça kötüleşmiş olması olurken, aynı gazetecilerin çok çalışıp, az kazandıkları da gazetecilerin yaşadığı sorunların başında gelmekte.
Gazetecilerin kendilerini fiziksel, toplumsal, bireysel ve mesleki olarak yeniden üretebilecekleri zamanlar yok olurken aynı gazetecilerin geliri de bir hayli düşük.
Türkiye’de her üç gazeteciden ikisi aylık 15000 TL’nin altında bir kazançla yaşamak durumunda kalıyor. Bu açıdan bakıldığında başta emeklilerin olmak üzere işçi, memurun aldığı düşük maaşlarını kendisine dert edip, ülke gündemine taşıyan aynı gazetecilerin çoğunun asgari geçim olanaklarından yoksun olduklarını söylemekte mümkün.
Türkiye’de gazeteci olmanın tehdit, gözaltına alınma ya da yargılanma gibi kaygılar dolaysıyla tedirgin bir iş olmasının yanında ekonomik, siyasal ve mesleki kaygılar gazetecilerin gazetecilik yapmasının önünde ki en büyük engel.

KAMİL UCİ SPOR KULÜBÜ BAŞARI İÇİN YARIŞACAK..

ULUSLARARASI MARMARA CUP KARATE ŞAMPİYONASI KAMİL ÜCİ SPOR KULÜBÜ BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR ESENYURT’A İSTANBUL’TÜRKİYEYE ARMAĞAN OLSUN..

Müsabakalar yarın sabah İstanbul/Beylikdüzü spor kompleksi de başlıyor katılıp, izlemeniz  umuduyla saygılar.. Kamil Uci

Bloomberg ne yazmış?..

Amerikan medya kuruluşu, yazılım, veri ve medya şirketi Bloomberg daha yeni yayınladığı grafikte 12 ay içerisinde iç karışıklık yaşanması beklenen ülkeleri sıralamış ve Türkiye’yi liste başına koymuş.

Ve o bildik kızılca, kıyamet ve bu haberin altındakine, amacına, anlatmak istenene bakmadan saçma, salakça tepkiler arda arda gelmiş, gelmeye de devam ediyor.

Neymiş efendim.. ‘Amerikan medyası Türkiye’yi hedef alan haberlerine bir yenisini daha ekledi. Bloomberg, Türkiye oldukça sakin günler geçirirken, ‘iç karışıklık’ çıkacak iddiasını ortaya attı.

Amerikan medya kuruluşu, yayınladığı grafikte G-20 ülkelerinde iç karışıklık çıkması ihtimaline yer verdi.

Liste başına ise çok yüksek bir oranla Türkiye konuldu. Bloomberg’e sosyal medyada tepki yağdı.’ diyerek geçiştirilen ve üzeri kapatılmak istenen bu iddianın ciddiyetine anlamak için aynı günlerde yapılan iç siyasete ki son açıklamalara bakmak gerek.

Dünyada her geçen gün biraz daha artan milliyetçiliğin ateşlendiği ve ülke içinde ki milliyetçi geçinip, bu milleti karşı karşıya getirenlerin bilerek veya bilmeyerek yaptıkları bir iki son açıklamaya baktığımızda, ‘Kürt yoktur’ diyen Ümit Özdağ’ı, Ali Koç’un kendisini ziyaretinde 17-25 Aralık saatiyle görünen Devlet Bahçeli’nin saatle ilgili açıklama yapacağına 8 Milyon oy alan DEM’e yeniden yüklenip, ortağı olduğu iktidarında 11 maaş alanları görmeyip, DEM milletvekillerinin, ‘Maaşları ve hazine yardımı derhal kesilmeli ve AYM kapatılmalı’ tezini yenilemesini görürsünüz.

Ve bana göre ülkeye gelenlere de bu milliyetçi, kafatasçı gözle bakanların bin bir insandan oluşan Amerika’nın dayandığı Anayasasının ülke için sağladığı iç barışı ile dünyaya hüküm ettiğini anlamayanların Amerika yayın organına veya İsrail’e cola dökeceklerine dumanı tüten iç ateşlere benzinle değil, su dökseler Bloomberglerin bu yöndeki bu iddialı haberleri işte o zaman boşa düşer.

Ve bunun olması içinde milliyetçi, ülkesini seven diye geçinenlerin öncelikle kardeşinin diline ‘Bilinmeyen’ demeyen, onun işine, hakkına ayak oyunları ile çöküp,  kondukları gibi kin ve nefretle bakmadıklarını ortaya koymalılar. Bu yapıldığı takdirde Amerika ve diğer dış güçler denenler de avuçlarını yalar, kıçları üzerinde otururlar..

Bakın bunun en güzel anlatımı hiç bayatlamayan, toz tutmayan ve adeta bugünleri yazmış, kenara koymuş gibi güncel olan arşivimde bulduğum ve kukla bir atın gölgesini şahlanmış bir at olarak görenleri anlatmaya çalışan ‘İÇTEN VURULMAK!..’ başlıklı üç yıl önceki yazımda da anlatılmış.

İşte o yazı ve bu yazıda neyi anlatmak istediğimi anlamasını istediklerimin er geç takıldıkları içi boş milliyetçi, ulusalcı, kafatasçı havalarından vazgeçip, hatalarını anlamalarını isterken..

Neyse uzatmadan konumuzu anlatan bugünü bir kez daha anlatan üç yıl önce bugün yani 21 Ağustos’ta ele aldığım aşağıda ki yazımıza bırakalım..

İÇTEN VURULMAK!..

Afganistan’ın gerçeği olan ama bizde adına Kürt sorunu demektense terörist deyip, gerçekleri görmek istemediğimiz gibi Taliban’ın büyük direnişi ile geri döndüğü şu günlerde Afganistan gibi bir çok ülkenin, ailenin ve bin bir zorlukla ev kuran insanın içeriden vurulduğunu bir kez daha görmüş olduk.

Amerika ve ‘kapitalizmin önde gelenleri’ denen güçlerin “Demokrasi getireceğiz..” diyerek içeriden aldıkları destekle girdikleri Afanistan’ın yine bu güçler tarafından yani iç düşmanlarca terk edilip, dün terörist denen bugün ise iktidara gelen Afgan halkı destekli Taliban’a iktidarı teslim etmek zorunda kalmış ve Afgan halkının paralarını da uçaklara doldurarak kaçmışlardır.

Afganistan örnekli bir çok ülkeyi sayabileceğimiz şu dünyada insanların oluşturduğu ve her birinin kendisine göre birer devlet olan aileler arasında da yaşanır bu durum.

Her aile bireyinin iktidar kavgası verirken adeta iç düşmana dönüşüp, aileyi paramparça ederek düşman saldırılarına açık hale getirirler…

Bunun en bariz örneğini entrikalar merkezi olan Bizans’ta görmek gerekir..

Bol saraylı ve kendi iktidarı için kardeşinin başını kesen anlayışın yıktığı Osmanlı’da baş kaldıran Yeniçerileri anımsayarak…

Ermenilere Karabağ’ı kaptıran Elçibey-Aliyev iktidar yarışı gibi Libya’da ki aşiretlerin Irak ve Suriye’deki halkların, Afrika’daki siyah-beyaz yarışı ve buralarda yaşananları fırsata çevirip, iç çatışmalar çıkartarak kendi kanlarında boğulmalarına neden olan iç kavgalar dışardan gelenlere hep fırsat vermiştir.

Kısacası ağacın kurdunun kendi içinden olduğunu bizlere hatırlatan ata sözlerini es geçip, suçluyu dışarda aramak saflığından vazgeçerek Amerika’ya ve tayfasına kızmaktansa bu kapıyı açanların başını çekenlerin kendimiz olduğunu yani darmadağın olmuş devletlere ve ailelere bakmak yeter artar bile..

Resmi Gazete’de yayımlandı! Yurtdışından gelen ilaçlara…

16 Haziran 2023 Tarihli Haber

Gündem haberlerine geri dönecek olursak, politika dünyasında yaşanan gelişmeler büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Seçim süreçleri, siyasi liderlerin açıklamaları ve hükümet politikaları kamuoyunun dikkatini çekiyor.

Bir başka konu olarak, gündem haberlerinden bahsedelim: Teknoloji dünyasında yapay zeka ve otomasyon, iş dünyasında dönüşüm sağlıyor. Artırılmış gerçeklik uygulamaları, müşteri deneyimini geliştirerek perakende sektöründe fark yaratıyor. E-ticaret platformları, mobil ödemeler ve dijital pazarlama stratejileri de hızla gelişiyor. Sağlık sektöründe ise genetik testler, kişiselleştirilmiş tedavi yöntemlerinin gelişmesine katkı sağlıyor. Yapay zeka destekli teşhis sistemleri ve robotik cerrahi teknolojileri de sağlık alanında büyük bir dönüşüm yaratıyor.

Geçiş yapacak olursak, seyahat sektöründe ise alternatif tatil rotaları popülerlik kazanıyor. Doğa ile iç içe olan kamp tatilleri, yürüyüş turları ve bisiklet gezileri tercih ediliyor. Kültür turizmi ise tarihi ve arkeolojik mekanlara olan ilgiyi artırıyor.


Teknoloji ile entegre edilen turizm deneyimleri, seyahat severlere daha interaktif bir gezi deneyimi sunuyor. Ayrıca, yerel lezzetleri keşfetmek için gastronomi turları da tercih ediliyor.

Lorem ipsum gibi yapay metinler yerine, gerçek anlam taşıyan bu Türkçe metinleri kullanarak, demo sitenizi daha gerçekçi bir şekilde oluşturabilirsiniz. Bu metinler, tasarım ve içerik düzenlemelerinizi test etmenize yardımcı olacaktır. Sitenizi ziyaret eden kullanıcılar, gerçekçi içeriklerle etkileşime geçerek sitenizin işlevselliğini daha iyi anlayabilirler. Bu da potans

iyeliklerinizi artırabilir ve kullanıcıların sitenize olan ilgisini çekebilir.

Gündem haberlerine geri dönecek olursak, politika dünyasında yaşanan gelişmeler büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Seçim süreçleri, siyasi liderlerin açıklamaları ve hükümet politikaları kamuoyunun dikkatini çekiyor. Ekonomi alanında ise enflasyon, işsizlik oranları ve döviz kurları üzerindeki dalgalanmalar yakından izleniyor. Yatırımcılar ve iş dünyası, bu değişkenlerin etkilerini analiz ederek stratejilerini belirliyor. Ayrıca, sosyal sorumluluk projeleri ve sürdürülebilirlik girişimleri de iş dünyasında önem kazanıyor.

  • Yeni gelişmelerde hız oldukça arttı
  • Yapay zeka tüm kategorilerde önemli ilgi görüyor
  • Umutlandıran gelişmeler oluyor
  • Gündem özellikle spor ve sağlık
  • Haber akışlarında güzel bir akıcılık mevcut
  • Okuma seyri ve zevki gittikçe gelişiyor

Eğitim dünyasında ise dijital dönüşüm hızla ilerliyor. Online eğitim platformları, öğrencilere her yerden erişim imkanı sağlıyor. Uzaktan eğitim ve dijital sınıflar, öğrencilerin öğrenme süreçlerini destekliyor.

Takımlar Penaltı Kaçan Penaltı Kaçan
Fenerbahçe 17 2 7 1
Galatasaray 12 4 2 1
Adana Demirspor 10 3 8  
Beşiktaş 10 2 3 1
HangiKredi Ümraniyespor 10 1 10 1
Trabzonspor 9   6  
Fatih Karagümrük 8   10 3
MKE Ankaragücü 5 2 7  
Medipol Başakşehir 5 1 8 2
Fraport TAV Antalyaspor 4 1 6 2

Teknolojinin kullanımıyla birlikte öğretim metotları da değişiyor ve öğrencilere interaktif bir öğrenme deneyimi sunuluyor. Ayrıca, STEM eğitimi ve girişimcilik programları da gençlerin beceri ve yeteneklerini geliştirmeye yönelik çalışmalara öncelik veriliyor.

Lorem ipsum gibi yapay metinler yerine, gerçek anlam taşıyan bu Türkçe metinleri kullanarak, demo sitenizi daha gerçekçi bir şekilde oluşturabilirsiniz. Bu metinler, tasarım ve içerik düzenlemelerinizi test etmenize yardımcı olacaktır. Sitenizi ziyaret eden kullanıcılar, gerçekçi içeriklerle etkileşime geçerek sitenizin işlevselliğini daha iyi anlayabilirler. Bu da potans

  1. Yeni gelişmelerde hız oldukça arttı
  2. Yapay zeka tüm kategorilerde önemli ilgi görüyor
  3. Umutlandıran gelişmeler oluyor
  4. Gündem özellikle spor ve sağlık
  5. Haber akışlarında güzel bir akıcılık mevcut
  6. Okuma seyri ve zevki gittikçe gelişiyor

Sonuç olarak, bu örnek Türkçe metinler, demo sitenizin içeriğini gerçekçi ve anlamlı bir şekilde tamamlamanıza yardımcı olacak. Her bir paragraf, farklı konulara değinerek ziyaretçilerin ilgisini çekebilir ve sitenizin işlevselliğini test etmenize olanak sağlar. Gerçek anlam taşıyan metinler, kullanıcı deneyimini iyileştirebilir ve sitenizin profesyonel bir görünüm sunmasını sağlar.

DİĞER VİDEOLAR