Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

UNUTULAN ORMANLAR..

Baba/Kız Gazeteci Fakir Yılmaz ile Gazeteci Özlem Şeyma Yılmaz’ın birlikte hazırlatıp, uydu üzerinde yayın yapan ulusa tv TEMPO TV’de canlı olarak sundukları GAZETECİLERLE GÜNDEM bugün saat:15.00’da konuklarıyla birlikte yeniden ekranlarda olacak.

Ardahanlı Gazeteci Yusuf Yasin Şit geçirmiş olduğu kap rahatsızlığı dolaysıyla yatırıldığı hastanede açık kalp ameliyatına alındı.

Ameliyata gireceğini hemşeri gruplarında paylaşan Yasin Yusuf Şit okurları ve hemşerilerinden dua isterken son mesajında şöyle dedi.

‘Ve siyamı ersek ve bizi yarmak için yatırdılar.. Doktor ar süper. Genç ve yetenekli makinalar inanılmaz..’

OSB’YE 30 YILDA 1 ÇİVİ ÇAKILDI
ODA TEMELİYLE KAYIP OLDU!

Temeli 30 yıl önce atılan ama ülkenin yatırım yapılmayan tek Organize Sanayi Bölgesi olan Ardahan OSB’ye yapılacağı söylenen ‘Biyokütle Elektrik Santrali’ projesi al acele atılan temelde kaldı. ‘Yolu yok, kent merkezine çok uzak’ denerek başka yere taşınmak istenen Ardahan OSB’ye bugüne kadar bir çivi çakıldı, oda temelde kaldı.


Yatırım Teşvik Sistemi kapsamında illerin Sosyo Ekonomik Gelişmişlik Endeksi esas alınarak 6 yatırım teşvik bölgesinde olmasına karşı ne özel sektörün nede devletin işsizliği önleyecek, devam eden göçü durduracak bir yatırımı olmayan Ardahan’da temeli 1994 yılında atılan Organize Sanayi Bölgesinde yapılacağı söylenen projeler ne hikmetse bugüne kadar tamamlanamadı.


Bugün işlemeyen eski Hanak Yolu üzerinde bulunan Ardahan OSB gibi aynı bölgede bulunan Ardahan Et Entegre ve Ardahan Belediyesine ait Atık Su Arıtma Tesisi de adeta çürümeye terk edilmiş durumda. 

81 Kent arasında en çok intihar vakalarının yaşandığı iller arasında ilk sıralarda olan Ardahan son dakika da aldığı yeni bir intihar haberi ile bir kez daha sarsıldı.
Alınan bilgilere göre 27 yaşında olduğu tahmin edilen Ardahan Damallı bir genç kız İstanbul Şişli’de bulunan evinde kendisini iple asarak intihar ettiği öğrenildi.

İstanbul Şişli ilçesi Kurtuluş Mahallesinde oturduğu evinde ölü olarak bulunan Damal ilçesine bağlı Seyitöeren köylü olduğu öğrenilen Belgin Şander isimli genç kadının neden bunalıma girip, hayatına son verdiği konusunda soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

 
Bu yıl Damalı Derya Derdiyok’un sır dolu ölümü ile aynı vakaya benzer bir kaç olayın daha yaşandığı ve Damal’ı yasa boğan üzücü olayların bir diğer de Okan Baran isimli genç açık alanda merada hayvanlarının önünde çobanlık yaparken şimşek çarpması sonucu hayat veda etmişti.

Ardahan’da iki genç 2 gün ara ile hayata göz yumdu..

İstanbul’dan gelen yeni bir intihar vakası ile sarsılan Ardahanlılar kent merkezinde oturan iki genci kayı etmenin üzüntüsünü de aynı anda yaşıyor. Alınan bilgilere göre Ardahan Aras Edaş’ta çalıştığı ve uzun süredir rahatsız olduğu öğrenilen ve rahatsızlığından dolayı bir süredir tedavi gören Bülent Doğruyol’un ölüm haber ardından bugünde Ersin Başdemir, beklenmedi bir anda kalp krizi sonucu hayata göz yumduğu öğrenildi. 

Yeşil Göl..

‘Suyu hem içilir, hem yüzülebilir mavi gölü’ olarak bilinen Çıldır Gölü önüne geçilemeyen kirlenme yüzünden alt tabanı dolup, alt tabanı yosuna boğulunca alg (yosun patlaması) sonrası mas mavi suyu yeşile boyadı.


Doğu Anadolu’nun en büyük ikinci gölü olan ve Ardahan’da bulunan Çıldır Gölü, alg patlaması sonucuyla yeşile büründü.  
Su kaynaklarının hızla azalması, kirlenme ve sıcaklıklardaki aşırı artış, göllerde dipte biriken mavi-yeşil algleri yüzeye çıkarıyor.

Göldeki alg patlamasını görüntüleyen vatandaşlar, göl yüzeyini yeşil bir tabakanın kapladığını ve su azaldıkça renginin de yeşile döndüğünü belir İklim değişikliğinin neden olduğu bu gelişmenin gölde yürütülen turizm faaliyetlerinin sekteye uğratmasından endişe duyuluyor.

Çıldır Gölü’nün yüzeyini kaplayan yeşil renk, kıyılarda balçık ve peltemsi bir hal almaya başladı. Bölgeyi ziyaret eden turistler yeşil renkte olan gölü görünce şaşkınlıklarını gizleyemezken, küçük çocuklar yeşil renge boyanan gölün tadını çıkarmaya devam ediyor.

Onca fidanı unutan toplum
Dilan’ı da, Narin’i de unutur!

Önce paravan şirketlerden gerçekte olmayan mal alışı yapmak ve daha sonra bunları sahte belgelerle başka şirketlere satmakla suçlanan Dilan Polat olayı ardından 19 gündür kayıp olan ve bir çuvalın içinde cansız bedeniyle bulunan Narin’in olayına kilitlenen kamuoyu başta ‘genişletme, yenilime’ adı altında süren yeşil fidanları katliam denecek derecede kesimi olmak üzere bunlara benzer ülke gündemini yakından ilgilendiren bir çok şeyi de kısa sürede unuttu.


Ardahan’ın Göle İlçesine başlayan ve hala devan eden orman kesiminin kent merkezinin dibin de olan Çamlıçatak (Gölebert) ve diğer ormanlık alanlarda devam ederken ‘Orman platformu’, ‘Doğayı çok seven stk’lar’ rollerini oynayanlar da oynadıkları oyun bitmişçesine bir anda susup, kenara çekildiler.


Ardahan merkez de ki sivil toplum kuruluşlarının yanında bölgede ki basın ve medyanın oralı olmadığı, il dışında ki çok doğa sever (!) stk’ların sanalla da ki bir iki tepkisinden sonra unutulan Ardahan’a meşe, Göle’ye yeşil adını veren orman kesimleri ara verilmeden devam ederken, katliam derecesine varan bölgenin diğer önemli bir simgesi hayat veren yeşil çamların kesimlerde kesim, taşıma ve bir iki ağaç dalı almakla kendilerini karşı sayan orman köylüler ve bir çok konuya olduğu gibi orman kesimine de sesiz kalan muhtarlarda yaşanan onca olumsuzu iki gün hatta iki saat içinde unutanlar kervanında olmaya devam eder ülkede.

Dilan’ı bıraktık.. Ama MANASIZ!
Narin’i bulduk.. Ama CANSIZ!..

Ülke gündeminde olan iki olayın biri, can sıkıcı, anlamsız denebilecek bir sonuçla sonuçlanırken diğeri ise günler sonrası can yakıcı bir sonuçla çuval içine konulmuş cansız bir minik bedenin bulunması ile sonuçlandı.

Örgüt kurma’, ‘Örgüt yapısı içinde suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama’ ve ‘Yasadışı bahis’ suçlarından tutuklanan ve 27 yıla kadar hapsi istenen Dilan Polat’ın ve suç ortağı denen eşinin beklenmedik bir anda serbest bırakıldığı ülkede 19 gündür kayıp olan 8 yaşında ki kız çocuğu Narin bir çuvalın içinde cansız bedeniyle bulundu.
Kara para akladıkları iddiasıyla 40’ar yıla kadar hapisleri istenen Batmanlı Dilan ve Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 28 sanığın yargılandığı davada, mahkeme tüm sanıklar için tahliye kararı verdi.

Diyarbakır’da kaybolan 8 yaşındaki Narin’den acı haber geldi. 21 Ağustos’tan bu yana aranan Narin Güran’ın cansız bedeni köye 1,5 kilometre uzaklıktaki Eğertutmaz deresinde bulundu. Mahalleye giriş çıkışlar yasaklanırken Narin’in cansız bedeni, otopsi için Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Narin’in dere kenarında çuval içerisinde bulunduğunu ve ilk bulgulara göre, çuvalın üzerinin şüphe uyandırmaması için taşlarla ve dallarla doğal bir görüntü verildiğini açıkladı.

Dilan’a pas.. Narin’e yas..

Yaşı bir hayli uzamış Arap kralına yasa tutmakla başlayıp, İsrail’in İran’ın kalbinde vurup öldürdüğü Hamas lideriyle devam eden yasların tartışılmaya devam ettiği ülkede paravan şirketlerden gerçekte olmayan mal alışı yapmak ve daha sonra bunları sahte belgelerle başka şirketlere satmakla suçlanan Dilan Polat ve tayfası sevindiren pasın nasıl bir sonuçla sonuçlanacağını beklerken Diyarbakır (Amed) de gelen kara haber ile ülke olarak adeta gol yitiyorduk.
Çünkü, 8 yaşında ki Narin için resmi olmasa da samimice hep birlikte yas tutuyorduk.. 

Kitaplar tamam da..

Ya defterler, kalem, önlük, yakalık ve yemek?!

‘Yenilenen sıraları, sıraların üstünde sahiplerini bekleyen ders kitaplarıyla Ardahan, 2024-2025 eğitim öğretim yılına hazır!’ sloganıyla yeni eğitim, öğretim sezonuna hazır olduklarını sanal ortamda paylaşan Ardahan İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, ‘Kitaplar hazır’ diyerek sınıflarla birlikte paylaşımını gören veliler ‘Ya defterler, kalem, önlük, yakalık, ulaşım ve yemekler’ diyerek maliyetlere dikkat çekerek, Milli Eğitim hazır da ya biz? dedikleri görüldü.

19 Binin üzerinde öğrenci, Bin 300’e yakın öğretmenin 2024-2025 Eğitim/Öğretim Sezonuna merhaba diyecek olan Ardahan İl Milli Eğitim ve İlçe Müdürlükleri sezona hazır olduklarını belirtirlerken, öğrenci velileri yaşanan ekonomik sıkıntılarına yenilerinin ekleneceği eğitim masrafı dolaysıyla kara kara düşünmekteler.
Okullara adım atacak olan öğrencilerinin bütçelerine getireceği yükü nasıl aşacaklarını düşündüklerini belirtirlerken İl Milli Eğitim’in devletin yanı sıra veli olan kendilerinde ‘Kayıt parası’ adı altında aldığı paralarla ‘Kitaplar hazır’ derken kendilerine yüklenen onca eğitin masrafına karşılık olarak ‘biz nasıl hazırlayacağız?’ diye soramadan edemediler.  

ARDAHAN BAROSUNA KADIN BAŞKAN ADAYI

Önümüzde ki ay içinde kongreye gitmeye hazırlanan Ardahan Barosu’na kadın başkan aday.
‘Adalet için meslektaşlarım için, Toplumumuz içim değişim zamanı’ sloganı ile önümüzde ki ay yapılması beklenen Ardahan Barosu’na Başkan Adayı olduğunu açıklayan Avukat Baran Çoban başta kadın Avukatlar olmak üzere 60’a yakın Avukat meslektaşımla birlikte oluşturacakları yönetimle en iyisini yapmak için Ardahan Baro Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.
Ardahan Baro Başkan Adayı Baran Çoban’ın başkan adaylığını şu açıklama ile ilan etti..

‘Değerli Meslektaşlarım;
Mesleğimize, adalet sistemimize ve toplumumuza hizmet etmek için çıktığım bu yolda, baro başkanlığına adaylığımı açıklamaktan gurur duyuyorum.
Hepimiz biliyoruz ki, hukuk sadece bir meslek değil, aynı zamanda toplumsal düzenin ve adaletin teminatıdır.
Ancak, hukuk sistemimizin ve mesleğimizin karşı karşıya olduğu zorluklar her geçen gün artmaktadır.
Avukatların haklarının korunması, mesleki bağımsızlığın sağlanması ve adalete erişimin güçlendirilmesi gibi hayati konularda güçlü bir baroya her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır.
Adaylığımın temelinde değişim arzusu bulunmaktadır. Değişim, sadece bir kelime değil, baromuzu daha güçlü, daha etkili ve daha kapsayıcı bir kurum haline getirme kararlılığımdır.
Bugün, mesleğimizin ve toplumumuzun içinde bulunduğu koşulları daha iyi anlamak, daha dinamik çözümler üretmek ve hep birlikte daha aydınlık bir geleceğe doğru ilerlemek için bu değişime ihtiyaç duyuyoruz.
Baromuzun, avukatların haklarını her platformda savunan, adaleti her kesime eşit ve etkili bir şekilde ulaştıran, mesleki gelişimi destekleyen ve toplumsal sorunlara duyarlı bir kurum olması gerektiğine inanıyorum. Eğer sizlerin desteğiyle başkanlık görevine layık görülürsem, şu başlıca hedeflere odaklanacağım:
1. Avukatların Haklarının Güçlendirilmesi
2. Adalete Erişim
3. Mesleki gelişim
4. Baronun Şeffaflığı ve Katılım
Bu yola çıkarken en büyük güvencem hukukun üstünlüğüne inanan ve bunun korunması adına hareket eden siz değerli meslektaşlarımsınız.
Baromuzu hep birlikte, dayanışma içinde yenilikçi ve etkili bir yapıya dönüştürebiliriz.
Sizlerin desteğiyle, mesleğimizin onurunu ve adaletin gücünü daha da ileriye taşıyacağımıza inanıyorum.
Gelin, birlikte değişimi gerçekleştirelim ve baromuzu daha güçlü bir geleceğe taşıyalım.
Adalet için, meslektaşlarım için, toplumumuz için… değişim zamanı!
Teşekkür ederim.
Av. Baran Çoban
Ardahan Barosu Başkan Adayı

Baydar: Satılmadığı için hayvan sayısı arttı!

Yaşanan ekonomik sıkıntının belirsizliğini devam ettiği şu günlerde 400 ila 470 bin arasında hayvan sayısı bulunan Ardahan’da bu sayının bir hayli arttığına dikkat çeken Ardahan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Veteriner Hekim Yunus Baydar yaşanan artışın tüccarın gelmemesi dolaysıya olduğunu belirtti.
Baydar, hayvan sayısının artmasının birinci nedeni hastalıklara karşı alınan önlemlerin sonuç vermesinin yanı sıra her yıl bu aylarda başka illerden Ardahan’a gelip, hayvan alan tüccarların son aylarda gelmemesi olduğunu söyledi.


Ardahan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Başkanı Veteriner Hekim Yunus Baydar bunun yaklaşan kış öncesi yem sıkıntısının da neden olacağına da dikkat çekti.
Baydar, tüccarın gelmemesi dolaysıyla satılmayan hayvanların yetiştiricilerinin elinde kaldığını belirttiği açıklamasında, yaşanan hayvan artışıyla bugün Ardahan’da büyükbaş hayvan sayısının 500 bini, Küçükbaş hayvan sayısının ise 300 bini bulmasın tahmin ettiklerini bunun da yaklaşan kış aylarında içeri girecek olan hayvanlara verilecek olan yem de sıkıntı yaratacağını da söyledi.


Tüccar olmadığı için hayvan meydanlarında yapılan alış, verişlerin Ardahanlılar arasında döndüğünü belirten Ardahan DSYB Başkanı Baydar bazı araçlar aracılığıyla Ardahan’a gelmeden hayvan ısmarlayan tüccarların kent geneline gelmemesi halinde kışa kadar bu sayının daha da artabileceğini de belirtti.
Türkiye hayvan varlığının %2,5’ini oluşturan hayvan sayısı ile 81 kent arası da kırmızı et deposu konumunda olan Ardahan’da bir kesimhanenin şart oluğuna da dikkat çeken DSYP Başkanı Veteriner Hekim Yunus Baydar kesimhane ile birlikte soğuk et depoları ve taşıma araçları olması halinde hayvanların Ardahan’da kesilip, diğer illere lop et olarak gönderilebileceğini de belirterek kavurma yapıyoruz’ şowlarıyla bu işin olmayacağını da işaret etti.

Merkepler Koyunpınar’dan
içme suyu taşır İnsanlara!..

Bir çok köyü ay sonunda faturalarını ödemekten zorlandıkları elektrikli pompa ile içme su ihtiyaçlarını karşıladıkları Ardahan’ın Hanak ilçesine bağlı en büyük köylerinden Koyunpınar köylüleri, şebeke suyu yetmeyen köylerine adını veren Koyunpınar’dan Merkeplerle taşıdıkları sularla içme sularını karşılamaya çalışıyor.
Ardahan’a Hanak ilçesine 24 kilometre uzaklıktaki Koyunpınar (Saskara) köyü sakinleri, yetersiz su şebekeleri dolaysıyla yeterli su alamayınca köy merkezine 1 kilometrelik mesafede olan köye adını veren Koyunpınar adlı çeşmede eşek sırtında içme suyu taşıyarak karşılıyorlar.
Ardahan’ın Hanak ilçesine bağlı Alevi köyü Koyunpınar köyünde, şebeke suyu yeterli olmayınca sebebiyle köylüler, su ihtiyaçlarını çeşmelerden eşeklerle su taşıyarak karşılıyor.


Hayvanlar sayılmadan Hane sayısına göre yapılan ve evlere bağlanan içme suyunun yeterli ve temiz olmaması nedeniyle bazı evlere 3, bazılarına 1 kilo metre uzaklıktaki Koyunpınar adlı köy çeşmesinden su ihtiyaçlarını karşılayan vatandaşlar Yıl 2024 halimiz hala bu’ diyerek yıllarıdır bir çözüm bulunmayan hayati değere taşıyan sorunlarına isyan etmekteler.
Koyunpınar köylüleri yaşadıkları sıkıntıyı, ‘Allahtan eşeklerimiz var. Suları eşeklerle taşıyoruz. Eskiden sürekli omuzlarımızda getiriyorduk. Şimdi artık su taşımak çok kolay. Eşeklerle su taşıyoruz. Omuzla su taşımak artık eskilerde kaldı. Artık eşek var.’ diyerek yaşanan durum karşısında kendilerini teselli ettikleri de dikkat çeken ayrı bir noktaydı.

Tarihi binanın hissedarı Gülşen İskit:

Kimse orya çökemez ve yakında da güzel şeyler olacak!..

Ardahan kamuoyunun, ‘Bu binayı Öztürkler mi yaptırdı, Karacalar mı?’ diye merak ettiği Ardahan’ın tarihi simgesi binası konusunda bir açıklama yapan Gülşen İskit ‘Siz rahat olun oraya kimse çökemez yakında güzel şeyler olacak’ dedi.


Tarihi binanı hissedarlarından Hacı Öztürk’ün kızı olduğunu belirten ve Son Vilayet isimli gazetemizin ‘Bu binayı Öztürkler mi yaptırdı, Karacalar mı?’ manşetine taşıdığı haberi üzerine bir açıklama yaparak, ‘Siz rahat olun oraya kimse çökemez yakında güzel şeyler olacak’ diyen İskit, ‘Bu binayı Öztürkler mi yaptırdı, Karacalar mı?, Bu tarihe kim çökmek istiyor?’ başlıklı haberimize yönelik bir açıklama yaptı.Ardahan’da ki tarihi simgesi binanın asıl hissedarlarından olduğunu açıklayan ve ‘Kimse oraya çökemez’ diyen Gülşen İskit yaptığı yazılı açıklaması aynen şöyle;
Merhaba..

Ben Gülşen İskit, Karaca soyadını reddedip Öztürk soyadını alan Hacı Öztürk ün kızıyım yani Akoş Ķaraca’nın kardeşi Hacı Öztürk hissedar olmasına rağmen adı hiç geçmez, nedenini onlar daha iyi bilir. Bu binayı Dedem Abdullah Ağa yaptırmış ondan kalan miras, önce Akoş Karaca sonrada Memet Karaca oranın gelirinden yararlandılar, bina çöplük haline gelene kadar, Daha sonra ben devreye girdim, dükkanlarda 3 kamyon çöp attım orada olmama dahi tahammül edemeyen Memet Karaca şikayetiyle Sulh ceza mahkemesinde 5 yıl hapis cezası ile yargılandım ve BERAAT ettim.

Daha sonra Levent Bilgili tamir ve tadilat yaptı ben Memet Karaca’yı şikayet etmedim, hatta Levent bey in ruhsat alması için yardım ettim. Oranın ayakta kalması için Turizm Bakanlığından taleplerim var, siz rahat olun oraya kimse çökemez yakında güzel şeyler olacak saygılarımla..
Gülşen İskit
Ardahan’ın Tarihi Simgesi Binanın Hissedarı

Bu binayı Öztürkler mi yaptırdı,

Karacalar mı?

Ardahan’ın tarihi simgelerinden olan ve ilgisizlikten çökmeyle yüz yüze olan Ardahan’da ki tarihi Rus yapımı binanın kim yaptırdığı ve kime ait olduğu tartışılmakta.
Birçok ailede olduğu gibi bu binanın sahipleri olduğunu iddia edip, sık sık karşı karşıya gelen ailelerden olan Öztürk ve Karaca ailesi binanın sahibin kendileri olduğunu savunsalar da yıllardı süren davalarla binanın kime, hangi soy ismine sahip olduğu bir türlü netlik kazanamazken binanın Öztürk ailesine ait olduğu söylense de Karaca ailesinin daha çok ‘bizim’ dediği görülmekte. 
Yıkılmaya yüz tutan bir esnada Levent Bilgili isimli iş insanının sahiplenerek yıllarca Şehir Kulübü olarak işletilen bölümünü karalayıp, büyük bir masraf yaparak adeta tamamen yıkılmasının önüne geçtiği Ardahan’da ki tarihi bu binayı Ruslardan alanın Öztürk ailesinin şu an hayatta olmayan büyüğü olduğu biliniyor.
Bir dönem Asker karargah olarakta kullanılan, sonra PTT olan ve Şehir Kulübü olarak bilinen kıraathanenin olduğu binanın bir bölümünde şimdi alanında marka bir firmanın adını taşıyan pastanene, restoran bulunurken, boş olan diğer bir çok alanının bakımsızlıktan girilemez bir durumda.
 
**BU TARİHE KİM ÇÖKMEYE ÇALIŞIYOR?
Başta kiracıları olmak üzere bazı kişilerin sahipsiz olduğunu düşünüp, çökmeye çalıştıkları da bilinen binanın asıl sahiplerinden olan ve Şehir Kulübü denen bölümü baştan ağasıya yenileyen Hacı Öztürk’ün oğlu Attila Öztürk’te hayata göz yumunca kız kardeşleri ve diğer yakınları kira almaktan öte bir şey yapmadıkları gibi bu binanın Öztürk ailesinin mi, Karaca ailesinin mi hala netlik kazanmamış.
Öztürk’ün kız kardeşi olan ve binanın babasına ait olduğunu ama birlerinin sanki kendilerininmiş gibi davranıp caka satarlarken Öztürk soy isminden neden rahatsız olup, soy ismi değiştirdiklerini kamuoyuna açıklamalarını isterim’ diyerek Hacı Öztürk’ün olan binanın asıl mirasçılarının kendileri olduğunu belirterek babasının olan binaya sahiplenmeye kalkanlara tepki gösterdi. 

MAHMUT ŞENEL’DEN TEŞEKKÜR ve DAVET

Permisan Perde Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı, Ardahanlı İş insanı Mahmut Şenel geçtiğimiz günler içinde hayata göz yuman Elmas Şenel’in vefatı dolaysıyla kendisini ve Şenel ailesini yalnız bırakmayan tüm dost, eş, arkadaşa teşekkür etti.
Gazetemiz aracılığı ile acı günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür eden ve ablası hayrına verilecek olan yemeğe herkesi davet eden Permisan Perde Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı, İş insanı Mahmut Şenel Ailemizin ablası, annesi, kız kardeşimiz Elmas Şenel’in cenazesine bizzat katılan, telefon açıp, baş sağlığı mesajı atanlara bir kez daha tek tek teşekkür ederken ablamın hayrına vereceğimiz yemeğimize tüm dostlar davetlidir.’ dedi.


Ardahan Kinzodamal (Bağdeşen) köylü 73 Yaşında ki 4 çocuk annesi , Mahmut Şenel’in ablası olan Elmas Şenel vefatı ardından İstanbul Çengelköy Hekimbaşı mezarlığında yoğun bir katılım ile toprağa verilmişti. 

ŞENEL AİLESİ ve PERMİSAN ADINA
ACIMIZI PAYLAŞAN HERKESE TEŞEKKÜRLER..
diyen Permisan Perde Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı, Ardahanlı İş insanı Mahmut Şenel bu acı günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan iş dünyasında ki arkadaşlarına, firma yetkililerine de ayrı ayrı teşekkür etti.
Aynı zamanda perde sektöründe marka İstanbul ve ülke genelinde olan Permisan Perde Sistemlerinin başında olan bir isim olarak bilinen İş insanı Mahmut Şenel dost, akrabalarının yazı sıra başta kendi köyü Bağdeşen Derneğine olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşlarına, siyasi parti temsilcilerine, cenaze törenlerinde kendilerine yardımcı olan belediye, cami ve mezarlık yetkililerine de Şenel Ailesi olarak tek tek teşekkür ettiklerini de sözlerine ekledi.

Mahmut Şenel’e ulaşmak için Telefon: +90 532 595 11 07

ÂMÂ AMA YAĞMURA RAĞMEN
ZURNAYİ YAMAN KONUŞTURUYOR!..

Bir taraftan bahardan bu yana az etkincilikleri, düğün dernek derken diğer bir taraftan yaklaşan kış öncesi çayır ve tarlalarında ki ürünleri toplamaya çalışan Ardahanlılar, yaşadıkları acı günlerini azda olsa unutturan mutlu günlerinde davul zurna eşliğinde en iyi şekilde yapmaya çalışıyorlar.

Yaklaşan kara ış ve açılmaya hazırlanan okullar öncesi düğünlerini de tamamlamaya çalışan Ardahanlılar, Âmâ olan görme engelli gözlerine rağmen güçlü sezgileri ve nefesiyle çağrıldığı her düğünü coşturan Murat Avcı’nın zurna ve tüm gücüye tokmakladığı davulları eşliğinde bolca halay çekerek, yıl boyunca biçtikleri çayır ve tarlaların yorgunluğunu üzerlerinde atıyorlar.

Çocuğunun elini tutup, davet edildiği düğünlerde kazandığıyla geçinen Ardahanlı, görme engelli Murat Avcı’nın yağmurlara rağmen düğünlerin de gerçekleştiği Ardahan’da son gittiği düğünde dışarıda yağmur yağdığı halde çaldığı zurnasıyla davetlileri coşturup, yağmur altında halay çektirmeyi bir kez daha başardı. Orkestraları kıskandıran güzellikte zurna çalıp, davul tokmaklaysan Murat Avcı 51 yaşına karşın bir çok gençte olmayan nefes ve sezgi ile düğünleri coşturmaya devam ediyor.

Şampiyonlar Ligi’nin en başarılısı Real Madrid

16 Haziran 2023 Tarihli Haber

Real Madrid, UEFA Şampiyonlar Ligi kupasını tam tamına 14 kez kazanarak, bu prestijli turnuvanın en başarılı takımı olarak tarihe geçmiştir. İspanyol devi, bu alanda rakiplerine kıyasla açık ara bir üstünlük sergilemektedir. Bu muhteşem başarılarıyla Real Madrid, Avrupa futbolunda bir efsane haline gelmiş ve müzesine yerleştirdiği bu 14 kupayla futbol dünyasına büyük bir iz bırakmıştır.

Özellikle oversized kesimler ve katmanlı giyim tarzı popülerliğini sürdürüyor. Aksesuar olarak ise altın ve gümüş tonlarında geometrik şekilli takılar tercih ediliyor. Ayakkabılarda ise platform tabanlı modeller gözde bir seçenek haline geldi.

Sağlık alanında büyük bir dönüşüm

Bir başka konu olarak, gündem haberlerinden bahsedelim: Teknoloji dünyasında yapay zeka ve otomasyon, iş dünyasında dönüşüm sağlıyor. Artırılmış gerçeklik uygulamaları, müşteri deneyimini geliştirerek perakende sektöründe fark yaratıyor. E-ticaret platformları, mobil ödemeler ve dijital pazarlama stratejileri de hızla gelişiyor. Sağlık sektöründe ise genetik testler, kişiselleştirilmiş tedavi yöntemlerinin gelişmesine katkı sağlıyor. Yapay zeka destekli teşhis sistemleri ve robotik cerrahi teknolojileri de sağlık alanında büyük bir dönüşüm yaratıyor.

Geçiş yapacak olursak, seyahat sektöründe ise alternatif tatil rotaları popülerlik kazanıyor. Doğa ile iç içe olan kamp tatilleri, yürüyüş turları ve bisiklet gezileri tercih ediliyor. Kültür turizmi ise tarihi ve arkeolojik mekanlara olan ilgiyi artırıyor.


Teknoloji ile entegre edilen turizm deneyimleri, seyahat severlere daha interaktif bir gezi deneyimi sunuyor. Ayrıca, yerel lezzetleri keşfetmek için gastronomi turları da tercih ediliyor.

Lorem ipsum gibi yapay metinler yerine, gerçek anlam taşıyan bu Türkçe metinleri kullanarak, demo sitenizi daha gerçekçi bir şekilde oluşturabilirsiniz. Bu metinler, tasarım ve içerik düzenlemelerinizi test etmenize yardımcı olacaktır. Sitenizi ziyaret eden kullanıcılar, gerçekçi içeriklerle etkileşime geçerek sitenizin işlevselliğini daha iyi anlayabilirler.

iyeliklerinizi artırabilir ve kullanıcıların sitenize olan ilgisini çekebilir.

Gündem haberlerine geri dönecek olursak, politika dünyasında yaşanan gelişmeler büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Seçim süreçleri, siyasi liderlerin açıklamaları ve hükümet politikaları kamuoyunun dikkatini çekiyor. Ekonomi alanında ise enflasyon, işsizlik oranları ve döviz kurları üzerindeki dalgalanmalar yakından izleniyor. Yatırımcılar ve iş dünyası, bu değişkenlerin etkilerini analiz ederek stratejilerini belirliyor. Ayrıca, sosyal sorumluluk projeleri ve sürdürülebilirlik girişimleri de iş dünyasında önem kazanıyor.

  • Yeni gelişmelerde hız oldukça arttı
  • Yapay zeka tüm kategorilerde önemli ilgi görüyor
  • Umutlandıran gelişmeler oluyor
  • Gündem özellikle spor ve sağlık
  • Haber akışlarında güzel bir akıcılık mevcut
  • Okuma seyri ve zevki gittikçe gelişiyor

Eğitim dünyasında ise dijital dönüşüm hızla ilerliyor. Online eğitim platformları, öğrencilere her yerden erişim imkanı sağlıyor. Uzaktan eğitim ve dijital sınıflar, öğrencilerin öğrenme süreçlerini destekliyor.

Takımlar Penaltı Kaçan Penaltı Kaçan
Fenerbahçe 17 2 7 1
Galatasaray 12 4 2 1
Adana Demirspor 10 3 8  
Beşiktaş 10 2 3 1
HangiKredi Ümraniyespor 10 1 10 1
Trabzonspor 9   6  
Fatih Karagümrük 8   10 3
MKE Ankaragücü 5 2 7  
Medipol Başakşehir 5 1 8 2
Fraport TAV Antalyaspor 4 1 6 2

Teknolojinin kullanımıyla birlikte öğretim metotları da değişiyor ve öğrencilere interaktif bir öğrenme deneyimi sunuluyor. Ayrıca, STEM eğitimi ve girişimcilik programları da gençlerin beceri ve yeteneklerini geliştirmeye yönelik çalışmalara öncelik veriliyor.

Lorem ipsum gibi yapay metinler yerine, gerçek anlam taşıyan bu Türkçe metinleri kullanarak, demo sitenizi daha gerçekçi bir şekilde oluşturabilirsiniz. Bu metinler, tasarım ve içerik düzenlemelerinizi test etmenize yardımcı olacaktır. Sitenizi ziyaret eden kullanıcılar, gerçekçi içeriklerle etkileşime geçerek sitenizin işlevselliğini daha iyi anlayabilirler. Bu da potans

  1. Yeni gelişmelerde hız oldukça arttı
  2. Yapay zeka tüm kategorilerde önemli ilgi görüyor
  3. Umutlandıran gelişmeler oluyor
  4. Gündem özellikle spor ve sağlık
  5. Haber akışlarında güzel bir akıcılık mevcut
  6. Okuma seyri ve zevki gittikçe gelişiyor

Sonuç olarak, bu örnek Türkçe metinler, demo sitenizin içeriğini gerçekçi ve anlamlı bir şekilde tamamlamanıza yardımcı olacak. Her bir paragraf, farklı konulara değinerek ziyaretçilerin ilgisini çekebilir ve sitenizin işlevselliğini test etmenize olanak sağlar. Gerçek anlam taşıyan metinler, kullanıcı deneyimini iyileştirebilir ve sitenizin profesyonel bir görünüm sunmasını sağlar.

DİĞER VİDEOLAR