Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şoförü ölen başkanın bu kez arabası kazada pert oldu! Başka kazada 1 ölü!

MAAŞLARI ÖDEYEMEYEN BAŞKAN AUİDİ A LONG ALIYOR!.. Geçtiğimiz günlerde yaşanan ve CHP’li Ardahan Belediye Başkanın korumalığının yanı sıra şoförlüğünü de yapan bir kişinin ölümüne neden olan bıçaklama olayı arından Bursa’ya gönderilen Güntay Hoş’un cenazesinin törenine resmi makam arabasıyla Bursa’ya giden belediye başkanının makam arabası trafik kazası geçirip, pert olduğu öğrenildi. Bıçaklama olayında olduğu gibi belediye başkanın olmadığı ve kimsenin yaralanıp, ölmediği öğrenilen kazada kullanılmaz hale gelen milyonluk makam aracının yerine yeni bir aracın alınmak üzere olduğu da öğrenildi. Çalışanlarının maaşlarını ödemekten zorlanan ve tasarruf tedbirlerinin uygulamada olduğu şu sırlarda belediyenin alacağı yeni aracın Auidi A Long olduğu da ileri sürüldü.
Öte yandan Ardahan’da traktör römorkuna arkadan çarpan motosikletin sürücüsü Yıldıray Çeğil (22), ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.
Kaza, akşam saatlerinde Ardahan-Kars karayolu üzerine de buluna ve Göle’de ki gibi ormanları doğranmaya devam eden Çamlıçatak (Gölebert) köyü mevkiinde meydana geldi. Yıldıray Çeğil motosikletiyle ilerlerken, A. A.’nın kullandığı traktörün römorkuna arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle ağır yaralanan Çeğil, olay yerine çağrılan sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapıldıktan sonra ambulansla Ardahan Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan Yıldıray Çeğil, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

SERV-ET Yakında hizmetinizde.. Mevlut Bozkurt 0 533 811 73 50

KONKORDATO İSTEYEN OTO GALERİ’YE KOMİSER ATANDI!

Ülke genelinde olduğu gibi Ardahan’da iflas noktasında olan bir çok firmanın başını çeken AKTÜRK OTO GALERİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ ve SELÇUK AKTÜRK-AKTÜRK OTO GALERİ (ŞAHİS ŞİRKETİ)’lerine komiser atandı.


ARDAHAN 1. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ (ASLİYE TİCARET MAHKEMESİ SIFATIYLA)NDEN BAŞKANLIĞI’nca alınan karar gereği içine girdiği ekonomik sıkıntı dolaysıyla Konkordato isteyen oto galerinin başına Geçici komiser olarak Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Murat YILMAZ’ın atanmasına karar verildi.

ARDEM Şirketler grubu,

yatırımlarını durdurma kararı aldı..

ARDEM Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Güven Demir, Ardahan’daki yatırımlarını durdurma kararı aldıklarını söyledi.

ARDEM Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Güven Demir, Ardahan’daki yatırımlarını durdurma kararı aldıklarını söyledi.  Ardahan’da gıda ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren ARDEM gruptan yatırımlarını durdurma kararı kamuoyunda şok etkisi yarattı. Ardahanlı iş insanı ve siyasetçi Güven Demir, konu hakkında sosyal medya hesabından yaptığı açıklama da, bazı kesimler tarafından şirketlerine yönelik sermaye düşmanlığı yapıldığına vurgu yaptı.

Demir, “ARDEM grup ailesi olarak yapımı için taahhütte bulunduğumuz inşaatları teslim ettikten sonra bu şehrin gelişmesi için planladığımız tüm yatırımlarımızı durdurma kararı almış bulunmaktayız. Şirket olarak tüm kazancımızı bu şehre değer katmak adına büyük riskler alarak ve daha çok maddiyat kazanma fırsatımız olmasına rağmen baba ocağına olan vefa borcumuzu ödemek adına yaptığımız fedakârlıkların, bazı güruhlar tarafından yıldırma, engelleme, elindeki kamu gücünü kin, nefret ve sermaye düşmanlığı yaparak, intikam hırsı ile karşılaştığımız engellemeler şevkimizi kırmış ve böyle bir karar almamıza sebebiyet vermiştir” açıklamasında bulundu.

ARDEM: KONKARDO İLAN ETMEDİK!..

Ülke genelinde olduğu gibi Ardahan’da da gün geçtikçe etkisinin en derin şekilde his edilemeye devam ettiği şu günlerde bir otomotiv firmasının konkordato ilan ettiğini öne sürmesi ile sarsılan bir çok alacaklının mağdur olurken, Ardahan Belediyesi ile yaşanan bir sorun üzerine yaşananları kamuoyuna aktaran
Ardahan’da gıda ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren Ardem Entegre Tavukçuluk ve İnşaat Grubu açıklamalarının yanlış anlaşıldığını belirtip, güçlü sermayesi ile ayakta olan firmalarının konkordato ilan ettiği yönünde yanlış anlaşılmıştır diyerek yaptıkları açıklamalarının konkordato ilan ettiğine değil, kamuda yani bürokraside yaşadıkları sıkıntıları ‘Yatırım yaparken bürokraside yaşadığımız olumsuzluklar dolaysıyla yatırımlarını kısa süre için durdurma kararı almıştır’ şeklinde olduğunu Ardem Entegre Tavukçuluk ve İnşaat Grubu bir süre önce yaptıkları ve ‘konkordato ilan etti ‘ şeklinde yanlış anlaşılan açıklamalarının daha iyi anlaşılması için yeniden yayınlıyor, güçlü sermeyesi ile işlerine ve yatırımlarına devam eden ARDEM Şirketler Grubu olarak bir süre önce yaptığımız açıklama aynen şöyledir’ diyerek yaptıkları acıkmalarının şöyle olduğunu bir kez daha yayınladılar.
ARDEM’DEN KAMUOYUNA AÇIKLAMA..
“ARDEM grup ailesi olarak yapımı için taahhütte bulunduğumuz inşaatları teslim ettikten sonra bu şehrin gelişmesi için planladığımız tüm yatırımlarımızı durdurma kararı almış bulunmaktayız. Şirket olarak tüm kazancımızı bu şehre değer katmak adına büyük riskler alarak ve daha çok maddiyat kazanma fırsatımız olmasına rağmen baba ocağına olan vefa borcumuzu ödemek adına yaptığımız fedakârlıkların, bazı güruhlar tarafından yıldırma, engelleme, elindeki kamu gücünü kin, nefret ve sermaye düşmanlığı yaparak, intikam hırsı ile karşılaştığımız engellemeler şevkimizi kırmış ve böyle bir karar almamıza sebebiyet vermiştir” açıklamasında bulundu.
Ardahanlı genç iş insanı güven demir açıklamasının devamında ise şunları aktardı, “2006 yılından bugüne kadar bizlerden desteğini esirgemeyen Ardahan’ımızın kadirşinas halkına, işini layıkıyla yapan tüm bürokratlara ve destek olan siyasilere teşekkürü borç biliriz. Tüm enerjimizi kişisel kaprislere ve egolara kurban etmeme kararımızı tüm Ardahan kamuoyuna saygıyla bildiririz”
Ardem Entegre Tavukçuluk ve İnşaat Grubu

Tarımdan ARDEM Tavukçuluk işletmesine ziyaret..

Konkordato ilan etmedikleri gibi güçlü sermayeleri ile dim dik ayakta olduklarını belirten ARDEM Tavukçuluk İşletmesini ziyaret eden Ardahan İl Müdürü Neşat Ulutaş ve İl Mdr. Yardımcısı Dr. Turgay Şişman ARDEM Tavukçuluk işletmesine tam puan verdiler.

İşletme hakkında işletme sahibi Güven Demir’den bilgi alan Ardahan Tarım İl Müdürü kendilerine misafirperverliğinden dolayı Ardem Entegre Tavukçuluk ve İnşaat Grubu teşekkür ederek bol ve bereketli kazançlar dileğinde bulundular.

KIRMIZI ASFALT TRAKTÖR DEVİRDİ!

BBP’li Göle Köprülü (Gorveng) Beldesi Belediye Başkanının elleri cebinde haliyle poz verip, ‘Yolları onarıyorum’ dediği günün hemen ardından bir yağmurda batak haline dönüşen kırmızı toprakla onarılan yolda bir traktör kayarak devrildi. Bir yaralı var.
Alınan bilgilere göre Ersin Özyıldırm isimli köylü traktörü ile Köprülü Beldesinden Yaylaya giderken bir kaç gün önce ‘yapıldı’ denen bozuk ve bir yağmurda çamur deryasına dönen kırmızı toprağın sarıldığı yoldan aşağıya uçtu.

Günorta (Kızıl Kilisa ) köyü yakınında kontrolünü kaybedip, takla atarak devrildi. Traktörü kullanan Ersin Özyıldırm yaralanırken, traktörü kullanılmaz hale geldi.

ELLERİ CEBİNDE BBP’Lİ BAŞKANDAN

YOLLARA KIRMIZI TOPRAKLI ASFALT!

Ardahan merkezin yanı sıra ilçeleri, köy ve yaylalarının yolları gibi olağanüstü bozuk olan Göle Köprülü Beldesi Belediyesi bozuk yolları onarmak için ‘Kırmızı Asfalt’ ile kolay yolu buldu.


Genel Başkanı meclisin kadrosunda bulunan bir çalışanın istifaya zorlanması ardından kızını işe koydurmakla suçlanan Büyük Birlik Partili Ardahan’ın Göle ilçesine bağlı Köprülü (Goreveng) Beldesi Belediye Başkanı ceplerinde çıkarmadığı elleri ile beldenin bozuk yollarını yağacak bir yağmurla çamur bataklığı olacak olan kırmızı toprakla onartmaya başladı.


Köprülü Belediyesinin sanal sayfasında yaptığı paylaşımda ‘yolarımızı onarıyoruz’ diyerek övündüğü görünen BBP’i Başkanın elleri cebinde izlediği yol çalışmaları esnasında bozuk yolara serilen kırımız toprağın son günlerde yoğun şekilde yapan yağmurlara ne kadar dayanacağı merak konusu oldu.

SERHAT SPOR’UN HESAPLARINA HACİZ!..

Ardahan’ı Bölgesel Amatör Liginde temsil eden Serhat Ardahan Spor’un hesaplarına haciz konulduğu ortaya çıktı.
Alınan bilgilere göre resmiyette Aykut Karagözün, gayri resmiyette Yusuf Yılmaz’ın başkanı olduğu sezonu geride bırakan Serhat Ardahan Spor’un hesaplarına alacaklıların haciz koydurttuğu, bu yıl lige katılması için Ardahanlı iş insanı İmdat Tatar’ın yatırdığı paranın da haciz edildiği öğrenildi.

Başkanı, takımı olmayan ve 2024-2025 Futbol Sezonuna girip, girip girmeyeceği meçhul Serhat Ardahan Spor’u icraya verenin iste Yusuf Yılmaz’ın döneminde takıma teknik direktörlük yapan kişi ve takımın futbolcularına alınan yataklarının alındığı mobilyacı tarafından icraya verdiği öğrenilirken, akımın karar defterinin de ortaya olmadığı için mahkemelik olduğu ve bu nedenle kongre kararı da alamadığı alınan bilgiler arasında oldu.

Naif Sural: Hoçvan Spor’a sahip çıkmalıyız..
Borçları dolaysıyla hesapları haciz edilen Serhat Ardahan Spor Gibi başkan, yönetici ve futbolcu arayan takımlar arasında bulunan Hoçvan Spor’unda sahipsiz olduğu şu günlerde bu takıma sahip çıkacakların aranırken, Hoçvanlı İş insanı Naif Sural her Hoçvanlının Kısır’ın çocuklarına, Ardahan’ın futbol takımı Hoçvanspor’a sahip çıkması gerektiğine dikkat çekti.
Konu hakkında bir açıklama yapan Avissa Aviza Grup Yönetim Kurulu Başkanı Naif Sural her Hoçvanlının Hoçvan Spor’a sahip çıkması gerektiğini belirtti.

POSOF ULGAR’DA YILDIRIM ÇAKTI,

DAMALLI GENÇ ÖLDÜ!

Batı kentlerinin sıcaklarda kavrulduğu şu günlerde yağmurların devam ettiği Ardahan’da yıldırım çarpması sonucu bir genç hayatını kayıp etti.


Alınan bilgilere göre Damal Seyitören (Seydi Veran) köylü Okan Baran (16) Posof Ulgar dağında hayvan otlattığı sırada yağan yağmurun ardından yıldırım çarpması sonucu hayatını kayıp etti. Cenazesi otopsi için Trabzon’a gönderilen Baran’ın 8 Ağustosta köyünde toprağa verileceği öğrenildi.

Göl kenarında alkollü içecekler toplandı..

Salda gölü başta olmak üzere, İzmir Foça, Çanakkale Bozcada gibi bir çok göl ve deniz kenarı sahillerde bulunan restoranlara tanınan ayrıcalık Çıldır gölü yanı başında bulunan tesislere tanınmıyor.

Amasya Taşova Kaymakamı iken son kararname ile Çıldır Kaymakamlığına atanan Efe Kılıç’ın yönetiminde ki Çıldır İlçe Emniyet ve Jandarmanın ilk işi göl kenarında bulunan dinlenme tesislilerin de Alkollü içecek ruhsatı olmaksızın satışı yapılan içkili içeceklerin toplatılması oldu.

Alınan bilgilere göre Çıldır Gölü kenarında bulunan 3-4 İşletmede bulunan alkollü içecekler jandarma ve tarım müdürlüğü gözetiminde toplatıldı.

Çıldır Gölü kenarındaki Ardahan Çıldır İlçesi tarafında bulunan bütün işletmelerden alkollü içecekler toplatıldı. İşletmeciler, alkollü içekeler bir daha satılmaması yönünde uyarıldı.

Bölgeye gelen yerli ve yabancı insanın uğrak yerlerinden biri olan Çıldır Gölü kıyısındaki işletmeler ekonomik kriz birlikte zor ve sancılı günler geçirirken, alkol yasağıyla birlikte ikinci darbeyi de yemiş oldular.

Daha önce de Çıldır eski kaymakamı tarafından aynı uygulama yapılmış, kamuoyunda büyük tepkiye neden olmuş, daha sonra yapmış olduğumuz haberler sonrasında bu yanlış uygulamadan vazgeçilmişti.

Sözde Turizm Kenti Ardahan..

Bu yaz ki Festivalde Vali beyin; “yakın zamanda bölgede insan kalmayacak, gelin yatırım yapın, iş kurun, istihdam yaratın” çağrısı havada kaldı.

Milletvekillerinin; “bu güzelim yurdu boş bırakmayın, hiç olmazsa ata yurdunuzun bacasını tüttürün” sözlerine kapak oldu.

Ardahan’ın ülke turizminde tek övünç kaynağı Çıldır Gölü kıyısında bulunan işletmelerde bu ileri-gerici mucitlerin yasağıyla birlikte hüsrana uğrayabilir.

Bu uygulama ile bazı işletmeler kapısına kilit vurabilirler. Bir çok evine ekmek götüren çalışanlar işsiz kalabilir.

Sözde turizm adı altında devlet tarafından yapılan ve yapımına ruhsat verilen bu tezat uygulama ile bölgesel turizminde büyük bir tramvaya ve büyük bir hayal kırıklığına neden olabilir. Haber: Suat İncedere/Çıldır

3 yıl 4 ay kesinleşmiş

hapis cezası bulunan firari yakalandı!

Ardahan’da silahla tehdit suçundan 3 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı.

Ardahan’da silahla tehdit suçundan 3 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı.

Ardahan İl Jandarma Komutanlığı JASAT dedektifleri bölgede nitelikli suçlardan aranan şahısların yakalanmasına yönelik başlatılan çalışmalar kapsamında; hakkında “Birden Fazla Kişi Tarafından Birlikte Silahla Tehdit” suçundan 3 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan E.K. isimli şahıs yapılan operasyonla yakalandı.

Yakalanan şüpheli şahıs sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak ceza infaz kurumuna teslim edildi.

ÇALINAN 8 İNEK KAVGA ÇIKARDI!

Ardahan merkeze bağlı  Tepesu (Gürcubey) köyünde8 büyük baş hayvan çalındı.

Alınan bilgilere göre geçtiğimiz günlerde meydana gelen hırsızlık olayında sorumlu tutulan çobanlar ile köy halkı arasında Ardahan hayvan pazarında kavga çıktı.

Olay yerine gelen polis kavga eden tarafları ayırırken vatandaşlar hayvan hırsızlıklarının önüne geçilmemesinden yakındılar.

ÇALINAN HAYVANLARI BULAMAYAN JANDARMA

(10) gram metamfetamin,

(1) gram sentetik kannobinoid (bonsai) uyuşturucu yakaladı..

Son olarak Ardahan Merkeze bağlı  Tepesuyu (Gürcbeg) köyünde meydana gelen hayvan ve bir çoğu failli kalan yani çalınan hayvanların bulunamadığı hırsızlıklarına sıkça yaşandığı Ardahan’da Jandarma mıntıkasında bulunan alanda bir operasyonda (10) gram metamfetamin, (1) gram sentetik kannobinoid (bonsai) uyuşturucu ve uyarıcı madde ele geçirildiği bildirildi.

Konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle;

Açıklama      :

  1. Ardahan İl Jandarma Komutanlığı, KOM Şb.Md.lüğü, İsth Şb.Md.lüğü ve Yalnızçam J.Krk.K.lığınca 01.08.2024 günü Yalnızçam J.Krk.K.lığı sorumluluk bölgesinde icra edilen yol emniyet ve kontrol devriyesinde durdurulan araçta, D.Ş ve A.Ç isimli şahısların üzerinde yapılan kaba üst aramasında (10) gram metamfetamin, (1) gram sentetik kannobinoid (bonsai) uyuşturucu ve uyarıcı madde ele geçirilmiş, mütakiben D.Ş ve A.Ç isimli şahısların ev ve eklentilerinde yapılan aramada toplam (5) adet ruhsatsız tabanca ve (52) adet fişek ele geçirilmiştir.

    Cumhuriyet Savcısının talimatıyla, (10) gram metamfetamin, (1) gram sentetik kannobinoid isimli uyuşturucu ve uyarıcı madde, (5) adet ruhsatsız tabanca ve fişeklere el konularak, şahıslar hakkında adli işlem başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

BELEDİYE BAŞKANIYDILAR, 

MECLİS ÜYESİ OLDULAR..

Siyasilerin makam ve kariyer hırsının açık örneği Ardahan İl Genel Meclisinde yaşanıyor.

Bir dönem Göle ve Hanak Belediye Başkanlığı yapan eski iki belediye başkanı son yerel seçimlerde yine belediye başkanı olmak için başvurdukları partilerinin kendilerine yer vermemesi üzerine bu kez İl Genel Meclis Üyesi oldular.

Köy imamı iken önce Göle Belediye Başkanı olan sonra da Göle Özel İdare Müdürlüğüne atanan Göle eski Belediye Başkanı Mahmut Toprak (atkılı) bu kez de bir dönem bir üst makam olan Belediye Başkanlığı ve Özel İdare Müdürlüğü yaptığı Göle’nin İl Genel Meclis Üyesi oldu.

Aynı siyasetçilerden bir diğeri olan Hanak eski Belediye Başkanı Taşdemir Çoban’da Belediye Başkanlığı yaptığı ilçede yeniden başkan olmayınca bu kez İl Genel meclisi Üyesi oldu. Eski Milli eğitim ve sgk çalışanı olan Çoban ile Toprak’ı mecliste görenler ‘Siyasilerin makam ve kariyer hırsının en güzel örneği’ demeden kendilerini alamıyorlar.

İletişim başkanlığınca kapatılan Instagram da paylaştığı ‘Hayat Sevince Güzel’ mesajı ile sokak hayvanlarını sevmek, sahiplenmek gerekir diyen ancak TBMM Genel Kurulu‘nda kabul edilen 7527 No’lu Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu imzalayan milletvekilleri arasında bulunan AK Parti Ardahan Milletvekili İnşaat Mühendisi Kaan Koç , Katliam Yasası olarak adlandırılan yasanın onaylanıp, Resmi Gazete de yayımlanması ardından tatile giren meclissin kapanması ardından Ardahan’a geldi.
Bir çok köy ve yayla yolu gibi olağan üstü bozuk olan köy yollarından olan Sulakyurt (Sarzep) köyünde köylüsünün genel sekreteri olduğu Ardahan İl Özel İdaresi’nin çalışmalarını yerinde incelemek üzere Sulakyurt (Sarzep) köye giden vekil Koç, Ardahan’a gelmeden önce eğitimini bitirdiği Erzurum Atatürk Üniversitesine de giderek tamamladığı Yüksek Lisans Eğitimi için hazırladığı Tez Savunmasını da Atatürk Üniversitesine teslim etti.

KÖY YOLARINA GELİŞİ GÜZEL ASFALT,

MAHALLE YOLLARINA İSE TOPRAK..

Köy ve yayla yolları gibi olağanüstü bozuk olan Ardahan yolları, yağmur suyu kanalı gibi olmazsa olmaz alt yapı çalışmaları yapılmadan bir taraftan asfaltlanmaya diğer taraftan toprakla örtülmeye çalışılıyor.

Katliam yasası diye adlandırılan yasayı imzaladıktan sonra Ankara’dan Ardahan’a gelen iktidar partisi milletvekili Kaan Koç’un yerinde incelediği yol yapım çalışmalarının ne kadar sağlıklı olduğu da merak edilen diğer bir konu.

Başta, AK Parti eski milletvekillerinden olan Kenan Altun’un da köyü de olan Ardahan merkeze bağlı Sulakyurt (Sarzep) köyünün yolları olmak üzere Ardahan Belediyesi yetki alanında bulunan yolların toprakla örtülmeye onarılmaya çalışıldığı şu günlerde İl Özel İdare’nin KÖY/DES’e gönderilen paraları çöpe atarcasına rastgele asfaltlanıp, her yıl yaptığı gibi hiç bir alt çalışması yapmadığından kısa üzere bozulacak olan gelişi güzel Asfalt çalışmaları yapıyor, Ardahan Belediyesi de yağacak yağmurla çamur deryası olmaya aday toprakla bozuk yolları tamir etmeye çalışmakta.

Ne istersiniz bu dilsizlerden?

Sokak hayvanlarına yönelik düzenlemeleri içeren ve 17 maddeden oluşan Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifin görüşmeleri 14 saat sürdü. Kanun teklifinin ilk beş maddesi TBMM Genel Kurul’da kabul edildi.
Teklifle, Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişikliğe gidilecek. Buna göre, Kanun’un amaçlarına “insan, hayvan ve çevre sağlığı gözetilmek kaydıyla” ifadesi eklenecek.
Sahipsiz hayvanlara ilişkin yürütülecek çalışmalarda, tereddüde mahal verilmemesi, kedi ve köpeklerin sahipli hayvan statüsüne alınabilmesi için Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı veri tabanına kaydedilmesi zorunluluğu bulunduğundan “sahipli hayvan” ve “sahipsiz hayvan” kavramları açık şekilde tanımlanacak.
Uygulamada tereddüde mahal verilmemesi amacıyla ve Kanun’daki “yakala-kısırlaştır-sal” metodunun kaldırılması nedeniyle hayvan bakımevi tanımında uyum değişikliği yapılacak. Hayvan bakımevinin tanımı, “Bakanlıktan izin alınmak suretiyle kurulan ve hayvanların sahiplendirilinceye kadar barındırıldığı ve rehabilite edildiği bir tesis” şeklinde değiştirilecek.


Sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanların hayvan bakımevlerine toplanması ve buralarda rehabilite edilerek sahiplendirilinceye kadar bakılacak olması sebebiyle bakımevleri dışında bir hayvana bakmanın onun yasal sorumluluğunu alarak sahiplenilmesi suretiyle mümkün olabileceği ilkesi kabul edilecek. Kanun’un ilkeleri arasında yer alan “Evcil hayvanlar, türüne özgü hayat şartları içinde yaşama özgürlüğüne sahiptir. Sahipsiz hayvanların da sahipli hayvanlar gibi yaşamları desteklenmelidir.” ifadesi yürürlükten kaldırılacak.
Yerel yönetimler, gönüllü kuruluşlarla iş birliği içerisinde, sahipsiz hayvanların sahiplendirilinceye kadar bakılmaları için hayvan bakımevleri kurarak onların bakımlarını ve tedavilerini sağlayacak, eğitim çalışmaları yapacak.
Hayvan bakımevlerine alınan hayvanlardan rehabilite edilen köpekler sahiplendirilinceye kadar bu yerlerde barındırılacak. Doğru ve güncel veri sağlanabilmesi amacıyla hayvan bakımevlerine alınan hayvanlar Tarım ve Orman Bakanlığı veri sistemine kaydedilecek.
Bakımevine alınan köpeklerden insan ve hayvanların hayatı ve sağlığı için tehlike teşkil eden ve olumsuz davranışları kontrol edilemeyen, bulaşıcı veya tedavi edilemeyen hastalığı bulunan ya da sahiplenilmesi yasak olanlarına, Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu’nun 9. maddesindeki “Hayvanlara ötenazi yapmak yasaktır. Ancak, hayvanlara acı ve ıstırap çektiren veya iyileşme durumu bulunmayan hastalık durumlarında, akut bulaşıcı bir hayvan hastalığının önlenmesi ya da eradikasyonu amacıyla veya insan sağlığı için risk oluşturan durumlarda, davranışları insan ve hayvanların hayatı ve sağlığı için tehlike teşkil eden ve olumsuz davranışları kontrol edilemeyen durumlarda veteriner hekim tarafından ötenazi yapılmasına karar verilebilir. Ötenazi işlemi veteriner hekim tarafından veya veteriner hekim gözetiminde yapılır” hükümleri uygulanacak.
Yerel yönetimler sahipsiz köpeklere ilişkin yürüttüğü iş ve işlemlerde Ev Hayvanlarının Korunmasına Dair Avrupa Sözleşmesi kapsamında gerekli idari tedbirleri almaya yetkili olacak.


“Yerel yönetimler adına toplanan sahipsiz hayvanların bakımevi dışında bir yere terk edilmesi veya bakımevinde barındırılan köpeği bakımevi dışında bir yere bırakmak” fiilleri yasak kapsamına alınacak. Böylece sahipsiz hayvanların toplanması, hayvan bakımevlerine götürülmesi ve bu hayvanların sahiplendirilinceye kadar hayvan bakımevi bünyesinde bakılmasına ilişkin hükümlerin uygulanmasının ve yerel yönetimlerin görev ve sorumluluklarını eksiksiz olarak yerine getirmelerinin sağlanması amaçlanacak.
TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, teklifin 5’inci maddesinin kabul edilmesinin ardından birleşime ara verdi. Aranın ardından Komisyonun yerini almaması üzerine Bozdağ, birleşimi saat 14.00’te toplanmak üzere kapattı.

Veteriner Hekimler Odası Kuruldu..

1992 yılında yeniden vilayet olan Gürcistan ve Ermenistan’a sınır olmasına ikisi karayolu, bir demiryolu olmak üzere 3 gümrük kapısı olmasına karşın ithalatın, ihracatın sıfır derecede olduğu, Gürcistan’ın konsolosluk açması için yapılan çağrıların havaalanı gibi kulak ardı edildiği Ardahan’da olmayan bir kurum genç veterinerlerin çabasıyla nihayet kurularak faaliyete geçti.
Serhat Ardahan’da olmayan kurumlar arasında bulunan Veteriner Hekimler Odası 34 yıl sonra da olsa kurularak, hayata geçirilirdi. Başta yayın organlarımızca olmak üzere uzun süredir kurulması için çağrı yapılan Ardahan Veteriner Hekimler Odası genç bir veterinerin çırpınışları ardından resmi olarak kurulup, kuruluşu da ilan edildi.
450 ila 470 bine yakın büyükbaş, 170 ila 220 bine yakın küçükbaş hayvanın yetiştirildiği Ardahan’da Veteriner Hekimler Odası nihayet kuruldu. İl Genelinde 100’e yakın veterinerin 41’nin bir araya gelip, kurduğu Ardahan’da Veteriner Hekimler Odası başkanlığına Veteriner Hekim Ömürcan Sural getirildi.
Ardahan’da çalışan veteriner hekimlerin bağlı bulunacağı odanın kurulduğunu açıklayan başkan Sural, amaçlarının geçimini hayvancılık ile sağlayan vatandaşların sorunlarını çözmek olduğunu söyledi.

Ardahan Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ömürcan Sural, odanın kuruluşu hakkında kamuoyuna yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı, “Değerli Ardahan halkı, Ardahan Veteriner Hekimler Odası kuruldu. Meslektaşlarımın ve başta valimiz Hayrettin Çiçek ve Türk Veteriner Hekimler Birliği Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan’ın destekleri için teşekkür ederiz. Bu kuruluşta meslektaşlarımın beni başkan seçmesi benim için bir gururdur. Ardahan Veteriner Hekim Odasının kurulması ile halk sağlığı ve hayvan sağlığı alanlarında görev yapan özel ve kamuda görev yapan tüm meslektaşlarımla birlik olup, meslektaşlarımızın yaşadığı problemleri çözmek ve geçiminin yüzde 70ini hayvancılıkla sağlayan bir şehirde, nüfusa oranla en yüksek sayıda hayvan barındıran bir ilde hayvanlar ve hayvancılığa dair yaşanan problemleri çözmek yegâne amacımızdır” ifadelerini kullandı.

İstanbul’un gündemini tutan gazeteciler
yeni oluşum için birlikte harekete geçtiler..

Basın Platformu resmi adım için Çatalca’da bir araya geldi..

Gazeteci Mehmet Remzi Tanış’ın başkanlığını yaptığı, ‘Basın Platformu’ İstanbul Çatalca’da düzenlediği toplantı da bir çok gazeteciyi bir araya getirdi.
Çatalca’da bir araya gelen gazeteciler dayanışmanın önemine dikkat çekerek bundan sonra atacakları adım için görüş, alışverişinde bulundular.
Önümüzde ki günlerde dernekleşmesi beklenen ‘Basın Platformu’nun geçtiğimiz 24 Temmuz’da İstanbul Çatalaca’da düzenlediği etkinliğe, basın camiası ve yerel yöneticiler arasında dayanışmayı da pekiştirdi.

Etkinlikte Yoğun Katılım
Etkinliğe Çatalca Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ve 200’e yakın gazeteci katıldı. Katılımcılar, güzel bir doğa manzarası eşliğinde hem dinlenme hem de basın özgürlüğü konusundaki farkındalıklarını artırma fırsatı buldular.

Gazeteci Tanış gazeteci meslektaşların
bir birileriyle ile tanışmaların sağladı..
Etkinliğin açılış konuşmasını Basın Platformu Başkanı Gazeteci M. Remzi Tanış yaptı. Tanış, konuşmasında 24 Temmuz’un Türk basınında sansürün kaldırılmasının ve basın özgürlüğü mücadelesinin simgesi olduğunu belirtti. “116 yıl önce bu tarih, basın özgürlüğü için ilk adımların atıldığı gündür. Ancak bugün basın özgürlüğü çeşitli zorluklarla karşı karşıya kalıyor,” diyen Tanış, basın özgürlüğünün demokrasinin temel taşı olduğunu ve bu konuda sürekli bir mücadele gerektiğini vurguladı.
Gazetecilerin basın özgürlüğünün önemini bir kez daha hatırlama fırsatı buldukları bu anlamlı günde, hem basın camiasının bir araya gelmesine hem de toplumsal dayanışmanın güçlenmesine önemli bir katkı sağladı. Piknik etkinliği, Green Life Arsa’nın sponsorluğunda gerçekleştirildi. Sponsorluk, etkinliğin başarılı bir şekilde organize edilmesini sağladı.

Sponsordan, Destekçilere Teşekkür Plaketi
Etkinliğin başarılı bir şekilde gerçekleşmesini sağlayan tüm katılımcılara ve sponsorlara teşekkürün ve günün anısına basın özgürlüğü mücadelesine önemli katkılarda bulunan platform yöneticilerine ve sponsora teşekkür plaketi takdim edildi.

Köy derneği taziye evi için bedava arsa ararken

Edirne’de parayla tarla aldı!

Taziye Evi için köylüden arsa bağışlatan Köy derneği köyünde değil, Edirne’de tarla aldı!.. Gurbette bulunan hemşerilerini bir çatı altında toplamak, onların gelenek ve göreneklerinin yanı sıra doğup, büyüdükleri sılayı unutmamalarını amacıyla kurulan stk’ların içinde bulunan Hoçvan Binbaşar (Murka) köy derneği Edirne’den Ardahan’a sözünü yerine getirmek için mi, aldığı alakasız bir karar mı bilinmez ama Edirne’de tarla adlı ve bu işiyle de kendi sanal sayfasında kendisine methiyeler dizdi.
Başta kendisinin de aralarında bulunduğu 21 pare köyünün neden boşa akan Kısır dağının suyundan faydalanmadığını, köy yollarının niye onarılmadığını, bağlı olduğu Ardahan’ın olduğu gibi kendi köyünün alt yapı sorununun ne zamana çözüm bulacağını sorup, sorgulamaktansa ve toplanan bağışlarla Ardahan’a bir arsa, iş yeri, ev alarak göç veren kentin gelişimine katkı sunacağına Edirne’den arsa alması ilginç bir durum olarak karşılandı.
Kışları kaz, yazları sazlarla arada da hesabını vermedikleri ‘eğitime destek’ adı altında sözde etkinliklerle günlerini gün eden stk’ların tartışıldığı bir zamanda Ardahan merkeze bağlı Hoçvan Binbaşar (Murka) Köy Derneği köylülerinin yaralanacağı kendi köyünde yada Ardahan merkezde veya derneğinin merkezinin olduğu kentte yatırım yapacağına gidip, Murka’ya kilo metrelerce uzaklıkta bulunan diğer bir sınır kent olan Edirne’de tarla alması ve bununla da büyük bir iş yapmışlar gibi övünmesi Ardahan stk tarihinde yeni bir tartışma konusu olacağa benzer.
Aynı derneğin Murka’da Taziye Evi yapmak için arsa almazken, bu durumu gören köyün eski muhtarının bağışladığı arsa için aynı dernek tarafında plakete ödüllendirildi de görüldü.
İşte, Taziye Evi için kendi köyünde arsa almayıp, arsa bağışı bekleyen Hoçvan Murka (Binbaşar) Köy Derneğinin Edirne’de aldığı tarla için konuyla ilgili sanal açıklaması;

DEĞERLİ BİNBAŞAR AİLESİ;
BİNBAŞAR AİLESİNİN ORTAK MÜLKÜ OLAN EDİRNE’DEKİ TARLAMIZDAN HEPİNİZE SELAMLAR..
DERNEK YÖNETİMİ OLARAK DERNEĞİMİZİN SADECE AYAKTA KALMASININ ÖTESİNDE KALICI,TÜM BİNBAŞAR AİLESİNİN FAYDASINA İŞLER YAPMAK HEDEFİYLE , VERDİĞİ SÖZÜ TUTMAYA ODAKLI İLERLEYEN ŞEFFAF BİR YÖNETİM OLDUK. SİZLERİN DE DESTEĞİ VE GÜVENİYLE BİR SÖZÜMÜZÜ DAHA YERİNE GETİRMENİN ONURUNA NAİL OLDUK . BİNBAŞAR AİLESİNİN ORTAK MÜLKÜ OLAN TARLA ALIMIYLA 10.YILIMIZI TAÇLANDIRDIK. BİZLERİ MADDİ-MANEVİ DESTEKLEYEN , GÜVEN DUYAN , TEBRİKLERDE BULUNAN VE DERNEKÇİLİĞİN DE ÖTESİNDE MENFAAT GÖZETMEKSİZİN TOPLUM YARARINI AMAÇ EDİNEN TÜM OLUŞUMLARI DESTEKLEYEN HERKESE SONSUZ TEŞEKKÜR EDERİZ. BİRLİK VE BERABERLİĞİN ÖNEMİNİ YANSITAN , ÖRNEK TEŞKİL EDEN ÇALIŞMAMIZ TÜM BİNBAŞAR AİLESİNE HAYIRLI OLSUN .
YÖNETİM KURULU

Bankamatikçiler saraya da dadanmış!

Son günlerde çokça tartışılan BANKAMATİKÇİ İŞÇİ, BANKAMATİKÇİ MEMUR… BANKAMATİKÇİ DANIŞMAN.. İddiaları yani çalışmadan maaş alan ve çalışmadan sigorta primi ödenen işçiler için de kullanılan bir terim olarak ülke gündeminde kalmaya devam ederken aynı kişi ve kişilerin Cumhurbaşkanlık külliyesi/sarayında da olduğu ileri sürülmekte.

YALÇIN TOPÇU FOTOĞRAFLANDI!

Kızını mecliste işe koydurttuğu iddiaları ile gündeme gelen Büyük Birlik Partisi’nin Genel Başkanının tartışılmaya devam ettiği şu günlerde bir dönemde bu partiye genel başkan olan şimdiki cumhurbaşkanı baş danışmanlarından olan ve uzun süredir ortalıkta görünmeyen Ardahanlı Yalçın Topçu yeni sağlık bakanı ile birlikte görülüp, fotoğraflandı. 

İki eski solcu plakette buluştular..

DSP’den Çıldır Belediye Başkanı seçildikten kısa bir süre sonra AK Parti’ye geçen ve son yerel seçimlerde kura ile başkan olan başkan kendisi gibi AK Parti’ye geçen eski CHP’liye plaket verdi.

Plaket Dağıtım Festivalleri..

Adları, ulusal, kültür, kaşar, bal, balık olmasına rağmen ne ulusal bir etkinlik nede kültürün yansıdığı, kaşarın yanı sıra balı ve balığın olmadığı görülen yerelde ki festival, şenliklerin siyasilerin plaket dağıtım festivallerine dönüştüğünden şikayetçi olan vatandaşlar hesap verilemeyen büyük paralar harcanarak yapılan bu tür içi boş etkinliklerin bölgenin tanıtımına hiç bir katkı sağlamadığını belirtmekteler.

YOL VERMEYEN ULGAR
DEVİRMEYE DEVAM EDİYOR!

Yıllardır bir türlü açılmayan tünel inşaatı duran 2 Bin 918 rakımlı Ulgar dağını aşmaya çalışan tır devrildi. Alınan bilgilere göre Ardahan’ın Posof ilçesinde sürücüsünün kontrolünden çıkan tır devrildi.


Ardahan’ın Posof ilçesinde B.L. idaresindeki tır, Ilgar dağına tırmanırken sürücüsünün kontrolünden çıktı. Savrulan tır, yol kenarına devrildi. Durumun haber verilmesi üzerine bölgeye itfaiye, sağlık ve Jandarma ekipleri sevk edildi. Adrese ulaşan ekiplerce yaralı sürücü araç içerisinden çıkarıldı. Sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan yaralı B.L, Ardahan Devlet hastanesine kaldırıldı. Konuya ilişkin inceleme başlatıldı. 

Yeni kaymakam seyranla göreve başladı.. 

01.07.2024 tarihli ve 2024/187 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Posof’a atanan yeni kaymakam Hüseyin Şamil Sözen ayağının tozu ile katıldığı köy seyranı ile görevine başladı.
Ardahan’ın Gürcistan’a sınır ilçesi Posof görevine başlar başlamaz3 gün sürecek olan Binbaşıeminbey (Civana) köyü’ndeki 6. Büyük Cilvana Seyranı’na davet edilen Kaymakam Hüseyin Şamil SÖZEN, CHP’li İlçe Belediye Başkanı Erdem Demirci, İlçe Jandarma Komutanı Hüseyin Çevik, İlçe Emniyet Müdür V. Serkan Elver, Cilvana köyü muhtarı Murat Taş ve köy halkıyla bir araya gelerek seyran alanını, köyün yöresel eşyalarının sergilendiği müzeyi ve ardından fotoğraf sergisini ziyaret edip, köyden ayrıldı.

ÇOBAN’DAN SONRA IRGAT YOKLUĞU!..

Çayırların yanı sıra tarlaların biçime hazır hale geldiği şu günlerde Irgat arayışına giren Ardahanlı köylüler, hayvanlarına çoban bulmadıkları gibi günlüğü 2 Bin TL.’den Irgat bulamaktan yakınıyorlar.
İzmir’de Avukatlık yapan ve tatil için geldiği memleketi Damal’da Irgat bulmaktan yakınan yakınlarına yardım için tırpanı alıp, çayıra çıkan Avukat Yemen Cankan gibi bir çok tatilci gurbetçinin çobandan sonra Irgat bulamayan yakınlarıyla birlikte tırpan çekmeye başladıkları görülmekte.
Temmuz ayında başlanan ve Ağustos ayının sonuna kadar devam eden ot biçme döneminde, sabahın erken saatlerinde kalkarak çayırlara inen tırpan keş çiftçiler, hayvancılığın vazgeçilmezi olan çayır bitkilerini kışa yetiştirmek için var güçleriyle çalışıyorlar.

ÇAYIRDA TIRPANA DEVAM..
Özel bir kabiliyet gerektiren tırpan keşlik, özellikle kayaların bulunduğu çayırlarda, maharetli bilekler isterken, bazı çiftçiler bu ihtiyaçlarını tırpan keş kiralayarak gideriyorlar.Günlük 2 Bin TL. ila 2. Bin 500 TL arasında günlük fiyata rağmen yeterli ırgat bulunmayan çiftçilerin can simidi haline gelirken, Ardahan’daki kimi çiftçiler ise, çayırlarını bütün aile fertlerinin katılımıyla biçiyorlar.
Ardahan dışından gelen grurbetçilerle birlikte tırpan keşlerin adeta akın ettiği Ardahan çayırlarında, ot biçme hareketliliğinin Ağustos ayı sonuna kadar devam ederken, çiftçilerin büyük bir bölümünün, biçerek balya haline getirdikleri çayır bitkilerini pazarladıkları kaydedildi.

IRGAT ÇALIŞTIRMA GELENEĞİ..
Ardahan’daki tırpan keşler, yılın bu dönemlerinde bölge illerinde rahatlıkla iş bulabildiğini söyleyerek, günlük 2 Bin ila 2 Bin 500 TL arasında değişen ücrete karşın ırgat bulamadıklarından yakınmaktalar.

TIRPAN ÇEKMEK MAHARET İSTER
Ardahanlı çiftçiler, tırpan çekmenin maharet isteyen bir meslek olduğunu anlatarak, “Tırpan çekme işi her babayiğidin harcı değildir. Düz çayırda tırpan çekmek ayrı kabiliyet, taşlık alanda tırpan çekmek ayrı maharet ister. Kolları güçlü olmayan tırpan keşler, iş yaparken çok çabuk kesilir ve yorulurlar. Bu nedenle çayır biçmek için herkes eline tırpan alamaz.” şeklinde konuştular.

Kırmızı et deposunda et fiyatları!

Bonfile 550 TL., Kuşbaşı 490 TL., Kıyma 470 TL., Kıyma 530 TL.

Yıllık 450 ila 480 Bin Büyükbaş, 220 ila 280 Bin arasında Küçükbaş hayvanın yetiştirildiği kırımızı et deposu diye adlandırılan kentlerin başını çeken Ardahan’da ki et fiyatları batı metropollerini aratmıyor.


Yaşanan ekonomik sıkıntıyı iliklerine kadar hisseden vatandaşlar, iktidarın sabır edin, düzelecek’ dediği ekonomini gibi kendilerine de battığının en açık örneğinin et deposu olan Ardahan’daki et fiyatlarıdır’ diyerek aldıkları çifte, hatta 11 maaşla gözlerine taktıkları pembe gözlükleri ile sabır dileyen siyasilere tepki göstermekteler.
Ardahan’da ki kasapların vitrinlerinde Bonfilenin kilosunun 550 TL., Kuşbaşının 490 TL., Kıymanın 470 TL., Kuzu etinin 530 TL’ye satıldığını görmeyenlerin ‘düzelecek’ denen ekonomiyi asıl batıranlar olduğunu söyleyen Ardahanlılar et deposunda et yiyememenin sıkıntısını yaşadıklarını belirterek, yaklaşan kış öncesi yaşanan bu durumun ne zaman düzeleceğini sormaktalar. 

TFF hakemi ve dağcı Doğu Yılmaz,

“Kar Leoparı” unvanı için Lenin Peak’e tırmandı..

Ardahanlı TFF Hakem/Dağcı Lenin’in zirvesinde! Kırgızistan – Tacikistan sınırında yer alan Pamir Dağları’nın en yüksek dağlarından olan 7 Bin 134m yükseklikte bulunan Lenin Peak’e çıkan ilk Türk dağcı, Ardahanlı Porf. Dr. Mecit Doğru’dan sonra yine Ardahanlı olan TFF hakemi ve dağcı Doğu Yılmaz, 3 Temmuz – 28 Temmuz tarihleri arasında 25 gün süren zorlu bir tırmanış gerçekleştirerek Lenin Peak’e zirve yaparak, yurda döndü. Haber: www.fotospor.com

28TFF hakemi ve deneyimli dağcı Doğu Yılmaz, 3 Temmuz – 28 Temmuz tarihleri arasında 25 gün süren zorlu bir tırmanış gerçekleştirerek Lenin Peak’e (7134m) ulaştı. Yılmaz, dünya çapında prestijli bir dağcılık unvanı olan “Kar Leoparı” için çıkılması gereken beş dağdan birini başarıyla tamamladı.

enin Peak’e çıkmadan önce, Doğu Yılmaz Türkiye’deki Ağrı Dağı’na kuzey rotasından tırmandı. Bu rota, zorluğu ve tehlikeleri ile bilinir. Yakın geçmişte, Türkiye’de kuzey rotasında iki dağcı hayatını kaybetmişti. Buna rağmen Yılmaz, bu zorlu rotayı başarıyla tamamlayarak önemli bir başarıya imza attı.

Doğu Yılmaz’ın daha önce tırmandığı diğer dağlar arasında şunlar yer alıyor:

                •             Ağrı Dağı (5137m) – Türkiye

                •             Damavend (5671m) – İran

                •             Kilimanjaro (5895m) – Tanzanya (solo)

                •             Elbrus (5642m) – Rusya (solo)

                •             Kazbek (5033m) – Gürcistan (solo)

                •             Razdelneya Peak (6148m) – Kırgızistan (solo)

Bu son tırmanış, Yılmaz’ın “Kar Leoparı” unvanını kazanma yolundaki ilerleyişinin önemli bir adımı oldu. Tırmanış, RS Otomotiv Grubu’nun sponsorluğunda gerçekleştirildi.

Ardahanlı Doğu Yılmaz, memleketini en güzel şekilde temsil ederek bu zorlu tırmanışları başarıyla tamamladı. Haber: www.fotospor.com

Büyük kardeş, küçük kardeşi
ziyaret etti, ‘Hepimiz kardeşiz’ dedi..

Başta Göleliler olmak üzere br çok Ardahanlının yaşadığı İstanbul metropolünün en büyük ilçesi Esenyurt Belediye Başkanı Prof.. Dr. Ahmet Özer geldiği Ardahan’da kardeşlik mesajları verdi.
Kendisinden önceki Göleli Belediye Başkanının yapamadığı yapan ve başında bulunduğu meclisinde Göle’yi kardeş kent ilan ettikten sonra kısa bir süre sonra Ardahan ve Göle’ye gelerek küçük kardeşinin sorunlarını yerinde gören, dinleyen ve not alan Vanlı Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer geldiği Göle’de kendisine ait sanal sayfasında içi, kardeşlik ve samimiyet dolu şu mesajı yayınladı.

Başkan Özer’in Göle’de yayınladığı mesajı şöyle;

‘23. Ulusal Göle Kültür ve Kaşar Festivali’nde kardeş belediye olarak yer aldık.

Kültürel değerlerin en güzel ifadelerinden biri olan bu festivalin bir geleneğe dönüşmesini çok kıymetli buluyorum.

Esenyurtumuz ve Göle’nin kardeş belediye olmasının da aynı zamanda bir kutlaması gibi olan bu festivalde bulunmaktan mutluluk duydum.’   

 Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer 

KAŞAR’IN OLMADIĞI
TC’Lİ KAŞAR FESTİVALİ!

Geçtiğimiz günlerde yapılan Esenyurt Belediye Başkanının yanı sıra bir çok belediye başkanının, siyasinin ve vatandaşların katıldığı 23. Ulusal Göle Kültür ve Kaşar Festivali’nde kaşarcılar yoktu.
Alınan bilgilere göre festivalin yapılması için yaklaşık 400 Bin TL. paranın da toplandığı Göleli kaşarlıların etkinliğin başladığı gün yapılan konuşmalarda kendi adlarının yanı sıra firmalarının adının dillendirilemedikleri gibi teşekkür bile edilmedikleri için ilk günün yarısında bağış yoluyla kendilerinden alınan paralarıyla festival yapan CHP’li Belediye Başkanı protesto ederek alanı terk ettikleri ileri sürüldü.
3 Gün süren ve bir kavganın da yaşandığı kaşar festivalinin kaşarılar ve kaşar stantları olmadan gerçekleşirken, bugüne kadar yapılan ‘en büyük ve en kaliteli kaşar’ çalışmasının da olmadığı dikkatlerden kaçmadı.

GÜVENLİ OLMAK İÇİN GÜVENLİK..

Somali’de asker bulundurmaya devam etmek için mecliste kabul edilen teskere, hükümetin gölge ortağı olduğunu düşünüp, bu yöndeki görüşümü bir kez daha belirttiğim CHP’nin genel başkanı Özgür Özeli karşılamayan Feyzioğlu’nun da aralarında olduğu Büyükelçilerin değiştiği bir sırada bende ATA Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek’i konuk edeceğim TEMO TV’de canlı olarak yayınlanan GAZETECİLERLE GÜNDEM adlı programa yetişme telaşı içinde bir yandan da gündemi takip ediyorum.
Ve Güneydoğu İllerinden sıkça uygulanan ve başta Suriye’de olmak üzere bölgede hayata geçirilmek istenen BOB’un yani Büyük Orta Doğu Projesinin uygulamasına yol açmaktan öte bir şey değildir.
Kırk yıla yakındır süren iç ve dış çatışmaların devam ettiği ve yürekleri yakan haberlerin bitmediği, ekonomi başta olmak üzere toplumu gerip daraltan sonuçlarla sürerken başta İsrail’de, Ukrayna’ olmak üzere dış çatışmalar sürüyor.
Evet, başta Suriye olmak üzere Irak ve İran gibi bölgelerdeki gelecekte birleştirilmesi hedeflenen yeni odaklamaları önlemek adına güvenli bölge istemleri de her geçen gün artarak arzulanıyor.
Daha önce Irak’ta kurulan ve adına Kürdistan denilen bölgeye benzer mi bilmem ama Suriye’de kurulmak istenen yeni güvenlik bölgesinin tanımının ne olacağı da söylenmiyor.
Sanki kendilerinde yokmuş gibi, “Kimyasal silah” var denilerek ateş düşürülen Irak’ın bir benzeri olan Suriye’nin yasal hükümetine “Esed” denilerek reddedenlerin, Türkiye’ye sınır olan bölgede Irak usulümü yoksa başka üslup ile kurdurmaya çalıştıkları güvenli bölgenin, Suriye’yi bölmekten öte bir şey olmadığını söylemeseler de, bu güvenli bölgeyi kimlere emanet edileceğini de kamuoyuna anlatamıyorlar.
Çünkü bizim bildiğimiz o bölgede bulunan YPG’ye devlet muamelesi gösterip, tonlarca silah veren Amerika’dır.
Bir taraftan Suriye’nin bölünmesini engelleyen ama Ukrayna ve Kafkasları bölmeye devam eden Rusya ve İran olurken, diğer taraftan ABD ve Türkiye’nin de için de bulunduğu müttefiklerinin güvenli bölge adı altında komşu bir devlet olan Suriye’yi “Güvenli bölge” adı altında nazikçe bölmeye çalışmaları diğer önemli bir konudur.
Halbuki Suriye’nin resmi hükümeti olan Esed’i “Kardeşim Esad” diyerek sahiplenmek; hem ABD’nin hem de Suriye’nin Golan tepelerini vuran ve bölgede asıl hesabı olan İsrail’in oyununu bozacaktır.


Ve çoğu akraba olan Suriye’nin sınırındaki halkı ve içeride ki çatışmaları durduracağı gibi sürpriz şekilde para etmeyen çayların yakıldığı Rize’ye giden ve 10 şirketin vergisini Türk parasında çevirten Erdoğan’a yönelik sorulan ‘Ekonomi niye bozuk?’ sorulara aynı Erdoğan’ın, ‘Siz biliyor musunuz mermiye, bombaya tüfeğe uçağa giden paraları?’ cevabıyla yani “önlem” olarak dağa taşa atılmayacaktır.
Kısacası içte buzlukta olan sürecin, bir an önce çıkarılıp yeniden masaya yatırılması ve “Esed” denilen Suriye’nin resmi iktidarına “Esad” demek daha güvenli olacaktır.
En anlaşılmaz bir diğer durumda vatan-millet-sakarya deyip Kavala ile görüşmek isteyen Tuğrul Türkeş’e kızan MHP Lideri Bahçeli’nin yarın Irak’ta ki gibi yeni bir tabela asılacak denen Suriye’de ki ‘Güvenli Bölge’ den yana olmasıdır..
Halbuki güvenli olmak için güvenliğin iç barışla olacağını anlayanların mecliste milletvekili tokatlayıp, konuşanlara meclise girme yasağı getirmekle havada, karada yetmedi denizde kendi güvenliklerini alanların memleketime giden yolun üzerinde bulunan Erzincan’da ki yol gibi bölünmekle olmasa da toplumsal gönüllerin birbirine küsüp, bölündüğü ülkenin güvenliğini düşünmedikleri de alenen ortada durur.

Süper Lig’e yükselen son takım belli oldu

16 Haziran 2023 tarihli haber

Süper Lig’e son yükselen takım Erzurumspor oldu. Özellikle oversized kesimler ve katmanlı giyim tarzı popülerliğini sürdürüyor. Aksesuar olarak ise altın ve gümüş tonlarında geometrik şekilli takılar tercih ediliyor. Ayakkabılarda ise platform tabanlı modeller gözde bir seçenek haline geldi.

Sağlık alanında büyük bir dönüşüm

Bir başka konu olarak, gündem haberlerinden bahsedelim: Teknoloji dünyasında yapay zeka ve otomasyon, iş dünyasında dönüşüm sağlıyor. Artırılmış gerçeklik uygulamaları, müşteri deneyimini geliştirerek perakende sektöründe fark yaratıyor. E-ticaret platformları, mobil ödemeler ve dijital pazarlama stratejileri de hızla gelişiyor. Sağlık sektöründe ise genetik testler, kişiselleştirilmiş tedavi yöntemlerinin gelişmesine katkı sağlıyor. Yapay zeka destekli teşhis sistemleri ve robotik cerrahi teknolojileri de sağlık alanında büyük bir dönüşüm yaratıyor.

Geçiş yapacak olursak, seyahat sektöründe ise alternatif tatil rotaları popülerlik kazanıyor. Doğa ile iç içe olan kamp tatilleri, yürüyüş turları ve bisiklet gezileri tercih ediliyor. Kültür turizmi ise tarihi ve arkeolojik mekanlara olan ilgiyi artırıyor.


Teknoloji ile entegre edilen turizm deneyimleri, seyahat severlere daha interaktif bir gezi deneyimi sunuyor. Ayrıca, yerel lezzetleri keşfetmek için gastronomi turları da tercih ediliyor.

Lorem ipsum gibi yapay metinler yerine, gerçek anlam taşıyan bu Türkçe metinleri kullanarak, demo sitenizi daha gerçekçi bir şekilde oluşturabilirsiniz. Bu metinler, tasarım ve içerik düzenlemelerinizi test etmenize yardımcı olacaktır. Sitenizi ziyaret eden kullanıcılar, gerçekçi içeriklerle etkileşime geçerek sitenizin işlevselliğini daha iyi anlayabilirler. Bu da potans

iyeliklerinizi artırabilir ve kullanıcıların sitenize olan ilgisini çekebilir.

Foto: Pexels

Gündem haberlerine geri dönecek olursak, politika dünyasında yaşanan gelişmeler büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Seçim süreçleri, siyasi liderlerin açıklamaları ve hükümet politikaları kamuoyunun dikkatini çekiyor. Ekonomi alanında ise enflasyon, işsizlik oranları ve döviz kurları üzerindeki dalgalanmalar yakından izleniyor. Yatırımcılar ve iş dünyası, bu değişkenlerin etkilerini analiz ederek stratejilerini belirliyor. Ayrıca, sosyal sorumluluk projeleri ve sürdürülebilirlik girişimleri de iş dünyasında önem kazanıyor.

  • Yeni gelişmelerde hız oldukça arttı
  • Yapay zeka tüm kategorilerde önemli ilgi görüyor
  • Umutlandıran gelişmeler oluyor
  • Gündem özellikle spor ve sağlık
  • Haber akışlarında güzel bir akıcılık mevcut
  • Okuma seyri ve zevki gittikçe gelişiyor

Eğitim dünyasında ise dijital dönüşüm hızla ilerliyor. Online eğitim platformları, öğrencilere her yerden erişim imkanı sağlıyor. Uzaktan eğitim ve dijital sınıflar, öğrencilerin öğrenme süreçlerini destekliyor.

Takımlar Penaltı Kaçan Penaltı Kaçan
Fenerbahçe 17 2 7 1
Galatasaray 12 4 2 1
Adana Demirspor 10 3 8  
Beşiktaş 10 2 3 1
HangiKredi Ümraniyespor 10 1 10 1
Trabzonspor 9   6  
Fatih Karagümrük 8   10 3
MKE Ankaragücü 5 2 7  
Medipol Başakşehir 5 1 8 2
Fraport TAV Antalyaspor 4 1 6 2

Teknolojinin kullanımıyla birlikte öğretim metotları da değişiyor ve öğrencilere interaktif bir öğrenme deneyimi sunuluyor. Ayrıca, STEM eğitimi ve girişimcilik programları da gençlerin beceri ve yeteneklerini geliştirmeye yönelik çalışmalara öncelik veriliyor.

Lorem ipsum gibi yapay metinler yerine, gerçek anlam taşıyan bu Türkçe metinleri kullanarak, demo sitenizi daha gerçekçi bir şekilde oluşturabilirsiniz. Bu metinler, tasarım ve içerik düzenlemelerinizi test etmenize yardımcı olacaktır. Sitenizi ziyaret eden kullanıcılar, gerçekçi içeriklerle etkileşime geçerek sitenizin işlevselliğini daha iyi anlayabilirler. Bu da potans

Kripto paralar yoğun ilgi görüyor

  1. Yeni gelişmelerde hız oldukça arttı
  2. Yapay zeka tüm kategorilerde önemli ilgi görüyor
  3. Umutlandıran gelişmeler oluyor
  4. Gündem özellikle spor ve sağlık
  5. Haber akışlarında güzel bir akıcılık mevcut
  6. Okuma seyri ve zevki gittikçe gelişiyor

Sonuç olarak, bu örnek Türkçe metinler, demo sitenizin içeriğini gerçekçi ve anlamlı bir şekilde tamamlamanıza yardımcı olacak. Her bir paragraf, farklı konulara değinerek ziyaretçilerin ilgisini çekebilir ve sitenizin işlevselliğini test etmenize olanak sağlar. Gerçek anlam taşıyan metinler, kullanıcı deneyimini iyileştirebilir ve sitenizin profesyonel bir görünüm sunmasını sağlar.

DİĞER VİDEOLAR