Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DP İL BAŞKANI ŞERİAT İSTEDİ!

 

DP İL BAŞKANI ŞERİAT İSTEDİ!

Gültekin Uysal’ın Genel Başkanlığını, Atatürkçü oluşunu ve her tv programlarından “Ortak Paydamız Mavi Gözlü Dev Adam” şiirinin eşliğin de iktidarı Araplaştırıyor diyerek sıkça eleştirip, suçlayan Ordu Milletvekili Cemal Enginyut ‘Demokratik Kitle Örgütlüğü Başkanlığını yaptığı Demokrat Parti’nin Ardahan İl başkanı hem şeriat, hem de idam istedi.
Kendisine ait sanal sayfasında, ‘İdam yasasının meclisten geçmesini istiyoruz. Neden idam yasası getirilmiyor? Caydırıcılık bakımından Meclis’teki partilerin desteğiyle idam cezası sağlanmalıdır, Herkesin can güvenliği, mal, güvenliği ehemmiyette olması için. KISAS’ta hayat vardır, yaşam vardır.
İdam gelmediği müddetçe bu tür olaylar bitmez suç oranları düşmez.
Rahmetli MUHSİN YAZICIOĞLU’nun ifadesiyle bir mazluma el uzandığı günün akşamında dar ağacında iki ayak sallanmıyorsa zalim zalimliğini bırakmaz. akabinde ŞERİAT, gelmelidir, Türkiye cumhuriyetimizin Anayasası ŞERİAT’ olmalıdır bakalım birisi cesaret edip suç işleye bilecek mi. Saygılarımla. İhsan POLAT Demokrat Parti (DP) Ardahan il Başkanı.’ şeklinde bir paylaşım yapması dikkat çekti.
Son yerel seçimlerde İl Başkanlığını yaptığı Demokrat Parti’den Belediye Başkan Adayı da olan İhsan Polat’ın bu açıklamasına partisinin ne diyeceği merak edilmekte.

Yarısının çoğu kadın avukat olan
ARDAHAN BAROSUNA KADIN BAŞKAN ADAYI

Kafkas Arısının Ardahan balının merkezi olan Ardahan’ın bin bir tür çiçeklerinden biri de Ardahan Barosun da açacak mı?

Adaletin tartışıldığı ülke genelinde kongrelere giden barolardan olan ve bir çoğu kadın olan 60’a yakın Avukat üyesi olan Ardahan Barosu da önümüzde ki ay yeni başkanını belirlemek için sandık başına gidecek.

Ardahanlı kadın Avukatlardan olan Av. Baran Çoban’ın aday olduğunu açıkladığı Ardahan Barosunda ki kadın Avukat üyelerinin yanı sıra erkek Avukatların vereceği karar ile Ardahan barosunun yeni başkanı ve yönetimi belirlenecek.
Avukat Osman Yıldız’ın kurucu başkanlığı yaptığı, Avukat Murat Yolçu’nun mevcut başkanı olduğu Ardahan Barosuna diğer Avukat arkadaşları ile birlikte oluşturacakları yönetimle başkan adayı olduğunu açıklayan kadın Avukat Baran Çoban ‘Adaylığımın temelinde değişim arzusu bulunmaktadır.


Adalet arayan toplumun olduğu gibi Avukatların haklarının korunması, mesleki bağımsızlığın sağlanması ve adalete erişimin güçlendirilmesi gibi hayati konularda güçlü bir baro içim adayım’ dedi.
Yeniden vilayet olduğundan bugüne kadar hiç Kadın Milletvekili, Belediye Başkanı olmayan Ardahan’da bir kadının baro başkanı olup, olmayacağının da gündeme getiren Ardahan Baro Başkan Adayı Avukat Baran Çoban hemcinslerinin yanı sıra 60’a yakın Avukatın onayı ile seçildiği takdirde gerek baronun, gerek avukat meslektaşlarının gerekse Ardahan’ın sorunlarının en aza inmesi için seçim öncesi avukatın meslektaşlarımla birlikte oluşturacakları baro ekibiyle birlikte çabalayıp, çalışacaklarını belirtti.

ARDAHANLI VALİ YARDIMCISI

ALTUN’A ÖZEL KARANAME!

2 Eylül 2024 Tarihli Haber

Son kararname ile Amasya Vali yardımcılığına tayini çıkan Ardahanlı Eskişehir Vali Yardımcısı Salih Altun için çıkarılan özel kararname ile önce Eskişehir’den atandığı Amasya Vali yardımcılığı kararnamesi iptal edilerek, önce Eskişehir’de görevinde kalması sağlandı.

Ardından da yeni bir karar ile Eskişehir Valiliğinden sonra Bursa Valiliğine atanan Erol Ayyıldız’a yine vali yardımcısı olarak bu kez Bursa’ya Eskişehr’de yıllarca birlikte çalıştığı valinin yanına yardımcılığına atandı.
Genç yaşına rağmen gerek kaymakamlık yaparken, gerekse çeşitli illerde vali yardımcılığı sürecinde başarılarıyla tanınan ve bir süre önce Amasya Vali yardımcılığına tayini çıkan, Ardahanlı Eskişehir Vali Yardımcısı Salih Altun’un Amasya Vali yardımcılığı kararnamesi iptal edilerek, Eskişehir’de görevinde kalmıştı.

Eskişehir Valisi olarak görev yaparken sırasıyla Emniyet Genel Müdürlüğü ve sonrasında Bursa Valiliğine atanan Vali Erol Ayyıldız, Eskişehir’deki çalışma arkadaşı olan Ardahanlı vali yardımcısı Salih Altun’u da, Bursa vali yardımcısı oldu.
Eskişehir’in yeni Valisi Hüseyin Aksoy’a ve başta Eskişehir’de bulunan Ardahanlılara olmak üzere çalışma arkadaşlarına veda eden Altun’un özel kararname ile atandığı Bursa vali Yardımcılığı görevi için Bursa’ya giderek görevine başladığı öğrenildi.

VERİLİRSE İLK ÖNCE ÇILDIR ARAZİLERİ KİRAYA VERİLECEK!

Çıldır’da Tarım yapıla bilinir alan 121 bin dekar..
Çıldır’da Tarım yapılamayan alan 121 Bin dekar..

Kars-Tiflis Bakü Demiryolunun geçmesine karşın bir tren istasyonu ve Antrepo olmadığında trenlerin durmadığı Çıldır ovası dahil bir çok alanında tarım yapılmadığı dikkat çekmekte.
Son çıkarılan genelge ile 2 yıl kullanılmayan arazilerin kullanılması için başkalarına kiraya verile bilineceğinin tartışıldığı ülkenin Gürcistan ve Ermenistan’a sınır Çıldır’da bulunan 242 Bin hektarlık alanının yarısının kullanılmadığı gibi kullanılmaz hale getirildiği belirtildi.


330 bin dekar Çayır-Meranın olduğu ilçede, 13 bin dekar alanı da Ormanlık alanı olarak kullanılırken ilçede 121.737 bin dekarda en çok tahıl ekilmekte.  
Aktaş ve Çıldır adlı iki gölü olan ilçede balıkçılık yok denecek derecede az yapılmakta. Devam eden göç ile birlikte başta patates olmak üzere birçok tarımsal üretimin yapılmadığı Çıldır’ın içinde bulunduğu yeşil ovada gümrük kapısına giden yol ile ikiye bölünmüş durumda.

Atları değil, Ay’ı çaldı!..

Brezilyalı fotoğraf sanatçısı Daniel Antoniol’un fotoğraf makinesinin açısını ustaca ayarlayıp, her gece hayranlıkla izlediğimiz Ay’ı sanki bir el arabasına yerleştirip, arabasının bagajına koyup adeta çalıyor gibi karelemeyi başarırken ülkemizden son çıkan yasa ile katledilecekleri ileri sürülen sokak hayvanlarının tartışıldığı şu günlerde gelişen teknoloji ile tarım araçlarının yerlerini aldığı At’larda boş kalınca başta şehirlerarası yollarda olmak üzere birçok alanda topluca gezerek otlarken, eskisi gibi At hırsızlığının da yapılmamasını keyfini yaşamaktalar.


İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Adalarda toplayıp, Ardahan’a gönderdiği atlardan haber alınamazsa da başıboş kalıp, başta araçların son sürat gelip, geçtiği yollarda olmak üzere meralarda başı boş gezen onca At’ın da sokak köpek ve kediler gibi tehlikede olup olmadığı da merak edilmektedir.

KEDİ/KÖPEKLERİ UYUTMAYA ÇALIŞANLAR

HABERİNİZ VARMI GÖLE’Yİ FARELER BASTI!
Ardahan’ın Göle ilçesinde arpa tarlasını farelerin istila ettiğini belirten çiftçiler “Bu sene başımız farelerle dertte tarlalarda Arpa ve Buğday diye bir şey kalmadı” dediler.

Bozuk yolda araçlar ve yayalar gibi
4 Ayaklı Rahvan Atlarda Koşamadı!

‘Ardahan’ın yollarında güller açar bağlarında’ türküsünü söyleyen türkücülerden birinin belediye başkanlığını yaptığı Ardahan’da bozuk yol engeline araç ve yayalardan sonra bu kez dört ayaklı atlarda takıldı.
15 yıldan fazladır At yarışlarının yapıldığı alanın alt yapısının bir türlü yapılıp, hazırlanmadığı alanda yapılan yarışlar esnasında dolu ile birlikte yağan yağmur tarlanın için de açılan yarış yolunu bir anda çamur deryasına dönünce yarışmaya katılan atlar batak haline dönüşen tarla pistte koşamadı, yarışma yarıda kaldı. 
Eski AK Partili Belediye Başkanı Faruk Köksoy zamanında teşvik edilen ve geleneksel hale gelen ancak CHP’li Belediyenin desteklememesi dolaysıyla geçen yıllarda yapılamayan Rahvan At yarışları valilik desteği ile ancak bu yıl yapılabildi.
Ardahan’da 10. Geleneksel Rahvan At Yarışları ve 8. Doğu Anadolu At Yarışları Şampiyonası gerçekleştirildi.


Yarışmalar yağışlı hava nedeniyle yarıda kaldı.
10. Geleneksel Rahvan At Yarışları’nın ve 8. Doğu Anadolu At Yarışları Şampiyonası; Ardahan Valiliği, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ile Rahvan At Binicilik Kültür ve Spor Kulübü’nün katkılarıyla, Ardahan-Artvin kara yolu üzerindeki Sulakyurt (Sarzep) köyü mevkiindeki at yarışları sahasında yapıldı.
20 ilden 70’e yakın sporcunun katıldığı yarışmada biniciler, belirlenen kurallar çerçevesinde Baş, Başaltı, Büyük Orta, Küçük Orta, Deste, Dörtlü Tay, Üçlü Tay, İthal A, İthal B ve ikil i tay kategorilerin dereceye girebilmek için kıyasıya yarıştı.

Yarışmalar sırasında yağan yağmur şiddetini arttırdı. Yetkililer, sahanın yağışlar nedeniyle uygun olmadığını gerekçe göstererek, final yarışmalarını yarına ertelendi.
Yarışmaları izlemeye Vali Yardımcısı Mustafa Berat Kasımoğlu, AK Parti Ardahan Milletvekili Kaan Koç, diğer ilgililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaan Koç: at yarış pistini yapacağız..

Ardahan Sulakyurt (Sarzep) köyü yolu üzerinden yapılan rahvan at yarışlarına yaklaşık 20 ilden 100 at katıldı.

Rahvan at yarışlılarını izlemeye gelen  Ak Parti Ardahan Milletvekili Kaan Koç, çamurlu tarlada yarışmaya çalışan atları görünce alamla ilgili bir müjde verdi.

Koç, ‘Önümüzde ki yıl yapımına başlanması planlanan rahvan at yarış pistinin sözünü aldık. Erzurum’daki bulunan saha gibi güzel bir saha yaparak festival tadında Ardahan’a kazandıracağız bu etkinliği halkımıza armağan edeceğiz: dedi.

TÜNELİ HÂLÂ AÇILMAYAN ULGAR’I

BU KEZ AZERİ VANASI KAPATTI!

Yıllardır açılması beklenen tünelinde hiç bir çalışmanın olmadığı, kışları yağan bir kar ile saatlerce kapanan Posof Ulgar dağında bu kez vana geçit vermedi.

Alınan bilgilere göre özel bir Türk şirketinin Azeri petrol şirketine yapığı petrol bor hattı vanasını taşıyan tır 25 metrelik uzunluğunda olan yükü ile tırmandığı 2 bin 5 40  rakımı Ulgar Dağına saatlerce tırmandıktan sonra inişte ki virajı dönmeyince Türkiye’nin Kafkaslara sınır gümrük kapısına giden Posof yolu trafiğe kapanıp, yaklaşık 5 saat kapalı kaldı.

25 Metrelik uzunluktaki petrol borusu vanasının yüklü olduğu 40 ayaklı denen tır’ın Ulgar dağını iner bir hayli dar olan ve Ulgar Tünelinin yapımın beklediği için yenilenip, genişletilmeyen bir hayli dar yolda virajı alamayınca gerek Ardahan ve tüm ülkeden Posof’a giden araçlar gerekse Gürcistan’dan gelip, Ardahan’a gitmek isteyen araçları kapanan yolda saatlerce beklemek zorunda kaldılar.

Posof kaymakamlığının bölgeye gönderdiği Ambulans ve Trafik ekiplerinin bir birine ulaşmaktan zorlandığı görülen vananın kapattığı yol Botaş’tan istenen yardımla birlikte bölge saatler sonrası gelebilen vinçlerle ancak açılabildi.

Yılın büyük bölümünde yüksek kesimlerde kar hakim olduğu, 2 bin 540 rakımlı Ulgar dağının delinmesi için 2017 yılında temeli atılan tünelin o günden bugüne ancak 599 metresi açılabilirken CHP’nin Ardahan merkez belediyeyi alması ardından geri çekilen tünel inşaat şantiyesinin ortada olmadığı Ulgar’da aynı CHP’nin Posof Belediyesini de alması ile şu an hiç bir çalışma yapılmamakta.

Haber/Foto Karip Cankan/Posof

BONOS KAMYON VE TRAKTÖRLERE DİKKAT

Hayvanlar için biçtikleri kışlık otları sonbaharda köylerine getirmek için ana yolları ve çarşı merkezlerini kullanan sürücüler trafiğin aksamasına neden oluyor.

İlgili ve yetkilileri, ot yığınları taşıyan kamyonlardan trafik akışını tehlikeye sokmamalarını ve yüksek gelirim hatlarını da göz önünde bulundurmalarını istediler. 


Kamyon ve traktörü sürücüleri ise, tarımla uğraşan vatandaşları uyardıklarını ancak yakıtın pahalı olmasından dolayı iki seferi birleştirip, bir defada tüm otlarını kamyonlara ve traktörlere yükleyerek taşıdıklarını söylediler.

‘DE HÊRÊ..’ DİYEN HOÇ/FED’E ARSLAN BAŞKAN..

Bölgenin ilk federasyonlarından olan ve Ardahan merkeze bağlı 21 köyün derneğinin bir araya geldiği Hoçvan Dernekler Federasyonu olağan genel kurulu yoğun bir katılımla gerçekleşti.
Merkezi İstanbul Esenyurt’ta bulunan ve 200’e yakın delegasyonu bulunan ve 156 delegenin oy kullandığı kongrede yarışan Hoçvanlı iş insanı Derviş Arslan’ın listesi kazanan taraf oldu.

Derviş Arslan’ın başkanlığına seçildiği Hoç/Fed’in yeni yönetimin. Saffet Yılmaz, Birgül Tekçe, Saime Aktürk, İlhan Yıldız, Tarkan Yazıcı, Gülten Süt, Akif Özer, Taner Gökçe, Tuncer Öztürk, Aşkın Şit, Vildan Caferoğlu, Yüksel Arslan, Aydın Ateş, İmdat Gökdemir ve İzzet Yıldırım oluşturdu.

Hoçvan Dernekler Federasyonu Başkanı Derviş Arslan
Kürt ağırlıklı köylerin oluşturduğu Hoçvan bölgesinin sorun ve sıkıntılarının yanı sıra batı kentlerinde bulunan hemşerilerini bir çatı altında toplayıp, gelenek göreneklerini yaşatmaya amaçlayan Hoç/Fed siyasette varlığını his ettirmesi, öneren değil, yönlendirdiği bir stk olma düşüncesi ile kurulmuş olsa da bugüne kadar Esenyurt’un sınırlarını aşan etkili bir çalışması olmasa da gecelerde, şenliklerde Hoçvanlıları az, çok bir araya getirmesiyle biliniyor.

ARSLAN’DAN AÇIK TEŞEKKÜR..

Hoçvan Federasyonu Başkanlığını kazanan Derviş Arslan ‘Teşekkürler Hoçvan, Teşekkürler Hemşerilerim’ başlığı ile  yayınladığı teşekkür metninde ‘Hoçvan Kazandı’ dedi. Başta Kısır dağının boşa akan suyunun şebekeye bağlanıp, köylere verilmesi, köy ve yıllardır bitmeyen davaları ile bilinen yaylaların yollarının yapılması, bir hayvan meydanına kavuşması, Hoçvan Spor’un yeniden Ardahan Amatör Futbol Ligine katılması, taşmalı eğitimle boş kaşan köy okul ve sağlık ocaklarının hayata geçirilmesi, iş insanlarının bir araya gelip, bölge siyasileri ve bir dernekleri olmayan muhtarları ile iletişime geçip, Ardahan merkez siyasetinde etkili olması gibi birçok konuda beklentilerin olduğu Hoç/Fed’in yeni yönetimin seçim öncesi verdiği vaatlerinin yanı sıra bu ve buna benzer sorun ve sıkıntılarla da ilgilenmesi beklenmekte.


MART’TA YENİDEN KONGREYE GİDECEK..
Ardahan Merkeze bağlı, kentin en yüksek dağının eteğine serpilmiş olan KÖPRÜCÜK+XESKAR, BAYRAMOĞLU+KORA, DAĞCI+TİKOŞ, HACIALİ+HECİALİ , ÇOBANLI+KÊLİK, ÇALABAŞ+ÇELEBAŞİ, OTBİÇEN+QIMILİ, NEBİOĞLU+NEBİOĞLİ, ÖMERAĞA+OMERAGA, TUNCOLUK+PANİG, BİNBAŞAR+MURKAN, TAZEKÖY+BEBEREG+DÖŞELİ, LEHEMLİ+LÊHÊNİYA, AŞAĞIKURDOĞLU+QURDOĞLİYAJERİN, YUKARIKURDOĞLU+QURDOĞLİYAJORİN, TAŞLIDERE+PANGİS, BEŞİKTAŞ+MICUC, ÇAĞLAYIK+ERDEMEL, SAMANBEYLİ+SIXIRPET, GÖLGELİ+KORGELİ ve HASKÖY+XAS isimli 21 köyün İstanbul’da buluna derneklerinin oluşturduğu Hoçvan Dernekler Federasyonu önümüzde ki yılın Mart ayında bu kez olağan kongresi için seçime gideceği öğrenildi.

İSTİFA MI, İHRAÇ MI?

İki dönem Ardahan Belediye Başkanlığı yapan bu dönemlerinden birinde bağımsız aday olup, seçilen Mikail Kayatürk’ten sonra Ardahan siyasi tarihinde bağımsız aday olup, seçilen Damal Belediye Başkanı Kemal Yeşilyurt’tan sona ikinci bir bağımız belediye başkanı oldu.

Ardahan’ın Göle Köprülü (Goreveng) Beldesi Belediye Başkanı Mustafa Yıldırımcı Büyük Birlik Partisinden istifa ettiğini belirtirken, BBP Ardahan İl Başkanı Başkanı Mustafa Dereli başkanın BBP’den ihraç edildiğini belirtti.

Köprülü Beldesi Belediye Başkanı Mustafa Yıldırımcı, partisinden istifa ettiğini ve bağımsız olarak görevine devam edeceğini açıklarken, BBP Ardahan  İl Başkanı Mustafa Dereli’de ‘Mustafa Yıldırım’ı parti tüzüğüne aykırı davranışlarından dolayı kesin ihraç kararıyla parti disiplin kuruluna sevk edilmiştir. Kurul savunmasını istemiştir. Savunma yerine partiden ayrılacağını beyan etmiştir. Kurulda 7 Ağustos’ta partiden ihraç etmiştir. Yıldırımcı’da geçen Cuma günü İl Başkanı olarak bana istifasını vermiştir. Kamu oyuna duyurulur.’ dedi.

Yıldırımcı ise yaptığı açıklamada, “Seçmenlerimle ve belediye meclis üyelerimizle yapmış olduğumuz istişareler neticesinde, lüzumu üzere Büyük Birlik Partisi üyeliğinden istifa etmiş bulunmaktayım. Belediye başkanlığı görevime bağımsız olarak devam edeceğim” ifadelerine yer verdi.

Hoçvanlı İstanbul’da Ölü Bulundu..

İntihar vakalarının en çok yaşandığı iller sıralamasında ilk sıralarda bulunan Ardahan’da yaşanan bu yöndeki olayların nedeni konusunda bugüne dek geniş kapsamlı bir araştırmanın yapılmazken doymak için doydukları memleketlerini terk etmek zorunda kalan Ardahanlılarında yaşam mücadelesi verdikleri kentlerde ya intihar yada çeşitli olaylar yüzünden hayatlarını kayıp ettikleri haberlerin adı arkası kesilmiyor.

Son olarak Damallı olduğu öğrenilen ve geçtiğimiz günlerde evinde ölü bulunan ve eşi tutuklanan Ardahanlı Derya Derdiyok (24) isimli bir kadının evinde ölü bulunması haberinin hemen ardından bu kez de Trakya Kapaklı’da esnaflık yaptığı öğrenilen Posoflu Doğukan Yıldız 25) intihar ederek hayatına son verdiği haberi alınırken, bu iki üzücü haberin ardından bu kez bir çok Ardahan’ının yaşamlarını idame ettikleri İstanbul Esenyurt’ta diğer bir karanlık kara haber ajanslara düştü.

Günler öncesi kayıp olduğu ileri sürülen ve bu yönde emniyete bilgi verilip yardım istendiği öğrenilen  Ardahan Hoçvanlı Yavuz Yıldız ölü bulundu. Ardahan merkeze bağlı Aşağı Kurdoğlu köylü olduğu öğrenilen evli ve çocuk sahibi Yavuz Yıldız’ın neden öldüğü ve öldürüldü mü konusunda bilgi alınamazken, cenazesinin Ardahan’a getirilip, köyünde toprağa verileceği öğrenildi.

Hoçvanlılar iki üzen genç..

Hoçvanlı İstanbul’da Ölü Bulundu..
Günler öncesi kayıp olduğu ileri sürülen ve bu yönde emniyete bilgi verilip yardım istendiği öğrenilen Ardahan Hoçvanlı Yavuz Yıldız ölü bulundu. Ardahan merkeze bağlı Aşağı Kurdoğlu köylü olduğu öğrenilen evli ve çocuk sahibi Yavuz Yıldız’ın neden öldüğü ve öldürüldü mü konusunda bilgi alınamazken, cenazesinin Ardahan’a getirilip, köyünde toprağa verileceği öğrenildi.
Öte yandan Hoçvanlıları yeüeni olduğu öğrenilen Posoflu Doğukan Yıldız (25) Trakya Kapaklı’da girdiği bunalım sonucu intihat ederek hayata göz yumduğu alınan diğer bilgiler arasında oldu.
İntihar vakalarının en çok yaşandığı iller sıralamasında ilk sıralarda bulunan Ardahan’da yaşanan bu yöndeki olayların nedeni konusunda bugüne dek geniş kapsamlı bir araştırmanın yapılmazken doymak için doydukları memleketlerini terk etmek zorunda kalan Ardahanlılarında yaşam mücadelesi verdikleri kentlerde ya intihar yada çeşitli olaylar yüzünden hayatlarını kayıp ettikleri haberlerin adı arkası kesilmiyor.
Son olarak Damallı olduğu öğrenilen ve geçtiğimiz günlerde evinde ölü bulunan ve eşi tutuklanan Ardahanlı Derya Derdiyok (24) isimli bir kadının evinde ölü bulunması haberinin hemen ardından bu kez de Trakya Kapaklı’da esnaflık yaptığı öğrenilen Posoflu Doğukan Yıldız (25) intihar ederek hayatına son verdiği haberi alınırken, bu iki üzücü haberin ardından bu kez bir çok Ardahan’ının yaşamlarını idame ettikleri İstanbul Esenyurt’ta diğer bir karanlık kara haber ajanslara düştü.

GÖKDEMİR’DEN ARDAHAN’IN SORUNLARINA

DEVA OLACAK 21 MADDELİK REÇETE!

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Ardahan İl Başkanı görevini üstlenen Ardahanlı İş insanı Orhan Gökdemir, kısa bir süre önce Candar Yılmaz’dan devraldığı görevin ardından, partisinin 2. Olağan İl Kongresini düzenledi. Kongre sonrası basın mensuplarıyla bir araya gelen Gökdemir, Ardahan’ın var olan sorunlarının en aza indirilmesi için 21 maddelik bir reçetenin yanı sıra önemli açıklamalarda bulundu.

‘Tarihi eserleri ve Kalesi, Yüksek ovaları, akarsuları, ormanları, zengin çiçek çeşitliliği, yaylaları, iki gölü, iki sınır kapısı ve kayak merkezi ile bir doğa cennetidir Ardahan. Yine Eti, sütü, kazı, peyniri, balı, arpa ve buğdayı ile organik bir gıda deposudur Ardahan.’ diyen var olan sorunların en aza inmesi için devlete, iktidara, genel ve yerel siyasilere yönelik 21 maddelik öneri reçetesi sunan DEVA Partisi Ardahan İl Başkanı, iş insanı Orhan Gökdemir, ‘Bu kadar geniş imkan ve güzelliklere sahip olan şehrimizin geri kalmışlıktan kurtulup, kalkınması ve yaşanabilir hale gelmesi için  İşsizlik ve göç sorununun temel kaynağının akademik olarak tespit edilip, çözümü için sorumlu makamlara rapor etmek. Bunun, Üniversite, sivil toplum örgütleri ve meslek örgütleri iş birliği ile yapılmasıdır.’ dedi.

21 Maddeyi tek tek sırlayan DEVA İL Başkanı Gökdemir Ardahan’ın kuruluş reçetesinin İkinci maddesinin, ‘Ardahan’a özel teşviklerin ve hibelerin devreye sokulması.’ diyerek kurtuluş reçetesinin maddelerine şöyle devam etti.
Ardahan’ın var olan sorunlarının en aza inmesinin üçüncü yolunun, sınır kapısından ihraç edilen malların sayısının artırılması ve kotaların kaldırılması. Gümrüklemenin Ardahan da yapılması.
Dördüncüsü, Yaş sebze ve meyve ithalatına izin verilmesi. Ve KDV muafiyetinin sağlanması.

Beşincisi, Gürcistan ile sorunların çözümüne yönelik protokol görüşmelerinin rutin olarak yapılmasının sağlanması.

Altıncısı, Sınır ticaretinin geliştirilmesi için, yap-işlet-devret modeliyle depo ile antrepoların ve analiz laboratuvarlarının yapılması. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın lojistik merkezinin hayata geçirilmesi.
Yedincisi, Eski Hanak-Damal-Posof yolunun yeniden yatırım programına alınması.
Sekizincisi, Artvin Tüneli’nin bir an evvel yapılarak faaliyete geçirilmesi.
Dokuzuncusu, Ardahan-Posof Ilgar Dağı tünelinin acilen tamamlanması ve ulaşıma açılması.
Onuncusu, Ardahan, Artvin ve Ahıska’nın ortak kullanacağı bir havaalanı yapılması.
Onbirincisi, Ardahan’da görev yapan başta öğretmenler olmak üzere tüm kamu idarecilerine ve memurlara batı illerindeki meslektaşlarından daha fazla maaş verilmesi, her beş yılda bir derece yükseltme verilmesi, kira ve yakıt desteği ile yüksek öğrenim gören çocuklarının tüm masraflarının karşılanması.

On ikincisi, Yalınızçam kayak merkezi tesislerinin bedelsiz olarak ve teşvikli bir şekilde turizm – otelcilik sektöründe büyük ve profesyonel bir firmaya işletmeciliğinin devredilmesi.

On üçüncüsü, Hayvan hastanesinin acilen hizmete açılması.

On dördüncüsü, Devlet hastanesinde gerekli tüm donanımların temin edilmesi ve gerekli uzman tıbbi personelin acilen atanması. Sağlık sorunlarına mahallinde çare bulamadığı için hemşerilerimizin büyük şehirlerde sağlık hizmeti alması için torpil araması ve kıt olan ekonomik kaynaklarını bu yollarda harcayarak, Ardahan’ın ekonomik kaynaklarının dışarıya gitmesinin önüne geçilmelidir.

Onbeşincisi, Tarım ve hayvancılık sektöründe verilen hibe ve teşvikler olumlu olmakla birlikte, yetersizdir. Bu teşvikler üreticiyi zarardan koruyucu ve kazançlı hale getirecek şekilde güncellenmelidir. Üretici kırtasiye, angarya ve bürokrasiden bıktığı ve bu işlerle uğraşamadığı için teşvikleri yeterince alamıyor, vazgeçiyor. Bu durumda gerekli kazancı elde edemediği için üretimden vaz geçip, göç ediyor. Bu sorunlar acilen çözülmelidir.

On altıncısı, Çıldır Gölü turizm imar planı ve alt yapısı acilen yapılmalıdır.

On yedincisi, Hoçvan’ın ilçe yapılması için tüm bileşenler el ele vererek çaba göstermelidir.

On sekizincisi, Yayla yolları ve elektrik hatları yapılmalıdır.

On dokuzuncusu, Şehrimizin eğlence ve spor aktiviteleri arttırılmalıdır. Bu çerçevede bölge festivalleri çakıştırılmayacak şekilde gerekirse kura yoluyla adil bir şekilde koordine edilmelidir.

Yirmincisi, Sivil toplum örgütleri ve meslek örgütleri demokrasinin temel taşlarıdır. Yöneticilerin görevlerini hakkıyla yapmaları için demokratik yaptırım gücüne sahiptir bu örgütler. İşini hakkıyla yapan kurum ve idarecileri takdir ederek destek olmalıdırlar. Görevini hakkıyla yapmayan siyasileri ve kamu idarecilerini ziyaret ederek adabına uygun yapıcı uyarılarda bulunmalıdırlar. Sonuç alamazlarsa kamuoyu nezdinde uyarılarına devem etmelidirler. Yine de sonuç alamıyorlarsa demokratik ve yasal çerçevede protestolarda bulunmaları gerekir. Bu demokratik duruş makam sahiplerine az hata yapma ve çok çalışmaya sebep olur. Şehrin kalkınmasına ve yaşanabilir hale gelmesine yardımcı olur.

Ne olursa olsun, bu örgütler hiçbir gücün arka bahçesi olmamalıdır. Mutlaka kendi yasal mevzuatları çerçevesinde ayırım yapmaksızın, rehberlik, yol göstericilik, denetim ve icap ederse yasal çerçevede demokratik yaptırım yapmaları gerekir.
Yirmi birincisi, Siyasi makamlarda oturanlar, benden olan ve olmayan ayrımcılığı kesinlikle yamamalıdır. Kendisine oy vermemiş olsa bile, kimseyi dışlamamalı, ekmeği, aşı ve huzuruyla oynamamalı. Yatırım yapan, çalışan, üreten, istihdam sağlayan her kese eşit davranmalı, kolaylık sağlamalı ve destek olmalıdır.’ diyen DEVA Partisi, İş insanı sözlerine şöyle devam etti.

DEVA İl Başkanı Gökdemir, ‘Unutulmamalıdır ki bu şehir şirin ve küçük bir şehirdir ve çoğunlukla herkes ya akraba ya da tanıdıktır. Yapılan bir haksızlık dolaylı olarak tüm şehri rahatsız eder, nifak tohumları ekerek huzursuzluğa sebep olur. Bu durum netice itibariyle şehrimize çok büyük zarar verir. Gelişmesini ve kalkınmasını engeller.’ dedi.

Sözlerini,  ‘Ülkemizde sadece 13 il Türkiye ortalamasının üzerinde kişi başı milli gelire sahip. Geri kalan 68 il ortalamanın altında. Yani, ortalamadan daha zengin bir ile karşılık, ortalamadan daha yoksul beş ilimiz var! Bunlardan biri de memleketimiz Ardahan’dır. Bu tablo vatandaşımızın mutluluğu açısından devam edemez. Yaşadığı şehirde fırsatlara erişemeyen vatandaşımız mutsuz olur. Potansiyelini değerlendiremez. Ekonominin, siyasetin, sivil toplum örgütlerinin, meslek örgütlerinin ve devletin esas amacı insanın mutluluğu olmalıdır.’ diyerek bitiren DEVA Ardahan İl Başkanının basın toplantısına, DEVA Ardahan kurucu eski İl Başkanı Candar Yılmaz’ın yanı sıra bir çok partili ve basın mensubu katıldı.

KOCALAR GRUP’TAN TEŞEKKÜR

Geçtiğimiz gün ailenin anasını kayıp eden KOCALAR GRUP bu acı günlerinde kendilerini yalnız bırakmayanlara teşekkür ettiler.

KOCALAR GRUP Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Koca ve Ardahan Çıldır Aşıkşenlik (Suğara) eski Belediye Başkanı Fezayir Koca ile birlikte yayınladıkları teşekkür mesajı şöyle;

Kıymetlim Türkan anamızın cenaze merasimine katılan Sayın bakanım Ahmet Aslan beye, Milletvekillerim Sayın Saffet Haya beye, Yunus Kılıç beye, Özgür İncesu beye, Ensar Öğüt beye telefonla bize ulaşan sayın vekillerimiz Kaan Koç beye, Adem Çalık beye, Ceyda Çankırı bölünmez hanımefendiye, Belediye başkanlarım Sayın Selim Çırpanoğlu beye, Lokman Ertürk beye Posof Belediye Başkanı Şükrü Bozyiğit beye, Çıldır Belediye Başkanı Sayın Yakup Kemal Azizoğlu’na, sivil toplum örgütlerinin kıymetli başkanlarına, çelenk gönderip, acımıza ortak olan Oyak Total Genel Müdürü Sayın Mahmut Çil beye, Sinan Hacınecipoğlu beye, Opet Petrol AŞ.’ye, Kadir beye, Metin beye, Cezmi Koca beye, şirket çalışanlarıma, Kahramankazan’ının güzel insanlarına, yakın akrabalarıma İstanbul ve çeşitli illerden gelen akrabam, eş dostuma, Ankara merkezden katılan firmalarımızın yetkililerine, uzaktan gelen Otoyol Birliği yetkililerine, çalışanlarıma, cenazemiz ve taziyemiz boyunca duaları ile yalnız bırakmayan hocalarımıza, tüm katılımcılara yanımızda olup acımızı paylaşan, mesaj gönderen, sosyal medya üzerinden bize ulaşan, telefonla arayan bölge gazetelerimizde haber yapan Gazeteci, Fakir Yılmaz’a Mustafa Küpeli beye ve herkese ayrı ayrı teşekkür ediyor sonsuz şükranlarımı sunuyorum.


KOCALAR GRUP
YÖNETİM KURULU ADINA
Fezayir Koca-Muhsin Koca

DSÖ’den ‘Covid-19’ uyarısı..

16 Haziran 2023 Tarihli Haber

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Covid-19 ile mücadelede kaydedilen ilerlemelere rağmen, virüs tehlikesinin sürdüğü uyarısında bulundu.

Bir başka konu olarak, gündem haberlerinden bahsedelim: Teknoloji dünyasında yapay zeka ve otomasyon, iş dünyasında dönüşüm sağlıyor. Artırılmış gerçeklik uygulamaları, müşteri deneyimini geliştirerek perakende sektöründe fark yaratıyor. E-ticaret platformları, mobil ödemeler ve dijital pazarlama stratejileri de hızla gelişiyor. Sağlık sektöründe ise genetik testler, kişiselleştirilmiş tedavi yöntemlerinin gelişmesine katkı sağlıyor. Yapay zeka destekli teşhis sistemleri ve robotik cerrahi teknolojileri de sağlık alanında büyük bir dönüşüm yaratıyor.

Geçiş yapacak olursak, seyahat sektöründe ise alternatif tatil rotaları popülerlik kazanıyor. Doğa ile iç içe olan kamp tatilleri, yürüyüş turları ve bisiklet gezileri tercih ediliyor. Kültür turizmi ise tarihi ve arkeolojik mekanlara olan ilgiyi artırıyor.


Teknoloji ile entegre edilen turizm deneyimleri, seyahat severlere daha interaktif bir gezi deneyimi sunuyor. Ayrıca, yerel lezzetleri keşfetmek için gastronomi turları da tercih ediliyor.

Lorem ipsum gibi yapay metinler yerine, gerçek anlam taşıyan bu Türkçe metinleri kullanarak, demo sitenizi daha gerçekçi bir şekilde oluşturabilirsiniz. Bu metinler, tasarım ve içerik düzenlemelerinizi test etmenize yardımcı olacaktır. Sitenizi ziyaret eden kullanıcılar, gerçekçi içeriklerle etkileşime geçerek sitenizin işlevselliğini daha iyi anlayabilirler. Bu da potans

iyeliklerinizi artırabilir ve kullanıcıların sitenize olan ilgisini çekebilir.

Gündem haberlerine geri dönecek olursak, politika dünyasında yaşanan gelişmeler büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Seçim süreçleri, siyasi liderlerin açıklamaları ve hükümet politikaları kamuoyunun dikkatini çekiyor. Ekonomi alanında ise enflasyon, işsizlik oranları ve döviz kurları üzerindeki dalgalanmalar yakından izleniyor. Yatırımcılar ve iş dünyası, bu değişkenlerin etkilerini analiz ederek stratejilerini belirliyor. Ayrıca, sosyal sorumluluk projeleri ve sürdürülebilirlik girişimleri de iş dünyasında önem kazanıyor.

  • Yeni gelişmelerde hız oldukça arttı
  • Yapay zeka tüm kategorilerde önemli ilgi görüyor
  • Umutlandıran gelişmeler oluyor
  • Gündem özellikle spor ve sağlık
  • Haber akışlarında güzel bir akıcılık mevcut
  • Okuma seyri ve zevki gittikçe gelişiyor

Eğitim dünyasında ise dijital dönüşüm hızla ilerliyor. Online eğitim platformları, öğrencilere her yerden erişim imkanı sağlıyor. Uzaktan eğitim ve dijital sınıflar, öğrencilerin öğrenme süreçlerini destekliyor.

Takımlar Penaltı Kaçan Penaltı Kaçan
Fenerbahçe 17 2 7 1
Galatasaray 12 4 2 1
Adana Demirspor 10 3 8  
Beşiktaş 10 2 3 1
HangiKredi Ümraniyespor 10 1 10 1
Trabzonspor 9   6  
Fatih Karagümrük 8   10 3
MKE Ankaragücü 5 2 7  
Medipol Başakşehir 5 1 8 2
Fraport TAV Antalyaspor 4 1 6 2

Teknolojinin kullanımıyla birlikte öğretim metotları da değişiyor ve öğrencilere interaktif bir öğrenme deneyimi sunuluyor. Ayrıca, STEM eğitimi ve girişimcilik programları da gençlerin beceri ve yeteneklerini geliştirmeye yönelik çalışmalara öncelik veriliyor.

Lorem ipsum gibi yapay metinler yerine, gerçek anlam taşıyan bu Türkçe metinleri kullanarak, demo sitenizi daha gerçekçi bir şekilde oluşturabilirsiniz. Bu metinler, tasarım ve içerik düzenlemelerinizi test etmenize yardımcı olacaktır. Sitenizi ziyaret eden kullanıcılar, gerçekçi içeriklerle etkileşime geçerek sitenizin işlevselliğini daha iyi anlayabilirler. Bu da potans

  1. Yeni gelişmelerde hız oldukça arttı
  2. Yapay zeka tüm kategorilerde önemli ilgi görüyor
  3. Umutlandıran gelişmeler oluyor
  4. Gündem özellikle spor ve sağlık
  5. Haber akışlarında güzel bir akıcılık mevcut
  6. Okuma seyri ve zevki gittikçe gelişiyor

Sonuç olarak, bu örnek Türkçe metinler, demo sitenizin içeriğini gerçekçi ve anlamlı bir şekilde tamamlamanıza yardımcı olacak. Her bir paragraf, farklı konulara değinerek ziyaretçilerin ilgisini çekebilir ve sitenizin işlevselliğini test etmenize olanak sağlar. Gerçek anlam taşıyan metinler, kullanıcı deneyimini iyileştirebilir ve sitenizin profesyonel bir görünüm sunmasını sağlar.

DİĞER VİDEOLAR