Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yaşasın Çocuklar..

CHP Ardahan Milletvekili ve DisiplinKurulu Üyesi Özgür Erdem İncesu sosyal medya hesabından yayınladığı mesajında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.
İncesu, “Yüce Milletimizin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açıldığı günü ve Ebedi Liderimiz Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu güzel bayramı çocuklarımıza armağan ettiği; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mız Kutlu olsun. Yaşasın 23 Nisan! Yaşasın Cumhuriyet! Yaşasın Çocuklar!” dedi.

AYNI YERDE YENİDEN AYNI KAZA!

Ardahan Kuraspor Kadın Futbol Takımı Kulüp Başkanı Ümit Sarıkaya’nın oğlu Volkan Sarıkaya trafik kazası geçirdi.

Olay önceki gün akşam saatlerinde meydana geldi. Volkan Sarıkaya yönetimindeki 75 AE 130 plakalı otomobil çevre yolu güzergâhında B.B. idaresindeki 06 DCA 356 plakalı otomobil ile çarpışması sonucu her iki araçta bulunan 4 kişi hafif yaralandı.

Ardahan-Kars Karayolu üzerindeki üniversite kavşağında meydana gelen trafik kazasında yaralananlar kazanın 112’ye haber verilmesi üzerine ambulansla Ardahan Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Kazada hafif yaralanan Kuraspor Kadın Futbol Takımı kulüp başkanı Ümit Sarıkaya’nın oğlu Volkan Sarıkaya hastanede ilk müdahale sonrası Acil Serviste gözetim altına alındı. Hastanede ileri tetkikleri yapılan Sarıkaya’nın hayati tehlikesi bulunmadığı için taburcu olduğu öğrenildi. Baran Yılmaz / Anadolu Haber

Hanaklı değil, Gebzeliymiş!

16 Nisan 2024 Haberleri

Gebze belediyesinde işçi olarak çalıştığı bir sırada çantasının alıp Ardahan’a gelip, seçilenler gibi Hanak’ta iki dönem belediye başkanlığı yapan Hanak’ın eski belediye başkanının son seçimlerde aldığı 392 oy ile üçüncü olup, 3. kez seçilememesi Gebzelileri bir hayli üzmüş.
Gebze ve Kocaeli Gazetelerinin ‘Gebzeli Ayhan Büyükaya Hanak’ta seçimi kayıp etti’ başlığı ile verdikleri haberlerle Gazeteci Fakir Yılmaz’ın yıllarca ısrarla ‘Hanaklı olsa da o da çantacı’ oluğunu belirttiği Büyükkaya’nın kayıp ettiği ve borç batağında bıraktığı belediyede devir teslim yapmadan çantasını alıp yeniden Gebze’ye döndüğü de görüldü.

Hanak’ı çöp edip kaçtı..

Gebze Belediyesinde işçiyken eline aldığı çanta ile gelip, Hanak’ta iki dönem belediye başkanlığı yapan ve kayıp edince devir/teslim yapmadan çantasını alıp, Gebze’ye geri dönen Büyükkaya’nın geride bıraktığı çöpleri yeni belediye yönetimince ortada kaldırılmaya çalışılıyor.


31 Mart seçimlerinde Büyükkaya’yı ufaltıp seçilen Kurukaya başkanlığında Hanak’ta temizlik hareketi başlatıldı.
Hanak’ta sandıktan zaferle çıkan yeni belediye başkanı Erdal Kurukaya’nın ilk icraatı çevre temizliği oldu.
Karların erimesiyle birlikte ilçedeki park ve bahçelerdeki çöplerin ortaya çıkması belediye başkanı Erdal Kurukaya’yı harekete geçirdi. Belediye personelini ilçenin temizliği için seferber eden başkan Kurukaya, personellerin çalışmaları da yerinde denetledi.

Biri Gebze, diğeri İstanbul yolcusu!

1 Nisan 2024 tarihli haberler

Seçimleri kayı eden Hanak Belediye Başkanı ile yeniden aday olmayan Damal Belediye Başkanları Ardahan’ı terk etmeye hazırlanıyorlar.

Seçimden seçime ellerine aldıkları çantalarla geldikleri Ardahan’da milletvekili, belediye başkanı olan isimlerin başını çeken Hanak’ın eski belediye başkanı Ayhan Büyükkaya seçimi kayıp edince yeniden Gebze’ye yerleşmeye gideceği öğrenilirken, bu seçimlerde yeniden aday olmayan Damal’ın eski Belediye Başkanı Ergin Önal’ın temelli olarak İstanbul’a göç edeceği ileri sürüldü.

BÜYÜKKAYA GİTTİ, KURUKAYA GELDİ!.
Gebze’de belediye de çalışırken Hanak’a gelip, iki dönem belediye başkanlığı yapan Hanak’ın eski Belediye Başkanı Ayhan Büyükakaya’nın zaten doğru dürüst oturmadığı makamını teslim edeceği Kurukaya’ya bıraktıktan sonra Hanak’tan ayrılacağı öğrenilirken, Hanak’a komşu Damal’ın eski Belediye Başkanı Ergin Önal’ın zaten Damal’dan göç edeceği için aday olmadığı ileri sürülmüştü. Ardahan’da sadece Hanak’ta kazanan AK Partili Erdal Kurukaya’nın itirazların beklendiği Salı gününden sonra İlçe Seçim Kurulunda mazbatasını alıp, görevi teslim alacağı Hanak’ta başta doğalgaz sorunu olmak üzere onca sorunla mücadele edecek.

YARIM MİLLETVEKİLİNİ KOVDULAR!..

27Mart 2024 Tarihli Haberler

‘Bana oy vermeyenleri not ediyorum’ diyen CHP’li Faruk Demir’i Ardahanlılar, DEM’li Taşkın Aktaş Göle’de kovuldu! Sonuçlarının yayınlanmasının yasak olduğu anketlerin sonuçlarına bakarak kayıp edeceğini anlayıp, her geçen gün biraz daha agresifleşen CHP’li Ardahan Belediye Başkanı Ardahanlılar tarafından kovulduğu ortaya çıktı.
Öte yandan şu an DEM partisinde hiç bir yetkisi olmayan, CHP’den 2. sıra milletvekili adayı olamayıp, bugün de akraba ve yakınlarını yine işe koymak için ulusalcı CHP’li Demir’in yanında yer alan helvacı hewallerin HDP’nin yönetiminde olduğu sırada beklenmedik bir anda birden Kürt olduğunu hatırlayan ve CHP’den gelip, hewallerden daha hewal kesilen ve vekil seçildikten kısa bir süre sonra ülkenin erken seçime gitmesi dolaysıyla 2 yılı bile tamamlamayıp, ‘yarım milletvekili’ diye adlandırılan Taşkın Aktaş’ında Göle’de gittiği esnaflarca kovulduğu iler sürüldü.

ARDAHAN’DA DEM’İ CHP İLE DEMLEMEK İSTEYEN

JİTEMCİLERE DUYURULUR!

CHP’li Başkan Adayı: “Seçildiğimde Belediyesi’nin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak”

İstanbul ve Ardahan’da partiye sızmış birilerince HDP/DEM’in oylarını arka kapılarda CHP’li laz ve sazcılara pazarlama çabasında ola dursun CHP’li Afyon Belediye Başkan Adayı “Seçildiğimde Belediye’nin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak” ifadelerini kullandı.
Ulusalcılarla kurulduğu ileri sürülen ve DEM Genel Merkezi ile eş başkanlarının yanı sıra DEM Milletvekillerinin JİTEM İTTİFAKI dediği bir sırada bu ittifakın nerede ve kimlerin kurduğu da sorgulanmaya başlandı.

YAŞANANLARI ONAYLAMAYAN

SİNAN ONAY İSTİFA MI ETTİ?!.

‘Boş geçen bir 5 yıl yaşadık’ diyenlerin istifalarının art arda yaşandığı CHP Ardahan’da CHP Ardahan Merkez ilçe başkanı Sinan Onay’ın da istifa ettiği ileri sürüldü.
CHP Merkez İlçe Başkanı Sinan Onay’ın Onur Balcı ve diğer meclis üyesi adaylarının istifa etmesine neden olan gelişmeler üzerine istifasını verip, telefonlara çıkmadığı ileri sürülen Ardahan’da CHP’nin 20 yıl sonra kazanabildiği belediyeyi 25 gün sonra başka bir partinin adayına teslim edeceği de belirtilmekte.
CHP İl Başkanı Yalçın Taştan ile seçimleri kayıp edeceği söylenen CHP’li Belediye başkan ve adayı aralarının da hiç iyi olmadığı, küs olan İl Başkanının da milletvekili gibi adeta ‘iş olsun’ diye seçim çalışmaları esnasında aday birlikte dolaştığı da iddia edilen CHP Ardahan’da aynı il başkanının seçim sonrası görevi bırakacağı yada bıraktırılacağı da öne sürülmekte.
CHP’li önde gelenlerinin hiç birisinin seçim çalışmalarına katılmadığı görünen CHP Ardahan adayının bu durumu kurtarmak için il dışında bulunan ve çoğu Kürt sorununa karşı, ulusalcı tayfayı yardımına çağırdığı da alınan diğer bilgiler arasında olmakta.

ARDAHAN ve ÇILDIR’DA ZORDA OLAN
CHP GÖLE’DE SEÇİM ALACAK GİBİ!..

Gökhan Budak’ın Belediye Başkan Adayı olduğu CHP Göle’de seçimi zorlarken Ardahan Çıldır’da bir hayli zorda.
Göle gibi Posof’ta da seçimi zorladığı gözlenen CHP Ardahan’ın kısa bir süre kalan seçimler öncesi Ardahan ve Çıldır’da zorlanırken Göle’de Gökhan Budak isimi ile bir hayli rahat olduğu ve Budak’ın başta 22 yıldan fazladır Göle’de Belediye’yi elinde tutan AK Parti’yi olmak üzere 31 Mart akşamı rakiplerini geride bırakacak aday olabileceği belirtilmekte.
AK Parti’nin adayını en çok zorlayan diğer bir adayın ise Göle eski Belediye Başkanı, Yeniden Refah Partisi Göle Belediye Başkanı İsmail Akınoğlu’nun görüldüğü Göle’de CHP Göle Belediye Başkan Adayı Gökhan Budak ekibiyle birlikte ziyaret ettiği soğukların bir hayli etkili olduğu Göleli seçmenlerden sıcak bir ilgi görmesi ‘Ardahan ve Çıldır’da bir hayli zorlanan CHP Göle’de seçimi alacak’ diye en çok konuşulan parti olarak tartışılmakta.
Başta kadınlardan olmak üzere gencinden, yaşlısına her Göleli seçmenin sıcak baktığı CHP Göle Belediye Başkan Adayı Gökhan Budak kısa bir süre kalan seçimler öncesi ‘kazanacak’ adayların başında gelen aday olarak gösterilmesine karşın seçim çalışmalarına ara vermeden CHP Göle İlçe Örgütü ile birlikte çalışmaya devam ediyor.

Halil Kaçar: Siyasette kanser hücrelerini,
kan emicileri temizlemeye geliyoruz..

Halil Kaçar: Siyasette kanser hücrelerini kan emicileri temizlemeye geliyoruz.. Ardahan siyasetini kendi çıkarları için yönlendirenlerin olduğunu belirten DEVA Partisi Ardahan Belediye Başkanı Adayı, Eğitimci Halil Kaçar bunları siyasi alanında silmek, temizlemek için siyasete atıldığını söyledi.

Ardahan’da sayıları üç beş kişi denecek kadar olan birilerinin kendi çıkarları için partilere sızmış kan emci kanser hücresi olmuşlar ve siyasi laf cambazlığı ile siyaseti tisi Ardahan Belediye Başkan Adayı Halil Kaçar birileri de çıkıp, iktidara ihtiyaç olduğunu iddia edip, aslında kendi çıkarlarını korumak, kollamak için bunu söylediklerini belirtti. Ardahan’ın, Ardahanlının bu laf cambazı, kanser hücresi, kan emicilere değil, adil idarecilere ihtiyacı olduğunu söyleyerek Ardahanlılar izin verip, oy verirlerse bunları temizleyeceklerini söyledi.

BUGÜN NE OLDU DA

BU KADAR FARUK DEMİR’Cİ KESİLDİN?!.

İl Genel Meclis Üyesi Adayı olmak isteyip, olamayınca da yeniden belediye meclis üyeliğine fit olan şu anki CHP Ardahan Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Badem’in bir anda Faruk Demir’ci kesilmesi şaşırttı.

Badem daha önce istifanın eşiğine gelmişti.


Halbuki aynı Mustafa Badem dün şu anki CHP’li Belediye Başkanı Faruk Demir’in belediyeyi meclis üyelerine danışmadan yönettiği gibi bir çok işte de usulsüz, kanunlara aykırı hesabı verilemeyecek harcamalar yaptığını ileri sürüp, Faruk Demir’in bütçesini ret etmemiş miydi?!.


İnanmayanlar haberde görülen ve dün muhalefetten çok partilisi Faruk Demir’e ağır suçlar yöneltip, demediğini bırakmayan Mustafa Badem’in imzasıyla yayınladığımız belgelere baksın. 

ONLAR DA AÇ!

Ardahan’da Ocak ayını aratmaya devam eden dondurucu soğuklar devam
ederken yaşanan ekonomik sıkıntılar dolaysıyla zaten zorda olan vatandaşlar ağır ekonomik koşullara karşın kış şartlarında aç kalan Güvercin ve Leylekleri de doyurmaya çalışması takdir topluyor.
CHP’li Ardahan Belediyesinin üzerinden sık sık şow yaptığı hayvan barınağı ise içler acısı bir halde.

ARDAHAN’DAN VANLIYI DOYURMAYA GİTTİLER!

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, CHP Ardahan İl Başkanı Yalçın Taştan, KAI Vakfı Kurucusu Esfender Korkmaz ve eski Sabri Yiğit, Başkanı Karslı iş insanı Ardahanlı Kemal Deniz Bozkurt’un yerine İstanbul Esenyurt Belediye Başkanlığına aday gösterilen Vanlı Ahmet Özer’i desteklemek için Esenyurt’ta bulunan Ardahan Kültür Evinde düzenledikleri bir toplantıda Vanlı Özer’in yanında olduklarını kamuoyuna deklere ettiler.
Ardahanlı ve Karslı Belediye Başkan Adaylarına destektense Vanlı birine destek vermeye giden Ardahanlı CHP’li Belediye Başkanı, İl Başkanı ve KAI kurucu Başkanı ile Karslı iş insanın bu davranışına tepki gösteren Ardahanlılar Ardahanlının 40’ı çıkmadan Vanlıyı kaldırma nerden çıktı, Ardahanlılık bu mu, Ardahan ve Kars Lobiciliği bu mu?’ diyerek Ardahan’dan kalkıp, İstanbul’a gelen Faruk Demir’e oy vermeyeceklerini belirttiler.

Ata’nın Atına özendi şahlandı!

Resmi tarihte olmamasına karşın 92 yılında yeniden vilayet olan Ardahan’ın İL olması ardından bir beldesiyle birlikte Nahiyemken İlçe olan Hanak’ta da ‘bir kutlama günü olsun’ denerek düzenlenen kurtuluş etkinlik
lerine katılan bir at ve atlının ilçe kaymakamlığının önünde gördükleri Atlı Atatürk
heykeline özenircesine meydanda şahlanması dikkat çekti.

ARDAHAN’IN ATATÜK’Ü!..

Ardahan’ın yeniden vatan topraklarına katılışının 103 yıl dönümünün kutlandığı şu günlerde hektar alan olarak Ardahan’ın en büyük ilçesi konumunda ola Hanak’ta ki bu ilginç görüntüye neden olan Hanak’ta ki atlı heykeli Ardahan için yaptırıldığı ancak O dönem Ardahan’da koyulacak yer hazır olmadığı için Hanak’a götürülüp, bir daha geri gedilmeyen heykel olarak bilinmekte.

Yolları Güneş Açıyor!

Son 55 yılın en yoğun kar yağışını alana Ardahan’ın Posof ilçesine bağlı dağ köylerindeki evler kar altında kalırken, seçim derdine düşen siyasiler ve bu boşluktan yaralanıp, kar temizliği başta olmak üzere var olan sorunlara karşı duyarsız kalmakla eleştirilen yetkililerin açtırması beklenen karla kaplı yolları Güneş eriterek, vatandaşlar ise kendi imkanlarıyla açmaya çalışıyor
Ardahan’da bu kış 95 santimetreyi bulan kar kalınlığı, kırsalda 120 santim, yüksek kesimlerde ise 1,5 metreyi geçti.
Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek’in sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, Doğu Anadolu’nun Bin 900 metre rakımıyla en yüksek kentlerinden olan Ardahan’a son 55 yılın en yoğun karı yağdı.
Kar yağışı en çok dağ köylerinde etkisini gösterdi.
Dağ köyleri olarak bilinen köyler de yaşayanlar, tek katlı evlerin çatısına kadar çıkan karları kendi imkanlarıyla temizlemeye çalışıyor. Soğuk nedeniyle evlerindeki su da donan köylüler, hayvanlarını günlük su ihtiyaçlarını gidermeleri için derelere götürüyor.

ARDAHANLI, KARSLI VARKEN NİYE VANLI?!

ARDAHANLI VE KARSLI ADAYLAR VARKEN ARDAHAN VE KARSLI SİYASİLER ARDAHANLININ YERİNE ADAY GÖSTERİLEN VANLIYI DESTEKLEMEK İÇİN HEM DE ARDAHAN KÜLTÜR EVİNDE KAHVALTILI DESTEK TOPLANTISI DÜZENLİYOR!
AK Partili eski Esenyurt Belediye Meclis Üyesi Efraİl Çifçi’nin başkanlığını yaptığı Esenyurt’ta ki Ardahan Kültür Evi şu an hala belediye başkalığını yapan Ardahanlı Belediye Başkanının yerine aday edilen Vanlı adayı desteklemek için kahvaltılı bir toplantı yapacak.
Yeniden seçilemeyeceği konuşulan CHP’li mevcut Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir’in yanı sıra Kars Vakfı’nın kurucu Başkanı Prof. Dr. Esfender Korkmaz ile Karslı İş insanı KAI Vakfının eski Başkanı Sabri Yiğit’in ev sahipliğinde olacağı öğrenilen Vanlı CHP Esenyurt Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Ahmet Özer’i destekleme toplantısına şu anki Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt gibi yeniden aday gösterilmeyen ve Ardahan kamuoyunda ağ saçlı olarak adlandırılan Şişli Belediyesinin şu an ki belediye Başkanı Muammer Keskin’in de geleceği öğrenildi.
MUHARREM YILDIZ KARSLI,
TANJU KARAKUŞ, İPEK SÜT ARDAHANLI DEĞİL Mİ?
VAN KÜLTÜR EVİ ONLARA AYNISI YAPAR MI?
Bir Ardahanlı diğeri Karslı olan iki hemşerimizin belediye başkan adayı olduğu Esenyurt’ta CHP’nin Esenyurt Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Ahmet Özer destek toplantısı yapacakları haberi Ardahan ve Karslıların tepkisine neden oldu. Kars Eski Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu’nun da katılacağı öğrenilen toplantının şua hala Belediye Başkanı olan bir Ardahanlının yerine aday edilen bir Vanlı’ya Ardahan ve
Karslı birilerince destek toplantısı olması Esenyurt’ta ki
Ardahan ve Karslıların yanı sıra İYİ Parti’den Belediye Başkan Adayı olan Karslı Muharrem Yıldız ile Millet Partisinden, DSP’den Ardahan İpek Süt Esenyurt Belediye Başkan Adayı olan Ardahanlı Tanju Karakuş’a saygısızlık olduğu da belirtildi.
Öte yandan Ardahanlının yerine aday gösterilen Vanlı için Ardahan’daki resmi görevini bırakıp, seçim çalışmalarını da yarıda kesip, İstanbul Esenyurt’a resmi olmayan bu toplantıya gelen Demir’in kendi parasıyla mı uçak bileti alıp, almadığı merak edilirken Demir’inde katılacağı ‘Vanlıyı kurtarma’ toplantısını düzenleyenlerin Beykoz ve Beylikdüzü’de de Belediye Başkan Adayı olan Ardahanlı iki siyasi olan Ardahan Hoçvanlı Cem Birtük Avşar ile Ardahan Çıldırlı Şenol Korkmaz ve Kocaeli Derince’de CHP’den Belediye Başkan Adayı olan Ardahanlı Av. Sertif Gökçe ile Burs Gemlik’te AK Parti’den Aday olan Ardahan Posoflu Av. Refik Yılmaz içinde bir toplantı yapıp, yapmayacakları da merak konusu oldu.

KAI’NIN YILDIZINI PARLATMAK, KAI’LİLERE BAĞLI!..

Hatırlayanınızı var mı bilmem ama Serhat Ardahan Spor’ a, Kars, Karsspor’a Ardahan engeli yüzünden ün bir kent olan bugün ayrı kentler olan ve her iki kentin futbol takımının yıllardır bir üst lige çıkamamış mahalle takımı statünden çıkamadığını.
Bilmem ama bundan önce ‘Vali bey sen uçakla gidip, gelemezsin halkın parasını harcayamasın’ diyen rahmeti babamın da İl Genel Meclis Üyesi olduğu Kars’ın Yem, Şeker, Çimento fabrikaları gibi bir zamanlar Rusya’yı da besleyen hayvancılıkta da hep geri gittiği, ‘Satılık şehir’ manşetleri ile satılığa çıktığını ‘Eye sen tuz mu yaladın?’ diye Ardahan ve Iğdırlıları aşağılayanlar yüzünden iki önemli ilçesini de kayıp ettiğini bileniniz var mı?

Bilmem ama Doğu Kapısını yıllardır açtıramayan, bugün adı anılmayan papatyalı kadınlar başta olmak üzere iktidarın güç zehirlenmesine girenler yüzünden bugün adı anılmayan ANAP’tan siyaset yapsa da Kürt, sol ruhlu Naif Alibeyoğlu gibi isimlerin değerini bilmeyenler, yerine kayyum atamasıyla başına geçtiği kentin ilerlemesi duran Ayhan Bilgen gibi bölgenin siyasi isimlerini hatırlayan var mı?..
Ve en önemlisi bugün ülkenin değil, dünyanın marka kayak tesisi konumuna gelen Sarıkamış’ın Kayak Tesislerinin ve bir çok eserin adı anıldığında ilk akla gelen İlhan Akyüzüm gibi siyasilerin, Çanakkale gibi Sarıkamış mücadelesinin ülke gündemine sokan dünyaca tanınan kalp uzmanı Prof. Doktor Bingür Sönmez’in yanında Ardahan’ın yeninde vilayet olmasın da emeği olan Necati Seferoğlu, Güngör Odabaş, Zekeriya Işık, Gadana Zikri, Öktemler, Dursunoğulları, Aktürkler gibi sayamadığımız Ardahanlı onca hatırlanan, unutulan isimleri hatırlayan olur mu ki?


Bilmem ama Kars’tan çıkıp, batı kentlerine gelip, tırnaklarıyla gerek ticarette gerekse siyasette bir yere gelen, gelmekle kalmayıp, ülke ve hatta dünyaya imza atan işlerle bir yere gelen ve bugün İstanbul’un önemi ilçelerinden olan Esenyurt’a Belediye Başkan adayı olan ve Karrsspor’u bir yere getirmek için adeta sermeyesini tüketen ama valisine başta kendi dünya görüşündekiler olmak üzere oradaki köşe başını tutan siyasileri aşamayan şu anki İstanbul Esenyrut Belediye Başkan adayı olan Muharrem Yıldız ve onun gibi yıldızlara bakıp, sahip çıkan batıda ki KAI denen diasporanın samimiyetini görmek, ölçmek zamanı değil mi?
Bilmem ama ‘Yıllarca oluşturulan hemşo sermeyesini geride kalan 5 yıllık Belediye başkanlık süreçlerinde kısa sürede tüketen Ardahanlı Bakırköy, Şişli ve Esenyurt ile Kocaeli Dilovası’nda ki Ardahanlı siyasilerin söndürdüğü hemşeri ocağını Karslı Muharrem Yıldız ile yeniden parlatabilir miyiz?’ diye sormak gerekmez mi?
Evet, ben bana düşeni yaparak yarın uydu üzerinde yayın yapan, ulusal tv TEMPO TV’de hazırlayıp, canlı olarak sunduğum GAZETECİLERLE GÜNDEM’e konuk edeceğim İYİ Parti İstanbul Esenyurt Belediye Başkan Adayı Karslı hemşerim, İş insanı Muharrem Yıldız’a başta Esenyurt’ta ki ünlü, ünsüz Kars, Ardahan, Iğdırlılar olmak üzere hemşeriler samimi hemşoluk yapıp, hemşerilerine sahip çıkacaklar mı?
Bunu yaparken siyasi partilere ‘Bizden aday göstermeseniz bizde size değil hemzelerimize oy veririz’ diyerek bir ilke imza atacaklar mı?
Kısacası KAI’nin yani o çok abartılıp, bu seçimlerde siyaset sahnesinde yerle bir olan Kars, Ardahan, Iğdır birlikteliğinin sözde mi özde mi olup, olmadığını 31 Mart’ta benim gibi sandık başına gidecek olan Esenyurt’ta ki men Karslıyım, yetmedi Kürt, Türk Sarıkamışlı, terekeme yerli Selimli, Kürt Digorlu ve Kağızmanlıyım diyen..
Doğu Expressi yanı başına gelsin denen Çıldır bizim, Kars eski vilayetim, 75 plakalı, 5 ilçeli, bir beldeli, 226 köyü ile göç vermeye -devam eden çok kültürlü Ardahanlılar..
Karslı, Ardahanlı da kim ya ben kendi başına benim diyen Iğdırlıyım diyenler haydi aha size ramazan ayı gibi kutsal olan bir isim taşıyan Muharrem aha size ışık veren Yıldız..
Yapacağınız tek bir şey var, oda sizi ciddiye almayıp, sizden birini aday etmeyen AK Parti’ye, CHP’ye ve diğerlerine değil kendisi gibi iyi olan partide Esenyurt’ta sizi temsil ermek için kolları sıvayan hemşerinize, Kars, Ardahan Iğdır birlikteliğine samimice sahip çıkmak ve pazar günü başına gideceğiniz sandığa yıldızı daha parlatacak olan bir oy atmak..
Sonra demeyin ‘Gazeteci Fakir Yılmaz bize diaspora, içi boş KAI, Ardahan’ı olduğu gibi Iğdırlı yetmedi Kars’ı bitiren lobi değil lobiyeciler yazıyor, moralimizi bozuyor..’ diye..

DİĞER VİDEOLAR