Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Buda Mask Atatürk!..

Buda Mask Atatürk

Ardahan’ın Damal ilçesi sınırları için de bulunan Karadağ’ın sırtlarına yansıyan silueti ile her yıl Ardahan’a gelen Atatürk adına düzenlenen Atatürk’ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenliklerine katılımın son yılların en güzel katılımı olduğunu belirten Damal İlçesi Belediye Başkanı bu yıl belediye olarak düzenledikleri şenliklerine katkı sunan, destek veren herkese teşekkür ederken Ardahanlı iş insanı Anıl Cantürk, heykel tirajlıların yaptığı, insan yapımı İzmir’de ki Atatürk Maskını kıskandıran Damal’ın doğal güzelliğimiz Damal’ın dağlarına yansıyan Atatürk daha güzel mesajıyla dünyanın 8. harikasının 1. olması gereken Atatürk siluetini İzmirlilere anlattı.

Atatürk Maskı, Türkiye’nin İzmir şehrinde bulunan ve Mustafa Kemal Atatürk’ün yüzünün beton kabartması olan heykeldir.
Yapımına 2006’da başlanan heykel ₺4,2 milyon (yaklaşık 2,5 milyon ABD doları) maliyetle 2009’da tamamlandı. 4
2 metre yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek heykeli olup dünyada ise kabartma heykeller arasında büyüklük bakımından onuncu sıradadır.
Heykelin altında Atatürk’ün “Yurtta barış, dünyada barış” sözü ve imzası da kabartma olarak yer almaktadır.
Heykelin içerisinde 20 Eylül 2010’da Millî Mücadele ve 9 Eylül Müzesi açıldı fakat bir süre sonra kapatıldı. 2018’in ikinci yarısında heykelde onarım çalışması gerçekleştirildi.

Kemal Çamlıyurt’tan Mustafa Kemal’e
sahip çıkanlara teşekkür..

29-30 haziran tarihlerinde 25.sini düzenlediğimiz Atatürk’ün izinde ve gölgesinde Damal şenliklerin de bu yıl bir ilki gerçekleştirerek, gerçek anlamda Atamızın gölgesini hissedebilmek için Atatürk seyir alanında ikinci gün şenliklerimizi yaparak, Damal’ın ve Atatürk siluetinin tanıtımının yaygınlaştırılmasını hedefledik.

Şenliklerimize katılarak bizleri onurlandıran sayın Valimiz Hayrettin ÇİÇEK’e, sayın vekilimiz Özgür Erdem İNCESU’ya, Posof Kaymakamımız Emrah AKDUMAN’a, Ardahan Belediye Başkanı Faruk DEMİR’e Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup AZİZOĞLU’na, Göle Belediye Başkanı Gökhan BUDAK’a, Hanak Belediye Başkanı Erdal KURUKAYA’ya, Posof Belediye Başkanı Erdem DEMİRCİ’ye, Köprülü Belediye Başkanı Mustafa YILDIRIMCI’ya ve protokolümüzde bulunan Tüm siyasi yöneticilerimize;

Bizlere sesi ve sanatıyla ışık tutan sanatçı ve sunucularımızdan ilknur KAPLAN’a, Emir GÜNOFAN’a, Mustafa AYDIN’a, Zuhal KARABULUT’a, Erdal BAYRAKOĞLU ve ekibine, Ozan Niyazi’ye, Ufuk COŞKUN’a, Mine KUŞ, Celo BOLUZ’a, Taner ÖZDEMİR’e, Suat HAZAR ve Sahne ve ses Sistemini kuran Cansel’e ve ekibine.

Değerli sanatçılarımızı bizlerle buluşturan menajer Sevilay ERCİYES ve Sponsorlarımız Ali AKKOYUN” a Yıldız En TV Üzeyir ENGİN’e; Festivalimizde şiir dinletisiyle gönüllerimize dokunan kızımız Nilay ÇARDAKÇI ve Hacıbektaş’dan misafir gelen Naci DANACI’ya; Festivalde güvenliğimizi sağlayan il ve ilçe Emniyet Müdürlüğü’müze. Asayişimizi sağlayan il jandarma Komutanlığı’na, İstanbul’da ikamet eden vatandaşlarımızın şenliğimize katılımını sağlamak için otobüsle gönderen Damal dernekleri, Damal Federasyonu, Erenler Cemevi ve destek veren İstanbul İlçe Belediyelerine;

Şenliğimize renk katan, kültürümüzü yansıtan, halk oyumlarıyla şenliğimizi renklendiren lise öğrencilerinden Yelda, Sude, Berfin, Berrak, Selma,Pelin ve davulcu, zurnacı ekibine; Damal bebeğimizin mucidi olan Fidan teyzemiz ve Damal bebeğimizi kültürel miras olarak yaşatmamızı sağlayan Hatice teyzemize; Bu yıl ilkini düzenlediğimiz Futbol turnuvasını düzenleme ve yönetmenliğini yapan Erdal Rahmi HANAY’a ve TFF den gelen Doğu YILMAZ’a şampiyon olan Yukarı Gündeş takımı ve oyuncularına Aralarında şampiyonluk maçı yapan diğer takımlar, Serhat mahallesi, Ağyar yaylası, Konuksever Mahallesi, Seyitören, Ata Mahallesi, Eskikılıç ve Çalışkan Çikora takımları ve oyuncularına;

Bu yıl ilkini yaptığımız masa tenisi turnuvasında Hakem Mutlu CENKERİ”ye, derece yapan 11.ve 12.sınıf öğrencilerden kardeş olan Simge ve Sıla ALKAN’a ve Arzu GÜLLÜBUDAK’a;Bu yıl ilk kez düzenlediğimiz en güzel buzağı yarışmasında juri ekibine ve dereceye giren buzağı yetiştiricilerimizden, Hamza SULAN’a İlyas YILMAZ’a ve İlhan ÖNAL’a Festivalimizin hazırlık aşamasında ve festival günlerinde yoğun çalışmalarıyla emek sarfeden değerli BELEDİYE PERSONELLERİMİZE; Şenliğimizin sonunda gerçekleştirdiğimiz Atatürk ün siluetine karşı gökyüzünde süzülen uçurtma şenliğimizde gülen yüzüyle içimizi ısıtan ÇOCUKLARIMIZA; Şenliğimize katılan değerli vatandaşlarımıza sonsuz teşekkür ederiz.

DAMAL BELEDİYESİ İLK KEZ SIVASI’I,

CANLARI UNUTMADI!..

31 Yıl önce yaşanan Sivas katliamı dahil bir çok toplumsal olayda sessizliğini koruyan, oralı olmayan belediye başkanlarının yıllarca yönettiği Alevi kültürüyle yoğrulmuş olan Damal’da Damal’ın Bağımsız Belediye Başkanı bir başlan bir ilki gerçekleştirdi.

1993 yılının 2 Temmuz’da bir katliam tarihi olarak hafızalara kazınan Sivas’ın acısı Damal’da da kalplerde bir kez daha his edildi. Pir Sultan Abdal Şenliklerine katılmak için Sivas’a giden aydın ve sanatçılardan 33’ü, kaldıkları otelin yobazlarca yakılması sonucu hayatını kaybetmesinin üzerine yılar geçmesine karşın unutulmadığı Madımak Katliamının 31. yılı Ardahan’ın Damal ilçesi Belediye’since düzenlenen ilk kez anma töreni ile bir kez daha hatırlandı, hatırlatıldı ve unutulmadı.

O kara gün olan 2 Temmuz günü dolaysıyla Damal Belediyesinin önünde ilk kez düzenlenen anma etkinliğine Damallılar büyük ilgi gösterdi.

Damal İlçesini Bağımsı Belediye Başkanının organize ettiği ve Damallıların sazları eşliğinde deyişleri ile katıldığı anma etkinliğinde bir konuşma yapan Belediye Başkanı kemal Çamlıyurt, Sivas’ı ve diğer katliamları yüreklerinde taşıyan Damallılar olarak ‘2 Temmuz 1993 tarihinde büyük bir kara leke olan Madımak Katliamının 31. yıl dönümünde yitirdiğimiz 33 canı saygıyla anıyorum. Geçmişimizin karanlık sayfaların aydınlatmaya, acının, adaletin ve barışım sesi olmaya devam edeceğiz. “Kararmış yüreğin hiç ışığı olmaz Bilmez misin ki türküler yanmaz Gün gelir sanma hesap sorulmaz Dayanır kapına Pir Sultan ölmez.”#unutMADIMAK ‘ dedi.

Damal Belediye Başkanı Çamlıyurt:

YENİ BAŞLADIK, DEVAM EDECEĞİZ!

Son Mahalli İdareler Seçimlerinde Damal’ın tarihine bir lk gerçekleştirdiklerini, bunu da birilerinin oylarını cepte sandığı Damallıların desteğiyle gerçekleştirdiklerini belirten Ardahan’ın Damal İlçesinin Bağımsız Belediye Başkanı Kemal Çamlıyurt ‘Daha bir çivi çakmadılar’ şeklinde eleştirilerin kendisinden çok başında olduğu Damal Belediyesinin seçilmişlerine ve çakışanlarına haksızlık olduğunu belirttiği açıklamasında, göreve geldiklerinden bu yana asfaltlama dahil bir çok çivi çaktıklarını belirtti.


Hemşerilerinin yanı sıra Ardahan ve ülkenin örnek belediyeciliği Dal’da ki çalışmalarda göreceğini belirten Çamlıyurt, ‘Yeni başladık, devam edeceğiz’ dedi. Tüm ekonomik sıkıntılara karşın göreve geldiklerinden bu yana öncelikle Damal Belediye Meclisi ve çalışanları ile yaptıkları toplantılarda geliri en düşük belediyeler arsında olan belediyenin hantallıktan kurtarılması, hizmet için gereken kaynağın bulunması yönünde yeni bir yol çizdiklerini belirten Damal Bağımsız Belediye Başkanı Kemal Çamlıyurt bu süre içinde öncelikle bozuk yolların asfaltlanması, geleneksel hale gelen Damal Şenliğinin yapılması, Damalı gençler bir araya getirip, başta Damal’ı Amatör Liglerde temsil eden resmi bir Damal Futbol Takımı olmak üzere sportif faaliyetleri başlattıklarını belirten Damal Belediye Başkanı Çamlıyurt bu kısa sürede yukarıda sayılanların yanında bir çok iş yaptıklarını söyledi.


Kendi, projesi olan ve ülke genelinde, yurt dışında bulunan hemşerileriyle bir araya gelmek, birlikte hareket etmek için Network çalışması da başlattığını belirten Damal Belediye Başkanı Çamlıyurt bu süre içinde Damal Şenliklerini sorunsuz ve büyük bir katılımla gerçekleştirdiklerini, bundan sonra ki hedeflerinin kentin su ihtiyacını karşılayan su şebekesinin yanında alt yapısını doğalgaz çalışmaları öncesine hazırlamak olduğunu söyledi.

DAMAL ŞENLİKLERİ YAPILDI..

Ardahan’ın Damal ilçesinde oluşan Atatürk siluetini izlemek amacıyla düzenlenen “25. Atatürk’ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri” yoğun katılımla gerçekleşti.
Damal festival alanında başlayan etkinliğe, Kaymakam Vekili Emrah Akdumar, Damal Belediye Başkanı Kemal Çamlıyurt, CHP Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu, diğer ilgililer ve kentteki vatandaşların yanı sıra başta İstanbul olmak üzere birçok ilden gelenler katıldılar.

CHP’Lİ  VEKİL KATILDI..

Her yıl 15 Haziran ile 15 Temmuz tarihleri arasında Ardahan’ın Damal ilçesindeki Karadağ sırtlarına yansıyan Atatürk silueti için düzenlenen şenliklerine siyasilerden yoğun ilgi vardı. AK Parti Milletvekilin olmadığı görülen Damal Festivaline katılmak için Ardahan’a gelen CHP Milletvekili Özgür Erdem İncesu, festivalde katılımcılar tarafından yoğun ilgi görmesi dikkatlerden kaçmadı.

 

ÇETİN ÇAPAN: SEÇİMİŞLERİMİZ BAŞARMAK ZORUNDA!..

Gazeteci Fakir Yılmaz’ın hazırlayıp, TEMPO TV’de sunduğu GAZETECİLERLE GÜNDEM programına konuk olan İş insanı, Siyasetçi Çetin Çapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in şu ana kadar yürüttüğü politikasını desteklediğini ancak takipte olan bir partili olarak CHP’nin iktidara hazırlanması, bunu içinde toplumu ikna eden plan ve projelerle yapacağı siyaset ihtiyaç duyduğunu söyledi.
Mitinglerin yapılması gibi toplumun tüm kesimlerine hitap eden adımların devamı gerektiğini belirten Çapan, gerek aday at olduğu İstanbul Çekmeköy’de gerekse CHP’nin aldığı tüm belediyelerde başkanların ortaya koyacakları başarının CHP’yi iktidara taşıyacağı gibi ülkede olduğu gibi dünyaca kabul görmeyen bir kişiye hizmet eden başkanlık sistemini öteleyip, parlamenter sistemi yeniden getirtecek dedi.
‘Ben partiliyim, aday edilmedim diye küsmem, partide tek kalsam da yine de CHP’liyim’ diyen İş insanı, Siyasetçi Çetin Çapan şöyle devam etti.
‘Ama birlerinin yanlış yaptığında unutmamak gerek diye düşünenlerdenim.’ diyerek delegasyonu, partiyi ve ilçe teşkilatlarını yok sayan anlayışın ‘Erdoğan’ı tek adam’ diye eleştireceğine kendilerine de bakması gerekir ‘ diyerek son yerel seçimlerde yaşananları not ettiklerinde söyledi.

BAŞKANIN MAKAM ARACI HACİZ Mİ EDİLDİ?!..

CHP’li Ardahan Belediyesinin onca borcunu yanında 10 Milyonu geçtiği öğrenilen Akaryakıt borcu dolaysıyla haciz edildiği ileri sürüldü.
Gazeteci Fakir Yılmaz’ın edindiği bilgilere göre son yerel seçimlerinde CHP’li Belediyeye akaryakıt veren ve ‘Oğlum AK Parti’ye Ardahan İl Başkanı olacak’ diyen AK Partili Akaryakıtçının belediyeden biriken ve 10 milyonu bulduğu akaryakıt alacağını alamayınca Ardahan Belediyesini icraya verdiği ve makam aracı dahil bir çok aracı haciz ettirdiği bilgisini aldı.

Alacaklı avukatı ile Belediye yetkililerinin uzlaşmacının devreye girmesiyle bir araya geldikleri ancak beklenen uzlaşmanın olmadığı da öğrenilirken, çalışanlarının maaşlarını ermekten de zorlanan ve belediyeye iş yapan ve alacaklarını alamayan bazı müteahhitlerde davalık olduğu bilinen CHP’li Belediyenin içine girdiği bu sarmaldan nasıl çıkacağı merakla beklenmekte.

CHP’li Belediyeye Akaryakıt ver, AK Parti İl Başkanlığına heveslen..

CHP’li Belediyeye akaryakıt verdi, AK Partide İl Başkanı olayım diyor!
Öte yandan seçimler öncesi bir yandan AK Partili görünüp, AK Parti’ye oy istediğini belirten diğer yandan da CHP’ye oy toplayan seçim araçlarında içinde olduğu CHP’li belediyeye akaryakıt veren ve alacağını alamayıp, belediyeyi icraya veren Akaryakıt firmasının sahiplerinin değişmesi muhtemel AK Parti İl Başkanlığı için aile ferdinden birinin AK Parti l Başkanı olması için girişimlerde bulundukları da alınan diğer haberler arasında oldu.

Dağ üzeninde ki Kaya’yı fırlattı,

diğerlerini ezip, toz etti!!

Bir çok Ardahanlının da yaşadığı Türkiye’nin en kalabalık ilçelerinden olan ve ülkenin en büyük metropolü İstanbul’un 39 ilçesi arasında en büyük ilçesi olan Esenyurt Kent Konseyi yeniden kurucu başkana teslim. Türkiye’nin güçlü Kent Konseyi yapısına sahip olan Esenyurt Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu seçimi bugün 4 adayın yarıştığı kongre ile tamamlandı.

**DAĞ ÜZERİNDEKİ KAYAYI UÇURUMA FIRLATTI!..
İstanbul Esenyurt İlçesi Kent Konseyinin Kurucu Başkan, Mali Müşavir Ardahanlı Tuncer Dağ’ın büyük bir farkla soy ismi gibi adeta dağ olup, başta bir dönem önce kendisinden bu görevi alan Kayayı olmak üzere rakiplerini devirdiği seçim ardından kongreden zaferle çıkan isim oldu.
3 yıl aradan sonra yeniden kurduğu Esenyurt Kent Konseyi Başkanlığı görevine getirilen Dağ kongreye katılan delegenin büyük desteğiyle Esenyurt Kent Konseyi Başkanı oldu.
Üç yıllık aradan sonra güçlü bir destek ardından delegasyondan aldığı 135 oyla ile rakiplerini adeta ezen Dağ ile bir kez daha yarışan mevcut başkan Mehmet Hanifi Kaya 74 oy alarak seçimi kayıp ederek, Dağ’dan aldığı koltuğu yeniden Dağ’a teslim etti.
Diğer iki adayın bekledikleri oyların çok altında oy alıp elendiği kongre ardından bir mesaj paylaşan Esenyurt Kent Konseyi’nin yeni Başkanı Mali Müşavir Tuncer Dağ, ‘Türkiye’nin en kalabalık ilçesi ve Türkiye’nin en güçlü Kent Konseyi yapısına sahip olan Esenyurt Kent Konseyi Olağan Seçimli Genel Kurulunda üç yıllık aradan sonra güçlü bir destek ile beni ve çalışma arkadaşlarımı Kent Konseyi Başkanlığına ve Yönetimine layık gören tüm delegelerimize teşekkür ediyorum.’ dedi.

2 Ardahan Odası Göleli Oda’yı yıktı!..

Öte yandan uzun süredir tartışılan ve davalık olan Ardahan Esnaf ve Sanatkarla Birliği ESOBB’un Olağanüstü Genel Kuruluda Ardahan’da gerçekleştirildi.

Genel kurul sonunda, Ardahan Şoförler ve Otomobilciler Odasının desteğini alan Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İskender Alihanoğlu, Ardahan ESOBB’un başkanlığına seçildi.

İstanbul’da Göleli Göleliyi yenerken,
Ardahan’da Göleli Ardahanlılara yenildi!

Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği olağan üstü genel kurulu, Dursun Akçam Kültür Merkezinde yapıldı.  Seçimde 3 odanın yöneticilerinin oluşturduğu 29 delegeden 15 oy alarak yeni başkan seçilen İskender Alihanoğlu, rakibi  Göle Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı olan Yılmaz Kaya’yı 1 oy ile geride bıraktı. Kaya ise 14 oyda kaldı.

İstanbul Cumartesi Anneleri Şenlikte

KADIN
HOÇVAN FESTİVALİ

Hoçvanlı Annelerle Bir Araya gelecekler!

Yıllardır bakım görmeyen enerji hatlarının kısa devre yaptığı ve bunun sonucunda çıkan yangında 15 insanın hayatını kayıp ettiği, onlarca insanın yaralandığı, birçok hayvanın telef olduğu Diyarbakır’da yangının yanı sıra görevden alınıp, hapis edilen ve yerine kayyum atanan Hakkari’de Belediye Başkanı stresi ve protestoların devam ettiği, İstanbul Kartal’da ‘Kayyuma Hayır’ mitinginin yapılacağı coğrafyada çocuklarını kayıp eden ve Cumartesi anneleri olarak adlandırılan Anneler yayla şenliğinde Hoçvanlı kadınlarla bir araya gelecekler.

Siyasetçi, İş insanı Çetin Çapan Tempo TV’de
GAZETECİLERLE GÜNDEM’İN KONUĞU

Yakıcı ekonomik sıkıntıların yanı sıra deprem ve yangınlarla uğraşan ülke siyasetinin erken seçimi, dünyanın 3. dünya savaşını, CHP’nin yanı sıra DEM’in mitingler yaptığı, MHP’nin ortağı olduğu Cumhur ittifakını korumaya çalıştığı, İYİ Parti’de ve bakanlar kurulunda istifaların yaşanacağı iddiaların sürdüğü şu günlerde konuklarıyla birlikte gündemi tutmaya çalışan Gazeteci Fakir Yılmaz ile Özlem Şeyma Yılmaz’ın 4 yıla yakındır kesintisiz hazırlayıp, sundukları GAZETECİLERLE GÜNDEM yine dop dolu.

ÇETİN ÇAPAN GAZETECİ BABA/KIZ’IN KONUĞU OLACAK..
Uydu üzerinde yayın yapan ulusla tv’de yaklaşık 4 yıldır kesintisiz canlı yayn programları yapan Gazeteci baba Fakir Yılmaz ve Gazeteci kızı Özlem Şeyma Yılmaz’ın birlikte hazırlayıp, canlı olarak sundukları iki saatli yayın, GAZETECİLERLE GÜNDEM’in bu pazar konuğu iş insanı, siyasetçi Çetin Çapan olacak.
Pazar günü saat: 15.00’da başlayacak olan canlı yayında ülke de ve dünyada son siyasi gelişmeler ve erken seçim konuşulacak.

ARDAHAN LGS’DE ÇAKARKEN,

ARDAHANLI RİZE’NİN TÜRKİYE 1. OLDU!

2 Haziran 2024 tarihinde yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Merkezi Sınav sonuçları açıklandı..
Başta Üniversite sınavlarında olmak üzere eğitimde bir çok başarı sınavında 81 İl arasında sonlarda olan Ardahan’ın sonuçları açıklanan LGS’de adı geçmezken Rize’de okuyan bir Ardahanlı bir öğrenci LGS sınavında 500 soruyu doğru cevaplayarak Türkiye birincisi oldu.
Alınan bilgilere göre Ardahan’ın Göle ilçesine bağlı Serinçayır (Çölpenek) köylü Yiğit Aşçı LGS sınavında 500 soruyu doğru cevaplayarak Türkiye birincisi oldu. Rize’de bulunan özel okul öğrencilerinden olan Ardahanlı Yiğit Aşçı 500 soruyu bilmesi Rize’yi en başarılı iller arasına yükseltirken, Karne dağıtımı sonrası tatile çıkan ve hala Ardahan’a dönmeyen Ardahan İl Müdürünün vekil idarecilerle yönettiği Ardahan’ın eğitimde olduğu gibi LGS sonuçlarından bir haber alınamadı.
Niteliği Artıracaklarmış!
Öte yandan LGS sınav sonuçlarında durumu ne olduğu öğrenilemeyen Ardahan İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Vali Vekili, Milli Eğitim Müdür Vekil gibi idarecilerle ‘Eğitimde Niteliğin Artırılması’ için toplantı düzenlendi. Düzenlenen toplantıda 2023-2024 eğitim öğretim yılının genel durumu ele alındığı öğrenildi.

KAYMAKAMIN GÖZÜ ÖNÜNDE

YALITIM MALZEMESİ OLMADAN BETON DÖKTÜLER!..

Ardahan İl Milli Eğitim Müdürlüğünce ‘Mescit’i yok’ denerek inşaatının durdurulduğu yönünde ki Son Vilayet Gazetesinin manşet haberimiz ardından gündeme gelen Çıldır Öğretmenevi binasının inşaatına sağlıksız başlandığı ileri sürüldü.

Çıldırlı, CHP İstanbul eski Milletvekili, Prof. Dr. Esfender Korkmaz tarafından hâyır için yaptırılan İlçe ve Kaymakamı ile son seçimlerde kura ile belediye başkanı olan İlçe Belediye Başkanının da olduğu bir sırada al acele beton atma töreni düzenlenen Ardahan Çıldır’daki öğretmenevi inşaatının temeline atıldı denen betanın toprağın üzerine döküldüğü görülmesi başta inşaat mühendislerini olmak üzere herkesi şaşırttı.


Konu hakkında görüşlerine başvurduğumuz inşaat mühendislerinin görüntülerde izledikleri kadarıyla bu atılan betonun temel betonu olmadığını bunun Gro beton denilen demir bağlamadan önce yere atılan yani demiri topraktan ve çamurdan koruyacak olan beton olduğunu belirtilerken ancak nu gro betonu atılmadan önce üzerine yalıtım malzemesi sermeleri lazımdı. Sonra ikinci kat gro betonu dökmeleri lazım.’ diyerek betonun rastgele toprağa dökülmesinin sağlıklı olmadığını belirttiler.

Kurban’da kurban olan hayvancılığın bittiği,
işsizliğin diz boyu olduğu, Göç’ün devam ettiği BİZE DE ÖZEL GEL!

Orta Anadolu Ankara’da, Ege’de ki memleketi Manisa’da, Karadeniz Rize’de Tekirdağ Trakya’dan sonra Marmara’da İstanbul’da mitingler yaparak vatandaşların sesine ses olan ve son olarak Kocaeli Gebze’de mitinge hazırlanan Türkiye’nin 1. partisi CHP’nin Genel Başkanı Özgür Özel’in her geçen gün tükenmekte olan hayvancılığın sorunlarını dillendireceği, işsizlik dolaysıyla devam eden göçü gündeme getirecek bir mitingi de ülkenin sınır kenti, Kuzey Doğu Ardahan’da yapmasını isteyen Ardahanlılar, ‘Bize de ÖZEL gel’ diyerek hayvancılığın sorunlarının yanı sıra bölgenin sorunlarını dile getirmesi için Özgür Özel’i Ardahan’a davet ettiler.

Yola Ardahan’da çıkanlar yolda hiç kalmadı..

Erdoğan’ın 22 Yıl önce çıktığı yolun başlangıç kentlerinde olan Ardahan’a ilk gelen siyasilerin büyük bölümümü ülkenin siyasi tarihinde hep ilerlediler.
Bunun en açık örneklerinden biri AK Parti’yi kurduğu yıllarda ilk uğradığı kent olan Ardahan’ı ziyaretinden sonra 22 yıldır iktidarda olan Erdoğan’ın yanı sıra başbakan olacağını Ardahan ziyareti esnasında öğrenen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve İstanbul Beylikdüzü Belediye Başkanı iken Ardahan’ı ziyareti sırasında Çıldır Gölünün donmuş yüzeyinde gezdikten kısa bir süre sonra adı hiç gündemde yokken İBB Başkan Adayı olan İmamoğlu’da Ardahan’da yola çıktı deneblir.

Ve bugün kü CHP Genel Başkanı olan Özgür Özel’in 2021 yılında geldiği Ardahan ziyareti sonrası adını hiç gündemde düşmemesini gösteren Ardahanlılar, kurtuluş savaşı sırasında 3-5 Ocak 1919 kurtuluş kongrelerine ev sahipliği yapan, ilk cumhur kelimesinin geçtiği, ilk meclisin kurulduğu, ilk hükümetin oluştuğu, ilk bayrağın göndere çekildiği Ardahan’da yol çıkanların yolda kalmadığına dikkat çekmekteler.

İtfaiyeleri olmayan Özel İdareler!

15 insanın hayatını kayıp ettiği, onca hayvanın telef olup, bir o kadar insan ve hayvanın yaralandığı Diyarbakır ile Mardin’de çıkan yangılar ardından “Yangına müdahale öncelikle büyükşehir belediyeleri sorumluluğunda olmasına rağmen bakanlığımız süratle müdahale etmiştir” diyen Cumhurbaşkanı, AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın emrinde bulunan valilik ile kaymakamların yönetiminde olan ve köylerden sorumlu olan İl Özel İdarelerin itfaiyelerinin niye olmadığını seslendirmemesi başta belediyeleri ile köy muhtarlarının olmak üzere vatandaşın tepkisine neden oldu.

Belediyeler: Köylere gitsek kent içi kalıyor!

Bazı belediyelerin büyükşehir, bazılarının ise belediyelik unvanını kayıp etmemek ve nüfusunun 2 binin altında görünmemesi için kent merkezlerine kilo metrelerce uzakta bulunan köyleri mahalle diye kendisine bağlarken bu eski köy yeni mahallerde çıkan yangınlara müdahale edemedikleri gibi Köy Hizmetleri sınırları içinde olan köylerde çıkan yangınlara da kendilerinin müdahale etmek zorunda kaldıklarını bununda hem maddi, hem de manevi birçok kayba neden olduğunu belirten belediyeler, İl Özel İdarelerin itfaiyesiz olmasının yaşanan yangınlara müdahalede gecikmeye ve büyük zararların görülmesine neden olduğuna dikkat çektiler.

BELEDİYE BAŞKANIN KARDEŞİ KAZADA ANNESİNİN ELİNİ KIRDI!

Ardahan’ın Damal İlçesinde meydana gelen trafik kazasında Damal Belediye Başkanının kardeşi olduğu öğrenilen Cihan Çamlıyurt’un kullandığı, annesinin de olduğu araç sürücünün kontrolü kayıp etmesi sonucu devrilerek art arda attığı taklalarla pert olurken, başkanın annesi hastanelik oldu.
Alınan bilgilere göre Damal Belediye Başkanının kardeşi olduğu öğrenilen araç sürücüsü annesiyle birlikte çıktıkları yolda nedeni belli olmayan bir sebep dolaysıyla yoldan çıktı ve aracı devrildi. Aracın kullanılmaz hale geldiği ancak şoförün yara almadan kurtulduğu öğrenilirken aynı araçta bulunan ve Damal Belediye Başkanın annesi olduğu öğrenilen bir kadın elinin kırılası üzerine Ardahan Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

 

PROF. ÖZER: KONU GÖLELİ, VANLI DEĞİL, LİYAKAT!

Göreve geldiğinden bu yana adeta içi boşaltılmış, hantallarla doldurulmuş olan belediyeyi toparlamaya ve kurumsal hale getirmeye çabalayan İstanbul Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer başta bankamatikçi sözde belediye çalışanları olana gerçekte hantal ve işe yaramazların yerine iş bilen, liyakatli kadroya görev vermeye devam ediyor.

IŞIK SÖNMEYECEK DAHA DA PARLAYACAK!

Son olarak Ardahan Göleli Metin Karakoç’un aralarında olduğu bir çok müdür, amir ve makam sahibi olanları yenileyen Özer bir Göleliyi görevde aldığı gün diğer bir Göleliyi müdür olarak Esenyurt Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü olarak atadı. Bir Göleliyi görevden alan diğer bir Göleliyi, Ardahan Göleli Mustafa Yolcu’yu Esenyurt Belediyesi Temizlik İşleri Müdür olarak atayan DEM destekli İstanbul Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer konu Göleli, Vanlı, hemşericilik değil, liyakat olduğunu bu likayatında Esenyurtluya hizmeti görev bilenler olduğunun farkında olan bir ekiple çalışmaya, hizmet etmeye devam edeceğiz.’ dedi.

KOLTUĞU OLMAYAN YANLIŞ

GÖLELİ DANIŞMANA DUYURULUR!

O GÖLELİ GÖREVDEN ALINDI!

Geçtiğimiz yerel seçimlerde 3’ü İstanbul’da biri, Kocaeli Dilovası’da, bir diğeri Çanakkale Geyiklide olmak üzere  batı kentlerinde ki şehirlerde siyasi tarihlerinde büyük bir ilk fırsatı yakalamalarına karşın bunu değerlendiremeyen ve ‘Hemşo Sermeyesini Yediler’ denmesine neden olan Ardahanlı siyasilerin başarısızlıkları bu kentlerde kamuda çalışan Ardahanlılara olumsuz yönde mal oldu. Kendilerinde beklenen ancak geride kalan 5 yıl boyunca ortaya koyamadıkları başarılı bir yönetimin yanı sıra bu siyasiler ile Ardahanlı kamu çalışanının ‘Güçlü Bir Ardahan Lobisi’ çabalarını kulak ardı etmeleri dolaysıyla 4’nün yeniden aday gösterilmediği Ardahanlı siyasilerin gidişiyle şimdi de Ardahanlı bürokratlar bulundukları makam ve mevkilerde tek tek yolcu ediliyor..

KARAKOÇ DA GÖREVDEN ALINDI..

Ardahanlı İstanbul Esenyurt Belediyesi Basın ve Yayın Müdürü Metin Karakoç bu görevinden alınarak, zabıtaya gönderildi.
Karakoç, Esenyurt Belediyesine Basın Danışmanlığı kadrosundan işe girerek daha sonra 657’ye tabi devlet memuru olan ve 20 yıla yakın sırasıyla Basın Danışmanlığı, Dış İlişkiler Müdürlüğü, Basın ve Yayın Müdürü olarak görev yaptı. Ardahanlı Esenyurt eski Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un geride bıraktığı öne sürülen enkazın altında bir çok Ardahanlının kaldığı belirtilen, İstanbul Esenyurt Belediyesinin Vanlı Belediye Başkanı Porf. Dr. Ahmet Özer tarafından, belediye de birçok müdür değişikliği yapmaya devam ediyor.  Bunlardan biride belediyede koltuğu ve makamı olmadığı ileri sürülen Göleli yanlış danışmanın hemşerisi olan gazeteci Metin Karakoç oldu.

ESENYURT’TA 2 GÖLELİ, ARDAHAN’DA MORKOÇ İLE BOZKURT!

18.05.2024 TARİHLİ HABER

Birçok kentte değişen Belediye Başkanları seçimleri sonrası bütçesi belediyelerin belediye meclis üyeleri onayı ile oluşturulan Kent Konseylerinde de kongre heyecanı başladı.
Başta birçok Ardahanlının yaşadığı İstanbul Esenyurt’ta olmak üzere Ardahan Kent Konseyleri de seçimlerine gidiyorlar. Ardahan Göleli Mehmet Kaya ile Ardahan Göleli Tuncer Dağ’ın yarışması beklenen Esenyurt Kent Konseyi seçimlerine Vanlı olan ve adaylık süresince başta kendisinden önceki Ardahanlı Belediye başkanı, Ardahanlı Bakırköy Belediye Başkanı ile ileri gelen Ardahanlılardan destek almadığından yakınan Esenyurt’un yeni başkanının Esenyurt Muhtarlar Derneğinin de bir Ardahanlı olduğu Esenyurt’ta 2 Ardahanlının aday olduğu konsey seçimlerine müdahale edip, etmeyeceği merakla beklenmektedir.
Ardahan’a ise mevcut Başkan Burak Taştan’ın aday olmayacağı haberi ardından adaylıklarını açıklayan Morkoç ile Bozkurt’un yarışması bekleniyor.

AGC/ARSİAD DİLOVASI

ARSİAD

BELEDİYE BAŞKANINI ZİYARET ETTİ..
14. mayıs 2024 tarihli haber

‘Güçlü Bir Ardahan Lobisi’ parolası ile geçtiğimiz günlerde İstanbul Valisi, Şişli ve Esenyurt Belediye Başkanlarını ziyaret eden Ardahanlı İş İnsanları ve Gazetecileri bir araya getirme çalışmalarını yoğunlaştıran Ardahan İş İnsanları ve Sanayiciler Derneği ile Ardahan Gazeteciler Cemiyeti geçtiğimiz günler içinde Ardahanlı bir heyet ile Ardahanlı bir başkanın bir dönem başkanlığını yaptığı Kocaeli Dilovası ilçesinin yeni Belediye Başkanını makamında ziyaret etti.

 

ATSO KENT KONSEYİNE SALON VERMEDİ!..

Mevcut Başkan Burak Taştan’ın yeniden aday olmayacağını ilan ettiği Ardahan Kenet Konseyi önümüzdeki günlerde kongre yapacak solun bulamıyor. Başta, mevcut yönetiminin gittiği Ankara’da kaldığı otelin jakuzini kırdığı ileri sürülen Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere birçok kuruma başvuran Ardahan Kent Konseyi, Yavuz Morkoç ve Fevzi Bozkurt’un başkanlık için nabız yokladığı görülen kongresini yapmak için salon arıyor. Üyeleri içinde bulunan Ardahan Belediyesi’nin yanı sıra ATSO’ya başvuru yapan ve kongresinin yapılması için salon isteyen Ardahan Kent Konseyi’nin bu yöndeki başvurularına ret cevabı verilmesi dikkat çekiyor.

Ülke genelinde başlatıldığı ileri sürülen tasarruf tedbirlerine karşın çokta kullanılmayan, kullanıldığında ise ancak 5-10 kişinin katıldığı toplantıları yapıldığı salon olarak bilinen ve geçtiğimiz yıl baştan aşağıya büyük bir masrafla onartıldığı bilinen salonun yeniden onarıma alınacağını belirtip, Kent Konseyi’nin Haziran ayında yapılacak Genel Kurulu için istediği salon başvurusuna olumlu cevap vermedi.

Esenyurt’ta Gölelilerin konsey yarışı..

Öte yandan bir dönem bir Ardahanlının ardından 5 milyonluk borç bırakıp, başarısız bir dönemi geride bıraktığı ileri sürülen İstanbul Esenyurt’ta bulunan Kent Konseyi de seçime gidiyor. Ardahan Göleli Mehmet Kaya’nın mevcutta başkanı olduğu ve yeniden aday olduğu öğrenilen İstanbul Esenyurt Kent Konseyine mevcut başkan Mehmet Kaya gibi Ardahan Göleli olan eski Başkan Tuncer Dağ’ında yeniden başkanlığa aday olduğu alınan bilgiler arasında oldu. Kaya ve Dağ gibi Ardahan Göleli olduğu öğrenilen Volkan Usanmaz’ın da adaylık için nabız yokladığı da alınan diğer bilgiler arasında oldu.

ARDAHAN AMED SPOR’U KUTLADI!

Beyaz toroslu Bursaspor’un Amatöre düştüğü, Bursa’da çıkan olaylara ‘Oh’ diyen Serhat Ardahanspor’un BAL’a çıkmayıp, bu sezon da çakıldığı, Amedspor’un şampiyon olup, bir üst lige çıktığı futbol dünyasında ki şampiyonluklar tüm yurtta olduğu gibi Ardahan’da da kutlandı.

 
Ardahan Amatör Lig Şampiyonu olan Bağdeşenspor’un Ardahan’ı Bölgesel Amatör Liginde temsi etmek için BAL Ligine çıkamaya Serhat Ardahanspor ile karşılaşacağı maça hazırlandığı Ardahan’da TFF 2’nci Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Amedspor’un şampiyon olup, bir üst lige çıkması Ardahanlı futbolseverlerce kutlandı. Amedspor’un Ardahan’daki kutlamaları halaylar eşliğinde kutlayan Ardahanlılar, tüm engellemelere, saldırılara ve ‘Oh’ çekmelere karşın ligi şampiyon olarak bitiren Amedpor’un başarısının çıktığı yeni ligde de devam etmesi için kendilerine düşe desteğe devam edeceklerini belirttiler.

Verdikleri vaatleri unuttular ‘Borç var’ edebiyatına sarıldılar!

20 Nisan 2024 Tarihli Haberler

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri öncesi oy istedikleri ve aldıkları seçmene bin bir vaatte bulunan seçilmişler, seçilir, seçilmez verdikleri vaatleri unutup, ‘var olan sorunları çözmeye adayım’ dedikleri ve başlarına geçtikleri belediyelerin borçlarını afişe ederek, ‘Borç var’ edebiyatına sığınmaları kendilerinden hizmet bekleyen seçmenin tepkisine neden olmakta.

DEM destekli CHP’li Belediyeler başta olmak üzere Kayyumlardan ve diğer partilerden kazandıkları belediyeleri alan birçok yeni belediye başkanının şimdiden ‘borç var’ edebiyatına takılıp, kendilerinden beklenen hizmetleri unutan başkanlara tepki gösteren seçmen ‘siz başta bu borçları olmak üzere var olan sorun, sıkıntıları biz çözeriz demediniz mi?’ diye ‘borç var’ edebiyatı yapan başkanlara seçim öncesi verdikleri vaatleri hatırlatmaktalar.

CHP’li, CHP’li’den, AK Partili Ak Partiliden aldığı belediyeden bile şikayetçi..

İkinci kez hatta üçüncü kez seçilen belediye başkanlarının hala başında oldukları belediyelerin borçlarını da açıklamasını isteyen seçmenler borçlar dahil var olan sorunları çözme sözü ve vaatleri verip, kendilerinde oy alıp, seçildikten sonra ‘borç var’ edebiyatı yapan başkanların bu sonu gelmez edebiyattan vazgeçip, işlerine başlamasını isteyen seçmen, ‘Ardahan Posof Belediyesinin CHP’li Başkanı gibi İstanbul Esenyurt’ta ki CHP’li Belediye CHP’liden aldığı belediyeden yakınır, diğer bir yanda ise başka bir belediye başkanı kendi partilisi yani AK Partiliden aldığı belediyenin borcundan yakınır, DEM’lilerde yerlerine oturduklarıyla eleştirdikleri kayyumlardan geri aldıkları belediyelerden şikayetçi bu nasıl iş?’ diye yaşanan bu duruma tepki göstermekteler.


Bir çok belediye gibi 40 yıl sonrada olsa yeniden CHP’ye geçen Posof Belediyesi ’de toplam borç listesini binaya asılan afişle kamuoyuna duyurdu.
Posof Belediyesi’nin borçların yer aldığı dev afiş Belediye binasına asıldı.
31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından Posof’ta 31 Mart’ta sandıktan birinci parti olarak çıkan CHP’li Belediye Başkanı Erdem Demirci, önceki dönemin borçlarını sıraladığı dev afişi Belediye binasına astırdı.
Çoğu devletin alacağı olan borçlara bakıldığında diğer belediyeler gibi devletin birer yerel temsilcisi olan Posof Belediyesi’nin toplam borcu 35 milyon 737 bin 103 TL olarak tespit edildi.

Abdullah Zeydan: Kayyum yönetimi,

Van Büyükşehir Belediyesi’ni 8,5 milyar TL borca sokmuş..

Ardahan eski valilerinden Mehmet Emin Bilmez’in kayyum olarak atanır atanmaz törenle Erdoğan’ın fotoğrafını astırdığı ve uzun süre Van Belediyesine kayyımlık yapan ve daha sonra Ardahanlı Vali Ozan Balcı’nın yönetimine bırakılan Van’ın Büyükşehir Belediye Başkanı, DEM Partili Abdullah Zeydan, kayyum yönetiminin belediyeyi 8,5 milyar TL borca soktuğunu belirterek, “Ne yazık ki belediyemizde büyük bir tahribat var. 2022 yılında bu borç sadece 400 milyon TL iken, son 1,5 yılda yeni valinin atanmasıyla bu borç 8,5 milyar TL’ye ulaşmış” dedi. 31 Mart seçim sürecinde mazbata krizi yaşayan Zeydan günlerce Türkiye gündeminden düşmemişti.

 

Van Büyükşehir Belediye Meclisi, ilk toplantısını Belediye Başkanı Abdullah Zeydan başkanlığında gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi hizmet binasındaki toplantıda Zeydan ve Eş Başkanı Neslihan Şedal, meclis üyeleri ile tek tek tokalaştı. Meclis toplantısı İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

“BELEDİYE ASLİ GÖREVLERİNİ YERİNE GETİREMEZ DURUMDA”

Zeydan, kayyumdan dolayı Büyükşehir Belediyesinin iştirakleriyle birlikte 8,5 milyar TL borcu olduğunu söyledi. Oluşan borç nedeniyle belediyenin asli görevlerini dahi yerine getiremez duruma geldiğini belirten Zeydan, “Ne yazık ki belediyemizde büyük bir tahribat var. Bu tahribatı da tüm meclis üyeleriyle birlikte göreceğiz. 2022 yılında bu borç sadece 400 milyon TL iken, son 1,5 yılda yeni valinin atanmasıyla borç 8,5 milyar TL’ye ulaşmış. Belediyelerin de kendi sorumlulukları vardır.

Bizim sorumluluklarımız da yol, içme suyu, kanalizasyon, çevre sorunları, park ve bahçeler olmasıyla beraber asli hizmetler dururken, maalesef kayyum döneminde Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yapması gereken bütün yatırımları ve ihaleleri belediye üzerinden yapıp, büyük bir külfet oluşturulmuştur. Bu borcu da bankalardan çok yüksek faizlerle krediler çekerek yapmışlar. Türkiye Cumhuriyeti’nde yasalar bellidir. Her bakanlığın bütçesi vardır. Bu bütçelerle de bakanlıklar aslı görevlerini yerine getirip, okullar yapıp spor salonları inşa ederler. Fakat bütün bunlar Van’da belediye üzerinden yapılmış. Elbette ki bunun için İçişleri Bakanlığından müfettiş taleplerimiz olacak ve böyle belediyeyi asli görevini yapamaz hale getiren bu milletin hakkını başka kuramlara, yandaşlarına peşkeş çeken, yüksek faizlerle kredi çekenler hakkında da hukuki anlamda ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

TOOG ÜZERİNDE İKTİDAR’A
YARANMA HESABI MI?!.

Ardahanlı İstanbul Çekmeköy’ün CHP’li Belediye Başkanı Orhan Çerkez’in başkan seçildiği Çekmeköy Belediyesi araç filosunda bulunan 34 CKM 34 plakalı Togg, Çekmeköy’de ikamet eden şehit ve gazi yakınlarının ailelerinin düğün, nişan ve sünnet gibi özel günlerinde ve şehitlerin birinci dereceden yakınlarına ücretsiz olarak sunulacağını duyurulurken bunun TOGG markası üzerinden iktidara yaranma hesabımı diye sorulmadan edilemedi.
Sosyal yardım ve sosyal sorumluluk projesi olma özelliği taşıyan bu yeni hizmet, 14-20 Nisan tarihileri arasında, Şehitler Haftası’nda Çekmeköy Ardahanlı Belediye Başkanı Orhan Çerkez’in sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımla duyurulurken Çerkez, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“MİLLETİN TOGG’U MİLLETİN EMRİNE”
“Değerli komşularım, bugün 14-20 Nisan Şehitler Haftası. Bu vatan uğruna canını vermiş tüm şehitleri ve gazileri saygıyla, hürmetle anıyorum. Çekmeköy Belediyesi envanterinde bulunan milli otomobil Togg’u millet uğruna toprağa düşen şehitlerimiz ve gazilerimizin çocuklarının; sünnet, düğünlerinde onlara tahsis edeceğim. Milletin Togg’unu milletin emrine veriyoruz.”

19 NİSAN’DA BAŞVURULAR BAŞLIYOR
Togg’u düğün nişan ve sünnet organizasyonlarında kullanmak isteyen şehit ve gazi yakınları 19 Nisan Cuma gününden itibaren başvuruda bulunup rezervasyon yapabilecekler. Başvuru esnasında istenilecek evrak ve belgeler, başvuruların nereden yapılacağı gibi ayrıntılar hafta içinde belediyenin sosyal medya hesapları ve web sitesi üzerinden duyurulacak.

İspanyol Boğaları ile baş edilir mi?

Bin beş yüz kilometre yolu direksiyon sallayarak git, gel yetmedi ulusal tv TEMPO TV’de 4 yıldır kesintisiz yayınlanan ve bugün saat 15.00’da yine canlı olarak yayınlanacak olan Gazetecilerle Gündem adlı programını hazırlama telaşı içinde kırılacası ağıran vücut kemiklerimin bir kelime yazmamı engellemek istese de yazımı bekleyen baranın ‘abi gazete yazıyı bekliyor’ uyarıları üzerine benim kadar yorgun bilgisayarımı kucaklıyor ve yeniden sarılıyorum klavyeme..
Ve yazıma başlamadan önce bir önceki yani 2019’daele aldığım bir yazıma rastlıyor ve güncelliğini kayıp etmeyen bu yazımı da rahmetli babamın bir zamanlar kentin en lüks lokantası olan iş yerini neden kapattığını soran arkadaşına verdiği cevabı yeniden anlatmak, aktarmak istiyorum.
Çünkü seçim öncesi demlenenlerin astıkları T.C.’lerden sonra meydan okurcasına Ankara’da Anıtkabir’den verilen toplu bir fotoğraf aşağıda yazacaklarımı anlatır gibiydi..
Anlamaları için de yardımcı olur belki..
Neyse gelelim Tilki ile İspanyol Boğa Meselesine..
Babam kentin en güzel ve en işlek lokantasını bir anda kapatınca arkadaşı sormuş,
‘Fevzi abi lokantayı niye kapattın, ne güzel iş yapıyordu?
Babam- He ya çok güzel işliyordu, hiç sorma..
Arkadaşı-Peki abi o zaman niye kapattın?
Babam biraz da kızarak,
-Ya kardeşim niye kapatmayayım?
Bir koyun alıyorsun, budundan 4 haşlama çıkıyor,
Birini aşçı, diğerini işçi yiyor..
Bu yetmezmiş gibi;
Müşteri diye biri lokantadan içeri giriyor diyesin aylardır aç kalmış bir Tilki..
Göbeği gitmiş, yüzü solmuş, saçları dikleşmiş.
Gelir oturur masaya..
Getir haşlamayı, götür salatayı, yetmedi yoğurt, bir de en az 35’lik rakı..
Biraz sonra o peri perişan Tilki gibi lokantadan içer giren adam oldu mu sana

İspanyol Boğası..
Hesap istersin yaz der, dövsen yemeği yemiş..
Üstüne üstlük İspanyol boğası olmuş baş edip, yenemezsin..
Gel de sen ol kapatma.. ‘ deyince arkadaşı ancak anlayıp, hak vermiş
Şimdi gelelim bizim İspanyol Boğalarına..
Daha yeni geride kalan bir seçimi daha tartıştığımız şu günlerde bir de geçmişte seçilmişlere ve hala görevde olanlara bakmak gerekir mi?
Yani bugünkü gibi yoğun bir tartışma ardından geride kalan seçimlerde seçilmişlere,
Şu an başkan, başkan yardımcısı, meclis üyesi olanlara,
Adına, ‘Yerel parlamento’ denilen ama içindekilerinin büyük bölümünün parlamentonun ne anlama geldiğini bilmediği, algılayamadığı belediye meclis üyelerine bir göz atalım mı?
Muhtarları da unutmadan..
Çünkü dün onlarda bugün seçilmek isteyenler gibi dertleri kendileri değil, vatandı, milletti, sakarya olmazsa da memleketti..
Ve memleketten batıya gelen hemşerileriydi.
Büyük bölümü hemşerileri olan ve onları temsil eden derneklere sırtlarını dayamış, onlardan oy isteyip, seçilmiştiler.
Ve hala görevdeler..
Kimi ise yaralı bir İspanyol boğası misali yani bendende aldıkları kalem yaralarıyla ağ saçlı gibi kimi ise adı ile soy adı hiç uyuşmayan gibi doktorluk olup, bakırköylük olmazsa da yeniden aday edilmeyen yani kızağa pardon dinlenmeye çekildiler..
Kimilerinin ise 2028’a kadar rahat gibi görünüyorlar..
Gerçi, ‘görünüyorlar’ demekte yanlış..
Çünkü bunların bir çoğu 5 yıl önce seçilmeden önce hep ortalıkta, yanımızda, yöremizdeydiler..
Ama bugün onları ortada gören yok..
Ya gökyüzüne doğru uzanan ve adına rezidans denen binaların içinde yada ortasında belki de tümündeler!
Yada bankalarda ki kasaları taşıran ekonomileri ile uğraşıp, ‘daha çok, daha çok..’ diyerek ter dökmekteler..
Ve onca iş, ihale, göbek büyüten davetler, boyun kalınlaştıran ilişkiler içindeler..
Memleket mi?
Oda ne?
Peki ya; Hemşeri, Arkadaş, Akraba, Eş, Dost..
Onlar çoktan unutuldu bile..
Yada arada bir başını kaldırana bir cep harçlığı yada yalandan gülen bir yüz göster gitsin..
İşte bizim İspanyol boğaları da bunlar..
Ve yeni bir seçim daha geride kaldı ve bu seçimin başaktörleri de dün tilki halinde bu sahaya inip, bugün her biri birer İspanyol boğası olmaya aday olanlar olmasın..
Çünkü ellerinde devletin imkanları, ceplerinde paracıklar.. Birde kariyer ki hiç sorma..
Bizde ne var?
Sadece bir oy..
Gel de baş et, edebilirsen..
En iyisi bizde mi babama lokantasını kapattıran o İspanyol boğaları ile ‘baş edemeyiz’ deyip, dört ay boyunca başımızı bir hayli şişiren yerel seçim gündemini kapatsak mı?
Belki de ufukta görünen bir erken seçim var diyerek susalım..
Ama sizi de ekranlarına, izlemeye davet ettiğim bugün saat 15.00’da ulusal TV TEMPO TV’de konuklarımızla birlikte GAZETECİLERLE GÜNDEM’de konuşalım..
Sizce ne yapalım?..

BÖLGENİN İLK E-GAZETELERİ www.sonvilayet.com

 

DİĞER VİDEOLAR