CHP’li Yunusoğlu, Yunus beni tehdit etti, partide kovdu!
yukarıda ki videonun sesini açarak izleyebileceğiniz TIKla..
GAZETECİLERLE GÜNDEM PAZAR GÜNLERİ SAAT: 15.00’TE
TEMPO TV EKRANLARINDA
Videolu Haberlerimiz İçin Yukarıda ki Videonun Sesini Açabilirsiniz..
REKLAMLARINIZ
yüz binlerin okuduğu gazetelerimiz,
sitelerimiz ve sanal ortamlarımız da.. Ara yayınla de.. 05354183258

Ardahanlı iş insanı Gürsoy Karataş’ın Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı BYM Fashion Giyimde yıl sonu indirimler bir TIK’la Gar dolabınızda.. www.bymfashion.com

EHLİYETİNİZİ ALMAK İÇİN ÖNCE BİZE ULAŞIN
TAY SÜRÜCÜ KURSLARI
Veysel Karatay
0 532 324 02 35



ARDAHANLININ PARASI YOK!
BDDK verilerine göre bankalardaki toplam mevduat yılın üçüncü çeyreğinde 24,8 trilyon lirayı aştı. Bunun yüzde 60’ı İstanbul, Ankara ve İzmir’de toplandı. En düşük mevduata sahip İller arasında 7 milyar 670 milyon lirayla Ardahan sonlarda yer aldı.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerinden derlenen bilgilere göre, Türkiye’de yılın 3. çeyreği itibarıyla bankalardaki toplam mevduat yıllık bazda yüzde 39,33 artışla 24 trilyon 846 milyar 181 milyon 91 bin oldu. Geçen yıl bu dönemde toplam mevduat 17 trilyon 832 milyar 497 milyon 711 bin lira olmuştu.
Mevduatın illere göre dağılıma bakıldığında ise 3 büyük şehrin payı dikkati çekti. Bu dönemde İstanbul, Ankara ve İzmir’in toplam mevduatı 15 trilyon 95 milyar 706 milyon 324 bin liraya çıktı.
En fazla mevduata sahip il 10 trilyon 522 milyar 200 milyon lirayla İstanbul oldu. Bu ili 3 trilyon 298 milyar 458 milyon 768 bin lirayla Ankara ve 1 trilyon 275 milyar 47 milyon 583 bin lirayla İzmir takip etti.
Aynı dönemde Antalya’da 792 milyar 838 milyon 70 bin lira, Bursa’da 562 milyar 935 milyon 873 bin liralık mevduat toplandı. Buna göre en büyük 3 şehrin toplamı, mevduatın yüzde 60,8’ini oluşturdu.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerinden derlenen bilgilere göre, Türkiye’de yılın 3. çeyreği itibarıyla bankalardaki toplam mevduat yıllık bazda yüzde 39,33 artışla 24 trilyon 846 milyar 181 milyon 91 bin oldu. Geçen yıl bu dönemde toplam mevduat 17 trilyon 832 milyar 497 milyon 711 bin lira olmuştu.
Mevduatın illere göre dağılıma bakıldığında ise 3 büyük şehrin payı dikkati çekti. Bu dönemde İstanbul, Ankara ve İzmir’in toplam mevduatı 15 trilyon 95 milyar 706 milyon 324 bin liraya çıktı.
En fazla mevduata sahip il 10 trilyon 522 milyar 200 milyon lirayla İstanbul oldu. Bu ili 3 trilyon 298 milyar 458 milyon 768 bin lirayla Ankara ve 1 trilyon 275 milyar 47 milyon 583 bin lirayla İzmir takip etti.
Aynı dönemde Antalya’da 792 milyar 838 milyon 70 bin lira, Bursa’da 562 milyar 935 milyon 873 bin liralık mevduat toplandı. Buna göre en büyük 3 şehrin toplamı, mevduatın yüzde 60,8’ini oluşturdu.
Bayburt‘tan sonra en düşük mevduata sahip iller ise 7 milyar 670 milyon lirayla Ardahan, 8 milyar 253 milyon lirayla Hakkari, 8 milyar 360 milyon lirayla Kilis ve 12 milyar 596 milyon lirayla Gümüşhane olarak sıralandı.
ÜLKE GÜNDEMİNİ SARSAN 2 OLAYDA
ARDAHAN’IN ADI GEÇİYOR!..
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca “İmamoğlu soruşturması kapsamında hazırlanan iddianamede çarpıcı bir detay yer aldı.
Buna göre; firari şüphelilerden Emrah Bağdatlı, soruşturma kapsamında tutuklu bulunan şüpheli Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun’un emir ve talimatlarıyla ortağı olduğu Karpuz Medya üzerinden bazı sosyal medya içerik üreticileri ile sosyal medya hesaplarını finanse etti ve toplamda 13 milyon 237 bin 500 TL’lik ödeme gerçekleştirildiği iddia edilen sosyal medya içeriklerinde birinin adın ‘Ardahan Arda olması dikkat çekti.
Savcılık, ‘Ardahan Arda’ isimli sosyal içerikli sayfaya ve Bir milyon 405 Bin TL. ödendiğini iler sürmüş. Bu sosyal içerikli, ARDAHAN ARDA adlı medyanın Ardahan ile ne alakası olduğunu merak edenler, ‘İnternet sayfası ve Facebook üzerinden bu siteyi açanlar acaba Ardahanlı mı?’ diye soramadan edemediler.
YANAN BİNA ARDAHANLININ VE RUHSATSIZ İDDİASI!.. Öte yandan Kocaeli Dilovası’nda yaşanan patlama sonucu biri Kars Sarıkamışlı olmak üzere 6 işçinin hayatını kaybettiği binayı yapanın Ardahanlı bir kişi olduğu ve binanın kaçak olduğu ileri sürüldü. Daha önce CİMER’e defalarca şikayet edilen binanın, kaçak yapıldığını, yıkım kararı verildiğini, ancak bir önceki belediye başkanı döneminde belediye başkanı yıktırmadı” denen ve Gebze’de altında metro inşaatı geçtiği ileri sürülen ve yıkılan binayı unutturan Dilovası’nda ki parfüm üretilen bina da çıkan yangınla ilgili tartışmalarda sürüyor.

ADETA CİNLERE KALAN BU OTELİ
İŞLETEN DE, ALAN DA, KİRALAYAN DA YOK!
Biri demiryolu olmak üzere 3 gümrük kapısı olmasına rağmen her gün gelip, geçen trenlerin duracağı bir durağın yanında bir Antreposu olmayan, gümrük müdürlüklerinin çevre illerde hizmet verdiği ve havaalanı olmadığı Ardahan’da, 2 bin 750 metre yükseklikteki Yalanızçam Uğurludağ üzerine kurulan Kayak Merkezini nen işleten, ne kiralayan nede alan yok.
35 Yıldan fazladır asaleten bir İl Müdürü atamayan, Kent müzesi yapmayan, Şeytan kalesi, Kurtkala başta olmak üzere kent sınırları içinde bulunan kale, kule, kilise ve sinagoglara gidecek bir yol yapmayı bırakın, bu tarihi, kültürel haznelere gösteren birer yön levhası bile asmayan, kazı adı altına hayali kalalar aradığı ileri sürülen Kültür ve Turizm Bakanlığına karşılıksız olarak devir edildiği yönünde haberlere bir açıklama yapmayan Ardahan İl Özel İdare ve İl Genel Meclis Başkanlığınca geçtiğimiz ay kiraya çıkarılan Yalanızçam Uğurludağ kayak merkezindeki Yalanızçam oteline yine talip çıkmadı.
Başta yakacak olmak üzere hayati ihtiyaçlarının çok pahalıya mal olduğu öne süren özel işletmecilerin açılan ihalelere, ‘karlı değil’ diyerek katılmaması dolaysıyla iki yıldır boş bekletilen ve Cinlerin kaldığı otel olarak adlandırılan Yalanızçam Dağ Oteli bir kez daha ihaleye çıkarıldı.
Ardahan İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü Yalnızçam Köyü Uğurludağ Kış Sporları Merkezi’ndeki Kayak Oteli’ni ve restoranı kiraya vermek istediği ihalesine kimse katılmadı.
Yıllık 144 bin lira, 2. ihale 28 Kasım’da.. 75 yataklı otel ve restoran 5 yıllığına kiraya verileceği ve yıllık kira bedeli 144 bin 377 lira olarak belirlendiği Dağ otelinin Ekim ayında ki ilk ihalesine kimse katılmayınca bir kez daha ihaleye çıkarıldığı görüldü. Ardahan İli, Merkez İlçesi, Yalanızçam Köyü, Uğurludağ Kış Sporları Merkezi, 101 Ada 173
parselde bulunan Kayak Oteli, 101 Ada 171 nolu parselde bulunan Dükkan1-Dükkan2-Dükkan3- Dükkan4 kiralanacaktır. 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 45. Maddesi Açık Teklif Usulü ile ihale edilerek kiraya verilecektir. İhale 28.12.2022 Çarşamba günü İl Özel İdaresi, İl Genel Meclis Binasındaki, İl Encümeni Toplantı Salonunda, İl Encümeni huzurunda yapılacak.
SIĞIRLARDAN SONRA
KOYUNLAR DE DEĞİŞİM DEDİ!
Geçtiğimiz günlerde yapılan CHP Ardahan İl Başkanlık seçimi ile başlayan değişim rüzgârı önce ŞAP dolaysıyla büyük kayıplar yaşayan ve buzağı ölümlerinde 81 kent için de ilk sıralarda olan Ardahan’ın Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinde, bugün de yapılan Ardahan Damızlık Koyun, keçicileri Birliğini de etkisini gösterdi.
DERNEĞİ, FEDERASYONU ALIP, CEBİNE KOYANLAR
BU BİRLĞİN SEÇİM SONUCUNA İYİ BAKSINLAR..
Seçildiği günden bu yana birliği cebinde taşıyıp, köyünde ki evine götüren Salman Gürbüz’ün 3 adayın yarıştığı seçimde adeta yerin dibine çakılıp, sonuncu olduğu görülen Ardahan Koyun ve Keçiciler Birliğinin yeni başkanı mevcut başkanın kadrosunda bulunan aynı köylü Murat Gündüz oldu.
Ardahan Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği gerçekleştirilen seçim sonucunda Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanlığına Murat Gündüz seçildi.
3 adayın yarıştığı seçimde mevcut başkan Salman Gürbüz 40 oy, yeni seçilen başkan Murat Gündüz 128 oy, Oktay Beşli ise 68 oy aldı.

SATILMAK İSTENEN MEZARLIKLARI
OT ve ÇÖP GÖTÜRÜYOR!
AAK Partili Meclis üyelerinin ya çekimser kaldığı yada destekledikleri CHP’li Türkücü başkanın mecliste çıkarttığı kararlarla yoksul belediyeye ait onca arsasını sattıktan sonra Karagöl mahallesinde ki mezarlığı da satmaya kalktığı ileri sürülen Ardahan ve ilçelerde ki mezarlıkları ot ve çöp götürüyor.
Fotoğrafta görülen Göle mezarlığı gibi bir çok mezarlığın bakımsız halde olduğu Ardahan ve ilçe belediyeleri, müftülükler ve özle idarenin konuyla ilgilenmediğinden yakınan vatandaşlar, mezar satmak ‘ceddiniz var mı? diye soran mezar satıcılarının önce kendilerinin değil, oy aldığı halkın cedlerin yattığı mezarlıkları satan otları ve çöpleri temizlemesini istedikleri görülmekte.
ARDAHANLI GÜRSEL TEKİN
CHP’NİN PARALARINI İSTEDİ!
Gürsel Tekin, CHP İstanbul İl Başkanlığı banka hesaplarına erişmek için izin istedi, geriye dönük 5 aylık hesap dökümünü istedi: Banka, mahkemeye yazı yazdı.
Mahkeme kararıyla tedbiren CHP İstanbul il Başkanlığı’na kayyım olarak atanan Ardahan Göleli Gürsel Tekin‘in il Başkanlığı banka hesaplarına erişim için izin istediği öğrenildi. Ayrıca Tekin, geçmişte hesaba erişimi olan kişileri ilişiklerinin kesilmesini ve 5 aylık hesap dökümlerinin tarafına iletilmesini istedi. Akbank, Tekin’in talebini değerlendirmesi için İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne yazı gönderdi. Mahkeme henüz konu hakkında karar vermedi.
Tekin’den banka hesaplarına erişim talebi
Tekin, banka hesaplarına erişim için Akbank‘a talepte bulundu. Tekin’in hesaplara erişim talebinin yanı sıra geçmişe dönük 5 aylık hesap dökümünü istediği görüldü. Talebi değerlendiren banka, karar için İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne yazı yazdı. Mahkemenin konuyu değerlendirmediği öğrenildi.
8 Ekim 2023 tarihinde gerçekleşen ve Özgür Çelik’in İl Başkanı olarak seçildiği CHP 38. Olağan İstanbul İl Kongresi’nde ‘İrade fesatı haller’ ve ‘Suç kapsamlı eylemler’ bulunduğu iddiasıyla, CHP İstanbul İl Delegesi Özlem Erkan tarafından 14 Ağustos’ta İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne ‘Kongrenin iptali’ talebiyle dava açıldı. İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi 2 Eylül’deki ara kararıyla, CHP 38. Olağan İstanbul Kongresi’nde İl Başkanı olarak seçilen Özgür Çelik’in yine aynı kongrede seçilen İl Yönetim Kurulu’nun ve İl Disiplin Kurulu’nun ‘Tedbiren görevden uzaklaştırılmasına’ karar verdi. Aynı ara kararda Gürsel Tekin ile birlikte 5 ismin geçici kurul olarak CHP İstanbul İl Başkanı, İl Yönetim Kurulu ve İl Disiplin Kurulu yetkilerini kullanmak üzere görevlendirilmelerine karar verildi.
CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin: CHP Merkez kenara mı atıldı?!
Geçtiğimiz ay yapılan kongrede kayıp eden adayı destekleyen ilçe başkanı, kendilerine rağmen kazanan başkanın İl Başkanı olduğu masada kendisine yer bulamadı.
Nerdeyse masada düşecekti..
Yeni İl Başkanı tarafından dışlandığı ileri sürülen ve başkanlığı onaylanmayan CHP Ardahan Merkez İlçe başkanı Onay’ın son toplantıda merkezde kendisine yer verilmemesi dolaysıyla masanın kenarına adeta zorla iliştiği görüldü.
Yalçın Taştan ile Yunus Dündar’ın yarıştığı CHP Ardahan İl Başkanlık seçimin de Posof, Çıldır, Hanak İlçe Başkanlarından farklı olarak Göle İlçe Başkanıyla birlikte Taştan’ın yanında yer alan CHP Ardahan Merkez İlçe Başkanı Kadir Sinan Onay yeni İl Başkanın kutlamaları kabul toplantılarında kenara itilip, dışlandığı dikkat çekerken, CHP Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu’yun yeni İl Başkanı Dündar’ı kutlamaya geldiği gün de çekilen bir fotoğrafla kendisini iyiden iyiye ortaya koyar gibiydi.

Dündar’ı desteklemeyen CHP Göle İlçe Başkanın olmadığı görülen toplantıda adeta masada dışlanmış bir şekilde fotoğraf karelerine takılan ve her an İlçe başkanlıkta istifa edeceği ileri sürülen CHP Merkez İlçe Başkanı K. Sinan Onay’ın bu durumunu görenler, geçtiğimiz gün CHP’ye gelen ve İl Başkanı Yunus Dündar tarafından partiden kovulduğu için savcılığa gidip, şikayette bulunan CHP’li eski İl Genel Meclis Başkanı Baha Yunusoğlu’nun durumundan farklı olmadığını belirttiler.
Yunus, Yunusoğlu’nu partide kovdu!
Geçtiğimiz günlerde yapılan kongre sonrası CHP Ardahan’da kavgalar erken başladı.
Alınan bilgilere göre Cumhuriyet Halk Partisi Ardahan İl Başkanlığına seçilen Eczacı Yunus Dündar seçimde kendisini desteklemedi bilinen CHP’li Çıldır eski İl Genel Meclis Üyesi ve Ardahan eski İl Genel Meclis Başkanı Baha Yunusoğlu’nu partide kovduğu Yunusoğlu’nun da savcılığa gidip, CHP İl Başkanının kendisine parmak sallayarak tehdit ettiğini ve Ardahan İl sınırları içinde aşına bir şey geldiğinde CHP Ardahan İl Başkanının sorumlu olduğunu belerterek, şikayetçi olduğu öğrenildi.
Yaşanan olayı doğrulayan ve şahit olarak CHP Ardahan Merkez İlçe Başkanının gösterip, kendinse hakaretler edip, parmak sallayan CHP Ardahan İl Başkanı Yunus Dündar‘ı savcılığa şikayet ettiğini belirten Baha Yunusoğlu, partim olan CHP Ardahan İl başkanının gittiğini, geçtiğimiz günler içinde yapılan seçimle CHP Ardahan İl Başkanlığına seçilen Yunus Dündar’la CHP Ardahan İl Binasında karşılaştığını ve Dündar’ın partide gördüğü kendisine beklenmedik bir anda sinkaf kelimeler kullanıp, parmak sallayarak kendisine, ‘Sen bir daha buraya gelmeyeceksin. Seni patide görmeyeceğim..’ diyerek kovduğunu bu yaşananlar CHP Ardahan Merkz İlçe Başkanı Kadir Sinan Onay’ında şahit olduğunu belirterek, kendisinin de gidip, savcılığa şikayette bulunduğunu söyledi.
Belediyenin Milyonluk Excavator’u
ve Kum Eleme Tesisleri Nerde Kaça, Kime Satıldı?!.
Ardahan’ın CHP’li Belediyesi onca arsa ve araziden sonra mezarlığı da satmaya kalktığı şu günlerde unutulan Organize Sanayisinde bulunan Taş Kırma ve Kum Eleme Tesislerin yanında milyonluk 35 tonluk Komatsu marka palet Excavator, Bir Tane Lastikli Loder, bir adet Taş Kesme makinasının da ihalesiz, ilansız ve gizlice satıldığı ileri sürüldü.
Belediyenin yeri olan alt yapısı, yolu, plan ve projesi ve ruhsatı olmadan parsel parsel traktörcülere satıp, 300 milyon gelir elde ettiği de iddia edilen türkücü başkanın başkanlık ettiği Ardahan Belediyesi hakkında yapılan şikayetlerinde başta savcılıklarda olmak üzer şikayet mercilerinde bekletildiği de ileri sürülürken, dere yatağında olan istinat duvarı yapılmadan galeri sitesi yapıldığı ileri sürülen alanda arsaları alanlarca ruhsatsız, plansız, projesiz ve bitişik nizam şeklinde gecekondu misali yapıldığı da belirtilirken bu alanda noter, cami, ortak kullanım alanı ve lokanta gibi bir sanayide olması gereklerinde olmadığı da belirtilmekte.
Gazeteci Fakir Yılmaz’ın ÖZEL Haberi

Geçtiğimiz günlerde yapılan seçimle Cumhuriyet Halk Partisi Ardahan İl Başkanlığına seçilen Eczacı Yunus Dündar’ın eşi Ardahan’ın önemli hayvan tüccarı olduğu otaya çıktı.

Ardahan merkeze bağlı Tepeler köyü (Kong) köylü Dündar ailesinin gelini, CHP Ardahan İl Başkanı Ecz. Yunus Dündar’ın eşi Hülya Dündar’ın kendi köyünde yaptırdığı 200 büyük başlık dev ahırda hayvan besiciliği yaptığı öğrenilirken, girişimi bir iş kadını olan Hülya Dündar besiye aldığı hayvanlarına bizzat kendisi ilgilendiği de görüldü.
CHP’DE ÇİFÇ BAŞLILIK MI?
Eşinin Ardahan’ın önemli hayvan besicilerinden olduğu görülen CHP Ardahan İl Başkanı Eczacı Yunus Dündar’ın uzun süredir hayalini kurduğu İl Başkanlık mazbatasını alıp, göreve başladığından bu yana CHP’li olan Ardahan Belediye Başkanının gölgesinde çıkmaya çalıştığı ve türkücü başkanın kendisini gölgelemesinden bir hayli rahatsız olduğu öne sürüldü.
Başkan Dündar’ın, kendi ekibiyle birlikte aldığı seçimi sanki kendisi almış edaları içine girmesinde bir hayli rahatsız olduğu ve yeniden milletvekilliği hayalleri kuran Belediye başkanın İl Başkanlığı üzerinden şow yapmasının önüne geçmek için formül aradığı çevresine anlattığı da alınan bilgiler arasında oldu.
CAMİ SATAN AK PARTİLİLER: MEZARI SATTIRMAYIZ!
AKP’li belediyelerin bazılarını AVM için yıktığı, bazılarını da borç karşılığı sattığı camilerin listesi çıkarıldığı şu günlerde Ardahan AAK Partililer, mezarlık olup, olmadığı ne anlaşılmayan alan da ‘Mezar sattırmayız’ diyerek açık alanda basın açıklaması yaptılar.
Başta, şu an AK Parti Hanak İl Genel Meclis Üyesi olan Taşdemir Çoban’ın Belediye başkanı olduğu yıllarda Hanak şehir mezarlığını borçları karşılığında sgk’ya verdiğini unutan Ardahan AK Partililerin hem çekimse kaldıkları, hem de ‘sattırmayız’ dedikleri mezarlık denilen Ardahan Karagöl Mahallesinde ki arsa kentin kamuoyuna birinci madde olarak tartışılmaya devam ediyor.
Sakarya’nın AK Partili Serdivan Belediyesi, artan borçları nedeniyle belediye meclisinde aldığı kararla 9 camii, 4 camii yeri ve 1 ilkokulu satışa çıkarma kararı ve onca cami, mezarlık arsasının yanında Malatya’da AVM kurmak isteyen Hollanda’lı bir şirket, içinde Cami olan alanı 2013 yılında AKP iktidarından 52 milyon 500 bin TL’ye satın aldığını ve alandaki inşaat çalışmaları kapsamında Hal Camii’ni yıktığını, İstanbul Üsküdar Esentepe Cami, İstanbul Bulgurlu Mahallesi, Amine Hatun Cami, İstanbul Bulgurlu Mahallesi, Alvarlızade Cami, İstanbul Selamiali Mahallesi, Bağlarbaşı Huzur Cami, İstanbul Çengelköy Mahallesi, Bahçelievler Cami, İstanbul Çengelköy Güzeltepe Birlik Cami, İzmit Çınarlı Cami olarak bilinen Baç Urgancı Ahmet Çelebi Cami, Batman Yıldız Cami, Rize Orta Cami, İstanbul Üsküdar Esentepe Cami, İstanbul Güngören’de 6 tane cami,, İzmir Kozbeyli Köyü Cami,, Trabzon Zeytinlik Cami,, Denizli Çaybaşı ve İbadullah Cami İstanbul Piyalepaşa Kur’an Kur’sunu sattığın yada borçlarına karşu devir ettiğini unutan AK Patil’iler, CHP’li Belediyenin satacağı ileri sürülen mezarlık alanını imara açmak istemesine karşı çıkarken, AK Partili Belediye Meclis Üyelerinin bu karar karşı çıkmayıp, çekimser kaldığından da hiç söz etmemeleri dikkatlerden kaçmıyor.
Katıldığı toplantılarda masalara konulan fındık ve çerezleri hızla tükettiği görülen ve her an değişeceği söylenen Ak Parti İl Başkanı Hakan Aydın ve parti teşkilatlarının tam kadro katıldığı basın açıklamasında, CHP’li Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir ve belediye meclisine seslenerek belediyenin bu kararını yensen gözden geçirmesi için çağrısında bulundu.
Toplantıya katılan ve CHP’li Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir’e, Rus işgalinde bile mezarlıklara dokunulmadığını hatırlatan AK Partili Ardahan Milletvekili Kaan Koç, Karagöl Mahallesindeki tartışmalı mezarlık alanı ve CHP’li Belediyenin taziye evi yeri iddiaları karşında bir açıklama yaptı.
Karagöl Mezarlığı içine yapılacak demem taziye evinin yer seçiminin doğru olmadığına vurgu yapan vekil Koç, “Burada taziye evi yapılmasına değil, mezarlığın içine yapılmasına karşıyız. Burası sadece bir mezarlık değil; yüz yılı aşan bir geçmişe sahip, işgal döneminde bile korunmuş bir alan. Böylesine hassas bir noktada yapılaşma doğru olmaz” dedi.
BELEDİYE MECLİSİ KARARINI GÖZDEN GEÇİRSİN
AK Partili Ardahan Belediyesi Meclis Üyelerinin karşı çıkmayıp, çekimser kaldıklarından nedense hiç bahsetmeyen AK Partili Vekil Koç, belediye meclisinin aldığı kararın yeniden görüşülmesi gerektiğini belirterek, Karagöl ve Kaptanpaşa mahalleleri için daha uygun alanlarda yeni taziye evlerinin yapılabileceğini ifade etti.
CHP’Lİ BELEDİYE’YE BİR HAYLİ NAZİK VE SUYA DOKUNMAYAN SÖZDE TEPKİ!
CHP’li Başkan Faruk Demir yönetimindeki belediye yönetimine iş birliği çağrısı yapan vekil Koç, mahalleyle ilgili tüm planlamalarda kurumlar arası uyumun esas alınması gerektiğini vurguladı. Koç, “Tek taraflı kararlar yerine istişare kültürüyle hareket edilmesi gerekiyor. Taziye evi çok önemli bir ihtiyaçtır fakat doğru yer seçilmelidir. Manevi değerlere zarar vermeden hep birlikte en uygun alanı belirleyelim” derken AK Partili Milletvekilinin bu sözlerle dolu açıklaması bir hayli nazik ve suya, sabuna dokunulmayan kamuoyunun gazını alan sözde bir tepki olarak değerlendirildi.
BAŞKAN PEKİ SENİN
ARDAHAN’DA EVİN ve ECDANIN VAR MI?!.
Başta, temelinde su fışkıran Kura Nehrinin yanı başındaki eski garajı olmak üzere belediyeye ait onca arasa ve araziyi satan ve bu satışlarda elde ettiği paraları ne ettiğini kamuoyuna açıklamayan CHP’li Türkücü Belediye Başkanı satmaya çalıştığı mezarlıkta yaptığı açıklamada, ‘mezarlığı da satacak!’ diye kendisini eleştirenlere ‘Önce sizin burada bir ecdadınızı var mı? Gelin ecdadınızın Ardahan’da olduğunu söyleyin. Ben gerekirse çadırda kalırım.. Sonra burayı ve diğer arsaları ben değil, meclis üyelerinin aldığı kararlarla bugüne kadar satılan arsa ve arazilerin satıldığı gibi Karagöl mezarlığını da yine meclisin aldığı karar ile müdahale edileceğini belirtti.
Bir dönem milletvekilliği, iki dönemdir de Belediye başkanlığı yaptığı Ardahan‘da kendisine ait ir evi dairesi olmadığıyla eleştirilen, ruhsatı ve imarı olmayan belediyenin konak evinde kalan türkücü, CHP’li belediye başkanın halın olan onca arsa ve arazisini sattığı Ardahan Belediyesinin arsa ve araziler sonrası mezarlık alan olarak belediyesine bağışlanan arsasını da satmaya kalkması ardından gelen tepkilere, ‘izin Ardahan’da ecdadınız var mı ki?’ şeklin de cevaplamaya kalkması tepiklere neden olurken aynı soru kendisine de soruldu.
‘Başkan peki senin Ardahan’da evin ve edanın var mı?’ diye soran Ardahanlılar, belediye binasını da satmak için fırsat kollayan ve bu yönde sık sık açıklamalarda bulunup, kamuoyu oluşturmaya çalışan türkücü CHP‘li başkanı Faruk Demir‘in, yapılan bir kaz alışmasında birçok kez toplu mezarların ortaya çıktığı ve temel kazısında, 1877-1878 Osmanlı – Rus savaşına katıldığı düşünülen Rus generale ait bir mezar bulunulan Ardahan’ın Karagöl mahallesinde ki mezarlığı satmaya kalkışması ardından gelen tepkileri yumuşatmaya çalışma çabası olarak yorumlanan son açıklamasında arsa ve arazileri kendisi değil meclisin satılığını belertmeye çalışması da ‘Suçu paylaşma, yayma’ olarak değerlendirildi.

CHP’li Ardahan Belediyesi,
Ardahan’ı parsel parsel satmaya devam ediyor!
27 Ekim 2025 Tarihli Haber
Türkücü Başkan şimdide gözünü mezarlık arsasına dikti!
Meclis çoğunluğunu elinde bulunduran CHP’li Ardahan Belediyesi, tartışmalı bir karara imza attı..
Kentte bulunan ve belediyeye ait onca arsayı satan türkücünün başkanlık ettiği CHP’li Ardahan Belediyesi Karagöl Mahallesi’nde bulunan ve çok sayıda tarihi mezarı bir köşeye taşıyıp mezarlık arsasını imara açmak için meclis kararı çıkarttı.

CHP’li Faruk Demir’e tepkiler çığ gibi..
Alınan bu karara itiraz edip çekimser kalan AK Partili Meclis Üyelerinden olan Fırat Avşar sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada şöyle dedi.

Ekim Ayı Belediye Meclisinde alınan karar gereğince Ardahan Merkez Karagöl Mahallesi 322 Ada 2 Parselde bulunan mezarlıktaki mezarlar parselin bir köşesine taşınacak ve kalan alan Belediye Hizmet Alanı adı altında imara açılacaktır. İlimizin merkez ve çevresinde bilhassa Karagöl Mahallesi’nde belediyeye ait onlarca parseli satışa çıkarıp tarihi mezarlığı imara açmanın hiçbir açıklaması olamaz. CHP grubu onayıyla meclisten geçen bu kararın iptal edilerek mezarlığa dokunulmaması için çağrıda bulunuyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

GAZETECİNİN YARGILANMASINI İSTEYEN
MAKAM ARACI KURŞUNLARA GELİMİŞ
GÖRÜNTÜSÜYLE SANAYİLİK OLAN
CHP’Lİ TÜRKÜCÜ BAŞKANIN
İÇİ BOŞ ŞİKAYETLERİNE SAVCILIK TAKİPSİZLİK VERDİ!
Kentte bulunan mezarlıkta ki mezarları yerinden söküp, topluca bir köşeye toplayacaklarını belirtip, bu yöntem ile boşaltacak olan mezarlık alanını satacağı iler sürülen ve şu an yurt dışına çıkıp, Çin’e gittiği söylenen türkücü belediye başkanının iki dönemdir belediyesinin başında olduğu ülkenin en yoksul kentlerinden olan Ardahan’ın CHP’li Belediye Başkanının makam aracı, kurşun yemiş gibi bir görüntüsüyle nedeni bilinmeyen bir olay sonucu kullanılmaz hale gelip, sanayiye, aynı başkanın yargılanmasını istediği gazetecinin yaptığı haberlerinin, ‘Basın özgürlüğü çerçevesinde yapılan haberlerdir’ denerek savcılıkça takipsizlik verildi.
Gazeteci Fakir Yılmaz imzalı, ‘Serka’nın Kura Nehri yanı başında yaptırdığı Bungalov Evleri’nin evlerini parasını ödemedi, mahkemelik oldu’ başlıklı haberi ve haberleri ile kamu görevlisi olan kendisine hakaret ettiği ve kamuoyu nezlinde rencide edip, küçük düşürdüğü iddiaları ile savcılığa yaptığı şikayetinin gerçekçi olmadığını belirten Ardahan Cumhuriyet Savcılığı Demir’in bu iddialarına ‘Gazetecilik yapılmıştır ve kovuşturmaya yer olmadığından..’ diyerek takipsizlik verdi.

Göleliler başkan yardımcısı seçildiler..
Göleli Gürsel Tekin‘in CHP İstanbul İl Başkanlığına kayyum olarak atanması ardından yaşanan tartışmaların sürdüğü CHP İstanbul’da ilçe kongreleri de aralıksız olarak devam ediyor.
2 Yılda 3 büyük kurultay ile CHP’ye yapılan baskıları geri itemeye çalışan CHP Genel Merkezi, Mutlak Butlan‘ın atanacağı ileri sürülen mahkeme ile diğer yandan da YSK kararlarının hiç sayılıp, yerel mahkemece görevden alınıp, yerine kayyum atan seçilmiş İl Başkanının yapılan olağanüstü kongre ile yeniden seçti.
İl Başkanı Özgür Çelik‘in yeniden seçilip, mazbatasını aldığı, Kemal Kılıçdaroğlu’nun kayyum tartışmalarına yönelik yaptığı son açıklamasında “Partimizi kayyuma bırakamayız, çözümün parti içinde ortak akılla bulunacağını söylemesi ile tartışılmaya devam eden şu CHP, İlçe kongrelerini de yapmaya deva eden CHP’de, ikisi Gürsel Tekin’in köylüsü olmak üzere 3 Göleli İstanbul’un iki önemi ilçesinde Başkan yardımcılıklarına getirildiler.
Ardahan Göleli Nasip Altay‘ın İstanbul Ümraniye, Doğukan Akkoç, İstanbul Maltepe’de, Mert Yılmaz Çekmeköy İlçelerinden Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkan yardımcısı oldular.
İnce’den sonra Karakuş’ta CHP’de
Geçtiğimiz günlerde verilen karar ile uzun süredir bir çok tartışmalara neden olan ve beklenenin olmadığı yani Mutlak Butlan’ın atanmadığı CHP İstanbul İl Başkanlığı Kongresinde 2 Ardahanlı da yönetiminde yer aldı.
Ardahan Hanaklı Mali Müşavir Deniz Aydemir ile Muammer İnce’nin partisi Memleket Partisi’nşn İstanbul Esenyurt İlçe Başkanlığını yapan Ardahan Göleli Tanju Karakuş, Özgür Çelik’in İl başkanlığına bir kez daha seçildiği CHP İstanbul İl Yönetiminde yer aldılar.
CHP’YE ‘MUTLAK BUTLAN’ GELİRSE
BUGÜNE KADAR SEÇİLEN
İL VE İLÇE BAŞKANLARI DA
BOŞA ÇIKAR mı?
38. Kurultay’a fesat karıştırma davasında yargılanan CHP hakkında görülen davanın görüleceği önümüzde ki hafta yani 24 Ekim tarihinde çıkması ihtimal bir hakim kararın da ‘mutlak butlan kararı’ çıkması halinde başta Genel başkan olduğundan bu yana yapılan 3 kurultayda da Gene Başkan olan Özgür Özel ve ekibinin boşa çıkacağı, bunun yanında bugün yapıla İl başkanlığı seçiminde yeni seçilen İl başkanı Eczacı Yunus Dündar gibi seçilen tüm İl ve İlçe başkanlıklarının seçimlerinin de boşa çıkıp, çıkmayacağı iddiası da tartışılmaya başlandı.
24 Ekim’de görülecek dava soruncumda ‘Mutlak Butlan‘ kararının çıkması halinde CHP İstanbul eski milletvekili ve genel sekreteri olan Ardahanlı Gürsel Tekin’in İstanbul İl Başkanlığına kayyum olarak atanması ardından Olağanüstü kongreye giden CHP İstanbul’un yaşadığı iki başlılığın tüm İllerde de yaşanması muhtemel tezini ortaya atan partililerin yanı sıra hukukçuların bu yönde ki iddialarının Butlan olarak atanacak isimin göreve gelir, gelmez bu yönde atacağı adımına bağlı olduğunu da belirtiyorlar.
MERKEZ İLÇE BAŞKANI İLE GÖLE İSTİFA EDEBLİLER..
Mevcut başkanın kayıp ettiği, yeni bir isimle sonuçlanan Ardahan İl Başkanlığı kongresi ardından 24 Ekim’de yapılacak olan ve Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin, CHP 38. Kurultayının iptali istemli davanın kararında ‘CHP Genel başkanlığına ‘Mutlak Butlan’ atanması halinde CHP İstanbul İl Başkanlığında yaşanan kaosusun bir başka örneğinin Ardahan’ın da içinde bulunduğu 81 kentte de yaşanacağı yönünde tartışmaların başlandığı görülürken, Ardahan’da yapılan ve 95 delegenin 44 oyunu alıp, ezeli rakibi Ecz. Yunus Dündar’ın karşsın da seçimi kayıp eden Yalçın Taştan’ı alenen destekleyen CHP Ardahan Merkez İlçe Başkanı Kadir Sinan Onay ve CHP Göle İlçe Başkanı Recai Özalp‘ın yıllardır birlikte çalıştıkları eski İl Başkanı Taştan ile bir araya gelip, istifayı masaya yatırdıkları iddiası da ortaya atıldı.
DÜNDAR: SEÇİMİ BEN ve KİMSE KAZANMADI,
DELEGE KARAR VERDİ, BİRLİKTE KAZANDIK!
Yıllardır İl Başkanlığını alıp, liste bir de milletvekili adayı olmak isteğini gecikmişte olsa alan CHP’nin yeni İl Başkanı Ecz. Yunus Dündar, ‘Dündar’a ben kazandırdım’ cakası satanlara sert tepki gösterdiği ve seçimin bitmesi İl Başkanlığı9nın ilan edilmesinin hemen ardından bu yönde caka satan bu tiplemelere ‘bırakın türkü söylemeyi de işinize bakın’ dediği de alınan kulis bilgileri arasında oldu.
CHP Ardahan İl Başkanı Dündar‘ın, ‘Bu tür safsata ve türküler söylemeyi bırakın. Seçimi ben veya kimse kazanmadı. Kamuoyunun yenileme baskısı ve delegenin kendi vicdanı ile oluşturduğu atmosferin sonucu olduğunu belirttiği ve ‘kazananın ben değil, delege karar verdi, hep birlikte kazandık’ dediği ve ‘Dündar’a ben kazandırdım’ türküsünü söyleyenlere sert tepki gösterip, susturduğu da alınan bilgiler arasında oldu.

CHP’NİN ARDAHAN İL BAŞKANLIK SEÇİMİNİ
YENİLİKÇİLER OLDU!..
ECZ. YUNUS DÜNDAR KAZANDI..
16 Ekim 2025 Tarihli Haber
Mevcut İl Başkanı Yalçın Taştan ile yarışan ve 95 delegenin 2 oyu kullanılmazken 49 oyunu alan Eczacı Yunus Dündar CHP‘nin yeni İl Başkanı oldu.

Aldığımız ilk bilgilere göre Dündar’ın, ‘Grup kararı aldık’ diyen Göle CHP‘nin 9 oyunun 5’ni son anda ikna etmesiyle kazandığı seçimlerin diğer bir ilginç durumu da Taştan’ın yanında yer alan CHP Merkez İlçe Başkanı Sinan Onay‘ın yazdığı delegenin yarısından çoğunun Onay’ın ilçe seçimi öncesi, ‘İl Başkan ben adayı olacağım’ diyerek yeniden ilçe başkan olduktan sora 95 delegenin 44 oyunu alıp, seçimi kayıp eden Taştan’ı desteklemesi üzerine yazdığı merkez ilçe delegesinin Onay’a tepki Taştan’ın seçimi kayıp etmesine neden oylarının etkili oluğu görüldü.
CHP ARDAHAN’DA SON GÜN
ve SON 4’Ü ALAN KAZANACAK!
demiştik öyle oldu
Gazetemizin seçime bir gün kala ‘CHP ARDAHAN’DA SON GÜN ve SON 4’Ü ALAN KAZANACAK!’ başlığı ile kamuoyuna sunduğu bu seçimde agresifliği bırakıp, gece gündüz çalışan ve basınında katkısını alan 2yenlikçilern’ adayı Yunus Dündar’ın adeta kendi başına kazandığı CHP Ardahan İl başkanlığı seçiminde dikkat çeken diğer bir önemli konuda kuzey kazaları diye bilinen Posof, Damal, Hanak, Çıldır‘ın fire vermediği gibi Taştan’ın yıllarca kendisine adeta biat edenleri silip, delege yazdığı yeni isimlerden de darbe yediğinin görülmesiydi.

BEYAZ LİSTE KIRMIZILAŞACAK MI?!!
YOKSA MORARACAK MI?!..
Saat: 15.45-
16 Ekim 2025 Tarihli Haber
Mevcut İl Başkanı ile Ecz. Yuns Dündar‘ın yarıştığı CHP Ardahan İl Başkanlığı seçimlerinde gelemeyen üç delege dolaysıyla 3 oy hariç tüm oylar kullanıldı.
Heyecanın dorukta olduğu CHP Ardahan İl başkanlığı seçiminde Yalçın Taştan‘ın beyaz liste ile Yunus Dündar’ın kırmızı liste ile gittiği seçimler, saat: 17.00’da açılacak olan sandıklar da çıkacak oyların sayılması ardından kimin kazındığı belli olacak.

ARDAHAN CHP’DE
‘ÇABUK OLUN UÇAĞA YETİŞECEM’ SEÇİMİ!
Saat: 09.52-
16 Ekim 2025 Tarihli Haber
‘Ardahan ile birlikte İL olan Iğdır‘a olduğu gibi onca İl’e yapıldığı gibi Ardahan’a Havaalanı yapılsın’ denerek başlatılan havaalanı kampanyasın da toplanan imzaların ATSO tarafından ne edildiği bilinmeyen Ardahan’a uçakla Kars üzerinden gelenlerin geri uçağa yetişmeye çalıştığı şu günlerde CHP Kongresine gelen milletvekilinden ilginç bir uyarı yapıldı.
Havaalanı olmayan, ama Türk Hava Yolları filosunda ‘Ardahan’ isimli uçağı olan Ardahan’a uçakla gelen ve CHP Ardahan İl Kongresinde divan başkanı olan CHP’li Balıkesir Milletvekili jet hızıyla bir kongresinin yapılmasını istedi.

Mevcut İl Başkanı Yalçın Taştan ile her dönem rakibi Ecz. Yunus Dündar’ı yarışacağı Cumhuriyet Halk Parti Ardahan İl Başkanlığı seçimi başladı.
95 Delegenin oy kullanacağı Ardahan CHP İl Başkanlığı kongresi için görevlendirilen CHP’li Balıkesir Milletvekillerinden Serkan Sarı‘nın divan başkanlığı yaparken Sarı’nın bir gün önce CHP İl Binasında bir araya getirdiği her iki aday ile yaptığı toplantıda sorun istemediğini ve kongrenin uçağının saatine kadar bir an önce bitmesi için kendisine yardımcı olmalarını istediği öğrenildi.
CHP Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu‘unda bulunduğu ve yaptığı konuşma ile birlikteliğe dikkat çektiği CHP Ardahan İl kongresin de konuşmak isteyenlere 3”er dakika konuşma hakkı verildiği de alınan bilgiler arasında oldu.
CHP’lilerin yanı sıra Ardahan kamuoyunun büyük bir merakla sonucunu beklediği CHP Ardahan İl Kongresi kuzey kazaları ile batı da bulunan Göle ve Ardahan merkez İlçe Örgütlerinin vereceği oyların yarışacağı bir kongreye benzeyecek gibi görünüyor.
KUZEY İLE BATINININ YARIŞI SEÇİM..
15 Ekim 2025 Tarihli Haber
Kuzey kazaları olarak bilinen 5 delegesi olan Posof’ CHP’nin yanında , 9 oyu olan Damal, 7 bulunan Hanak ve 7 oyu olan Çıldır delegasyonunun Dündar’da yana olduğu ileri sürülen CHP Ardahan kongresinden Ardahan’ın batısında olmasına karşın kışları -40’ları bulan soğukların yaşandığıyla bilinen ve 9 delegesi olan Göle ile 24 delegesi bulunan CHP Ardahan Merkez ve 30 oyu olan CHP Ardahan İl Örgütü Delegelerinin mevcut İl Başkanı Yalçın Taştan’ın yanında oldukları görüldü.

Milletvekili ile 2 CHP’li Belediye Başkanların da oy kullanacağı seçimi en çok takip edenlerin arasında yapılacak olan ilk genel seçimde ve belediye başkanlığında aday olmayı düşünenlerin olması ve bu kişilerin taraf olarak ikiye bölündükleri de seçim çalışmaları boyunca öne çıkan en dikkat çekici durum oldu.
CHP ARDAHAN’DA SON GÜN
ve SON 4’Ü ALAN KAZANACAK!
15 EKİM 2025 TARİHLİ HABER..
Merkez İlçe dahil 5 ilçenin toplam 95 delegesinin oy kullanacağı Cumhuriyet Halk Partisi Ardahan İl Örgütü yıllardır karşı karşıya olan ve her seçimde mutlaka yarışan iki adayın yarışına sahne olacak.
Posof, Hanak, Çıldır’ın delegelerini kendisine sayıp, Damal ve Göle’de alacağı oyların yanı sıra merkez ilçe ve İl delegasyonundan alacağı oylarla bu kez seçimi kazanacağına inana Eczacı Yunus Dündar’ın ‘Değişim ve Yenileme Zamanı’ diyerek ‘Birlikte kazanacağız..’ sloganı ile gittiği seçime bir gün kala mevcut başkan Yalçın Taştan’da ‘Emek kazanacak’ sloganı ile yeniden İl Başkanı olmak için Perşembe günü gidilecek olan seçimi kendisinin kazanacağına inanıyor.

95 Delegenin kime oy vereceği yönünde yaptığımız araştırma da Genel Başkan Özgür Özel ile bir yıldır tutuklu bulunasına rağmen hala ne ile suçlandığı yönünde iddianamesi hazırlanamayan ^krem İmamoğlu’nun fotoğrafları ile süslenmiş broşürlerle yarışan adayların baş başa bir mücadele içinde oldukları görülürken seçimi kazanacak adayın 4 veya bilemediniz 7 oy fark ile seçimi kazanacağı görülürken bu farkla kazanacak olanın taştan mı yoksa yıllardır İl başkanı olmak isteyen Dündar mı olacağı seçim sandığını açılmasıyla anlaşılacak gibi görünüyor.
Posof, Hanak ve Çıldır’ı kendisine sayan Ecz. Yunus Dündar’ın Damal ve Göle’nin yanı sıra kendi seçimi öncesi ‘İL Başkanı Adayı benim’ deyip, delegeden aldığı oylarla yeniden seçilen ama aday olmayıp, Taştan’ın yanında yer alan CHP Merkez İlçe Başkanı Sinan Onay’a yönelik gelecek olan oylara güvenirken, ‘Göle’de de oy alacağım’ dediği oylara güvendiği görülmekte.
CHP Ardahan’ın mevcut İl Başkanı Yalçın Taştan’ın ise kendi İl delegelerine ve fire vermeyeceğine inandığı Sinan Onay’ın yazdığı delegeye ve Göle’nin delegelerine ve Dündar’ın ‘benim’ dediği Posof, Hanak, Çıldır delegesinden almayı hesapladığı oylara ve ortada görünen Damal delegesine çok güvendiği görülen CHP Ardahan İl Başkanlığı seçimimde yapılacak olan bir milletvekili ve belediye başkanlık seçiminde milletvekili ve başkan adayı olmayı düşünenlerin mücadelesinde da şahit olmakta.
2. YUNUS SEÇİMİ
CHP’Lİ YUNUS’UN SEÇİMİNDEN SONRA..
Öte yandan perşembe günü yeni İl Başkanını seçecek olan CHP’nin İlçe seçimlerinin arka plana ittiği stk seçimleri içinde mücadele aralıksız sürüyor.
Başta, geçtiğimiz günlerde seçimi yapılan Türkiye Damızlık Yetiştiricileri Birliği Başkan Yardımcılığını bırakan Ardahan’ın DSYB’nin mevcut başkan Yunus Baydar’ın aday olup, olmayacağını daha açıklamadığı Ardahan Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı seçimi olmak üzere Ardahan Şoförler Odası Seçimi için mücadele eden adayların da kapı, kapı, köy, köy, ilçe ilçe gezdiği görülen Ardahan’da ki stk seçimlerinde öne çıkan isimlerin yoğun bir tempo ile mücadele ediyorlar.

Yunus Dündar:
Ardahan CHP’de Değişim ve Yenilenme Zamanı
13 Ekim 2025 Tarihli Haber
Cumhuriyet Halk Partisi’nin uzun yıllardır emek vermiş isimlerinden Eczacı Yunus Dündar, Ardahan İl Başkanlığına adaylığını açıkladı. Dündar, “Partimizin köklü geçmişine sahip çıkarak, yeni bir heyecanla geleceğe yürüyeceğiz” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Ardahan İl Başkanlığı için adaylığını açıklayan Yunus Dündar, örgüt içinde birlik, dayanışma ve yenilenme çağrısı yaptı.
Ardahan’da uzun yıllardır eczacılık yapan ve partinin farklı kademelerinde aktif görevler üstlenen Dündar, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“CHP, bu ülkenin umudu, halkın gücüdür. Bizler bu gücü, yeniden örgütlülükle, yeniden dayanışmayla büyütmek zorundayız. Bugüne kadar partimize hizmet etmiş tüm il başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Şimdi bu birikimi, daha dinamik bir anlayışla geleceğe taşıma zamanı.”
Yaklaşan il kongresi öncesinde partililerle bir araya gelen Dündar, adaylık sürecinde ayrışma değil dayanışma, eleştiri değil üretim anlayışıyla hareket edeceklerini vurguladı.
“CHP’nin değerlerini koruyarak, gençlerle, kadınlarla ve halkın tüm kesimleriyle daha yakın bir bağ kuracağız. Ardahan’da yeniden umut yeşerecek. Partimizin gücünü birlikte büyüteceğiz.”
Ardahan’da 30 yıldır partinin farklı dönemlerinde görev yapan mevcut il başkanı Yalçın Taştan’a da saygılarını ileten Yunus Dündar, “CHP’de görev süreleri değişse de emek aynı emektir. Bizim mücadelemiz kişilere değil, daha güçlü bir örgüt yapısına yöneliktir” sözleriyle açıklamasını tamamladı.

ENSAR ÖĞÜT’TE SAHA DA!
Önümüzde ki hafta yapılacak olan kongrede bir hayli hareketlenen Ardahan’da ki CHP İl ve İlçeler Örgütleri İlçe Başkanları sonrası yeni İl Başkanını seçeceği seçim öncesi partinin ağır taşları da sahaya indiler.

Geçtiğimiz Ardahan’a gelerek yeni İlçe Başkanlarını ziyaret edip, kutlayan CHP’nin mevcut Milletvekili Özgür Erdem İncesu’dan sonra CHP’de 3 dönem milletvekilliği yapan Ensar Öğüt‘te İlçe seçimlerini geride bırakan İlçe Başkanlarını ziyaret ederek, mevcut İl Başkanı Yalçın Taştan ile Eczacı Yunur Dündar’ın yarışacağı görünen CHP Ardahan İl Kongresi öncesi başta Göle İlçe Başkanını olmak üzere yeni seçilen CHP’li İlçe Başkanlarını ziyaret ederek, kutladı.
ESKİLERİN TROLLERİ
YENİ DİYE ESKİLERİ SEÇTİRMEYE ÇALIŞIYOR!
Yaklaşan İl Başkanlığı seçimleri kentin ilk gündem maddeleri arasında olan Cumhuriyet Halk Partisi Ardahan İl Başkanlığı seçimi yaklaştıkça ‘eskiler’ diye bilin muhaliflerin trolleri de bir hayli aktifleştikleri dikkat çekmekte.
Hayrettin Hanoğlu, Kenan Yılmaz, Nehir Alpaslan, Ecz. Yunus Dündar gibi isimleri geçmesine karşın bugüne dek resmi bir aday çıkmadığı ve mevcut İl Başkanı Yalçın Taştan’ın yeniden devam edeceğe benzer CHP Ardahan İl Başkanlığı kongresi öncesi sanal ortam da sayıları bir hayli artan ve çoğunluğu yıllardır sahnede olan ve Ardahan kamuoyumda eskiler olarak bilinenleri ‘yeni’ diye yutturan troller dikkat çekiyor.
Bir dönem milletvekili, 2 dönemdir belediye başkanlığı yapan Ardahan’ın türkücü Belediye Başkanı başta olmak üzere ‘bu kez bakan olacağım’ deyip, Ardahanlılardan oy isteyip, 3. kez milletvekili olmasına rağmen bir komisyon üyesi bile olamayan Saffet Kaya gibi yıllardır ‘milletvekili olacağım’ diyen ve her seçimde aday aday olan ancak değil milletvekili bir türlü aday bile olmayan ve olmayınca da CHP’yi terk edip DSP ve diğer patilerin otobüslerinin üzerine çıkmasıyla tanınan Eczacı Yunus Dündar gibi eskilerin, ‘yenilikçi’ diye kendilerini her seçimde yenen Yalçın Taştan’ın karşısında yenilikçi diye yutturulmaya çalışan trollerin başta ilçe başkanlarını olmak üzere 95 CHP’li delegeyi etkileme çalıştıkları dikkat çekmekte.
KONGRE 16 EKİMDE..
CHP Ardahan İl Kongre tarihinin açıklanması ardından başkan adayları da ortaya çıkmaya başladı. İl Kongresinde aday olacağını açıklayan ilk isim ise Nehir Alparslan oldu.
YUNUS DÜNDAR CEPHESİ SESSİZLİĞİNİ KORUYOR..
CHP’nin ilçe kongreleri ardından herkesin merakla beklediği İl Kongresinde mevcut Başkan Yalçın Taştan’ın karşısında adaylığını açıklayan ilk isim eski Merkez İlçe Başkanı Nehir Alpaslan olurken kamuoyunda adı il başkanlığı adaylığı için geçen eczacı Yunus Dündar cephesinde ise sessizlik devam ediyor.
BAŞKAN DEMİR DÜNDAR’A, MİLLETEVEKİLİ İNCESU TAŞTAN’A OYNUYOR
CHP’nin siyasi kulislerinde konuşulan iddialar arasında Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir arasının iyi olmadığı CHP İl Başkanı Yalçın Taştan’a karşı kendisi gibi milletvekili adayı olmak isteyen Ecz. Yunus Dündar’ı desteklediği ve Dündar’ın aday olması için baskı kurduğu ileri sürülürken, CHP’li Milletvekili Özgür Erdem İncesu’nun ise mevcut Başkan Taştan ile yola devam etmek istediği iddialar arasında yer alıyor.
FARUK DEMİR, TAŞTAN VE YÖNETİMİNİ KILIÇDAROĞLU EKİBİ OLARAK GÖRÜYOR
Göreve geldiği günden itibaren CHP İl Başkanı Taştan ile sorun yaşadığı bilinen Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir’in son günlerdeki sosyal medya paylaşımları ise dikkat çekmeye başladı. İlçelerde yenilikçi adayların kazanmasını sosyal medya hesabından paylaşan kendisinin aday edenin Kılıçdaroğlu’nun olduğunu unutup Demir, Kılıçdaroğlu ekibi olarak lanse etmeye çalıştığı eski yönetimlerin değişmesini ise parti içi devrim olarak değerlendirmişti.

İNCE’DEN KORKAK ve
PISIRIK MUHALİFLERE İNCE MESAJ MI?
İlçe kongrelerini bitip, İl Başkanlığı kongresine hazırlanan Ardahan CHP’de heyecanlı günlerin yaşadığı şu günlerde CHP Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu’yun hazırlattığı bir bir afişi kendi sanal sayfasında paylaşması dikkat çekti.
Posof’ta Davut Özcan’ın, Damal’da Turan Değirmenci’nin, Çıldır’da Sezgin Senemoğlu’nun ve Hanak’ta Erdi Değirmenci’nin yeni başkanlar olarak İl Kongresine hazırlanan CHP Ardahan, mevcut Merkez İlçe Başkanı Kadir Sinan Onay ile Göle İlçe Başkanı Recai Özalp eski ve yeniden seçilen başkanlar olarak 95 delegenin oy kullanacağı CHP Ardahan İl Başkanlığı seçiminde oy kullanacaklar.

CHP Ardahan Milletvekilinin, ‘Hep birlikte kol kola, omuz omuza’ sloganı ile paylaştığı yeni ve eski ilçe başkanlarıyla birlikte verdiği bu fotoğraf ile Yalçın Taştan’ın tek aday olduğu CHP Ardahan Kongresine kısa bir süre kaldığı şu günlerde hala bir aday çıkaramayan muhalif kesime mesaj verdiği şeklinde yorumlandı.

İLÇE BAŞKANLARI KEDİRE BİNDİ!
25 Eylül 2025 Tarihli Haber
Ülke de olduğu gibi Ardahan’da da son yerel seçimler de birinci parti olmasına rağmen devam eden göç ve tüzük gereği çok az üyesi olan CHP İl Başkanlığı seçim süreci devam ediyor.

Karşısında kimsenin aday olmadığı mevcut İl Başkanı Yalçın Taştan’ın yeniden seçilmesine kesin gözle bakılan CHP Ardahan’da İl Delegesi sayıları şöyle. Ardahan İl delegesi 30, Ardahan Merkez İlçe 24, Hanak 9, Göle 9, Damal 9, Çıldır 7, Posof 5, toplam 95 delege önümüzde ki günlerde yapılacak İl Başkanlığı seçiminde oy kullanacak.
CHP Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu’yun yeni ilçe başkanlarını ziyaret edip, yeni başkan ile yerine taşınan CHP Çıldır İlçe Başkanlık binasının açılışına katıldığı CHP Ardahan’da Merkez ilçe gibi tüm ilçelerin mevcut başkan Taştan ile birlikte hareket kararı aldıkları öğrenilirken, ‘belki İl başkanı olurum, sonrada milletvekili olurum..’ diye düşünenlerin de bu durumu görüp, geri çekildikleri dikkat çekiyor.
‘İl Başkanımız Sn. Yalçın Taştan, Posof Belediye Başkanımız Sn. Erdem Demirci ve partililerimizle birlikte; Posof’ta yeni seçilen İlçe Başkanımız Davut Özcan’ı ve yönetimimize hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk.’ diyen CHP Ardahan Milletvekili İncesu Damal, Hanak, Göle ve Hanak CHP İlçe Örgütlerini de yeniden kazanacağı ne gözle bakılan CHP Ardahan İİ Başkanı Yalçın Taştan’la birlikte ziyaret edip, geride kalan seçimlerde ortaya koydukları çalışmaları dolaysıyla hepsine teşekkür edip, kutladı.
Turan Değirmenci’nin Damal, Sezgin Senemoğlu’nun Çıldır, Erdi Değirmenci’nin Hanak, Davut Özcan’ın Posof’ta yeni seçilen İlçe Başkanları olarak mevcut başkan ve yeniden seçilen CHP Ardahan Merkez İlçe Başkanı Sinan Onay ve Göle İlçe Başkanı Recai Özalp ile birlikte İl Başkanı Yalçın Taştan’la devam edecekleri gibi görünen Ardahan’da bu durumum görüp, kabuğuna çekilen muhalif kanadın sessizliği dikkat çekmekte.

Yeni seçilen İlçe başkanlarımız ve mevcut İlçe ve İl Başkanlarımızla birlikte kol kola girip, başta Ardahan’da olmak üzere ülke genelinde iktidara doğru yol aldıklarını belirten CHP Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu’yun yan sıra CHP Ardahan İl Başkanı, kadın Kolları, İl Genel ve Belediye Meclis Üyelerinin ilçe ziyaretlerinde samimi bir ekip olarak birlikte mücadele ettikleri de dikkat çekti.
Eski aday YENİ ADAY diye yine aday oldu!
Bir dönem İl başkanlığı yaptığı bir dönemi bırakıp, başka partiye gittiği ve her dönem Milletvekili, Belediye Başkan aday olduğu partiye yeniden İl Başkanı olmalı iççin aday olduğunu açıkladı.
İlçe Kongrelerini bitiren CHP Ardahan İl Başkanlığının 39. Olağan İl Kongresi 16 Ekim 2025 Perşembe günü saat 10.00’da Dursun Akçam Kültür Evi’nde gerçekleştirileceğini duyurması üzerine he dönemin adayı olan ama bir türlü kazanamayan Ecz. Yunus Dündar yine aday olduğun açıkladı.
Basına değil kendi sanal sayfasına yazdığı iki satılık bir açıklama ile aday olduğunu açıklayan Ardahanlı Eczacı Yunus Dündar, CHP Ardahan İl Başkanlığı için adaylığını duyurumken, her dönemin kazanamayan adayı olunca beklenen heyecanı yaratmadığı dikkat çekti.
3. Adayın çıkması beklenen CHP Ardahan İl Kongresi öncesi partililer, ilçe başkanlarından sonra il başkanlarını da seçmek üzere sandık başına gidecek ve adaylar projelerini partililere sunma fırsatı bulacak. Ardahan’daki siyasi kulisler ise kongreye dair beklentilerin yüksek olduğunu gösteriyor.

BELEDİYENİN AĞIR HURDALIKLARINI KİM SATIRDI,
KİM SATTI VE NASIL AĞIR CEZALIK OLDU?
18 Eylül 2025 Tarihli Haber
Alman mühendislerce yapılan ve Türkiye’nin ilk HES Barajlarından olan Ardahan Kalesinin hemen altında bulunan ve Kura Nehrinin üzerinde, 7 yıl önce yaptırılan ancak elektrik kablosunun kesilmesi üzerine bir tülü hayata geçilip, akıtılamayan suni şelalenin yapıldığı bölgede ki müze olması gereken tarihi barajı balta ve kazmalar ile söküp, hurdaya çeviren Ardahan eski Belediye Başkanı Mikail Kayatürk döneminden bugüne kadar toplanan hurdaların türkücü Faruk Demir döneminde bir anda ortada yok olup, Ağır Ceza Mahbesince davalık olduğu ortaya çıktı.
Alınan bilgilere ve öne sürülen iddialara göre Ardahan merkez camiasının yanı başında bulunan ve büyük bir bölümü yıllarıdır kullanılmayan ve boş boş bekletilen kent merkezinde ki Sabri Paşa kışlasının önünde bulunan hazine ait olan ve belediyenin kaldırım alanı da olan arazisinin kendilerine ait olduğunu öne sürüp, acıttıkları davanın Hazine avukatlarınca gerektiği gibi savunulamadığından sahiplenen ailenin bir ferdinin şikayet üzerine Ardahan Belediyesinin hurdaları Ağır Cezalık oldu.
CHP’li Faruk Demir’in dönemin de yasal olmayan bir şekilde satıldığı ileri sürülen tonlarca hurdaların ve bu hurdaların satışından elde edilen paranın ne olduğu bilinmezken Ardahan Belediyesinin CHP’li eski bir Meclis Üyesinin yargılandığı davanın Ardahan Ağır Ceza’da sürdüğü öğrenildi.
Konu hakkında bir açıklama beklenen Ardahan belediyesinin kayıp olan hurdalar konusunda mahkemeye nasıl bir açıklama yada savunma yaptığı da öğrenilemezken, Ağır Ceza’da yargılanan eski meclis üyesinin hurdaların satışını doğruladığını ancak bunu mevcut başkanın kendisine ‘Satın bunları’ demesi üzerine sattıklarını belirtip, savunma yaptığı da alınan diğer bilgiler arasında oldu. Davanın sürdüğü alınan diğer bilgiler arasında oldu.
Türkücü Başkan da
Maksim Gazinosuna Garsonmuş!
CHP İstanbul İl Başkanlığına kayyum olarak atanmasından sonra ‘Bu kadar mal varlığını, çaycılıktan gelen biri nasıl kazanmış? Gürsel tekin bu kadar malvarlığını basıl elde ettiğini açıklasın? soruları ile eleştiri yağmuruna tutulan Ardahanlı Gürsel Tekin’in tartışıldığı şu günlerde Ardahan’ın türkücü başkanında Maksim garsonluktan buralara geldiği kendi ağızlıyla ortaya çıktı.
Seçim öncesi, ‘Mal varlığınızı açıklayan’ baskıları üzerine aralarında bir dev bir deniz YAT’ı da olduğu mal varlığını bir kirli peçeye yazıp, açıklayan Ardahan’ın türkücü CHP’li Belediye Başkanı Faruk Demir, ‘Liseden sonra istikbalimizi aramak için 17 yaşında yollara düşüp İstanbul’a gittim. Bir süre iş bulamadım. Geri dönmek de istemiyordum. Komi ve garsonluk yapmaya başladım. Genellikle müzikli gazinolarda komi olarak çalışıyordum. 1980’li yıllarda gazino geleneği zirvedeydi. Caddebostan Maksim’de komi ve garson olarak çalıştım. O günlerde sahneye çıkan Turgay İnan abime ‘Benim de sesim güzel, garsonluk bana göre değil. Sanatçı olamaz mıyım dedim’ diyerek, Garsonlukla başlayan hayatını SÖZCÜ HaftaSonu’na anlattı.
GÖLELİ TEKİN’E, GÖLELİ VAKIF
VE KENT KONSEYİ BAŞKANLARINDAN TEPKİ!
12 Eylül 2025 Tarihli Haber
CHP’den istifa edip, Beykoz Belediye Başkan Vekili gibi AK Partiye geçeceği söylenen Göle Belediye Başkanının durunun netleşmesi 3 Göleli isimden yaşananlara yorumlar geldi.
Pazartesi günü görülecek dava da karar çıkıp, çıkmayacağı ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel başkanlığına Mutlak Butlan olarak atanıp, atanmayacağı büyük bir merakla beklenirken, CHP İstanbul İl Başkanlığına kayyum olarak atandığı ileri sürülen Gürsel Tekin’e ve CHP’den ayrılıp, AK Parti’ye giden Göleli hemşerilerinden tepki var.
Kışları kaz, yazları saz etkinlikleri yap aktan öteye geçmedikleriyle bilinen bölge stk’larının her konuda olduğu gibi bu konuda da sus/pus olduklarıyla eleştirildiği bir zamanda başkanı Tekin gibi Göleli olan Ankara Ardahan Vakfından ve Göleli bir isimin başkanı olduğu Esenyurt Kent Konseyinde kayyumluğa tepki geldi.
Her ikisinin de muhasebeci olduğu ve ele aldığı son yazısından ”Boşuna Heveslenme AKP! Menderes, Evren gibi, CHP’yi Kapatmaya Senin de Gücün Yetmez’ diyen Ankara Ardahan Vakıf Başkanı Yeminli Mali Müşavir Sabri Arpaç kendisine özle sanal sayfada yaptığı yazılı açıklamada, ‘CHP’de yaşam tarzı ve kirli işleri ile kirlenenler Akp tarafından tehdit edildikleri için kiri ve pası ile Ak’ye geçiyorlar’ diyerek AK Partiye geçen CHP’lleri ağır suçlarken, aynı zamanda bağlı olduğu belediyenin kayyumla yönetildiği İstanbul Esenyurt kent Konseyi başkanı, Muhasebeci Tuncer Dağ’da;

diyerek son aylarda ve günler de yaşananlara ve kayyumlukla suçlanan Göleli hemşerileri Gürsel Tekin’in de kayyum atamalarına tepki gösterdiler.
Göleli Gültekin’den de
Cemal Enginyurt üzerinden
dikkat çeken Tekin tespiti!
Öte yandan Ardahan Göleli olan Gazeteci ve yazar Levent Gültekin, CHP’deki Gürsel Tekin krizini kendi yaşadığı bir olay üzerinden yorumladı ve Türkiye’de hiçbir siyasetçinin rezil olmayacağını ifade etti. Cemal Enginyurt’un MHP’de Meral Akşener’in engellenmesi sürecini hatırlatan Gültekin, “O Cemal Enginyurt gidip Ekrem İmamoğlu’na Zelenskilere yol vermeyin dedi ve Özgür Özel’e ağza alınmayacak şeyler söyledi. Şimdi CHP’de el üstünde tutuluyor ve Gürsel Tekin de buna güveniyor” dedi.

Tekin; Kayyum değil, çağrı heyetiyiz..
Çağırsalar Ardahan’a da Gideriz..
Polisle birlikte gittiği CHP İstanbul İl Binasının CHP Genel Merkezince kapatılıp, başka bir adrese taşınması ardından ‘Binayı memleketim Ardahan’a taşısanız da fark etmez..’ diyen Ardahanlı siyasetçi, Gürsel Tekin, ‘Kayyum değiliz, çağrı heyetiyiz’ diyerek, ‘kayyum oldu..’ yönünde ki eleştirilerine, asıl CHP’li olan kendilerine yapılan en büyük haksızlıktır.
Ardahan Göleli Gürsel Tekin gittiği CHP il başkanlığı önünde “Şikayet eden de bizi öneren de CHP’li. Yaşanan olayların sorumlusu ben değilim. Biz kayyum değiliz. Yaşanan olayların sorumlusu ben değilim. Partimizin uğramış olduğu ve mahkeme koridorlarına yansıyan sorunların çözümü için tüm çabayı sarf edeceğiz. Biz kayyım heyeti değiliz, bir çağrı heyetiyiz” dedi.
Gürsel Tekin kendisine atılan su şişesiyle ilgili olarak “Sorun değil isterse kurşun atsınlar.” ifadelerini kullandı
Mahkemece İstanbul CHP İl Başkanlığına görevlendirilen Gürsel Tekin şunları söyledi:
“Partimizin uğramış olduğu ve mahkeme koridorlarına yansıyan sorunların çözümü için tüm çabayı sarf edeceğiz. Biz kayyım heyeti değiliz, bir çağrı heyetiyiz” .
Çocuklarımız ve ailelerimiz tehdit ediliyor. Ben hayatımda böyle bir şey görmedim. Biz bu tehditlere pabuç bırakmayacağız. Amacımız baba ocağının kurumsal niteliğini korumaktır. Bunlarla yargı önünde hesaplaşacağız.

Bakın biz çağrı heyetiyiz, kayyum değiliz. Kayyuma tepki gösterenler Esenyurt’a gitsin.
Halk TV nerde?
Beni TV’ye çağırıyordular, ihale çeteleri ve imar çetelerine yönelik açıklama için. Ne oldu da şimdi, 300 evi var, 10 tane akaryakıt istasyonu var haberleri yapmaya. Halktv’ciler utanmıyor mu? İhale çetelerine yönelik açıklama yaparken iyi, çağrı heyeti olduğumuzda kötümüyüz.
Biz bu partinin öz evladıyız ve sorunun tarafı değiliz. Mahkemeye başvuran CHP’liler, karşı taraf CHP’liler. biz iki taraf arasındaki sorunu çözmek için mahkeme tarafından görevlendirilmiş çağrı heyetiyiz.
Tekin’e su şişesiyle saldırı
(Kendisine atılan su şişesi) Biz son derece rahatız. Sorun değil isterse kurşun atsınlar. CHP’lilerin bana tepkisi olmaz. Kimlerin olduğunu biliyorum.

İZBETON’UN ARDAHAN İZİNİNE DE BAKILACAK MI?!.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar ile Organize Suçlar bürolarından sorumlu başsavcı vekili Necati Kayaközü’nün koordinasyonunda sürdürülen, ve eski belediye başkanı Tunç Soyer ile birlikte 60 kişinin tutuklandığı İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZBETON AŞ’de, taşeron şirketler eliyle yolsuzluk yapıldığı iddiası üzerine başlatılan soruşturma aynı şirket tarafından Ardahan’a yapılan asfaltı da akıllara getirirken, ‘İZBETON’un izne Ardahan’da da bakılıyor mu, bakılacak mı?’ sorularını da gündeme getirdi..
ARDAHAN BELEDİYESİNİN ŞİRKETLERİ NEDEN İNCELENMİYOR?!
Bilindiği gibi CHP’li Ardahan Belediyesi ile İZBETON Soruşturması sonucun da gözaltına alınıp, tutuklanan Tunç Soyer’in başkanlığı döneminde İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan ‘Kardeş Belediye Protokolü’ çerçevesinde İzmir Büyükşehir Belediyesinden Ardahan’a aktarılan 6 milyonluk kaynak ile toplam 8 km sıcak asfalt serim çalışması yapılmış, asfaltı yapan firmanın parasının da ödenmediği ileri sürülmüştü.

PARALAR NASIL, HANGİ YOL İLE AKTARILDI?
‘İzmir’den gelen 6 Milyon TL. Ardahan’a hangi yoldan, nasıl geldi, kimin hesabına aktarıldı, belediyenin şirketi varken önce müdürüne görev çektirildi, sonra yeni bir şirket kuruldu..’ denen Ardahan Belediyesinin İZBETON aracılığı ile Ardahan’a yaptığı asfaltın, Ardahan’a ulaşıp ulaşmayacağı ve bahse konu ola İZBETON’un izinin Ardahan’da da araştırılıp, araştırılamayacağı da merak edilmektedir.
Öte yandan yine aynı CHP’li Ardahan Belediyesinin davalık olduğu bir müttehitte yaptırdığı İtfaiye ve Tamirhane ile ilgili iddialarla ilgilide önümüzde ki günlerde yeni gelişmelerin yaşanacağı yönünde de özel bilgiler alındı.

FARUK DEMİR’DEN TUNÇ SOYER’E BÜYÜK VEFASIZLIK!..
Geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan ve günlerdir hala ifadesi alınmayarak nezarethanede bekletilen önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve çalışma arkadaşlarıyla ilgili süreç kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, Soyer’in geçmişte Ardahan’a önemli katkılar sunan bir isim olması nedeniyle gözler Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir’e çevrildi.

Ancak Tunç Soyer’in görevde bulunduğu dönemde, Ardahan’a asfalt desteği, ET Ticaret aracılığıyla yapılan ayni yardımlar, altyapı katkıları gibi birçok alanda destek vermesine rağmen, Faruk Demir’den bugüne kadar kamuoyuna açık bir destek yada kınama hatta kötü/oldu/iyi oldu şeklinde açıklaması gelmemesi dikkat çekti.
TUNÇ GÖREVDEYKEN MERDİVAN ALTI KAVURMALAR İLE SIK SIK İZMİRDE POZLAR VEREN DEM DESTEKLİ 2. KEZ SEÇİLEN Faruk Demir’in Tunç Soyer’e yönelik bu sessizliği, hem Ardahan kamuoyunda hem de ulusal basında “büyük bir vefasızlık” olarak değerlendirildi. Özellikle üzerinde şow yaptığı asfalt desteğinin bugünlerde soruşturma konusu yapılması ve soruşturmanın Ardahan’a kadar uzanabileceği iddiaları, Faruk Demir’in suskunluğuna yönelik eleştirileri daha da artırdı.
“Yıllarca destek aldığınız isme, zor gününde bir cümle etmemek siyasi etikle bağdaşır mı?” sorusu gündeme gelirken, birçok vatandaş Faruk Demir’den kamuoyuna net bir duruş sergilemesini bekliyor.

VALİ MASATI,
DEMİR’İN SORUŞTURULMASINA İZİN VERMEMİŞ!
Başta Ardahan’a da 6 milyon TL. gönderen İzmir İZBETON soruşturması olmak üzere CHP’li Belediyelere yönelik soruşturmaların devam ettiği şu günler öncesi için soruşturmalardan birinin Ardahan’da yapılmak istendiği Ancak şu an Hatay Valisi olan Ardahan eski valisi Mustafa Masatlı’nın savcılığın soruşturma yapmasına izin vermediği ileri sürüldü.
Gazetemizin edindiği bilgiye göre Sabah gazetesinin bir haberine göre Başkanlığını CHP’li Faruk Demir’in yaptığı Ardahan Belediyesi’nin, şehrin merkezindeki itfaiye arazisine işadamlarından para toplayıp yaptırdığı hangarı iki kez ihaleye çıkardığı öne sürülmüş ve savcılık tarafından soruşturma başlatılmıştı.
İddiaya göre CHP’li Başkan Demir, “Bize yardım edin, itfaiye araçları soğuktan donmasın. İtfaiye hangarını yapalım” teklifiyle işadamlarından yardım istedi. Ardahan’daki işadamları bu çağrıya cevapsız kalmamış, 10 işadamından yaklaşık 600 bin lira toplanarak hangarın yapımı tamamlandığı, İşadamlarına katkıları için teşekkür plaketi bile yaptırılıp hangarın kapısına asıldığı yönünde haber ve iddialar ortaya atılmıştı.

SAVCININ İSTEDİĞİ SORUŞTURMAYA VALİ İZİN VERMEDİ İDDİASI!
Söz konusu plaketler, toplanan paralarla yapılan hangarı ihaleye çıkarmadan önce kaldırıldı. O tabelada ismi olan Diyarbakırlı işadamı Diyaddin Kasımoğlu ise CHP’li Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir’den şikâyetçi oldu. Bu süreçte Başkan Demir’den tehditler almaya başlayan Kasımoğlu’nun kaldığı otel belediye başkanının adamları tarafından basıldı. Şikâyetçi olan Kasımoğlu, emniyetten koruma kararı aldırdı.
Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlatmak için valiliğe yazı yazdığı ama o dönem Ardahan valisi olan şimdiki Hatay Valsı Mustafa Masatlı’nın Demir’in soruşturulmasına izin vermediği için soruşturma yapılamadığı ileri sürüldü.
Bu konu ve diğer bazı iddialar konusunda önemli gelişmelerin olacağı yönünde bilgilerde elde den gazetemiz, dönemin Ardahan valisinin hala devam eden iddialara rağmen neden izin vermediği ise merak konusu oldu.

ARDAHAN ADINI TAŞIYAN STK’LAR;
‘TOPLANIN ARDAHANLILAR
HEMŞERMİZİN KAYYUM ATANDIRĞI
İSTANBUL CHP’YE GİDİYORUZ!’ DİYECEK Mİ?!.
Ardahan’ın eski gelini Canan Kaftancıoğlu‘nun İl Başkanlığı yaptığı sırada alınan, alınırken de toplanan paraların kameralara taklip, Ağ saçlı olarak bilinen İstanbul Şişli eski Belediye Başkanının Muammer Keskin‘in, yine Ardahanlı olan Turgay Özcan ile birlikte başlatılan ‘kayıt dışı para sayma soruşturmasında şüpheli olarak ifade verdiği İstanbul İl Başkanlığı yeniden Ardahanlıların gündeminde.
Yazları yaz, kışları kaz geceleri ile zaman soldurmakla eleştirilen, seçimler geldiğinde ise ‘Ardahanlı ise hangi partiden olursa olsun desteğe varız’ diyerek ‘sözde’ birlik, berberlikte bahseden ama sadece bahsetmekten öteye geçmeyen ünlü, ünsüz Ardahanlı stk’ların, derneklerin, CHP İstanbul İl Başkanlığına kayyum olarak atanan Ardahanlı hemşerilerine sahip çıkıp, çıkmayacakları merak edilmekte.
CHP’lilerin Kayyumu partinin kapısından içeri bırakmayacağız’ diyerek tepki gösterdikleri son kayyumun bir siyasi partinin İl Başkanlığına atanmasının ve bunun bir Ardahanlı olmasının Ardahanlı derneklerin ne yapacağını , nasıl davranacakları ve Toplanın Ardahanlılar Hemşerimizin Kayyum Olarak Atandığı İstanbul CHP’ye gidiyoruz’ deyip, CHP İstanbul İl Başkanlığına kayyum olarak atanan bırakılmayacağı ileri sürülen Ardahan Göleli hemşerileri yanında olup, destekleyip, desteklemeyecekleri merak edilmekte.
Öte yandan İstanbul İl Başkanlığına sokulmayacağı ileri sürülen Ardahanlı Gürsel Tekin, yaptığı son açıklamasında göreve başladığını ve İllaki İl Binasına gitmenin şart olmadığını belirtirken, CHP MYK, CHP’nin İstanbul İl Başkanlığına kayyum atanmasının ardından Gürsel Tekin’e partiden ihraç etmeye yönelik karar verildiğini açıkladı.

Özgür Özel’in Haberi var mıydı?
Gazeteci Fakir Yılmaz‘ın yaşanan gelişmelere bakışında dikkat çekici ve bir o kadar düşündürücü.
Özgür Özel‘in bu yaşananlardan ve Tekin’in kayyum olarak İl Başkanlığına atanacağında önceden haber olduğunu iddia eden Gazeteci Fakir Yılmaz’ın Tekin’in atanması ardından attığı xtwiti şöyle;
KAYYUM OLARAK CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞINA ATANAN GÜRSEL TEKİN’İN BİR KAÇ GÜN ATTIĞI BU MESAJ BİR DAHA OKUDUĞUNDA SANKİ BUGÜN YAŞANACAKLARDAN ÖZGÜR ÖZEL’İNDE HABER VE ONAYI VARMIŞ GİBİ..
ÇÜNKÜ!.. SAYIN HEMEŞEHRİMİN SANKİ DÜNDEN, ÖZEL’DEN İZİNLİ PARTİ YÖNETİCİSİYMİŞ MİSALİ, ‘SAYIN GENEL BAŞKANIM..’ DİYE MESAJA BAŞLAMASI O GÜNDEN İL BAŞKANI OLDUĞUNUN GÖSTERGESİ GİBİ Mİ?!. BEN BİLMEM ONU DA GİDEN, GELEN, KALAN CHP’LİLER DÜŞÜNSÜN!..
BİR TEPKİ’DE BURAK TAŞTAN’DAN..
Gürsel Tekin’in CHP İstanbul İl Başkanlığına kayyum olarak atanması karşında her zamanki suskunluğuna devam eden Ardahan Derneklerinin yanında CHP Ardahan İl ve İlçe Başkanlıkları ve CHP’li Ardahan ile Posof Belediye başkanından bir ses çıkmazken, aynı zaman da CHP Ardahan İl Başkanı Yalçın Taştan’ın da oğlu olan Ardahan Konfederasyonu Başkanı, Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi, TOSYÖV Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi BURAK TAŞTAN Burak Taştan‘dan geldi.
Günaydın kıymetli dostlar.
30.08.2025’te atılan bu tweet tesadüf değil. Parti içinde örgütler arasında huzursuzluk yaratmak isteyen zihniyetlerin sözde hukuk arayışlarını dün İstanbul’da kayyum olarak atandıklarında gördük. Gördüğümüz yanlışları, kirli ilişkileri tarihe not düşmek ve kamuoyuyla paylaşmak zorundayız.
Ülkemizin kurucu partisine; “Kur’an kurslarını, medreseleri kapattı, camileri samanlığa çevirdi” diyen bir siyasetçiye, kendi menfaat ve çıkar ilişkilerinden dolayı “NAMUSUMU EMANET EDECEK KADAR GÜVENİYORUM” diyen bir KİRLİ ADAM, partiyi karıştırmak için de her türlü kirli ilişkinin içinde olur.
Kamu kaynaklarıyla iş verip, ardından “seni çavuş yaptım” diyerek partilileri tartaklatan bu kirli adamlardan, yaşadığımız hukuksuz süreçler sonucunda partimizin temizlenmesi umuduyla…
Ardahan Konfederasyonu Başkanı,
Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi,
TOSYÖV Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi BURAK TAŞTAN
Kıbrıs kardeşime adını veren Kıbrıs hep kardeş kalacak..’ adlı mesajını da okuyan Ardahanlı profesör, Akademisyen Halim Kazan diğer konuklarla birlikte Kuzey Kıbrıs seçimini değerlendirdi.
Karatay: Tay bizimdir.. Yorga zamanı yormamalıyız!
Aynı taraftaki ayaklarının birlikte hareket ettiği ve binicisini sarsmayan bir koşu şekli olan Yorga Atın anlamını örnek göstererek son siyasi gelişmeleri değerlendiren TAY Sürücü Kursları Yönetim Kurulu Başkanı, Ardahanlı siyasetçi , iş inanı Veysel Karatay, başta Ardahan Hanaklı olan AK Parti İstanbul Esenyurt İlçe Başkanı Togay Çoban’a ve CHP İstanbul İl Başkanlığına kayyum olarak atanan ve aralarında bazı hemşerilerimizin de olduğu kişilerce hukukun verdiği bu görevi kabul etmesi eleştirilen Ardahan Göleli Gürsel Tekin’e yönelik önemi açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti’den AK Parti’ye geçen Vanlı hemşerimiz İstanbul Milletvekilinin Ardahanlı İlçe Başkanı olmaksızın Göle’ye gitmesinin yanında daha önce İl Başkanlığı, Milletvekilliği ve Genel Sekreterlik gibi önemli görevlerde bulunduğu partisinin yaşadığı hukuki sorunlar ardından CHP İstanbul İl Başkanlığına atanmasının Ardahanlı birlikteliği, Ardahan lobiciliği ve Ardahanlının siyasi alanda ki gücünü ortaya koyduğunu belirten Karatay, ‘her iki hemşerimiz ve diğer hemşerilerimizde zaman zaman bazı sorunlar yaşasakta yine de hemşerimiz ve Ardahan adını temsil ettiklerini unutmamak gerekir.’ dedi.
Zaman tayın yorgaya döndüğü ve koşmaya başladığı zaman olduğunun unutulmamasını isteyen TAY Sürücü Kursları Ymentim Kurulu Başkanı Veysel Karatay, ‘Geride kalan ve büyük kayıplar yaşadığımız ve ders almamız gereken seçimlerde olduğu gibi yaklaşan seçimler öncesi Ardahanlı birlikteliğine zarar verecek hiç bir şeye izin vermemek ve en önemlisi ülkenin, bölgenin gidişatına yön veren siyaset alanında yer alan, tutunmaya çalışan her hemşerimize önce Ardahanlı ve Ardahan lobiciliği gözüyle bakmak gerekir. Biz, Ardahanlı siyasiyi almadan Göle’ye gidenlere katılmayarak, her zamanki ‘Önce Ardahanlı..’ diyerek tavrımızı ortaya koyduk. Bizler gitmeyince bir çok Ardahanlı hemşerimiz de bu ziyarete katılmadı ve gitmeyi düşünlerde vaz geçti.’ dedi.
‘Ardahanlı derken o Ardahanlılarında bugün yaşadıkları sıkındırlar, birileri tarafından toplumda, siyaset alanında yalnılızlaştırılmalarının nedenini düşünüp, elleri arasına alacakları başları ile iyi değerlendirmelidirler.’ diyen Ardahanlı siyasetçi, iş insanı TAY Sürücü Kursları Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Karatay, hemşerilerine ve onların çatısı altında bir araya gelmeye çalıştığı derneklere seslenerek, sözlerini şöyle bitirdi.

‘Bölge derneklerinin, ‘GÜRSEL TEKİN BİZE SAHİP ÇIKTI MI Kİ BİZDE ONA SAHİP ÇIKALIM!’ şeklinde haklı, haksız sitemleriyle Tekin’e sahip çıkıp, çıkmamakla tereddüt edilmesinin anlamsızlığına da şu bakışla dikkat çekmek isterim. ‘İster sahip çıksın ister sahip çıkmasın. Ancak unutulmakladır ki; Diğer kesimler denen tarafların gördüğü, bizlerin görmediği veya görmek istediği güç karşısında ister istemez bizim toplum dikkate alınıyor. lütfen bunu da unutmayalım.

Evet, benimde zaman zaman yakındığım, yeterli enerjiyi ortaya koymadıklarıyla eleştirdiğim Çoban ve Tekin gibi siyasi faktörlerimizin eleştirilecek yönlerini ve şahıslarla yaşanan özel problemler mümkün olduğunca kendi aralarında çözülmelidir. Yani kol kırılır yen içinde kalır’ diyerek yaşanan gelişmelere Yaşanan problemler mümkün olduğunca kendi aralarında çözülmelidir.
Özel durumların ilgisiz kişilere duyurulmaması gerekir. Dahası, “baş yarılır fes içinde kalır” gelişmelere bakmanın daha doğru ve o çok istenen ama bu tür ferdi çıkışlar ile yara alan Ardahan birlikteliğinde ki samimiyeti ortaya koymanın zamanıdır diyerek yanlarında olduğunu belirtti.
ARDAHANLI KAYYUM ÜLKEYİ GERDİ!
13.02.2024 yaptığı paylaşımla CHP’den istifa ettiğini duyuran ancak geçtiğimiz günlerde istifa ettiğini açıkladığı CHP İstanbul İl Başkanlığına kayyım olarak atanan CHP eski Genel Sekreteri ve eski İstanbul Milletvekili, Ardahan Göleli Gürsel Tekin ülkeyi gerdi.

İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesinin verdiği kararla bir dönem başında olduğu CHP İstanbul İl Başkanlığına bu kez kayyum olarak atanan Ardahanlı Gürsel Tekin’in kayyum olarak atandığı CHP İstanbul İl Başkanlığına gideceğini açıklaması üzerine kayyuma karşı olan CHP’lilerin Tekin’i İl Binasına almayacağız açıklaması ardından İstanbul Valiliği İl Binasını polisle ablukaya aldırıp, bir çok yasak getitmesi, sonrası intarnette de daralmalar yaşanmaya başladı.
CHP İstanbul İl Başkanlığı’ndaki polis ablukası sürerken, X, Instagram, YouTube ve TikTok’u etkileyen bant genişliği daraltması yaşandığı bildirildi. WhatsApp ve Telegram’ınsa sadece bazı servis sağlayıcılarında sorun olduğu kaydedildi.
İncesu İlçelerde ve Damal’daydı..
CHP Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu, Ardahan’ın 34 ilçesinde ve Damal’da vatandaşlarla bir araya gelerek birlik mesajı verdi
Ardahan Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Özgür Erdem İncesu, Damal ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelerek gündemi değerlendirdi ve vatandaşların taleplerini dinledi.
İncesu, Pazar ve sokaklarda vatandaşlarla buluşurken, “Her birinizin tebessümünde aynı umut var. Karadağ’ın eteklerinde güneş batarken beliriveren Atatürk siluetini bize bir kez daha gösteriyor: Bu topraklarda birlik oldukça yolumuz aydınlık” ifadelerini kullandı.

Milletvekili İncesu, buluşmada vatandaşların sorunlarını çözmek için çalışmaya devam edeceğini vurgulayarak, “Gündemimizi değerlendirdiğimiz bu buluşmada, hemşerilerimim her talebini duymaya ve çözüm için çalışmaya devam edeceğim. Varlığınız güç, sevginiz emanetimdir” dedi. Ziyaret, vatandaşlarla sıcak sohbetler ve karşılıklı fikir alışverişi ile son buldu.

TÜRKÜCÜ BAŞKANIN
KARDAŞI DA BAŞKAN OLMAK İSTİYOR!
DSP’nin dibe vurduğu günlerde Küresel güçlerin bugünleri hesaplayarak eve teslim şeklinde Türkiye’ye teslim ettiği Abdullah Öcalan’ın yakalandığı haberlerinin oluşturduğu havayı siyasi atmosferine katıp, seçimlere giden DSP’den Ardahan Milletvekili adayı olan ve bugün ‘partim’ dediği CHP’nin barajda kalmasına vesile olanlardan bir olan Ardahan’ın türkücü Belediye Başkanının kardeşi de başkan olmak istiyor.
Bir dönem Ardahan Milletvekilliği, iki dönemdir de Ardahan Belediye Başkanlığı yapmasına gibi karşın hala Ardahan’da bir evi olmayan türkücü başkanın kardeşi olan Güven Demir’de Karadeniz Ereğlisi’nde CHP İlçe Başkanı olmak için aday olduğunu duyurdu.
İL BAŞKANI BULAMAYAN PARTİ İÇİ MUHALEFETİN BAŞINI ÇEKİYOR.. AMA!
Kardeşinin Karadeniz Ereğlisi’nde CHP’de İlçe Başkanı olmak için aday olan, bir süre önce CHP’den istifa eden ve önümüzde ki günlerde AK Parti’ye geçeceği söylenen CHP’li Belediye Başkanı Gökhan Budak ile birlikte ‘Namusum kadar güveniyorum’ dediği AK Partili Prof. Dr. Orhan Atalay’ı evinde ziyaret ettiğiyle tartışılan Ardahan’ın CHP’li Belediye Başkanı da partinin Ardahan İl ve İlçe Örgütlerini eline geçirmek için Vakıfbank’ın olduğu binada ki büroda yoğun bir şekilde siyasi kritikler yapsa da kapısını açmadığı partinin mevcut yönetimine karşı aday olacak bir isim bulamadığı da bilinmekte.
AK PARTİLİ SİYASİNİN SOYULAN TRİLYONLUK
PARA KASASINININ SORDURDUĞU SORU’
DEMİR’İN DE PARA KASASI VAR MI?
Ardahanlı Gazeteci, Halk TV’nin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Dinçer Gökçe‘nin ortaya çıkardığı Oğulun babasının kasasını soyduğu yönünde ki haber ülkenin birinci gündem maddelerinden bir haline gelirken bu ilginç olay Ardahanlı siyasilerin de içinde olduğu siyasilerin kendilerine ait özel kasalarının olup olmadığını da sordu.
AK Partili Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Fatih Aydemir’in evinden çalınan 13,5 milyon TL’yi oğlu Muhammet Emin Aydemir’in çaldığı iddiaları başta, kirli bir peçetece varlığını yazan ve lüks bir yat aldığı da ileri sürülen CHP’li türkücü, 123 bin 759 tl. Emekli milletvekili maaşının yanında iki dönemdir de 100 bin TL’nin üzerinde olduğu belirtilen belediye başkanlığı maaşı da aldığıyla bilinen CHP’li Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir‘in olmak üzere siyasilerin kasasının olup olmadığı ve bu kasaların bankalar mı yoksa özel şahıslar olup olmadığın sordurdu.
7 Eylül’de Ankara’da düzenlenen konserde yine türkü söyleyecek olan çift maaşlı CHP’li Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir gibi siyasilerin kasasının olup, olmadığını sorduran olay AK Parti İstanbul Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Fatih Aydemir’in evindeki hırsızlığa ilişkin soruşturması dosyasında, Aydemir’in oğlu, kasadaki paraları bizzat kendisinin çaldığını söylemesiyle başladı.
Bilindiği gibi Aydemir’in çelik kasasında TL, dolar ve Euro’nun yanı sıra çok sayıda altın ve elmasın da olduğu ortaya çıktı. Tutuklanan bir kişi; oğlunun, Aydemir için “Babam rüşvet alıyor” dediğini açıkladı.
SANAL SAHTEKARLIKTA YAKALANAN
TÜRKÜCÜ BELEDİYE BAŞKANI
AYNI GÜN HEM ANKARA’DA, HEM DE ARDAHAN ‘DA
HANGİSİ GERÇEK, HANGİSİ YALAN BAŞKAN?
11 Temmuz 2025 Tarihli Haber
Bir dönem milletvekilliği, iki dönemdir de ŞAP’ın kırıp, geçirdiği, eğitimde 81 kent içinde sonda, bir türlü gelmeyen, olmayan hizmetler dolaysıyla her yıl Bin, Bin 500 kişinin göç ettiğinden dolayı göçte ilk sıralarda olan, içme suları çamurlu, doğalgazı zehirleyici kokulu, 3 beldesinden ikisinin kapatıldığı, köylerinin boşaldığı, biri üzerinde her gün gelip, geçen trenlerin duracağı durağı olmayan, yüklerin indirilip, bindirileceği Antreposu yapılmayan bir demir yolu olmak üzere 3 gümrük kapsı olmasına karşın ithalat, ihracatın ‘sıfır’ denecek derecede olduğu Ardahan’da 1 dönem milletvekilliği, 2 dönemdir de Belediye Başkanlığı yapan Ardahan’ın türkücü Belediye Başkanı sahte diplomaların tartışıldığı şu günlerde sanalda sahte işler yaptığı br kez daha tespit edilip, tescillendi.
Sanal sahtekarlıkla Ardahan dışında yaşayanlara hizmet ettiğini belirten CHP’li türkücü Başkan Demir, gerçekte Ay ve Mars yüzeyinden beter kent ve mahalle içi yolları ‘evir, çevir’ taşlarla bir kaldırıma dizdiği taşlarla poz verip, Ardahan’daymış gibi kaldırım ve yolların yenilediğini belirtip, ardından da 20 yıla yakındır aktif siyasetinde yer aldığı Ardahan’ın ’50 yıldır hizmet görmemiş, artık bundan sonra hizmet görecek’ sanalda paylaştığı sahte mesaj ile aynı gün sanki Ardahan’daymış ve çok ‘çalışıyormuş’ gibi poz verdiği sanaldaki fotoğrafları paylaştığı gün, kendisi gibi uzun yıllar Ardahan milletvekilliği yapan Şavşatlı Saffet Kaya ile Ankara’da olduğu ortaya çıktı.
Başkanın bu sanal sahtekarlığını görenler, ‘Sanırız başkan kendisine has bulduğu ışık hızıyla aynı gün hem Ardahan’da, hem de Ankara’da mı?’ diyemeden kendilerini aşamadılar.
BUNU HEP YAPIYOR, KENTTE OLANLAR GÜLÜYOR,
KENT DŞIBDAKİ SAF SANALCILARDA SAF SAF ALKIŞLIYOR!..
Gazeteci Hakan Azar’ın, bir süre önce yerel basın tarafından ‘Kayıp Aranıyor.. Görenler Belediyeye haber versin’ başlığı ile ortada gözükmediğini anlatan bir haber ile gündeme taşıdığı CHP’li Ardahan Belediye Başkanı, türkücü Faruk Demir’in bu sanal sahtekârlığını aynı gün paylaşılan iki fotoğrafla kanıtlayıp, ‘Ver mehteri.. Adam Ankara’da kendisini Ardahan’daymış gibi gösterip. birde sosyal medya hesaplarından paylaşım yapıyor. Yetmiyor yaptığı paylaşımda Ardahan 50 yıldır hizmet görmemiş, artık bundan sonra hizmet görecekmiş ama bütçesi yeterli olmadığı için idareli kullanmamız gerekiyor demiş. Başkan, bütçeyi idareli kullanmak istiyorsan öncelikle her hafta şehir dışına çıkma işinden vaz geç. Asli görevin olan belediye Başkanlığını yap.. Yakında yollar yüzünden araçları hurdaya dönen vatandaşlar faturaları sana gönderecek..’ mesajı ile okurlarına yaşananı olurlarına duyurdu.
Ardahanlı Gazeteci, Hakan Azar’ın, sanalda aynı gün paylaşılan başkanlı iki fotoğrafla sanal sahtekarlığı ortaya koyarken, ‘Ver mehteri..’ başlığı ile türkücü başkanın iki yüzünü de ortaya koymuş oldu.
Milyonluk yat alan ama bu konuda yaptığımız ve ulusal basına da yansıyan haberimiz üzerine yeni yatında bir fotoğrafını da paylaşması istenen CHP’li türkücü belediye başkanın 20 yıldır aktif olarak yani hem bir dönem milletvekili, hem de iki dönemdir de belediye başkanı olarak siyaset sahnesinde olduğunu unutup, ’50 yıldır hizmet görmemiş’ dediği Ardahan’da hala kendinse ait bir evi bile yok.
Gazeteci Hakan Azar’ın, CHP’li türkücü başkanın sanal sahtekarlığın aynı gün, aynı saatlerde Ankara ve Ardahan’da çekilen fotoğraflarla ortaya koyarken yaşanan bu durum son günlerde çokça tartışılan sahte diploma skandalını hatırlattı.
Ve aynı başkanın, ’50 yıldır hizmet görmemiş’ dediği Ardahan’da kendisi 20 yıl, birlikte fotoğraf çektiği ve kendisi gibi Ardahan’da hala bir evi olmayan Saffet Kaya’nın da 30 yıldır aktif siyaset yaptığını unutulmadığı gibi aynı CHP’li Ardahan’ın türkücü Belediye Başkanı Başkanın bu sanal sahtekarlığı her zaman yaptığı da biliniyor.
BAŞKAN DEMİR!
‘SEN KAÇ LİRAYA ALDIĞINI SÖYLEMEDİĞİN
YATINI NEREYE DEMİRLEDİN?’
7 Temmuz 2025 Tarihli Haber
Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un özel yatının olduğunu ve Yunanistan’a gittiği belirtilen lüks yatın değerinin 1.5 milyar lira (Eski parayla 1.5 katrilyon) olduğu ortaya çıktığı ulusal basının manşetlerinde yer alırken, bu duruma benzer bir haberin gazetemizde manşet olmasının üzerinde aylar geçmesine karşın CHP’li Ardahan Belediye Başkanı tarafından halen cevaplanmış değil.
‘FARUK DEMİR’DEN TUNÇ SOYER’E BÜYÜK VEFASIZLIK!..‘ başlıklı manşetimiz üzerine gecikmelide olsa kendisine ait sanal sayfada Ardahan’da 6 Milyon TL. gönderen İZBETON soruşturması ardından tutuklanan Soyer’in yanında olduğunu açıklamak zorunda kalan CHP’li Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir’e burada bir kez daha soruyor ve yoksul Ardahan’ın CHP’li Ardahan Belediye Başkanın aldığı lüks yatının kaç liralık yat olduğunu ve nerede olduğu cevaplamasını bekliyoruz. İşte O cevap bekleyen Soru;
DEMİR, ‘MİLYONLUK LÜKS YATI SEN NEREYE DEMİRLEDİN?!
Hizmet için ‘Para yok’ diyen
Faruk Demir kendisine lüx yat aldı!
AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra eski Başbakanlardan olan Binali Yıldırım’ın oğullarının gemiciklerinin olduğu yönünde ki tartışmaların sürdüğü ülkenin denizle alakası olmayan Bin 811 rakımlı sınır kenti Ardahan’ın CHP’li Belediye Başkanı Faruk Demir, seçimler öncesi buruşuk bir kağıt üzerine yazıp, açıkladığı mal varlığının arasın da olan 2 metrelik teknesini satarak yerine lüks bir yat aldığı öğrenildi.
Dün ‘terörist, elebaşı’ denen bugün ‘Kurucu Önder’ diye adlandırılmaya başlanan Abdullah Öcalan’ın 1999 yılında Kenya’da yakalanıp, Türkiye’ye getirilmesinin oluşturduğu siyasi atmosferden yaralanıp dönemin iktidar partisi DSP’ye kapağına atıp, 1999-2002 yıllarında Ardahan Milletvekilliği yaptıktan sonra bu partiden ayrılıp, İsmail Cem’in kurduğu partide bir kez daha Ardahan’da milletvekili adayı olan ancak aldığı 699 oy ile seçilemediğinden siyasete ara verip, mesleği olan türkücülüğe devam eden Demir, 2019 tarihinde yapılan Yerel Seçimlerde HDP’nin iş birliği ile bu kez Ardahan Belediye Başkanı olmuştu. Geçtiğimiz yıl yapılan ve bu kez helwacı denen hewallarin kendi yakınlarını belediye de işe koyması taahhüttü ile ‘Kent Uzlaşması ‘ işbirliği yapılan DEM’in desteği ile 2. kez belediye başkan olmuştu.
https://www.ardahanhaber.com un haberine göre Muğla’nın tatil beldesi Bodrum’da sahibi olduğu 2 metrelik mütevazı teknesini lüks bir yatla değiştiren 285 bin TL. emekli maaşı alan eski Milletvekili emeklisi 100 Bin TL. başkanlık maaşlı CHP’li Ardahan Belediye Başkanı Demir emeklilik hayallerini erkenden gerçekleştirmiş oldu.
Göreve geldiği günden itibaren sık-sık il dışı ziyaretleri nedeniyle kamuoyunun ağır eleştirilerine maruz kalan Belediye Başkanı Faruk Demir’in yakın çevresine bu yaz yeni yatıyla uzun bir tatil planı yapacağını söylediği de iddia edildi.
Türkiye’de sanatçı ve siyasetçi kimliği ile tanınan Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, 2019 yılında yapılan yerel seçimlerden önce Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi’nde yöneticilik yapmak dışında ülke çapında verdiği konserlerden elde ettiği gelirini yeni aldığı milyonluk yata harcadığı da ileri sürülmekte.

Kayyum atamalarına yönelik yeni bir suç unsuru olarak değerlendirilen Kent Uzlaşısı ile seçilen CHP’li Belediye Başkanları kamuoyunda, ‘Helvacılar’ diye adlandırılan DEM’lilerin aracılığı ile yeni bir taktik hayata geçirmeye başladıkları görülüyor.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, “kent uzlaşısı” kapsamında yapılan işbirliğinin belediyelere örgütünün altyapılanması yerleştirmek olduğunu öne sürüp, başlattığı soruşturmalar ardından son yerel seçimlerde ‘Hewal’ olarak bilinen ama aslında kendi yakınlarını belediyelere sokup, BANKAMATİK elaman olarak çalıştırmak hesapları için olan HELVACILARIN DEM ağırlıklı oyları yönlendirip, seçtirdikleri Belediye başkanlarını koruma, kollama adına ince bir taktikle HELVACILARIN bizzat kaleme aldığı basına yaptıkları kıytırıktan açıklamalarla, ‘Biz ayrıldık sevgili’ taktiğine başvurmaya başladıkları görülmeye başlandı.
HALKA HİÇ BİR ŞEY VERMEDİLER, HEP KENDİLERİ ALDILAR!..
Ve bunların savcılığın dediği gibi örgüt elemanı falan değil, ayda en az 50 bin TL. maaş alan yakınlarının yani aslında KENT UZLAŞISI adı altında kol kola girdikleri ve yakınlarını BANKAMATİK elaman olarak çalıştırdıkları belediyeler yönelik olabilecek bir kayyum ataması karşısında korumak ve yarın olabilecek bir soruşturmada ‘HA BAK BEN İŞBİRLİĞİ İÇİNDE FALAN DEĞİLİM, ONLARIN DEDİĞİNİ YAPMADIĞINDAN AYRILDILAR ZATEN.. VE ONDAN BÖYLE AÇIKLAMALAR YAPIYORLAR’ diyerek halka yönelik hizmet içine yapılan gerçek anlamdaki KENT UZLAŞI ile değil, HELVACI olarak bilinenlerin yönlendirilmesiyle seçilenleri yaşanabilecek yeni soruşturmalar karşısında temize çıkarmak, yani Halka değil, hep kendilerinin aldıklarını kollayıp, kollamak..’ olduğu da öne sürüldü.
ÖRGÜT ELAMANI FALAN YOK, HELVACILARIN YAKINLARI VAR!
Bilindiği gibi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, PKK/KCK örgütünün örgütsel bir faaliyeti olduğu değerlendirilen “kent uzlaşısı” kapsamında belediyelere sızdırıldığı ve terör örgütünün altyapılanması olan HDK mensubu oldukları iddiasıyla İstanbul Kartal ve Ataşehir belediye başkan yardımcıları ile Üsküdar, Sancaktepe, Fatih, Tuzla, Adalar, Şişli ve Beyoğlu belediye meclis üyeleri hakkında soruşturma başlatmıştı.
Savcılığın ‘belediyelere sızdırıldığı’ dediği kişilerin aslında ne bir partinin nede ülkenin derdinde olmadıkları asıl dertlerinin hem partililer hem de devleti kandırıp, BANKAMATİK elaman olarak oturdukları yerde halka hizmet için harcanması gereken paralardan maaş adı altında nemalanma olduğu ve bunu da saklamak için ‘BİZ AYRILDIK SEVGİLİ’ taktiği ile yakınlarını işe alıp, iş yaptırmadan maaş ödeyen başkanları korum, kollamanın dışında başka bir şey olmadığı da öne sürülmekte.

CHP’de Çebi Ailesi Etkisi!
️En son Büyükçekmece Belediyesi’ne Hakan ÇEBİ vekil olarak atandı. böylece Küçükcekmece Belediye Başkanı KEMAL ÇEBİ, Beylikdüzü Belediye Başkan Vekili SERKAN ÇEBİ Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı ÇAĞRI ÇEBİ, Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili HAKAN ÇEBİ oldu.
CHP’ye yapılan operasyonlar Çebi Ailesi’ne yaradı!
CHP’li Belediyelere yönelik yapılan operasyonlar ardından yaşanan tutuklamalarla boşalan başkanlık makamları en çok bir aileye yaradı.
️Esenyurt’ta başlayıp, İBB’den sonra en son Büyükçekmece Belediyesi’ne yönelik yapılan 2. operasyonla Hakan ÇEBİ Büyükçekmece Belediye Başkanlığına vekil olarak atandı.
Böylece Küçükcekmece Belediye Başkanı KEMAL ÇEBİ, Beylikdüzü Belediye Başkan Vekili SERKAN ÇEBİ Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı ÇAĞRI ÇEBİ, Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili HAKAN ÇEBİ oldu.
Erdoğan’ı, ‘Tek adamlıkla suçlayan CHP’yi adeta ‘Tek aile partisi’ durumuna sokan bu ilginç durum bşr tesedüf mü yoksa bir ailenin tün fertlerine belediye başkanlığı, belediye meclis üyelği verilmesinin mi neden olduğu anlaşılamazken, yaşanan bu duruma Xtwitte tepki koyanların başını yine CHP’lilerin çekmesi dikkat çekti.

Gazeteci Dilek Diden’in, ‘CHP’de Çebi Ailesi Etkisi!. başlığı ile, ‘En son Büyükçekmece Belediyesi’ne Hakan Çebi vekil olarak atandı, böylece Küçükcekmece Belediye Başkanı KEMAL ÇEBİ, Beylikdüzü Belediye Başkan Vekili SERKAN ÇEBİ, Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı ÇAĞRI ÇEBİ, Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili HAKAN ÇEBİ oldu.’ şeklinde ki paylaşımı ardından CHP’li Çetin Çapan, Didem’in twitini kendi X twitir sayfasında, ‘Anavatan Partisi kurulduğunda, Kars İl Başkanlığı görevini 6 yıl boyunca Karadenizli otelci Temel Yıldırım üstlenmişti.
Sadece işletmesi Kars’taydı, ikameti de, oy hakkı da kentte değildi.
Bize oy verip vermedikleri meçhul olsa da, Allah’tan bu arkadaşların ikametleri burada :)’ mesajı ile ilginç bir ironide bulundu.

DSP’DEN DEVŞİRME
AK PARTİLİ BAŞKANDAN
GAZETECİLER GÜNÜNÜN DE
GAZETECİYE ‘UŞAKSIN’ MESAJI!
Dünya Gazetecilerle Günü dolaysıyla bir çok siyasi, okur ve vatandaşın kutladığı gazetecilerden Suat İncedere’ye aynı gün DSP’den AK Parti’ye devşiren Çıldır Belediye Başkanından gelen bir mesaj gazetecileri şoke etti.
21 Ekim Dünya Gazeteciler Gününde ‘Çıldır karayolları kuşatması altında..’ başlıklı haberi yapan ve ‘Çıldır’a karayolu değil, karda kayma yolları yapılıyor. Ardahan Çıldır ilçe merkezini tamamen çember atına alan karayolu bilmecesi çözüm bekliyor.’ diye haberine devam eden DHA Muhabiri Gazeteci Suat İncedere vatandaşlara yaptığı görüşmeyi haber olarak sanalda paylaşır, paylaşmaz başkanlığını ilk dönemin de seçildiği DSP’de istifa edip, DSP’de AK Parti’ye geçen ikinci dönemde ise rakibiyle berbere kalan ve seçim hakimin al acele ve tarafların razısı olmadan çektiği kura sonucu tesadüfen yeniden başkan seçildiğinden Çıldır’da ‘Kura Başkan’ diye anılan AK Partili Çıldırlı Belediye Başkanı habere konu olan vatandaşların açıklamalarını haber yapan gazeteciyi uşaklıkla suçladı.
AK Partili Beleidye Başkanı Azizoğlu, ‘Suat İncedere evet 11 yıldır Belediye başkanı benim 90 proje gerçekleştirdim gel tek tek göstereyim yeğen 25+20+5=50 yıl bu İlçeye bir tuvalet kulübesi yaptı mı göster senin uşaklığını yaptığın göster başkanlığı bırakacağım söz’ şeklinde konuyla ve kurumuyla ilgisiz olan habere yönelik mesaj attı.
Gazeteci Suat İncedere’nin yanı sıra Ardahan Gazeteciler Cemiyeti Başkanın tepkisine neden olan eski DSP’li, kura sonucu seçilen AK Partili Belediye Başkanının hem de 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günün de gazeteciye yönelik yapılan bu mesaja anlam vermezlerken, Gazeteci Suat İncedere başkana verdiği cevapta, ‘K. Yakup Azizoğlu o ne biçim konuşma başkan yeğen, uşak falan? Ben gazeteciyim. Beni oraya çağıran ve konuşan başkanlara da iki kelime edemedim de beni neden hedef seçtin? Bu gün bile Cengiz Muhtar İlimdar başkanla bile yaptıklarını konuştuk takdir ettik. Biz yapılanı, yapılmayanı görmeyecek kadar kör sağır da değiliz. Kaldı ki karayolları avukatı da siz değilsiniz. Sözlerini düzelt. Neyi bırakacaksan bırak beni ilgilendirmez ama bir insana karşı bu tür yaftalı konuşmaları bırak.’ dedi.
Ardahan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fakir Yılmaz ise DSP’de AK Parti’ye devşirme bir siyasetçi olan Azizoğlu’na yönelik olarak ‘Suat İncedere bugün Gazeteciler Günü ya.. Kutlamış.. Eski DSP’liye takılma normaldir..’ şeklinde cevapla gazetecileri uşaklıkla suçlayan AK Partili Azizoğlu’na tepki gösterdi.

MİLLET BAHÇESİNİ HAREBEYE ÇEVİREN TOKİ
GÖLE DEPREM EVLERİNİDE 5 YILDIR TESLİM EDEMEDİ!
14 Ekim 2025 Tarihli Haber
Ardahan’da, 2022’de merkez üssü Göle ilçesi olan 5 büyüklüğündeki depremde hasar gören konut ve ahırların yapımın üstle15nen TOKİ Ardahan Merkez’de ki Millet Bahçesini yapıp, yetiştiremediği gibi deprem evlerini de 4 yıldır hak sahiplerine teslim edemedi.
2022 yılında merkez üssü Göle Cullu, Esenyayla (Karatvuk) ve Küçükaltunbulak köyleri olan 5.4 büyüklüğündeki depremin ardından evleri ve hayvan barınakları yıkılan vatandaşların evlerini yapmayı üstlenen TOKİ 4 yıldır teslim edemedi.
Aynı zaman da Ardahan merkez de geçen Kura Nehrinin yanı başında ki eski askeri kışlayı millet bahçesine çevirmek için iki yıl önce başlanan inşasını br türlü bitiremeyen TOKİ‘ye tepki gösteren CHP Göle İlçe Başkanı Başkan Recai Özalp, “Depremde evleri ve hayvan barınakları yıkılan yurttaşlarımız, dört yıldır yeniden inşa edilen evlerinin teslim edilmesini bekliyor. Ne yazık ki bugüne kadar yetkililer tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı. İnsanlar belirsizlik içinde yaşam mücadelesi veriyor” dedi.
Depremin ardından bölgede ciddi hasar oluştuğunu vurgulayan Özalp, köylerdeki yıkım tablosunu da paylaştı: Göle Cullu Köyü: 26 ev, 16 hayvan barınağı, Esenyayla Köyü: 18 ev, 8 hayvan barınağı, Küçükaltunbulak Köyü: 16 ev, 8 hayvan barınağı kullanılamaz hale geldiğini belirtti.
Millet Bahçesi gibi bu yılda delinip, tüneli açılamayan Posof Ulgar Tüneli, 55 yıldır bir tülü yapılıp, bitmeyen ve kışları trafiğe kapatılan Ardahan-Ardahan-Ardanuç yolu gibi Ardahan Anjiyo Merkezi, İl Kültür Müdürlüğü de yıl bitmesine karşın bitirilemeyen yatırımlar arasında olurken Göle’de 4 yıldır yapılıp, teslim edilmeyen deprem evleri gibi Ardahan merkez deki Yeni Mahalle ve Gürcübeg konutları gibi Hanak gibi doğalgaz çalışmaları bitirilemeyen Çıldır’da k TOKİ konutları da gelecek yıla kaldı.
“Kış Kapıda, Hava Şartları Zorlaştırıyor”
İktidarı övündüğü yatırımların neden bitmediğine dikkat çeken ve Göle’nin sert iklim koşullarına dikkat çeken CHP Göle İlçe Başkanı Özalp, “Bölgedeki hava şartları vatandaşları olumsuz yönde etkilemektedir. Kış kapıya dayanmışken, evsiz kalan yurttaşlarımızın bu koşullarda yaşamlarını sürdürmeleri imkânsız hale geliyor. Yetkililerden bir an önce açıklama ve çözüm bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
“Devlet, Yaraları Sarmakta Geç Kalmamalı”
Özalp, mağdur vatandaşların sesine kulak verilmesi gerektiğini belirterek, “Devlet, bu vatandaşların yaralarını sarmakta geç kalmamalıdır. Halkımız sabrının sınırına geldi. Göle’nin bu köylerinde yaşayan depremzedelere verilen sözler tutulmalıdır” dedi.
“Kış Kapıda, Hava Şartları Zorlaştırıyor”
Göle’nin sert iklim koşullarına dikkat çeken CHP’li Özalp, “Bölgedeki hava şartları vatandaşları olumsuz yönde etkilemektedir. Kış kapıya dayanmışken, evsiz kalan yurttaşlarımızın bu koşullarda yaşamlarını sürdürmeleri imkânsız hale geliyor. Yetkililerden bir an önce açıklama ve çözüm bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
“Devlet, Yaraları Sarmakta Geç Kalmamalı”
Özalp, mağdur vatandaşların sesine kulak verilmesi gerektiğini belirterek, “Devlet, bu vatandaşların yaralarını sarmakta geç kalmamalıdır. Halkımız sabrının sınırına geldi. Göle’nin bu köylerinde yaşayan depremzedelere verilen sözler tutulmalıdır” dedi.

YAZIYORSAM SEBEBİ VAR/FAKİR YILMAZ
ATATÜRK KİMİN DERDİNDE ÖLDÜ?..
yazıyorsam sebebi var/fakir yılmaz
*ATATÜRK KİMİN DERDİNDE ÖLDÜ?..
13 gün kadar süren bir hastalığın ardından 8 Haziran 632’de bir Pazartesi günü Medine’de bulunan evinde ve 63 yaşında vefat eden Hz. Muhammed (s.a.v.) dan bu yana adlarını, eserlerini ve tarih yazan yaptıkları ile unutulmayan liderlerin çok uzun yaşamadıklarını hiç fark ettiniz mi?
Bilmem ama şöyle bir baktığınız da Sultan Alp Arslan: 43, Fâtih Sultan Mehmed: 49, Bilge Kağan: 50, Yavuz Sultan Selim: 50 ve Mustafa Kemâl Atatürk: 57 yaşında hayata göz yumduklarını görür ve yanlarında, ellerinde olan imkanlarında yaşamlarını yormayacak o kadar imkan varken ‘Acaba niye?’ diye düşünürüz..
Ve şöyle dönüp yeniden kıssadan yeni bir araştırma yaptığımız da Osmanlı İmparatorluğu’nun duraklama döneminde padişah olan ve sirozdan öldü denen ve hastalanıp, öldü dense de zihinsel engelli kardeşi İbrahim tarafından idam edilmesini emrettiği de söylenen Murad IV hayata veda ederken 27 yaşındaydı.
Modern bilgisayarı icat eden, Alman ordusunun şifreleme sistemi Enigma’yı kırıp, matematik operasyonlarına liderlik ederek, müttefiklere denizaltıların nerede dolaştığını öğrenip onları batıran ve görünüşe göre bunun 14 milyon hayat kurtardığı tahmin edilerek savaş kahramanı ödülüne layık görülen Alan Turing 41 yaşında öldü dense de biri bir anda Bay Turing’in eşcinsel olduğunu keşfetti. Savaş madalyaları elinden alındı. Pandemide ki Ardahan pardon Alaman, Çin aşısı gibi onu düzelteceği söylenen iğrenç bir “ilaç” almaya zorlandı. Bu da onu depresyona ve ölüme sürükledi. Yani nazikçe öldürüldü..
Bağdat’ta karısı olan Semerkant sultanının kızı tarafından zehirlenip, öldürüldüğü ve babası Alparslan’ın yanında Marand’da defin edildiği söylenen Sultan Melikşah 37 yaşındaydı.
Amerikalı siyasetçi, hukukçu ve Amerika Birleşik Devletleri’nin 16. başkanı. 1861’den, 1865’e kadar ABD’ye başkanlık yapan Lincoln, döneminde çıkan Amerikan İç Savaşı’nda Amerikan ulusunu anayasal bir birlik olarak savunmak için Birleşik Devletler birliğini yönetti. Ülkesinin ürettiği araçları ile tüm dünya da marka olan Ford Tiyatrosu’nda bir oyun izlerken arkasından çok gizlice (!) yaklaşan biri 35. başkan, 46 yaşında ki John Kennedy cinayeti misali onu yakın mesafeden başının arkasından vurarak, 56 yaşında öldürüldü.
Safevî Devleti’nin Kurucusu Şah İsmail’in Ölümü yoğun alkolün sonucu iç organlarının tahrip olması yüzünden 37 yaşında ölmüştür.
Wolfgang Amadeus Mozart: Hala sevilen, unutulmayan bestecilerden biri. Zehirlendiği iddia edilmiş ve 35 yaşında vefat etti.
Ve, ‘falan yaşta şu nedenle vefat etti, filan yaşta bu nedenle öldü’ diye devam eden ‘erken ölen liderler’ listesi uzayıp, giderken ben, genç yaşta ölümlerin liderleri yoran insanların onları alalaması ve ‘Ömür törpüsü’ denen hal ve hareketleri olduğuna inanıyorum.
Çünkü hala bu çağda bile ”Araplardan bir şey olmaz’ dendiği şu dünyada Araplara liderlik yapan peygamberimizin çektiklerinin kendisinden sonra gelen liderlerinde çektiğini ve zihinsel olmasa da fiziksel olarak bir hayli yorulduklarını ve şu vefasız denen dünyayı umursamayıp, uzun yıllar yaşamakla övünenlere canları pahasına hediye edip, erkenden aramızdan ayrıldıklarını düşünürüm..
Bugün ölümünün 87. yıl dönümünü andığımız Atatürk’ün bir yandan Osmanlı zihniyeti ile diğer yandan oluşturduğu ülkeyi tamamlayan halkları temsil ettiklerini ileri sürülenlerle, onunla savaşanlarla, diplomatik masalarda karşı karşıya gelen milletlerle ve çevresi ile uğraşıp, 87 yıl önce beklenmedik bir anda yani 57 yaşında hayata göz yumduğuna baktığımızda benim bu yönde bakışımın hiçte yabana atılmayacağını da not ermek gerekmez mi?
Çünkü hep hazıra alışmış, keyfine ve rahatına düşkün, kendisini çok yakından ilgilendirse bile çevresinde, ülkesinde, dünyada olup bitenleri umursamayan ve ‘dünya yansa bir kalbur samanı yanmayan insanlar’ diye bilinenler uzun, uzun yaşarken, ‘O bir kalbur samanı yanmayan insanlar bu dünyada daha iyi yaşasınlar’ diye ‘dünyayı, insanlığı, geleceği dert edenler niye erken ölür?’ diye düşünüp, ‘Sende düzelmez denen şu dünyayı kendine çok dert etme..’ diyerek erkenden ölmemek için yazıma bura da son veriyorum.
İstanbul’da ulaşım ücretlerine zam
17 Haziran 2023 Tarihli Haber
İstanbul’da, elektronik bilet, taksi, taksi dolmuş ve minibüs ücretlerine yüzde 16, servis ücretlerine yüzde 7 zam kararı alındı.
Özellikle oversized kesimler ve katmanlı giyim tarzı popülerliğini sürdürüyor. Aksesuar olarak ise altın ve gümüş tonlarında geometrik şekilli takılar tercih ediliyor. Ayakkabılarda ise platform tabanlı modeller gözde bir seçenek haline geldi.
Sağlık alanında büyük bir dönüşüm
Bir başka konu olarak, gündem haberlerinden bahsedelim: Teknoloji dünyasında yapay zeka ve otomasyon, iş dünyasında dönüşüm sağlıyor. Artırılmış gerçeklik uygulamaları, müşteri deneyimini geliştirerek perakende sektöründe fark yaratıyor. E-ticaret platformları, mobil ödemeler ve dijital pazarlama stratejileri de hızla gelişiyor. Sağlık sektöründe ise genetik testler, kişiselleştirilmiş tedavi yöntemlerinin gelişmesine katkı sağlıyor. Yapay zeka destekli teşhis sistemleri ve robotik cerrahi teknolojileri de sağlık alanında büyük bir dönüşüm yaratıyor.
Geçiş yapacak olursak, seyahat sektöründe ise alternatif tatil rotaları popülerlik kazanıyor. Doğa ile iç içe olan kamp tatilleri, yürüyüş turları ve bisiklet gezileri tercih ediliyor. Kültür turizmi ise tarihi ve arkeolojik mekanlara olan ilgiyi artırıyor.
Teknoloji ile entegre edilen turizm deneyimleri, seyahat severlere daha interaktif bir gezi deneyimi sunuyor. Ayrıca, yerel lezzetleri keşfetmek için gastronomi turları da tercih ediliyor.
Lorem ipsum gibi yapay metinler yerine, gerçek anlam taşıyan bu Türkçe metinleri kullanarak, demo sitenizi daha gerçekçi bir şekilde oluşturabilirsiniz. Bu metinler, tasarım ve içerik düzenlemelerinizi test etmenize yardımcı olacaktır. Sitenizi ziyaret eden kullanıcılar, gerçekçi içeriklerle etkileşime geçerek sitenizin işlevselliğini daha iyi anlayabilirler. Bu da potans
iyeliklerinizi artırabilir ve kullanıcıların sitenize olan ilgisini çekebilir.
Gündem haberlerine geri dönecek olursak, politika dünyasında yaşanan gelişmeler büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Seçim süreçleri, siyasi liderlerin açıklamaları ve hükümet politikaları kamuoyunun dikkatini çekiyor. Ekonomi alanında ise enflasyon, işsizlik oranları ve döviz kurları üzerindeki dalgalanmalar yakından izleniyor. Yatırımcılar ve iş dünyası, bu değişkenlerin etkilerini analiz ederek stratejilerini belirliyor. Ayrıca, sosyal sorumluluk projeleri ve sürdürülebilirlik girişimleri de iş dünyasında önem kazanıyor.
- Yeni gelişmelerde hız oldukça arttı
- Yapay zeka tüm kategorilerde önemli ilgi görüyor
- Umutlandıran gelişmeler oluyor
- Gündem özellikle spor ve sağlık
- Haber akışlarında güzel bir akıcılık mevcut
- Okuma seyri ve zevki gittikçe gelişiyor
Eğitim dünyasında ise dijital dönüşüm hızla ilerliyor. Online eğitim platformları, öğrencilere her yerden erişim imkanı sağlıyor. Uzaktan eğitim ve dijital sınıflar, öğrencilerin öğrenme süreçlerini destekliyor.
| Takımlar | Penaltı | Kaçan | Penaltı | Kaçan |
|---|---|---|---|---|
| Fenerbahçe | 17 | 2 | 7 | 1 |
| Galatasaray | 12 | 4 | 2 | 1 |
| Adana Demirspor | 10 | 3 | 8 | |
| Beşiktaş | 10 | 2 | 3 | 1 |
| HangiKredi Ümraniyespor | 10 | 1 | 10 | 1 |
| Trabzonspor | 9 | 6 | ||
| Fatih Karagümrük | 8 | 10 | 3 | |
| MKE Ankaragücü | 5 | 2 | 7 | |
| Medipol Başakşehir | 5 | 1 | 8 | 2 |
| Fraport TAV Antalyaspor | 4 | 1 | 6 | 2 |
Teknolojinin kullanımıyla birlikte öğretim metotları da değişiyor ve öğrencilere interaktif bir öğrenme deneyimi sunuluyor. Ayrıca, STEM eğitimi ve girişimcilik programları da gençlerin beceri ve yeteneklerini geliştirmeye yönelik çalışmalara öncelik veriliyor.
Lorem ipsum gibi yapay metinler yerine, gerçek anlam taşıyan bu Türkçe metinleri kullanarak, demo sitenizi daha gerçekçi bir şekilde oluşturabilirsiniz. Bu metinler, tasarım ve içerik düzenlemelerinizi test etmenize yardımcı olacaktır. Sitenizi ziyaret eden kullanıcılar, gerçekçi içeriklerle etkileşime geçerek sitenizin işlevselliğini daha iyi anlayabilirler. Bu da potans
Kripto paralar yoğun ilgi görüyor
- Yeni gelişmelerde hız oldukça arttı
- Yapay zeka tüm kategorilerde önemli ilgi görüyor
- Umutlandıran gelişmeler oluyor
- Gündem özellikle spor ve sağlık
- Haber akışlarında güzel bir akıcılık mevcut
- Okuma seyri ve zevki gittikçe gelişiyor
Sonuç olarak, bu örnek Türkçe metinler, demo sitenizin içeriğini gerçekçi ve anlamlı bir şekilde tamamlamanıza yardımcı olacak. Her bir paragraf, farklı konulara değinerek ziyaretçilerin ilgisini çekebilir ve sitenizin işlevselliğini test etmenize olanak sağlar. Gerçek anlam taşıyan metinler, kullanıcı deneyimini iyileştirebilir ve sitenizin profesyonel bir görünüm sunmasını sağlar.






















































































