Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BİRİ AK PARTİ’NİN, DİĞERİ CHP’NİN, ÖBÜRÜ AK PARTİ İLE DEM’İN İKTİDARINA SON VERDİ!.. BİRİ DE BÜYÜKKAYA’YI KURUTTU

POSOF DEMİRCİ’YE TESLİM, DAMAL VE KÖPRÜLÜ BAŞKANLARI AK PARTİ’YE Mİ GEÇECEKLER?!.. 31 Mart’ta yapılan olan Yerel Seçimler ardından devir, teslimlerde gerçekleşmeye başladı. Aynı zamanda cami derneği başkanı olan AK Partili Posof eski Belediye Başkanının 35 yıllık belediye iktidarına son veren CHP’li Erdem Demirci’nin Posof’un yeni belediye başkanı olarak makamına oturduğu günlerde Ardahan’ın Damal İlçesinde CHP’nin kale olarak sandığı ama 31 yıl sonra da olsa CHP’nin yerelde ki iktidarına son veren ve Damallıların desteğiyle Bağımsız olarak seçilip, Damal’ın yeni belediye başkanı olan Kemal Çamlıyurt ile Ardahan’ın tek Beldesi Köprülü Beldesinde Büyük Birlik Partisi Adayı olarak Belediye Başkanı seçilen Mustafa Yıldırım’ın yapacakları hizmetlerin hızlanması için iktidar partisi AK Parti’ye geçecekleri öne sürüldü.
Öte yandan Ardahan Hoçvanlı Avukat Sertif Gökçe’nin Derince İlçesinde Belediye Başkanlığına seçildiği Kocaeli’nin Gebze Belediyesinde bir işçiyken eline aldığı çanta ile gelip, iki dönem Hanak Belediye Başkanlığı yapan Ayhan Büyükkaya’dan 10 yıl sonrada olsa almayı başaran AK Partili Erdal Kurukaya’da mazbatasını alıp, görevine başlarken DEM ağırlıklı seçmenin olduğu Göle Köprülü (Goreveng) Beldesi Belediye Başkanlığına seçilen Büyük Birlik Partisi Belediye Başkan Adayı, Ardahan’ın tek beldesi Köprülü’nün yeni başkanı Mustafa Yıldırım’da görevine başlarken, Yıldırım’ın da Damal’da Bağımsız seçilen Çamlıyurt gibi AK Parti’ye geçebileceği konuşulmakta.

POSOF DEMİRCİ’YE TESLİM, DAMAL

POSOF DEMİRCİ’YE TESLİM..

31 Mart 2024 yerel seçimleri sonucu Posof Belediye Başkanı seçilen CHP’l Erdem Demirci, Belediye Başkanlığı görevini AK Partili Cahit Ulgar’dan teslim alarak resmen Posof Belediye Başkanı oldu.
Devir teslim törenine Ardahan milletvekili Özgür Erdem İncesu, Ardahan İl Başkanı Yalçın Taştan, Ardahan CHP İl Örgütü, CHP İlçe Başkanı Erkan Ocak, Posof CHP İlçe Örgütü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Devir, teslim ve imza töreninin ardından, CHP Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu, CHP Ardahan İl Başkanı Yalçın Taştan, Posof Belediye Başkanı Erdem Demirci, konuşmalarını yaparak Posof İlçe merkezinde esnaf ziyareti gerçekleştirdiler.

35 Yıldır Bulunduğu Belediyeyi Terk Etti..
Öte yandan 15 yıl belediye meclis üyeliği, 2 dönem, 10 yıl belediye başkanı olarak Posof Belediyesinin eski CHP’li, yeni AK Partili eski Belediye Başkanı ve bir türlü bitmeyen Cami Derneği Başkanı Cahit Ulgar’da yayınladığı bir mesaj ardından yıllardır oturduğu makamı CHP’li yeni başkana teslim ettikten sonra yaya olarak belediyeyi terk etti.

Damal Belediye başkanı Çamlıyurt mazbatasını aldı

Ardahan’ın Damal ilçesinde Bağımsız belediye başkanı seçilen Kemal Çamlıyurt mazbatasını aldı.Ardahan’ın Damal ilçesinde Bağımsız belediye başkanı seçilen Kemal Çamlıyurt mazbatasını aldı. 31 Mart yerel seçimlerinde Bağımsız Damal Belediyesini kazanan Kemal Çamlıyurt mazbatasını aldı. Yüzde %44,59 oy oranıyla Damal belediye başkanlığını kazanan Kemal Çamlıyurt,  Belediye başkanlığı makamına geçerek göreve başladı.

Köprülü’de BBP sürprizi

Ardahan’ın tek beldesi Köprülü Belediye Başkanı olmak için farklı siyasi partilerden 7 aday yarıştığı yerel seçimde Büyük Birlik Partisi (BBP) adayı Mustafa Yıldırm 21 oy farkla seçimlerin kazananı oldu.

AK Parti’nin il genelinde hezimet yaşadığı yerel seçimler Köprülü Beldesinde de kendini gösterdi. Mevcut Belediye başkanı AK Partili Yücel Akkoç’un kazanmasına kesin gözüyle bakıldığı seçim öncesinde Büyük Birlik Partisi sürprizi yaşandı.

Köprülü Beldesi merkez Mahallesinde 4 aday yarıştığı için bölünen oylar yüzünden Köprülü Beldesi’nin Mahallesi olan Dedeşen Köyünden aday olan BBP adayı Mustafa Yıldırımcı kendi köyünün çoğunluk oyu ile seçimi kazanıp Köprülü Belediye Başkanı seçildi.

Köprülü Beldesinde sandığa yansıyan oy dağılımı ise şu şekilde oldu: BBP Mustafa Yıldırımcı: 247, CHP Yüksel Bozkurt: 226, AK Parti Yücel Akkoç: 226, YRP Emirhan Sarıkaya: 185, DEVA Erol Özkurt: 174, MHP Çetin Haspolat: 19, Saadet Partisi adayı Turan Taşdemir ise 5 oy alarak son sırada yer aldı.

Ardahan merkez de belediye seçim iptal edildi!

Son karar Seçim Kurulu ve YSK’dan!..

Kim Kazanacak?..

04/04/2024 Tarihli Haber

31 Mart yerel seçimlerinde bir çok şaibe olduğunu öne sürüp, sonuçlara itiraz eden ve seçimin yenilemesini isteyen AK Parti’nin itirazı Ardahan Merkez İlçe Seçim Kurulunca kabul edildi. İlçe Seçim Kurulunun kararını görüşecek olan İl Seçim Kurulunun nasıl bir karar vereceği merakla beklenirken, CHP’nin de bu karara itiraz edeceği öğrenildi. Merkez İlçe ve İl Seçim Kurulu kararlarının ardından son kararı Yüksek Seçim Kurulu verecek.

Milyonluk tesis heba edilirken, kanalizasyon borusu da Kura Nehrine bağlanmış

AK Parti Belediye Başkan Adayı Yunus Baydar, Ardahan belediyesinin doğa felaketine yol açacak skandal bir olayı ifşa etti. Ardahan’ın kanalizasyonun Kura Nehrine akıtıldığı ortaya çıktı.

Haber: Mehmet Avşar

Ardahan’da iller bankası tarafından 2022 yılında yapımı tamamlanıp Ardahan Belediyesine teslim edilen Ardahan atık su arıtma tesisinin sahipsiz bırakılıp çalıştırılmadığı ortaya çıktı. “Teknik eleman yok “denilerek faaliyete sokulmayan milyonluk tesis kendi kaderine bırakılırken Ardahan kanalizasyon suyunun Kura Nehrine akıtıldığını AK Parti belediye başkan adayı Baydar, sosyal medyada görüntülerle ortaya koydu.

Baydar.” Çevre şehircilik Bakanlığımızın desteğiyle, imar bankası aracılığıyla yaptırılan bu tesis, atık su arıtma tesisi olarak kuruldu. Şu anki mevcut belediye başkanı döneminde hiçbir kusuru ve eksiği olmamasına rağmen bu tesis şu anda videoda da görüldüğü üzere atıl duruma getirilmiştir. Ayrıca ciddi bir çevre kirliliğine neden olmuştur. Kura nehri, Ardahan‘da toplanan atık su ve kanalizasyon pisliğiyle kirletiliyor. Toplanan atık su ve kanalizasyon, hiçbir şekilde arıtmaya tabi tutulmadan direk nehre bağlanmıştır. Burada ciddi şekilde bir sorun mevcut, 40 -50 milyon TL’ye yaptırılan bir tesis gördüğünüz gibi atıl durumda. Milyonlarca para harcanarak yaptırılan bu tesisin atıl durumda olması kamu zararına yol açmıştır. Değerli Ardahanlılar , takdirinize sunuyorum” dedi.

Kanalizasyon suyu nehre akıtılıp doğal yaşam katledilirken yaşanan bu durum Cumhur İttifakı AK Parti Ardahan Belediye Başkan adayı Yunus Baydar tarafından ortaya çıkarıldı. Görüntüler eşliğinde bir video yayımlayan Baydar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İller Bankası aracılığıyla yaptırılan milyonluk atık su arıtma tesisinin neden kaderine terk edilip kendi haline bırakıldığını CHP adayı Faruk Demir’e sordu.

Ayrıca Kura Nehri’nin geçtiği komşu Gürcistan ‘da Kura Nehri ‘nin kirletildiği gerekçesiyle şikayetlerin geldiği bilgisine ulaşıldı.

Dün dedikleriniz değil, özür ve

DEMOKRASİ İSTEMİ HERKESİ BOĞAR!

03/04/2024 tarihli haber

Daha önce söylediği ileri sürülen ancak Kürt, Türk kamuoyunun onaylamadığı ve ‘özür’ beklediği sözleriyle hatırlanan DEM Partili Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Zeydan’a verilmek istenmeyen mazbata ülke genelinde gelen tepkileri üzerine YSK tarafından kendisine verilmesine karar verildi.
DEM Partili Abdullah Zeydan’dan alınmak istenen mazbata tüm toplum tarafından ortaya konulan ‘demokrasi’ istemi üzerine kendisine iade edilmesine karar verildi. Bilindiği gibi Van’da İl Seçim Kurulu ikinci sıradaki AK Partili adaya vermek istenince ülke genelinde büyük tepki gelmiş ve bir çok istenmeyen olaylar yaşamıştı.
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), oy çokluğu ile Van’da mazbatanın DEM Partili Abdullah Zeydan’a verilmesine hükmetti. Karar 4’e karşı 7 oyla alındı.

Van İl Seçim Kurulu, mazbatayı en çok oy alan ikinci sıradaki AK Parti’nin adayı Abdullah Arvas’a vermişti.
DEM Parti YSK Temsilcisi Mehmet Rüştü Tiryaki, YSK’nın Van İl Seçim Kurulu’nun kararını kaldırarak mazbatanın Abdullah Zeydan’a verilmesine karar verdiğini duyurdu. Tiryaki, YSK’ya yapılan itirazın oy çokluğu ile kabul edildiğini söyledi.

Bunca şaibeye bu seçim iptal olur!

Geçtiğimiz pazar günü yapılan yerel seçimde ıslak imzalı tutanakların olmadığına ve sandık görevlisinin yerine başka bir görevli geldiği iddiasıyla seçimin iptal edilmesi için Ardahan İlçe Seçim Kuruluna itiraz dilekçesine verilecek cevaba kilitlendi.
Ardahan’da 7 mahallenin 5’inde birinci çıktıklarını belirten AK Parti Ardahan Belediye Başkanı, Veteriner Hekim Yunus Baydar ve Avukatlar yaptıkları açıklamada şunları söylediler.
Süreç başladığında sandık kurulları oluşurken bizlerin birinci derece yakınları başta olmak üzere, Milletvekilimizin, Teşkilat arkadaşlarımızın bir çok yakın köylerde yani belediye sınırları dışında belediye oy kullanamayacakları sandık bölgelerine görevlendirildiklerine bizzati tanık olduk.
Bunla ilgili her ne kadar itirazda bulunsak da çok ciddi birkaç kişi dışında sonuç alamadık. Biz bu süreçte tesadüftür diye düşündük ama maalesef biraz sonra da bahsedeceğim hususlarda da görüleceği gibi şöyle ki seçim günü sandık kurulunda resmi görevi olmayan kişinin sabahtan akşama kadar sandık kurulunun başkanıymış gibi seçmenleri yönlendirmesi oy kullanım alanına hâkimiyet kurup o bölgede bütün diğer siyasi temsilcilerinin de bulunduğu alanda resmi sandık kurulu başkanıymış gibi oy kullanma işlemi bitene kadar alanda bulunup insanları yönlendirmesi tabii ki seçimin hem güvenliğine hem de seçim sonuçlarının etkilenmesi anlamında önemli derecede şüphe oluşturmuştur. Bir çok sandıkta oy kullanım esnasında yaşanan sıkıntılar tarafımızca itiraza yetkili arkadaşlarımızca tutanağa bağlatılmıştır. Yine gün içinde kısıtlı olup, oy kullanma hakkı bulunmayan kişilere oy kullandırıldığı bazı sandıklarda tarafımızca tespit edilmiş bunlarla ilgili yine gerekli tutanaklar tutulmuştur.
“BİZE GÖRE FARK 36, İLÇE SEÇİM KURULUNA GÖRE 175”
Oy Sayım ve döküm işlemleri sırasında bütününü tabii ki tenzih ediyorum bazı sandıklarda resmi görevlilerin oy pusulalarını sayım sırasında salonda bulunan Müşahit ve sandık kurullarına izleyicilere göstermemesi gibi video kayıtları elimizde mevcut ve bu Seçim Kuruluna ayrıca sunuldu. Karagöl Mahallesi’nde 324 seçmenin olduğu bir sandıkta maalesef herkesin gidip oy kullanmak için imzaladığı imza Föyünün kayıp olduğu tutanağa bağlanmıştır. Buda demek oluyor ki o sandıkta kim oy kullandı kim kullanmadı şu an resmiyette ortada bir şey yok bu da ayrı bir garabet tabii ki ve seçimin sonucunu ve güvenliğini etkileyecek bir husus maalesef bize göre 36 İlçe Seçim Kuruluna göre 175 farkın sonuca ne kadar tesir edeceği aşikardır.
“640 OY GEÇERSİZ SAYILDI”
Kıymetli basın mensubu arkadaşlar, değerli hemşehrilerim bizler bu kadar emek verdik, uğraştık. Ardahan da 7 mahallenin 5’inde birinci olduk iki Mahallesi’nde de ikinci olarak çıktık. Toplamda 11.845 oy kullanılmış, 11.205’i geçerli sayılmış ve 640 oy da geçersiz sayılmıştır. Bunu belirtmeliyim ki; 1 oy dahi bizim için çok kıymetlidir. Hakikat şudur ki; bizler seçim günü ciddi bir emek hırsızlığı yapıldığına inanıyoruz.”
“SEÇİMDEKİ USULSÜZLÜKLER İÇİN HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI”
Sonuç ne olursa olsun hemşerileriyle gönül gönülle olacağını ifade eden Baydar: “Emek veren yüzlerce insanın hakkını aramam tabii ki en doğal bir davranış olduğunu sizin takdirlerinize sunuyorum ama burada sandık kurullarında gün içinde ciddi bir usulsüzlükler olduğu net bunlarla ilgili tutanaklarımız var hukuka aykırı bir davranış ve işleyiş var bunu da tutanaklarımızla sabitlemiş durumdayız.
“SEÇİM YENİLENMELİ YADA OYLAR YENİDEN SAYILMALI”
Bundan dolayı İlçe Seçim Kurulu’na seçimin yenilenmesi ve olmazsa da sandıkların tekrar sayılması için Belediye Başkan Adayı olarak hukukçularımız tarafından itirazımızı gerçekleştirdik. Bu hususlarda ilgili bundan sonra İlçe Seçim kurulları il Seçim kurullarında hukuki süreç neticelenecektir. Buradan çıkacak sonuç ne olursa olsun biz sonuca tabii ki rıza göstereceğiz. Biz Ardahan’ın geleceği için her türlü fedakârlığı yapan insanlar olarak yine Ardahanlı hemşerilerimizle beraber olacağız gönül gönülle olacağız kucak kucağa olacağız. Taziyesinde düğününde yine beraber olacağız. Hukukun vereceği seçim süreci ile ilgili kararlarda başımızın üstünde yeri var bu hususları sizlerle paylaşmak istedim sizlerin takdirinize arz ediyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Çıldır’a Kuralı, Van’a Kayyumla

AK Partili Belediye Başkanları!

DEM’li Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen DEM Partili Abdullah Zeydan’ın seçilme hakkı geri alındı, İl Seçim Kurulu AKP’li adaya mazbata verme kararı alınırken, Ardahan’ın Çıldır İlçesinin Belediye Başkanı kura ile belirlendi.

Ardahan’ın Çıldır ilçesinde CHP’li Belediye Başkan adayı, Çıldır eski Belediye Başkanı Nurettin Aygün 1 oy ile kazandığı seçimlere itiraz eden AK Parti, İlçe Seçim Kurulunun oyları yeniden saymadan aldığı ‘Başkanı kura ile belirleme’ kararıyla kayıp ettiği belediyeyi geri alırken, Van’da Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen DEM Partili Abdullah Zeydan’ın seçilme hakkı geri alındı, İl Seçim Kurulu AKP’li adaya mazbata verme kararı aldı.


Konu hakkında bir açıklama yapan CHP’li, Çıldır eski Belediye Başkanı Nurettin Aygün şöyle dedi.
‘Çıldır Seçim Kurulu Başkanlığına yaptığımız hiçbir itiraz değerlendirilmeden yangından mal kaçırır gibi YSK yazısı ile zorunlu kura çektirildi.

Vicdanen rahatsız mısın Azizoğlu?

’Çıldır ve Van’da bunlar yaşanırken CHP’li Faruk Demir’in 2. kez kazandığı Ardahan’da AK Parti seçimin yenilenmesi için itirazda bulunduğu öğrenildi.

Öte yandan Diyarbakır’da da seçilen bir çok DEM’li başkanları seçilmesine karşın mazbatalarının verilmediği öğrenildi.
Halkın CHP’li adayı tercih ettiği Ardahan’ın Çıldır İlçesi seçim sonuçlarının hakimin ‘kura çekimi’ ile AK Partili Çıldır Belediye Başkanının kura çekimi sırasında başı yerde olması dikkat çekerken, başkanın bu görüntüsünü görenler ‘Başkan vicdanen rahatsız mısın?’ diye soramadan edemediler.

İmamoğlu’nun Erdoğan’ı Klonlaması..

Şimdi adı sanı geçmeyenlerin başında gelen biz Ardahanlıların bir zamanlar gelini olan ve benim ekibimle birlikte 1,5 milyon kişiyi topladığı İstanbul Maltepe sahilinde karşılaşıp, CHP’nin İstanbul İl Başkanlığına kadar yanında olduğum ve bir ziyaretimde ‘Ben dahil seni destekleyen, yanında olanlara sahip çık, gerekirse İstanbul ilçelerinde aday et..’ dediğim ama bu uyarımın bir kulağından girip, diğerinde çıktığı Dr. Canan Kaftancıoğlu’nu hatırlayanınız var mı?
Peki, en son Adliye koridorlarında ifade vermeye gittiğini gördüğümüz, benim kongremde ‘Ardahanlılarda kim, ben buraya tırnaklarımla geldim’ diyen kendi memleketinin adını taşıyan federasyona ve hemşerilerine sahip çıkmayan, ‘Şişli’ye deniz getir’ diyerek bir eser bırakmasını isteyip, bu yönde yazdığım uyarı yazım dolaysıyla 36 yılfır yazan beni ‘kalemşörlükle’ suçlayan ve bana vereceğini söyleyip, hala veremediği zarfın ne olduğunu merak ettiğim Ağ saçlı Ardahanlı Şişli eski Belediye Başkanı Muharrem Keskin’i gören var mı?
Kendisinin ezilen bir halkın Alevi ferdinin olduğunu unutup, İmamoğlu’nun ‘başında bulunduğun Bakırköy’ün sokaklarına çıkamıyorsun’ dediği ve aday edilmedi diye gittiği havuz medyanın tv kanalarında ‘Kürt’tür, DEM’idir, seçilmemesi gerekir..’ diyerek partilisi, Vanlı İstanbul Esenyurt Belediye Başkanının önünü kesmeye kalkan İstanbul Bakırköy eski Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu’nu nerede olduğundan haberdar mısınız?
Bilmem ama belki aday gösterilmedi diye partisinin ve adayının seçim çalışmalarına destek vermektense, belediye çalışanlarını da ‘sizi seçim sahasında görmeyeyim’ diye tehdit ettikten sonra oğluyla birlikte deniz kenarında, sahilde poz veren adı Kemal yetmedi Deniz olan soy adı ise Bozkurt olan İstanbul Esenyıurt’un eski belediye başkanı şu an nerede?
Bilmem ama aynı durumu tez eskiyen Posof, Çıldır, Göle, Köprülü Belediye Başkanlarının yanı sıra halini de sormak gerekir…
Evet, bu soruların cevaplarının siz düşünürken ben ülke geneline yayılan İmamoğlu’nun başarısına bakmak istiyorum.
Çünkü, başta Ardahan Alagözlü hemşerim, benden sonra ARDAFED’in başkanı olan Orhan Çerkez’in AK Parti’nin kalelerinden denen İstanbul Çekmeköy’de belediye başkanlığını alması yetmedi Erdoğan’ın mahallesi olan Üsküdar’da, Pendik’te, Tuzla’da hatta Fatih gibi yerlerde yetmez tüm Türkiye’de seçimleri DEM’in de katkılarıyla kazanan CHP değil, İmamoğlu’nun başarısını göz ardı etmemek ister.
Hele hele ki benimle birlikte indiği sahada bir anda ‘Sende kimmişsin’ deyip, telefonlarımı bile engelleyen Ardahanlı Turgay Akpınar’ın ilçe başkanlığını yaptığı AK Parti’nin kalesi Sancaktepe’de, Akpınar gibi hemşerim olan Mali Müşavir Mahir Taştan’ın CHP ilçe Başkanlığı yaptığı, amca kızı Esengül Yılmaz’ın mecis üyeBeykoz’da
Temel olarak, herhangi bir şeyin aynısının kopyalanması anlamına gelen Klonlama’nın sözlük anlamına baktığımızda karşımıza Erdoğan’ı kopyalan İmamoğlu’nun çıktığını görmekteyiz.