Mesajlarınız ve reklamlarınızla haber sitelerimiz, gazetelerimiz,
TEMPO TV, YouTube ArdahanHaberTV’de ve sanal ortamlarımızda binlere ulaşır..
Sende ara mesaj, reklam ver.. 05354183258
Reklam ve Mesajlarınızla Daha Özgür Gazetecilik,
Daha Güçlü ve Gür Yayıncılık.. Ara: 05354183258
BİZDEN SİZ OKURLARA BİR HİZMET DAHA..
Belki de senin de aradığın geçmişte yaşananlara,
Ardahan’ın hafızası 30 Yıllık Haber Arşivimize göz atmak ister misin?..
https://arsiv.kuzeyanadolugazetesi.com/
Hanifi Gültekin: Hem pikniğimiz,
hem de düğünümüz var dostlar..
Ardahan’ın en büyük köylerinden olan Bağdeşen köylüleri baharın ilk yaz etkinliği olan kır pikniğinde buluşacaklar.

Bu hafta sonu 11 Mayıs 2025 tarihinde gerçekleşcek olan BAĞ-DER’in, ‘Geleneksel Bahar Şenliği’ne Kinzodamal/Bağdeşenlilerin yanı sıra çevre köyleri ve tüm Ardahanlıları davet eden kısa adı BAĞ-DER olan Ardahan Bağdeşen Köyü Soyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğinin etkinliğin de yerel ve yöresel sanatçılar eşliğinde katılımcılara güzel bir gün yaşatmayı hedefliyor.

Etkinlik konusunda gazetemize bilgi veren Ardahan Bağdeşenli iş insanı Hanifi Gültekin köy derneklerinin organize ettiği bahar etkinliğin de çeşitli yarışma ve çekilişlerinde yapılacağını da belirtti.
Köylerinin İş insanları olarak derneklerine verdikleri destekle hem köyümüzün, hem de Serhat Ardahan’ın sıcaklığını his ettirmeyi hedeflediklerini söyleyen Gültekin, başarılı bir ekibin yönetiminde olan derneklerinin ortaya koyduğu çalışma ve çabaları ile İstanbul’da bulunan yöre stk’ları arasında il sıralarda yer almasının kendilerini mutlu ettiğini ve etkinliklerine davet ettikleri tüm köylüleri ile hemşerilerinin pikniklerine renk katacağına inandığını belirtti.
DÜĞÜNÜMÜZE DE BEKLERİZ..
Köylerinin derneğinin bu hafta sonu gerçekleşecekleri Bahar Pikniğinin ardından yani ay sonunda 31 Mayıs 2025 günüde Gültekin ve Vardı Aileleri olarak ayrı br mutluluk yaşayacaklarını da belirten Ardahanlı iş insanı Hanifi Gültekin eşi Müberrah Gültekin ile birlikte göz bebekleri kızları Yeşim’in düğününe de tüm dost, eş, arkadaş ve hemşerilerini davet ettiklerinde belirtti.

Gültekin, damatları Sefa Vardı ile dünya hayatını birleştireceği kızları Yeşim’i gelin olarak yollayacakları Sema ve Vasfi Vardı’larla birlikte düğünlerine davet ettikleri dost, eş, akraba ve hemşerilerinin bu mutlu günlerinde kendilerini yalnız bırakmayacakları inancıyla gazetemiz aracılığıyla ‘Hem pikniğimiz, hem de Düğünümüz var dostlar’ diyerek, 31 Mayıs Cumartesi günü saat: 19.00’te İstanbul Eyupsultan’da bulunan Anatolia Event Düğün sarayına sevenlerini davet etmeyi de unutmadı.
Köyde kadın işçiler,
Matbaalarda Gazeteci İşçiler..
*6
Başta bir çok yasağın, olayın yanı sıra gözaltların yaşandığı İstanbul’da olmak üzere tüm yurt ve dünya genelinde kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Ardahan’da çalışan köy kadınları ile yerel gazeteyi yetiştirme telaşı içinde olan hem haberci, hem grafikçi ve baskıcı olarak matbaalarda çalışan gazetecilerin çalışmaya devam etmesiyle kutlandı.

Birçok kadının 1 Mayıs’ta bi haber günü birlik aile, ev, ahır işlerini yapmaya devam ettiği Ardahan’ın köylerinin yanı sıra kentte günlük gazete çıkaran matbaalarda hem haberci, hem grafikçi, hem montajcı ve hem de baskıcı gazeteciler 1 Mayıs’ı çalışarak kutladılar.
Karakoç’tan yeni firma KARLOG GRUP
https://www.karlogticaret.com
21 Nisan 2025 Tarihli Haberler
Depolama ve taşıma ağı ile çeşitli taşıma modlarıyla, müşterilerine özelleştirilmiş ve etkili lojistik çözümleri sunan KARLOG GROUP hizmette..
Taşkın Karakoç’un Yönetim Kurulu başkanlığını yaptığı yurt dışı ve yurt içi yaygın taşıma ve acente ağı ile iş ortaklarımıza özel uygun çözümler geliştirerek, güvenilir, takip edilebilir ve ekonomik yüksek kaliteli hizmet ile lojistik süreçler takip edilmektedir.’ diyerek yılların tecrübesiyle depolama sektöründe yerini aldı.

‘Değerli iş ortaklarımızın uluslararası platformda ve yurt içinde komple/parsiyel hizmetler ile karşılayacak şekilde; TIR, kamyon/kamyonet, minibüs, ısı kontrollü frigo ve tehlikeli madde taşımacılığı ile hizmet vermekteyiz.’ diyen KARLOG GROUP
Havayolu Taşımacılığı
Denizyolu Taşımacılığı
Karayolu TaşımacılığıI
Intermodal Taşımacılık
Depolama Hizmetleri ile iş ortaklarına/müşterilerine en güvenilir, en hızlı hizmeti, Osmangazi Mah. 3127. Sk. No:6 Kıraç- İstanbul/Esenyurt adresinde sınma başladı.

İnternet üzerinden ise https://www.karlogticaret.com adresiyle müşterilerine en hızlı himmeti sunan KARLOG GROUP Lojistik depo veya depolama, belirli bir noktadan alınan ürün ve yüklerin teslim alınarak bir süre muhafaza edilmesi ve daha sonra istenilen noktalara aktarılmak üzere hazırlanması işlemleriyle sizi de birlikte çalışmaya davet ediyor.
VİCDANLI MİLLETVEKİLLERİNİ UYARDI
DYP GİK Üyesi İlkay Şimşek, TBMM’ye gönderdiği ‘İklim Kanunu’nun Reddedilmesi’ konulu yazılı uyarısında vicdanlı milletvekillerine seslenerek, “100 yıllık olarak tasarlanan ve küresel oligarşi tarafından dayatılan bu kanun ülkemizi, vatanımızı, topraklarımızı, insanları, hayvanları ve doğamızı büyük bir tehlikeye sürükleyecektir” dedi.
Doğru Yol Partisi (DYP) Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi, Anadolu Düşünce ve Strateji Merkezi Temsilcisi İlkay Şimşek, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) ‘Meclisin Vicdanlı Milletvekillerine’ başlığı ile konusu ‘TBMM’de İklim Kanunu’nun reddedilmesi’ olan bir uyarı yazısı gönderdi.
DYP GİK Üyesi İlkay Şimşek 8 Nisan 2025 tarihli uyarı yazısında milletvekillerine seslenerek, “Tüm partilerin milletvekillerine İklim Kanunu’na karşı çok dikkatliolmalarını, bu kanunun çok sinsi Küresel İşgal Projesi olduğunu hatırlatmak isterim, 100 yıllık olarak tasarlanan ve küresel oligarşi tarafından dayatılan bu kanun ülkemizi, vatanımızı, topraklarımızı, insanları, hayvanları ve doğamızı büyük bir tehlikeye sürükleyecektir” dedi.
Temel amacı ‘2053 Net Sıfır Emisyon Hedefi ve Yeşil Büyüme’ olan Türkiye’nin ilk İklim Kanunu Teklifi görüşmeleri geçtiğimiz hafta TBMM’de başlamış ilk 4 maddesi kabul edilmişti, ancak TBMM Genel Kurulu’na getirilen İklim Yasası görüşmelerinde önemli bir gelişme yaşandı, ilk 4 maddesi meclisten geçen yasa tasarısına ilişkin devam edeceği belirtilen görüşmeler meclis gündeminden çıkartıldı, görüşmelerin ne zaman devam edeceği ise henüz netlik kazanmadı.
TBMM’deki bu gelişme, iklim değişikliği konusundaki kanun düzenlemelerinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. İlkay Şimşek Türk milleti için hayati önem taşıyan konunun takipçisi olmaya devam edeceklerini, 20 maddeden oluşan kanun teklifinin yasalaşmasının engellenmesi için mücadeleyi sürdüreceklerini, kabul edilen ilk 4 maddenin iptali için de her türlü yasal yola başvuracaklarını söyledi.
VİCDANLI MİLLETVEKİLLERİNİ UYARDI..
DYP GİK Üyesi İlkay Şimşek’in TBMM’ye gönderdiği yazılı uyarı şöyle:
“T.B.M.M.’NİN VİCDANLI MİLLETVEKİLLERİNE/ANKARA
Konu: TBMM’de İklim Kanunu’nun reddedilmesi.Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin önümüzdeki gündem konularından biri de hiç şüphesiz ‘İklim KanunuTaslağı görüşmeleri olacaktır. Kanun taslağı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde milleti temsilen bulunan 600 milletvekilinin oyuna sunulacaktır.
Tüm partilerin milletvekillerine İklim Kanunu’na karşı çok dikkatli olmaları ve bu kanunun çok sinsi ‘Küresel İşgal Projesi’ olduğunu hatırlatmak isterim. 100 yıllık olarak tasarlanan ve küresel oligarşi tarafından dayatılan bu kanun ülkemizi, vatanımızı, topraklarımızı, insanları, hayvanları ve doğamızı büyük bir tehlikeye sürükleyecektir.
Paris İklim Anlaşması’nın ve ‘İklim Krizi’ söylemlerinin asıl hedefi insan ve insana bağlı ekolojik dengenin ta kendisidir. Bu kanun karbonsuz yaşama şansı olmayan tüm canlı yaşamı yok etme planları içermektedir.
İklim Kanunu doğayı, doğal olanı, yediğimiz, içtiğimiz, ürettiğimiz, tükettiğimiz, giydiğimiz, gittiğimiz her alanda, ‘Karbon Emisyonlarını Azaltma’ adı altında insan yaşamına müdahale ve cezai yaptırımlar getirmektedir. Bu kanun Meclis’ten geçerse telafisi zor tahribatlara neden olacaktır.
Tarım ve hayvancılık’ sera gazı, metan gazı ve karbondioksit emisyon azaltma hedefleri kapsamında kısıtlanabilecek, yasaklanabilecek, ormanlar ‘Akıllı Şehirler’e geçiş kapsamında yok edilebilecektir. Tek tip insan, tek din, tek bayrak, tek millet, tek cinsiyet, mülksüz ve nakitsiz toplum söylemleri ‘Tek Dünya Devleti’ne götüren dijital bir hapishane ortamıdır. ‘Dördüncü Sanayi Devrimi’ ile oluşturulmak istenen ‘Yeni Dünya Düzeni’nin sahte yaşamı önümüze dayatma olarak gelecektir.
Covid tarikatının figüranları şimdi iklim tarikatınabürünmüş durumdadır. Bize iklim ve karbon masalını dayatmak isteyenler Gazze’yi katleden, bomba yağdıran küresel yapıdır. Sayın Milletvekilleri, sizler de çok iyi biliyor olmalısınız ki, İklim Kanunu’nun ve iklim kılıflı yasakların getireceği riskler, ‘Tek Sağlık ve Karbon Emisyonlarını Azaltma’ söylemiyle gerçekleşecektir.
Kanun yoluyla atılacak bu adım ülkemiz için tehdit içermektedir. Bunun gerekçesi ise insan hareketi ve faaliyetleri, hayvan hareketi ve faaliyetleri, iğneden ipliğe her şeyin baskı ve küresel dayatma haline dönüştürülmesidir.
6 Ekim 2021’de Türkiye Büyük Millet Meclisi, partilerin ortak tavrıyla Paris İklim Anlaşması’nın onaylanmasını uygun bulmuş, anlaşma 7 Ekim 2021’de Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanmıştır. Bu kanun Paris İklim Anlaşması’na bağlı olarak ceza ve fiziki yaptırımlar uygulanmak maksadıyla çıkarılmak istenmektedir. Ayrıca ileri ki dönemlerde Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Birleşmiş Milletler’e olağanüstü yetkilerin önü açılacaktır.
DSÖ’nün Cenevre Toplantısı ve G20 Liderler Zirvesi ‘İklim ve Sağlık’ üzerinden yeni pandemilerin ilan edilmesine yönelik gerçekleşmiştir. Toplumun huzuru ve refahı için ant içen milletin vekilleri, Meclise getirilmesi planlanan İklim Kanunu’nun onaylanması sizleri ve sizlere oy veren kendi kitlelerinizi de çok derinden etkileyecektir. Bu kanunun çıkmaması için tüm partilerin milletvekillerine, meclis dışında yer alan partiler de dâhil olmak üzere ‘İNSAN’ olarak karşı çıkabilmeliyiz. Bu kanun meclisten geçerse insansız, karbonsuz, topraksız, ormansız, hayvansız 5G’yeuyumlu nesnelerin internetiyle 15 dakikalık dijital köleler yolunda gidilecek. ‘Tek Dünya, Tek Aile, Tek Sağlık, Tek Gelecek’ sloganıyla ulus devletler büyük bir tuzağa çekilmektedir. Bu değerlendirmeler kapsamında tüm milletvekillerine, tüm partilere İklim Kanunu’na destek vermemeleri konusunda insani bir çağrıda bulunuyoruz. Bu hassasiyetle vicdanlarınızı geleceğin dijital firavunluğuna, ‘Tanrıcılık’ oynayan küresel örgütlerin iradesine teslim etmemenizi tüm insanlık adına önemle rica ediyorum. Saygılarımla. 08/04/2025 İlkay Simşek
HOÇ/FED’DE OLDUĞU GİBİ
ÇILDIR FED’E BİR DÖNEM KAPANDI!
Geçtiğimiz günlerde yapılan ve Derviş Arslan’ın bir kez daha seçildiği Hoçvan Dernekler Federasyonu kongresi sonrası yapılan Çıldır Dernekler Federasyonu seçimlerde sonuçlandı.
ARDA/FED’de Gazeteci Fakir Yılmaz ile girdiği yarışı yedip, gidip Yaşar Geler’in alt yapısını hazırladığı Çıldır Federasyonuna başkan olan Kemal Şimşir’in dönemini kapatan ÇILDIR/FED kongresinde iki aday yarıştı.
GÖL/FED’i KAZANAMAYACAKLARINI ANLAYIP,
BİRLEŞMEYE BAŞLADILARAMA YİNE DE KAZANAMAYACAK GİBİLER!
Öte yandan kongreye hazırlanan diğer bir federasyon olan GÖL/FED’de de yarış sürerken 2 adayın çekildiği GÖL/FED’de mevcut başkanın yeniden kazanacağı beklentisinin yüksek olduğu görülmekte.
ÇILDIR FED’E BİR DÖNEM KAPANDI!
Merkezi İstanbul Esenyurt’ta bulunan Ardahan İli Çıldır Dernekler Federasyonu (ÇILDIR-FED) yaptığı 4. kongresin de Ünal Kırmızıtaş yeni başkan seçildi.
İstanbul Esenyut’ta bulunan Ardahan Kültür Evinde gerçekleşen ve divan başkanlığını Gürkan Şimşek’in yaptığı, Çıldır Dernekler Federasyonu Kongresinde Ünal Kırmızıtaş 93 oy alırken diğer aday Evsal İsa Yucak 77 oy aldı. Bir geçersiz sayılırken toplam 173 kullanıldı. 2 oyda fazla çıkınca imza ile aynı değil diye imha edildi.
Geçtiğimiz hafta yeterli çoğunluk sağlanamadığı için hafta sonu yapılan 2.toplantı da çoğunluk aranmaksızın kongre yapılırken, Şimşir dönemi de kapanmış oldu.
Sahası ve Futbol Takımı olmayan
Hanak’ın 300 Bin TL.’si 3 Lige Çıkamayan Takıma!
Türkiye’de liglerin bitmek üzere olmasına karşın hâlâ başlamayan Ardahan 1. Amatör Liginde takımı olmayan Hanak’a saha yapılması için Spor Toto tarafından gönderilen 300 Bin TL. nakit para düzenlediği destek gecesinde 13 Milyon toplamasına karşın 3. Lige çıkamayan Serhat Ardahan Spor’a verildiği ortaya çıktı.
Yüksek Okulu, Doğalgaz gibi futbol sahası olmayan Ardahan’ın Hanak ilçesine stadyum yapılması için Spor Toto tarafından Hanak’a gönderilen 300 Bin TL.’nin 3. Lige çıkamayan Serhat Ardahan Spor’a verildi.
Ülkede ki futbol liglerinin bitmesine çok bir zaman kalmasına karşın 1. Amatör Futbol Liginde oynayacak takımı olmayan Hanak’a stadyum yapılması için Spor Toto tarafından Hanak’a ayrılan paralar Ardahan’ı Bal’da temsil eden bu yılda lige çıkamayan ve yöneticilerinin çoğunun CHP’lilerden oluşan Serhat Ardahan Spor’a verildi.
AK Partili Hanak Belediye Başkanının başında olduğu Hanak’a stat yapılsın diye gönderilen bu paran ın nasıl, hangi kaleme bağlanarak başka takıma verildiği ise merak edildi.
Bugünün yaşanacağını anlatan o günün fotoğrafı!
1 Nisan 2025 Tarihli Haber
Erdoğan’ın ‘CHP’nin bizzat içinden gelen belge ve bilgiler ışığında güvenlik güçlerinin ve yargının elde ettiği suçlar.’ diyerek Esenyurt’ta başlayıp, İmamoğlu’nun tutuklanmasında uzanan sürecin diğer bir yönü de ‘Erdoğan’ın çuvalına kimler turp bilgi taşıyor?’ sorularına da cevap aranıyor.

İmamoğlu tarafından Ardahanlı Şişli eski Belediye Başkanı Muammer Keskin’in yerine aday gösterilen Resul Emrah Şahan’ın da aralarında bulunduğu bir çok CHP’li siyasi ve bürokratın tutuklanmasına neden olan operasyonlara tepkiler sürerken CHP İstanbul İl Binasının alınmasında yani kamuoyunda bilinen adıyla para sayma görüntüleri operasyonunda adı geçen ve bu yönde ifade verenlerin nasıl bir ifade verdikleri de merak edilmekte.
Bilindiği gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan, 26 Mart’ta partisinin Meclis’teki grup konuşmasında, “Heybedeki büyük turplar ortaya saçıldığında bunların, bırakın milleti, kendi yakınlarının suratlarına bakacak yüzleri dahi kalmayacak. Ve CHP’nin bizzat içinden gelen belge ve bilgiler ışığında güvenlik güçlerinin ve yargının elde ettiği suçlar.” demişti.
Yaşlı, Genç Sandığa Koştu, Hapisteki İmamoğlu ile coştu!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), cumhurbaşkanı adayını belirlemek için ön seçime gitti. Türkiye genelinde gerçekleştirilen ön seçim kapsamında Ardahan’da vatandaşlar sandık başına gitti.

Ardahan’da CHP’nin cumhurbaşkanı adayını belirleyeceği ön seçim saat 08.00’da başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik soruşturmada tutuklanan Ekrem İmamoğlu’nun tek aday olduğu seçimde Ardahanlı CHP’ye üye 2 bin 200 kişinin yanı sıra vatandaşlar da dayanışma sandıklarında oy kullanıldı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ardahan il Başkanlığı, gözaltına alınan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek amacıyla yürüyüş düzenledi. İl Başkanlığında başlayan yürüyüş, ellerinde pankartlarla yürüyen vatandaşlar, İmamoğlu’na destek mesajları verdi.
CHP Posof Belediye Başkanının Erdem Demirci’nin İmamoğlu gibi giydiği beyaz gömleği ile kollarını sıvayıp, “Ülkeye demokrasi gelene kadar bizler de alanlardayız özgürlük istiyoruz gençlerimizin daha güzel bir ülkede yaşaması için mücadele edeceğiz” satıları ile yaptığı konuşmasının yanında halı coşturması takdir aldı.
CHP Merkez İlçe Başkanı Sinan Onay’ın açılış sunumunu yaptığı kar altında ki mitingde, ‘Susma sustukça sıra sana gelecek’, ‘Hükümet istifa’ , ‘Hak, Hukuk, Adalet’ sloganları ile yapılan yürüyüşe Cumhuriyet Halk Partisi Ardahan İl Başkanı Yalçın Taştan’ın yanı sıra, partililer ve vatandaşlar katılırken ilçe başkanları, il ve ilçe yönetim kadroları ve DEM’liler ile çeşitli sendikaların temsilcileri de destek verdi.
Newroz Bayramının kutlandığı bir günde yağan karara rağmen büyük bir kitlenin katılıp, destek verdiği görülen Ardahan’da ki eylemde türkü söylemeye kalkanların değil, toplumun beklediği bir koşumayım yapan ve takdir alan CHP’li Posof Belediye Başkanı Erdem Demirci’nin yanında CHP İl Başkanı Yalçın Taştan’ın konuşmaları ile coşan halk coşarken aynı partinin kaymağını yiyen birilerinin adeta başlarına taktıkları kalpaklarla, ‘Laf olsun torba dolsun’ anlamı gelen hal hareketler de bulunması dikkatlerden kaçmadı.
Çağrılarına destek veren halka bir konuşma yapan CHP Ardahan İl Başkanı Taştan’ın ’15 Temmuz darbe girişiminin ardından hükümet tarafından 20 Temmuz da bir sivil darbe gerçekleştirilmiş ve ilan edilen OHAL ile Türkiye’de baskı rejimi kurumsallaştırılmıştır. Ülkemizi demokrasiden, insan hak ve özgürlüklerinden uzaklaştıran OHAL’e karşı direneceğiz ve OHAL DEĞİL DEMOKRESİ demeye devam edeceğiz’ dedi.
Ardahan’da CHP Önseçim İçin Hazır
CHP Merkez İlçe Başkanı Kadir Sinan Onay’dan Önseçim İçin Davet..
CHP Merkez İlçe Başkanı Kadir Sinan Onay, 23 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanı önseçimi için tüm üyeleri ve vatandaşları oy kullanmaya davet etti.
CHP tarafından düzenlenen önseçimde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı aday adayı Ekrem İmamoğlu’na destek vermek isteyen üyeler ile partili olmayan vatandaşlar, “Dayanışma Sandıkları” aracılığıyla oylarını kullanabilecek. Sandıkların CHP ilçe başkanlıklarında hazır olduğu belirtilirken, Onay tüm halkı bu önemli seçim sürecine katılmaya çağırdı.
23 Mart Pazar günü gerçekleşecek önseçimde yoğun katılım beklenirken, CHP yetkilileri demokrasi ve dayanışma vurgusu yaparak seçmenleri sandıklara davet etti.
İlkay Şimşek: Özgürlükleri sınırlayarak iktidarınızı koruyamazsınız..
DYP GİK Üyesi İlkay Şimşek, TBMM’den geçen, ancak iptali için AYM’ye başvurulacak Siber Güvenlik Kanunu ile ifade özgürlüğü ve haber alma hakkının sınırlandırıldığını belirterek, “İlimle yönetemeyenler zulümle yönetmek istiyor, hukuk devletinde kişilerin dokunulmazlığı vardır, özgürlükleri sınırlayarak iktidarınızı koruyamazsınız” dedi.
Doğru Yol Partisi (DYP) Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi, Anadolu Düşünce ve Strateji Merkezi Temsilcisi İlkay Şimşek, TBMM’de kabul edilen Siber Güvenlik Kanunu ile ifade özgürlüğü ve haber alma hakkının sınırlandığını, kanunun bütününün sorunlu olduğunu belirterek, Anayasa Mahkemesi’ne gidilmesinin gerekli olduğunu söyledi.
İlkay Şimşek, ”Türkiye’nin değişen çağa göre bir Siber Güvenlik Yasası’na ihtiyacı elbette var, ama bu yasasının kapsamı, başkanlığın kuruluşu ve yetkileri de böyle olmamalı; birincisi, Siber Güvenlik Başkanı’nın talimatı ile kişilerin veya kurumların verilerine el koyma yetkisi olacak şey değil, çünkü hukuk devleti diyorsanız burada kişilerin dokunulmazlığı vardır, ancak hakim kararı veya acil durumlarda ivedilikle hakim kararı almak şartıyla Cumhuriyet Savcısı’nın talimatıyla olabilecek bir uygulamayı bir bürokratın yetkisine bağlamak olacak şey değildir. İkincisi, veri sızıntısı iddiasında bulunan kişilerin 3 yıl ile 5 yıl arasında hapis cezasıyla tazik edilmeleri hükmü var, bu gerçekten akıl almaz bir madde, zaten dezenformasyon yasası var, zaten kişisel verilerin korunması kanunu var. Ayrıca veri sızıntısı oldu dendiğinde yargılayacaklar, 3 yıl ile 5 yıl arasında hapse atacaklar, bu da olacak şey değil, eğer bunu bir yasal yaptırıma bağlarlarsa insanların haber alma hakkını, ifade özgürlüğünü sınırlamış oluyorlar. Bu kanun ivedilikle Anayasa Mahkemesine götürülmelidir.
” NE DURUMDA OLDUĞUMUZU DÜNYA BİLİYOR
DYP GİK Üyesi İlkay Şimşek, dünyada demokrasi, insan hakları ve hukuk devleti ilkelerinin gerçekleşmesini izleyip değerlendiren düşünce kuruluşu Freedom House’un 2024 raporunda Türkiye’yi Kamboçya, Guatemala, Polonya ve Zimbabwe ile aynı katagoriye koyduğunu söyledi. Şimşek şu değerlendirmede bulundu: “İktidarın seçim mücadelesini denetim altına alma çabası içinde olduğu, siyasal muhalifleri engellediği ya da seçim sonrasında iktidarı devralmaktan alıkoyduğu ülkeler kategorisinde Türkiye, Kamboçya, Guatemala, Polonya ve Zimbabwe var. Bu ülkelerde seçimlerin manipülasyon altında gerçekleştiği ileri sürülen raporda ‘Muhalefet için eşitsiz bir oyun sahası kuran ve uzun zamandır yerleşik bir hal almış olan seçim manipülasyonları demokrasiyi ciddi bir biçimde etkilemiştir’ deniliyor.
Raporda AKP iktidarının siyaset tarzı sert ve açık bir eleştiriye de tabi tutularak, ‘Türkiye’deki seçimler uzun zamandan beri muhalefet liderleri ve gazetecilere yönelik taciz, tutuklama ve cezai kovuşturmalar yanında, iktidarın medya üzerindeki egemenliği ve devlet kaynaklarını suistimaline sahne oluyor’ ifadeleri de yeralıyor. Yani ne durumda olduğunuzu bütün dünya görüyor ve biliyor, ne yazık ki Türkiye 33/100 puanla ‘Özgür Olmayan’ kategorisinin en sonunda yer alıyor. Ülkemiz 51/100 puanla Bosna Hersek ve 57/100 puanla Sırbistan’ın da gerisinde.
” GERÇEK GÜNDEMİ UNUTTURMAYACAĞIZ
DYP GİK Üyesi İlkay Şimşek, gerçek gündemi unutturmak adına teröristlerin meclise taşınmasından, ifade özgürlüğü ve haber alma hakkının sınırlandırılmasına kadar her yolu deneyen iktidar ortaklarının, bu yöntemle başarılı olamayacağını belirterek şunları söyledi: “Ülkenin ve milletin gerçek gündeminin açlık ve sefalet olduğunu görüyor ve biliyoruz.
Zamcıları, fırsatçıları, fahişçileri, milletin kanını emenleri, emekçi ve emeklileri fakruzaruret içinde bırakanları da görüyor ve biliyoruz. Emekçiler 22 bin 104 lira asgari ücretle, emekliler 10-15 bin lira maaşla, her gün art arda gelen zamlar ve kötü ekonomi politikaları sebebiyle yaşam mücadelesi veriyor. TÜRK-İŞ tarafından her ay düzenli olarak yapılan Açlık-Yoksulluk Sınır Araştırması yaşanan açlık ve sefaleti ortaya koyuyor;
Açlık sınırı Aralık 2024’te 21 bin 83 TL’den 2025 yılının ilk ayında 22 bin 131 TL’ye çıkarken, 22 bin 104 TL olan asgari ücreti yılın ilk ayından aşmış oldu. 4 kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapılması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 22 bin 131 TL’ye, gıda harcaması ile giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 72 bin 88 TL’ye ve bekar bir çalışanın yaşama maliyeti de aylık 28 bin 756 TL’ye yükseldi. İşte milletin gerçek gündemi bu verilerdir, milletin yaşadığı gerçekler bunlardır.”
YILDIZ TV, ENGİN GAYRİMENKUL YÖNETİM KURULU ve
SERHAT ARDAHAN SPOR BAŞKANI ÜZEYİR ENGİN:
BUGÜN YAŞANANLARI DÜNKÜ ERGENEKON
ve BALYOZ OPERASYONLARINA BENZETİYORUM..
Aynı zamanda Serhat Ardahan Spor Başkanı olan YILDIZ TV Yönetim Kurulu Başkanı Üzeyir Engin yaptığı yazılı açıklamada bugün yaşananları Ergenekon ve Balyoz Operasyonlarına benzetti.
Parti içi karışıklıklara neden olan ve parti içinde yaşananları iktidara servis etmekle üstü kapalı olarak bazı CHP’lileri de sert bir dille eleştiren Üzeyir Engin ‘Lakin ülkemizde bu HİÇ olmadı. Yazık çok yazık, bu insanların vebali var. Hakkı var. Ben dünden beri gözaltı olaylarını sıkı takip ediyorum. Olayları tıpkı Ergenekon ve Balyoz operasyonuna benzetiyorum. O zaman Samanyolu TV açıyordum. Askerlerin özel hayatına varana kadar asılsız haberler yapılıyordu’ dedi.
Serhat Ardahan Spor Başkanı Yıldız TV ve Engin Gayrimenkul Yönetim Kurlu Başkanının yazıp, whatsapp gruplarında yaptığı paylaşım şöyle;
Kurultay, Diploma ve Gözaltı.
Cumhuriyet Halk Partisinde neler oluyor, kim neden bu hamleleri yapıyor.
Önce kurultay listesine giremeyenler (PM ve MYK) hemen bir kılıf bulup şaibeli kurultay diye, gidip savcılığa şikayette bulunuyor ve kurultay iptali diye dava açılıyor.
Yetmedi yıllardır bu partide 3 dönem, 4 dönem yetmiyor hatta 5 dönem yeri geldi milletvekili, yeri geldi Belediye Başkanı seçilip, parti logosu altında görev yaptılar. Ömür boyu yapacak değiller sonuçta,
Fakat bunlarda yine kendilerine yer bulamayınca, çünkü alışmışlar her dönem yerleri garanti olacak, çalışmadan kazanacaklar,

Sonrada sosyal medya üzerinden ve televizyon üzerinden CHP’yi karalama yapmaya başladılar.
Bitmedi yeni seçilip göreve yeni başlayan Belediye başkanlarının yardımcıları, özel kalem müdürleri kendi başkanlarını gizli tanık olarak şikayet ediyorlar. Niye çünkü çıkar ve menfaat var.
Ve bunlar rakibe pas oluyor, rakipte bunu kaçırmayıp, golünü atıyor.
Bu memleket veya bu parti bu kadar ucuz olmamıştı. Bu kadar rencideye maruz kalmamıştı,
Siyaset ZENGİN olma yeri değil, HİZMET yeridir.
Lakin ülkemizde bu HİÇ olmadı. Yazık çok yazık, bu insanların vebali var. Hakkı var.
Ben dünden beri gözaltı olaylarını sıkı takip ediyorum. Olayları tıpkı Ergenekon ve Balyoz operasyonuna benzetiyorum. O zaman Samanyolu TV açıyordum. Askerlerin özel hayatına varana kadar asılsız haberler yapılıyordu.
Şimdide farklı farklı kanallarda kendini Adaletin yerine koyanlar, hüküm verenler oldukça fazla.
Bu çok tehlikeli, ve tahrik konuşmalardan vazgeçilmesi lazım.

Unutmayın lütfen herkese ADALET lazım olacak.
Çünkü “Adalet mülkün temelidir”.
Sağlıkla kalın.
Üzeyir ENGİN…
TATAR YOĞUN BİR KATLIMLA TOPRAĞA VERİLDİ..
Ardahanlı iş insanları Tatar ailesinin babası Hacı Binali Tatar toprağa verildi.
7 çocuk babası, 81 yaşındaki hayırsever Ardahanlı Hacı Binali Tatar geçtiğimiz günlerde ebedi hayata göz yummuştu.
İstanbul’da yaşayan ve Ardahan ve Kars toplumu tarafından yakinen tanınan Hacı Binali Tatar’ın cenazesi, İstanbul Halkalı İbadullah Camiinde kılınan öğle namazına müteakiben, yoğun bir katılımla Esenyurt Gülbahçe Mezarlığına yakınlarının ve sevenlerinin gözyaşları ile defnedildi.
Cenazeye çok sayıda seçkin simalar katılırken siyasetçi, iş insanı, işletme sahibi, Vakıf ve Oda başkanları, STK başkanları ve yöneticileri, Kars-Ardahan ve Iğdırlı hemşerileri Tatar ailesini yalnız bırakmadı.
Foto: Murat Karakoç
Hacı Binali Tatar Hakk’a yürüdü..
15 Nisan 2025 Tarihli Haber
Uzun süredir rahat sız olan Ardahanlı iş insanları Nihat, İmdat ve Hümmet Tatar‘ın babaları da olan Ardahan Akyaka (Kotoskara) köylü hacı Binali Tatar vefat etti.
Tatar ailesinin ‘Kıymetli babamız Hacı Binali Tatar Hakk’a yürümüştür. Cenazesi, 1214. Sokak, 34303 Küçükçekmece / İstanbul — Avrupa iki Konutları’ndan kaldırılacak olup, yarın saat öğlen ’kılınacak namazın ardından defnedilecektir. Tüm eş, dost ve sevenlerine duyurulur. Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun.” mesajı ile duyurduğu vefat haberi dost eş ve arkadaşları derindin üzdü.
FAKİR’İ KESEN ZENGİN O ÇELENK NEREDE?!.
Diğer yanda görünen beni o resimde kesen Selvi Zengin hanım efendi..
Seninle beni aynı karede göstermediğin için teşekkürler De.. Sana ve senin gibi ortalıkta görünmeyen yönetimine BİR SORU..
Tamam kirasını ödeyemediğiniz için İstanbul’un ortasındaki GENEL MERKEZİNİ Şişli’de kapı dışarı ETTİRİP, levhasını da duvarında bıraktığınız ARDAFED”in Aslanlar gibi başkanlık yaptığım benim başkanlığım döneminde o zamanın parası ile 4 bin TL. verip, yaptırdığım O çelenk nerde?..
Senden ricam.. Benim büyük emek verip, Sancaktepe’de bir hemşerim levhacıya para ile yaptırıp, şu an ortalıkta olmayan ARDAFED’in Genel Merkezine getirdiğim ilk gün O çelenkle birlikte yeni yönetimle yeni bir resim çek ve paylaş hele görelim..
Yoksa oda ARDAFED ve GENEL MERKEZİ gibi kayıp mı oldu?
Haydi ‘Aha burada’ deyip beni yalanla..
ARDAFED bir dönem önceki başkanı AGC/ARSİAD Başkanı Fakir Yılmaz/Gazeteci
www.kuzeyanadolugazetesi.com

Süper Lig’de takımların yaş ortalaması 27,51
16 HAZİRAN 2023 TARİHL HABER
Lorem ipsum gibi yapay metinler yerine, gerçek anlam taşıyan bu Türkçe metinleri kullanarak, demo sitenizi daha gerçekçi bir şekilde oluşturabilirsiniz. Bu metinler, tasarım ve içerik düzenlemelerinizi test etmenize yardımcı olacaktır.
Özellikle oversized kesimler ve katmanlı giyim tarzı popülerliğini sürdürüyor. Aksesuar olarak ise altın ve gümüş tonlarında geometrik şekilli takılar tercih ediliyor. Ayakkabılarda ise platform tabanlı modeller gözde bir seçenek haline geldi.
Sağlık alanında büyük bir dönüşüm
Bir başka konu olarak, gündem haberlerinden bahsedelim: Teknoloji dünyasında yapay zeka ve otomasyon, iş dünyasında dönüşüm sağlıyor. Artırılmış gerçeklik uygulamaları, müşteri deneyimini geliştirerek perakende sektöründe fark yaratıyor. E-ticaret platformları, mobil ödemeler ve dijital pazarlama stratejileri de hızla gelişiyor. Sağlık sektöründe ise genetik testler, kişiselleştirilmiş tedavi yöntemlerinin gelişmesine katkı sağlıyor. Yapay zeka destekli teşhis sistemleri ve robotik cerrahi teknolojileri de sağlık alanında büyük bir dönüşüm yaratıyor.
Geçiş yapacak olursak, seyahat sektöründe ise alternatif tatil rotaları popülerlik kazanıyor. Doğa ile iç içe olan kamp tatilleri, yürüyüş turları ve bisiklet gezileri tercih ediliyor. Kültür turizmi ise tarihi ve arkeolojik mekanlara olan ilgiyi artırıyor.
Teknoloji ile entegre edilen turizm deneyimleri, seyahat severlere daha interaktif bir gezi deneyimi sunuyor. Ayrıca, yerel lezzetleri keşfetmek için gastronomi turları da tercih ediliyor.
Lorem ipsum gibi yapay metinler yerine, gerçek anlam taşıyan bu Türkçe metinleri kullanarak, demo sitenizi daha gerçekçi bir şekilde oluşturabilirsiniz. Bu metinler, tasarım ve içerik düzenlemelerinizi test etmenize yardımcı olacaktır. Sitenizi ziyaret eden kullanıcılar, gerçekçi içeriklerle etkileşime geçerek sitenizin işlevselliğini daha iyi anlayabilirler. Bu da potans
iyeliklerinizi artırabilir ve kullanıcıların sitenize olan ilgisini çekebilir.

Gündem haberlerine geri dönecek olursak, politika dünyasında yaşanan gelişmeler büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Seçim süreçleri, siyasi liderlerin açıklamaları ve hükümet politikaları kamuoyunun dikkatini çekiyor. Ekonomi alanında ise enflasyon, işsizlik oranları ve döviz kurları üzerindeki dalgalanmalar yakından izleniyor. Yatırımcılar ve iş dünyası, bu değişkenlerin etkilerini analiz ederek stratejilerini belirliyor. Ayrıca, sosyal sorumluluk projeleri ve sürdürülebilirlik girişimleri de iş dünyasında önem kazanıyor.
- Yeni gelişmelerde hız oldukça arttı
- Yapay zeka tüm kategorilerde önemli ilgi görüyor
- Umutlandıran gelişmeler oluyor
- Gündem özellikle spor ve sağlık
- Haber akışlarında güzel bir akıcılık mevcut
- Okuma seyri ve zevki gittikçe gelişiyor
Eğitim dünyasında ise dijital dönüşüm hızla ilerliyor. Online eğitim platformları, öğrencilere her yerden erişim imkanı sağlıyor. Uzaktan eğitim ve dijital sınıflar, öğrencilerin öğrenme süreçlerini destekliyor.
Takımlar | Penaltı | Kaçan | Penaltı | Kaçan |
---|---|---|---|---|
Fenerbahçe | 17 | 2 | 7 | 1 |
Galatasaray | 12 | 4 | 2 | 1 |
Adana Demirspor | 10 | 3 | 8 | |
Beşiktaş | 10 | 2 | 3 | 1 |
HangiKredi Ümraniyespor | 10 | 1 | 10 | 1 |
Trabzonspor | 9 | 6 | ||
Fatih Karagümrük | 8 | 10 | 3 | |
MKE Ankaragücü | 5 | 2 | 7 | |
Medipol Başakşehir | 5 | 1 | 8 | 2 |
Fraport TAV Antalyaspor | 4 | 1 | 6 | 2 |
Teknolojinin kullanımıyla birlikte öğretim metotları da değişiyor ve öğrencilere interaktif bir öğrenme deneyimi sunuluyor. Ayrıca, STEM eğitimi ve girişimcilik programları da gençlerin beceri ve yeteneklerini geliştirmeye yönelik çalışmalara öncelik veriliyor.
Lorem ipsum gibi yapay metinler yerine, gerçek anlam taşıyan bu Türkçe metinleri kullanarak, demo sitenizi daha gerçekçi bir şekilde oluşturabilirsiniz. Bu metinler, tasarım ve içerik düzenlemelerinizi test etmenize yardımcı olacaktır. Sitenizi ziyaret eden kullanıcılar, gerçekçi içeriklerle etkileşime geçerek sitenizin işlevselliğini daha iyi anlayabilirler. Bu da potans

Kripto paralar yoğun ilgi görüyor
- Yeni gelişmelerde hız oldukça arttı
- Yapay zeka tüm kategorilerde önemli ilgi görüyor
- Umutlandıran gelişmeler oluyor
- Gündem özellikle spor ve sağlık
- Haber akışlarında güzel bir akıcılık mevcut
- Okuma seyri ve zevki gittikçe gelişiyor
Sonuç olarak, bu örnek Türkçe metinler, demo sitenizin içeriğini gerçekçi ve anlamlı bir şekilde tamamlamanıza yardımcı olacak. Her bir paragraf, farklı konulara değinerek ziyaretçilerin ilgisini çekebilir ve sitenizin işlevselliğini test etmenize olanak sağlar. Gerçek anlam taşıyan metinler, kullanıcı deneyimini iyileştirebilir ve sitenizin profesyonel bir görünüm sunmasını sağlar.