Gazeteci Fakir Yılmaz’ın sunduğu
‘Gazetecilerle Gündem’ Pazar Günleri
Uydu Üzerinde Yayın Yapan Ulusal Tv, TEMPO TV’de..
GÖLELİLER GÖLELİYİ İSTANBUL’DA ÖLDÜRDÜLER!
İzlemek için yukarı da ki linki TIKla..
GAZETECİLERLE GÜNDEM PAZAR GÜNLERİ
SAAT: 15.00’DA TEMPO TV’DE
Yukarıdaki videonun sesini aç izle..


Mesajlarınız ve reklamlarınızla haber sitelerimiz, gazetelerimiz,
TEMPO TV, YouTube ArdahanHaberTV’de ve sanal ortamlarımızda binlere ulaşır..
Sende ara mesaj, reklam ver.. 05354183258
Reklam ve Mesajlarınızla Daha Özgür Gazetecilik,
Daha Güçlü ve Gür Yayıncılık.. Ara: 05354183258

BİZDEN SİZ OKURLARA BİR HİZMET DAHA..
Belki de senin de aradığın geçmişte yaşananlara,
Ardahan’ın hafızası 30 Yıllık Haber Arşivimize göz atmak ister misin?..
https://arsiv.kuzeyanadolugazetesi.com/




SERHAT ARDAHAN’A
BU KEZ ÇANTACI DEĞİL,
AĞRILI BAŞKAN!
Kurulduğundan bu yana bir türlü kurumsallaşamayan ve başta belediye olmak üzere resmi kuruların sahiplenmediğinden o günden bugüne bir türlü bir üst lige çıkamayan Ardahan’ın, Bölgesel Amatör Ligi BAL temsilcisi futbol takımı ortada kalınca Ardahan’da iş yapan Ağrılı bir iş insanı Ardahanlıların sahiplenmediği, yemek ve kahvaltılarda bol bol pozlar verip, sözde sahiplenenlerin verdiği bir kaç kuruşu çarşaf, çarşaf konuştuğu takıma sahip çıkmaya hazırlanıyor.
İtalya Marsilya’dan gelen 1 Milyon dahil İstanbul‘da düzenlenen yemekte toplanan paraların hesabını vermemekle suçlanan bir önceki başkanın ardından takımın başkanlığını üstlenen İskender Alhanoğlu‘nun Ankara’da bulunan ve Başkanlığını Ergüder Şimdi‘nin yaptığı Ankara Ardahan Dernekler Federasyonu ile yaptığı protokole rağmen takıma ödenmeyen 200 Bin TL. ve kahvaltıda verilen destek sözlerin büyük bölümü yerine gelmeyince istifa ettiğini açıklaması ardından bir kez daha başkan ve yönetimsiz kalan Serhat Ardahanspor bugün gideceği Olağanüstü kongresinde yeni başkan ve yönetimi seçmeye çalışacak.
Ağrılı iş insanı Abdullah Çekim’in başkanlığını alacağı söylenen yeni bir dönem hazırlanan Serhat Ardahaspor gibi bugüne kadar bir çok çantacı denen isimlilerin milletvekilliği, belediye başkanlığı yaptığı ama ilerlemektense ve birlikte İL olduğu Iğdır gibi bir üst lige çıkmaktansa her yıl biraz daha geri gitti.
Ve Yapay zekânın, ‘Türkiye’nin yaşanabilir ve yaşanamaz şehirlerinin sıraladığı listede sonlarda yer alan Ardahan’ın durumunu bir kez daha ortaya koymuş olacak.

VALİ’DEN TAKIMA 150 BİN TL.’LİK GIDA DESTEĞİ,
BAŞKANI İSE KENDİ BAŞKANLIĞININ DERDİNDE!
Maddi sıkıntılarının yanında manevi sıkıntılar içinde olan ve sahaya çıkamayacak durumda bulunan ve 26 Kasım’da Olağanüstü kongreye gidecek olan Serhat Ardahanspor’un başkanı İskender Alihanoğlu başında olduğu ESOB’u da kayıp etmemek için kendi başkanlık derdine düşüp, oy için esnaf ziyaretlerine çıkıp, takımı unutunca devreye giren Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek takıma yönelik bugüne kadar yaptığı maddi/manevi yardım ve katkılardan birini daha yaptı.
Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, adeta sahipsiz kalan Serhat Ardahansporlu futbolcu ve teknik heyetini kaldığı kampın mutfağına 150 Bin TL.’lik gıda katkısı yaptı. Valilik tarafından Futbolcu ve Teknik heyetin kalması için verilen binada ki tesiste buluna mutfağa gıda yardımı yapan Vali Hayrettin Çiçek, Ardahan’ı Bölgesel Amatör Liginde Temsil eden Serhat Ardahanspor’a her Ardahanlının sahip çıkma sorumluğunda olduğunu belirterek, takıma sahip çıkılmasını istedi.
Serhat Ardahanspor’a değil,
ESOB için 4 yıl daha istiyorum..
İstanbul’da düzenliği ve 40 Milyon para topladığı ama bu paranın hesabını vermeden başkanlıktan istifa edip, takımı orta da bırakan Üzeyir Engin dönemimde başlayan zor günler dolaysıyla 26 Kasım’da yapılacak olan ve hala kimsenin çıkıp, başkanlık ve yönetimine aday olmadığı görülen Serhat Adanaspor’un başkanlığına yeniden aday olmayacağını belirten İskender Alihanoğlu ise başında olduğu takımın alacaklarının yanında yemek ihtiyacını unutup, gelecek yıl yapılacak lan Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Seçimi için esnaftan destek istedi.
Takımın sorunlarını bir kenara itip, 2026 yılının Ocak ayında yapılacak Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanlığının seçim çalışmaları için Serhat Ardahanspor Kulüp başkanlığını bırakan İskender Alihanoğlu ESOB adaylığını açıkladı.
Ardahan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte basının karşısına geçen Alihanoğlu, 4 yıldır sürdürdüğü başkanlık görevine yeniden talip oldu. Odanın faaliyetleri ve esnaflara yönelik yaptığı çalışmaları anlatan Alihanoğlu yeni dönem için esnaflardan destek talebinde bulundu.

ALLAH’TAN ARDAHAN’A
6 PUAN VE ZAMAN İMKANI!
‘Söz verdiler para vermediler’ denen ve içine düştüğü maddi ve başkanlık krizi dolaysıyla sahaya çıkamayacak halde olan Serhat Ardahan Spor’a önce bir türlü lobisini aşamadığı ileri sürülen Karadeniz takımlarının olduğu ligden kendisi gibi imkansız, sahipsiz bir lig olan Güneydoğu ligine alınması ardında şimdide piyango gibi 6 puan.
Önceki başkan Üzeyir Ergün dönemimde düzenlenen ve hesabı verilemeyen 40 milyon paranın ardından yine İstanbul’da düzenlenen kahvaltılı destek etkinliğine katlamaların büyük bölümünün verdiği para sözlerini yerine getirmedikleri belirtilen Serhat Ardahanspor’un 26 Kasım’da yapılacak olan kongresinde kimin başkan ve yönetiminde yer alacağı merak edildiği bir esnada, ‘Allah’ın Ardahan’a nimeti..’ denecek ilk olumlu iki gelişme ile puan ve zaman kazanan Serhat Ardahanspor geçtiğimiz hafta sahaya çıkamayacak durumda iken Gazeteci Fakir Yılmaz’ın devreye girmesi, Gazeteci Baran Yılmaz’ın takımın teknik direktörüyle görüşüp, canlı yayınla sorunlarını tüm dünyaya duyurması ardından takımın başkanı istifa etse de başta Avukat Müzeyyen Çiftçi, Sinan Karademir, İmdat Tatar ve iş İnsanı Temel Altıntaş gibi iş insanları olmak üzere devreye giren duyarlı insanların teşviki ile Serhat Ardahanspor yarın Karsspor maçına çıkıp, beklenmedik bir anda ve maça çıkmazsa 3 yıl ceza alacak durumdayken maçı kazanıyor altın denecek 3 puanı aldı.
Öte yandan ‘söz verdiler, para vermediler’ diye suçlanan iş insanlarının verdikleri sözlerini yerine getirdiklerini başta biz gazetecilere attıkları dekontlarla olmak üzere kanıtlayıp, takım yöneticilerinin, ‘vermediler’ diyenleri çürütmeleri üzerine takımın sanal sayfasında adeta ‘Aaaa vermişler ya..’ dercesine tek tek teşekkür mesajları yayınladığı görülen Serhat Ardahanspor’un ikinci beklenmedik şansı Ardahanlı Vali Ozan Balcı’nın hem vali hem de Kayyum olduğu Van’dan geldi.
Ardından Ardahan gibi Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) mücadele eden Vangölü Sportif Faaliyetler Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonunu protesto ederek ligden çekildiğini duyurması kararının ardından önce Serhat Ardahanspor’un grubundaki takım sayısı 13’e düştü. Sonra bu takımın çekilmesi dolaysıyla saha çıkmayan Vangölü Spor’dsa Sehat Ardahanspro’a bedavadan 3 puan geldiği gibi zorda olan takım bir hafta daha kazanmış oldu.

SERHAT KAHVALTIDA DA, MAÇTADA KAZANDI!
Bir önce ki yönetimin İstanbul’da düzenlediği ve 1 Milyonu Marsilya’da olmak üzere 39 Milyon toplanan gecenin hesabını hala vermeyen Serhat Ardahan Spor‘un yeni yönetiminin İstanbul‘da düzenlediği ve büyük bir maddi gelir elde edilen ilk kahvaltıdan sonra deplasmanda çıktığı ilk maçta moral buldu.
Alınan bilgilere göre aynı zamanda Ardahan Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Ardahan Esna ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı da olan İskender Alihanoğlu‘nun başkanı olduğu ve geçtiğimiz günlerde İstanbul’da düzenlenen kahvaltılı toplantıda iyi bir maddi bağış toplayan Serhat Ardahan Spor bu moralle çıktığı ilk maçında da deplasmanda 3 puan aldı.

3 yıl ceza alacaktı,
3 kişinin devreye girmesiyle 3 puan aldı!..
İçine girdiği ekonomik sorular dolaysıyla Kars spor maçına çıkamayacaklarını Gazeteci Fakir Yılmaz’a bildiren ve Gazeteci Baran Yılmaz’a canlı yayında anlatan Serhat Ardahanspor Teknik heyeti ve futbolcuların feryadının basına yansıması ardından bir anda karışan Serhat Ardahaspor üç, beş kişinin sahiplenip gündem oluşturmasıyla bulduğu moralle çıktığı Karsspor maçında 3 puanla dönünce rahat bir nefes aldırdı.

İSKENDER ALİHANOĞLU:
SERHAT ARDAHA SPOR’UN ANASI, BABASI DEĞİL BAŞKANI BENİM..
Başta yönetimsiz takımın sorumluluğunu üstelenen İskender Alihanoğlu olmak üzere takımın kadın yöneticisi Avukat Müzeyyen Çiftçi ve Sinan Karademir’in devreye girmeleri ile Karsspor maçına çıkıp, hakemin maçı 16 dakika uzatmasına rağmen 2-1 kazanmayı bilen Serhat Ardahanspor’un anası, babası değil, başkanı benim diyen Serhat Ardahanspor Başkanı İskender Alihanoğlu Gazeteci Fakir Yılmaz’ın TEMPO TV’de canlı olarak sunduğu GAZETECİLERLE GÜNDEM tıkla dinle ilan edilen kongre gününe kadar Serhat Ardahanspor’un başkanı ben im diyerek belirleyeceği yeni yönetimle yoluna devam edeceğini belirtti.
ALİHANOĞLU: TAKIMA SIZMIŞ OLAN PARALEL YAPIYI SİLECEM..
Bu haberi görüntülü olarak tıkla izle dinle
Gazeteci Fakir Yılmaz’ın TEMPO TV’de canlı olarak sunduğu GAZETECİLERLE GÜNDEM adlı program telefonla bağlanan Serhat Ardahanspor Başkanı İskender Alihanoğlu, Serhat Ardahanspor’un eski başkanı Murat Gökdemir’in de katıldığı canlı yayında yaptığı açıklamada yarında tezi yok takımın içinde filimler çeviren ve adeta paralel yapı oluşturanları yönetimde silip, yerlerine samimi insanları alacağını belirterek başta sanal ortam da sorumlu olanları, sağda solda başkanlık satanları, desterilir bulamayıp, yeni desteri isteyenleri, söz verip, parayı göndermeyen Ankara federasyonu gibi bu takıma, b u entte zarar verenn herkesi kamuoyuna anlatıp, deşifre edeceğim.’ dedi.
Başta, Serhat Ardahanspor’un kadın yöneticisi Avukat Müzeyeyken Çiftçi, başkan vekili Sinan Karademir, ‘Saha ya çıkın, Karsspor’u yenin maçın primi bizden’ diyerek 200 bin TL. futbolculara moral desteği veren iş insanları İmdat Tatar, Temel Altıntaş, Göle Federasyonu Başkanı Eren Küpeli olmak üzere aynı zamanda Ardahan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olan Gazeteci Fakir Yılmaz’ın gündeme getirdiği, Gazeteci Baran Yılmaz’ın Serhat Ardahanspor’un Teknik Direktörü ile saha da görüşüp, teknik heyetin ve futbolcuların sorunlarını canlı yayınla gündeme taşıması ardından devreye giren Ardahanlı spor severler ve duyarlı insanların oluşturduğu kamuoyu ile haftayı krizsiz geçiren ve çıktığı sahada ezeli rakibi Karsspor’ddan 3 puan alarak, moral bulan Serhat Ardahanspor’un bundan sonraki durumunun ne olacağı ise merak edilirken, Alihanoğlu’n 22 Kasım’da yapılacak olan olağanüstü kongrede başkanlığı bırakması halinde iş insanı İmdat Tatar’ın görevi teslim alacağı da konuşulmakta.

AGC BAŞKANI GAZETECİ FAKİR YILMAZ DEVREYE GİRDİ,
BARAN YILMAZ DÜNYAYA DUYURDU, BAŞKAN İSTİFA ETTİ
TAKIM KARSSPOR MAÇINA ÇIKIYOR..
8 Kasın 2025 Tarihli Haberler
Şehir de yaşananlara olduğu gibi şehri spor da, liglerde temsil eden futbol takını içine girdiği kriz karşısında parmağını kıpramayan sözde Şehr-in Emini ve şehrin ileri gelenlerine rağmen Gazeteci Fakir Yılmaz’ın devreye girmesi, Gazeteci Baran Yılmaz’ın takımın teknik direktörle görüşüp, canlı yayınla sorunlarını tüm dünyaya duyurması ardından takımın başkanı istifa etse de başta Sinan Karademir, İmdat Tatar gibi iş insanları olmak üzere devreye giren duyarlı insanların teşviki ile Serhat Ardahanspor yarın Karsspor maçına çıkıyor.
Yarında TEMPO TV’de canlı olarak yayınlanan ve Serhat Ardahanspor’un eski Başkanı Murat Gökdemir ile Gazeteci Erkan Sarıkaya ile gazeteci Aydın Özgün’ün konuk olacakları ‘Gazeteciler Gündem’i sunacak olan Gazeteci Fakir Yılmaz’ın devreye girip, kendisine ait sanal sayfa da yaptığı çağrı ardından başta, takımın başkanlığını vekaleten üstlenen Sinan Karademir, iş insanları İmdat Tatar ve iş İnsanı Temel Altıntaş’ın ‘Karsspor maçını alın, 200 bin TL. prim bizden’ demesi üzerine moralleri yerine gelen Serhat Ardahanspor futbolcu ve yöneticilerine bir miktar olsa da ödeme yapıldığı ve teknik heyeti teşviki ile takımın Karsspor maçına çıkma kararı aldıkları öğrenildi.
ARDAHAN YAPAY ZEKADA DA SONDA!
Başta eğitimde, Anjiyo merkezi aşılamayan sağlıkta olmak üzere bir çok konuda 81 İl için de sonlarda yer alan Ardahan, ‘yaşanılabilir kent’ sırlamasından da sondan ye aldı.,
Yapay zekâya yöneltilen “Türkiye’nin yaşanabilir ve yaşanamaz illeri hangileri?” sorusuna verilen yanıt, sosyal medyada tartışmaları alevlendirdi. Listenin en çok konuşulan kısmı ise Ardahan’ın konumu oldu.
Yapay zekânın, altyapı eksiklikleri, ekonomik zorluklar, ulaşım problemleri ve genel yaşam koşullarını baz alarak hazırladığı listeye göre Ardahan, Türkiye’nin yaşanması en zor şehirleri arasında üçüncü sırada yer aldı. Bu sonuç, sosyal medyada da geniş yankı buldu.
YAPAY ZEKÂYA GÖRE TÜRKİYE’NİN YAŞANAMAZ 5 İLİ
Değerlendirmede en zor yaşam şartlarına sahip iller şöyle sıralandı:
Hakkari, Şırnak, Ardahan, Ağrı ve Muş
Liste, Türkiye’nin doğu ve kuzeydoğu bölgelerindeki altyapı ve ekonomik gelişmişlik farklarına yeniden dikkat çekti.
EN YAŞANABİLİR İLLERDE TABLO FARKLI
Öte yandan yapay zekânın “yaşanabilir iller” listesinde daha gelişmiş şehirlerin öne çıktığı görüldü:
Eskişehir, İzmir, Antalya, Bursa ve Ankara
BU KEZ KURUYAN PUTKA GÖLÜ YANACAKTI!
Geçtiğimiz gün Hoçvan’da çıkan ve bir evin yandığı yangından sonra Savaşır (Çançahi) köyünde bulunan ve inşaat işçilerinin kaldığı kullanılmayan eski okulda çıkan yangınla gündeme gelen Ardahan’ın Posof ilçesine giden yolun üzerinde buluna ve altındaki tünelin bu yılda açılmadığı Ulgar Dağı mevkiinde bir yangın daha meydana geldi.
Karayolları bakım evi altı ve Aşıksülali (Tzurtzkabi) köyü yaylaları çevresinde etkili olan alevler, yaklaşık 10 dönümlük alanın yanmasına neden oldu. İhbar üzerine bölgeye ulaşan ekiplerin hızlı müdahalesiyle yangın büyümeden söndürüldü. Yetkililer, özellikle kırsalda ateş yakan vatandaşları daha dikkatli olmaları konusunda uyardı.
İkinci yangın ise Çıldır ilçesine bağlı Öncül (Tzkarostavi) köyünde akşam saatlerinde çıktı. Kısa sürede geniş bir alana yayılma riski taşıyan yangın, ekiplerin ve vatandaşların üç saatlik müdahalesi sonucunda büyümeden kontrol altına alındı.
Bu yangınlardan sonra Ardahan Merkeze bağlı Ortageçit (Sazara) köyü sazlık alanında meydana geldi.
Davalık olan korsan Bodrumuyla tartışılan Ardahan Üniversitesi yerleşkesinin de bulunduğu önünde yapılacak olan ve önünde yapılacak olan Beşikkaya HES Barajı ile suyunun büyük bölümünün Karadeniz’e akıtılması hedeflenen Kura Nehri gibi kurumaya yüz tutan Putka Gölü bölgesinde geniş bir alana yayılan yangın itfaiye ekiplerini harekete geçirdi. Vatandaşların ihbarı üzerine yangın alanına giden ekipler alevlere müdahale ederek yangını kontrol altına aldı. Soğutma çalışmalarının ardından köy sakinleri ve üniversite yerleşkesinde kalanlar rahat bir nefes aldı.
Yangınlarda herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmazken, yetkililer sazlık ve ormanlık alanlarda ateş yakılmaması konusunda vatandaşları uyardı.

BİR YANDAN ALAN, DİĞER YANDAN GERÇEK YANGIN!
Ardahan’ın Gürcistan’a sınır Posof ilçesinde kullanılmayan okul binasında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürürlerken, aynı Posof’ta bir başka okul da yangın tatbikatı vardı.
Alınan bilgilere göre Posof Çok Programlı Anadolu Lisesi‘ne yangın tatbikatının yapıldığı günler de Posof’a bağlı Savaşır (Çançahi) köyünde bulunan ve Göle’de ki bir türlü bitmeyen deprem evleri gibi heyelandan etkilenen evleri yapan AFAD konutlarında çalışan işçilerin kaldığı köyün kapatılan eski okul binasında henüz belirlenemeyen nedenle yangın yaşandı.
Çıkan yangın ardından vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. İtfaiyenin müdahalesiyle kısa sürede söndürülen yangında, işçilerden V.A. ve B.S. yaralandı. Yaralılar, ambulansla Kalp Anjiyo merkezi bu yılda açılmayan Ardahan Devlet Hastanesi‘ne kaldırıldı.
KAYMAKAM YANGINDA YANAN İŞÇİLERİN
YAPTIĞI İNŞATTA İNCELEMELERDE BUUNDU
Öte yandan Savaşır köyünde inşaat işçilerinin kaldığı eski okul da çıkan yangın ardından olay yerine giden Posof Kaymakamı Fatih Kestioğlu ile Posof İlçe Jandarma Komutanı Hüseyin Çevik ile birlikte İnşaat alanını ziyaret edip yetkililerden çalışmalarının son durumu hakkındı bilgi aldı.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında Aileniz İçin Özel İndirim!
Sağlık, herkesin hayatındaki en temel ihtiyaçlardan biridir. Özellikle çocuklu ailelerde beklenmedik sağlık masrafları bütçeyi zorlayabilir. Tamamlayıcı sağlık sigortası, SGK’nın ödediği tutarın üstünde kalan miktarı karşılayarak özel hastane giderlerini güvence altına alır, sizi ve ailenizi finansal yükten korur. Üstelik, aile için tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırdığınızda özel indirim fırsatlarıyla daha kapsamlı güvenceye daha uygun maliyetlerle sahip olabilirsiniz. Bu yazıda, tamamlayıcı sağlık sigortası aile indirimi hakkında tüm detayları bulabilirsiniz.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?
Tamamlayıcı sağlık sigortası (TSS), Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile anlaşmalı özel sağlık kuruluşlarında geçerli olan bir sigorta türüdür Muayene, tahlil, ilaç ya da tedavi giderlerinin SGK tarafından karşılanan limitlerini aşan kısmı poliçe kapsamı dahilinde sigorta şirketi tarafından karşılanır.
Tamamlayıcı sağlık sigortası sayesinde SGK anlaşmalı özel hastanelerde sadece zorunlu katılım payı ödeyerek tedavi olabilirsiniz. Özellikle çocuklu ailelerde, tamamlayıcı sağlık sigortası önemli bir tasarruf ve güvence sağlar.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Teminatları Neler?
Tamamlayıcı sağlık sigortası teminatları genellikle iki ana kategoriye ayrılır:
-
Ayakta Tedavi Teminatı
Doktor muayenesi, laboratuvar tahlilleri, röntgen, fizik tedavi, ultrason, ilaç ve tetkik masrafları bu teminat kapsamındadır. Çocukların sık karşılaştığı grip, ateş, enfeksiyon gibi durumlarda tamamlayıcı sağlık sigortasının bu teminatı aileler için büyük kolaylık sağlar.

-
Yatarak Tedavi Teminatı
Ameliyat, hastanede yatış, kemoterapi veya radyoterapi gibi uzun süreli tedaviler bu kapsamda değerlendirilir. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası sayesinde SGK anlaşmalı özel hastanelerde yatarak tedavi hizmetlerinden limitsiz olarak faydalanabilirsiniz.
Aile Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında Özel İndirimler
Tamamlayıcı sağlık sigortasını aile paketi olarak yaptırdığınızda önemli avantajlar elde edersiniz. Sigorta şirketleri, aile fertlerini birlikte sigortalayan poliçelere özel indirimler uygular. Bu indirim oranları yüzde 5 ile yüzde 10 arasında değişebilir.
Aile indirimi sayesinde her bir aile bireyini ayrı ayrı sigortalamaya kıyasla çok daha ekonomik primler ödersiniz. Bu indirim özellikle çocuklu aileler için yıllık sigorta maliyetlerinde önemli bir tasarruf anlamına gelir. Tek bir poliçe altında tüm aile bireylerinin sigortalanması hem prim ödemelerinde avantaj sağlar hem de poliçe yönetimini kolaylaştırır.
TSS Poliçesine Eş Ekleme Prosedürü
Tamamlayıcı sağlık sigortası bireysel bir poliçedir ve sadece poliçe sahibi tarafından kullanılabilir. Ancak aile paketi şeklinde yapıldığında eşiniz de poliçe kapsamından faydalanabilir. Eşinizi poliçenize dahil etmek için belirli prosedürlerin takip edilmesi gerekir. Bu prosedürler genel olarak şunlardır:
-
Yeni evlendiğinizde veya ailenize yeni bir birey katıldığında, bunu sigorta şirketine bildirmeniz gerekir.
-
Eşinizi poliçenize eklerken, onun sağlık geçmişi ve mevcut rahatsızlıkları hakkında doğru bilgi vermeniz önemlidir. Kronik hastalıklar ve geçmişten gelen sağlık sorunları poliçe kapsamına alınmayabilir. Bu nedenle poliçe detaylarını dikkatlice inceleyip anlamanız gerekir.



















