Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Göle’nin suyuna bulunamayan petrol mu karıştı?!, Atatürk Gidiyor!

YOKSA FESTİVALLER İPTAL Mİ OLUYOR?, ARDAHAN BELEDİYESİ YAPAMIYOR, ÇILDIR VE GÖLE BELEDİYELERİ STKLARI KATMIYOR..

Göle’nin suyuna bulunamayan petrol mu karıştı?!

Seçilir, seçilmez ‘Param yok, hizmet ondan yok’ diyen ama bol bol başka kentleri gezmeyi ihmal etmeyen, şenlik ve festivaller düzenleyen belediye başkanları kervanına katılan CHP’li Belediye Başkanının yönetiminde olan Ardahan’ın Göle ilçesinde yıllardır çözüm bekleyen temiz içme suyu sorunu devem ederken, birçok insanın içtiği şebeke suyu dolaysıyla hastanelik oldu.
Petrol karası akan şebeke suyu dolaysıyla değil bu suyu içmeyi kaynatıp, yemek yapmaktan çekinen Göleliler, Göle’de aranan ama bulunamayan petrolün şebeke suyuna karıştığından şüphe ettiklerini bunun nedeninin her açtığımız çeşmelerinde akan siyah renge bürünmüş olan Göle şebeke suyu dolaysıyla başta Göle Hastanesi olmak üzere sağlık ocaklar ve Ardahan hastanesinin karın ağrısı çeken Gölelilerden dolup taştığını belirterek CHP’li Belediye ateş püskürdüler.
Seçildiğinde bugüne kadar makamında doğru, dürüst durmayıp, ‘para yok, ondan hizmet yapamıyorum’ dediği ilçede düzenleyeceği festival için aradığı festival finansı için başka kentlerde kapı kapı gezen ve parası olmadığı halde kendilerinden çok masrafları ağır misafirleri Göle’ye davet ettikleri CHP’li Başkanı kınayan Göleliler kirli su içmekten insanların hastanelik olduğunu belirtip, yılardır çözüm bekleyen bu önemli sorunun ne zaman çözüleceğini sormaktalar.

BULUNDU DENEN PETROL BULUNMAMIŞTI..
Yıllardır Göle’de bir dizi sismik aramalar yapan TPAO (Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı) Göle’de çok güçlü petrol rezervleri olduğunu yaptığı çalışmalarda tespit ettiğini belirtip, 2011 yılında petrolü çıkarmaya başlayacaklarını açıklayan yetkililer, daha sonra bu karardan niçin vazgeçtikleri öğrenilememişti.

Atatürk Gidiyor!

Her yıl Haziran ayının 15’i ile Temmuz ayının 15’ine kadar saat 18.00 sıralarında Ardahan’ın Damal ilçesi sınırları içinde bulunan Karadağ sırtlarına yansıyan Atatürk’ün siluetinin görüldüğü son güne bir kala muhteşem silueti son kez görmek için vatandaşlar bölgeye döküldü.
Bir doğa olayı ile her yıl Ardahan ilinin Damal ilçesinin Mustafa Kemal Mahallesi’nde Karadağların eteğine her yıl beliren Atatürk silueti Ardahan’ın Karadağların eteğine yanındaki tepenin gölgesinin düşmesiyle oluşuyor.


İlk kez 1954 yılında Yukarıgündeş köyünde çobanlık yapan Adıgüzel Kırmızıgül tarafından fark edilmiştir.
1975’te Erdoğan Kumru’nun çektiği siluet fotoğrafını Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı’na göndermesiyle bu doğa olayı tüm Türkiye’de duyulmuştu.
Atatürk siluetinin oluşumu, 1995 yılından itibaren her yıl temmuz ayında düzenlenen “Atatürk’ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri” ile kutlanıyor.

Yollar onarılmıyor, Ormanlar doğranıyor!

Kimse duymuyor..

Posof Türkgözü, Çıldır Aktaş Gümrük kapıları ve Kars-Tiflis-Bakü Demiryolu ile Türkiye’nin Kafkaslara açılan kenti Ardahan’ın kent içleri dahil, köy ve yayla yollarının olağanüstü bozuk olması ve onarılmasının yanında Allahuekber  dağlarından başlayıp, Yalanızçam, Meşe Hanak, Çıldır ve Posof’a kadar uzanan yeşil çamları ‘genişletme, yenileme’ adı altında katliama varırcasına doğranarak kesilmesini ne kimse duyuyor, ne dur diyor nede görüyor.


Bir iki duyarlı stk yetkilisi ve basın mensubunun çabaları ise bugüne dek yaşanan bu iki önemli olaya duyarsız toplum ve basın, medya anlayışı eklenince soruna güçleri yetmiyor.

SARIÇAMLARI DEVRİLEN GÖLE’DE

AĞAÇ KATLİAMINA KÖYLÛDEN DESTEK!..

Başta Ardahan’ın Göle ilçesinde olmak üzere bir çok alanda Orman Müdürlüklerince yapılan orman katliamına Orman Köylülerinin destek verdiğini belirten Ardahan Gazeteciler Cemiyeti ve ARSİAD Başkanı Gazeteci Fakir Yılmaz, ‘Bölgede yaşanan orman kesimleri gibi onca sorun karşısında sesiz kalıp, oralı olmayan stk’ların yanı sıra bölge basının duyarsızlığı, barolar, diğer sivil toplum kuruluşları, muhalefet parti temsilcileri başta olmak üzere siyasiler gibi Orman Köylüleri de suçludur’ dedi.

KASABIN KÖPEĞİ MİSALİ!
Gazeteci Fakir Yılmaz gazeteci geçinip, gerçek sorunları görmeyen ve başta kışları kaz, yazları saz gecelerinde bol bol poz veren stk başkanlarına olmak üzere siyasilere, iş insanlarına yayın evi, stüdyosu olmayan, siyasilere uzattıkları sahte mikrofonlarla haber yapanların olduğu gibi bölgede ki kurum ve kuruluşların görmediği diğer bir olayda Orman Köylülerin ağaç katliamına ortak oluşlarıdır.
‘Yerelde olduğu gibi ulusalda ses getirmeyen içi boş festival, şenlik gibi sözde etkinliklerle bölgeye sahip çıktıklarını belirten stk’ların yanında orman katliamında, kesimde küçük çıkarları uğruna taşımada para kazanan orman köylülerin ağaç katliamının baş suçlularıdır’ diyerek asıl önemli diğer bir sorunun da bu katliama ortak olan orman köylerinin muhtarları, azaları, hızarcıları, traktörülerdir’ diyen Gazeteci Fakir Yılmaz orman kesimini çeken duyarlı stk başkanlarına muhabirlerimize saldıran, orman katliamının yaşandığı alana sokmayan Orman Korum Muhafızlarından çok bu katliama ortak olan Orman Köylüleridir’ diyerek yaşanan katliama bir başka yönüne dikkat çekti.
Bu durumun adeta Demircinin köpeği hikayesine ve Bölge Orman Köylüsünün bindiği dalı kesen masala benzediğine dikkat eken AGC/ARSİAD Başkanı Gazeteci Fakir Yılmaz bölgede yaşanan bu katılama göz yuman herkesi kınadığını da belirtti.

Başında olduğu İLÇE’de aday çıkarmayan
İLÇE Başkanı, Başkanın olmadığı İL’de!

Son yerel seçimlerde yıllardır başında bulunduğu partinin belediye başkanı çıkaramadığı Kocaeli’nin Gebze İlçesinin Ardahanlı Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı yaz tatili keyfi için gittiği Ardahan’da CHP Ardahan İl Başkanlığını ziyaret edip, poz verdi.
Başta Ardahan’da olmak üzere ülke genelinde AK Parti’de beklenen İl ve İlçe Başkanlarının konuşulduğu siyasi kamuoyunda dikkatlerden kaçırılan CHP’nin başarısız İl ve İlçe Başkanlarının da kurultay seçimi ardından değiştirileceğinin konuşulduğu şu günlerde aday çıkarma başarısı göstermeyip, seçimlerde partisinin adından bahsettiremeyen CHP Kocaeli Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan’ında aralarında olduğu bir çok isimin değiştirilmesi beklenmektedir.

TAŞTAN TOSYÖV’ÜN YÖNETİMİNE GİRDİ..

Ardahan’ın başarılı iş insanı ve sivil toplum kuruluş temsilcilerinden Burak Taştan, TOSYÖV Vakfı mütevelli heyeti konsey üyesi oldu. Ardahan Kent Konseyi Kurucu Başkanı ve Türkiye Kent Konseyleri Yönetim Kurulu Üyesi Burak Taşan, TOSYÖV (Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı) mütevelli heyeti üyeliğine seçildi.
Ankara’da ASO Zafer Çağlayan Meclis Salonunda dün yapılan TOSYÖV Temmuz ayı olağan genel kurulunda bir araya gelen Vakıf yöneticilerinin oy birliği ile mütevelli üyeliğine seçilen Burak Taştan, burada yaptığı konuşma da TOSYÖV vakfının önemine vurgu yaparak mütevelli heyetine seçilmesinden dolayı teşekkür etti.

CUMARTESİ ANNELERİ

VE DEM PM ÜYLERİ ARDAHAN’DA!

Kent uzlaşmasının yürümediği Ardahan Belediyesinde yaşamaları ve Hoçvan Yayla Şenliğini izlemek için Ardahan’a geldikleri öğrenilen DEP PM Üyeleri aynı günlerde Ardahan’a gelip, Hoçvanlı annelerle birlikte başta kayyum atamaları olmak üzere ülkedeki sorunlar konusun da bir açıklama yapması beklenen Cumartesi Anneleri ve DEM PM Üyeleri Ardahan’a gelirlerken, kent uzlaşması altına DEM’ bir çok vaat veren Belediye Başkanının İstanbul’da olduğu öğrenildi.

ORMANLAR YALNICA YANMIYOR,
KESLİLEREKTE YOK EDİLİYOR!..

Yakıcı havaların tüm etkisiyle hüküm sürdüğü şu günlerde geçen yıllara nazaran bu yıl daha çok çıkan orman yangınların tartışılırken bir orman katliamı da bizzat resmi kurumlar tarafından yapılıyor.


Kışın saz, kaz yazın saz etkinliklerinde halay çekmekten başını kaldırmayan stk’ların, tatil keyfine çıkan siyasilerin ortada görünmediği, basının resmi kurumlardan gelen hazır bilgileri, 2al yapıştır2la habercilik yaptığı bir zamanda ‘Gençleştirme, yenileme ve genişletme’ adı altında ‘Sadece yaşlı ağaçları kesiyoruz’ diyen Orman Bakanlığının özel sektöre ihale ettiği orman kesimi işini yapan firmalar daha çok para kazanmak için yaşlı, genç demeden çamları devirmeye devam ettiği yeşil çamlarla çevrili Ardahan’da yeni bir orman katliamı daha yaşanıyor.


Orman katliamını yerinde inceleyen ve kendisine ait sanal sayfada yaşanan katliamı ağlarcasına görüntüleyen Ardahan Göle Dernekler Federasyonu Başkanı Eren Küpeli, ‘ülkede ormanlar yanıyor diye kızılca kıyamet koparanların Ardahan yöresinden vahşice doğranarak, yere serilen sarı çamları her nedense kimse görmüyor, görmek istemiyor’ dedi.
Kura Vadisi’nin etrafındaki parçalanmış dört küçük sarıçam ormanından ve bu ormanları çevreleyen çayırlardan oluşan Ardahan dağları ve vadilerine bulunan ormanlarıyla ülkenin en az ormanın olduğu İller sıralamasında Ardahan son sıralarda yer alırken bu kesimlerin var olanları da yok etmekten öte bir şey olmadığını söyleyen GÖL/FED Başkan Küpeli, aralarında kara çaylak, şahin, kızıl şahin, küçük orman kartalı, delice ve doğan, kara akbabanın da dahil olduğu çok sayıda akbaba ve kartal türü ve önemli kuş ürediği orman yol edilirken insanlar ve dünya için oksijen depoları gibi hayvanların  yuvalarının da yere serilen çamlarla yok edildiğini belirtti.


Kendilerine çevre dostu diyen stk’ların, siyasilerin, aydınların nerede olduğunu ve niye bu her yıl yaşanan orman katliamına karşı çıkmadığını da soran Göle Dernekler Federasyonu Başkanı Eren Küpeli ‘köylere giden yolların olağanüstü bozuk olmasına rağmen orman kesimi için ormanların içine yapılan yolların asfalt gibi yollarını aratmadığını  da belirtip, bunun ağaçları daha iyi kesip, taşımak için olduğunda söyledi.

İstanbul Ardahan’a taşındı..

Okul, kurban bayramı ve yaz tatillerini memleketlerinde geçirmek isteyen gurbetçiler Ardahan’a akın etti.
Başta ‘Büyük Ardahan olarak adlandırılan Esenyurt’ta olmak üzere resmi olarak 750, gayri resmi olarak 1,5milyon Ardahanlının yaşadığı İstanbul’da olmak üzere batı kentlerinden Ardahan’a gelenlerle köyler canlandı.
Ardahan’ın merkez köylerinden olan Otbiçen (Kımılı) köylü gurbetçilerde aralarında oluğu bir çok gurbetçinin geldiği Ardahan’da hareketli günler yaşanırken, Ardahan kent merkezi gibi ilçelerinde de yoğun bir trafik kargaşasında dikkat çekmekte.

Başkan Ezer’den Başkent Ankara’da

Serhat Ardahan Federasyonu ilanı..

Batı kentlerinde buluna hemşerilerinizi bir çatı altında toplamayı amaçlayan sivil toplum kuruluşlarına bir yenisi daha eklendi.
Ardahanlı ,iş inanı Berkant Ezer’in başkanlarına getirildiği yeni Ardahan federasyon, Ankara Serhat Ardahan Federasyonu Ardahan’da bulunan Ardahan Derneklerinin bir araya gelmesiyle kuruldu.

Ülkemizin başkenti Ankara’da oluşturulmaya çalışılan Ardahan Lobi faaliyetlerine katkı sunmak amacıyla Ankara Serhat Ardahan Federasyonun Ardahanlılar temsil eden 2 Ardahanlı Milletvekili başta olmak üzere bu kentte bulunan Ardahanlı siyasilerin iş inanların, yazarından, gazetecilerin birlikteliğine katkı sunup, güçlü bir Ardahan Lobisini hedeflediklerini belirten Serhat Ardahan Federasyonu Başkanı Berkant Ezer, ülkenin başkentinde bulunan tüm Ardahanlılar Serhat Ardahan Federasyonun çatısı altında bir araya gelmesini beklediklerini söyledi.
Pazar günü TEMPO TV’de yayınlanan Gazetecilerle Günden’e de konuk olacak olan ASAF Başkanı Berkant Ezer Ankara’da başlattıkları çalışmalarını canlı yayında tüm kamuoyuna anlatacak.

Jandarma eşliğinde İrade yürüyüşü!

Bu fotoğrafın bir sporcunun el hareketi kadar tartışılamadığı ülkede hak, hukuk, adalet, ekonomi nasıl düzelir?!.. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yönetimindeki Hakkari Belediyesi’ne 3 Haziran’da kayyım atanmasına karşı başlatılan “İradeye Saygı Yürüyüşü” Jandarma eşliğinde başladı.


6 gün sürecek olan yürüyüş, Van’da yapılan basın açıklamasının ardından başladı.
Karslı DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ın yanı sıra çok sayıda milletvekili, belediye eşbaşkanları, sivil toplum örgütü temsilcisi ve halk, Van merkezden Gürpınar ilçesine doğru yola çıktı.
Yol boyunca halkın alkış ve sloganlarıyla karşılanan yürüyüşçüler, sloganlarla Kurubaş Geçidi’ne yürüdü.

Çıldır Gölüne Gökkuşağı Düştü!,

Kışları tüm yüzeyi donup, doğal bir buz pisti haline dönen Ardahan’ın doğal hazinesi Çıldır Gölü üzerine yansıyan Gökkuşağı ile yazında bir başka güzel.
Tatilci Birol Demir’i göl ziyareti esnasında yakaladığı bu görüntüsüyle bir kez daha muhteşemliğini ortaya koyan Çıldır gölü Gökkuşağı ile bir başka güzel.
Van gölünden sonra Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük ikinci gölü olan ve kış aylarında yüzeyi tamamen buzla kaplanan Çıldır Gölü, yağmurlardan sonra ortaya çıkan Gökkuşağı ile bir araya gelince yaz aylarında da muhteşemliğini ortaya koyuyor.


Kars ile Ardahan sınırları arasında yer alan, kışın yüzeyi tamamen buz tutan Çıldır Gölü’ne yaz aylarında da yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösteriyor.
Hava sıcaklıklarının etkisini gösterdiği bölgede, yerli ve yabancı turistler, Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük ikinci gölü olan, bin 959 rakımlı Çıldır Gölü’nde olmayan bir sahili dolaysıyla yüzülemezse de doğal güzelliği ile serinletiyor.

KALDIRIMIN ORTASINA DURAK!

Yeniden vilayet olduğu 1992 yılından bu yana şehir planı ve mimarisinden uzak, gelişi güzel yapılaşma yüzünden başta Karagöl’de olmak üzere kent genelimden bir türlü uygulanamayan imar planı dolaysıyla derme, çatma yapılaşmamın olduğu, kentin yapı kültürünü temsil eden ev be binaların yok edildiği Ardahan’da yer bulamayan durak kaldırımın ortasına konuldu.
CHP’li Belediye Başkanın kentin ortasına kurduğu wc gibi yanlış alana, Ruslar döneminde yapılan geniş kaldırım ortasına ortasına konulan durak başta görmeyen Âmâları olmak üzere görenleri de zorda bırakmakta.


18 Uygulaması denen Şehir planı ve İmarı adına gözle görülür bir çalışmanın olmadığı, yapılaşmanın gelişi güzel yapıldığı Ardahan’ın Kongre caddesi üzerinde bulunan ve yıllardır bir türlü yeniden dizayn edilip, halka açılamayan, yer altı otoparkının hala resmi olarak hizmete girmediği Milli Egemenlik Parkının karşısında, İl Kütüphanesinin olduğu, onunda bahçesi ve çevre düzeni olmayan eski 23 Şubat İlköğretim okulunun da yılarca bir çok Ardahanlıya hizmet verdiği tarihi binanın önünde geçen kaldırıma konulan gece konu misali durağın ‘Ben yaptım, bitti’ zihniyetinin açık örneği.

HELVACILARLA BİRLİKTE ARDAHAN İRADESİNİ DEMİR’E TESLİM ETTİĞİ SÖYLENEN DEM’Lİ KENAN EKSİN NEREDE?

Çalışanlarına maaş vermekten zorlanan, akaryakıtçıyla icralık olduğu söylenen Ardahan Belediyesinde istifa şoku yaşanırken son yerel seçimlerde Göle’de aday çıkarmaması ve CHP’nin seçim kazanması halinde Ardahan Belediyesinde alacağı müdürlükler karşılığında oluşturulan ‘Kent Uzlaşması’ adı altında verilen sözlerin yerine gelmesi beklendiği bir anda
HDP Kadrosundan seçildikten sonra CHP’ye geçen ve Ardahan kamuoyunca ‘Başkanın prensi’ diye adlandırılan Ardahan Belediyesi Meclis Üyesi Volkan Ünver öğrenilemeyen bir neden le Belediye Meclis Üyeliğinden ve CHP Üyeliğinden istifa ettiği öğrenildi.
İstifası sonrası telefonla ulaştığımız Üner istifasını doğrularken istifa nedenini açıklamadı.

**BADEM’DE İSTİFA ETMEK ÜZERE..
Partisinin İl Başkanı ve yöneticileriyle bir araya gelmeyen, İl Binasına uğramayan CHP’li Belediye Başkanı Faruk Demir’in vatandaşa verdiği vaatleri yerine getirmediği, meclis üyelerinin yanı sıra belediye amirlerini dinlemediği, kendi başına kararlar verdiği ve makamında, Ardahan’da durmayıp, belediyenin imkanları ile sürekli diğer kentler keyfi dolaştığı yönünde ekleştiklerin gün geçtikçe gün yüzüne çıkmasının sancılarını yaşadığı ileri sürülen Ardahan Belediye Meclisinde yeni bir istifaya ramak kaldığı da öne sürüldü.
CHP’li Mustafa Badem’in de her an istifa edeceği öne sürülen Ardahan Belediyesinde devam eden sancıların önümüzdeki günler içinde daha çok gün yüzüne çıkması beklenmekte.

HDP/DEM’Lİ HEWALLER DE RAHATSIZ!
Ünver’in iki ay önceden bu yana istifa kararı aldığı ancak DEM Ardahan İl ve Genel Merkezin ‘Belki düzelir, kent uzlaşması altında verdiği sözleri tutar’ diye Ünver’in istifasını geciktirdiği de alınan bilgiler arasında olurken, Üner gibi Gazeteci Fakir Yılmaz’ın helvacı dediği hewallerin gazına gelip, Demiir’e çalıştırılan DEM’li meclis üyelerinin de bekleneni ve ‘kent uzlaşması’ adı altında DEM’e verilen sözlerin yerine gelmemesi dolaysıyla rahatsız oldukları ve her an Ünver gibi istifletmeyip, bağımsız kalarak meclis çoğunluğunu AK Parti’ye bırakabilecekleri söylenmekte.
Öte yandan HDP/DEM’in Ardahan’a gönderdiği Hewalılarla birlikte önce ‘Adayım’ diyen DEM adayı Selçuk Aktürk’ü devre dışı bırakan sonrasında DEM’lilerin oyunu Demir’e yönlendirdiği ileri sürülen DEM’li Kenan Eskin’in nerede olduğu partisine, partililere verilen sözleri ve bu yaşananlar konusunda ortaya çıkıp, bilgi verip vermeyeceği merak edilmekte.

HELVACILARLA SOL PARTİ’YE Mİ GEÇTİLER..

Öte yandan Sol Parti ile bir araya gelen CHP’li diğer bir Meclis Üyesi Yılmaz Çitçi’nin kamuoyunda helvacı diye bilinen birileriyle birlikte Sol Partililerle orman pikniğine çıkması, ‘Çiftçi ‘de sol partiye mi geçti?’ sorusunun akıllara getirdi.

CHP’Lİ BAŞKANIN

DEM’Lİ PRENSİ İSTİFA ETTİ!

Çalışanlarına maaş vermekten zorlanan, akaryakıtçıyla icralık olduğu söylenen Ardahan Belediyesinde istifa şoku.
HDP Kadransından seçildikten sonra CHP’ye geçen ve Ardahan kamuoyunca ‘Başkanın prensi’ diye adlandırılan Ardahan Belediyesi Meclis Üyesi Volkan Ünver öğrenilemeyen bir neden le Belediye Meclis Üyeliğinden ve CHP Üyeliğinden istifa ettiği öğrenildi.
İstifası sonrası telefonla ulaştığımız Üner istifasını doğrularken istifa nedenini açıklamadı.

**BADEM’DE İSTİFA ETMEK ÜZERE..

Partisinin İl Başkanı ve yöneticileriyle bir araya gelmeyen, İl Binasına uğramayan CHP’li Belediye Başkanı Faruk Demir’in vatandaşa verdiği vaatleri yerine getirmediği, meclis üyelerinin yanı sıra belediye amirlerini dinlemediği, kendi başına kararlar verdiği ve makamında, Ardahan’da durmayıp, belediyenin imkanları ile sürekli diğer kentler keyfi dolaştığı yönünde ekleştiklerin gün geçtikçe gün yüzüne çıkmasının sancılarını yaşadığı ileri sürülen Ardahan Belediye Meclisinde yeni bir istifaya ramak kaldığı da öne sürüldü.
CHP’li Mustafa Badem’in de her an istifa edeceği öne sürülen Ardahan Belediyesinde devam eden sancıların önümüzdeki günler içinde daha çok gün yüzüne çıkması beklenmekte.

HDP/DEM’Lİ HEWALLER DE RAHATSIZ!

Ünver’in iki ay önceden bu yana istifa kararı aldığı ancak DEM Ardahan İl ve Genel Merkezin ‘Belki düzelir, kent uzlaşması altında verdiği sözleri tutar’ diye Ünver’in istifasını geciktirdiği de alınan bilgiler arasında olurken, Üner gibi Gazeteci Fakir Yılmaz’ın helvacı dediği hewallerin gazına gelip, Demir’e çalıştırılan DEM’li meclis üyelerinin de bekleneni ve ‘kent uzlaşması’ adı altında DEM’e verilen sözlerin yerine gelmemesi dolaysıyla rahatsız oldukları ve her an Ünver gibi istifletmeyip, bağımsız kalarak meclis çoğunluğunu AK Parti’ye bırakabilecekleri söylenmekte.

POSOF, DAMAL, HANAK VE ÇILDIR
KAYMAKAMLARI DEĞİŞTİ..

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzaladığı yeni kararname ile Ardahan’ın 4 kaymakamı değişirken, bir kaymakam Ardahan Vali Yardımcılığına getirildi.
Dün gece imzalanarak, remi gazetede yayınlanan kararnameye göre Gürcistan ve Ermenistan’a sınır Ardahan’ın Çıldır Kaymakamı Muhammed Enes İpek Mardin Dargeçit Kaymakamlığına, Damal Kaymakamı Semih Cembekli Ardahan Vali Yardımcılığına, Ardahan Vali Yardımcı Şahin Demir Trabzon Maçka Kaymakamlığına, Gazeteci Fakir Yılmaz ile davalık olup, davayı kayıp eden Posof Kaymakamı Emrah Akduman Tunceli Mazgirt Kaymakamlığına, Hanak Kaymakamı Ömer Övünöç Koşansu ise Muş Bulanık Kaymakamlığına atandılar.

HANAK’A 2. KADIN KAYMAKAM..

Kadın olan Kırşehir Çiçeklidağı Kaymakamı Elif Meram Hanak Kaymakamlığına, Amasya Taşova Kaymakamı Efe Kılıç’ın Çıldır Kaymakamlığına, Denizli Çameli Kaymakamı Hüseyin Şamil Sözen Gürcistan’a sınır olan Posof Kaymakamlığına, Kırşehir Akpınar Kaymakamı Ahmet Sami meram ise Damal Kaymakamlığına atandı.
Bilindiği gibi eşi de Damal’ın bir önceki Kaymakamı olan eş, Hanak ilçesinin eski kaymakamı Ardahan’da görev yapan ilk kadın kaymakam olarak kayıtlara geçen Nazife Yüceldi Aktaş idi.

Kaymakamlar gelip, gidiyor..
O hâlâ yerinde duruyor!

Bittiğinde 4 bin 957 metre uzunluğunda olacak. olan ancak yıllardır ancak 450 metrelerde olan Posof Ulgar tünelinde hiç bir çalışma yok.‘

Bu yıl açılacak, az kaldı açılıyor’ diyen İlçe kaymakamlarının değiştiği, bir çok kamu çalışanı ve siyasinin emekli olduğu Posof ve Damal ilçeleri arasında bulunan Ulgar dağında bu yıl hiçbir çalışma yapılmadı.

Küresel Sosyalizm ve Dijital Vatandaşlık: Geleceğin Toplum Yapısı..

Küresel sosyalizm, son yıllarda sıkça tartışılan ve birçok farklı yorumu olan bir kavramdır. Temelde, küresel güçlerin, teknolojinin ilerlemesiyle birlikte, sınırları aşan bir toplum yapısını ve ekonomik düzeni teşvik ettiği bir ideoloji olarak görülebilir. Bu ideolojinin merkezinde, dijital vatandaşlık yatar.

Dijital vatandaşlık, bireylerin internet üzerinden hükümetle etkileşimde bulunabilmesi, eğitim ve sağlık hizmetlerine erişimi, dijital kimlikler ve dijital para birimleri kullanarak ekonomik işlemler gerçekleştirebilmesi gibi özellikleri içerir. Bu kavram, özellikle pandemi döneminde hız kazanmış ve birçok ülke dijitalleşme süreçlerini hızlandırmıştır.

Küresel sosyalizmin savunucuları, bu yeni düzenin eşitlik, adalet ve sürdürülebilirlik ilkelerini daha iyi yansıtacağını iddia ederken, eleştirmenler ise bireysel özgürlüklerin ve mahremiyetin tehlikeye atılabileceğini, merkezi bir otoritenin gücünün artabileceğini öne sürerler. Ayrıca, dijital vatandaşlık kavramı, siber güvenlik ve veri koruma gibi yeni zorlukları da beraberinde getirir.

Sonuç olarak, küresel sosyalizm ve dijital vatandaşlık, geleceğin toplum yapısını şekillendirecek önemli unsurlardır. Ancak, bu yeni düzenin getireceği değişikliklerin tüm yönleriyle dikkatlice değerlendirilmesi gerekmektedir. Teknolojinin sunduğu imkanların yanı sıra, bireylerin hak ve özgürlüklerinin korunması, bu sürecin en kritik noktalarından biri olacaktır.

Sosyal Demokrasi Perspektifinden Günümüz Türkiye’si

Günümüz dünyasında, sosyal demokrasi, ekonomik verimlilik ile sosyal adaleti birleştirmeyi hedefleyen bir yol olarak öne çıkmaktadır. Türkiye’nin de içinde bulunduğu bu global sistemde, sosyal demokrat bir bakış açısıyla politikaların şekillendirilmesi, toplumun her kesimine fayda sağlayacak bir dengenin kurulmasını amaçlar.

Türkiye, zengin tarihi ve kültürel mirasıyla, dinamik bir ekonomiye ve genç bir nüfusa sahip olmasıyla dikkat çeker. Ancak, ekonomik büyüme ve kalkınma sürecinde karşılaşılan zorluklar, sosyal politikaların önemini artırmaktadır. Sosyal demokrasi, bu zorlukların üstesinden gelmek için bireysel özgürlükler ile sosyal eşitliği dengeleyen politikalar geliştirmeyi hedefler.

Ekonomik Kalkınma ve Sosyal Politikalar

Türkiye’nin ekonomik kalkınma stratejisi, özel sektörün güçlendirilmesi ve piyasa ekonomisinin teşvik edilmesi üzerine kuruludur. Ancak, sosyal demokrat bir perspektiften bakıldığında, bu stratejinin yanı sıra sosyal refahın ve eşitliğin de gözetilmesi gerektiği vurgulanır. Devletin, eğitim, sağlık ve sosyal güvenlik gibi alanlarda aktif bir rol alması, toplumun her kesiminin kalkınma sürecine katılımını sağlar.

Sosyal Haklar ve Adalet

Sosyal demokrasi, bireylerin sosyal haklarının güvence altına alınmasını ve sosyal adaletin sağlanmasını önemser. Türkiye’de uygulanan sosyal politikalar, yaşlılara, çocuklara ve dezavantajlı gruplara yönelik hizmetlerle bu ilkeyi yansıtmaktadır. Ancak, bu hizmetlerin kapsamının genişletilmesi ve daha etkin bir şekilde uygulanması, sosyal demokrat bir yaklaşımın gerekliliklerindendir.

Küresel Etkileşim ve Yerel Dinamikler

Küresel ekonomik ve sosyal trendler, Türkiye’nin politikalarını etkilemektedir. Sosyal demokrasi, bu trendlerle uyumlu politikalar geliştirirken, yerel dinamikleri ve toplumsal değerleri de göz ardı etmemeyi savunur. Türkiye’nin, küresel sistem içindeki konumunu güçlendirmesi ve uluslararası iş birliklerini artırması, sosyal demokrat bir dış politikanın temel taşlarından biridir.

Sonuç olarak, Türkiye’nin sosyoekonomik politikaları, sosyal demokrasi perspektifinden ele alındığında, hem mevcut potansiyelinin farkında olması hem de sosyal adaleti sağlama yolunda ilerlemesi gerektiğini göstermektedir. Ekonomik büyüme ve sosyal refah arasında sağlıklı bir denge kurulması, Türkiye’nin geleceği için hayati önem taşımaktadır.

Ardahan’da hangi dağlar var? Ardahan’ın en yüksek dağı hangisi?

Türkiye’nin doğusunda, Doğu Anadolu Bölgesi ile Karadeniz sınırında stratejik bir konuma sahip olan Ardahan, tarihine yeni bir sayfa ekledi. Kars ilinden ayrılarak 27 Mayıs 1992 tarihinde Türkiye’nin 75. ili olarak resmiyet kazandı. Peki, Ardahan’da hangi dağlar var? Ardahan’ın en yüksek dağı hangisi? Detaylar haberimizde…

Türkiye’nin kuzeydoğu kesiminde yer alan Ardahan, stratejik bir coğrafi konuma sahiptir. Kuzeyinde Acaristan Özerk Cumhuriyeti ve Gürcistan, kuzeydoğusunda kısmen Ermenistan, güneydoğu ve güneyinde Kars, güneybatısında Erzurum ve batısında Artvin illeri ile çevrilidir. Ardahan Ovası, çeşitli dağ  silsileleri ile çevrelenmiştir. Peki, Ardahan’da hangi dağlar var? Ardahan’ın en yüksek dağı hangisi?

ARDAHAN’DA HANGİ DAĞLAR VAR?

Kuzey kesiminde Yalnızçam Dağları, güneybatıda Allahuekber Dağlarının uzantıları, kuzeydoğuda Keldağ, doğuda Akbaba Dağı ve güneyde Kısır Dağ yer alır. İl merkezinin rakımı 1800 metre olup, ortasından Kura Irmağı geçmektedir. Bu zengin coğrafi yapısı ile Ardahan, hem doğal güzellikleri hem de stratejik önemi ile dikkat çeken bir Anadolu ilidir. Bu özellikler, Ardahan’ı hem turistik hem de jeopolitik açıdan önemli bir nokta haline getirmektedir.

Allahuekber Dağları

Türkiye’nin Doğu Anadolu Bölgesi’nde, Erzurum, Kars ve Ardahan illerinin sınırlarında yer alan Allahuekber Dağları, tektonik yapıya sahip önemli bir dağ sırasıdır. Kars ve Sarıkamış şehir merkezlerinin kuzeybatısında konumlanan bu dağlar, 40 km uzunluğunda ve 20 km genişliğinde bir alana yayılmaktadır. Dağların en yüksek noktası olan Allahuekber Tepe ise 3120 metre yüksekliğe ulaşır.

Orojenik kıvrım dağları olarak bilinen Allahuekber Dağları, Kars Çayı, Kura Nehri ve Tortum Çayı havzalarını birbirinden ayıran jeolojik bir özellik gösterir. Aynı zamanda, Erzurum ve Kars illerinin sınırları da bu dağların zirvelerinden geçmektedir.

2004 yılında, tarihi Sarıkamış Harekatı’nın anısına Sarıkamış-Allahuekber Dağları Millî Parkı olarak ilan edilen bu bölge, Sarıkamış, Göle, Selim ve Şenkaya ilçeleriyle sınırlıdır. Hem tarihi önemi hem de doğal güzellikleri ile dikkat çeken Allahuekber Dağları, bölgeye gelen ziyaretçilere unutulmaz manzaralar ve derin bir tarih bilinci sunmaktadır.

Ulgar Dağı

Ardahan’ın Posof ve Damal ilçeleri arasında yer alan Ulgar Dağı, 2918 metre yüksekliğiyle bölgenin en dikkat çekici doğal yapılarından biridir. Volkanik yapısıyla bilinen dağ, püskürük kayaları sayesinde jeolojik önemini koruyor.

Ulgar Dağı, özellikle kış mevsiminde kasım ayından nisan ayının sonlarına kadar süren kar örtüsü ile bilinir. Yılın ilk karının yağdığı bu zirve, bu özelliği ile kış sporları ve doğa yürüyüşleri için ideal bir destinasyon haline gelmiştir. Dağın zirvesinden yükselen dumanlar, Ulgar’ın mistik atmosferini pekiştirirken, yaz aylarında yeşil ormanlar ve rengarenk çiçeklerle süslenen manzarasıyla ziyaretçilerini adeta büyüler.

Ulgar Dağı, hem doğa tutkunlarının hem de fotoğrafçıların uğrak noktası olmaya devam ediyor. Bu eşsiz doğal güzellik, Ardahan’ın turizm potansiyelini artırmada önemli bir role sahiptir.

DİĞER VİDEOLAR