

Mesajlarınız ve reklamlarınızla haber sitelerimiz, gazetelerimiz,
ARDAHAN RADYO‘da ve sanal ortamlarımızda binlere ulaşır..
Sende ara mesaj, reklam ver.. 05354183258
Reklam ve Mesajlarınızla Daha Özgür Gazetecilik,
Daha Güçlü ve Gür Yayıncılık.. Ara: 05354183258

BİZDEN SİZ OKURLARA BİR HİZMET DAHA..
Belki de senin de aradığın geçmişte yaşananlara,
Ardahan’ın hafızası 30 Yıllık Haber Arşivimize göz atmak ister misin?..
https://arsiv.kuzeyanadolugazetesi.com/


Liyakati, Rütbeyi, Asaleti
ve Yüksek Maaşı alana kadar
memleket sevdalısı Çimli!
ASOB ile ESOB’DA BİNGÖL LOKANTASINDA
ÇİMLİYE UĞURLAMA YEMEĞİ YEDİRECEKLER Mİ?
Kadrosu, elamanı hazır olmasına karşın halen boş olan ve vekilin vekili idare edilen Valilik Özel Kalem Müdür kadrosunda 15 yıl boyunca görünüp, bir hafta kalmadığı Ardahan’dan maaş alıp, Ankara’da emekli olan Çorumlu Bürokrat Muharrem Akkuş’u unutmayan Ardahan şimdi de bir Ardahanlının Ardahan sevdasını (!) konuşuyor.
‘Ardahan sevdalısıyım’ deyip, Ardahan Üniversitesine gelmek için başta Ardahanlı siyasileri olmak üzere gazetecileri, ileri gelenleri araya sokan Ardahan eski Spor Müdür vekili Metin Çimli kısa bir süre önce Kocaeli’nde geldiği Ardahan Üniversitesinde Liyakati, Rütbeyi, Asaleti ve Yüksek Maaşı alınca yeniden Kocaeli’ne geri döndü.
MAAŞINI ARDAHAN’DA ALACAK,
KOCAELİ BELEİDYESİNDE GÖRÜNECEK İDDİASI!
Ardahan İl Spor Müdürü iken başta Göle Futbol Sahasının yapım işi olmak üzere hakkında öne sürülen birçok iddia ardından kapağı Kocaeli’ne atan, burada yıllarca ‘pasif görev’ diye bilinen ‘İl Spor Şube Müdürlüğü yaptığı esnada ‘Ben Ardahan sevdalısıyım’ deyip, başta folklor olmak üzere bir çok konuda bir çok hizmete hazır olduğunu belirtip, onca insanı araya koyup, geldiği Ardahan’da, Ardahan Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor (SKS) Daire Başkanı olan Çimli, Liyakati, Rütbeyi, Asaleti ve Yüksek Maaşı garantiye alınca yeniden evini getirmediği Kocaeli’ne dönmeye kararı aldı.
Ardahan Üniversitesinin yemekli bir törenle uğurladığı görünen, ATSO ve ESOB’un da uğurlama yemeği verip, vermeyeceği merak edilen Çimli’nin hafta sonuna kadar Ardahan’da ayrılacağı belirtildi.
‘Görevlendirme’ ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesinde çalışacağı ileri sürülen Metin Çimli’nin kağıt üzerinde Ardahan’da görünüp, maaşınızda bu anlayış yüzünden kurulduğundan bu yana kadrosunu tamamlamayan ve Ardahan’da ki bir çok dairede olduğu gibi kurumları vekilin, vekili ile idare edilen bu da yetmediğinden gelen, giden rektörün birçok görevi üstlenmek zorunda kaldığı Ardahan Üniversitesinde almaya devam edeceği de iddia edildi.
AA’DA O DA REKÖTÜRE İMZA ATTIRIP,
EŞİNİ ÜNİVERSİTEYE İŞE KOYMUŞ!
Öte yandan uzun yıllar sonra mamelekti Ardahan’a rektör olarak atandığı günlerde Anadolu Ajansının (AA) gözünden 2025’e damga vuran olaylara ait fotoğrafların yer aldığı “Yılın Kareleri” oylaması yaptıran bir akrabasının öğretim üyesi olmasına rağmen yetişmiş elaman arayan Ardahan’a gelmeyen AA Ardahan Muhabirinin de ‘Yılın Kareleri’ adlı fotoğrafa imza attırdıktan sonra eşini üniversiteye işe koydurttuğu öğrenildi.
Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Öztürk Emiroğlu’un imza attığı fotoğrafın ise kareye bile girmediği alınan diğer bilgiler arasında oldu.
15 Gün Kaldığı Ardahan’da
15 yıl kağıt üzerinde yazı işleri müdürlüğü yaptı
Ankara’da emekli oldu!
Yıllardır birçok daire müdürlüğünün vekilin vekili ile idare edildiği Ardahan’da Çorumlu Muharrem Akkuş adlı bir bürokrat, Valilik Özel Kalem Müdürlüğünde ‘Müdür’ olarak 15 gün kalıp, asaletini alır almaz ‘görevlendirme’ adı altında geri gittiği Ankara’da İçişleri Bakanlığında, 15 yıl görev yaptıktan sonra Ardahan’a gelmeden Ankara’da, ‘Ardahan Özel Kalem Müdürlüğü’ kadrosunda emekli olduğu ortaya çıktı.
BANKAMATİKÇİ MÜDÜR!
Gazeteci Fakir Yılmaz’ın ortaya çıkardığı ve telefonla ulaşıp, gelenin asaletini alır almaz gittiği için vekilin vekilinin yönetilen Ardahan’da görünüp, 15 yıl boyunca Ankara’da nasıl olup, ‘görevlendirme ile kaldınız? diye sorduğu Muharrem Akkuş’un maaşını da her ay Ardahan Yazıişler Müdürlüğü kanalıyla Ardahan’da görünüp, Ankara’da bankamatikten çektiğini de öğrendi.

Gazeteci Fakir Yılmaz’ın ulaşıp, bu yaşananın nasıl olduğunu sorduğu ve 15 yıl boyunca Ardahan’a gelmeden bankamatikten çektiği maaşla Ankara’da kaldığını sorduğu Ardahan’da görünmeyip, Ankara’da Ardahan Valiliği Özel Kalem Müdürü Muharrem Akkuş olayı doğrularken bunun bir suç olmadığı ve yasal olan ‘görevlendirme’ ile Ankara’da İçişleri Bakanlığında çalıştığını ve geçtiğimiz günlerde de emekli olduğunu söyledi.
Suçun kendisinin değil, sistemin kendisine ve ülke de ki diğer bürokratlara tanıdığı imkan olduğunu belirten Akkuş 15 gün kaldığı Ardahan’da bir kaşar alıp, Ankara’ya gittikten sonra 15 yıl boyunca hiç Ardahan’a gelmediğinizde belirtti.

015 gün gelip, asaletini aldıktan sonra ‘görevlendirme’ adı altında gittiği Ankara’da 15 yıl boyunca Ardahan Özel Kalem Müdürü görünen ve Ankara’da emekli olan Muharrem Akkuş’un Ardahan’a olmadığını anlamayan 15 valinin nasıl olup, bu durumu merak etmedikleri sorulan Ardahan’da diğer ilginç bir durumda, 35 yıldır aynı bir şefin yönettiği Ardahan Karayolları 183.Şube Şefi Ümit Yıldırım’ın değişmez durumu dikkat çekmekte.
CHP’Lİ MECLİS ÜYESİNİN KIZI AVUKAT
İmar kanununa uymayan,
şehir imarında net usulsüzlük yapan
TÜRKÜCÜ BAŞKANLI
BELEDİYENİN DÖRT,
MÜTEAHHİT’İN BİR AVUKATINI YENDİ!
Şu an Belediye Başkanı Yardımcısı olan ve dün yanına aldığı belediye çalışmaları ile birlikte Tarım Bakanlığının ‘Mırdar Et’ denen ”Çiğ Adana Kebap harcında kanatlı hayvan eti’ni tespit ettiği ve ağır para cezası kestiği Bingöl Lokantasına götürüp, faturasını kimin ödediği merak edilen toplu bir yemek yediren Seçil Avşar’ın mimarı olduğu ve o dönem bugün başkan yardımcılığını yaptığı Belediyenin İmar ve Hukuk. Müdürü iken baktığı İmar işi davalık oldu.
‘Kent Uzlaşısı’ adı ile DEM Parti ile yapılan seçimde en büyük destekçisi oldukları ve Ardahan kamuoyunca ‘Helvacılar’ olarak adlandırılan Gürcübegli Taşkın Aktaş’ın 30 yılı aşkındır evi ve arsasını imar planında değişikliğini de yaparak başkalarına devrettiği ve Ana yola cephesi bulunan arsa, mevcut binanın arka kısmına kaydırılarak izinsiz plan değişikliği yaptığı da ileri sürülen Aktaş’n da dava yoluna giderek hakkını aradığı da öğrenilen Ardahan belediyesinin leblebi dağıtırcasına dağıttığı imar izinlerinden biri iptal edildi. Yapılan binaya yıkılma kararı çıktı.
İstanbul’dan gelen Ardahanlıları tartışmalı ve İmar planları gibi mahkemelik olan Bungalov evlerde eşiyle keyif içinde karşılayan türkücü başkanın, Ardahan Belediyesinin Hukuk İşler Müdürlüğüne getirdiği CHP’li Belediye Meclis Üyesinin gelinine karşın, aynı meclis üyesinin Avukat kızının belediye aleyhine açtığı davayı kayıp etti.
YIKILACAK!.. Başta, ruhsatsız işletilmeye devam eden Yeni Partili Posof Belediyesine ait beton santralinde olmak üzere kentte ki beton üreticilerinin ne kadar sağlıklı beton ürettikleri, gelişi güzel inşaatlarla milyonlara milyon demeyen müttehitlerin belediyeden jet hızı ile aldıkları ruhsatlarla valilik binasının bile depreme dayanıklı olmadığı ortaya çıkan Ardahan’da şehir imar planını alt, üst ede dursun bir vatandaşın belediyenin imar kurallarına uymadığını ve verdiği ruhsatları yasal olmadığını iddia edip, açtığı dava türkücü başkanın başkanlık ettiği Ardahan Belediyesinin aleyhine sonuçlandı. Aynı zamanda CHP’li Ardahan Belediye Meclis Üyesi olan müteahhit Mustafa Badem’in kızı da olan avukatın Nesrin Arslangörür adına açtığı davayı belediyenin 4 avukatına ve müttehittin 1 avukatına davayı karşı kazanarak belediyenin başında olduğu Ardahan’ın imar planına kendisinin uymadığını mahkeme kararı ile kanıtladı.

Davacının tam/hisseli maliki olduğu parsellere komşu olan Ardahan ili, Merkez ilçesi Karagöl Mahallesi, 327 ada, 148 parsel sayılı taşınmazda yapılan inşaata davalı idarece verilen 110014610 sayılı, 2025/2 ruhsat numaralı ve 16.04.2025 onay tarihli yapı ruhsatının; inşaatın yapımı sırasında hukuka aykırı nitelikteki Ardahan ili Merkez 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli İlave+Revizyon İmar Planı çerçevesinde binanın konumlandırması yapılarak binaya ilişkin imar kanunu ve yönetmeliğinde belirtilen çekme payları uygulanmadığı, halihazırda da inşaat sahiplerince 25-30 metre uzunluğundaki bahçe duvarının yıkıldığı,
halihazırda restoran işletmeciliği faaliyeti yürütmekte olduğu ve ilgili parseller üzerinde tasarrufta bulunma hakkının kısıtlandığı, dava konusu yapı ruhsatının düzenlenmesine ilişkin idari işlem neticesinde kendisinin komşuluk hukukundan kaynaklı hakları ve mülkiyetinden tasarrufta bulunma hakkının ihlal edilmesine neden olunduğu, söz konusu inşaatın tamamlanması neticesinde maliki olduğu evin güneş ışığı almasına engel oluşturacağı, ileride mülkiyet hakkı üzerinde tasarrufta bulunmak istediğinde ise mülkiyetinin tamamında dilediği ve istediği şekilde tasarrufta bulunamayacağı, tüm bunlarla beraber fiili olarak uygulanmayan revizyon imar planına dayanılarak yapı ruhsatı verilemeyeceği iddialarıyla hukuka aykırı olduğu ileri sürülerek iptaline karar verilmesi istediği davayı kazanan Nesrin Arslangörü’ün avukatı, türkücü Faruk Demri’in başında olduğu Ardahan Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Badem’in avukat kızı, Avukat Yasemin Badem, belediyenin 4 avukatının yanından mütehhitin avukatına rağmen dava konusu yapının ruhsatının usul ve yasaya uygun olduğunu iddialarını çürüterek belediyenin yasa dışı imar işleri yaptığını mahkeme kararı ile tespit ettirdi. Gazeteci Fakir Yılmaz’ın ÖZEL Haberi
YENİ GÖLE KAYMAKAMI
GÖLE BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİ..
Geçtiğimiz ay çıkan Kararname ile Ardahan’ın Göle İlçesi kaymakamlığına atanan Cuma Emeç, Göle Belediyesini ziyaret ederek, Göle Belediye Başkanı Gökhan Budak ve belediye personeli ile görüştü.
Cumhurbaşkanı kararıyla yayımlanan son mülki idare amirleri kararnamesi kapsamında, Uşak’ın Banaz Kaymakamı iken Göle Kaymakamlığına atanan Kaymakam Cuma Emeç’in ziyaretini ekibiyle birlikte karşılayan Göle Belediye Başkanı Gökhan Budak, Göle Kaşar Festivalini birlikte başarıyla gerçekleştirdikleri sayın kaymakamımızla birlikte Göle’ye güzel hizmetler sunacaklarını inandığını belirtti.
Kaymakam Emeç Kimdir?
1984 yılında Hatay’ın Antakya ilçesinde dünyaya gelen Cuma Emeç, ilk ve orta öğrenimini memleketinde tamamladı. 2003 yılında kazandığı İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden 2007 yılında mezun olan Emeç, meslek hayatı boyunca devletin çeşitli kademelerinde önemli görevlerde bulundu.
Çok iyi derecede İngilizce ve Arapça bilen Emeç, evli olup iki kız ve bir erkek çocuk babasıdır.
Son olarak Uşak’ın Banaz ilçesinde kaymakamlık görevini yürüten Cuma Emeç, Cumhurbaşkanı tarafından imzalanan kararname ile Ardahan’ın Göle ilçesine atandı.
Görev yaptığı ilçelerde eğitim, tarım, sosyal yardımlar, kamu yatırımları ve yerel kalkınma alanlarında yürütülen çalışmaları yakından takip eden Cuma Emeç’in, Göle’de de kamu hizmetlerinin etkin ve verimli şekilde yürütülmesine yönelik çalışmalar gerçekleştirmesi bekleniyor.

Peynir altı suları
ŞİRAT çevre felaketine yol açıyor!..
Ardahan isimli bir köyü de olan Kuzey Kıbrıs’ta ki Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Mühendislik Fakültesi, Çevre Mühendisliği Programı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rana Kıdak, hellim ve diğer peynirlerin üretiminden meydana gelen peynir altı sularının büyük kısmının değerlendirilmeden veya arıtılmadan çevreye atıldığına dikkat çekti.
Ardahan’da 15 yıl Milletvekilliği yapan ve Ardahan-Et’i ailesine alan Ardahan eski milletvekili Saffet Kaya’nın bir kaç gün önce ziyaret ettiği kaşarlıların ve hayvancılık bölgesi olan ve başta Göle’de olmak üzere bölgede üretilen Kaşar ve diğer peynirlerin Şirat olarak adlandırılan ve hassas bir doğal ortam olan ve koruma altına alınması önerilen lagünlere bu atıkların boşaltılmasının büyük bir çevre katliamı olduğunu kaydeden Kıdak, bu durumun sadece çevre katliamı yaratmadığını aynı zamanda da zengin içerikli potansiyel bir kaynağın boşa harcandığını anımsattı.
Prof. Dr. Kıdak, Haspolat Bölgesi’nde yer alan lagünlerin sulak alanlar olarak ekosisteminin önemli bir parçası olduklarını belirterek, “Ülkemizde bu alanlar özellikle flamingolar gibi göçmen kuşların konakladıkları ve biyoçeşitliliğin korunmasında büyük rol oynayan alanlardır” bilgisini paylaştı.
Haspolat lagünlerini özenle korumak yerine, yıllardır yüksek organik yük içeren (60000-80000 mg/L KOİ) peynir altı sularının bu bölgeye boşaltıldığının altını çizen Kıdak, “Günde yaklaşık 320 ton atığın bu alana taşındığı göz önüne alındığında tehlikenin büyüklüğü görülmektedir. Yüksek organik yük, anaerobik şartları beraberinde getirirken, koku, zararlı böcek/sinekler için üreme ortamı oluşturur ve bozulma sırasında oluşan maddeler insan ve diğer canlıların sağlığını olumsuz etkiler” şeklinde konuştu.
Kıdak, bu özellikteki suların evsel atık su arıtma tesislerinde arıtılmasının mümkün olmadığını söyleyerek, “Bu sular biyolojik arıtma sırasında sisteme zarar vererek arıtmayı engellerler” dedi.
Ülkede peynir altı sularından kısıtlı miktarda nor üretimi yapıldığına dikkat çeken Kıdak, “Ülkemizde peynir altı suyu tozu üretimi yapılmıyor. Dolayısı ile tüm dünyada olduğu gibi, bu atıkların değerlendirilmesi için fizibilitesi en yüksek yöntem olan biyogaz üretimi düşünülmelidir” ifadesi kullanıldı.
Kıdak, hem çevresel zararı durdurmak, hem de bu zengin kaynağı değerlendirmek üzere, yetkin kişilerin eliyle kurulup işletilecek en az bir biyogaz tesisinin acilen planlanıp devreye alınmasının önemli olduğunu dile getirerek, “Enerji konularında sıkıntı yaşayan Kuzey Kıbrıs için sürdürülebilir yöntemlerden mümkün olduğunca yararlanmak gereklidir” bilgisini paylaştı.
Göle Merkez Federasyonundan
Sözde gazeteci yazar Dernekçi
ve kanaat önderlerine tepki!..
**Göle Merkez Federasyon Başkanı Göleli Gazeteci Kurbanı Demir’den Göle Ak Parti ilçe başkanı sert bir dille eşletirdi..
Kamuya ait masa, koltukların da içinde olduğu Göle Belediyesinin eski banasına çöktüğü ileri sürülen AK Parti Göle İlçe Başkanı Sinan Karatay’a yönelik sert eleştirilerde bulunan öle Merkez Federasyon Başkanı Göleli Gazeteci Kurbanı Demir, Karatay’ı haber yapan çantacı gazetecilerde tepki gösterdi.
Demir’in kendi sanal sayfasında ele aldığı ve Göle Belediyesinin binasına, masa ve koltuklarına çöktüğü ileri sürülen AK Parti Göle İlçe Başkanı Sinan Karatay ve ‘sözde’ dediği çantacı olarak yorumladığı gazetecilere ile ilgili eleştirisel yazısı şöyle;
Yazdan yaza üç günlüğüne Göle ye gelen sözde gazeteci yazar Dernekçi ve kanaat önderi olduğunu iddia edenlere mi açıklama yapmış.
Göle sevdalısı olduğunu iddia eden ormanlar konusunda sağlıklı hiç bir bilgisi olmayan sözde çevreci olduğunu iddia edenlere mi açıklama yapmış..?
Bu Sinan Karatay. “AK Parti İlçe merkezimizi eski Göle Belediyesi binasını ihale ile almamıza rağmen haksız eleştirilere maruz kaldık. Göle Belediyesi bu binayı boşalttıktan sonra 3 ay boş kaldı. Daha sonra ihaleye çıktı bizden başka kimse ihaleye girmedi. Burası şahsi yerimiz değil önümüzdeki günlerde bir konferans salonu yapacağız. herkesin kullanımına ücretsiz tahsis edeceğiz.
Sinan Karatay bu söylediklerin hepsi yalan konferans salonu yapacakmış kibirli kendini beğenmiş senin olduğun yere kim gelip program yapar Allah’ını seversen Türkiye’nin il ve ilçelerini dolaşın Ak parti teşkilatının kamu malına çöktüğü 12 odalı bir mekan var mı? Belki de vardır biz bilmiyoruz!..
“3 ay boş kaldı. Daha sonra ihaleye çıktı bizden başka kimse ihaleye girmedi. külliyen yalan dik ol yalan söyleme hangi ihaleye çıktı bunu ispatla 3 ay boş kalmış oturduğunuz koltuk o katın bütün malzemeleri Göle belediyesine yani bu halkın malı sen o 12 odayı kullanamasın. AK Parti adına iş kur elamanı partide çalıştırmasın. GÖLE HABER Kurbani DEMİR
BELEDİYE OTELİNİ HİZMETE SOKAN
BAŞKAN BUDAK: GÖLE UNUTULAMAZ..
Son yapılan ulusal kaşar festivalini başarılı bir etkinlikle sonlandırdıklarını belirten Göle Belediye Başkanı Gökhan Budak gerek festivale, gerekse yaz tatilleri için kısa süreli de olsa Göle’ye gelip, canlandıran gurbetçi hemşerilerine teşekkür ederken ‘Göleliyim’ diyenin Göle’yi unutmamasını istedi.
Belediye olarak başarılı bir festivali daha gerçekleştirip, Göle’yi yerelde olduğu gibi ulusal medya ve gazetelerde ülke ve dünya da bir kez daha tanıttıklarını belirten Başkan Budak, kaşarın ana merkezi konumuna getirdikleri tüm dünya adını duyurmaya çakıştıkları Göle’nin tanıtılmasına, reklamına teşekkür ettiği gurbetçi hemşerilerinin de katkı sunduğunu söyledi.
Başta kendi iş insanlarımızdan olmak üzere kente devletten beklediği yatırımların Göle’ye gelmesinin diğer önemli bir kanalının Göle’nin, Gölelinin sesini daha gür çıkarmak olduğuna dikkat çeken AK Partili Göle Belediye Başkanı Gökhan Budak, bununda Göle’yi unutmamaktan geçtiğine dikkat çekti.

BELEDİYE OTELİMİZ HİZMETE SOKUYORUZ..
Etkinlikle alakası olamayan bazılarının büyük emek verdikleri etkinlilerine sanal aracılığı ile beleşten sahiplenmeye çalıştığı son festival esnasında, bir hayli sıcak geçen şu günlerde artık su sorununun konuşulmadığı gibi alt yapısı hızla tamamlan bir Göle’yi ortaya koymanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Göle Belediye Başkanı Budak, ikincisini gerçekleştirdiğimiz Göle Kaşar Festivali etkinliklerine gördüğümüz en büyük sorunlardan birinin de Göle’de konaklama merkezlerinin yetersizliği olduğunu bu nedenle belediyenin olan ancak yıllardır başkalarınca işletilen Göle Belediyesi Otelini geri alıp, yeninden, baştan aşağı yenileyerek hizmete sokma projesini tamamlamak üzere olduklarını, sona gelen çalışmalar ile belediye olarak Göle’ye gelenlere bizzat ev sahipliği yapacaklarını da belirtti.


















