Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vekalet verin Gökte melekler, yerde Mavi yelekliler kurbanlarınızı getirsin!..

KÜFÜR ETTİĞİN AMERİKA’NIN HELEKOPTERİNDE ÖLMEK OLUR MU?!..’Güçlü Bir Ardahan Lobisi’ diyen Ardahanlı İş İnsanları ve Sanayiciler ile Ardahan Gazeteciler Cemiyeti heyeti olarak İstanbul Valilisi, Şişli, Esenyurt ve Kocaeli Dilovası, Belediye Başkanları ardından İstanbul Çekmeköy ve Sancaktepe Belediye Başkanlarını ziyaretleri ardından ARSİAD ve AGC olarak yapacağımız önemli ziyaretlerin koşuşturması arasında uydu üzerinde, ulusal yayın yapan TEMPO TV’de hazırlayıp, canlı olarak sunduğumuz GAZETECİLERLE GÜNDEM adlı son programıma konuk ettiğim önemli bir sivil toplum örgütü haline gelen TÜMKİAD Başkanı Nihat Tanrıkulu ile birlikte iş dünyasını masaya yatırdıktan sonra bir hayli yorulup, uzandığım yatakta sabahlarken aldığım ilk haberle uykuya doymuş, gözlerim fal taşı gibi açılıyordu.
Buna neden ise daha bir kaç hafta önce İsrail’e insansız hava araçları gönderip, alan Kadınların yanı sıra Kürtlerin ve Azeri kökenli insanlarının yanı sıra dünyanın büyük bölümünün yönetim anlayışından rahatsız olduğu Mollaların yönettiği İran’ın cumhurbaşkanının, dışişleri bakanının ve diğer bir iki önemli isimin Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kayıp ettiği gibi bir helikopterin düşmesi ardından hayatlarını kayıp ettikleri yönünde ki haberlerdi.
Evet, Hamas’ın İsrail’e attığı füzeler arından bölgeyi yeniden kana boyamasına neden olduğu füzelerin, silahların ana kaynağı bir ülke olarak suçlanan ve daha bir kaç hafta önce dronlarını İsrail’e göndermesiyle bir anda tüm bölgeyi olduğu gibi dünyayı endişelendiren ama ne olduysa bir anda sanki hiç bir şey olmamış gibi gündemde düşen İran’ın Cumhurbaşkanı ve Dışişleri Bakanı ile önemli yetkililerinin gittikleri baraj açılışında dönüşe geçerken bindikleri helikopterlerinin düşmesi sonucu hayatlarını kayıp ettikleri haberleriyle haftanın ilk gününe sarsılarak uyanıyorduk.
Bingöl Dağları’nın Erzurum il sınırları içinde kalan kuzey yamaçlarından doğan ve memleketim Ardahan’ında olduğu bölgeye hayat veren ve nice acılara şahit olmuş Aras Nehri’nin geçtiği alana yapılan barajın açılışına giden ve bu aralar araları düzelmeye başlanan Azerbaycan’ın Cumhurbaşkanı Aliyev ile birlikte iki ülke sınırında bulunan İstanbul Üsküdar’daki kule ile aynı ismi taşıyan Kız Kalesi ve Hudaferin barajlarının açılışını yapan İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi açılış töreni sonrası dönüşte bindiği Amerika yapımı helikopterin bilinmeyen bir neden ile düşmesi sonucu kendisiyle birlikte olanlarla hayata veda etmişti.
Başta bir türlü bitirip, sonuçlandıramadığı Atom Bombası yapımı olmak üzere uygulamada olan molla yönetimi anlayışı dolaysıyla başta Amerika olmak üzere dünya tarafından yıllardır Ambargo altına alınan altı petrol kaynamasına rağmen insanları yoksulluktan kıvranan İran’ın insansız hava araçları olmak üzere birçok konuda çok güçlü olmadığını da ortaya çıkaran bu haftanın ilk önemli haberinin diğer bir önemli yönü de yöneticilerinin iç politikada sıkıştığında küfür ettiği Amerika’ya ait bir helikopterde cumhurbaşkanını kayıp etmesiydi.
Evet, Erzincan İliç’te toprak altında kalan insanları hala bulmayan mevcut iktidarımızın çok övündüğü ve seçim malzemesi bile yaptığı ve benimde bu olayın hemen ardından kısa sürede ortaya koyduğu başarısıyla ‘bravo’ dediğim Akıncı İHA’nın hayatını kayıp eden İran Cumhurbaşkanını taşıyan helikopterin yerini bulduğu haberlerinin de bol bol pompalandığı ve bu önemli olayı gölgede bıraktığı saatlerde ele aldığım bu yazımı yazarken yazıma en uygun başlığın, ‘Küfür ettiğin Amerika’nın Helikopterin de ölmek olur mu?’ idi.
Evet, bu talihsiz ölüme bir insan olarak üzülürken ‘Küfür ettiğin Amerika’nın Helikopterin de ölmek olur mu?’ sormakta gerekir..
Çünkü dün demediğini bırakmadığın, düşman olarak ilan ettiğin bir devletin teknolojisiyle havalanan bir araçta ölmek yaşanan ölümlerden daha ağır sanırım..
Bilmem ama hala helikopterini kullandığın ortaya çıkan küfür ettiğin Amerika’ya ve senin yönetim anlayışına karşı çıkan, ‘bizi de dinle, insan haklarına, hakka, hukuka saygı göster’ diyenleri hain ilan etmekle geride ne bıraktığını da sormakta gerekir rahmetliye..
Ve hala neden düştüğü belli olamayan, yabancı ülke menşeli benzer bir helikopterde ölen Muhsin Yazıcıoğlu gibi bir sonla karşılaşan rahmetinin başında olduğu İran’ın ve senin geride bıraktıklarının muhtaç olduğu, açılışını birlikte yaptığın Türkiye’den gelen Aras Nehrinin suyunun biriktiği barajları birlikte açtığın komşu cumhurbaşkanının babadan kalma makamda oturup, gitmese de, eşini kendisine yardımcı etse de aynı bölgede ülkene sınır komşun olduğunu keşke ölmeden anlayabilseydi..
Ve milyonlarca Azeri Türk soydaşının ülkende yaşadığı Azerbaycan cumhurbaşkanına endişeli gözlerle son olarak bakarken şimdi sağ olmasan da kendi helikopterinde değil, küfür ettiğin Amerika menşeli helikopterin de ölen seni en kısa sürede bulan Türkiye ile sinir değil, sınır kardeşi olduğunu unutmaktansa, milyonlarca Kürdü, Azeri Türkü ve kendi insanını, kadınını ezmektense o insanları ve kendini yaşatmak daha iyi değimliydi ey rahmetli olan cumhurbaşkanı..

Karadeniz Gazı, Gabar petrolü gibi
POSOF KÖMÜRÜDE UNUTULDU!

Her seçim öncesi gündeme gelen, seçimler biter, bitmez gündemden düşüp, unutulan ‘gaz ve petrol bulduk’ açıklamalarına benzer bir açıklamanın yapıldığı, ‘Ardahan’ın Posof İlçesi’nde linyit kömürü bulundu’ haberinden de haber alınamıyor.
2012 Yılında yapılan resmi açıklamada kömür bulunduğu belirtilen Posof’ta ki kömürün akıbetinden haber alınamıyor.
Halbuki yine bir seçim döneminde 2012 yılında yapılan bir açıklamada ‘Posof’ta kömür bulundu, sondajları devam ediyor. İki yıldır devam eden sondaj çalışmalarının bir bölümü tamamlandı. Elde edilen tahlil ve tetkikler sonunda Çayırçimen (Lamiyan) köyü ve civarında ki kömürün 6 bin kaloride ve 150 yıl çıkarılacak kadar rezervi olduğu, kömürün çıkarılması için yapılan müracaatın genelgesinin Başbakanlıkta olduğu belirtilmişti.
Yıllar önce yapılan açıklama da. ‘Posof’ta devam eden sondajın ise Gürcistan sınırında ki Türkgözü (Badele) köyü civarında ve Gürcü mühendislerle birlikte sürdürüldüğü kaydedildi. Yüz metre derinliğinde bulunan damarın iki buçuk metre çapında olduğu, burada yapılan sondajlarda çıkarılan örneklerin 3 bin 500 kalori de olduğu’ söylenmişti.

Diyanet; Vekalet verin gökte melekler,
yerde mavi yelekliler kurbanlarınızı dağıtsın!

Vatandaşların yaşanan ekonomik sıkıntılar dolaysıyla nasıl kurbanlık alıp, keseceklerini kara kara düşündüğü şu günlerde adeta para ve ‘Bize vekalet verin biz keseriz’ diyen Diyanet’in Ardahan’da düzenlediği toplantıya katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Zekât Hizmetleri Daire Başkanı Turgut Erhan, ‘Kurban kesimi için vekaletinizi istediğimiz siz kardeşlerimizden aldığımız vekalet kurbanları emanet olarak görüyor ve bunu göz önünde bulundurarak 82 ülkenin 318 bölgesinde bu emanetleri, adeta gökte melekler yerde mavi yelekliler olarak dağıtıyor ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz.’ dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülecek vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonuna, İl ve İlçe Müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da destek verecek.
Bu kapsamda Ardahan’da düzenlenen toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Zekât Hizmetleri Daire Başkanı Turgut Erhan konuşmacı olarak katıldı.
Ardahan Serhat Ulu Camii Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Adem Karadeniz, din görevlileri olarak gayretle çalışılması gerektiğini söyleyerek, organizasyonun hayırlara vesile olmasını diledi.
DİB Zekât Hizmetleri Daire Başkanı Erhan ise; yaptığı konuşmada kıymetli kardeşlerim sadece kurbanda et dağıtmıyoruz, hakikaten mazlum ve mağdur coğrafyalara gittiğimiz zaman kurban vesilesiyle o insanların İslam’a ve Müslümanlara bakış açılarını ve Müslümanlarla olan bağlarının devam etmelerini sağlıyoruz. Bir kardeşimizden vekaletini aldıktan sonra ilgili tespitlerle beraber vakıf görevlilerimiz verilmiş olan kurbanları, şahitlerle beraber hatta bir müfettişin denetiminde gerçekleştiriyor. Aldığımız vekalet kurbanları emanet olarak görüyor ve bunu göz önünde bulundurarak 82 ülkenin 318 bölgesinde bu emanetleri, adeta gökte melekler yerde mavi yelekliler olarak dağıtıyor ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Dedi.
Erhan, bu sebeple vekâletle kurban organizasyonu, liyakat sahipleri tarafından yerine getirilmesi gereken ağır bir emanettir. Diyanet İşleri Başkanlığımız ile Türkiye Diyanet Vakfımız yıllara dayanan tecrübeleriyle bu ibadeti yurt içi ve yurt dışında emanet bilinciyle layığıyla yerine getirmektedir. Bizlerde daha fazla kardeşimize sevinç olmak için bu hayır organizasyonunda mesai gözetmeksizin çalışmalıyız.” dedi.

BÜYÜK DEĞİL, KÜÇÜK KURBANLIK..

Kurban Bayramı´na geri sayım sürerken kurbanlıklarda sıkı pazarlıklar da devam ediyor.
Hayvan pazarında büyük ve küçükbaş kurbanlıklar yerini alırken, vatandaşlar küçükbaş kurbanlıklara daha çok ilgi gösteriyor.
Kurban Bayramına 1 aydan kısa bir süre kalırken kurbanlık fiyatları cep yakıyor.
Ramazan Bayramını geride bırakan Ardahanlılar, 16-19 Haziran tarihleri arasında kutlanacak olan Kurban Bayramı için kurbanlık arayışını sürdürüyor.
Kurban alacaklar bu yıl fiyatlarda yaşanan pahalılıktan dert yanarken, üreticiler ise yem ve çoban maliyetleri nedeniyle fiyatların yüksek olduğunu söylemekteler.
Özellikle köylerde doğal usullerle beslenen hayvanları tercih eden vatandaşlar, fiyatları 70 bin lira ile 250 bin lira arasında değişkenlik gösteren kurbanlıklara bakıyor. Eti ve yaşı bakımından iyi kurbanlık arayanların adresi ise hayvan pazarlarından ziyade köyler oluyor.
Üreticilerin özenle beslediği kurbanlıklar sıkı pazarlık yapılarak satın alınıyor ve besiye çekiliyor.
Ardahan’da dişi kurbanlıkların fiyatı 70 bin liradan başlayarak 110 bin lira arasında değişkenlik gösteriyor. Erkek kurbanlıklar ise 110 bin liradan başlayarak 250 bine kadar fiyatlarla satılıyor.
Küçükbaş kurbanlıklara olan ilgi de artıyor. Ardahan’da küçükbaş kurbanlıkların fiyatları, 10 bin ile 18 bin TL arasında değişiyor. Kurban kesmek isteyen vatandaşların, büyükbaş kurbanlıklara göre daha uygun fiyatlar nedeniyle küçükbaş kurbanlıklara yöneldiği görülüyor.

CHP’Lİ ARDAHAN BELEDİYE BAŞKANI
CHP ESKİ MİLLETVEKİLİN İNŞAATINI MÜHURLEDİ!

18 MAYIS 2024 TARİHLİ HABER

3 Dönem Ardahan Milletvekilliğini yapan Cumhuriyet Halk Partili Ardahan eski Milletvekilince Ardahan Halilefendi Mahallesi’nde Kayabaşı mevkiinde yapılan otelin çevre düzenlemesini esnasında yola düştüğü iddia edilen hafriyat dolaysıyla CHP’li Ardahan Belediye Başkanınca mühürlendi.
Öğüt, Ardahan Belediyesini suçladı.. Önceki dönem CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, memleketime milyonluk yatırım yapıyorum. İnşaatımın yüz 95’i bitmiş durumda, haberinizde bahsi geçen yer kendi arsamın olduğu bölgedir. Burada çevre düzenlemesi yapacağımız sırada Ardahan Belediyesi inşaatımı durdurup mühürledi. Mühürlenme sonucu maalesef otelimizin çevre düzenlemesini yapamadık. Ben yıllarca karayollarında çalışmış ve birçok yol yapmış biriyim hafriyatın çevre düzenlemesinin yolun nasıl yapılacağını en iyi bilenlerdenim. Ardahan Göle yolu üzerinde döşenmiş şev taşları vardır aynısını kendi yaptığım otelin önüne koydurup betonla sağlam bir şekilde yapacaktım. Ama Belediye Başkanı Faruk Demir’in talimatı ile işlerimiz engellendi.’ dedi.

‘Güçlü Bir Ardahan Lobisi’ diyen

ARSİAD/AGC ÇERKEZ’İ ZİYARET EDECEK..

Aynı zamanda Ardahan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olan Gazeteci Fakir Yılmaz’ın 2 dönem başkanlığını yaptığı Ardahan Dernekler Federasyonu Başkanlığı süresince güçlü bir ses ile seslendirdiği ‘Güçlü Bir Ardahan Lobisi’ çalışmalarını Ardahanlı İş İnsanları ve Sanayiciler Derneği aracılığı ile sürdürdüğü şu günlerde ülke genelinde iş inanlarını örgütlemeye çalışan ve bu yolda önemli adımlar atam Tüm Kalkınma İş Adamları ve Girişimciler Derneği Genel Başkanı Nihat Tanrıkulu uydu üzerinde yayınlanan ulusla tv Tempo TV’de yayınlanan ve Gazeteci Fakir Yılmaz’ın yönettiği ‘Gazetecilerle Gündem’in konuğuydu.


Ardahan Valisi ile yaptığı görüşme ardından bir çok Ardahanlının yaşadığı İstanbul’da, İstanbul Valisi’, İstanbul Şişli, Esenyurt Belediye Başkanları ardından Kocaeli Dilovası Belediye Başkanlarını ziyaretleri sonrası Bugün Ardahanlı olan İstanbul Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez’i makamında ziyaret edecek olan Ardahan Gazeteciler Cemiyeti ile Ardahanlı İş İnsanları ve Sanayiciler Derneği Başkanı Fakir Yılmaz’ın hazırlayıp, anlı olarak sunduğu ‘Gazetecilerle Gündem’ adlı programa katılan TÜMKİAD Genel Başkanı Nihat Tanrıkulu iş insanlarını bir araya gelip, birlikte hareketinin önemine dikkat çekti.


TÜMKİAD: İŞ İNSANLARI BİRLEŞMELİ..

Genel Merkezi İstanbul’a olan TÜMKİAD’ın Ardahanlı İş insanı Asker Yıldırım’ın İl Başkanlığını yaptığı Ardahan’ında da aralarında olduğu bir çok kentte örgütlendiğini belirten TÜMKİAD Başkanı Nihat Tanrıkulu 2 saat süren canlı yayında yaptığı açıklamada, birçok önemli isimin yönetiminde ve üyesi olduğu Tüm Kalkınma İş Adamları ve Girişimciler Derneğinin ilk hedefinin iş insanlarını bir araya getirip, onların sorunları, sıkıntıları konusuna kendilerine yardımcı olmanın yanında ülke siyaseti ile yakında ilgilenmek olduğunda da dikkat çekti.

Güçlü Bir Ardahan Lobisi” İçin İki Önemli Ziyaret Daha!

Sayın Ardahanlı hemşerim ve sevgili meslektaşım, Ardahan İş İnsanları ve Sanayiciler Derneği ile Ardahan Gazeteciler Cemiyeti, İstanbul Valisi, İstanbul’un Esenyurt, Şişli ve Kocaeli’nin Dilovası Belediye Başkanlarından sonra şimdi de İstanbul’un Çekmeköy ve Sancaktepe Belediye Başkanlarını ziyaret edecek.

Bu önemli ziyaretler, “Güçlü Bir Ardahan Lobisi”nin oluşturulması adına önemli bir adımı temsil ediyor. İstanbul Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez’in ziyareti Pazartesi günü saat 14.00’da gerçekleşecek. Ardından, Perşembe günü saat 14.00’da İstanbul Sancaktepe Belediye Başkanı’nı makamında ziyaret edilecek. Eğer siz de bu önemli ziyaretlere katılmak istiyorsanız, beni arayabilir veya bu mesaja dönüş yapabilirsiniz. Güçlü bir Ardahan lobisinin oluşturulması adına hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Saygılarımla,
Fakir Yılmaz / Gazeteci

toplanma, yürüyüş, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, miting, stant açma, çadır kurma, bildiri/broşür dağıtma, afiş/pankart asma YASAK
19 MAYIS SERBEST!..

Aralarında AHİM ve Anayasa Mahkemesinin serbest bırakılması gerektiğine yönelik kararı olmasına karşın halen tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş’ında aralarında olduğu bir çok siyasinin geçtiğimiz günlerde görülen Kobani davasında aldıkları ağır hapis cezaları ardından Ardahan’ında aralarında olduğu ülkede 4 gün yasak ilan edilirken, kamu kuruluşlarınca yapılacak etkinliklerin yapılabileceği duyuruldu.

Bugün saat: 00.00’a kadar uygulanacak olan yasak kararının son güne rastlayan Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı bu karardan etkilenmeyecek.

Ardahan Valiliğinin konuyla ilgili açıklaması şöyle;
YASAKLAMA KARARI (16.05.2024) Valilik Makamının 16.05.2024 tarih ve E­-23181580­-000­-29686 sayılı “Yasaklama Kararı” konulu Olur yazısı ile; Valilik Makamının uygun göreceği etkinlikler ile kamu kurum ve kuruluşlarının düzenleyeceği, resmi bayram, resmi anma günleri, resmi tören ve kutlamalar, spor faaliyetleri, bilimsel, ticari ve ekonomik amaçlarla yapılan etkinlik ve toplantılar hariç olmak üzere; Açık alanlarda yapılmak istenilen (toplanma, yürüyüş, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, miting, stant açma, çadır kurma, bildiri/broşür dağıtma, afiş/pankart asma vb.) her türlü eylem/faaliyetlerin, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. ve 19. Maddeleri ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/A, B ve C maddeleri gereğince il ve ilçe mülki sınırlarımız içerisinde (Jandarma bölgesi dâhil), 16.05.2024 günü saat 00.01’dan 19.05.2024 günü saat 23.59’a kadar (4) gün süre ile yasaklanmasına karar verilmiştir.

Hoç/Fed Kobani Çiye?!.

Helvacı Hewaller Kune?!

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da görülen ve karara bağlanan Kobani Davası’nda Eski HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ’ında bulunduğu çok sayıda şahsa verilen cezaları başta Adıyaman DEM Parti İl Başkanlığı tarafından olmak üzere bir çok kentte düzenlenen basın açıklamalarıyla protesto edilirken, DEM Ardahan İl ve İlçe Örgütleri ile Hoç-Fed gibi stk’lar’da ses çıkmaması dikkat çekti.
Önceki ve son yerel seçimlerde ‘Helvacı Hewaller’ diye adlandırılanlarında aralarında olduğu bir çok kesimin Kobani Davası ardından verilen ağır hapis cezaları karşısında üç maymunu oynayıp, sustuğu görülürken Ardahanlıların yanı sıra Ardahan dışında bulunan ancak seçimden seçime ortaya çıkıp, siyasete yön vermekle övünen Hoç-Fed, ARDAFED gibi stk’lardan da ses çıkmaması dikkatlerde kaçmadı.
Türkçe’de ‘Kobani nedir?’ Kürtçe’de ‘Hoç-Fed Kobani Çiye?’ ve Türkçe’de ‘Nerede?’ , Kürtçe’de ‘Kune?’ şeklinde sorular sorulan Ardahan ve Ardahanlılardan ses çıkamazken Adıyaman başta olmak üzere bir çok kentte karara tepkiler gösterildi.
Yapılan basın açıklamalarında, kararın siyasi olduğu nitelenerek, ‘Direnerek kazanacağız’ ifadelerini kullandı.
DEM Parti Adıyaman İl Başkanı Hüseyin Coşkun’un yanı sıra birçok kentte yapılan eylem ve yazılı basın açıklamaları şöyle:
“Türkiye hukuk tarihine, yargı tarihine yine kara bir leke daha sürüldü. Çetelerin, mafyaların, güpegündüz kent meydanlarında çakarlı araçlarla serbest dolaştığı, serbest bırakıldığı bir süreçte; Kürtleri asit kuyularında katleden, binlerce faili meçhul cinayet işleyen Jitem’in davalarının aklandığı bir süreçte Kürtler, devrimci ve sosyalist siyasetçiler cezalandırılıyor. Dün Sincan’da AKP-MHP yargısı tarafından bir hukuk katliamına daha imza atılmıştır. Sincan’da alınan kararla Selahattin Demirtaş’a 43 yıl 6 ay, Figen Yüksekdağ 30 yıl 3 ay ve diğer arkadaşlarımıza toplamda yüzlerce yılla varan hapis cezaları verilmiştir. İddianame nasıl Saray’da ve MHP Genel Merkezinde yazıldıysa, bu karar da aynı odaklar tarafından verilmiştir. Türkiye’de yargı diye bir şey kalmamıştır. Türkiye’de şu anda yargının almış olduğu bu karar askeri cunta mahkemelerine rahmet okutacak bir karardır. Kobanê davasında bir hukuki darbe daha, bir siyasi darbe daha gerçekleştirilmiştir. Normalleşme ve yumuşama mesajlarının verildiği bu süreçte HDP, Kürt siyaseti, devrimciler ve demokratlar, iktidar tarafından siyaset sahnesinden silinmek isteniyor. Ama çok iyi bilsinler biz Kürtler, emekçiler, yoksullar yine her zaman olduğu gibi sahada omuz omuza dayanışarak bu kirli kararları boşa çıkaracaktır. Arkadaşlarımızı bir gün mutlaka özgürleştireceğiz. Selahattinlerle ve Figenlerle birlikte Türkiye demokrasisi için, demokratik bir cumhuriyet için mücadele edeceğiz. Bu kararı verenler çok iyi bilsin ki; halklarımız için o günler uzak değil. O günlerin mücadelesini daha kararlı bir şekilde yürüteceğimizin sözünü veriyoruz. Halk düşmanı, kadın düşmanı, insanlık düşmanı olan ve Ortadoğu’ya büyük bir felaket yaymak isteyen IŞİD’in yanında olduklarını gösteren bir karar alınmıştır iktidar yargısı tarafından. Verilecek karar ya halklardan ve demokrasiden yana olanların yanında ya da IŞİD ve faşizmin yanında olunacağının göstergesiydi. Kobanê Kumpas Davasında mahkemenin almış olduğu karar onların bir kez daha IŞİD’in ve faşizmin yanında olduklarını göstermiştir. Şunu bir kez daha söylüyoruz; faşizme asla geçit vermeyeceğiz. Faşizme karşı daha çok omuz omuza olmanın, daha çok dayanışmanın olması gerektiği biz zaman dilimindeyiz. Biz bu cezaları tanımıyoruz, biz bu kararı tanımıyoruz. Selahattinler, Figenler, Günay Kubilaylar Kobanî Kumpas Davasında yargılanan tüm arkadaşlarımız, Kürtlerin, Türklerin, emekçilerin, kadınların, gençlerin ve bu topraklardaki tüm ötekileştirilenlerin gönlünde berat etmişlerdir, özgürlerdir. Haksız ve hukuksuz yere ceza verilen arkadaşlarımız, bütün dünya kamuoyunun vicdanında beraat etmişlerdir. İçeride de dışarıda da mücadelemiz sürecek ve tüm ezilenlerin hakları için birlikte kazanacağız”

Çantacı Zat’ın özel şoförü, lüks makam aracının

Benzini Beykozludan!

17.05.2024 tarihi haberler

İstanbul’un Anadolu yakasında bulunan Beykoz Belediyesi iştiraki olan BEYTAŞ’ın başına İstanbul’un Avrupa yakasın da bulunan Eyüpsultan’da ikamet eden birini getirmesi Beykoz’da tartışılmaya devam ederken bu zat belediyenin kendisine sağladığı özel şoför ve benzinli lüks makam aracı ile her gün karşıdan Beykoz’a gelip, gideceği konuşulmaya başlandı.
Kağıthane eski meclis üyesi, Ardahanlı olmasına karşın Ardahan’a, Ardahanlıya bir hayrı olmadığıyla hemşerilerince sert bir şekilde ret edilip, eleştirilen Kemal Taştan getirilmesi Beykoz’da rahatsızlık yaratırken bu zatın halkın vergileri ile hizmet eden Beykoz Belediyesinin kendisine tahsis ettiği, büyük masraflı lüks benzinli araç ve özel şoför ile yoğun trafikli İstanbul’u karşıdan karşıya geçerek hizmet edeceği çantacı zatın ataması ardından Beykoz’da tartışmalara devam ederken seçim öncesi ‘Beykoz’u Beykozlular yönetecek’ sloganı atan CHP yönetiminin sessizliği dikkat çekiyor.

‘Beykoz’da adam yok mu sorusuna ‘Akrabam değil’ cevabını verdi..

Öte yandan Beykoz’da başka kimse yokmuş gibi İstanbul’un diğer yakasına oturan birinin eline aldığı çanta ile getirilip, Beykoz Belediyesinin bol parası olan büyük bütçeli şirketinin başına atanmasının ve kendisine özel bir şoför ve lüks, benzinli makam aracının tahsis edilmesine karşın sensizliğine devam eden CHP Beykoz İlçe Örgütü Başkanı ilginç bir açıklamada bulundu.‘Beykoz’un kaç mahallesi, köyğ, deresi var?’ diye sorulsa bilmeyeceği ileri sürülen ancak Beykoz Belediyesinin Beytaş adlı büyük bütçeli şirketinin başına Yönetim Kurulu Başkanı olarak neden atandığını, Beykoz’dabu görevi yapacak Beykozlunun olup, olmadığına cevap vereceğine Kemal Taştan’ın CHP Beykoz İlçe Başkanı Mahir Taştan’ın akrabası olduğu iddialarına cevap verdi.

Mahir Taştan ise konuya ilişiklin açıklamasında, “Beykoz Belediye Başkanımız Sayın Alaattin Köseler’in olurlarıyla Beytaş A.Ş. Genel Müdürlüğüne atanan Kemal Taştan ile ilgili basında ve sosyal medyada dile getirilen iddialar asılsızdır. Sayın Kemal Taştan ile herhangi bir akrabalık bağımız yoktur.” ifadelerini kullandı.

Kar değil, yağmur değil,
SİYASİLERE CEZA YAĞDI!

Mayıs ayının yarısına gelindiği Ardahan’da kar yağışının hala devam ettiği şu günlerde dün görülen Kobani davasında serbest bırakılması beklenen Demirtaş’ın da aralarında olduğu birçok siyasiye ağır hapis cezaları verildi.

Yıllardır tutuklu yargılanan eski HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın da aralarına olduğu bir çok siyasiye ağır hapis cezaları yağdı.
HDP’nin önde gelen yetkililerine, IŞİD’in Suriye’deki Kürt kasabası Kobanê’ye saldırısının tetiklediği 2014 protestolarını kışkırttıkları gerekçesiyle hapis cezaları verdi.
Siyasilere ceza, generallere af..

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 28 Şubat davasından hasta ve ileri yaştaki tutuklu emekli askerlerden Çevik Bir, Çetin Doğan, Erol Özkasnak, Fevzi Türkeri ve Yıldırım Türkeri’nin de aralarında olduğu generallerin cezalarını kaldırdı. Karara, Adli Tıp’ın generallerin ‘sürekli hastalık’ ve ‘bunama’ raporları gerekçe gösterildi.
Resmi Gazete ‘de yayımlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı karara göre, Ahmet Çörekçi, Aydan Erol, Cevat Temel Özkaynak, Çetin Doğan, Çetin Saner, Çevik Bir, Erol Özkasnak, Fevzi Türkeri, Hakkı Kılınç, İdris Koralp, İlhan Kılıç, Kenan Deniz, Vural Avar ve Yıldırım Türker’in cezaları kaldırıldı.

İşçilerin maaşını ödeyemeyen belediye başkanı;

Beyler, Bayanlar Gemi Batıyor,
Herkes Başının Çaresine Baksın!

Önceki gün birim amirleriyle toplantı yapan Ardahan Belediye başkanı Faruk Demir’in, daha önce mobbing uyguladığı iddia edilen müdürlerine “Beyler, Bayanlar Gemi Batıyor, Herkes Başının Çaresine Baksın” dediği iddia edildi.
Bir dönem milletvekilliği yaptıktan sonra 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisinden yeniden aday olan ve DEM’in desteğiyle ikinci kez Ardahan Belediye Başkanı seçilen bir Faruk Demir, makamında yaptığı toplantıda, birim amirlerine Belediyenin ekonomik bir darboğazda olduğunu itiraf etti.
Personel maaşını ödemeyen
Faruk Demir, Ankara’da..
Dün yaptığımız haberde personel maaşlarını ödemediği için bir çok çalışanı mağdur eden Faruk Demir, sık sık şehir dışına çıkmasıyla da eleştirilerin odağı oldu.

PERSONEL AÇIKLAMA BEKLERKEN O ANKARA’DA
2019 dan beri Ardahan Belediye Başkanlığı yapan Faruk Demir, maaşlara ilgili bir açıklama yapmazken, soluğu Ankara’da aldı.
ARSA PARALARI NEREDE ?
Demir, Seçim sürecinde kasamızda paramız var. israf yapmıyoruz, kendi göbeğimizi artık kendimiz kesiyoruz söylemleri hava da kaldı. Peki israf yok, kiralama yok, birçok proje ve yatırım desteklerle yapıldı. Yetmedi milyonluk arsa satışlarından gelir elde edildi. Yapılan bu satışlardan gelen paralar nerede sorusunu akıllara getirdi.
Belediye bütçesinin yarısına yakın bölümünü kendi gezi ve ziyaretlerine ayırdığı ileri sürülen Demir, yerel seçimler de vaat ettiği projelerden biri olan evi olmayan personellere ev yapacağım sözleri üzerine maaşını ödeyemediğin personellere vaat ettiğin evleri nasıl yapacaksınız sayın başkan?

Göleyi boş koltuklar geliştirecek!

Devam eden göç dolaysıyla 3 olan İl Genel Meclis Üye sayısının 2’ye düştüğü Ardahan’ın 37 bin 814 nüfuslu Göle ilçesinin gelişimi için Cumhuriyet Halk Partisince yapılan toplantıya 22 kişi katıldı.
Son seçimlerde CHP’nin belediyeyi kazandığı Göle ilçesinde seçim sonrası CHP’nin danışma kurulu toplantısı Göle’de gerçekleştirildi.
CHP Ardahan İl Başkanı Yalçın Taştan ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Göle Belediye Başkanı Gökhan Budak, önceki dönem CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, İl Genel Meclis üyesi Saffet Karatay, önceki dönem İl Genel Meclis üyesi Çayırbası Köyü Muhtarı Vahit Atasoy, Eskidemirkapı Köyü Muhtarı İsmail Daş, ilçe Yönetim Kurulu üyeleri, İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, ilçe Belde Teşkilat Başkanı, önceki dönem Kadın Kolları Başkanı Nurten Polat ve önceki dönem İlçe Başkanları katılım sağlayarak önemli istişarelerde bulunuldu.
Gelecek dönemde yapılacak çalışmalar ve stratejiler hakkında karşılıklı fikir alışverişi yapılarak verimli bir toplantı gerçekleştirildi. Göle ilçesinin sosyal, ekonomik ve siyasi konuları üzerinde detaylı bir değerlendirme yapılarak, ilçenin daha da gelişmesi için atılacak adımlar ele alındı.

Alın Size Tasarruf Tedbiri!

Tasarruf gereği bu karakol ucuza değil, 8 Bin 784.000 TL. daha pahalıya yapılacak!

Doğalgaz ve TOKİ konutları bekleyen ilçede yapılacak olan karakolu ‘Biz, 36.480.000 TL.’ye yaparız’ diye teklif verilen ihale iptal edildi, ‘Karakolu 43.800.000 TL.’ye biz yaparız’ diye teklif veren firmaya verildi!

Geçtiğimiz gün çıkarılan tasaruf tedbiri kararına rağmen Jandarma Karakolu yapılmasına karar verilen Ardahan’ın Hanak ilçesin de yapılması planlanan Jandarma Karakol inşaatı işin ihalesine katılıp, ‘Karakolu 36 bin 480 TL’ye yaparım’ diyen firmanın teklifi kabul edilmedi, ‘Karakolu 43 bin 800 bin TL’ye yaparım’ diyen firmaya verildi.
Alınan bilgilere göre TOKİ Konutları ve Doğalgaz bekleyen Hanak ilçesine jandarma karakolu yaptırma kararı alan Ardahan İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğince 3 kez ihaleye çıkarılan Hanak’a Karakol Yapımı İhalesine verilen iki teklif ihale komisyonca geçersiz sayılarak iptal edilerek en yüksek teklifi veren inşat firmasına verildi.
Doğalgaz beklerken, Jandarma Karakolu yapılmasına karar verilen ve 2023/99297 tarih ve sayılı ihale 20.10.2023 tarihinde açık ihale usulü ile İhalesi yapıldı. İhaleye bir istekli teklif verdi. Fiyatı yaklaşık maliyetin üzerinde yasal sınırlar içeresinde olması nedeniyle 36.480.000,00 TL. tutarlı teklif kabul edilmeyerek, ihale komisyoncuca keyfi olarak ihale iptal edildi.
Söz konusu ihale ikinci kez ihale davetiye usulü ile ihalesi yapılarak, olup, davetiye mektubu gönderilen müteahhitlerden iki kişi teklif vermiş olup ancak komisyonca yasal unsurları taşıdığı halde İkizler İnşaatın vermiş olduğu 35.486.000 TL. tekli yine uygun görülemeye ihale iptal edildi.
Bu kez 2024/402036 İhale numarası ile söz konusu 18.04.2024 tarihinde yeniden ihalesi yapılmış olup bu kez de ihale 43.800.000 TL. veren en düşük teklifli firma elenerek, 43.800.000 TL. teklif veren firmaya ihalesi yapıldı.
Komisyon 2023 yılında 36.480.000 TL teklif sahibine sudan sebeplerle vermediği ihaleyi bu kez 43.800.000 Tl. ye ihale yaparak devleti 7.320.000 TL. +KDV fiyatla daha yüksek bir bedele vermiştir. Bile bile göre göre devlet 8.784.000 Tl. +fiyatlayarak olmak üzere zarara uğratıldığı ileri sürülürken buna sebep olanlar hakkında kamu yetkilerince de nasıl bir cevap geleceği merak edilmekte.
Çünkü, birinci ihale teklif veren firma 2024 yılında aynı işi 36.480.000 TL.’ye yapmayı taahhüt ve kabul etmişken şimdi aynı inşaat 8.784.000 TL’ye daha pahalıya verilmiştir. Devletin parası göre göre bile bile heba edilmiştir. Artık bu talan ve keyfi uygulamalar son verilmesi ve yapanın yanına kar kalmaması için bu durum gündeme getirilmek zorunda kalınmıştır.
Kamu adına olayın araştırılıp ve gereken soruşturulmaların yapılarak devletin zararının yetkilerden tanzim edilmesi talep olunmaktadır.

Kura Başkan Azizoğlu
BU ÇÖP TURZİMİ Mİ?

Çıldır seçmenin değil, Kura ile Belediye Başkanı olan, bu nedenle mahkemelik olan Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu, Gazeteci Özkan Karakaya’ya belediye çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.
31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde Ardahan’ın Çıldır İlçesinden yeniden Ak Partiden aday olan ve seçimleri kura yoluyla kazanan Başkan Azizoğlu’na hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor. Bu kapsamda Çıldır Belediye Başkanını ziyaret eden gazeteci Karakaya da, yeniden belediye başkanı seçilen Kemal Yakup Azizoğlu’na hayırlı olsun temennilerinde bulunarak, belediye çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Ardahan’ın turizm potansiyeli en yüksek ilçelerinin başında gelen Çıldır’da yeni dönemde turizm yatırımlarına ağırlık vereceğini söyleyen Başkan Azizoğlu, “Yerel seçimler sonrası projelerimize ve yatırımlarımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz. Başta Çıldır Gölü olmak üzere çok yüksek bir turizm potansiyeline sahip ilçemizi ekonomik olarak hak ettiği seviyeye taşımaya kararlıyız. Geçtiğimiz hafta Ankara’ya yaptığım ziyarette Milletvekilimiz Kaan Koç’la birlikte bakanlıklar nezdinde proje aşamasındaki yatırımlarımızın hızlandırılması için bir dizi ziyaretlerde bulunduk. Çıldır halkına söz verdiğimiz her yatırımı gerçekleştirmenin çabası içerisindeyiz” açıklamasında bulundu.

Hoçvanlının Bileği Bükülmüyor..

21-25 Mart tarihlerinde Eskişehir’de yapılan Türkiye Bilek Güreşi şampiyonası ve Milli takım seçmelerinde 80 kg sağ ve sol kolda Türkiye Şampiyonu olarak Avrupa Şampiyonasına katılmaya hak kazanan Ardahan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcusu Emrah Okçu, Avrupa Şampiyonu oldu.
Slovakya’da düzenlenen Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası’ndan Ardahan Hoçvan Lehimli köylü sporcu Emrah Okçu, Altın madalya alarak Avrupa Şampiyonu oldu.
Slovakya’da düzenlenen Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası’nda Ardahan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü sporcusu Emrah Okçu, 10 Mayıs Cuma günü yapılan sol kol müsabakasında Avrupa Şampiyonu oldu.

Yayla Festivali 5-6-7 Temmuz’da Yapılacak..

Saz ve Kazetkinlikleri ile anılan yöre stk’ları bahar bitmeden pikniklere, şenliklere erkenden başladılar.
12. Hoçvan Yayla Festivali bu yıl 5-6-7 Temmuz tarihlerinde yapılacağı açıklandı.
5-6-7 Temmuz 2024 tarihinde yapılması istenen Hoçvan Yayla Festivali için yönde yapılan başvuru Ardahan Valiliği tarafından izin çıktı.

İmam Hatipli Tekvandocular..

Ardahan’ın Gürcistan’a sınır Posof İlçesi Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, İmam Hatipli Tekvando sporcular yetiştiriyor.
Posof Aşık Sabit Müdami Anadolu İmam Hatip Lisesi salonunda yapılan kuşak imtihanında sporculardan başka velilerde çoğunlukla katılarak o heyecanı yaşadılar.
Tekvando Antrenörü Yunus Bakan eğitiminde ki sporcuların imtihanına Posof İlçesi Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Erhan Yılmaz ve Tekvando Milli Hakem ve Antrenörü Halil İbrahim Ataman’da imtihan jürisi olarak görev yaptılar.


İmtihan sonucunda başarılı sporculara aldıkları derecelere göre kuşakları verildi. Dikkat çeken bir hususta sadece minik ve yıldız sporcuların olması.

Anayasa’dan önce AYM bu kararı değişmeli!

16/05/2024 tarihli haberler

Belediye başkanının kura ile belirlendiği Ardahan’ın Gürcistan ve Ermenistan’a sınır Çıldır ilçesi seçimleri yeni bir Anayasa’nın tartışıldığı şu günlerde Anayasa Mahkemesine taşındı.
‘Anayas’dan önce AYM önce bu haksız kararı değişsin’ diyen Çıldır eski Belediye Başkanı ve 31 Mart Yerel seçimlerinin CHP adayı Nûrettin Aygün Çıldır seçimlerini kendisinin kazandığı, ancak sandıklarda oynanan oyunlar sonrası seçim hakimince çekilen kura sonucu başkalığın AK Partili rakibine verildiğini ileri süren Çıldır eski Belediye Başkanı ve 31 Mart 2024 seçimleri CHP Çıldır Belediye Başkan Adayı Nurettin Aygün: ”Çıldır seçimleri artık bizim hakkımızın gaspı yanında ne yazık ki alınan baştan savma kararlarla Türkiye’de ve Ardahan’da hak-hukuk- adalet sınavı sürecine döndürülmüştür” dedi
31 Mart 2024 Mahalli Seçimlerinde Ardahan ili Çıldır İlçesinde eski belediye başkanı, 31 Mart yerel seçimlerin CHP belediye başkan adayı Nurettin Aygün, seçim sonrası İlçe Seçim Kurulu’nun aldığı kararların yasalara ve YSK tebliğlerine tamamen aykırı olduğu ve yapılan tüm itirazların incelenmeden, değerlendirilmeden, yasal dayanak olmadan reddedilmesinin ”tam kanunsuzluk” hali oluşturduğunun sabit olduğu tespitiyle AYM’ye başvurduklarını bildirdi.

Çığ Mağdurları Cami Lojmanına Sığındı!

Ama ‘çık’ diyorlar..

ÇIĞ BASKINI MAĞDURLARINA
‘LOJMAN’DAN ÇIK’ BASKISI!
Son yılların en çok karlarının yağdığı, bir metreyi bulan karların ağılığına dayanmayan ve altında bir kişinin kalarak öldüğü odunluğun yanında kent merkezinde bulunan bir halı sahanın çökmesine neden olan karların çığ olup, halı sahanın yanı sıra birçok ev ve ahırı yıktığı Ardahan’ın Posof ilçesinde yaşanan kar felaketlerinde mağdur olan vatandaşlara devlet başta olmak üzere kimsenin yardımda bulunmadığı ileri sürüldü.
Daha önce bir odunluğun çöktüğü, altında bir kadının öldüğü Posof’ta geçtiğimiz Şubat ayında yaşanan çığ felaketinde bir çok büyük baş hayvan telef olurken, bir ev ve bir ahır karlar altında kalarak kullanılmaz hale geldiği Posof’ta ki çığ felaketi ardından imamı olmaya camiye sığınan çığ mağduruna ‘lojmandan çık’ baskısıKonu hakkında gazetemize ulaşan çığ mağdurları geçtiğimiz Şubat ayında yaşanan ve 3 evin yanı sıra kendi evininde oturulamaz hale geldiği çığ felaketi ardından imamı olmayan köyü camisine sığındıkları ancak köy muhtarı başta olmak üzere yetkililerin  yardım etmektense camiden caminin ‘lojmandan çık’ baskısı yaptıklarını belirtti.
Başvuruda bulunduğu kurum ve kuruluşun kendisine yardımcı olmadığını ve kışın ortasında aç, susuz ve evsiz kaldıklarını belirten çığ mağdurları Ardahan Valisinden olmak üzere yetkili ve ilgililerden yardım beklediğini söyledi. Son 55 yılın en çok karlarının yağdığı ve 95 santim metreye ulaşan kar yağışının rekorunun kırdığı, kent merkezinde bir halı sahanın çökmesine neden olduğu Ardahan’da şimdi de eriyen karlarla birlikte sel tehlikesi beklenmekte.

Bu daha lolosu!

DEM Destekli Demir Maaş Ödeyemiyor..

Ardahan Belediyesi’nde Maaş krizi..
31 Mart seçimlerini helvacı diye eleştirilen hewallerin kendi yakınlarını işe koydurmak, bankamatikte maaş çektirmek için DEM destekli dediği CHP’li Ardahan Belediye Başkanı 2. kez seçildiği belediyede ki 2. ayında kayış attı.
CHP’li Faruk Demir, işçilerin maaşlarını ödeyemedi. Edinilen bilgiye göre sabah Maaş dekontlarını gören personeller şoka uğradı. İşçi Maaşlarının yarısını yatıran Ardahan Belediyesi, birçok personeli mağdur ettiği ileri sürüldü..
ŞEHİR DIŞI GEZMELERE PARA VAR
PERSONELE YOK! Göreve geldiği günden beri birçok değerli arsayı satan CHP’li belediye başkanı arsalardan gelen paraları nerelere harcadığını ise merak konusu oldu. Sık sık şehir dışına çıkan ve ciddi anlamda harcamalarda bulunan Faruk Demir, eleştirilerin hedefi olurken işçinin emekçinin maaşlarının neden eksik yatırıldığı kamuoyunda tartışmaya neden oldu..’ diyordu.

Yani para bitince ‘sen yedin, ben yedim’ diye iç hesaplaşmanın başlayacağının en güzel bir örnekle sanki yukarıda, ortada ve sonda ne anlatmak istediğimizi anlatıyor gibiydi..

Beykoz’da adam mı yoktu,
Boş Ardahanlıyı getirdiniz?

Seçim döneminde ‘Beykoz’u Beykozlular yönetecek’ sloganıyla belediyeyi kazanan CHP’li Beykoz Belediyesi iştiraki olan BEYTAŞ’ın başına Eyüpsultan’da ikamet eden Kağıthane eski meclis üyesi, Ardahanlı olmasına karşın olmadığıyla Ardahan’a, Ardahanlıya bir hayrı olmadığıyla hemşerilerince sert bir şekilde ret edilip, eleştirilen Kemal Taştan getirilmesi Beykoz’da rahatsızlık yaratırken, seçim öncesi ‘Beykoz’u Beykozlular yönetecek’ sloganı atan CHP yönetiminin sessizliği dikkat çekiyor.

BEYKOZ’U TEMSİL EDECEK İSİM
EYÜPSULTAN’DA OTURUYOR..
Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler ve CHP’li meclis üyeleri tarafından belediyenin pay sahibi olduğu BEYTAŞ genel kurulunda belediyeyi temsilen ikameti Eyüpsultan’da olan, Kağıthane eski meclis üyesi ve Şişli Ulaştırma Koordinatörü, Ardahan ve Ardahanlılara hayrı olmamakla eleştirdikleri ve Ardahanlı Ağ saçlı denen Şişli eski belediye Başkanı ile 5 yıl Şişli’de idareci olan ancak makamının bulunduğu binanın 17. katından aşağı inmeyip, Ardahan ve Ardahanlılara olduğu gibi Şişlilerde faydası olmadığıyla eleştirilen Ardahanlı Kemal Taştan ismi sunuldu.

“SÖYLEMLERİNİZDE TUTARSIZLIK VAR”

AK Parti Meclis Üyesi Ahmet Deliak, “Beykoz’u Beykozlular yönetecek sloganıyla iktidara gelen CHP’li belediyenizin ilk icraatlarından biri sayılan bu işlemde 250 bin Beykozlu içerisinde bu göreve layık bir kimseyi bulamayıp, Anadolu Yakası ile bir alakası olmamış, Avrupa Yakası’nda ikamet eden, farklı ilçelerde gerek siyasi gerek idari görevlerde bulunmuş yine o dönemki bir belediye başkanı ile akrabalık ilişkisi olduğu ifade edilen bir kişiyi burada Beykoz Belediyesi’ni temsilen iştirak şirketinde yetkilendirilmesini doğru bulmuyoruz. Sizleri de bundan sonraki süreçte seçim öncesi hep dile getirdiğiniz ‘Beykoz’u Beykozlular yönetecek’ sloganına bağlı kalmaya davet ediyoruz. Halka, seçmene yönelik söylemlerinizde daha şimdiden bir tutarsızlık olduğu ortaya çıktı.” dedi.

MAHİR TAŞTAN’IN AKRABASI MI?
Şişli eski Belediye Başkanı Muammer Keskin’in ile akraba olan Kemal Taştan’ın soyadı benzerliği olan Ardahanlı Muhasebeci, CHP Beykoz İlçe Başkanı Mahir Taştan ile bir akrabalığını olup olmadığı merak ediliyor.

Beyaz dağların Boz ayısı!

Mayıs aynın ortasında olunmasına karşın kar yağışı ve tipinin yağmurla birlikte etkisini sürdürmeye devam ettiği Ardahan’ın Damal ve Posof ilçelerini ayıran 2 bin 918 metre yükseklikte ki Ulgar dağında kış uykusunda uyanan ve yiyecek için gezinen Dev Boz Ayı’da bahar ayı Mayıs’ın yarısına gelinmesine karşın bölgede kar, kış ve soğukların hala etkisini sürdürdüğüne şaşırdı.
Dün sabah saatlerinde gazetemizin gönüllü muhabirlerinden Karip Cankan’ın kameralarına takılan dev boz ayı yaklaşık yarım saat hem yem aradı, hem de bölgedeki telefon ve elektrik direkleriyle oynadığı görüldü.

DEM destekli CHP’ye yumuşama, DEM’e sertleşme!

31 Mart yerel seçimlerde DEM’den aldığı destekle ülke genelinde büyük başarı kazanıp birinci parti durumuna gelen Cumhuriyet Halk Partisi’nin liderinin kendisini ziyaret etmesini ‘yumuşama’ süreci diye değerlendiren Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olduğu ülkede aralarında İstanbul Sultanbeyli Belediye Başkan Adayı, Ardahan Göleli Ertan Hamitoğlu’nun da olduğu bir çok siyasetçisinin Partisi DEM’ne yönelik operasyonlar, hem de Kobani davasının karar duruşması öncesi gözaltına alındığı Halkların Eşitlik ve Demokrasi siyaseti yeniden gerip, sertleştirdi.
İstanbul’da sabah saatlerinde Ardahanlı İstanbul Sultanbeyli Belediye Başkan Adayı Ertan Hamitoğlu’nun da aralarında bulunduğu Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) il yöneticilerinin, eş başkanlarının ve PM üyelerinin içinde olduğu kişilerin evlerine baskın düzenlendi.
Ardahan Göleli, İşinsanı Hamitoğlu’nun evinin kapısı kırılarak gözaltına operasyonda gözaltına alınan diğer isimler ise şöyle: Adil Gümüş, Fikri Baş, Zübeyir Taş, Vildan Doğan, Ünal Yusufoğlu, Alamettin Demir, Necla Aktay, Suat Yıldız, Ertan Hamitoğlu, Zübeyde Gülsüm, Suzan Gezici, Ahmet Altınışık, Bingüzel Ulu, Filiz Aydın, Yaşar Gökdemir.
DEM Parti, gözaltıları X hesabından şu ifadelerle duyurdu:
“İstanbul’da sabah saatlerinde PM, il, ilçe yöneticilerimiz, çalışan ve üyelerimizin de aralarında bulunduğu onlarca arkadaşımız evlerine yapılan polis baskınıyla gözaltına alındı. Siyasi kırım operasyonlarıyla diz çöktürmek isteyen iktidar karşısında mücadeleyi büyütmeye, AKP-MHP iktidarına kaybettirmeye devam edeceğiz!”

Ardahan’da 14 Mayıs Kışı!

Ardahan’a Ulagar dağında ulaşımı etkileyecek kadar 14 Mayıs Ayında Lapa Lapa Kar Yağdı!
Mart görünümlü Mayıs yaşanmaya devam ediyor. Herkes havaların ısınmasını beklerken kış adeta geri döndü. Lapa lapa kar ve dolu yağışı görenler gözlerine inanamadı.
Mayıs ayında her yer beyaza büründü. Meteoroloji tarafından yapılan uyarıların ardından kar, dolu ve kuvvetli ya
ğıştan kaynaklanan olumsuzluklar yaşanmaya devam ediyor. Bir ilde okullar tatil edilirken, vatandaşlar yollarda kaldı. Hava sıcaklıklarının daha da düşeceği açıklandı.
Meteoroloji’den son dakika uyarısı geldi! Hava sıcaklıkları yurt genelinde düşecek. İller tek tek açıklanarak vatandaşlar dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. Bazı kentlerde kar ve dolu yağışı etkili olurken Akdeniz’de kuvvetli yağış sele sebep oldu. Bir ilde okullar tatil edildi.
Ardahan’da yaşanan sağanak ve dolu yağışı sonucunda kent beyaza büründü. Ardahan’da sabah saatlerinde sağanak ve dolu etkili oldu. Dolu yağışı sonrası kar manzarasını aratmayan görüntüler ortaya çıktı.

Aniden bastıran doluya hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ve sürücüler de zor anlar yaşadı. Kent merkezinde yaklaşık 20 dakika etkili olan dolunun ardından her yer bembeyaz oldu.

Tasarruf tedbirleri resmi ilanlara yaşayan
MAHALLİ BASINI İYİDEN İYİYE BİTİRECEK!

Çıkarılan tasarruf tedbirleri ardında bir açıklama yapan Ardahan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fakir Yılmaz, ‘yaşanan ekonomik sıkıntılar dolaysıyla iş dünyasından reklam almaktan zorlanan, gazete bayisinden alınıp okumadığı için devletin alım/satım ihaleleri sayesinde aldığı resmi ilanların desteğiyle ücretsiz dağıtılan mahalli basın, yayınlanan kamuda tasarruf paketinde bulunan tedbirlerinde ilk etkilenen sektör olacak.’ dedi.
Çıkarılan son tasarruf tedbirleri genelgesine bakıldığında vali ve kaymakamların köy gezilerinde bile harcırah veren devlet, yapacağı alım/satımın 3 yıl durdurulduğunu duyururken bunun üç yıl boyunca resmi ilanların büyük bölümünün yapılmayacağı, bunun da zaten zorda olan mahalli basını bitireceğini belirten Ardahan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fakir Yılmaz, ‘Atılan taş gelip, maddi, manen zaten zorda olan gazetecileri buldu’ diye yakındı.

Barışın Simgeleri Baharı Bekler!

16 Nisan 2024

Baharın yüzünü gösterdiği, karların eriyip, sel olduğu Ardahan’da devam eden kara kış başta yem bulmaktan bir hayli zorlanan yabani hayvanları olmak üzere tüm canlılarda derin izler bırakarak giderken barışın simgesi olarak bilinen güvercinlerde iyiden iyiye ısınmaya başlayan havalarla birlikte dışarı çıkıp, kanat çırpmaya başladılar.


Leyleklerin yanı sıra birçok göçer kuşunda gelmeye başladığı görülen Ardahan semalarında sayıları artan kanatlı hayvanlar gibi ağır bir kış boyunca içeride kalmak zorunda kalan hayvanlarda erimeye başlayan karlar ardından beyazın yerine yeşile dönüşen doğada meralara çıkmaya başladıkları görülürken, güvercinlerin bitmek üzere olan otluklarda yem ararken görüntülediler.

İspanyol Boğaları ile baş edilir mi?

Bin beş yüz kilometre yolu direksiyon sallayarak git, gel yetmedi ulusal tv TEMPO TV’de 4 yıldır kesintisiz yayınlanan ve bugün saat 15.00’da yine canlı olarak yayınlanacak olan Gazetecilerle Gündem adlı programını hazırlama telaşı içinde kırılacası ağıran vücut kemiklerimin bir kelime yazmamı engellemek istese de yazımı bekleyen baranın ‘abi gazete yazıyı bekliyor’ uyarıları üzerine benim kadar yorgun bilgisayarımı kucaklıyor ve yeniden sarılıyorum klavyeme..
Ve yazıma başlamadan önce bir önceki yani 2019’daele aldığım bir yazıma rastlıyor ve güncelliğini kayıp etmeyen bu yazımı da rahmetli babamın bir zamanlar kentin en lüks lokantası olan iş yerini neden kapattığını soran arkadaşına verdiği cevabı yeniden anlatmak, aktarmak istiyorum.
Çünkü seçim öncesi demlenenlerin astıkları T.C.’lerden sonra meydan okurcasına Ankara’da Anıtkabir’den verilen toplu bir fotoğraf aşağıda yazacaklarımı anlatır gibiydi..
Anlamaları için de yardımcı olur belki..
Neyse gelelim Tilki ile İspanyol Boğa Meselesine..
Babam kentin en güzel ve en işlek lokantasını bir anda kapatınca arkadaşı sormuş,
‘Fevzi abi lokantayı niye kapattın, ne güzel iş yapıyordu?
Babam- He ya çok güzel işliyordu, hiç sorma..
Arkadaşı-Peki abi o zaman niye kapattın?
Babam biraz da kızarak,
-Ya kardeşim niye kapatmayayım?
Bir koyun alıyorsun, budundan 4 haşlama çıkıyor,
Birini aşçı, diğerini işçi yiyor..
Bu yetmezmiş gibi;
Müşteri diye biri lokantadan içeri giriyor diyesin aylardır aç kalmış bir Tilki..
Göbeği gitmiş, yüzü solmuş, saçları dikleşmiş.
Gelir oturur masaya..
Getir haşlamayı, götür salatayı, yetmedi yoğurt, bir de en az 35’lik rakı..
Biraz sonra o peri perişan Tilki gibi lokantadan içer giren adam oldu mu sana 

İspanyol Boğası..
Hesap istersin yaz der, dövsen yemeği yemiş..
Üstüne üstlük İspanyol boğası olmuş baş edip, yenemezsin..
Gel de sen ol kapatma.. ‘ deyince arkadaşı ancak anlayıp, hak vermiş
Şimdi gelelim bizim İspanyol Boğalarına..
Daha yeni geride kalan bir seçimi daha tartıştığımız şu günlerde bir de geçmişte seçilmişlere ve hala görevde olanlara bakmak gerekir mi?
Yani bugünkü gibi yoğun bir tartışma ardından geride kalan seçimlerde seçilmişlere,
Şu an başkan, başkan yardımcısı, meclis üyesi olanlara,
Adına, ‘Yerel parlamento’ denilen ama içindekilerinin büyük bölümünün parlamentonun ne anlama geldiğini bilmediği, algılayamadığı belediye meclis üyelerine bir göz atalım mı?
Muhtarları da unutmadan..
Çünkü dün onlarda bugün seçilmek isteyenler gibi dertleri kendileri değil, vatandı, milletti, sakarya olmazsa da memleketti..
Ve memleketten batıya gelen hemşerileriydi.
Büyük bölümü hemşerileri olan ve onları temsil eden derneklere sırtlarını dayamış, onlardan oy isteyip, seçilmiştiler.
Ve hala görevdeler..
Kimi ise yaralı bir İspanyol boğası misali yani bendende aldıkları kalem yaralarıyla ağ saçlı gibi kimi ise adı ile soy adı hiç uyuşmayan gibi doktorluk olup, bakırköylük olmazsa da yeniden aday edilmeyen yani kızağa pardon dinlenmeye çekildiler..
Kimilerinin ise 2028’a kadar rahat gibi görünüyorlar..
Gerçi, ‘görünüyorlar’ demekte yanlış..
Çünkü bunların bir çoğu 5 yıl önce seçilmeden önce hep ortalıkta, yanımızda, yöremizdeydiler..
Ama bugün onları ortada gören yok..
Ya gökyüzüne doğru uzanan ve adına rezidans denen binaların içinde yada ortasında belki de tümündeler!
Yada bankalarda ki kasaları taşıran ekonomileri ile uğraşıp, ‘daha çok, daha çok..’ diyerek ter dökmekteler..
Ve onca iş, ihale, göbek büyüten davetler, boyun kalınlaştıran ilişkiler içindeler..
Memleket mi?
Oda ne?
Peki ya; Hemşeri, Arkadaş, Akraba, Eş, Dost..
Onlar çoktan unutuldu bile..
Yada arada bir başını kaldırana bir cep harçlığı yada yalandan gülen bir yüz göster gitsin..
İşte bizim İspanyol boğaları da bunlar..
Ve yeni bir seçim daha geride kaldı ve bu seçimin başaktörleri de dün tilki halinde bu sahaya inip, bugün her biri birer İspanyol boğası olmaya aday olanlar olmasın..
Çünkü ellerinde devletin imkanları, ceplerinde paracıklar.. Birde kariyer ki hiç sorma..
Bizde ne var?
Sadece bir oy..
Gel de baş et, edebilirsen..
En iyisi bizde mi babama lokantasını kapattıran o İspanyol boğaları ile ‘baş edemeyiz’ deyip, dört ay boyunca başımızı bir hayli şişiren yerel seçim gündemini kapatsak mı?
Belki de ufukta görünen bir erken seçim var diyerek susalım..
Ama sizi de ekranlarına, izlemeye davet ettiğim bugün saat 15.00’da ulusal TV TEMPO TV’de konuklarımızla birlikte GAZETECİLERLE GÜNDEM’de konuşalım..
Sizce ne yapalım?..

Galata kulesi yıllara meydan okumaya devam ediyor

23Haziran 2023  tarihli haber

Ünlü dizi oyuncusu, sosyal medyada yarattığı etkileyici paylaşımıyla büyük bir sarsıntı oluşturdu. Gönderisi anında viral oldu ve binlerce beğeni ve paylaşım aldı. Takipçileri, heyecanla dolu yorumlar yaparken, sosyal medya kullanıcıları da bu olayın etkisi altına girdi.

DİĞER GALERİLER

TÜMÜ

DİĞER GALERİLER

FOTO GALERİ ANA SAYFA'YA GİT