Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

YSK’DA ARDAHAN’A SEÇİMLERİN CHP’NİN KAZANDIĞINI ONAYLADI..

Yüksek Seçim Kurulu(YSK) 31 Mart seçimlerinin ardından Hatay, Ardahan ve Iğdır’da seçim yenileme taleplerini karara bağladı.
AK Parti’nin Ardahan’da seçimlerin yenilenmesi yönündeki talebi reddedildi. Böylece CHP’nin Ardahan’da seçimleri kazandığı kesinleşti. AK Parti’nin Ardahan merkezde yenilenmesini istediği seçimlerin bir diğer tartışmalı noktası olan Çıldır’ın CHP talebini de ret eden YSK’nın bu kararları ardından 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde CHP’nin Ardahan merkezin yanı sıra Göle, Posof’ta birer, AK Parti’nin Hanak ve Çıldır’da birer, Damal’da bağımsız, Göle Köprülü Beldesinde de Büyük Birlik partisinin belediye başkanlıkları kazandığı netleşti.
Milletvekili Basın Mensuplarıyla iftarda bir araya geleceği öğrenildi… Diğer yanda tüm itirazları ret edilen AK Parti Milletvekili Kaan Koç’un yarın basın mensupları ile bir araya geleceği ve durum değerlendirmesi yapacağı da alınan bilgiler arasında oldu.

Yüksek Seçim Kurulu(YSK) 31

AK Parti ve DEM’e rağmen 40 yıl sonra
seçimi CHP’ye kazandıran ilçe başkanı!

07/.04.2024 tarihli haberler

Geçtiğimiz seçimlerde en büyük başarının altına imza atan siyasilerin başında gelen biri de AK Parti ve DEM ağırlıklı seçmenin olduğu Ardahan’ın Göle ilçesi CHP İlçe Başkanı Recai Özalp oldu.
Geçtiğimiz seçimlerde en büyük başarının altına imza atan siyasilerin başında gelen Göle CHP İlçe Başkanı Recai Özalp oldu.
Kırk yıl sonra sol bir partinin Gökhan Budak ile Belediye Başkanlığını kazandığı Göle’li seçmenlere teşekkür eden başarılı ilçe başkanı Özalp yaptığı açıklamada yaşanan bu zaferin altına asıl imzayı oyları ile atan tüm Gölelilere, partisinin İlçe, İl Örgütlerinin olduğunu belirten CHP Göle Belediye Başkanının seçim sonrası yaptığı teşekkür açıklaması şöyle;
TEŞEKKÜRLER GÖLE..
“40 yıl sonra ilçemizde başarı öyküsü yazılarak beklenen bahar gelmiştir. Bu bahar Göle halkımızla birlikte Çifte bayram yapacağız.
Kazanan Göle olmuştur. İşimiz Gücümüz Göle olacaktır.
40 yıla aşkın süre ilçemizi siyasi İslamcılar yönetmiş olup ilçemiz aşırı derecede hasar görmüş bacasız fabrikalarımız kapatılmış insan kaynağı yok olmuş İşsizlik nedeniyle göç veren bir ilçe konumuna gelmiştir.
31 Mart sürecinde başta Genel Başkanımız Özgür Özel olmak üzere MYK üyelerimiz ve PM üyelerimiz ile Ardahan Milletvekilimiz Sayın Özgür Erdem İncesu, İl Başkanımız sayın Yalçın Taştan, önceki dönem Milletvekilimiz Sayın Ensar Öğüt, Ardahan Belediye Başkanı sayın Faruk Demir ve ilçe Yönetim Kurulu üyelerimize, önceki dönem İlçe Başkanlarımıza, partili yol arkadaşlarımıza ve yoldaşlarımıza, STK Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyelerimize, güvenliğimizi sağlayan İlçe Emniyet Teşkilat mensuplarımıza, Jandarma kolluk görevlilerine, sesimizi ve projelerimizi hedef kitleye ulaştıran yerel basınımıza, bizlere oy veren veya vermeyen bütün hemşerilerimize sonsuz şükranlarımızı sunar Hayırlı bayramlar dilerim…” Recai Özalp / CHP Göle İlçe Başkanı
AK PARTİ’NİN İPTAL İSTEĞİNİ KANBUL ETMEYEN
İL SEÇİM ÇILDIR CHP’Yİ DE RET ETTİ!

Gözler Yüksek Seçim Kurulunda..

31 Mart’ta yapılan Mahalli İdareler Seçiminde bir çok şaibe olduğunu öne süren AK Parti Ardahan İl Teşkilatı, Ardahan İlçe Seçim Kurlunun bu iddialarını kabul ettiği, İl Seçim Kurulunun ret ettiği itirazını bu kez Yüksek Seçim Kuruluna taşıdı.
Ardahan İl Seçim Kurulu aracılığıyla itirazlarını YSK’ya sunan AK Parti İl Teşkilatı YSK’dan çıkacak karara kilitlenirken, aynı iddialarla YSK’da başvura CHP Çıldır İlçe Örgütü de berabere çıkan seçimlerin oyların yeniden sayılması veya yeniden yapılmasını istemiş ve YSK’dan çıkacak kararı bekliyor. Öte yandan bir çok muhtar adayının da itirazda bulunduğu seçim sonuçlarına İl Genel Meclis Üyesi Adaylarının da başvuru yaptığı bilgisi alındı.

POSOF DEMİRCİ’YE TESLİM..

31 Mart 2024 yerel seçimleri sonucu Posof Belediye Başkanı seçilen CHP’l Erdem Demirci, Belediye Başkanlığı görevini AK Partili Cahit Ulgar’dan teslim alarak resmen Posof Belediye Başkanı oldu.
Devir teslim törenine Ardahan milletvekili Özgür Erdem İncesu, Ardahan İl Başkanı Yalçın Taştan, Ardahan CHP İl Örgütü, CHP İlçe Başkanı Erkan Ocak, Posof CHP İlçe Örgütü ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Devir, teslim ve imza töreninin ardından, CHP Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu, CHP Ardahan İl Başkanı Yalçın Taştan, Posof Belediye Başkanı Erdem Demirci, konuşmalarını yaparak Posof İlçe merkezinde esnaf ziyareti gerçekleştirdiler.

35 Yıldır Bulunduğu Belediyeyi Terk Etti..
Öte yandan 15 yıl belediye meclis üyeliği, 2 dönem, 10 yıl belediye başkanı olarak Posof Belediyesinin eski CHP’li, yeni AK Partili eski Belediye Başkanı ve bir türlü bitmeyen Cami Derneği Başkanı Cahit Ulgar’da yayınladığı bir mesaj ardından yıllardır oturduğu makamı CHP’li yeni başkana teslim ettikten sonra yaya olarak belediyeyi terk etti.

CHP Kuyrukçuluğu DEM’e Kazandırmıyor..
ULUSALCILAR TC’LERİ GERİ ASTIRTIYOR!

HEP, DEP süreciyle başlayıp bugün DEM olarak adlandırılan siyasi parti, 7 Haziran 2015 seçimlerden bu yana siyaset üretemiyor.
2018 seçimlerinde, 5.865.977 oy alarak %11,70 ile üçüncü parti olan HDP, 2023 seçimlerinde 4.803.774 oy alarak %8.80’e geriledi.
2023 Seçimlerinin en büyük kaybedeni HDP-YSP, DEM olarak girdiği yerel seçimlerde, bölgedeki kimi belediye başkanlıklarını kazansa dahi, bir kaç meclis üyeliği ve kamuoyuna da helvacılar olarak bilinen sözde hewallerin özel çıkarları uğruna ulusalcı CHP’ye verdiği açık, kapalı desteği siyaseten en çok kaybeden parti olma yolunda ilerliyor.
Doğu ve Güneydoğu’da kendi adaylarıyla yarışma kararı alan DEM Parti ile CHP arasında, CHP’nin kazanmasının güçlü olduğu büyükşehirlerde ve Ardahan gibi bazı kentler ile ilçelerde bir kaç meclis üyeliği ve helvacı olarak bilinen helvacıların yakınlarının işe alınması garantisi ile uzlaşma ile sonuçlanan seçimeler DEM’in İl Genel de ve yerelde sıfır çekmesine neden oldu.
CHP için en kritik illerin başında gelen İstanbul’un yanı sıra Ankara, Adana, Antalya, Hatay, İzmir, Manisa, Mersin ve Şanlıurfa’da kent uzlaşısı arayışı için DEM ile masaya oturmuştu.

İstanbul’da değil, AK Parti’de Deprem!

31 Mart Yerel Seçimler öncesi İstanbul’unda aralarında olduğu ülkenin tümünden sorumlu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak görev yaparken en çok konuşulan depremle ilgili ciddi adımlar atmamakla eleştirilen AK Parti’nin İBB Adayının Ulaştırma Bakanlığının alanında olan İstanbul yollarına astırdığı afişlerinde kendisinin seçim sloganlarının akıbetiyle seçimi sonlandırması dikkat çekti.

SEN HALA ORADAMISIN?

KAYIP EDENLER SADECE ADAYLAR DEĞİL..
Ardahanlı Turgay Akpınar’ın İlçe Başkanlığı yaptığı İstanbul Sancaktepe’nin de aralarında bulunduğu bir çok yerde seçimleri kayıp eden AK Parti’nin İl ve İlçe Teşkilatlarının baştan aşağıya yenilenmesi bekleniyor.
AK Parti kalesi olarak bilinen ve Ardahanlı Akpınar’ın başında bulunduğu İstanbul Sancaktepe’de ve diğer bir çok yerde değişime gideceği öğrenilen AK Parti’nin başarısızlığında kibirli yöneticilerin teşkilatların rolü çok büyük olduğu söyleniyor.

Merkez İlçe Seçim Kurlunu İptal ettiği, İl Seçim Kurulunun iptali iptal ettiği Ardahan’daki seçimler tartışılmaya devam ediyor.. Mazbata verilmeli..

Kayıp etmeyiz, Kazanırız!

AK Parti’nin 31 Mart’ta yapılan ve şaibeli birçok bilgi, belge, görüntü olduğu gerekçesiyle iptal edilmesi istenen ve parti temsilcilerin ile bir hakimin olduğu Ardahan Merkez İlçe Seçim Kurulunun seçimin iptaline ve yeniden yapılmasına karar verdiği, 3 hakimin olduğu İl Seçim Kurulunun ise iptaline gerek yok diyerek mazbatanın CHP’li Adaya verilmesine karar kıldığı Ardahan’daki seçimlerin ve CHP’nin Çıldır itirazının yanında İl Genel, Beleidye Mecis Üyeliği ve Muhtarlık için yapılan onca itirazlarınında içinde bulunuduğu net sonucu YSK’ya yapılacak ve burada çıkacak sonuca kaldı.
Merkez İlçe Seçim Kurulunun kabul ettiği, İl Seçim Kurulunun ret ettiği itirazlarının yerinde olduğunu ileri süren ve bu yönde YSK’ya itirazda bulunup, bulunmayacaklarını tartıştıkları görülen AK Partililerin bir bölümünün teslimiyetçi olduğu aralarında AK Partili Milletvekili ile Belediye Başkan Adayının da olduğu diğer bir bölümün ise iptal edilememesi halinde kazanacaklarına inandıkları görülürken bu yönde ki tartışmaları masaya yatıran AK Parti Genel Merkezinin hukukçularıyla birlikte bugün yada Pazartesiye kadar YSK’ya itirazda bulunup, bulunmayacakları konusunda karar almaya hazırlandıkları da alınan bilgiler arasında oldu.
İlçe Seçim Kurulunun aldığı iptal kararına üzülen, İl Seçim Kurulunu verdiği karar sevinen CHP’lilerin ‘bitti, kazandık’ dediği, İlçe Seçim Kurulunun kararına sevinen, İl Seçim Kurulunun kararına üzülen AK Partinin son kararın verileceği Yüksek Seçim Kuruluna itiraz yolunun hala açık olduğu bu sürece bakıldığında sevinen CHP’lilerin erkenden sevindikleri, üzülen AK Partililerin hala umutlu olduğu görünürken gözler AK Parti’nin ve Adayının YSK’ya başvurup, vurmayacağına çevrildi.
İlçe Seçim Kuruluna verdiği ‘seçimin yenilenmesi’ talebinin İl Seçim Kurlunca yeterince incelenip, bakmadan mazbatanın CHP’li adaya verilmesine karar verdiğini ileri süren AK Partililer, İl Seçim Kurulunun seçimin iptale neden olacak iddialarını yeterince incelemeden ve dikkate almadan verdiği kararının gerek yerelde ki Avukatlarınca, gerekse Genel Merkezin Avukatlarınca incelendiğini burada çıkacak karar ardından YSK’ya başvurup, vurmayacaklarının netleşeceğini belirttiler.

ARDAHAN’DA SEÇİMLER İPTAL!

31 Mart yerel seçimlerinde bir çok şaibe olduğunu öne sürüp, sonuçlara itiraz eden ve seçimin yenilemesini isteyen AK Parti’nin itirazı Ardahan Merkez İlçe Seçim Kurulunca kabul edildi. İlçe Seçim Kurulunun kararını görüşecek olan İl Seçim Kurulunun nasıl bir karar vereceği merakla beklenirken, CHP’nin de bu karara itiraz edeceği öğrenildi. Merkez İlçe ve İl Seçim Kurulu kararlarının ardından son kararı Yüksek Seçim Kurulu verecek.
Milyonluk tesis heba edilirken, kanalizasyon borusu da Kura Nehrine bağlanmış
AK Parti Belediye Başkan Adayı Yunus Baydar, Ardahan belediyesinin doğa felaketine yol açacak skandal bir olayı ifşa etti. Ardahan’ın kanalizasyonun Kura Nehrine akıtıldığı ortaya çıktı.
Haber: Mehmet Avşar
Ardahan’da iller bankası tarafından 2022 yılında yapımı tamamlanıp Ardahan Belediyesine teslim edilen Ardahan atık su arıtma tesisinin sahipsiz bırakılıp çalıştırılmadığı ortaya çıktı. “Teknik eleman yok “denilerek faaliyete sokulmayan milyonluk tesis kendi kaderine bırakılırken Ardahan kanalizasyon suyunun Kura Nehrine akıtıldığını AK Parti belediye başkan adayı Baydar, sosyal medyada görüntülerle ortaya koydu.
Baydar.” Çevre şehircilik Bakanlığımızın desteğiyle, imar bankası aracılığıyla yaptırılan bu tesis, atık su arıtma tesisi olarak kuruldu. Şu anki mevcut belediye başkanı döneminde hiçbir kusuru ve eksiği olmamasına rağmen bu tesis şu anda videoda da görüldüğü üzere atıl duruma getirilmiştir. Ayrıca ciddi bir çevre kirliliğine neden olmuştur. Kura nehri, Ardahan‘da toplanan atık su ve kanalizasyon pisliğiyle kirletiliyor. Toplanan atık su ve kanalizasyon, hiçbir şekilde arıtmaya tabi tutulmadan direk nehre bağlanmıştır. Burada ciddi şekilde bir sorun mevcut, 40 -50 milyon TL’ye yaptırılan bir tesis gördüğünüz gibi atıl durumda. Milyonlarca para harcanarak yaptırılan bu tesisin atıl durumda olması kamu zararına yol açmıştır. Değerli Ardahanlılar , takdirinize sunuyorum” dedi. Kanalizasyon suyu nehre akıtılıp doğal yaşam katledilirken yaşanan bu durum Cumhur İttifakı AK Parti Ardahan Belediye Başkan adayı Yunus Baydar tarafından ortaya çıkarıldı. Görüntüler eşliğinde bir video yayımlayan Baydar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İller Bankası aracılığıyla yaptırılan milyonluk atık su arıtma tesisinin neden kaderine terk edilip kendi haline bırakıldığını CHP adayı Faruk Demir’e sordu.
Ayrıca Kura Nehri’nin geçtiği komşu Gürcistan ‘da Kura Nehri’nin kirletildiği gerekçesiyle şikayetlerin geldiği bilgisine ulaşıldı.

Dün dedikleriniz değil, özür ve

DEMOKRASİ İSTEMİ HERKESİ BOĞAR!

Daha önce söylediği ileri sürülen ancak Kürt, Türk kamuoyunun onaylamadığı ve ‘özür’ beklediği sözleriyle hatırlanan DEM Partili Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Zeydan’a verilmek istenmeyen mazbata ülke genelinde gelen tepkileri üzerine YSK tarafından kendisine verilmesine karar verildi.
DEM Partili Abdullah Zeydan’dan alınmak istenen mazbata tüm toplum tarafından ortaya konulan ‘demokrasi’ istemi üzerine kendisine iade edilmesine karar verildi. Bilindiği gibi Van’da İl Seçim Kurulu ikinci sıradaki AK Partili adaya vermek istenince ülke genelinde büyük tepki gelmiş ve bir çok istenmeyen olaylar yaşamıştı.
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), oy çokluğu ile Van’da mazbatanın DEM Partili Abdullah Zeydan’a verilmesine hükmetti. Karar 4’e karşı 7 oyla alındı.
Van İl Seçim Kurulu, mazbatayı en çok oy alan ikinci sıradaki AK Parti’nin adayı Abdullah Arvas’a vermişti.
DEM Parti YSK Temsilcisi Mehmet Rüştü Tiryaki, YSK’nın Van İl Seçim Kurulu’nun kararını kaldırarak mazbatanın Abdullah Zeydan’a verilmesine karar verdiğini duyurdu. Tiryaki, YSK’ya yapılan itirazın oy çokluğu ile kabul edildiğini söyledi.

SIRA SENDE ZEYDAN!.
Daha önce söylediği ileri sürülen sözleri dolaysıyla cezasını çeken ve seçime katılmasına hiçbir engel olmamasına rağmen kazandığı seçimler ardından Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen ancak mazbatası verilmek istenmeyince tüm ülkede gelen tepkiler üzerine DEM Partili Abdullah Zeydan’a mazbatasının verilmesine karar verilmesi ardından O sözleri için nasıl bir açıklama yapacağı merakla beklenmektedir.

Bunca şaibeye bu seçim iptal olur!

Geçtiğimiz pazar günü yapılan yerel seçimde ıslak imzalı tutanakların olmadığına ve sandık görevlisinin yerine başka bir görevli geldiği iddiasıyla seçimin iptal edilmesi için Ardahan İlçe Seçim Kuruluna itiraz dilekçesine verilecek cevaba kilitlendi.

Ardahan’da 7 mahallenin 5’inde birinci çıktıklarını belirten AK Parti Ardahan Belediye Başkanı, Veteriner Hekim Yunus Baydar ve Avukatlar yaptıkları açıklamada şunları söylediler.
Süreç başladığında sandık kurulları oluşurken bizlerin birinci derece yakınları başta olmak üzere, Milletvekilimizin, Teşkilat arkadaşlarımızın bir çok yakın köylerde yani belediye sınırları dışında belediye oy kullanamayacakları sandık bölgelerine görevlendirildiklerine bizzati tanık olduk.
Bunla ilgili her ne kadar itirazda bulunsak da çok ciddi birkaç kişi dışında sonuç alamadık. Biz bu süreçte tesadüftür diye düşündük ama maalesef biraz sonra da bahsedeceğim hususlarda da görüleceği gibi şöyle ki seçim günü sandık kurulunda resmi görevi olmayan kişinin sabahtan akşama kadar sandık kurulunun başkanıymış gibi seçmenleri yönlendirmesi oy kullanım alanına hâkimiyet kurup o bölgede bütün diğer siyasi temsilcilerinin de bulunduğu alanda resmi sandık kurulu başkanıymış gibi oy kullanma işlemi bitene kadar alanda bulunup insanları yönlendirmesi tabii ki seçimin hem güvenliğine hem de seçim sonuçlarının etkilenmesi anlamında önemli derecede şüphe oluşturmuştur. Bir çok sandıkta oy kullanım esnasında yaşanan sıkıntılar tarafımızca itiraza yetkili arkadaşlarımızca tutanağa bağlatılmıştır. Yine gün içinde kısıtlı olup, oy kullanma hakkı bulunmayan kişilere oy kullandırıldığı bazı sandıklarda tarafımızca tespit edilmiş bunlarla ilgili yine gerekli tutanaklar tutulmuştur.
“BİZE GÖRE FARK 36, İLÇE SEÇİM KURULUNA GÖRE 175”
Oy Sayım ve döküm işlemleri sırasında bütününü tabii ki tenzih ediyorum bazı sandıklarda resmi görevlilerin oy pusulalarını sayım sırasında salonda bulunan Müşahit ve sandık kurullarına izleyicilere göstermemesi gibi video kayıtları elimizde mevcut ve bu Seçim Kuruluna ayrıca sunuldu. Karagöl Mahallesi’nde 324 seçmenin olduğu bir sandıkta maalesef herkesin gidip oy kullanmak için imzaladığı imza Föyünün kayıp olduğu tutanağa bağlanmıştır. Buda demek oluyor ki o sandıkta kim oy kullandı kim kullanmadı şu an resmiyette ortada bir şey yok bu da ayrı bir garabet tabii ki ve seçimin sonucunu ve güvenliğini etkileyecek bir husus maalesef bize göre 36 İlçe Seçim Kuruluna göre 175 farkın sonuca ne kadar tesir edeceği aşikardır.
“640 OY GEÇERSİZ SAYILDI”
Kıymetli basın mensubu arkadaşlar, değerli hemşehrilerim bizler bu kadar emek verdik, uğraştık. Ardahan da 7 mahallenin 5’inde birinci olduk iki Mahallesi’nde de ikinci olarak çıktık. Toplamda 11.845 oy kullanılmış, 11.205’i geçerli sayılmış ve 640 oy da geçersiz sayılmıştır. Bunu belirtmeliyim ki; 1 oy dahi bizim için çok kıymetlidir. Hakikat şudur ki; bizler seçim günü ciddi bir emek hırsızlığı yapıldığına inanıyoruz.”
“SEÇİMDEKİ USULSÜZLÜKLER İÇİN HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI”
Sonuç ne olursa olsun hemşerileriyle gönül gönülle olacağını ifade eden Baydar: “Emek veren yüzlerce insanın hakkını aramam tabii ki en doğal bir davranış olduğunu sizin takdirlerinize sunuyorum ama burada sandık kurullarında gün içinde ciddi bir usulsüzlükler olduğu net bunlarla ilgili tutanaklarımız var hukuka aykırı bir davranış ve işleyiş var bunu da tutanaklarımızla sabitlemiş durumdayız.
“SEÇİM YENİLENMELİ YADA OYLAR YENİDEN SAYILMALI”
Bundan dolayı İlçe Seçim Kurulu’na seçimin yenilenmesi ve olmazsa da sandıkların tekrar sayılması için Belediye Başkan Adayı olarak hukukçularımız tarafından itirazımızı gerçekleştirdik. Bu hususlarda ilgili bundan sonra İlçe Seçim kurulları il Seçim kurullarında hukuki süreç neticelenecektir. Buradan çıkacak sonuç ne olursa olsun biz sonuca tabii ki rıza göstereceğiz. Biz Ardahan’ın geleceği için her türlü fedakârlığı yapan insanlar olarak yine Ardahanlı hemşerilerimizle beraber olacağız gönül gönülle olacağız kucak kucağa olacağız. Taziyesinde düğününde yine beraber olacağız. Hukukun vereceği seçim süreci ile ilgili kararlarda başımızın üstünde yeri var bu hususları sizlerle paylaşmak istedim sizlerin takdirinize arz ediyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Çıldır’a Kuralı Kayyumlu Belediye Başkanı!

Ardahan’ın Çıldır ilçesinde CHP’li Belediye Başkan adayı, Çıldır eski Belediye Başkanı Nurettin Aygün 1 oy ile kazandığı seçimlere itiraz eden AK Parti, İlçe Seçim Kurulunun oyları yeniden saymadan aldığı ‘Başkanı kura ile belirleme’ kararıyla kayıp ettiği belediyeyi geri alırken, Van’da Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen DEM Partili Abdullah Zeydan’ın seçilme hakkı geri alındı, İl Seçim Kurulu AKP’li adaya mazbata verme kararı aldı.
Konu hakkında bir açıklama yapan CHP’li, Çıldır eski Belediye Başkanı Nurettin Aygün şöyle dedi.
‘Çıldır Seçim Kurulu Başkanlığına yaptığımız hiçbir itiraz değerlendirilmeden yangından mal kaçırır gibi YSK yazısı ile zorunlu kura çektirildi.’Çıldır ve Van’da bunlar yaşanırken CHP’li Faruk Demir’in 2. kez kazandığı Ardahan’da AK Parti seçimin yenilenmesi için itirazda bulunduğu öğrenildi.Öte yandan Diyarbakır’da da seçilen bir çok DEM’li başkanları seçilmesine karşın mazbatalarının verilmediği öğrenildi.
Halkın CHP’li adayı tercih ettiği Ardahan’ın Çıldır İlçesi seçim sonuçlarının hakimin ‘kura çekimi’ ile AK Partili Çıldır Belediye Başkanının kura çekimi sırasında başı yerde olması dikkat çekerken, başkanın bu görüntüsünü görenler ‘Başkan vicdanen rahatsız mısın?’ diye soramadan edemediler.

GERÇEK DEM’LİLERİN ULUSALCI CHP’Lİ DEDİĞİ FARUK DEMİR KENDİSİNE ‘KÜRT OYLARI CEPTE..’ DİYEN HELVACI HEWALLERE NE SÖZÜ VERDİ?..

Gazeteci Fakir Yılmaz’ın ÖZEL haberi..

27/04/2024  Tarihi Haberler

KULİS: DEM Parti CHP’den ne istedi, hangi adaya oy vermeyeceğini bildirdi? CHP lideri Özel’e ziyaret ziyarette bulunan DEM Parti Eş Başkanları, DEM’in Sultanbeyli Belediye Başkan Adayı Ardahan Göleli Ertan Hamitoğlu ile Ardahanlı İstanbul Arnavutköy Belediye Başkanı Mehmet Karadağ’ında aralarında olduğu İstanbul’da ki bazı ilçelerde kendi adaylarına destek istediği ve ayrıca CHP’nin Göle’de adayını geri çekmediği için CHP Ardahan Adayını desteklemeyeceklerini ilettiği öne sürüldü. Bu haberi detayı Gazeteci Fakir Yılmaz’ın ÖZEL haberinde okuna bilinir.

TİP’LİLER KAR, TİPİ DEMEDEN

DAMAL’DA YOLA DÜŞTÜLER!..

Kazanacağı muhtemel adayların başında gelen Bağımsız Belediye Başkan adayı Kemal Çamlıyurt’un yoğun bir katılımla mitingini yaptığı Ardahan’ın Damal İlçesin de seçim çalışmaları yapan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Örgütünün son yılların en çok karların kapattığı yolları aşıp, seçmene ulaşmaya çalışıyorlar.
CHP’nin kamuoyunda onay almayan bir aday ile seçime gitme kararı ardından Bağımsız Belediye Başkan Adayı olan Kemal Çamlıyurt’a yönelen Damallıların 31 Mart’ta yapılacak olan seçimlerde kime oy vereceği merak edilirken kar ve tipiye rağmen bölgede yoğun bir şekilde çalışan TİP, Damal Belediye Başkanı Arif Birdal Erendemir’e oy isterken dağıttıkları broşürlerle partilerini tanıttıkları görüldü.

Bağımsız başkan adayından

rakip başkan adayının eşine Gül

Tüm dünyada olduğu gibi Ardahan’ın Damal ilçesinde de gül ve karanfillerle kutlanan
8 Mart Dünya Kadın Günü dolaysıyla Damalı kadınları unutmayan Damal Bağımsız Belediye Başkan Adayı Kemal Çamlıyurt hiç bir kadını ayırmadan elinde gül ve karanfillerle ziyaret ettiği Damallı kadınlardan olan CHP’li Belediye Başkan Adayı, rakibi Murat Dalanabay’ın eşinin de 8 Mart Dünya Kadın Gününü kutlayıp, kendisine gül hediye etti.
Çamlıyurt’un bu nazik davranışına teşekkür eden kadın Dalanbay siyaset arenasında eşiyle yarışan Damal Belediye Başkan Adayı Kemal Çamlıyurt’a başarılar diledi.

Hanak Belediye Başkan Adayı Erdal Kurukaya:

HANAK’IN PERİ BACALARINI

TURİZİM’E AÇACAĞIZ..

AK Parti Hanak Belediye Başkan Adayı Erdal Kurukaya kendinsin seçim çalışmalarına destek için Hanak’a gelen AK Parti Ardahan Milletvekili Kaan Koç’u uzun bir konvoyla karşılayıp, Orta kent mahallesindeki seçmenlerle buluşturdu.
‘Milletvekilimiz Sn. Kaan Koç ve İl Başkanımız Sn. Ersin Yılmaz’ın katılımları ile Ortakent (Büyük Nakala) Mahallemizi ziyaret ettik.
Gerçekleştirdiğimiz ziyaret esnasında Milletvekilimiz Sn. Kaan Koç yaptığı konuşmada Ortakentli hemşerilerimize “ Doğalgaz başta olmak üzere, altyapı, su, kanalizasyon ve Harosman Mağaralarının turizme açılması” gibi önemli bir çok konuda gerekli tüm çalışmanın yapılacağını belirterek müjdeler verdi.
Ziyaretimiz esnasında bizleri muhteşem bir coşku ile karşılayan Ortakent Mahallesi halkına, Milletvekilimize, İl başkanımıza ve bizimle birlikte Ortakent ziyaretimize eşlik eden tüm dostlarımıza ayrı ayrı teşekkür ederiz.
Ortakent Mahallemize hayırlı ve uğurlu olsun.’ diyen Kurukaya 31 Mart akşamı alacakları seçimin hemen sonrası Hanak’ta önemli değişimler olacağını belirtti.

DEM CHP’NİN ADAYINI GERİ ÇEKMEDİĞİ GÖLE’DE

ARDAHAN VE ÜLKEYE SESLENDİ:

OYLAR CHP’YE, AK PARTİ’YE DEĞİL, KENDİMİZE!

DEM Parti Diyarbakır Milletvekili İmam Tascıer Göle esnafını dolaşarak, DEM Adayını desteklemeye davet etti.

Öte yandan Göleli olan HDK Eş Sözcüsü Esengül Demir’de Göle’ye gelerek DEM Göle ve Ardahan Adayları, Serkan Yılmaz ve Gürsel Hamitoğullar’na destek verdi.

DEM Parti Diyarbakır Milletvekili İmam Tascıer Göle Belediye Başkan  Adayı Serkan Yılmaz ve parti teşkilatıyla Göle esnafını dolaşarak oy isterken Göle’de adayı çekmeyelere değil, DEM olarak oyları kedimize verelim dedi.

ADAYLAR SEÇİM VE OY DERDİNDE
SANDIK GÖREVLİLERİNİ UNUTTULAR!

Veteriner Hekim Yunus Baydar’ın Ardahan adayı İktidar partisinin seçim hazırlıklarının yanı sıra aylar önce görevlendirdiği sandık görevlilerini aynı zamanda kamplara götürüp, seçim günü yapılacakları konusunda bilgilendirme yaptığı başta muhalefetçe olmak üzere tüm kamuoyunca bilinmesine rağmen başta muhalefet partilerin en büyüğü CHP ve DEM olmak üzere 36 partinin bir çoğunda bu yönde çok ciddi hazırlık olmadığı görülmekte.
Her gün biraz daha yaklaşan yerel seçimler öncesi paniklenen partiler ve adaylarının evlerine gidememe dahil yoğun şekilde çalıştığı şu günlerde seçmenin başına gideceği sandıklar da görevlendirecekleri unuttukları görülüyor.
Ardahan’da AK Parti’den Veteriner Hekim Yunus Baydar, DEVA Partisi’nden Halil Kaçar’ın, CHP’den Faruk Demir’in, Yeniden Refah Partisi’nden Erhan Çoban, Levent Pehlivan’ın Bağımsız, Saadet Partisi’nden Zafer Alpaslan Belediye Başkan adayı olarak yarıştığı 69 bn 874 seçmenin olduğu Ardahan Merkezin yanı sıra 5 ilçesinde, bir Beldesinde sandık başına gidecek olan seçmenler merkez de 45, Göle’de 15, Damal’da10, Hanak ve Çıldır’da 9 ve Posof’ta 6 sandıkta oy kullanacak.
Tüm ülkede olduğu gibi Ardahan’da 31 Mart Pazar günü sandık başlarına gidecek olan seçmeler sabah 07.00’de oy vermeye başlayacaklar.
Saat: 16.00’da kapatılacak sandıklar görevliler eşliğinde oy sayımı için yeniden açılacak ve sonular kamuoyu ile paylaşılacak.

Ardahan Valiliği Çalışanlarının
Toplu Fotoğraf Paylaşımı Tartışma Yarattı..

Ardahan Valiliği’nde çalışanların, özellikle Özel Kalem Müdürü İbrahim Güllüdağ önderliğinde, topluca çektikleri ve sosyal medyada paylaştıkları fotoğraflar, kamuoyunda tartışma yarattı. Fotoğrafların yoğun beğeni almasının yanı sıra, bazı kesimler tarafından da eleştirildiği belirtiliyor.

Özellikle, Ardahan Valiliği Özel Kalem Müdürü İbrahim Güllüdağ ve valilik bünyesindeki bayan çalışanların sıkça çektikleri ve paylaştıkları fotoğrafların 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla mı, yoksa mesai esnasında iş olmadığı sırada mı çekildiği konusu belirsizliğini koruyor. Bu durum, çalışanların kamu kurumlarında görev aldıkları süre içerisinde nasıl bir tavır sergilemeleri gerektiği konusunu gündeme getiriyor.

Fotoğrafların ardından sosyal medyada çıkan yorumlarda, çalışanların bu tarz etkinliklerin uygunluğunu sorgulayanlar olduğu gibi, bazıları da bu tür birlikteliklerin valilik içerisindeki dayanışmayı arttırdığını savunuyor. Ardahan Valiliği yetkilileri ise konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmazken, kamuoyu bu durumu yakından takip etmeye devam ediyor.

DEM ve CHP’den umudunu kesen solcular
‘OY’lar SOL Parti’ye diyor..

Halkı, partiyi, ideolojiyi değil kendi öz çıkarları için kapalı kapılar ardından ‘elem, kullem’ oyunlarla Ardahan merkez de olduğu gibi Hanak ve Damal’da da aday çıkartılması son anda engellenen gerçek solcular DEM ve CHP üzerinden oynana karanlık oyunları yaklaşan yerel seçimlerde bozacaklarını belirterek, SOL Parti’ye yöneldiler.
DEM kamuoyunca ‘partiye sızmış hewaler’ olarak adlandırılanlar ve solcu geçinip, kapağı CHP’ye atan sahte solcuların gerçek yüzlerini gördüklerini belirten Ardahan
solunu temsi eden kimlikler Sol Parti’nin İl Genel Meclis Üyesi Adayı çıkardığı Hanak’ta, Göle ve Hanak’ta DEM’i kandıran CHP’yi değil, Sol Parti’yi destekleme kararı aldılar.
Hanak’ta ki gibi Göle ve Ardahan’da da kapalı kapılar ardından oynanan oyunlara gerekli tepkiyi koyacaklarını belirten Ardahan’ın solcuları seçim öncesi yaptıkları açıklamada, ‘Yıllarca kendileri üzerinde siyaset yapıp, ne Türk halkına, nede Kürt ve Alevi halkına bir şey vermeyenler kısa bir süre kalan yerel seçimler de gerekli cevabı alacaklar’ diyerek Ardahan’da ki sahte solculara karşı tepkilerini ortaya koydukları görülmekte.
Okuma, yazması olmayan, hayatlarında bir kitap okumayan, sülalelerinin çoğu başka partilerde yer alanların listelerin üst sıralarında yer verildiği CHP’nin ‘Hewal’ denenlerle kurduğu ittifakın bu seçimde kayıp edecek’ diyorlar.

HANAK’IN MAÇOĞLU’SU SOL PARTİ HANAK
İLGENEL MECLİS ÜYESİ ADAYI OLDU!

Tuncer Sarıkaya’nın Hanak’ta ziyaret ettiği Hanak İl Genel Meclis Üyesi Adayı Hüseyin Taşkıran’a başarılar diledi.
Hanak’ın en büyük köyü Koyunpınar (Saskara) köyünün muhtarlığını yaptığı süre içinde ortaya koyduğu çalışmalar ile sıkça gündeme gelen ve şu an İstanbul Kadıköy’de Belediye Başkan Adayı olan mevcut Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’na benzetilen Hüseyin Taşkıran SOL Parti’den Hanak İl Genel Meclis Üyesi Adayı oldu.

SOL PM’DEN SOL ARDAHAN’A TAM DESTEK

Türkiye’nin Gürcistan ve Ermenistan’a komşu, Kafkasya sınır kent, serhat Ardahan’da aday çıkaran Sol Parti PM Üyesi Leyla Üzüm, Sol Parti Kars-Ardahan İl Yönetimi  birlikte gittikleri Hanak ilçesinde halk buluşması ve esnaf ziyareti yaparak, SOL Parti Hanak İl Genel Meclis Üyesi Adayı Hüseyin Suphi Taşkıran’a oy istediler.

Cemreden sonra Newroz eritmeye başladı..

21 Mart Newroz Bayramı etkinlikleri ardından kendisini iyiden iyiye his ettiren baharın devam eden Mart karlarıyla birlikte devam ettiği bölgede ayladır donup, buzlanan karlarda erimeye başladı.
21Mart Baharın müjdeleyicisi olarak bilinse de aslında 19-20 Şubat’ta cemrenin yere düşmesiyle birlikte ısınmaya başlayan ve havaya, suya ve son olarak toprağa düşen sıcakların kazma, kürek yaktıran Mart günlerine rağmen etkisini iyiden iyi7e göstermeye başlıyor.

CEMRE NEDİR NE ANLAMA GELİYOR?
Cemre, İlkbahar başlangıcında yedişer gün arayla; önce havada sonra su ve toprakta oluştuğu sanılan sıcaklık artışı. Arapça olan sözcük kor durumunda ateş anlamına gelir. Mina Vadisi’nde Arafat’tan gelecek taşlarla oluşan yığınlara da “cemre” adı verilir.
Türk ve Altay halk kültüründe ve mitolojisinde İmre (İmere veya Emire) adı verilen cinin neden olduğuna inanılır. İlkbaharda görünüp titrek ışıklar saçarak göğe yükselir. Sonra buzların üzerine düşerek onları eritir. Oradan da yere girer. Bundan sonra ısınmış topraktan buhar yükselir. Emire baharın gelişini temsil eder.

Bulgarlarda Zemire olarak yer alır. Anadolu Türkçesindeki Arapçadan gelme Cemre sözcüğünün aslında bu adın benzetme yoluyla değişmiş hâli olduğu söylenebilir. İlk cemre 20 Şubatta havaya ve yedişer gün arayla da toprağa ve suya düşer. Zemre ise Kumuk Türkçesinde nem, buhar gibi anlamlara gelir. Tasavvuftaki kor ve ateş kavramlarının mecazi anlamları vardır. Temizlenmeyi ve yeniden doğuşu temsil eden ateş aşk kavramının yakıcılığıyla da yakından ilgilidir.
Türkiye ve Azerbaycan Türklerinin yaratılışla ilgili eski inançlarından kaynaklanan ve Nevruz Bayramından önce, yılın son çarşamba gününde yapılan “boz ayın dört çarşambası” uygulamasını ifade eden “Cemle” sözcüğü de “Cemre” ile aynı kelimedir. Buradaki “Cemle” de köken olarak “İmir, İmere, Emire” sözcükleriyle bağlantılıdır. Celal Beydili’ne göre; bazı sözlüklerde gösterildiği gibi, Arap dilinden geldiğini söylemek doğru değildir.

CEMRE 2022 DÜŞME TARİHLERİ
İlk cemre havaya 19-20 Şubat tarihlerinde İkinci cemre suya 26-27 Şubat tarihlerinde
Üçüncü cemre 5-6 Mart tarihlerinde toprağa düşüyor.

Kaan Koç: Hoçvanlıyım..

AK Parti Ardahan Belediye Başkanı Yunus Baydar’ın yanı sıra partisinin İl Genel Meclis Üyesi Adayları İsmail Kahya, Suat Hancıoğlu ve Nusret Koyuncu için yoğun bir çalışma yürüten AK Parti Ardahan Milletvekili Kaan Koç ninesinin köyü Tunçoluk (Panik) ve diğer köyler de en çok oyu kendilerinin alacaklarına inandığını söyledi.

Bir Ardahanlı olarak hiç bir ayrıma izin vermeyeceklerini belirten AK Parti Ardahan Milletvekili Kaan Koç Anne Annesinin köyü olan Hoçvan Panik köyü başta olmak üzere Hoçvan’ın 21 köyü ve Ardahan’ın 226 köyünün kefili olduğunu belirtti.
Seçimler öncesi İl Genel Meclis Üyeleri adaylarıyla birlikte köy gezilerinde devam eden AK Parti Ardahan Milletvekili Kaan Koç birilerinin cepte keklik sandıkları oyların cepte değil, halkın vicdanında olduğunu belirttiği açıklamasında başta Hoçvan’da olmak üzere tüm İl genelinde alacakları oylara teşkilat olarak ülke rekorunu kıracaklarına inandığını söyledi.
Belde olmak isteyen Hoçvan’ın yanı sıra kapatılan Aşıkşelik (Suğara) ve Hanak Ortakent (Büyük Nakala) Beldelerinin yeniden açılmasının yolunun göçü durduracak olan yatırmalara bağlı olduğunu belirten AK Parti Ardahan Milletvekili Koç, Hoçvan bölgesinde ki köyler ve tüm Ardahan’ın hak ettiği yatırımlar için milletvekilleri olarak 31 Mart’ta kullanacakları oylarla ile elini daha da güçlendirmesini isterken bu güçle Ankara’da bakanlıklar düzeyinde çalışmaya ve istenen hizmetlerin bir an önce yerine gelmesi için ekip olarak çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekleyerek, tüm Hoçvanlıladan oy beklediğini belirtti.

AK Parti İl Genel Mecis Üyesi Adayı Hancıoğlu;
BÜLBİLAN’I GERÇEK HAN YAPACAĞIZ..

Ardahanlıların 31 Mart’ta vereceği kararla iktidar gücüyle başta Bülbilan’ı olmak üzere kentte ki yayla evlerinin taş yapının yanı sıra dönemin teknolojisiyle baştan aşağıya yenileme projeleri hayata geçirmeyi düşündüklerini belirtti.

AK Parti’nin Ardahan İl Genel Meclis Üyesi Adayı, İş insanı Suat Hancıoğlu, ‘Benimle birlikte yola çıkan İsmail Kahya ve diğer meclis üyesi arkadaşlarımla berber seçildikleri takdirde ilk iş olarak Bülbilan Yaylası’nı Yenileme ve Koruma Projesi’ni başlatacağız. Nisan ayı itibariyle yöremizin tarihini ve kültürünü yansıtan bir dönüşüm çalışması gerçekleştireceğiz.” dedi.

“Bülbilan yaylasının eski han anlamına kavuşması için mücadele edeceklerinin belirten Suat Hanoğlu Ardahan’ı olduğu kadar Karadeniz’i de ilgilendiriyor. Bu yaylamıza ve diğer yaylalara önem verecekleri plan ve ponjelerle bölgedeki yaylacılığı geliştirmeye ve baştan aşağıya yenilenmeleri için gerekli çaba ve çalışmaları ortaya koymayı hedeflediklerini belirtti.

Ülke genelinde çok tartışılan ve başta İstanbul depremi öncesi olmak üzere tüm yurtta hayata geçirilmesi düşünülen kentsel dönüşüm misali kendilerinin de yaylaları dönüştürmeye çalıştıklarını belirten AK Parti Ardahan İl Genel Meclis Üyesi Adayı Suat Hancıoğlu Valilik ve Turizm Bakanlığına tahsisli alan üzerinde rezerv konutların üretilmesi ve bu konutlarla vatandaşımızı rızası çerçevesinde rezerv konutlara taşıma çerçevesinde tüm Bülbilan’da ki çirkin yapı yoğunluğunu, bölgenin mimari ve kültürel yapısına uygun projeyi, Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda gerçekleştiriyor olacağız. Bütün projeleri Nisan ayı içerisinde başlamış olacağız.’ dedi.

Seçimler öncesi kimin kimi desteklediği, kimi istemediği belli..

Durumlarında Durumları Anlaşılıyor!

Seçimler öncesi yoğun bir propaganda yapan partilerinden nemalananların yanı sıra adayların en yakınlarının bile kendilerine ait sanal ortamlarda, durum yaptıkları paylaşımlar arasından ne partilerini nede adaylarını destekleyen paylaşımları yapmadıkları yada ‘işte ele’ diyerek sözde paylaşımlar yaptıkları dikkat çekiyor.

Kısa bir süre kalan Yerel Seçimler öncesi seçmene ulaşmak için son viraja giren adayların kazanmak için tüm imkanlarını seferber ettiği şu günlerde başta partilerin yönetimlerinde olmak üzere bir çok partili ve aday yakınlarının renk vermekten kaçındıkları dikkatlerden kaçmıyor.

Gerek mevcut iktidarın nimetlerinden yaralanıp, çel, çocuklarına iş bulanlar, ihale alanlar, makam bulanlar olmak üzere gerekse belediye imkanlarından faydalananlar olmak üzere kamuoyunda ‘palan partili’ olarak bilinen simaların bugünlerde bir hayli kurnaz davranıp, bire bir görüştükleri siyasilere kapalı kapılar ardından oy sözü verirken bunu ne durumlarında nede sanal sayfalarında paylaşmadıkları dikkatlerden kaçmıyor.

Adayların yakınlarının bile renk vermekten kaçındığı görülen sanal ortamlarda ve günü birlik güncellenen durumlarda siyasi paylaşımlar yapmakta kaçınanların aslında samimi olmadıkları yönünde gerçek renklerini ortaya koydukları dikkatlerden kaçmazken bunların başını çekenlerin başında gelenlerin başkan adaylarının yakınlarının yanı sıra bu başkanların listelerinde yer alan meclis üyeleri, partililer de aynı şekilde davrandıkları görülmekte.

HALK’IN İTTİFAKI DEVA..

Ardahan’da seçimi zorlayan partilerin başında gelen ve eğitimci Halil Kaçar’ın Belediye Başkan Adayı olduğu Deva Partisi tüm teşkilatlarıyla sahada. Aylardır yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdüren adaylarına destek için Ardahan’a gelen DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Evrim RIZVANOĞLU ve Orhan GÖKDEMİR’de DEVA’nın Belediye Başkan Adayı Kaçar’ın Ardahan’daki çalışmalarına katıldılar.

Saha da her kesimden yoğun ilgi gören Demokrasi ve Atılım Partisi DEVA Belediye Başkan adayı Halil Kaçar’ın 31 Mart akşamı sandığa gidecek olan seçmenin onayıyla ipi göğüsleyecek denen adayların arasında ilk sıralarda görülüyor.

ULGAR BELEDİYELER BİRLİĞİNİN
KAMYONUNU REKLAM YAPTI!

CHP Adayının zorladığı AK Partili Posof Belediye Başkan adayı Cahit Ulgar kayıp edeceğinin anlayınca panikleyip, devletin yanı sıra birliklerin tüm imkânlarını da kullanmaya başladı.

Ardahanlı Arıcılara verilen krediyi de iktidar belediye başkanı olma avantajıyla onca arıcı içine tek başına almasıyla bilinen arıcı, bir tülü bitmeyen cami derneği ve iki dönemdi belediye başkanı olduğu Posof’a bir türlü doğal gaz getiremeyen CHP’den geçmeli AK Parti Adayı Ulgar CHP’nin, DEM’in, İYİ Parti’nin, MHP’nin ve diğer partilerin hepsinin bir araya gelip, kurduğu ve 1003 belediyenin katkılarıyla bütçesi Türkiye Belediye Birliğinin bu para ile aldığı kamyonu kendi seçim malzemesi yaptı.
Türkiye Belediyeler Birliğinin tüm belediyelerden toplanan para ile aldığı ve aralarında Posof’un da olduğu bir çok belediyeye hibe ettiği araçlara astığı seçim pankartıyla yıllardır başında olduğu ve ikinci caddesini açamadığı Posof’un tek caddesinde tur atması tepkilere neden oldu.

İşi Dua’ya mı kaldı?!

Aynı zamanda bir türlü bitirip, içinde dua edemediği caminin dernek başkanı da olan Ardahan’ın Gürcistan’a sınır Posof İlçesi CHP’den AK Parti’ye geçen Belediye Başkanı gün geçtikçe yaklaşan seçimler öncesi yarıştığı rakipleri karşında bir hayli zorda. CHP’de ki başkan yardımcılığı dahil 15 yıldan fazladır belediyenin üst düzey yetkilisi olmasına karşın yapamadıkları dolaysıyla seçimi kayıp edeceğinin telaşına düşen AK Partili Posof Belediye Başkanı ne yapıyorsa etrafından kaçanları geri toplayamaması da dikkat çekiyor.

Başta kadın seçmenler olmak üzere Posoflu seçmenin ‘Artık yeter’ dediği AK Partili Posof Belediye Başkanı ve AK Parti Adayı Cahit Ulgar’ın belediye meclis listesine koyacak isim bulmayınca kadın, kocayı meclis listesine yazmıştı.
Eski partisi CHP’nin adayı karşısında bir hayli zorda olduğu ileri sürülen AK Partili Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar’ın 20 yıldan fazla belediyecilik döneminde soy ismine kaynak olan Ulgar dağının tüneli, Posof’un içinde geçen doğalgaz boru hattında bir türlü alınıp, yakılamayan doğalgaz, kent içi bozuk yollar gibi bir çok sorunu çözmemekle suçlanıp, oy verilmeyerek cezalandırılacağı ileri sürüldü. AK Partili Belediye Başkanı Ulgar’ın aynı zamanda başkanı olduğu ve başta yurt dışında bulunan Posoflulardan olmak üzere bugüne kadar toplanan paralara rağmen bir türlü bitmeyen yeni cami ve geçen seçimde seçim malzemesi yapıldıktan sonra kapatılan teksti atölyesi için eleştirilere aldığı da görülmekte.

Dün Faruk Demir’in bütçesini RET eden

Mustafa Badem

BUGÜN NE OLDU DA

BU KADAR FARUK DEMİR’Cİ KESİLDİN?!.

İl Genel Meclis Üyesi Adayı olmak isteyip, olamayınca da yeniden belediye meclis üyeliğine fit olan şu anki CHP Ardahan Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Badem’in bir anda Faruk Demir’ci kesilmesi şaşırttı.
Halbuki aynı Mustafa Badem dün şu anki CHP’li Belediye Başkanı Faruk Demir’in belediyeyi meclis üyelerine danışmadan yönettiği gibi bir çok işte de usulsüz, kanunlara aykırı hesabı verilemeyecek harcamalar yaptığını ileri sürüp, Faruk Demir’in bütçesini ret etmemiş miydi?!.İnanmayanlar haberde görülen ve dün muhalefetten çok partilisi Faruk Demir’e ağır suçlar yöneltip, demediğini bırakmayan Mustafa Badem’in imzasıyla yayınladığımız belgelere baksın.

ŞİŞLİ’DE ARDAHAN’I DOĞRU TEMSİL EDECEK..

İstanbul’un 39 ilçesinin 3’nün başında Ardahanlının yeniden aday gösterilmemesi dolaysıyla üzülen Ardahanlılar bu belediyeler de ve diğer belediyelerde kendilerini temsil edeceklerine inandıkları belediye meclis üyesi adayları ile teselli arıyor.
Ardahanlılar kendilerinde beklediklerin de alamadıkları Şişli, Bakırköy ve Esenyurt’ta ki şu anki başkanların boşaltacağı makamları temsilen bu belediyelerde ve İstanbul’un yanı sıra diğer kentlerde ki belediyelerde kazanmaları muhtemel olan adayların listelerinde bulunan meclis üyesi hemşerilerle umut bağladılar.
Ardahanlıları, İstanbul CHP Şişli Belediye Başkan Adayı Resul Emrah Şahan listesinde bulunan Ardahan Göleli Ozan Özgür Doğru gibi hemşerilerine güveniyorlar.

Keskin’den daha iyi ol..

İstanbul’da CHP’nin ‘kesin kazanacak’ denen İstanbul’un Şişli ilçesinin CHP Belediye Başkan Adayı Resul Emrah Şahan’ın Belediye Meclis listesinde yer alan Ardahan Göleli Ozan Özgür Doğru’nun kendilerini bu ilçede en iyi şekilde temsil edeceklerine inandıklarını belirten Ardahanlılar genç hemşerilerinden tek bir istekleri var.
O da; Kısa bir süre sonra makamını başkasına temsil edecek olan Ardahanlı başkandan daha iyi ve kendilerine yakın olması.

DOĞRU: DOĞRU İŞLER YAPACAĞIZ..

Seçildikten kısa bir süre sonra ‘Ben buraya Ardahanlıların desteğiyle değil, kendi tırnaklarımla geldim’ diyerek kapısına yüzlerine kapattığı Ardahanlılardan tepki alan Ardahanlı ‘Ağ saçlı’ Belediye Başkanın yerine gelecek diye beklenen CHP Belediye Başkan Adayı Resul Emrah Şahan’ın belediye meclis üyesi listesinde yer alan Göleli Ozan Özgür Doğru ‘başkan adayımız seçilecek ve bizde kendisiyle birlikte doğru işlerle Şişli’ye hizmet edeceğiz’ dedi.

MEVCUT ve YENİ BAŞKANLAR..

Bu yazıyı okuduğunuz an seçime kaç gün kaldı bilmem ama 36 yıldır yazan ben bu yazımı yazarken seçimlere kala kala 5 gün kalmıştı.
Ve bu yazımı yazmaya başlamadan önce ‘biraz nefes alayım’ diye dışarı çıkmaya hazırlanırken ‘bende markete geleceğim’ diyen eşimle birlikte çıktığım dışarıda cadde üzerinde rastladığım bir yaşlının çöpe atılmış olan çürük meyveleri seçtiğini görünce benimle birlikte gelen eşimi unutup hemen telefonuma sarılıp, yaşananları resimlemeye görüntülemeye başlıyordum.
Bunu yaparken pahalılıktan bir türlü yeniletemediğim arabamın lastikleri gibi tekerinin havası inmiş olan bisikleti ile geldiği marketin önündeki ‘Komşum’ yazılı çöp kutusunda çürük meyveleri toplayan yaşlı vatandaşın kendisini fotoğraflayıp, görüntülediğimi anlayıp, ezilmemesi, daha çok üzülmemesi için çok hassas davranıyordum.


Çünkü pazara gitmeyip, çöpe gelen ve çürük meyveler arasında en sağlamını seçmeye çalışan seçmeni izledikçe nefes almamaya çalışırken yutkunmamaktan zorlanan boğazımın tıkandığını hissediyordum.
Ve habercilik iç güdüsüyle işimi bitirip, çöpten meyve seçen yaşlı yoksulun fark edip, üzülmesi için sakince geriye, satılmayı beklerken yüksek fiyatlar dolayısıyla seyirlik hale gelip, çürümek için bekleyen tezgahlarda kalan meyve reyonunun yanına geçiyordum.
Ramazan ayı içinde olduğumuzu unutup, cebimdeki sigarayı çıkarıp, bir sigara yakarak, adı fakir olan kendi halime mi yoksa fakir yaşlının haline mi acısam diye düşünürken ‘haydi, çok pahalı bir şey alınmıyor ki..’ diyerek elinde ki poşeti bana gösterip, ‘Aha bunlar şu kadar tuttu’ diyen eşime bende ‘Sen yine haline şükür et diyenler gibi şükür etki bak o yaşlıya da gör’ diyordum.
Demez olaydım..
Çünkü manzarayı gören eşimde, ‘O ne ki geçen buraya geldim yine aynı market. Önünde bir çocuk annesiyle birlikte burada ağlıyordu..’ dedi. Nedenini sorunca ağlayan çocuğunun muz istediğini ama annesinin parası olmadığı için alamadığı ve bir muz için yalvardığı market şefinin terslediğine şahit olduğunu anlatıyordu.
Ve devam ediyordu;

‘Muz için ağlayan çocuğun annesinin ‘çocuğum anlamıyor, param yok ağlıyor. Ne olur bir muz verin’ diye yalvardığı market görevlisine kızıp, hem de 3TL.’lik olan çöpe atılmaya hazırlanan bir muz aldım, çocuğa verdim, ancak sustu.. Param olsaydı keşke daha fazla alsaydım diye üzüldüm’ diye bu anlattığıyla morali kalmayan benim yürümekte zorlandığımı anlayıp, ‘haydi niye gelmiyorsun’ diyordu..
Tam oradan ayrılıp, baskıya girmeye hazırlanan gazetemin beklediği günlük yazım için geciktim, Ardahan’ı her gün yazan Anadolu Haber Gazetemizin grafikeri muhabiri, baskıcısı Baran yine ‘Abi yazı hani’ diye beni bunaltacak deyip, hızlandığım bir esna da ‘Bak kim geliyor karşıdan..’ diyen hanımın uyarısıyla yeniden kendime geliyordum.

Çünkü bir nefes almak için çıktığım dışarıda nefes alacak hal ve durum kalmamış, karşıda gelen evimin de olduğu İstanbul Kartal’ın genç Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’di.
Yani habercinin haberlerin kendisi ayağıma kadar gelmiş, önce vatandaşın içler acısı halini ortaya koyan günün haberiyle bizzat karşılaşıyor, sonra bu yaşananlardan sorumlu olan siyasilerden biriyle karşı karşıya gelmiştim.
Başkan yardımcısıyken bir iki kez görüştüğüm, telefon rehberimde hala ‘Kartal Belediye Başkan Yardımcısı’ diye kayıtlı olan Kartal’ın genç başkanı Gökhan Yüksel’in kendisiyle birlikte bir ekiple seçimlere çok kısa bir süre kalmanın telaşıyla esnafları ayak üstü ziyaret edip, merhabalaşarak bana doğru geldiğini görüp, bende ona doğru iki adım atıp, daha merhaba demeden ‘Oooo Fakir abi nasılsın’ diyordu.
Başkanın bu hafızası karşısında şok olup, yerimde kalırken başkanın sıcak yüzü gibi elliye tuttuğu elimi bırakmadan vatandaşlarla selamlaşmaya, ‘hayırlı işler..’ demeye devam ederek beni kendisiyle birlikte sürükleyerek yeniden muz ağlayan çocuk ve çöpte meyve seçen yaşlının hikayesiyle unutmayacağım o markete kadar getirdiğini görüyordum.

Yeniden kazanacağında çok emin adımlarla yürüyen güzel yüzlü başkanı diğer siyasiler gibi uydu üzerinden yayın yapan ulusal TEMPO TV’de hazırlayıp canlı olarak sunduğum, ‘Gazetecilerle Gündem’ adlı programıma davet edip, telefonunu basın müdürüne verdiren başkana başarılar dileyip oradan ayrılırken mevcut ve yeni başkanların yönettiği ülkemin 1 Nisan’dan sonraki halini düşünüyordum.
Buna neden ise çöpten meyve seçen yaşlı ve emeklilerin yanında çocuğuna muz alamadığını belirten kadının daha çok olduğu varoşlarda çıkan oyların geride kalan seçimlerde yani cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinde hangi partiye gittiğiydi..
Ve aynı düşünceyle İBB adayının ortada gözükmeyen ve yaklaşan seçimlerde beklediğini değil hatta en az oyu alacağını düşündüğüm DEM’in başını çektiği muhalefetin bu seçimlerde umut bağladığı aynı emeklilerin, ‘sahaya in’ denilen Kılıçdaroğlu’na attığı kazığı aklıma gelmesiydi.
Çünkü, ‘komşu’ adlı çöp tenekesinde çürük meyveleri toplayan, çocuğuna muz alamayan annenin önünde ağladığı marketin olduğu aynı cadde üzerinde bulunan ve en çok kazananlar denen banka, dış cephesini yenilerken yanı başında bulunan dükkanların bazılarının yüksek kira ödeyemediği için boşalttığı, bazılarının önünde ‘ucuzluk var’ diye karşıdaki dövizcinin önünde daha da yükselecek denen doları almak için kuyruk olduğunu da görüyor, ‘haydi hanım Baran ve gazete yazımı bekliyor..’ diyerek eve dönmek için hızlanıyordum.


Ha bu arada ‘Komşu’ adlı çöp tenekesi bana ‘Komşu’ diye dergi çıkaran Şişli’deki ağ saçlının da pılısını, pırtısını toplayıp, siyaset çöplüğüne çoktan gittiğini, sıranın yollarında güller değil, çöp, çukur ve çıkar olduğu memleketimdeki saz çalan Ağustos böceğinde olduğunun haberini alıyordum…