Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Rektör: Vali bey benim K’yi gördün mü?!

ÜNİVERSİTE DE SİYAHİ ÖĞRENCİLER PANİĞİ!.. Karabük Üniversitesi’nde birçok öğrenci HPV ve HIV belirtileriyle hastanelere başvurdu
Karabük Üniversitesi’nin Instagram ‘itiraf sayfası’nda siyah öğrencilerle cinsel birliktelik yaşayan bazı erkek ve kadın öğrencilerin iddiaları gündem oldu. Öğrencilerin bazıları HPV bazıları da HIV şüphesiyle hastaneye gittiğini anlattı. Karabük İl Sağlık Müdürlüğü ise iddiaları yalanladı. Kaynak Cuımhıriyet Gazetesi

ÜNİVERSİTE DE SİYAHİ ÖĞRENCİLER

YENİDEN REFAH PARTİSİ ATAŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI BÜLENT TÜYLÜ YARIN SAAT: 19.00’DA GAZETECİLERLE GÜNDEM TEMPO TV’DE

Rektör: Vali bey benim K’yi gördün mü?!

Ardahan Üniversitesinde de bulunan Siyahi üniversite öğrencilerinin okuduğu  Karabük Üniversitesi’nde birçok öğrenci HPV ve HIV belirtileriyle hastanelere başvurduğunun iddialarının ortaya atıldığı şu günlerde Newroz’un, Nevruz olarak kutlandığı etkililikler sırasında bir hayli düşünceli olduğu ve valiye bir şeyler fısıldadığını görülen Ardahan Üniversitesi Rektörünün bu halini gören vatandaşlar bunun nedeninin ne olduğunu merak ettiler.

Vatandaşların Rektörün bu halini sordukları Gazeteci Fakir Yılmaz her zamanki gibi acar gazeteciliğini ortaya koydu ve ARÜ Rektörünün neden kara kara düşündüğünü kısa sürede buldu. 21 Mart Bahar Bayramının yani Newroz’un adının resmileşip, Nevruz olduğu Ardahan’da ki kutlamalarda bir hayli üzgün olduğu görülen Rektörün derdinin vatandaşlar gibi merak edip, nedenini soran Ardahan valisi aldığı cevapla şaşırmıştı.

AK PARTİLERLE K’Yİ OLMAYAN

REKTÖRLÜK KAPISINDA POZ VEREN İMAM SEKRETERDE GÖRMEMİŞ..

Çünkü Rektörün, ‘Vali bey hiç sorma.. Vali bey benim K’yi gördün mü?. Şu gazeteci Fakir Yılmaz var ya O görmüş ve benim her gün gelip, girip, çıktığım makamımın da olduğu rektörlüğün kapısında ki Rektörlük levhasının K’si olmadığını fotoğraflamış, acaba korkum o ki haber yapacak..’ diyen rektöre ’Yok canım Fakir iyidir, ele bir şey yapmaz ama sen nasıl görmüyorsun başında bulunduğu üniversitenin bu halini..’ dese de Ardahan Üniversitesinin içler acısı halini bir kez daha ortaya koyan ve bu durumun fotoğraflarını çoktan çeken Fakir Yılmaz gazeteciliğini de ortaya koyup, K’si kayıp üniversitenin halini belgelemiş haberini de yapmıştı bile.

Öte yandan oğlu AK Parti Gençlik Kolları Başkanı olan cami imamıyken önce AK Parti’den 2. sır milletvekili adayı olan sonra Ardahan Üniversitesine sekreter olarak atanan sekreter imam kendisini makamında ziyaret eden AK Partilileri uğurlarken K’si kayıp üniversitesinin rektörlük binasının önüne topluca fotoğraf çektirdiği de görüldü.

İŞİ DAU’YA MI KADLI?!.

Aynı zamanda bir türlü bitirip, içinde dua edemediği caminin dernek başkanı da olan Ardahan’ın Gürcistan’a sınır Posof İlçesi CHP’den AK Parti’ye geçen Belediye Başkanı gün geçtikçe yaklaşan seçimler öncesi yarıştığı rakipleri karşında bir hayli zorda. CHP’de ki başkan yardımcılığı dahil 15 yıldan fazladır belediyenin üst düzey yetkilisi olmasına karşın yapamadıkları dolaysıyla seçimi kayıp edeceğinin telaşına düşen AK Partili Posof Belediye Başkanı ne yapıyorsa etrafından kaçanları geri toplayamaması da dikkat çekiyor.

Başta kadın seçmenler olmak üzere Posoflu seçmenin ‘Artık yeter’ dediği AK Partili Posof Belediye Başkanı ve AK Parti Adayı Cahit Ulgar’ın belediye meclis listesine koyacak isim bulmayınca kadın, kocayı meclis listesine yazmıştı.
Eski partisi CHP’nin adayı karşısında bir hayli zorda olduğu ileri sürülen AK Partili Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar’ın 20 yıldan fazla belediyecilik döneminde soy ismine kaynak olan Ulgar dağının tüneli, Posof’un içinde geçen doğalgaz boru hattında bir türlü alınıp, yakılamayan doğalgaz, kent içi bozuk yollar gibi bir çok sorunu çözmemekle suçlanıp, oy verilmeyerek cezalandırılacağı ileri sürüldü. AK Partili Belediye Başkanı Ulgar’ın aynı zamanda başkanı olduğu ve başta yurt dışında bulunan Posoflulardan olmak üzere bugüne kadar toplanan paralara rağmen bir türlü bitmeyen yeni cami ve geçen seçimde seçim malzemesi yapıldıktan sonra kapatılan teksti atölyesi için eleştirilere aldığı da görülmekte.

Seçimi kayıp edecek denen Cahit Ulgar’dan uçuk projeler!
SEN ÖNCE 5 KİŞİNİN SIĞAMADIĞI MAKAM ODANI YAPAYDIN!

2 dönemdir Belediye Başkanlığının yanı sıra doğalgaz gibi yıllardır bitmeyen bir caminin de derneğinin başkanı olan Posof Belediye Başkanından uçuk projeler.
CHP’li Şükrü Bozyiğit’in başkan yardımcılığından bu yana oturduğu yırtık koltuğunu yenilemeyen, beş kişinin zor bela sığdığı dar makam odasını yenileyemeyen, başında bulunduğu ilçenin tek caddesinin çamur deryasına döndüğü Posof’a Ardahan Yalanız çam, Bursa Uludağ, Erzurum Palandöken’de ki değil, İsviçre’de ki bir kayak merkezinin fotoğrafını ‘Yeni Dönem Projelerimiz’ başlığı ile paylaşarak, ‘Posof Ardahan yolunda güzergâh değişikliği olacaktır. Hıram, Arkisman ve mesire alanına inen bölgeye kayak merkezi yerleştireceğiz.’ diyen onca paralar toplanmasına rağmen bir türlü bitmeyen Cami Derneği Başkanı ve AK Partili Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar soy adına adını veren Ulgar dağı tünelinin de açılmadığı Posof’ta kayıp etme telaşı içinde Cumhurbaşkanlığına yada Spor Bakanlığına seçiliyormuşçasına belediye ile alakası olmayan uçuk vaatlerle seçmeni ikna etmeye çalıştığı gözleniyor.
Oteli kapalı, doğru dürüst dinlenme tesisi olmayan Ardahan Yalanız çam Kayak Tesislerinin içler acısı halini bilen Posoflular ise başkanın bu uçuk projesinin altına, ‘Her şey bitti şimdi de kayak merkezi kimi kaldıracaksın başkan?’ diye yorumları yaptıkları görüldü.

Hem pahalılık hem de yasak yüzünden mazot alınamayınca

Newroz Ateşini Yakamadılar!

21 Mart Newroz Bahar Bayramı dolaysıyla Ardahan’da düzenlenen etkinlikte yakılmak istenen odunlar gerek litresi 43,39 TL. olan mazot yüzünden gerekse etkinlik öncesi akaryakıt istasyonlarının ilgililerce bir gün önce uyarılması yüzünden yakılamadı.

Güvenlik güçlerinin bidonla satış yapılması konusunda uyarması dolaysıyla zaten çok pahalı olan mazot ve benzin alamayan DEM’lilerin dakikalarca uğraşıp, çakmakları ile tutuşturmaya çalışsa da bir türlü tutuşup, yanmayan odunlar dolaysıyla etkinlik sonrası ateşin üzerinden atlanılamadı.

Ardahan Belediyesinin yanı başında bulunan DEM İl Örgütünün hemen önünde düzenlenen Newroz etkinliğine DEM Parti İzmir Milletvekili Burcugül Çubuk, DEM Göle Belediye Başkan ve Belediye Meclis Üyesi Adaylarının yanı sıra partililer ile çok az sayıda vatandaş katıldı. Olağanüstü güvenlik önlemleri kapsamında halaylar eşliğinde kutlanan Ardahan’da ki Newroz etkinliğinde yapılan konuşmalarda Demirtaş’ın Erdoğan’a yaptığı çağrı tekrarlanarak, ‘DEM olarak yeni bir sürece biz hazırız..’ denildi.

ARDAHAN’DA HAVUZ MEDYA SUSKUNLUĞU!..

Başta her gün zamlanan gıda, akaryakıt, zorda olan emekliler olmak üzere, işçiler, iş arayanlar, atanamayan öğretmenler, kiracılar ve muhalefet yaklaşan seçimler öncesi ülke genelinde feryatlarını iktidara duyurmak için çeşitli eylemler yaparlarken onca sorunla baş başa bulunan Ardahan havuz medya denilen basın kıskandıracak bir tutum içinde kentte hiç bir sorun yokmuş gibi davranması dikkatlerden kaçmıyor.

Muhalefet partileri ve adaylarının yanı sıra kentte ki stk’lar, yerel ve ulusal basın temsilcilerinin dile getirmedikleri ekonomik krizle boğuşan kentler gibi baş başa bulunulan Ardahan’da vatandaştan da hiç bir ses yok.

Bize değil, Tanzanya’ya iftar!

Mübarek Ramazan ayını fırsata çeviren bazı derneklerin ülke de yaşanan ekonomik sıkıntıyı görmezden gelip, insanların dini duygularını okşayarak her gün biraz daha iyiden iyiye yoksullaşan halktan ‘yardım’ adı altında kontrolsüz para toplamaya devam etmesi dikkat çekiyor.
Ülkenin en yoksul kentlerinden olan Ardahan’a 7 bin 770 kilometre uzaklıkta bulunan Tanzanya’ya yardım için el broşürleri dağıtan ve her iş yerine ‘sadaka sevaptır’ yazılı ‘sadaka kutusu’ koyan derneklerin hesap sorulmayan kontrolsüz, makbuzsuz onca parayı toplamaya devam ettiği insanların dini uygularının en üst seviyede olduğu şu mübarek günlerde bu paralarla gerçekten yardım yapılıp, yapılmadığı da bilinmiyor.
Gayret Derneği gibi onca derneğin fırsata çevirdiği görülen Mübarek Ramazan ayı boyunca başta bakanlık olmak üzere yetkililerce bunlara hesap sorulup, sorulmadığı da merak edilmektedir.

Bu Masa Dolmabahçe Masası Olmazsa da
BU MASA AK PARTİ-DEM’İLER MASASI!..

2009’da başlatılan ve kiminin adına Çözüm, kiminin ise Barış süreci dediği Erdoğan’ın ise ‘Millî Birlik ve Kardeşlik Projesi ve Demokratik Açılım’ dediği süreçte kurulan Dolmabahçe Masasının yıkılmasıyla buzdolabına kaldırıldığı söylenen sürece benzer bir sürecin yeniden yaşanıp, yaşanmayacağının tartışıldığı şu günlerde yaklaşan yerel seçimler öncesi AK Parti Belediye Başkan Adayı Yunus Baydar ile DEM’lilerin bir masa da bir araya geldiği masa dikkat çekti.
CHP’li Başkandan DEM’e CEO önerisi!
AK Parti Belediye Başkan Adayı Yunus Baydar’ın bir masada bir araya geldiği Ardahanlı DEM’lilerle CHP’li Ardahan Belediye Başkanın da kahvaltılı bir araya toplantıda bir araya gelip, DEM’li bir CEO teklifinin de içinde olduğu çeşitli vaatlerde bulunduğu DEM’lilerin ise belediye yönetiminde etkin yerler istedikleri ancak anlaşmaya varılmadığı, bazı DEM’lilerin ise başkana tepki gösterip masadan erken ayrıldıkları da ileri sürüldü.

VEKİLLERİN GÖLE ÇIKARMASI..

Genel de olduğu gibi yerelde de yıllardır AK Parti yönetiminde olan Göle ilçesinde seçimi alacağı söylenen CHP Adayı Gökhan Budak’a destek için bugün Göle’ye bir çıkarma yapacak olan CHP Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu’dan önce adaylarının zorda olduğunu gören AK Parti Ardahan Milletvekili Göle’ye çıkarma yaptı.

AK Parti Ardahan’ın top yükün çıkarma yaptığı Göle’nin AK Partili mevcut Belediye Başkanı İlhan Gültekin’in seçmene tereddütlü bakışları dikkat çekerken bunu fark eden AK Parti Milletvekili Kaan Koç yaklaşan seçimler öncesi Göle ilçesi ve Köprülü Beldesi Belediye Başkanlarına bir hayli serin yaklaşan seçmenle kurduğu sıcak temasla başkanlarına karşı yaşanan soğukluğu giderme çabasıyla oy istediği görüldü.

BAŞKAN BU BAKIŞ
‘ACABA KAYIP MI EDECEĞİM’ KORKUSUNUN BAKIŞI MI?
CHP’nin yanı sıra Yeniden Refah Partisi’nin bir hayli zorladığı görülen AK Partili Belediye Başkanlarının yüzlerinden okunan seçimi kayıp etme telaşı dikkat çekerken hem adaylarına hem de seçmene moral vermeye çalışan AK Partili Milletvekili Kaan Koç’un Göleli seçmene bolca vaatler vererek, partisinin başkanlarına karşı yaşanan bu soğukluğu gidermeye çabası içinde Göle ve Köprülüde bozulan moralleri düzeltmeye çalıştı. Adayı Gökhan Budak’ı desteklemek için AK partili milletvekilinden hemen sonra Göle’ye çıkarma yapacak olan CHP’li Milletvekilinin ziyaret edeceği Göle’de yaşanan bu durumun çok kısa bir süre kalan seçimler öncesi düzelip, düzlemeyeceğinin de merak edildiği Göle’nin beldesi Köprülü (Goreveng) te de durumun Göle merkezde farklı olmadığı alınan bilgiler arasında oldu. farklı olmadığı alınan bilgiler arasında oldu.

BBP’NİN GENÇ BAŞKAN ADAYI TEK BAŞINA

KİMİNİN DEVLETİN İMKANLARININ YANI SIRA HAZİNEDEN ALDIĞI MİLYONLUK DESTEKLE, KİMİLERİNİN İSE BELEDİYELERİN İMKANLARI İLE GİTTİĞİ SEÇİMLERE ADETA TEK BAŞINA VE CEP HARÇLIĞI İLE GİREN ARDAHANLI GENÇ EREN ÇOBAN MUSTAFA DESTİCİ’NİN GENEL BAŞKANLIĞINI YAPTIĞI BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ ARDAHAN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI.
BBP ARDAHAN BELEİDYE BAŞKAN ADAYI EREN ÇOBAN İL, İLÇE TEŞKİLATI, DEVLET VE BELEDİYE İMKANLARI OLMASA DA CEP HARÇLIĞI VE KENDİ İMKANALRI İLE ULAŞTIĞI ARDAHANLI SEÇMEN TARAFINDAN TAKDİR VE DESTEK ALIYOR.
RAKİP ADAYLARIN SUNAMADIĞI ONCA GÜZEL FİKİRLERLE OLUŞTURDUĞU PROJELERİYLE ARDAHANALI SEÇMENDEN OY İSTEYEN BBP ARDAHAN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI EREN ÇOBAN ‘GENÇLERİN ÖNÜNÜ AÇACAKLARINA İNANDIĞIM ARDAHANLILARA GENÇ BİR BEYİNLE HİZMETE HAZIRIM’ DİYOR.

Genel Sekreter Bu Ne?!

Kars-Tiflis-Bakü Demiryolunun yanı başında geçtiği, Doğu Expresinin son durağının gelmesi istenen ve bölgeye gelen turistlerin kalacağı, sıcak bir çay içeceği hiç bir tesisin olmadığı Çıldır Gölünün yanı başında bulunan milyonluk Özel İdare Tesislerinin içler acısı halini görenler Ardahan İl Özel İdareye ait bu tesislerin neden virane olduğunu, niye terk edilip, harabeye döndüğünü Ardahan Valisinden hemen sonra gelen 2. üst düzey yetkili ve bu tesisin sahibi olan kurumun başında bulunan Ardahan Hanaklı, AK Parti Milletvekilinin köylüsü olan Genel Sekretere ‘Genel Sekreter bu ne?’ diye sormaktalar.


Ardahan Valisine de seslenen vatandaşlar, Siyasilerin, ‘memleketi kurtaracağız..’ diye bugünlerde ortalıkta cirit attığı, basının bu siyasilerin ‘Hazır metin, foto, görüntü’ reklamlarıyla meşgul olduğu bir zamanda Genel Sekreter gibi kurum amirlerinin bu boşluktan yararlanıp, sorumluluk alanlarında bulunan işlerle yeterince ilgilenmediğini belirtirlerken bunun en açık ve bariz örneğinin Vali Özefe döneminde yapımına başlanan Özel İdare tarafından büyük paralar harcanarak yaptırılan Çıldır Gölünün yanı başında bulunan bu tesislerin içler acısı halidir’ diyerek bekçisiz, korumasız olan tesise sahip çıkılması için acil adım atılmasını istemekteler.

Gözü kapalı Umreye gidecekler!

Fotoğraf çekmek ve çektirmek, Ve yayınlamak caiz değil mi?

Ardahan İl Müftülüğü Umre vazifelerini yapmak için Umre’ye gidecek olan kadınlarla ilgili bir etkinlik sonrası etkinle ile ilgili bilgi notunu paylaştığı sitesine koyduğu kadınların fotoğrafları üzerinde oynayarak, kadınların yüzlerini billurlaştırıp, sitesine koyması dikkat çekti.

Ardahan İl Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı Ardahan Şubesi Kadın Kolları Gönüllüleri tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programa umre ziyaretinin önemi anlatıldı. İlahiler, mevlid-i şerif ve salavatlarla umreye gidecek hanımlara kına yakıldı.
Program yapılan dualarla sona erdi.
Türkiye Diyanet Vakfı Ardahan Şubesi Kadın Kolları gönüllüleri tarafından gelen misafirlere zemzem ve hurma ikram edildikten sonra umre vazifeleri için etkinliğe gelen kadınların toplu çekilen fotoğrafında bulunan karınların yüzünü bulutlaştırarak Ardahan Müftülüğüne ait sitede ‘Ardahan İl Müftülüğünce Umreye gidecek Bayanlara özel Programı düzenlendi.’ başlığıyla yayınladı.

ATAM ve ŞAHİN AİLELERİNDEN ELİT BİR DÜĞÜN..

Cumhuriyet Savcısı gelinimiz Fatoş Atam kızı, Diş Doktoru Seda Avukat Şahin ile hayatını birleştirdi.
Ardahanlı iş insanı, İstanbul Kuyumcular Derneği Başkanı Nihat Atam ile Cumhuriyet Savcısı sşi Fatoş Atam’ın biricik kızları, Diş Doktoru Seda Atam, Şükran ve Yalçın Küçüktepe’nin Avukat oğlu Şahin Küçüktepe ile dünya evine girdi.
İstanbul Beykoz’da elit bir davetiye grubunun katılımıyla gerçekleşen Nikah töreni ile dünya evine giren Seda ve Şahin’in düğünlerine bir çok önemli isim katılarak, Atam ve Küçüktepe ailelerine mutluluklar diledi.
Bu mutlu gülerinde kendilerini yalnız bırakmayan tüm davetlilere tek tek teşekkür eden İKUD Başkanı Nihat Atam ve eşi Cumhuriyet Savcısı Fatoş Atam çocuklarının hayatlarını birleştirdiği nikah törenlerinin dostlarının katılımıyla kendilerini daha da mutlu ettiğini belirttiler.

Newroz’a değil,

Reklama koşa koşa gitti..

Bu pazar, uydu üzerde yayın yapan ulusal tv TEMPO TV’de, Gazetecilerle Gündem adlı canlı yayın programımım da İstanbul Ataşehir belediye başkan adayı Bülent Tüylü’yü konuk edeceğim Yeniden Refah Partisinin ulusalcı CHP’den daha samimi olduğu Kürt sorunu denilince akla ilk gelen Newroz onca baskı, korkuya rağmen başta İstanbul ve Diyarbakır’da olmak üzere ülkenin her yanında, hem de barışı yeniden yeşertme ve yaşatma çağrılarıyla bir kez daha kutlandı.

Memleketim serhat Ardahan’da da helvacı hewallerin katkısıyla DEM’lilerden başta olmak üzere, polis, jandarma dahil kamu memurlarından oy alıp, yeniden kazanacağını iddia eden ulusalcı CHP’nin belediye başkanı ve başkan adayı türkücü Faruk Demir’in başında olduğu belediyenin yanı başında DEM’lilerce ateşi doğru dürüst yanmazsa da aynı barış çağrılarıyla kutlandı.

Helvacı hewaller aracılığıyla oy istediği DEM’lilerin Newroz etkinliğine gelmeyen ama başında olduğu borçlu belediyenin mal varlığını teminat gösterip, bankadan 5 Milyon TL. yeni krediyi alıp, 5 tv programına koşa koşa giden CHP’li Faruk Demir, bir kez daha oy istediği Demlilerin kutladığı Newroz’u ‘Arap kızı camdan bakıyor’ misali belediyenin penceresinden izlerken, gözler “Bundan sonra irademizi kendimiz için kullanacağız” diyen Leyla Zana’lı Diyarbakır’daki Newroz’daydı..

Günlerdir ülkenin çeşitli yerlerin de coşkuyla kutlanan ve dün Amed’de yani Diyarbakır’da 2 milyon insanın katıldığı belirtilen, Kürtçe, Türkçe okunan mesajlarla barışın bir kez daha istenip, yeşertilmeye çalışıldığı açıklamalarla son bulan bu yılki Nevroz belki de ilk kez kendi anlamında kutlandı dersek acaba yanılır mıyız?

Önce Türk kökenli vekilin, vekili müdiresinin başında olduğu PTT’nin Newroz’un kutlandığı esnada tahrik edici bayrak asma eylemi, sonra yine vekilin vekili olan Kürt kökenli Kültür müdürünün Newroz’u Nevruz yapmaya çalışırken alakasız hale sokmaya çalıştığı resmi Nevruz gibi istenmeyen birkaç küçük olayın dışında insanların el ele verip, halaylar çekerek, coşku içinde kutladığı Newroz adının anlamını taşıyan barışçıl bir ortam ile sona erdi.

Nevrozun, Nevruz mu, Nevroz mu veya Newroz mu diye tartışıldığı, W harfinin mahkemelik olduğu ve mahkeme kararıyla yasak olmadığını kanıtlattığımız bu ülkede adına Newroz, Nevruz, Nevroz dense de baharın, yeniden doğanın, mazlumların, mağdurların dirilişinin simge adı olan bu günün önce AİHM ile Anayasa’nın ‘bırakın’ demesine karşın hala tutuklu olan Selahattin Demirtaş’ın sonra da Leyla Zana’nın ‘sayın’ diye seslendikleri Erdoğan’ın ‘sayın’lı çağrılarla verilen mesajı ‘sanki’ alıp, sessiz kalıp, onaylamasıyla bir kez daha olaysız bitmesi, bu yetmez ‘Herkesin istediği barış’ ı getirecek olan kardeşlik tohumlarının yeniden ekilmesiyle bitmesi başta her ‘Nevroz’da ne olacak?’ korkusu ve stresi yaşayanlarca, hükümetçe, devletçe, milletçe memnuniyetle karşılanmıştır.

Çünkü bir gün değil günlerdir ülkenin hemen her yerinde aynı coşkuyla kutlanan Newroz istediğinde olaysız, ölümsüz kutlanabileceğine 2013 Nevroz’un da olduğu gibi 2024 Newroz’un da da şahit olduk.

Anaların ağlamadığı, kardeş kavgasının olmadığı bir ülkede beraber yaşamak isteyenlerin yıllardır özlemle beklediği barışın gelmesi için ‘Her an yapılabilecek, ne olacak?’ denen provakatif olaylar dolayısıyla korkulan adı değiştirilen, CHP’nin kozmik odasındaki ulusalcıların başını çeken gazeteci Yılmaz Özdil’lerin ‘Kürtlerin değil’ dediği, ulusalcı, faşo kafatasçıların ‘Newroz değil Nevruz olan bizim Türklerin, hatta Azeri, Gagavuzların ya da Çinlilerin..’ denerek sulandırılamaya çalışılan bu önemli adımların harcanmaması umuduyla özgürlükler için ortaya konulan direnişin, herkesi ağlatan savaşın tek ilacı barışın simgesi, bereketin, bolluğun baharın müjdeleyicisi bir Nevroz, Nevruz, Newroz daha geride kaldı..

Evet, yakınlarına imkanlar tanıyan helvacı hewaller aracılığıyla Demlilerden oy isteyen ulusalcı CHP’li Demir’in Newroz’a değil, reklama koşa koşa gittiği bir Newroz daha sona erse de 2024 Newroz’un da verilen mesajlarla er geç bu ülke de barış yeniden yeşerecek umudu bir kez daha artmıştır, yaşasın Nevruz, NEWROZ PÎROZ BE! NEWROZ KUTLU OLSUN! diyerek..