Bugün saat: 15.00’da, bir Atom mühendisinin dine bakışını konuşacağımız ulusal tv TEMPO TV’de ki GAZETECİLERLE GÜNDEM adlı canlı yayında da dünyada yaşananları özetleyeceğimi belirterek, yazmaya başladığım yazıma konu olan İran ile ilgili bugüne kadar neler yazdığıma bakmak için 36 yıllık gazetecilik arşivimin kapısını aralayıp, içine giriyordum.
Çünkü Irak, Libya, Suriye’den sonra sıranın ona geldiği söylenen İran’ın yeniden Amerika ve İsrail’in saldırısına uğramasıyla hızla değişen gündemi takip etmekle yıllardır yazdıklarımızı bir kez daha hatırlarken rahmetli babamın İran ile ilgili anlattığı ve İran molla rejiminin neden yıllardır ayakta kaldığını anlattığı o kısa ama ilginç, bir o kadar gerçek meseleyi ‘Şu bizim neft işi ne olacak?’ başlığı ile yazacağım yazıyı ve son yaşananları, Tempo TV’de canlı olarak yayınlanan, ‘Gazetecilerle Gündem’ adlı programımdan sonra siz okarlarıma bir sonraki yazımda anlatmak istiyordum.


Ve o yazıyı arşivimde aramaya devam ederken daha yeni, yani 2 yıl önce bir Mayıs gününde yaşanan bir olay ardından ‘KÜFÜR ETTİĞİN AMERİKA’NIN HELEKOPTERİNDE ÖLMEK OLUR MU?!..’ başlığıyla ele aldığım yazıma da rastlayıp, yeniden okurken aslında o bulmadığım yazımı azda olsa özetleyen fikirlerimi aşağıda yeniden yayınladığım iki yıl önceki yazımda yazdığımı da bir kez daha anlıyordum.


