Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Seçilen o dağa çıkıyor!

Kura Nehrinin eteklerinde doğup, Göle, Ardahan ve Hanak ovalarına hayat verdikten sonra meyve ve sebze veren Çıldır kalyonunu geçip, Gürcistan üzerinden Azerbaycan’ın Hazar gölüne uzandığı Allahu Ekber dağlarıyla çevrili Ardahan’ın Göle ilçesinin yıllardır bir türlü çözülemeyen içme su sorunu seçileni dağa çıkarıyor.
Daha önce 4 dönem milletvekili seçilen Orhan Atalay’ın yanı sıra onun milletvekili olduğu sırada belediye başkanı seçilen Akın İsmailoğlu, İlhan Gültekin’in de sık sık çıktığı Göle içme suyunun ana kaynağı olan dağa bu kez son seçimlerde seçilen CHP’li Belediye Başkanı Gökhan Budak’ta çıktı.
Yıllardır bir türlü çözüm bulunamayan Göle Şehir şebekesinin alt yapı yetersizliğini hesaba katmadan verilen yeni basınçlı suyun, şehir merkezine su taşıyan borulara yüksek basınç uygulaması sonucu boruların onlarca yerden sık sık patladığı ve Göle ilçesinin su açısından tam bir kaos yaşanmakta.
Yıllardır su sıkıntısı çekmekte olduklarını belirten Göleliler, ‘yıllardır sabrettik, bu sorun, içme suyu sorunu Göleli milletvekilinin gayretiyle çözülür diye ona ve onun önerdiği belediye başkanlılarına yıllarca oy verdik. Ama bir türlü çözülemeyen bu hayati sorun devam etmekte ve her geçen gün sıkıntılarımız katlanarak artmaktadır.’ derlerken 40 yıl sonra bir CHP’linin belediye başkanının bu soruna çare olup olmayacağını merak etmekteler.
Göleliler, ‘CHP’li Gökhan Budak’ın da seçilir seçilmez diğer siyasiler gibi ilk iş olarak su kaynağının olduğu o dağa çıktığını gördüklerini bu çıkışın nasıl sonuçlanacağını da önümüzde ki aylarda veya yıllarda göreceğiz.’ dediler.

Kura Nehrinin eteklerinde doğup,

KÖY/DES İKTİDAR’IN TEMSİLCİLERİNE EMANET!

Ardahan merkezin yanı sıra 5 İlçe, 1 Beldesi ve 226 köyü bulunan Ardahan’da köylere hizmet veren en önemli kurum olan KÖY/DES iktidar partisi AK Partili 2 Meclisi üyesine emanet edildi.
AK Partili Suat Hancıoğlu ile İsmail Kahya’nın seçildiği KÖY/DES seçimine Ardahan merkeze bağlı 62 köy muhtarı katılarak oy kullandılar.
Aynı zamanda kentin iki önemli iş insanı olan AK Parti Ardahan İl Genel Meclis Üyeleri Suat Hancıoğlu ile ‘İsmail Usta’ olarak bilinen İsmail Kahya’nın seçildiği seçimde, rekor derecede toplam 47 oy alan Suat Hancıoğlu’ndan sonra İsmail Kahya’da4 0 oy alarak Ardahan KÖY/DES Üyeliğine seçilirken Hancıoğlu ile kahya ile yarışan CHP’li Meclis üyesi ancak 21 oy alabildi.
Yükünün ağırlaştığını ve büyük yükü en güzel şekilde taşıyarak, Ardahan’a hizmete çevireceklerini belirten AK Parti, Ardahan İl Genel Meclis Üyesi, Ardahan Köylere Hizmet Götürme Birliği Üyesi Hancıoğlu seçimden sonra bir teşekkür yayınladı.
Hancıoğlu’nun teşekkür metni şöyle;

ODA KURULMADAN DERNEĞİ KURULUDU..

18/04/2024 TARİHLİ HABER

Bağımsız seçilen Damal Belediye Başkanını hangi partiye geçeceği konuşulduğu Ardahan’da bağımsız seçilen bir meclis üyesi Meclis Başkanı oldu.
31 Mart’ta yapılan Mahalli İdareler Seçimleri ardından İl Genel Meclis Üyeliğine seçilenler de netleşti. 6’sı AK Partili, 6’sı CHP’li 1’i Bağımsız seçilen İl Genel Meclis Üyeleri dün bir araya gelerek Meclis Başkanlığı ve Komisyon Üyelikleri için seçim yaptılar.
Geçtiğimiz dönem gibi bu dönemde Bağımsız bir İl Genel Meclisi çıkaran Damal’ı temsilen seçilen Veteriner Hekim Serkan Akbudak’ın ‘Meclis Başkanlığı’ şartıyla CHP’ye geçmesiyle birlikte dengelerin değiştiği Ardahan İl Genel Meclisin de ne Gencel’de iktidar olan AK Parti nede Muhalefette iktidar olan CHP değil, hiç bir partinin aday etmemesi üzerine bağımsız aday olup, seçilen Damal Bağımsız İl Genel Meclis Üyesi Serkan Akbudak Ardahan İl Genel Meclis Başkanı oldu.
Ardahan Veterinerler Odasının kurulmasına katkı suması beklenen Ardahan İl Genel Meclis Başkanı, Veteriner Hekim Erkan Akbudak ile birlikte çalışacak komisyon üyeleri de belli oldu.
Öte yandan bir çok veterinerin olduğu bir veteriner hakimim Meclis Başkanlığına seçildiği Ardahan’da kurulması istenen Ardahan Veterinerler Odasından önce “Kafkasya Veteriner Hekimler Birliği Derneği” isimli bir dernek kuruldu. Odadan önce böyle bir derneğin kurulması veterinerlerin daha başlamadan bölündüklerini de ortaya koyar gibiydi.

HANCIOĞLU’DAN TEŞEKKÜR..

İl ve İlçe Teşkilatlarının değişmesi beklenen AK Parti Ardahan İl ve İlçe Teşkilat Başkanları ve yönetimlerinin görevlerinin bırakıp bırakmayacağı yada bu görevlerden alınıp, alınılamayacaklarının tartışıldığı Ardahan’da seçilen İl Genel Meclis Üyelerinden Sat Hancıoğlu’ndan açık teşekkür.

‘Kısmet Böyleymiş’ başlığı ile yayınladığı Hancıoğlu’nun teşekkür mesajı şöyle;

YOLLARIN TOPAL LEVHALARI!

Son yerel seçimler öncesi başta İBB Başkanı İmamoğlu’nu olmak üzere meclis üyesi azlığı olan muhalefet belediyelerini Topal Ördek’e benzeten Erdoğan’ın söylemini hatırlatan Ardahan’daki yol ve tarihi yerlerdeki levhaların kırık, dökük olmasının yanında kurşunlanarak kullanılmaz halde oldukları görülmekte.

Ağır bir kışı geride bırakan Ardahan eriyen karlarla birlikte bozuk yollarının yanı sıra kardan, tipiden kırılmış, dökülmüş, kurşunlanmış, kullanılmaz halde olan yol lehvaları ile bahara merhaba dedi.
Başta aynı zamanda uluslararası bir yol olan Ardahan Damal yolunda olmak üzere bir çok yolda kullanılmaz halde oldukları görülen yol levhalarının yanı sıra tarihi, turistik alanları gösteren levhalarda aynı durumda.

İktidar gücüyle zehirlendiler!

1 Nisan 2024 Tarihli Haberler

Geçtiğimiz gün yapılan 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerini kesin kazanacaklarından çok emin olan iktidar partisi AK Partisi Belediye Başkanları seçim sonuçlarıyla şok oldular. Yıllardır iktidar olmanın öz güveniyle yeniden kazanacaklarını sanan AK Partili Göle, Posof, Çıldır ve Köprülü Belediye Başkanları adeta iktidar zehirlenmesiyle komaya girmiş durumdalar.

O Artık Belediye Başkanı..

Yıllardır iktidar partisinin yönetiminde olan Ardahan’ın Göle ilçesinde tarih yazan Cumhuriyet Halk Partisi Adayı ve artık Göle Belediye Başkanı olan Gökhan Budak mazbatayı alacak günü beklemeye koyuldu.
AK Parti’nin Göle’de ki iktidarına son veren ve Göle Belediye Başkanı Gökhan Budak yaptığı ilk açıklamasında seçim çalışmaları boyunca vaat etiklerini hayata geçirmek için tüm Gölelilerle birlikte çalışacaklarını söyledi.

ARDAHANLILARIN KOVDUĞU FARUK DEMİR:

OYLAR BANA, SİGORTALAR PAZAR’A!

28/03/2024 tarihli haber

ENSAR ÖĞÜT DESTEK VERMEDEN GERİ DÖNDÜ!.. Geçtiğimiz gün gittiği Ardahan Kültür Evi’nde ‘Bana oy vermeyenlerin not ediyorum’ diyen ve Ardahanlılarca kovulan ulusalcı CHP Ardahan Belediye Başkanı olan ama br dönemde milletvekilliği yaptığı Ardahan’da bir evi bile olmayan Faruk Demir ‘Benim oyum Ardahan’a’ diyerek oy isterken başında olduğu belediyenin sigortalarını Rize Pazar’da ki br sigortacıya yaptırdığı ortaya çıktı.


Haberimizde görülen belgede ‘BELEDİYEYE AİT 17 ADET ARACIN TRAFİK SİGORTASI RİZE/ PAZAR İLÇESİ’n de bir sigortacıya 174 Bin 274,00 TL’ye (Yüz Yetmiş Dört Bin İki Yüz Yetmiş Dört TL) karşılığında Ardahan belediyesinin parasıyla yaptırılmış olarak görülüyor.
Belediye Meclis Listesinin 1. sıra adayı Menekşe Pekmez’in de sigortacı olmasın karşın CHP’li Faruk Demir’in çoğu hibe dediği ve karamaktan kurtardım dediği araçları neden Ardahanlı sigortacılar değil de, Rize Pazar’da bulunan bir sigortacıya yaptırdığı merak edilirken, aynı Demir’in belediyenin asansörlerini onaran firmaya borcunu ödemediği için kapatılan asansörün borcunu ödeyip, açtırıp, açtırmadığı merak edilirken, aynı CHP’li Demir’in kendisi gibi CHP’li olan Belediye Meclis Üyesi Erdal Kara’nın eşinin sahip olduğu mermercinin Ardahan’da Bin M2.kaldırım taşı için 573.600.00 TL. ödediği de görüldü.
Öte yandan geçtiğimiz gün Ardahan’a gelerek Göle, Çıldır Belediye Başkan Adayları için vatandaşları ziyaret edip, oy isteyen CHP’li eski milletvekili Ensar Öğüt’ün kayıp edeceğini gördüğü Faruk Demir’e uğramadan, Demir’e kimseden oy istemeden Ardahan merkeze gelemden İstanbul’a döndüğünde öğrenildi.

CHP’Lİ BAŞKAN MAL VARLIĞINI
MÜSVEDDE KAĞIDIYLA AÇIKLADI

PEÇETEYE YAZSAYDIN!

Kamuoyunun ve yayın guruplarımızın ısrarlı şekilde ‘MAL VARLIKARINIZI AÇIKLAYIN’ diyerek seslendiği siyasilerden olan CHP’li Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir’in mal varlığını gayri ciddi bir şekilde, kullanılmış bir müsvedde kağıdıyla açıklaması tepkilere neden oldu.
Aynı zamanda sanatçı olan birinin, başkanı oluğu insanları ciddiye almayıp, baştan aşağı ciddiyetsiz bir tavır ve tutumla kendi kalemiyle kullanılmış bir kağıt üzerinde karalama yapar gibi ele aldığı ama doğru, dürüst okunmayan mal varlığı beyannamesinin kendisinin olduğu gibi yaptım dediği işlerinin ciddiyetsizliğini de ortaya koyar gibiydi.

1,5 MİLYON NAKİT PARASI
7.5 Metre Teknesi varmış!
EVİ YOK AMA TEKSTİL FABRİKASIYLA BİTİŞİK ARSASI VARMIŞ!

Müsvedde kağıdına yazdığı ve kendi sanal sayfasında paylaştığı mal varlığının arasında Bir Buçuk Milyon TL. Nakit parasının olduğunu, bunun yanı sıra 7,5 metre teknesi olduğunu açıklayan TRT’den, Milletvekili emekliliğinden ve Belediye Başkanlığından da yüksek maaşlar alan CHP’li Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir’in Ardahan’da olmazsa da Ankara’nın gözde semtlerinden olan Çankaya’da bir evinin olduğunu açıkladığı mal varlığı arasında bir iş insanının kurduğu tekstil fabrikasına bitişik 1000 m2 arasının da olduğunu açılarken, ettiği eşinin ve kendisinin de birer aracının olduğunu da açıkladı. 

20 YILDIR POSOF BELEDİYESİNDE

BAŞKAN HELE DAHA ‘OLACAK’ DİYOR!..

Ulgar Tüneli açılmayan, İthalat, İhracatın en az yapıldığı, Tır parkı, kalacak ve yiyecek bir tesisinin olmadığı Türkgözü (Badele) gümrük kapısına sahip, doğalgazı gelmeyen, bir caddesi iki cadde olmayan, kaldırımları olmayan sokaklarından darlıktan geçilemeyen, piknik alanında yapılan ağaç evlerin çürüdüğü, derneğinin başkanı olduğu ve onlarca paranın toplandığı camisi bitirilemeyen devam eden göç dolaysıyla yaşlılara kalan köylerinde çocuk doğmayan Posof’un 10 yıllık Belediye Başkanı Cahit Ulgar’dan güldüren açıklama.

Arıcılık için devletin verdiği krediyi tek başına alan, belediye meclis üyesi listesine girecek kimse bulamayınca uzun yıllar yardımcılığını yaptığı CHP’li Posof eski Belediye Başkanı Şükrü Bozyiğit’in kardeşini ve karı/kocayı listesine yazan Posof’un ‘DOĞU ANADOLU’NUN PARLAYAN İLÇESİ’ olacağını belirten CHP’den AK Parti’ye geçen Cami Derneği ve AK Partili Posof Belediye Başkanı 3. kez seçilmek içini Posoflulardan kez daha oy istiyor.

ELLERİ CEPTE OY İSTİYORLAR!

Başta iki dönemdir başında olduğu Hanak’a doğal gaz getiremeyen, ‘açtım’ dediği ekmek fırınını işletemeyen ve 3. kez seçilmek isteyen boynuna taktığı fular, cebinden çıkarmadığı eliyle görülen Hanak’ın Belediye Başkanı Ayhan Büyükkaya olmak üzere seçmenden oy istemeye giden siyasilerin vatandaşa ve seçmene ne kadar saygılı oldukları seçim çalışmalarında çekilen fotoğraflarından belli oluyor.

Mal varlığını açıklamayan belediye başkanlar arasında olan Hanak’ın Belediye Başkanı gibi diğer siyasilerin de elleri cepte gezdikleri çarşı ve caddelerde oy istedikleri vatandaşa karşı ne kadar samimi oldukları da görülmekte.

Siyasiler OY derdinde, Seçmen OY derdinde!
Siyasilerin elleri cepte oy istedikleri ağır kış şartlarının devam ettiği Ardahanlı vatandaşlar uzun süren kış dolaysıyla hayvanlarına ot bulmak üşüyen elleriyle için çabalıyor.

Çıldır İl Genel Meclis Üyesi Adayı Hakan Beyaz:

İYİ BİR BEYAZ SAYFA AÇACAĞIZ!

‘SİZDEN BİRİ’ sloganı ile yola çıkan İYİ Parti Çıldır İl Genel Meclis Üyesi Adayı Hakan Beyaz, ‘Çıldır ve Çıldırlılar için elimin yanı sıra yüreğimi ortaya koydum’ dedi.
‘Başta köy ve yayla yolları olmak üzere bin bir sorunla baş başa bulunan Çıldır’ın 36 köyünün yanı sıra Aşık Şenliğin yurdu Çıldır merkezin Yerel Parlamentosu olarak bilinen İl Genel Meclisinde temsil etmek için İYİ Parti’den İl Genel Meclis Üyesi adayı oldum ve tüm Çıldırlılardan destek bekliyorum.’ diyen İYİ Parti Çıldır İl Genel Meclis Üyesi Adayı, Veteriner Teknisyeni Hakan Beyaz, ‘Aktaş Gümrük Kapısı’nın yanı sıra, Çıldır gibi unutulan Kurtkala’nın devamında ki Şeytan Kalası, doğal bir kayak merkezi olmasına karşın Erzurum’da şu an yapılan Kış Olimpiyatları etkinliklerine bile alınmayan Çıldır gölü kadar muhteşem Aktaş Gölü’nü de anlatacak, tanıtacak, hayvancılığının yanı sıra bin bir çiçeğine karşın geliştirilmeyi bekleyen Kafkas Arısının balının en güzelini üretecek olan Arıcılığı teşvik etmek ve Çıldır MYO’nun, kamunun katkıları ile Çıldır’ın köyleri ile birlikte bir zamanlar Oltu’ya kadar hüküm süren güçlü bir memleket olduğunu anlatmak için İYİ Parti’den Çıldır İl Genel Meclis Üyesi adayı olarak hep birlikte Çıldır’a iyi bir sayfa açma plan ve projelerime sevgili Çıldırlılardan bir genç, üç diploması olan, küçüğüyle, küçük, büyüğü ile büyük bir Çıldırlı olarak oy desteği işitiyorum’ dedi.

POSOF’TA IRKÇI KURTULUŞ..

‘Yine beni seçin iş vereceğim’ diyen eski CHP’li mevcut AK Partili Cahit Ulgar
Geçen seçimde üzerinde bolca şow yaptığın bu tekstil fabrikasına ne oldu?!

CHP’den AK Partiye geçtikten sonra iki dönemdir belediye başkanlığı yaptığı Posof’a hiç bir katkı sunmamakla eleştirilen AK Parti Posof Belediye Başkan Adayı Cahit Ulgar geçen seçimlerde ki gibi bu seçimlerde de kendisinden bıkan ve artık inanmayan Posoflulardan iş vaadi ile oy istiyor.
Geçen seçimde üzerinde bolca şow yaptığı tekstil atölyesini ‘iş var beğenmiyorlar’ diyerek adeta kapanmasına vesile olan aynı Ulgar aynı zamanda yılladır bir türlü getiremediği doğalgaz gibi bir cami bitiremediği Cami Dernek Başkanı da.

POSOF’TA IRKÇI KURTULUŞ..

Dünya Savaşı’ın sonlarında Rus ordusunun bölgeden çekilmesinden sonra, bir süre bağımsız Gürcistan’ın sınırları içinde kalan Kızıl Ordu’nun Gürcistan’ı işgali sırasında (15 Şubat-17 Mart 1921) Ankara Hükümeti’nin verdiği ültimatom üzerine Gürcü askerleri bölgeden çekilmesi ile bir bölümü Gürcistan’da kalan Ahıska’nın iki ayrılması ardıdnan vatan topraklarına katılışın 103 yıl dönümü kutlayan Ardahan’ın Gürcistan’a sınır Ahıska Türkünün yanı sıra 4 köyü Kürt olan Posof ilçesinin yıl dönümü dolaysıya düzenlenen etkinlikler öncesi yapılan ırkçı, milliyetçi paylaşımlar dikkat çekti. Bir zamanlar Hürriyet Gazetesinin logosun da olan ve kaldırılan “Türkiye Türklerindir” kelimesinin aynısına benzer eski bir fotoğrafı paylaşan Posof Spor Kulübü, Serhat Ardahan’ın başkanı gibi ırkçı söylemde bulunup, paylaşım da bulunması tepkilere neden oldu.

Posof Ulgar’da Haber Alınamazken

Mozoret’in 2. Tüpü de Açılıyor..

Türkiye’nin Gürcistan’a açılan Türkgözü (Badele) Gümrük kapısının önündeki en büyük engel 2 bin 550 rakımlı Posof Ulgar Dağ’ına vurulan tünelden bir haber alınamazken yine Gürcistan’a açılan 2. Gümrük kapısı olan Çıldır Aktaş Gümrüğüne giden yolun
üzerinde ki Mozoret (Aşıkşenlik) Tünelinin 2. tüpünün de yakında açılacağı bildirildi.
Konu hakkında bir açıklama yapan Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek konu hakkında gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Gürcistan’a açılan sınır kapıları arasında yer alan Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı’na bağlantı kuran Aşık Şenlik Tüneli’nin birinci tüpünün hizmete girmesinin üzerinden 4 ay geçtiğini söyledi.
Geçen yıl 8 Kasım’da faaliyete giren tünelin bir tüpüyle ağır kış şartlarında ulaşımda önemli kolaylıklar sağlandığını belirten Çiçek, şunları kaydetti:
“Tünelimiz 8 Kasım’dan bu yana tek tüp olarak hizmet veriyor. Bu hizmet kalitesini arttırmak ve ulaşımın daha rahat akması için 2’inci tüpün de hizmete girmesi için çalışmalarımızı hızlandırdık. Haziran ayında 2’inci tüpün de hizmete girmesini planlıyoruz. O zaman ulaşım çok daha rahat sağlanmış olacak. 2’inci tüple, ağır kış şartlarının yaşandığı Mozeret Geçidi’ndeki keskin virajlar ve rampalar ortadan kalkacak. Bir tüp bile kışın bölgede etkili olan kar ve tipi nedeniyle sürücülere çok büyük kolaylık sağladı.”
Hizmete giren tünelin 2 bin 312 metre uzunluğunda olduğunu hatırlatan Çiçek, şunları kaydetti:
“Şu an bizler, Aşık Şenlik Tüneli’nin 2’inci tüpünü açmaya hazırlanıyoruz. 2’inci tüpün de hizmete girmesiyle 2 bin 159 rakımlı Mozeret Geçidi ve yol dönüş yapanlar için de 7 kilometre kısalacaktır. Yani 2’inci tüpün hizmete girmesiyle bu durum dönüş yapanlar için de çok rahat olacak. Bu da çok ciddi bir ekonomik gelir olacak.

Kendi öz çıkraları için aday çıkarttırmadıkları
DEM’in kapısını kapattırıp, CHP’li Başkan’a sığınan

‘HEWALLER’E İHRAÇ YOLU GÖZÜKTÜ!

Eski adıyla HDP, şimdi ki DEM’e ‘sızmışlar’ olarak adlandırılan ve tabanın ısrarla istemesine rağmen geçtiğimiz seçimlerde olduğu gibi yaklaşan seçimler öncesi de kendi özel çıkarları için arka kapılarda birileriyle anlaşıp, son anda aday çıkarması engellenen Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi, DEM’de yaşananlara Genel Merkez müdahalesi.
Alınan bilgilere göre CHP’li Belediye Başkanının ziyaret ettiği mevcut DEM yönetiminin için de bulunan bazı isimlerinde içinde olduğu bir gruba DEM Genel Merkezince müdahale yapılacak.
Başta geçtiğimiz seçimlerde evinde konuk ettiği CHP’li Başkan’a destek karşılığında bir yakınını İstanbul Şişli Belediyesinde iş verdirdiği ileri sürülen Ergül Koç, partisinden çok CHP’li Belediye Başkanı ile bol bol fotoğraflar veren Nihat Zengin, CHP’den 2. sıra milletvekili adayı olan ama bir anda HDP’ye geçip, kısa bir süre milletvekilliği yapan Dr. Taşkın Aktaş, İstanbul Esenyurt’ta ulusalcı diye bilinen ekiple birlikte yıllarca Gürbüz Çapan’ın yanında yer alan, Esenyurt Belediyesinde çalışırken çıkarılan ve geri geldiği Ardahan’da mevcut CHP’li Belediye Başkanı ile olan yakın ilişkisi ile önce CHP’li Başkan’a danışma sonrada HDP Ardahan yönetimine giren Erhan Atak, DEM’in aday çıkarılmaması karşısına kendisine CHP’nin listesinin en güzel yerine yer bulan Ercan al acele yapılan son genel kurul seçiminde beklenmedik bir anda DEM İlçe Başkanlığına getirilen Eyüp Halisoğulları, akrabalarının büyük bölümü AK Partili olan kendisinin CHP Meclis üyesi listesinde yer alan Ercan Yıldırım ve Şaban Gözcü, Yener Yılmaz’ın DEM’de ihraç edileceği ve bu yöne hazırlık yapıldığı ileri sürüldü.

Onlar Jitem’li dönemi hatırlatırken
DEM’LİLERİ CHP’YE DEMLETTİREN
ARDAHAN’DA Kİ JİTEMCİLER KİM?

“Seçildiğimde Belediye’nin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak” diyen ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ‘Dil sürçmesi’ demesine karşın söylediklerinin arkasında durduğunu belirten
CHP’li Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal krizi devam ederken aynı durumda olan Ardahan’da ki CHP’ye DEM oylarını taşımaya çalışanları bir kez daha gündeme geldi.
DEM Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Akın Birdal, CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal’ın açıklamaları hakkında, ‘Bu kadın bir Grup Başkanvekili, bunun hemen görevden alınması gerekirdi. Değişim dönüşüm adına geldi bu yönetim. Bunlar bu seçimde, her yerde, hayatının en büyük hezimetine uğrayacaklar.’ derken Ardahan’da ki DEM’lilerden bir açıklama gelmemesi dikkat çekiyor.
DEM Ardahan İl Örgütü’nün bu sessizliği Çiller ve Akşener’in döneminde gündeme düşmeyen JİTEM ve Beyaz Toroslar da yeniden tartışılmaya başladı.

Tereyağlı çorba ve gevrek 8 Mart!

Ardahan’ın Damal ilçesine bağlı Seyitören köyünde yaşayan kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü özel bir etkinlikle hazırlanıyorlar.
Ardahanlın Köy kadınları, geleneksel bir buluşma düzenleyerek bir araya geldiler ve birlikte tereyağından çorba ve gevrek yapma etkinliği gerçekleştirdiler.
Mustafa KemalMahallesi olarak bilinen Ardahan’ın Damal ilçesine bağlı Seyitören köyünde yaşayan kadınlar 8 Mart öncesi bir araya gelerek günleri öncesi hazırlıklar yapıyrlar.
Damallıkdınlar birlikte tereyağı yağını tereyağının ayranından çorba ve gevrek hazırladılar. Bu etkinlik sırasında bir araya gelerek sohbet eden kadınlar, geleneksel yöntemlerle yaptıkları yiyecekleri birlikte pişirme ve paylaşma fırsatı buldular. Köy kadınları, yıllardır devam eden bu geleneği sürdürerek bir araya gelmenin ve dayanışmanın önemini vurguladılar. Kadınlar, hem geleneksel yöntemlerle yemek yapmanın keyfini yaşadılar hem de birlikte vakit geçirerek Kadınlar Günü’nü kutladılar.
Seyitören köyü kadınları, birbirlerine destek olmanın ve dayanışmanın önemine dikkat çekerek, gelecek etkinliklerde de bir araya gelmeyi planladıklarını belirttiler.

Öğüt, Özer’i Çıldır Derneğinde Ağırladı..

Ardahanlı Kemal Deniz Bozkurt’un mevcut Belediye Başkanı olduğu İstanbul’un Esenyurt ilçesinde 31 Mart seçimlerinde CHP’den Belediye başkan adayı olan Prof. Dr. Ahmet Özer, Çıldırlılarla bir araya geldi.
CHP Eski ardahan Milletvekili Ensar Öğüt’le birlikte Çıldır Dirsekkaya Köyü Derneğini ziyaret eden Esenyurt Belediye başkan adayı Prof. Dr. Ahmet Özer, 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde Esenyurt’ta yaşayan Çıldırlılardan destek talebinde bulundu.
Türkiye’nin nüfus yoğunluğu bakımından en büyük ilçesi olan Esenyurt’ta doğu Anadolu bölgesi derneklerini ziyaret eden CHP adayı Özer, milletvekili Ensar Öğüt’ün de desteği ile seçim çalışmalarına başladı.
Cumhuriyet Halk Partisinin İstanbul’daki kalesi konumundaki Esenyurt ilçesinden Ardahanlı Kemal Deniz Bozkurt’un yerine aday gösterilen Vanlı Ahmet Özer, Çıldır Dirsekkaya Derneğine yaptığı ziyaret hakkında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Ardahan Çıldır Dirsekkaya Köy Derneği’nde Çıldırlı hemşerilerim ile güzel bir güne başlamanın enerjisi içindeyim. Anadolu’nun çocukları her zamanki gibi misafirperver, cömert ve heyecan dolu. İyi ki varsınız. Dirsekkayalı hemşerilerime göstermiş oldukları bu yakın ilgi için çok teşekkür ediyorum” dedi.
CHP Esenyurt Belediye Başkan adayı Ahmet Özer Kimdir?
Prof. Dr. Ahmet Özer, 1960’ta Van’da doğdu. İlk, orta öğrenimini Van’da, lise eğitimini Diyarbakır’da bitirdi. 1986’da Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden birincilikle mezun oldu. Hacettepe Üniversitesi’nde sosyoloji alanında, ODTÜ’de ise “Bilim ve Siyaset Felsefesi” alanında olmak üzere 2 mastır yaptı. 1999’da doçent oldu, bu yıl ise profesör. Süleyman Demirel Üniversitesi’nde Sosyoloji Bölümü’nde öğretim üyesi. Kan davası, Güneydoğu’nun sosyo-ekonomik yapısı, İsrail’deki Kibutz ve Moşhavlar ile GAP Bölgesi’nin karşılaştırılması, bölgenin geleneksel yapısı ve kalkınma süreci, bölgedeki yerel yönetimlerle ilgili çalışmalar yaptı.
ESERLERİ:
“GAP ve Sosyal Değişme”, “Güneydoğu Anadolu ve GAP Gerçeği”, “Sosyal Bir Varlık Olarak İnsan”, “Modernleşme ve Güneydoğu”, “11 Eylül – ABD ve Küreselleşme”, “Tanzimat’tan Günümüze Batılılaşma ve AB”, “Doğu’da Aşiret Düzeni ve Brukanlar”, “Kentleşme ve Yerel Yönetimler” isimli bilimsel çalışmalarının yanı sıra Şehrivan isimli bir de romanı yayınlandı. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde CHP’den Esenyurt Belediye Başkan adayı oldu.

Neşe Bakan: Posof’ta kansere bakın!

Ardahan’ın Gürcistan’a sıfır Posof ilçesinde sıkça yaşanan kanser vakaları dolaysıyla Posoflu kadınların dikkat etmesine dikkat çekilirken bu yöndeki uyarı bu ilçeye sınır Gürcistan’ın Kuykysladze Nükleer Santrali’ni ve Ermenistan’ın Türkiye sınırına 16 km uzaklıkta yer alan Metzamor Nükler Santralinin bölgedeki inanlar üzerinde ki etkisini gündeme getirdi.

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Posof Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Bakan’a göre, Posoflu kadınlarda sık görülen kanser türlerini ve erken teşhiste önemli bir yeri olan kendi kendini muayene etme yöntemlerini paylaşması Ardahan’ın Gürcistan’a sıfır sınır bu ilçede yaşanan kanser vakalarının nedeni de gündeme getirdi.
Geçtiğimiz yıllarda yapılan bir panelde Posof’ta ki kanser artışına dikkat çeken “Posof’ta Kadın Sağlığı Konferansı” nda Pooflu kadınlarla bir araya gelen Posof MYO akademisyenlerinden Öğr. Gör. Neşe Bakan tarafından gerçekleştirilen konferansta, günümüzde kadınlarda görülen kanser türlerinin hızla artması, yaş, beslenme, genetik yatkınlık vb. faktörlerin kanser görülme riskini arttırdığına dikkat çekmişti.
Erken tanı ve tedavi yöntemleri sayesinde hastalığın ilerlemeden gerekli tedbirler alınıp hastanın yaşam kalitesinin arttırıla bilineceğini belirten Öğr. Gör. Bakan, Posoflu kadınlara sık görülen kanser türlerini ve erken teşhiste önemli bir yeri olan kendi kendini muayene etme yöntemlerini paylaşmıştı.

Sandalye üzerinde Siyaset!

Ardahan’ın Çıldır ilçesinde partisinin adayı Turgay Şirin için destek isteyen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, konuşmasını sandalye üzerinde gerçekleştirdi. O anlara ait kareler sosyal medyanın da gündemine oturdu.
SANDALYE ÜSTÜNE ÇIKTI

Çıldır ilçesine gelen Muharrem İnce, ilçe merkezinde konuşma yaparak Çıldır Memleket Partisi Adayı Turgay Şirin için oy istedi. İnce konuşmasını sandalye üzerinde gerçekleştirerek halka hitap etti.
Konuşmasından kareler, sosyal medyada gündem oldu.

Siyasete DEVA olacağız..

Kadın Eylem Planından anadilde eğitim konusuna, anayasadan cemaat ve tarikatlar konusuna birçok alanda sorulan soruları yanıtlayan DEVA Partisi’nin Genel Başkan Yardımcısı Elif Esen, ‘Biz DEVA’lılar vadettiklerimizi meydanlarda kafamıza eserken söylemedik.
“Öncelikle şunu belirtmekte fayda görüyorum. Birincisi biz yapmayacağımız şeyin vaadini vermedik, vermeyeceğiz. İkincisi biz vadettiklerimizi meydanlarda kafamıza eserken söylemedik. Vaat edilen her bir önerimizin arkasında ortak bir akıl, emek ve alın teri vardır. Kadın Eylem Planımızı incelerseniz orda göreceğiniz metot şöyledir. Önce çözüm önerimiz, bu çözüm önerisinin hangi bakanlık veya kamu kuruluşunu ilgilendirdiği, çözümün gerekçeleri ve bu çözümün hangi sürede çözüleceğine dair fikirlerimiz var. Onun için söylediklerimizin arkasındayız.
Kadına güvenli bir şehir hayatını başta ilgili bakanlık ve kamu kuruluşlarıyla ortak bir konsensüste birleşip görev dağılımı yaparak yapacağız. Bu bizim ilk adımımız. İkinci ve daha önemli bir adım ise toplumun tüm kesimlerini bu çözümün bir parçası haline getirmek. Bu söylediğimizi eğitim, farkındalık ve sivil toplum gibi faaliyetlerle başaracağız.”

Kadının Yakasından Düşün!
“Bir kadının nasıl davranacağı, nasıl giyineceği sadece kendisini ilgilendirir. Kadın bedeni ve kadın kıyafeti üzerinden siyaset yapılmasını kabul etmiyoruz. Toplumun kadın üzerinden ayrıştırılmasından bıkmış durumdayız. Biz kadının yakasından düşün artık diyoruz.
Bir kadın arkadaşımız bana gelip dedi ki, biz DEVA’da birlikte beraber çalışabilir miyiz diye sordu. Ona dedim ki DEVA Türkiye’nin bugününü temsil ediyor. Her kimlikten, kültürden, anlayıştan, tarzdan kadın temsiliyetinin kendine yer bulduğu parti. Tesadüf mü diyelim tevafuk mu diyelim o gün ben kırmızı bir başörtüsü takmıştım. Değerli arkadaşımız da kırmızı saçlı hoş bir hanımefendiydi. Biz kırmızının kardeşliğinde her türlü birleşiriz dedim. Şu an o değerli arkadaşımız bizim gönüllümüz ve beraber verimli çalışmalar yürütüyoruz. Olay bu kadar basit, toplum olarak biz zaten hep beraber mutlu mesut yaşarız, yeter ki birileri ayrıştırmasın, aramıza nifak tohumunu serpmesin.”
Sekiz Milyon Seçmene Hakaret Olarak Görüyorum.
“Öncelikle bu konuda tüm toplumun hassas olması gerektiğine inanıyorum. Soruyu sorarken HDP’yi, PKK’yı ve PYD’yi aynı cümle içinde saydınız. Bunu Türk siyasetine ve HDP’ye hakaret olarak algılıyorum. Çünkü PYD ve PKK bir terör örgütüdür. HDP ise meşru bir seçimle meclise girmiş siyasi bir partidir. HDP’ye yaklaşık altı milyon vatandaşımız oy veriyor. Doğu ve Güneydoğuda yaşayan vatandaşlarımız başta olmak üzere ülkemizin çeşitli bölgeleri ve illerinden vatandaşlarımız HDP’ye oylarını veriyor. Bu vatandaşlarımıza sanki teröre destek veriyormuş gibi yaklaşmak çok tehlikelidir. Bu ayrımı iyi yapmamız gerekiyor. Bu ayrımı yapmadan meşru bir partiyi terörle beraber anmak o partiye oy vermiş altı milyon seçmene haksızlıktır, hakarettir.
Diğer partilerle meşru zeminde nasıl görüşüyorsak HDP ile de görüşürüz. Kaldı ki iktidar partisi bu süreçte HDP ile görüşmüştür. Görüşmek için 2.bir talepte de bulunmuştur. Bu çelişkiye de dikkat edilmesi gerekir.”
Esen böyle bir şeyin kesinlikle söz konusu olmadığını, kötü niyetli kişi ve grupların bilerek DEVA Partisini karalamak için bu söylemi geliştirdiğini vurguladı.

Anayasanın İlk Dört Maddesini Kesinlikle Değiştirmeyeceğiz!
“Partimizin Genel Başkanı Ali BABACAN bunu defalarca dile getirdi. Buradan tekrar söylüyorum anayasadan Türklüğün çıkarılması söz konusu bile değil.

Anadilde eğitim konusuna değinen Esen merak edilen soruları yanıtlamakla beraber DEVA Partisinin bu konudaki fikirlerine de açıklık getirdi.

“Ülkemizin resmi dili Türkçedir. DEVA Partisi olarak bu konuda görüşümüz nettir. Fakat bizim ülkemizde farklı anadil konuşan insanlarımız var. Biz DEVA Partisi olarak bunu ülkemizin bir zenginliği olarak kabul ediyoruz. Bu toprakların kültürüne maya olmuş tüm diller korunmalı ve geliştirilmelidir. Bu konuda gerekli düzenlemeleri yapacağız. Elbette ülkemizde Türkçe resmi dildir. Tüm vatandaşlarımızın Türkçe öğrenmesinin önünde de hiç bir engel yoktur. Bilakis biz dezavantajlı durumda olan insanlarımızın bu dezavantajını gidermek için uğraşıyoruz. Tüm vatandaşlarımızın ait olma duygularını pozitif yönde geliştireceğiz. Bir çocuğun hangi dilde ninni dinliyorsa, ailesinde hangi dili öğrenmişse okula başladığında bunun kendisine dezavantaj oluşturmaması gerektiğine inanıyoruz. Örneğin anayasanın 66 maddesi olan ‘Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk’tür. Türk babanın veya Türk ananın çocuğu Türk’tür.’ İfadesi haklı ve doğru bir ifade midir? Bu ülkede Arap, Kürt, Laz, Çerkez vatandaşlarımız var. Türkiye büyük bir coğrafya ve pek çok etnik kimlik barındırıyor, daha geniş bir tanıma ihtiyaç duyuyor. ”

Moderatör Coşkun’un “Babacan’ın tarikatları kontrol altına alacağız sözünü nasıl değerlendiriyorsunuz. Ümit ÖZDAĞ’da tarikatların kökünü kurutacağız diyor. Sizce hangisi haklı” sorusunu değerlendiren Esen, öncelikle Ümit Özdağ’ın sözünü değerlendirerek bunun çözüm olmadığını, sorunun temel kaynağının da bu tarz yaklaşımlar olduğu söyledi.

Faşizan Söylemler Çözümün Değil Sorunun Kaynağıdır.
“Öncelikle Sayın Özdağ’ın sözüne cevap vermek istiyorum. Bu sözler ne kadar gerçekçidir. Tarikat ve cemaatlerin köklerini nasıl kurutacağız. Bu tarz ifadeleri çok faşizan buluyorum. Toplumları bu şekilde ayrıştırmak ülkeye ve topluma yarar sağlamadığı gibi, toplumda çok büyük sorunlar oluşturma potansiyeli de mevcut.

Tarikat ve cemaatleri yasaklayarak onları bitirmiş olmazsınız. Ülkemiz bu yasakçı zihniyetlerden yıllar boyunca çok çekti. Dolasıyla yasakladığınız her neyse o merdiven altına iner ve denetimden uzaklaşırlar. Biz tarikat ve cemaatlerin aynı sivil toplum kuruluşları gibi denetime tabi tutulması gerektiğini söylüyoruz. Siyasi ve ekonomik ilişkileri denetime tabi olsun ki, farklı alanlara ve mecralara girmesinler ve amaçlarından sapmasınlar. Kaldı ki tüm cemaatleri zan altında bırakmak da haksızlık olur.”

İHA ve SİHA’lar konusunda siz ne düşünüyorsunuz. Sayın Ali BABACAN’ın bu konudaki sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna cevaplayan Sayın Esen genel başkanlarının sözlerinin çarpıtıldığını, programın bir kısmının cımbızlanarak alınarak algı operasyonu yapıldığını dile getirdi.

İHA’ların ve SİHA’ların Destekçisiyiz.
“Bilinçli yapılan bir algı operasyonuyla Sayın Ali Babacan’ın sözleri çarpıtılmış, bağlamından koparılmıştır. Ali Babacan savunma sanayisine destek veren ve bu konuda Milli Güvenlik Kurulu’nda yıllar boyunca savunma sanayimizde dışa bağımlılığı azaltmak için kendi teknolojimizi geliştirmemiz gerektiğini söyleyenlerin başında gelmiştir. Savunma sanayisine gereken desteği vereceğini de defaatle söylemiş ve söylemektedir. Fakat savunma sanayisinin tekelci bir yaklaşımla tek bir şirketin elinde olmasını da doğru bulmamaktadır. Bu sanayinin rekabet ortamında daha iyi gelişeceğini dile getirmektedir.”

BÖLGEYİ ve KADININI ANLATAN
HOÇVANLI BİR KADIN
Sizi imza gününe davet ediyor..

‘Bir emekçi kadın olarak, yıllardır üzerinde çalıştığım ‘Uzaktaki Köy Lehenia’ adlı kitabımı imzalamak için sizleri bekliyor olacağım. Yazar Erdal Çakıcıoğlu’nun bir söyleşi de verecek olan imzam günüme pazar günü hepiniz bekliyorum. Köyüm, Ardahan Lehimli Köyü Derneği’nin sponsorluğunda verilecek olan kahvaltıda sizleri ağırlamaktan mutluluk duyarız. Saygılarımla. Yer Hoç Fed Dernekler Federasyonu Tarih: 10.0.2024
Saat: 10.30’da başlayacak.’ diyerek ilk kitabının imza gününe kitap severleri davet eden Ardahan Hoçvanlı Yazar Fatma Ayten Zorba pazar günü imza günü düzenleyecek.
Babasının eve getirip, okuduğu kitapları karıştırmakla zaman içinde okuma sevgisi kazan Zorba daha sonraki yıllarda küçük küçük notlar alarak yazı yazmaya da başlamış bir Hoçvanlı kadın.
Kitap okuma ve yazı yazma alışkanlığımı bırakmayan ve 20 yıldır yazdığı kısa notları bir araya toplayan ve 5-6 yıldır da bilgisayarda bir araya getiren Ardahan Hoçvanlı Yazar Fatma Ayten yine bir Ardahanlı yazar olan Erdal Çakıcıoğlu’nun kendisine verdiği cesaretle yazılarını kitaba çevirip, bastırmış bir kadın ‘UZAKTAKİ KÖY LEHİNİYA’ adlı kitabının yayınlanmasına büyük emeği olan Erdal Çakıcıoğlu’na, çocuklarına ve eşine destekleri için çok teşekkür eden Ardahan Hoçvanlı Yazar Fatma Ayten Zorba 10 Mart 2024 tarihinde, pazar günü İstanbul Esenyurt’ta bulunan Hoçvan Dernekler Federasyonu’nda köyü Lehimi Derneğinin desteğiyle düzenlenecek olan kahvaltılı imza gününe başta Hoçvanlıları olmak üzere her kitap seven imza gününe davet etti.

KAI’NIN YILDIZINI PARLATMAK, KAI’LİLERE BAĞLI!..

Hatırlayanınızı var mı bilmem ama Serhat Ardahan Spor’ a, Kars, Karsspor’a Ardahan engeli yüzünden ün bir kent olan bugün ayrı kentler olan ve her iki kentin futbol takımının yıllardır bir üst lige çıkamamış mahalle takımı statünden çıkamadığını.
Bilmem ama bundan önce ‘Vali bey sen uçakla gidip, gelemezsin halkın parasını harcayamasın’ diyen rahmeti babamın da İl Genel Meclis Üyesi olduğu Kars’ın Yem, Şeker, Çimento fabrikaları gibi bir zamanlar Rusya’yı da besleyen hayvancılıkta da hep geri gittiği, ‘Satılık şehir’ manşetleri ile satılığa çıktığını ‘Eye sen tuz mu yaladın?’ diye Ardahan ve Iğdırlıları aşağılayanlar yüzünden iki önemli ilçesini de kayıp ettiğini bileniniz var mı?

Bilmem ama Doğu Kapısını yıllardır açtıramayan, bugün adı anılmayan papatyalı kadınlar başta olmak üzere iktidarın güç zehirlenmesine girenler yüzünden bugün adı anılmayan ANAP’tan siyaset yapsa da Kürt, sol ruhlu Naif Alibeyoğlu gibi isimlerin değerini bilmeyenler, yerine kayyum atamasıyla başına geçtiği kentin ilerlemesi duran Ayhan Bilgen gibi bölgenin siyasi isimlerini hatırlayan var mı?..
Ve en önemlisi bugün ülkenin değil, dünyanın marka kayak tesisi konumuna gelen Sarıkamış’ın Kayak Tesislerinin ve bir çok eserin adı anıldığında ilk akla gelen İlhan Akyüzüm gibi siyasilerin, Çanakkale gibi Sarıkamış mücadelesinin ülke gündemine sokan dünyaca tanınan kalp uzmanı Prof. Doktor Bingür Sönmez’in yanında Ardahan’ın yeninde vilayet olmasın da emeği olan Necati Seferoğlu, Güngör Odabaş, Zekeriya Işık, Gadana Zikri, Öktemler, Dursunoğulları, Aktürkler gibi sayamadığımız Ardahanlı onca hatırlanan, unutulan isimleri hatırlayan olur mu ki?


Bilmem ama Kars’tan çıkıp, batı kentlerine gelip, tırnaklarıyla gerek ticarette gerekse siyasette bir yere gelen, gelmekle kalmayıp, ülke ve hatta dünyaya imza atan işlerle bir yere gelen ve bugün İstanbul’un önemi ilçelerinden olan Esenyurt’a Belediye Başkan adayı olan ve Karrsspor’u bir yere getirmek için adeta sermeyesini tüketen ama valisine başta kendi dünya görüşündekiler olmak üzere oradaki köşe başını tutan siyasileri aşamayan şu anki İstanbul Esenyrut Belediye Başkan adayı olan Muharrem Yıldız ve onun gibi yıldızlara bakıp, sahip çıkan batıda ki KAI denen diasporanın samimiyetini görmek, ölçmek zamanı değil mi?
Bilmem ama ‘Yıllarca oluşturulan hemşo sermeyesini geride kalan 5 yıllık Belediye başkanlık süreçlerinde kısa sürede tüketen Ardahanlı Bakırköy, Şişli ve Esenyurt ile Kocaeli Dilovası’nda ki Ardahanlı siyasilerin söndürdüğü hemşeri ocağını Karslı Muharrem Yıldız ile yeniden parlatabilir miyiz?’ diye sormak gerekmez mi?
Evet, ben bana düşeni yaparak yarın uydu üzerinde yayın yapan, ulusal tv TEMPO TV’de hazırlayıp, canlı olarak sunduğum GAZETECİLERLE GÜNDEM’e konuk edeceğim İYİ Parti İstanbul Esenyurt Belediye Başkan Adayı Karslı hemşerim, İş insanı Muharrem Yıldız’a başta Esenyurt’ta ki ünlü, ünsüz Kars, Ardahan, Iğdırlılar olmak üzere hemşeriler samimi hemşoluk yapıp, hemşerilerine sahip çıkacaklar mı?
Bunu yaparken siyasi partilere ‘Bizden aday göstermeseniz bizde size değil hemzelerimize oy veririz’ diyerek bir ilke imza atacaklar mı?
Kısacası KAI’nin yani o çok abartılıp, bu seçimlerde siyaset sahnesinde yerle bir olan Kars, Ardahan, Iğdır birlikteliğinin sözde mi özde mi olup, olmadığını 31 Mart’ta benim gibi sandık başına gidecek olan Esenyurt’ta ki men Karslıyım, yetmedi Kürt, Türk Sarıkamışlı, terekeme yerli Selimli, Kürt Digorlu ve Kağızmanlıyım diyen..
Doğu Expressi yanı başına gelsin denen Çıldır bizim, Kars eski vilayetim, 75 plakalı, 5 ilçeli, bir beldeli, 226 köyü ile göç vermeye -devam eden çok kültürlü Ardahanlılar..
Karslı, Ardahanlı da kim ya ben kendi başına benim diyen Iğdırlıyım diyenler haydi aha size ramazan ayı gibi kutsal olan bir isim taşıyan Muharrem aha size ışık veren Yıldız..
Yapacağınız tek bir şey var, oda sizi ciddiye almayıp, sizden birini aday etmeyen AK Parti’ye, CHP’ye ve diğerlerine değil kendisi gibi iyi olan partide Esenyurt’ta sizi temsil ermek için kolları sıvayan hemşerinize, Kars, Ardahan Iğdır birlikteliğine samimice sahip çıkmak ve pazar günü başına gideceğiniz sandığa yıldızı daha parlatacak olan bir oy atmak..
Sonra demeyin ‘Gazeteci Fakir Yılmaz bize diaspora, içi boş KAI, Ardahan’ı olduğu gibi Iğdırlı yetmedi Kars’ı bitiren lobi değil lobiyeciler yazıyor, moralimizi bozuyor..’ diye..