Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Fakir Yılmaz

Cebe giren ARDAFED için istenen olağanüstü kongre…

Yeni bir Genel Başkanlık için sonucunda kongre çıkacağı söylenen, ama bana göre Kaftancıoğlu’ndan sonra Kılıçdaroğlu’nun da CHP’nin kozmik odası dediği ulusalcılarca defterinin kapandığı CHP’nin Anayasası denen Tüzük Kurultayı ardından, yerelde değil, genelde iktidar olan AK Parti’nin de kongre hazırlığı içinde olduğunu biliyoruz.

Gerçi kongreden çok, genel merkezin belirlediği, yani memur gibi yapılan atamalarla yeniden yenilenip, o istenen erken seçime taze bir kadro ile çıkmayı düşünen genel başkanının hakkında sanalda yeni iddiaların ortaya atıldığı MHP ortaklı AK Parti’nin iktidarı bırakma gibi bir niyeti yok gibi görünüyor. Bu niyetine en çok da CHP’nin ortalıkta görünmeyi bile beceremeyen DEM başta olmak üzere politika üretemeyen muhalefetin sayesinde bir 5 yıl daha ‘Durmak yok, yola devam’ edeceği gibi görünüyor.

Zaten İYİ Parti’nin erimeye devam ettiği, Yeniden Refah, DEVA, Gelecek ve diğer 100’ün üzerindeki partiler ve sarılaşmayı geçip kuruyan yaprakları kıskandıran STK’lar oldukça, AK Parti’de olacak denen bu ülkede yaşanan sorunlara karşı ‘Duymadım, Görmedim ve Bir Şey Diyemem’ diyen irili ufaklı STK’lar arasında bulunan ve bir değil, üç dönem hem yönetiminde hem de başkanlığında bulunduğum İstanbul’daki federasyona birlikte bir bakalım mı?

Çünkü pazar günü, saat 15.00’te uydu üzerinden yayın yapan ulusal TV TEMPO TV’deki konumuz CHP Tüzük Kurultayı, AK Parti’nin gidişatı ve muhalefetin muhalefetsizliği olacak. Bunları ve konsolosluğa alınıp doğranan, sonrasında asit kuyusuna atılan gazetecinin benzeri bir olayla öldürülüp delilleri yok edilen Narin’i konuşacağımız ‘Gazetecilerle Gündem’ adlı iki saat süren canlı yayın programımıza sizi de bekleriz diyoruz ve bizim STK’lara bir bakalım diyorum…

Evet, önce İstanbul’a, ardından Ankara’da bulunan ve Türkiye Kupası’nda Bayburt’tan yediği iki golle başlamadan kayış atarak Bayburt patosuna düşüp elenen ve Serhat Ardahan Spor 75 adıyla yeni bir takımla ikiye ayrılan BAL temsilcisi Serhat Ardahan Spor’a ve Ardahan’ın başkentteki STK’larına bakalım…

Gelelim olağanüstü kongre istenen Ardahan Dernekler Federasyonu’na, yani ARDAFED’e…

Yoğun gündemin gölgesinde kalan birçok sorun ve konu arasında, ‘Güçlü Bir Ardahan Lobisi’ diyerek, başta metropollerde olmak üzere tüm yurt ve dünyada Ardahanlıların ‘Güçlü Bir Lobi’ sloganı ile bir arada olması mücadelesi veren ARDAFED’i unutmamak gerekir.

Çünkü gerçek amacı birleştirmek olması gereken bu federasyon, bazı kişilerin siyasi rant uğruna “Küçük olsun, benim ve birkaç kişinin olsun” yaklaşımıyla hainlik yaparak, Ardahan Dernekler Federasyonu’nun önünde engel oluşturdu.

Bugünlerde, Ardahan adını gölgeleyen KAIDER, KAI ve KASISİAD diasporalarının saldırılarının yanı sıra, kirasını ödeyemediği, kapısını ve aidatları vermediği gerekçesiyle merkezi kapatılan ve birçok dernek gibi cebe giren bir federasyon olarak karşımıza çıkıyor.

Evet, Ardahan’ın üç, dört katı nüfusa sahip bir Ardahanlı nüfusun yaşadığı İstanbul’da, ARDAFED ile ilgilenmek ve birilerinin tiyatrosu haline getirilmeden, basit bir bodrum altı dernek yerine, bu önemli kurumu gerçek anlamda Ardahanlılara kazandırmak gerekiyor. Öne çıkamayanlar dahil herkes cesaretlenmeli ve bu kurumu kongreye mutlaka katılıp sahip çıkmalıdır.

Çünkü Ardahanlıların olmaktan öteye geçmeyen ve Ardahan adını pazarlamaktan başka bir amaca hizmet etmeyen bu STK’nın, bölgede tüm Ardahanlılara olduğu gibi, tüm siyasi görüşlere kapısını açması ve Ardahan’ın adını sadece belirli kişilerin siyasi rantına dönüştürme girişimlerinin önüne geçilmelidir.

Bunun için öncelikle İstanbul’da yaşayan Ardahanlılar, Ardahanlı aydınlar, Ardahanlı işadamları ve “Ben Ardahanlıyım” diyerek siyaset alanında caka satanların harekete geçmesi gerekmektedir.

“Evet, kısa adı ARDAFED olan ve adı bir zamanlar dillerde destan olan Ardahan Dernekler Federasyonu,” mevcut yönetiminin bu STK’nın başarılı olmasını baştan beri istemeyenlerle vakit kaybetmek yerine, çağrılara bir an önce cevap verip ‘Olağanüstü Kongre’ye gitmesi ve buranın birilerini tiyatro çevirdiği alan değil, Ardahanlıların mekânı olduğunu ortaya koyması gerekir.

Bunun yolu, ‘adaydır, ondan bele yazıyor’ diyenleri de rahatlatacak olan benim aday olmadığım ancak olağanüstü bir durum yaşayan mevcut yönetime ve yeni oluşacak yönetime yardımcı olacağını belirteceğim tek şey bu yıl göl festivaline bile alınmayan Çıldır Federasyonu, dernek başkanlarının çoğundan yarısı ‘hemen’ dediği Göle Federasyonu ve büyük şaşata ile gelen ama daha patosa başlamadan kayışı atan Serhat Ardahan Spor gibi ikiye bölünen Ankara Ardahan Federasyonu içinde istenen acil bir yenileme için olağanüstü olarak yapılacak yeni bir kongredir.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER