Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali Çiçek: “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir”

Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” dedi. Ardahan Valisi Çiçek’in mesajı şöyle;

Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek,

“Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının ve “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” ilkesi ışığında Milli Egemenliğimizin ilan edilişinin 104. yıl dönümünü coşku ve heyecanla kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz.
Milli Egemenliğe giden yolda kahraman ecdadımız, birlik ve beraberlik içerisinde, eşine az rastlanır azimli bir mücadele örneği göstermiş, 23 Nisan 1920’de açılan Büyük Millet Meclisi, milli iradenin üstünde hiçbir güç tanımayan Milletimizin tam bağımsızlık yolunda ilerleyişinin ilanı olmuştur.

 
23 Nisan’ın emanetçisi olan çocuklarımız, devletimizin, aziz milletimizin, demokrasimizin, istiklal ve istikbalimizin bekasına yönelik tüm tehditlere karşı; ülkemizin hedefleri doğrultusunda milletimizin geleceğini inşa edecek, güçlü Türkiye’yi omuzlarında yükseltecek ve tüm dünyanın özlediği huzur ve güvenin tesisi için azimle ve kararlılıkla çalışacaklardır.
Türkiye Büyük Millet Meclisimizin 104. kuruluş yılını büyük gurur ve coşku ile kutlarken, Milli İrade yolunda tarih yazan Milletimizin bu anlayış içerisinde önüne çıkan her sıkıntının üstesinden geleceğine güvenimiz tamdır.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu ve TBMM’nin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, Aziz Şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, ülkemiz ve tüm dünya çocuklarının “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en samimi duygularımla kutluyorum.” Hayrettin Çiçek/Ardahan Valisi

CHP’NİN DİSİPİLİNİ İNCESU’DA!

18 Nisan 2024 Tarihli Haberler

CHP Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu, partisinin gerçekleştirdiği Kapalı Grup Toplantısında Grup Disiplin Kurulu üyeliğine seçildi.
CHP Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu yaptığı açıklamada “Bugün gerçekleşen Kapalı Grup Toplantımızda; Grubumuzun Disiplin Kurulu üyesi seçilmemin gururunu yaşıyorum. Bana destek veren tüm yol arkadaşlarıma çok teşekkür ediyor, Grup Başkanvekilliği ’ne seçilen sayın Murat Emir’e görevinde başarılar diliyorum” dedi.

İNCESU ÇOK SU GÖTÜRDÜ!

1 NİSAN 2024 TRİHLİ HABERLER

Damal’ı da kat.. Ardahan, Göle, Çıldır ve Posof’u alan CHP partiden aday olmak isteyen ancak edilmeyince bağımsız girip, kazanan Damal’ın bağımsız Belediye Başkanı Kemal Çamlıyurt’u da kervana kattığında Ardahan yerelinde iktidarı daha da güçlendirecek.

İsmet Atalay, Ensar Öğüt ve Öztürk Yılmaz’ın dönemlerinde genelde olduğu gibi yerelde de hep muhalefet olan CHP Milletvekili Özgür Edem İncesu ile tarihinde ilk kez 4 belediye başkanlığını alarak rekor kırdı.


Geçtiğimiz genel seçimlerinde Ardahan Milletvekili seçilen Özgür Erdem İncesu yerel seçimlerdeki çalışması ile Ardahan’da tarih yazarak yeni bir sayfa açtı.
Hafta sonu yapılan 31 Mart yerel seçimlerin en başarılı isimlerinden biri olan Cumhuriyet Halk Partisi Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu’nun saha çalışması sandıklarda oy patlamasına dönüştü.
Şovdan uzak sade bir seçim çalışması ile halkın sorunlarını dinleyip, çözüm önerilerini sunan Milletvekili İncesu’nun çalışması halkta karşılık buldu.
1 Mart itibariyle meclisin tatil edilmesiyle birlikte seçim bölgesi olan Ardahan’a gelen ve adaylarıyla birlikte gecesini gündüzüne katan CHP Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu partisinin Belediye başkan adayları başta olmak üzere İl Genel ve Belediye Encümenlerine verdiği destekle Ardahan genelinde CHP’yi birinci parti yaptı.
Vekil İncesu, mütevazı kişiliği, bilgi ve donanımı ile CHP’nin Ardahan’da tarihi bir başarı elde etmesinin mimarları arasında yer aldı.
Siyasi kulislerde hiç kazanılamaz gözüyle bakılan Göle, Posof ve Çıldır’da yıllar sonra seçimlerden başarıyla ayrılarak CHP’lilerin yüzünü güldürdü.

KOÇ: Ardahan ve Ardahan

gibi kentlerin kayıp edecek vakti yok..

29/02/2024 tarihli haber..

Hizmetinde oldukları ülke gibi Ardahan’ında gelişmesi için gecelerini gündüzlerine kattıklarını belirten AK Partili Ardahan Milletvekili Kaan Koç tüm seçmenleri pazar günü sandık başına davet ettiği açıklamasında Ardahan ve Ardahan gibi kentlerin muhalefete kayıp edeceği vaktinin olmadığını belirtti.
31 Mart akşamı yerelle birlikte el ele verip, Ardahan’ın var olan sorunlarının çözümüne devam edeceklerini belirten Milletvekili Kaan Koç ‘başta hayvancılık olmak üzere bölgenin ekonomisine katkı sunacak tüm girişimleri yapacakları gibi Ardahan merkezin ve ilçelerini sorunlarını çözümü için iktidar gücüne ihtiyaç duyulduğunu benim kadar sevgili Ardahanlı seçmelerde biliyor ve ona göre karar vereceklerine olan inancıyla 31 mart pazar günü açılacak olan sandıklara yansıyacak sonucun Ardahan için en güzeli olacaktır .’ dedi.

 

CHP BELEDİYEYİ EŞ BAŞKANLA YÖNETECEK..

Parti disiplinine Kamuymadığı gerekçesiyle DEM Parti’den ihraç edilmesine karar alındığı belirtilen siyasi yasaklı eski HDP ve YSP İl Başkanı Ergin Koç’un yanında ayrılmadığı CHP’li Faruk Demir’in kazandığı takdirde belediyeyi eş başkanlık sistemiyle idare edeceği ileri sürülmekte.

Demir’in kazanması halinde Koç’un da CHP’ye geçip, rozet takacağı konuşulan Ardahan belediyesinde eş başkanlık sistemi için hazırlıklar sürdüğü iddia edilirken bu iddiayı güçlendiren en önemli gelişmenin geçtiğimiz gün Yeni Mahallede bir evde yapılan toplantıda bu yönde karar alındığı ve başta kamuda çalışan memurlardan olmak üzere bir çok seçmenden oy alacağını ve yeniden seçileceğine inan Demir’in CHP’yi eş başkanlığı ise dışarıda gelecek bir başkan yardımcısının atamasıyla olacağı eş başkanlığı temsil edeceği ileri sürüldü.

HANCIOĞLU: HOÇVAN’I OLDUĞU GİBİ

ARDAHAN’I TEMSİL EDECEĞİM..

Bir dönem başarıyla yaptığı Ardahan İl Genel Meclis Üyeliği için yarışan Ardahanlı İş insanı, Siyasetçi Suat Hancıoğlu ‘Üç arkadaşıyla birlikte kazanacaklarına inandığı seçimlerin hemen ardından kolları sıvayıp hemen işe başlayacakların belirttiği açıklamasında Hoçvanlıların yanı sıra tüm Ardahanlıları en iyi şekilde temsil edeceğiz.’ dedi.

ATATÜRK MAHALLESİ TAZİYE EVİ

VE DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ..

Seçildikleri takdirde kimseyi ayırmadan hizmet edeceklerinin belirten AK Parti Ardahan İl Genel Meclis Üyesi Adayı Suat Hancıoğlu Ardahanlıların ‘Ardahan’da Evi Olmayanlar Ardahanlılara Ölü vi Açıyor’ diyerek eleştirdikleri CHP’li Belediye Başkanın taziye evini kendisi değil, bir hayır severin yaptırdığını ancak Demir’in bu hayır severin hayrı üzerinde siyaset yaptığını belirterek şu açıklamayı yaptı.

Hancığlu’nun açıklaması şöyle;

Çok mükemmel bir hizmet yapılan taziye evi, yaptıran hayırseverin ailesine şükran borçluyuz. Ben bir Ardahanlı olarak benim amcam Mikail Nalbant da hayrına cami yaptırdı tamamı kendi öz sermayesiyle, itiraf edeyim ki bu taziye evinden çok keyif aldım, çok beğendim, yaptıran hayır severin ailesine çok teşekkür ediyorum.

Gelelim meselenin özüne dün yakın bir aile dostumuzun çok kıymetli oğullarının taziyesinde gördüğüm, yaptıran hayırseverin çok güzel bir resmi ve özgeçmişi asılıydı ve çok da yakışmıştı muhtemelen hayırsever ailede çok mutlu olmuştur, ertesi gün aynı taziye evine gittiğimde resim ve öz geçmişin yerinde yeller esiyordu “Kaldırmışlar sebepsizce” sordum nerde bu resimler diye, belediyenin personeli gelip kaldırmış ve götürmüş dediler, inşallah resim veya yazının çerçevesi kalitesizdi daha iyi bir çerçeve yapılarak tekrar getirilip takılacaktır diye umuyorum eğer öyle değilse de soruyorum:

1- Bu taziye evleri kim veya kimler tarafından yapıldı, bu resim ve öz geçmiş yanlışlıkla mı asılmıştı da kaldırıldı.

2- Kendimi bir vatandaş olarak aptal yerine konulmuş hissediyorum, çünkü finansı hayırseverler tarafınca karşılanan bu taziye evlerini belediyenin kaynaklarıyla yaptım göstermek son derece ayıp ve kirli bir söylemdir.

3- Sormak lazım; belediyeye ait yerlerin satışından elde edilen kaynaklarla bu taziye evlerinin yapıldığı söylenmişti şimdiyse bu taziye evlerinin hayırseverler tarafından anahtar teslimi yapıldığı gözüküyor, şimdi ciddi sorular ortaya çıkıyor, hayırseverlerce yapıldıysa belediyenin satışlarından gelen para nerede , belediyenin kaynaklarından yapıldıysa hayırseverlerin parası nerede sonuçta ben maliye müfettişi değilim ama vatandaş olarak belediyenin biraz daha şeffaf olmasını beklerdim.

4- Bu olaylar böyle açılıp saçıldıkça başka sorularda gündeme geliyor, mevcut yönetimin övünerek bahsettikleri bungalov evler güzel olduğu söyleniyor evet olabilir katılıyorum ama burada da sorunlu ve can sıkıcı bir durum söz konusu lokanta ve işletmenin başında başkanın eşi kasada oturuyormuş, alışverişleri istediği yerden ve istediği şekilde yapıyormuş, hasılatı da önlük cebinden kontrol edip hesabı da kendisine veriyormuş. (Profesyonel bir maliyeci arkadaşım şakayla karışık dedi ki 10 kişinin karışmasındansa tek kişinin yönetmesi daha iyi) bu durum böyleyse vahim, yani sayın başkanın eşinin bu kurumun işletmesinin kasasının başında bulunması neyle izah edilir anlamakta zorlanıyorum ve koskoca belediye çalışanlarına çok ciddi haksızlık hanımefendi kadar hesap bilen biri bu belediyede yok mu acaba diye de sormadan edemiyorum veya yenge hanım belediyenin maaşlı personeli oldu da biz mi bilmiyoruz. Öncelikle taziye evlerini yaptıran hayır sever ailenin ve sayın başkanının bu soruların kısmen de olsa kamuoyuna açıklamasını yaparsa vatandaş olarak çok memnun oluruz saygılarımla.

AGC: Ardahan İktidarın Hizmetlerini almalı..

Ardahan’da bulunan 130’un üzerinde Sivil Toplum Kuruluşu gibi Ardahan Gazeteciler Cemiyeti ‘de, ‘Ardahan ve Ardahan gibi hizmete susamış yerlerin var olan sorunlarının çözümünün muhalefetten gelemeyeceğine göre iktidarların gücüne ihtiyaçlı Kentler olduğunu ve bu nedenle iktidar kimse onun yanında yer almalı’ dedi.
Gazeteci Fakir Yılmaz’ın başkanlığını yaptığı Ardahan Gazeteciler Cemiyeti (AGC) yaptığı açıklamada biri demiryolu olmak üzere 3 sınır gümrük kapısıyla Kafkaslara açılan Serhat Ardahan’ın yatırma susamış bir kent olduğunu, bu yatırımların gelmesi içinde iktidarın hizmetlerine ihtiyaç var. Bu nedenle başta şehirlerarası, köy ve yayla yolarının sorunları, Posof ve Sahara Ulgar Tüneli, Bülbilan yolu, Hanak, Damal ve Posof’un doğalgaz istemi, Doğu Expresi Durağını isteyen Çıldır’ın doğalgaz ve diğer sorunlarının yanında devam eden göç dolaysıyla üç meclis üyesinin ikiye düştüğü Göle’nin ve Köprülünün iktidarın sunacağı imkanlara muhtaç olduğunu belirtildi.

20 YILDIR POSOF’TA BAŞKAN
HELE DAHA ‘OLACAK’ DİYOR!..

Ulgar Tüneli açılmayan, İthalat, İhracatın en az yapıldığı, Tır parkı, kalacak ve yiyecek bir tesisinin olmadığı Türkgözü (Badele) gümrük kapısına sahip, doğalgazı gelmeyen, bir caddesi iki cadde olmayan, kaldırımları olmayan sokaklarından darlıktan geçilemeyen, piknik alanında yapılan ağaç evlerin çürüdüğü, derneğinin başkanı olduğu ve onlarca paranın toplandığı camisi bitirilemeyen devam eden göç dolaysıyla yaşlılara kalan köylerinde çocuk doğmayan Posof’un 10 yıllık Belediye Başkanı Cahit Ulgar’dan güldüren açıklama.
Arıcılık için devletin verdiği krediyi tek başına alan, belediye meclis üyesi listesine girecek kimse bulamayınca uzun yıllar yardımcılığını yaptığı CHP’li Posof eski Belediye Başkanı Şükrü Bozyiğit’in kardeşini ve karı/kocayı listesine yazan Posof’un ‘DOĞU ANADOLU’NUN PARLAYAN İLÇESİ’ olacağını belirten CHP’den AK Parti’ye geçen Cami Derneği ve AK Partili Posof Belediye Başkanı 3. kez seçilmek içini Posoflulardan kez daha oy istiyor.

YA 0 YILDIR AÇILAMAYAN
SOYDAŞIN ULGAR TÜNELİ?!.

Aynı zamanda bir türlü bitirmediği cami derneği başkanı olan ve CHP’de yıllarca belediye başkan yardımcılığı yaptıktan sona beklenmedik bir anda kapağı AK Partiye atan ve iki dönemdir Doğalgazsız, Kaldırımsız Posof Belediye Başkanlığı yapan ve yılladır başkanlığını yaptığı Posof’ta 3. kez belediye başkanı olmak isteyen AK Parti Adayı Cahit Ulgar ‘Olacak, yapılacak, gelecek’ desin dursun, u yılda kardan kapanan Posof Ulgar Dağı hala geçit vermez durumda.

Anadolu İttifakı Adayları da İddialı..

15 partinin bir araya gelip, ‘Anadolu İttifakı’ adıyla seçimlere gittiği Adalet Birlik Partisi Pendik Belediye Başkan Adayı Burhan Dağ 31 Mart akşamı asıl kazananın kendilerinin olacağını ve ülke siyasetinde asıl sürprizi bu önemli birlikteliğin yapacağını söyledi.
Seçim çalışmalar sırasında ziyaret ettiği halkın “Şimdi yeni şeyler söylemek zamanı” olduğunu düşündüğünü ve değişim istediğini belirten Adalet Birlik Partisi Pendik Belediye Başkan Adayı Burhan Dağ ‘biz de bu değişimin bir parçası olmak istiyoruz ve yurttaşlara yeni bir ittifak seçeneği sunuyoruz’ diyerek kapı kapı dolaşıp, 15 partinin bir araya gelip, kurduğu Anadolu İttifakının amacını oluşumunum, önemini anlatırken sevgili seçmenlerinde pazar günü başına gidecekleri sandıkta bizlere vereceği oylara bu ittifakın büyümesine katkı sunacaklarına inandıklarını belirtti.

BORCU ÖDENMEYEN BELEDİYENİN

ASANSÖRÜ ULAŞIMA KAPATILDI!

Geçtiğimiz gün başında bulunduğu belediyenin mal varlığını teminat olarak gösterip, özel bir bankadan 5 milyon TL. daha borç para alıp, hemen 5tv’ye koşa koşa gidip, reklamını yapan CHP’li Belediye Başkanında makamına çıktığı Ardahan Belediyesinin asansörü Asansörcü’ ye olan borcu dolaysıyla ulaşıma kapatıldı.

Belediyenin giriş katında bulunan asansörün kapısına, ‘Ödeme yapılmadığı için kapatılmıştır’ afişini asan bayan Asansörcü belediyeden alacağını 234 Bin TL. olduğu öğrenildi.

Konu hakkında görüşlerine başvurduğumuz Nur Güvercin Koçak olayı doğrularken, baştan aşağıya yenileyip, revize ettiğim Asansör emeğimiz ve masrafımız karşılığın da bana ödemesi gereken parayı aylardır alamıyorum.

Bugünde gidip bir kez daha hakkım olan paramı istedim ancak paramı vermiyorlar. İş yerimi yeni açtım, bende mağdurum, ödemelerim var desem de paramı yine vermediler, bu kez de pazartesi dediler. Bende kızdım, parası ödenmeyen asansörün parası ödenene kadar büyük bir emekle baştan aşağıya yenilediğim ancak parasını alamadığım asansörü kapatıp, uyarı içinde bu afişi astım’ dedi.

Bungalov Evlerin Borcu da Ödenmemiş..

Ben alırken belediye borçlu diyerek ilk gün belediyenin kendisinden önceki dönem olan borcunu afişleyip, belediyenin binasına asan CHP’li Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir borcunu ödeyemediği Asansörü alacaklı tarafından ulaşıma kapatılırken, aynı başkanın üzerinde bolca siyasi şow yaptığı Ardahan’daki eşini başına koydurttuğu iler sürülen Bungalov Evleri yapan firmaya olan 1 Milyonluk borcunu iki yıldır ödemediği de öğrenildi.

Konu hakkında başvuru yaptığımız Bungalov Evleri yapan firmanın sahibi Ertan Sarıçam olayı doğrularken başkan ve belediyenin iki yıldan fazladır yapıp teslim ettiğim işimin karşılığı 1 Milyondan fazla alacağımı ödeyemiyor.  Bu konuda nereye başvurduysam, milletvekili, Bimer dahil kime yazdıysam maalesef paramı hala almış değilim ve bende onca alacaklı ve Asansörü kapatan Asansörcü gibi mağdurum.’ dedi.

Aynı CHP’li Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, kaldırım yapımını incelerken engelli yolunun sorulması üzerine “Her yol bitti, engelli kaldı.” dediği için başta görme engellilerce olmak üzere yerel ve ulusal basında büyük tepki aldığı kaldırımları yaptırdığı firmaya da ödeme yapmadığı da alınan diğer bilgiler arasında oldu.

Fakir Yılmaz’ın ÖZEL Haberi

Newroz’a değil,

Reklama koşa koşa gitti..

Bu pazar, uydu üzerde yayın yapan ulusal tv TEMPO TV’de, Gazetecilerle Gündem adlı canlı yayın programımım da İstanbul Ataşehir belediye başkan adayı Bülent Tüylü’yü konuk edeceğim Yeniden Refah Partisinin ulusalcı CHP’den daha samimi olduğu Kürt sorunu denilince akla ilk gelen Newroz onca baskı, korkuya rağmen başta İstanbul ve Diyarbakır’da olmak üzere ülkenin her yanında, hem de barışı yeniden yeşertme ve yaşatma çağrılarıyla bir kez daha kutlandı.

Memleketim serhat Ardahan’da da helvacı hewallerin katkısıyla DEM’lilerden başta olmak üzere, polis, jandarma dahil kamu memurlarından oy alıp, yeniden kazanacağını iddia eden ulusalcı CHP’nin belediye başkanı ve başkan adayı türkücü Faruk Demir’in başında olduğu belediyenin yanı başında DEM’lilerce ateşi doğru dürüst yanmazsa da aynı barış çağrılarıyla kutlandı.

Helvacı hewaller aracılığıyla oy istediği DEM’lilerin Newroz etkinliğine gelmeyen ama başında olduğu borçlu belediyenin mal varlığını teminat gösterip, bankadan 5 Milyon TL. yeni krediyi alıp, 5 tv programına koşa koşa giden CHP’li Faruk Demir, bir kez daha oy istediği Demlilerin kutladığı Newroz’u ‘Arap kızı camdan bakıyor’ misali belediyenin penceresinden izlerken, gözler “Bundan sonra irademizi kendimiz için kullanacağız” diyen Leyla Zana’lı Diyarbakır’daki Newroz’daydı..

Günlerdir ülkenin çeşitli yerlerin de coşkuyla kutlanan ve dün Amed’de yani Diyarbakır’da 2 milyon insanın katıldığı belirtilen, Kürtçe, Türkçe okunan mesajlarla barışın bir kez daha istenip, yeşertilmeye çalışıldığı açıklamalarla son bulan bu yılki Nevroz belki de ilk kez kendi anlamında kutlandı dersek acaba yanılır mıyız?

Önce Türk kökenli vekilin, vekili müdiresinin başında olduğu PTT’nin Newroz’un kutlandığı esnada tahrik edici bayrak asma eylemi, sonra yine vekilin vekili olan Kürt kökenli Kültür müdürünün Newroz’u Nevruz yapmaya çalışırken alakasız hale sokmaya çalıştığı resmi Nevruz gibi istenmeyen birkaç küçük olayın dışında insanların el ele verip, halaylar çekerek, coşku içinde kutladığı Newroz adının anlamını taşıyan barışçıl bir ortam ile sona erdi.

Nevrozun, Nevruz mu, Nevroz mu veya Newroz mu diye tartışıldığı, W harfinin mahkemelik olduğu ve mahkeme kararıyla yasak olmadığını kanıtlattığımız bu ülkede adına Newroz, Nevruz, Nevroz dense de baharın, yeniden doğanın, mazlumların, mağdurların dirilişinin simge adı olan bu günün önce AİHM ile Anayasa’nın ‘bırakın’ demesine karşın hala tutuklu olan Selahattin Demirtaş’ın sonra da Leyla Zana’nın ‘sayın’ diye seslendikleri Erdoğan’ın ‘sayın’lı çağrılarla verilen mesajı ‘sanki’ alıp, sessiz kalıp, onaylamasıyla bir kez daha olaysız bitmesi, bu yetmez ‘Herkesin istediği barış’ ı getirecek olan kardeşlik tohumlarının yeniden ekilmesiyle bitmesi başta her ‘Nevroz’da ne olacak?’ korkusu ve stresi yaşayanlarca, hükümetçe, devletçe, milletçe memnuniyetle karşılanmıştır.

Çünkü bir gün değil günlerdir ülkenin hemen her yerinde aynı coşkuyla kutlanan Newroz istediğinde olaysız, ölümsüz kutlanabileceğine 2013 Nevroz’un da olduğu gibi 2024 Newroz’un da da şahit olduk.

Anaların ağlamadığı, kardeş kavgasının olmadığı bir ülkede beraber yaşamak isteyenlerin yıllardır özlemle beklediği barışın gelmesi için ‘Her an yapılabilecek, ne olacak?’ denen provakatif olaylar dolayısıyla korkulan adı değiştirilen, CHP’nin kozmik odasındaki ulusalcıların başını çeken gazeteci Yılmaz Özdil’lerin ‘Kürtlerin değil’ dediği, ulusalcı, faşo kafatasçıların ‘Newroz değil Nevruz olan bizim Türklerin, hatta Azeri, Gagavuzların ya da Çinlilerin..’ denerek sulandırılamaya çalışılan bu önemli adımların harcanmaması umuduyla özgürlükler için ortaya konulan direnişin, herkesi ağlatan savaşın tek ilacı barışın simgesi, bereketin, bolluğun baharın müjdeleyicisi bir Nevroz, Nevruz, Newroz daha geride kaldı..

Evet, yakınlarına imkanlar tanıyan helvacı hewaller aracılığıyla Demlilerden oy isteyen ulusalcı CHP’li Demir’in Newroz’a değil, reklama koşa koşa gittiği bir Newroz daha sona erse de 2024 Newroz’un da verilen mesajlarla er geç bu ülke de barış yeniden yeşerecek umudu bir kez daha artmıştır, yaşasın Nevruz, NEWROZ PÎROZ BE! NEWROZ KUTLU OLSUN! diyerek..