Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’li Başkan bıraktı, kaçtı!, Şimdi de davulcu oldu!

POSOF ERMENİSTAN’A BAĞLI BİR VİLAYETMİŞ!
Kendi eski adı ve bir çok köyünün adı Ermeni ve Gürcüce olan Ardahan’ın Gürcistan’a komşu ilçesi Posof’un bir Ermeni Vilayeti olduğunu biliyor muydunuz?

POSOF ERMENİSTAN'A BAĞLI BİR

POSOF ERMENİSTAN’A BAĞLI BİR VİLAYETMİŞ!

Kendi eski adı ve bir çok köyünün adı Ermeni ve Gürcüce olan Ardahan’ın Gürcistan’a komşu ilçesi Posof’un bir Ermeni Vilayeti olduğunu biliyor muydunuz?
Ardahan İl Emniyet Müdürlüğünde çalışırken emekli olur olmaz yaklaşan seçimler öncesi tüm ısrarlara rağmen Posof’tan değil, Ardahan merkezin Belediye Başkan ay Adayı olan ancak aday gösterilmedikten sonra adeta, küsüp saha da çekilen Göleli Atalaylardan değil, Posoflu Atalay ailesinin kızı Saadet Atalay’dan geçmiş tarihe tanıklık bir bildirim.

Posoflu Saadet Atalay’ın kendisine ait sanal ortamda paylaştığı bir bilgide Posof’un bir dönem Ermeni Bagratuni’lere tabi bir İL olduğunu tarihi belgelerle sunup, kendilerine ‘Biz Ahıska Türküyüz’ diyen Posofluların dikkatin, çekerek, yeni bir tartışmayı da açmış oldu.


İşte o bilgiler şöyle;
Mehmet ÖZÇELİK sayfasından…..
Öteden beri Gürcü kültürünün egemen olduğu bu bölge, 10. Yüz Yıl’da Ardahan’dan ayrılıp, Ermeni Bagratuni’lere tabi bir İL oldu.
Daha sonra Jakeli sülalesinden Ahıska atabeklerine bağlandı. 16. yüzyıl sonlarında İslamlaştı.
Potshovi sözcüğü Ermenice `çukur` anlamına gelir. Posxevi Ermenice isme Gürcüce `dere` ekleyerek oluşturulmuş addır. Cumhuriyete dek Türkçede Posxov/Poskov yazımı kullanılırdı.
Posof köylerinin neredeyse hepsinin ismi Gürcüce: Arila, Satkebel, Tapanzminda , Damala, Papalo, Cilvana, Gume, Cvantel, Petoban, Şuvarzğal…
Sizlerin düşüncesi nedir bu konuda? Bilgi sahibi olanlardan fikirlerini alalım.. Kaynak: Saadet Atalay ARDAHAN SENİN isimli sanal sayfa

Şimdi de davulcu oldu!

İki dönemdir belediye başkanlığının yanı sıra doğalgaz gibi bir türlü bitiremediği caminin de dernek başkanı olan, tünelinden haber alınmayan Ulgar dağının adından soyadını alan Cahit Ulgar Ramazan Davulcularına özendi.
CHP’liyken AK Partiye geçen ve 3. kez belediye de başkanı olmak için yeniden aday olan Ulgar seçimi kayıp etme telaşıyla başında bulunduğu belediyenin imkanları ile siyaset yapmaya devam ederken belediyenin parasal imkânları ile bir okula aldığı davullarla poz verip, iş yaptığını söyledi.

“Kültürel DNA Teorisi” gerçek olabilir mi?!.

Soldaki Ardahan’ın Damal ilçesinden Türkmen Alevi bir kadın, Sağdaki Amerika’nın yerlisi Kızılderili bir çocuk.

Ardahan’da olduğu gibi Çıldır ve Damal’da da zorda olan Cumhuriyet Halk Partisinin mevcut Damal Belediye Başkanı seçimler öncesi Damal’ı terk ettiği öğrenildi.

Alınan bilgilere göre Damal’da iki dönem belediye başkanlığı yapan Ergin Önal yeniden aday olmadığı ve 31 Mart’ta yeni seçilecek Başkan’a teslim edeceği makamını erkenden terk edip, partisinin adayı başta olmak üzere siyasilerin mücadele ettiği siyasi alanı terk edip, İstanbul’a gittiği öğrenildi.

Damal Bağımsız Belediye Başkan Adayı Kemal Çamlıyurt’un zorladığı görülen Damal’da biri kadın olmak üzere 3 Bağımsız Belediye Başkan adayının yanı sıra AK Parti’de Başkan Adayı ile seçim yarışını yoğun bir şekilde sürdürmekteler.

OY PUSLAM SONDA OLSADA İLK SIRDA KAZANACAĞIM..
‘Damalımız için Her şey güzel olacak..’ diyen Damal Bağımsız Belediye Başkan Adayı Kemal Çamlıyurt 31 Mart Yerel seçimlerinde Belediye Başkanlığı oy pusulası açık mavi renkli olup, Bağımsız Belediye Başkan adayı olduğum sırlama en sondadır’ dedi.

Sağlık, siyaset, sivil toplum..

Yeni bir yerel seçime daha doğru giderken ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durumun ne olacağını kara kara düşündüğümüz şu günlerde tatillerini de aksatmayan vatandaşların kimi sanallarda kırda, bayırda, yaylada kimi ise; Yeniden aday edilmedi diye oğluyla birlikte seçim sahasında değil, adı gibi sahilde..

Evet, ‘hemşo sermeyesi yiyen başkanlar’ diye eleştirilen İstanbul Esenyurt’un şurada kala kala bir kaç günlük başkanlığı kalan Ardahanlı Belediye Başkanı Kemal Deniz gibileri de deniz kenarın da durup, yaşanacak, yaşanan gelişmeleri takibe almış durumda.

Piyasalarda yaprağın kıpırdamadığı, benim gibi emekliler başta olmak üzere orta direğin altında kalan vatandaşın yeniden atağa geçen döviz ateşinin şoku içinde ki iş adamlarının temsilcileri yani AK Partili Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gibi bol lüks arabalı konvoylarla İl Temsilcikleri açtığını söyleyip, MHP’yi kıskandıran hatta faşist denenlerin sloganı denen ırkçı, milliyetçi söylemlerle iş dünyasına hitap ettiklerini iddia edenler başta olmak üzere kimsede tık yok..

Ekonomin yanında rutin işlerinde alt üst olduğu ve ‘değişti’ denen hatta bir tık ötesi yani ‘parti devleti’ oldu diye eleştirilen sistemle kimin eli kimin cebinde olduğu bir dönemde seçilmek için neredeyse bizi aya çıkaracak olan siyasiler gibi Ardahan Genel Sekreteri olana kadar memleketi kurtaracağını söyleyen ama Çıldır Gölü kenarındaki tesisleri virane olan Ardahanlı Ardahan Genel Sekreteri gibi bürokrasinin yine iktidar olduğunu, birilerinin ‘dediğinin dedik, çaldığının çaldık..’ şeklinde devam ettiği şu günlerde ülkenin en büyük kenti İstanbul’da ve sınır kentinde seçimler dışında bir şey konuşulmamakta.

Ve bugün 14 Mart TIP Bayramı.. Aslında bugünkü yazımıza konu olacağını düşündüğüm TIP Bayramı düşünürken bir okurum ve hata yakını hislerimi anlamışçasına dün hem de hastanede beni arayıp, Ardahan’da hastanede yine doktor olmadığı ama geçicide olsa 21 doktorun geldiği söylenen sağlık sektöründe ‘hasta garantili’ devrim (!) yapıldı denen ülkede ki diğer hastanelerde yaşanan sorunların bir benzerinin başta dolandırıcıların eline düşen SMA hastalarına bakacak yetersiz doktor, elaman ve tıbbi cihaz gibi sorunlarının bir türlü çözülemediği Ardahan’da ki sağlık sisteminde yaşananlardı.

Tırnağı kanayanın, kalp krizi geçirenin hastane hastane dolaştırıldığı ülkemin sınır kentinde bulunan merkez hastanenin yanı sıra ilçeler de bulunan hastane ve sağlık ocaklarının hasta durumunu ortada olduğu şu günde yani 14 Mart TIP Bayramı’nda doktor ve hemşirelere ziyaretler yapılacak, sağlık çalışanlarına türkülerde kalan Ardahan Güllerini değil, solmuş karanfiller verilecek ve diğer önemli ve anlamlı günlerde olduğu gibi bol bol nutuk atılacak..

Bir türlü açılmayan Posof Ulgar Dağı Tüneli’nin inşaatının durduğu iddiasına hiç dokunmayan ve sanki spor bakanı olarak seçilecekmiş gibi İsveç’te bulunan bir kayak tesisinin fotoğrafını kendisine ait sanalda paylaşarak Posof’a kayak merkezi yapacağını vaat eden ama Ardahan yada Göle Kayak Tesislerinde veya doğal bir buz pisti haline dönen ama yanı başımızda bulunan, Göle’nin olan ormanları kontrolünde tutmak için İL sınır levhasını Göle’nin içine kadar uzatan Erzurum’da yapılan Kış Olimpiyatlarına bile alınmayan Çıldır Gölü üzerinde kayak yaptığını hiç görmediğimiz Posof’un hem cami derneği, hem de belediye başkanı olan siyasinin ve diğer siyasilerin üzerinde baskı kuracak olan stk’lar nerede?

Çıldır Gölüne, kale, kule kenti denen Ardahan’a, Çıldır Kurtkala ve Şeytan kalesi gibi 50 yıldır yolu bitmeyen Bülbilan’da bulunan Kinzo kalasına hatta esnafa bisküvi satmak için kentte gelenler gibi BEYSO sınavları için Ardahan’a gelen öğrencilerin yer bulamayıp, dışarıda, camilerde, evlerde, parklarda kaldığından da hiç bahsetmezler.

Ha bu arada aklıma gelmişken “Büro Personeli İlanında -Ardahan Yöresi Balları- Alanında Tez Yazma Şartı” başlıklı haberimize konu olan O sınav ne oldu acaba? Ve kim alındı o işe?.. Bileniniz var mı?Evet, bugün 14 Mart Tıp Bayramı..

Bu önemli bir günde yeniden soralım bu kentte doktorları, hemşireleri konut sorunu başta olmak üzere onca sorunla baş başa bulunduğu hastane ve diğer kurumlar o kadar güzel çalışıyorsa nezle olanın neden başta Kars’a gönderildiği, kalp krizi geçirenin Erzurum’a sevk edilirken yolda ölen ya da felç olanlar bu konuları gündeme taşıyan gazetecilerin yüzünde mi mağdurlar.

Bilmem ama bir çok konuda anlaşamadığımız ama onu da şehri olan Ardahan’ın sorununu gündeme getirdiğimiz için neredeyse aforoz edilen biz gazetecilerin bu sorunları hala gündeme taşıdığı bir günde 14 Mart Tıp Bayramını hasta sevkine devam ederken mi kutlayacağız?Yoksa yeniden ateşlenen doların ateşini düşürmektense her şeyi tozpembe gösteren iktidar ve havuz medya gibi sizde biraz gerçekleri görün derim.

Çünkü stk, dernek başkanlığı yapmak sistemin sorunlarını görmezden gelmek değil, var olan sorunları gündeme taşımak ve çözüm arayışlarına katkı sunmaktır.

Evet, bir kez daha soruyorum..

Bu kentte bulunan yıllık beyannameyi bile vermekten benden beter aciz olan stk’lar..Sağlık burada, siyaset seçimde ya siz ne yapıyorsunuz?Yoksa bitmek üzere olan otluğun yanında poz veren köylüler gibi yada benim her aman dediğimi teyit ede günün fotoğrafını gördüğüm ve ‘umarım kızmaz’ diyerek kullandığım o kentte yaşanan her şeyi anlatan Orhan Gökdemir abimizin çeperin dibinde güneşlenerek mi sağlığı beklersiniz?..