Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Fakir Yılmaz

HES bitti, Serhat Sevdası da..

Merhaba derken, günlerdir beklediğimiz bayram tatili deyip, boşa bıraktığımız hayatın hızla aktığını, kesilen kurbanları, parçalayıp, toplamakla geçen bayramın ikinci günü olduğunu hatırlatarak başladığımı bilmeni umarken ‘iyi bayramlar’ diyerek yeni bir yazıya başladığımı bil..


İki dönem başında bulunduğum ve ben değil, senin, ‘muhteşem bir süreçti’ dediğin Ardahan Dernekler Federasyonunun Ardahan’da düzenlediği bir iftar yemeğiyle bir araya gelmeye hazırlanırken Ardahanlılarla Ardahan’da yaşananları konuşma fırsatı da bulmuştum.
Bu kentte yaşananları, bu şehirde yaşayanlarla bu tür toplantılar ile sık sık bir araya gelerek tartışıp, onlarla birlikte çare aranması gerektiğine inanan bir Ardahanlı olarak bizim önerimiz olan ve iki toplantısı yapıldıktan sonra arkası gelmeyen ‘Ardahan Sivil İnsiyatif’ adlı oluşuma ne oldu onu da sormak gerekmekte..
Evet onca derneği, federasyonu, gazete, gazetecisi, milletvekili, belediye başkanı ve stk’sı olan Ardahan’da yaşanan sorunlar karşısındaki duyarsızlığı da masaya yatırmaya yarayan bu tür toplantı ve çalışmaların mutlaka ve sıkça yapılması gerekmektedir.
Ama önce hepimiz samimi olup, birlikte hareket etmedikçe en küçük sorunun bile çözüm bulmayacağına inanmamız gerek..


Bunun en son örmeği yine BAL’a yapışan Kura’nın yatağını alt üst eden HES’çilerden birinin Bölgesel Amatör Liginde Mücadele eden ve benim de kısa bir dönem başında olduğum Serhat Ardahan Spor’a HES Barajını yapana kadar sahiplenip, baraj bittikten sonra takımı ortada bırakmak üzere olan şahsın yarattığı sorundur..
Evet, HES bitmiş, Serhat Ardahan Spor Sevdası da diyeceğimiz günleri yaşayan Serhat Ardahan Spor’un durumunu da suyu çalınmak istenen Kura Nehri gibi masaya yatırmak gerektiğini düşünen bir Ardahanlı olarak gurbetçilerin de bu kente yeniden gelmeye başladığı şu günlerde belediyelerden biri mi, seçimleri yeniden yaklaşan ticaret odası mı ya da diğer stk veya valilik bugünlerde irili, ufaklı toplantılar yaparak bu kentin bir türlü çözüm bulunamayan sorunlarını tartışıp, birlikte çözüm yolları aramalıdır derim..
Derim ve geçmişte olduğu gibi bir kez daha yazar kenara koyarım..
Okuması ve olması için görev kimde diyerek..

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER