Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

YOKSA SİZİNDE Mİ 640 DAİRENİZ VAR?!.. ‘Malvarlığını açıklayın’ çağrısına DEMİR gibi soğuklar!

CHP’li Anlara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın MAL VARLIĞINIZ AÇIKLAYIN çağrısına başta onca mal varlığının yanında 640 dairesinin daha olduğu ortaya çıka AK Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı, şu anki Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ‘un zor olsa da açıkladığı mal varlıklılarını açıklanmaları istenen CHP’li Ardahan Belediye Başkanı ve diğer başkanlar ile adaylardan nedense ses çıkmıyor.

CHP'li Anlara Büyükşehir Belediye

‘Malvarlığını açıklayın’ çağrısına DEMİR gibi soğuklar!

CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş’ın ‘MAL VARLIĞINI AÇIKLA’ dediği AK Parti Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Turgut Altınok’un önce, “Mal bizim değil Allah’ın. Hepsi Allah’ın, biz emanetçisiyiz.” diyerek açıklamak istemediği ancak kamuoyunda gelen baskılar ardından bol Gayrimenkulü çok mal varlığını açıklarken CHP’li Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir’den ses yok. İkinci kez seçilmek için seçmenden oy isterken ‘Sen önce mal varlığını açıkla!’ çıkışıyla karşılaşmasına rağmen bu çağrıya soy ismi Demir gibi soğuk duran CHP’li Demir’in yanı sıra rakipler ve Demir gibi hala belediye başkanı olan Göle, Çıldır, Posof, Hanak ve Köprülü (Goreveng) Belediye Başkanlarından da ses yok.

YOKSA AÇIKLAYAMAYACAK KADAR ÇOK MU?

Başta CHP’li Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir olmak üzere kendisi gibi hala belediye başkanı olan ve onların yerine geçmek için mücadele eden rakiplerinin ‘MAL VARLIĞUNIZ ÇIKLAYIN’ çağrılarına neden kulak tıkadıklarını merak eden Ardahanlı seçmenler, ‘Yoksa mal varlığınız açıklanmayacak kadar çok mu’ diye merak edip sormaktalar.

Sayın başkanlar!.. Diğer kentlerdeki başkan ve adaylar açıklarken, Sizler neden mal varlığınızı açıklamıyorsunuz?!.

Üçü, Güçlü!

Her gün biraz daha yaklaşılan Mahalli İdareler Seçimlerinin başrol oyuncuları belediye başkanlarının çokca konuşulduğu şu günlerde bir yarışta belediye ve il genel meclis üyelği yarışında yaşanıyor. Atama ile gelen Vali ve Kaymakamların karar alma mekanizmasının halk oyu ile seçilmişleri olan İl Genel Meclisi yarışında üç isimin bir hayli güçlü olması dikkat çekmekte.
Bir dönem İl Genel Meclis Üyeliği yapan ve bu sahada en tecrübeli aday olarak bilinen Ardahanlı iş insanlarından Suat Hancıoğlu’nun aday arkadaşları Esnaf Sanatkarlar Odası eski Başkanı İsmail Kahya ile emekli imam, AK Parti eski İl Başkanlarından Nusret Koyuncu’nun hizmetler için kararları geçerli olan iktidar partisi AK Parti’den Ardahan İl Genel Meclis Üyesi Adayları olarak seçim sahasında mücadele eden ve Ardahan merkezde ‘Üçü’de kazanacak gibi..’ denen adaylar olarak tahmin edilmekte.

Göle’de CHP mi, Refah mı?

Uzun yıllardır AK Parti’nin yönetimin de bulunan Göle’de ‘değişim yaşanacak’ iddialarının öne çıktığı dikkat çekerken bu değişimin Gökhan Burak’ın adayı olduğu CHP ile eski Belediye Başkanı Akın İsmailoğlu’nun aday olduğu Yeniden Refah Partisi Adayları arasında olabileceği konuşulmakta. Göle’de olduğu gibi Göle Köprülü (Goreveng) Beldesinde de AK Partiyi zorladığı ileri sürülürken her iki AK Partili Belediye Başkanın bu dönem Göleli bir milletvekilinde yoksun olmasının verdiği dezavantaj ile zorda oldukları yaklaşan seçimler öncesi yaşanan bu durumun en çok bir dönem belediye başkanlığı da yapan ve belediyeyi yönetme anlayışı Gölelilerce yakinen bilinen Yeniden Refah Partisi Göle Belediye Başkan Adayı Akın İsmailoğlu ile siyasette ki temiz kimliğiyle bilinen CHP’nin genç, dinamik Göle Belediye Başkan Adayı Gökhan Budak’a yaradığı ve seçmenin bu iki aday arasında gidip, geldiği ileri sürülmekte.

Devam eden göç dolaysıyla 3 olan İl Genel Meclis Üyesi sayısının 2’ye düştüğü Ardahan’ın Göle İlçesinde CHP’de İl Genel Meclis Üyesi Adayı olan Saffet Karatay gittiği seçmenden ‘Saffet beni af et sana bizden oy, moy yok’ cevabı aldığı öne sürüldü.
Saffet Kaya’ya kurban kesmekle gündeme gelen, Orhan Atalay’ın sürdüğü CHP’li Saffet Karatay’ın seçimde en az oyu alan meclis üyesi adayı olacağı söylenmekte.

CHP’DE BAŞLAR YERLERDE!

CHP’li mevcut belediye başkanıyla arası olmadığı söylenen ve bu iddiaları bugüne kadar çürütmeyen CHP Ardahan İl Başkanı Yalçın Taştan..

Her geçen gün biraz daha seçimi kayıp edeceklerin anlayan Ardahan, Damal ve Hanaklı CHP’lilerin seçmen ziyaretlerin de morallerinin bir hayli bozuk olurken, aynı CHP’lilerin düşünceli bir halde yere bakan asık yüzleriyle gezmeleri dikkatlerden kaçmıyor.
Hanak’ta ki gibi Ardahan’da kesin kayıp edecek denen partilerin başında gelen CHP’nin bağımsız aday Kemal Çamlıyurt’un beklenmedik bir ilgiyle karşılaştığı ve seçimi zorladığı söylenen Damal’da da hiç iyi olmadığı ileri sürülmekte.
CHP’li Milletvekili Özgür Erdem İncesu’yun esnaf ziyaretleriyle kurtarmaya çalıştığı Ardahan, Hanak ve Damal CHP’li Belediye Başkan adaylarının seçmenden gerekli desteği almaması dolaysıyla milletvekili gibi CHP İl Başkanı Yalçın Taştan’ın da moralinin bir hayli bozduğu dikkat çekerken esnaf konvoyuna katılan bir çok CHP’linin ‘seçimleri kayıp mı ediyoruz?’ diyerek düşünceli şekilde yere bakarak gezdiği görülmekte.
AK Parti Adayı Yunus Baydar’ın karşında bir hayli zorda olduğu ileri sürülen ve Ardahan’da kiler değil, dışarıdan getirip, oteller de yerler ayırttığı yakınlarıyla kalabalık pozlar verdiği görülen Ardahan’ın eski milletvekili, mevcut belediye başkanının vekillik döneminde olduğu gibi belediye başkanı olduğu 5 yıl boyunca şahsi siyasi reklamı için kullandığı belediye imkanlarını rakipleriyle yarıştığı seçimde de kullanmaya devam ettiği görülürken belediyenin resmi aracıyla seçim gezilerine çıkan başkanın partisinin ‘Erdoğan cumhurbaşkanlık forsuyla siyaset yapıyor’ tezini de çürütüyor.

Tırnağı kanayanın sevk edildiği
14 Mart Tıp Bayramı Kutlu Olsun..

Yeni bir 14 Mart Tıp Bayramının kutlanacağı yarın başta doktorların olmak üzere sağlık çalışanlarının hatırlanacağı bir gün öncesinde yeni gelen 21 geçici doktor, 5 ilçesinin, 1 beldenin, 226 köyün yanı sıra Artvin Şavşat ve Kars Büyük, Küçükçatak’a hizmet veren Ardahan Devlet Hastanesinin, tırnağı kanayanın başka kentlere sevk merkezi konumunda olan Acil Servisi gibi çevresi de zorda.
Yıllar önce yapılmasına rağmen hala çevre sorunu çözülmeyen Ardahan Devlet Hastanesi’nin alt yapıdan yoksun çevresi erimeye başlayan karlarla yeniden göl olmaya başladı.
İktidar partisi Ardahan Milletvekili Kaan Koç’un ‘AK BELEDİYECİLİK İLE BİRLİKTE ÇOK DAHA BÜYÜK ESERLERİ ŞEHRİMİZE KAZANDIRACAĞIZ..’ diyerek yeni müjdeler verdiği Ardahan’da ki sağlık sorunlarının çözümü için çabaladığı belirterek,
‘GÖLE DEVLET HASTANESİ EK BİNASI, ARDAHAN DEVLET HASTANESİ GENEL ONARIM, ARDAHAN DEVLET HASTANESİ 2. LOJMAN, ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ İSTASYONU BİNASI, GÖLE KÖPRÜLÜ AİLE HEKİMLİĞİ BİNASI, ÇILDIR DEVLET HASTANESİ İLAVE YATIRIM Taleplerimiz Bakanımız Sn. Fahrettin KOCA Tarafından onaylanarak yatırıma alınmıştır.. DAHA ÖNCE ONAYLANAN ANJİYO ÜNİTEMİZİNDE TEMELİNİ İNŞAAT SEZONU BAŞLANGICINDA TÜM HEMŞEHRİLERİMİZLE BİRLİKTE ATIYORUZ..’ mesajı ile sorunları bildiğini ve çözmek için çabaladığını belirttiği Ardahan Devlet Hastanesinin yanı başında bulunan Helikopter pistine bile Helikoptere inememesi hastanenin alt yapısını bir kez daha ortaya koymakta.

Camiyi bitiremeyen Cahit Ulgar
sen önce bu hazır Gölleri gör!..

Bir dönem CHP’li Belediye de Başkan yardımcılığı, 2 dönemdir AK Parti’de Belediye Başkanlığı bunların yanı sıra başta yurt dışındaki hemşerilerimizden olmak üzere toplanan onca paraya rağmen Ulgar Tüneli ve Doğalgaz projeleri gibi bir türlü bitiremediği caminin dernek başkanlığını yapan Posof’un şu anki Belediye Başkanı Cahit Ulgar burnunun dibinde bulunan yazları Şavşat Karagöl’ü kıskandıran, Çıldır ile Aktaş Gölü gibi yüzeyleri kışları tamamen donup, doğal birer buz pisti haline gelen Posof’ta ki gölleri tanıtamazken, belediye yetkileri arasında olmayan uçuk bir proje ile Posof’a kayak tesisi yapacağını belirtmesi Posoflu seçmenin tepkisine neden oldu.
Başta fotoğrafta görülen Armutveren Gölü olmak üzere Alabalık Gölü, Ayaz Göl, Hurgeşen Gölü ve Kanlı Gölü gibi doğal hazinelere sahip, Türkiye’nin Kafkaslara açılan 2. gümrük kapısının olduğu Posof’u tanıtmak, anlatmak yerine her seçim döneminde ortaya çıkıp, sanki yeni siyasete atılmışçasına uçuk ve inandırıcı olmayan hayali projelerle oy istediği Posoflularca ‘Yeter artık’ denen AK Parti Posof Adayı, Cami Dernek Başkanı Cahit Ulgar’a ‘Bir camiyi bitiremeyen sen Cahit Ulgar sen önce bu hazır gölleri gör’ diyorlar.
Posoflular 20 yıldan fazladır yüzünü görmekten bıktıkları ve yeniden seçilmek için meclis listesine adam bulamayıp, karı, kocayı yazan bu yetmedi, dün kendisini siyaset çeken, bugün eleştirdiği CHP’de belediye başkan yardımcısı yaptıran Şükrü Bozyiği’e olan vefa borcunu ödemek için Bozyiğit’in kardeşini başkan yardımcılığı taahhüdüyle listesine alan Cahit Ugar’a tepki gösterdikleri dikkat çekiyor.

Gözü kapalı Umreye gidecekler!

Ardahan İl Müftülüğü Umre vazifelerini yapmak için Umre’ye gidecek olan kadınlarla ilgili bir etkinlik sonrası bu etkinlikle ile ilgili bilgi notuyla sitesine koyduğu kadınların fotoğraflarının
üzerinde oynayarak, kadınların gözlerinin, yüzlerini billurlaştırıp, sitesine koyması dikkat çekti.

Ardahan İl Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı Ardahan Şubesi Kadın Kolları Gönüllüleri tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programa umre ziyaretinin önemi anlatıldı. İlahiler, mevlid-i şerif ve salavatlarla umreye gidecek hanımlara kına yakıldı.
Program yapılan dualarla sona erdi.
Türkiye Diyanet Vakfı Ardahan Şubesi Kadın Kolları gönüllüleri tarafından gelen misafirlere zemzem ve hurma ikram edildikten sonra umre vazifeleri için etkinliğe gelen kadınların toplu çekilen fotoğrafında bulunan karınların yüzünü billurlaştırarak Ardahan Müftülüğüne ait sitede ‘Ardahan İl Müftülüğünce Umreye gidecek Bayanlara özel Programı düzenlendi.’ başlığıyla yayınladı.

Bilek kıran seçim!

Kısa bir süre kalan seçim öncesi bilek yarışı misali yoğun bir şekilde çalışan parti ve adaylarının yanı sıra partilerin taraftarları da bir hayli gergin. Başta İstanbul’un en büyük ilçesi olan ve ‘Bura da kazananın İBB’yi de kazanır’ denilen Esenyurt’ta olmak üzere yurdun bir çok kentinde gelen seçim tartışmalarının yanı sıra seçim kazaları da bir hayli arttı.
Bu kazaların en sonuncusunun kurbanı Prof. Dr. Ahmet Özer’in CHP Esenyurt Belediye Başkan Adayı olduğu Esenyurt’ta afiş çalışmaları sırasında direkte düşüp, ayak bileğini kıran
CHP’li Ardahan, Damalı Murat
partililerin hastaneye kaldırıldığı Ceylan’ın ayak bileğinde kırık olduğu ve tedaviye alındığı öğrenilen bu süreçte belediye başkan adaylarının yanı sıra muhtar adaylarının cadde ve sokakları propaganda afişleri ile doldurdukları da dikkatlerden kaçmıyor.

Başkan erkenden tatile çıktı..
Adaylar ve partilerinin geceli gündüzlü çalıştığı şu günlerde yeniden aday gösterilmeyen ve 1 Nisan’da isimlerinin önüne ‘eski başkan’ ibaresini koymaya hazırlanan siyasilerin partilerinin yanı sıra yerlerine aday olanların telaşının tam tersi ‘Beni aday göstermediniz, seçimden bana ne..’ dercesine erkenden tatile çıkmaları dikkatlerden kaçmıyor.
Bu siyasilerden olan ve belediye çalışanlarına, ‘seçim çalışmalarına yardım etmeyin veya katılmayın’ emri verdiği öne sürülen Ardahan Göleli, CHP Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt partisi ve adayının seçim telaşı yaşadığı şu günlerde gittiği sahil kenarında oğluyla birlikte çektiği hatıra fotoğrafını, ‘Boynuz kulağı geçti…’ keyifli mesajıyla kendi sanal sayfasında paylaşması dikkat çekti.

Newroz’a değil, Reklama koşa koşa gitti..

Bu pazar, uydu üzerde yayın yapan ulusal tv TEMPO TV’de, Gazetecilerle Gündem adlı canlı yayın programımım da İstanbul Ataşehir belediye başkan adayı Bülent Tüylü’yü konuk edeceğim Yeniden Refah Partisinin ulusalcı CHP’den daha samimi olduğu Kürt sorunu denilince akla ilk gelen Newroz onca baskı, korkuya rağmen başta İstanbul ve Diyarbakır’da olmak üzere ülkenin her yanında, hem de barışı yeniden yeşertme ve yaşatma çağrılarıyla bir kez daha kutlandı.

Memleketim serhat Ardahan’da da helvacı hewallerin katkısıyla DEM’lilerden başta olmak üzere, polis, jandarma dahil kamu memurlarından oy alıp, yeniden kazanacağını iddia eden ulusalcı CHP’nin belediye başkanı ve başkan adayı türkücü Faruk Demir’in başında olduğu belediyenin yanı başında DEM’lilerce ateşi doğru dürüst yanmazsa da aynı barış çağrılarıyla kutlandı.

Helvacı hewaller aracılığıyla oy istediği DEM’lilerin Newroz etkinliğine gelmeyen ama başında olduğu borçlu belediyenin mal varlığını teminat gösterip, bankadan 5 Milyon TL. yeni krediyi alıp, 5 tv programına koşa koşa giden CHP’li Faruk Demir, bir kez daha oy istediği Demlilerin kutladığı Newroz’u ‘Arap kızı camdan bakıyor’ misali belediyenin penceresinden izlerken, gözler “Bundan sonra irademizi kendimiz için kullanacağız” diyen Leyla Zana’lı Diyarbakır’daki Newroz’daydı..

Günlerdir ülkenin çeşitli yerlerin de coşkuyla kutlanan ve dün Amed’de yani Diyarbakır’da 2 milyon insanın katıldığı belirtilen, Kürtçe, Türkçe okunan mesajlarla barışın bir kez daha istenip, yeşertilmeye çalışıldığı açıklamalarla son bulan bu yılki Nevroz belki de ilk kez kendi anlamında kutlandı dersek acaba yanılır mıyız?

Önce Türk kökenli vekilin, vekili müdiresinin başında olduğu PTT’nin Newroz’un kutlandığı esnada tahrik edici bayrak asma eylemi, sonra yine vekilin vekili olan Kürt kökenli Kültür müdürünün Newroz’u Nevruz yapmaya çalışırken alakasız hale sokmaya çalıştığı resmi Nevruz gibi istenmeyen birkaç küçük olayın dışında insanların el ele verip, halaylar çekerek, coşku içinde kutladığı Newroz adının anlamını taşıyan barışçıl bir ortam ile sona erdi.

Nevrozun, Nevruz mu, Nevroz mu veya Newroz mu diye tartışıldığı, W harfinin mahkemelik olduğu ve mahkeme kararıyla yasak olmadığını kanıtlattığımız bu ülkede adına Newroz, Nevruz, Nevroz dense de baharın, yeniden doğanın, mazlumların, mağdurların dirilişinin simge adı olan bu günün önce AİHM ile Anayasa’nın ‘bırakın’ demesine karşın hala tutuklu olan Selahattin Demirtaş’ın sonra da Leyla Zana’nın ‘sayın’ diye seslendikleri Erdoğan’ın ‘sayın’lı çağrılarla verilen mesajı ‘sanki’ alıp, sessiz kalıp, onaylamasıyla bir kez daha olaysız bitmesi, bu yetmez ‘Herkesin istediği barış’ ı getirecek olan kardeşlik tohumlarının yeniden ekilmesiyle bitmesi başta her ‘Nevroz’da ne olacak?’ korkusu ve stresi yaşayanlarca, hükümetçe, devletçe, milletçe memnuniyetle karşılanmıştır.

Çünkü bir gün değil günlerdir ülkenin hemen her yerinde aynı coşkuyla kutlanan Newroz istediğinde olaysız, ölümsüz kutlanabileceğine 2013 Nevroz’un da olduğu gibi 2024 Newroz’un da da şahit olduk.

Anaların ağlamadığı, kardeş kavgasının olmadığı bir ülkede beraber yaşamak isteyenlerin yıllardır özlemle beklediği barışın gelmesi için ‘Her an yapılabilecek, ne olacak?’ denen provakatif olaylar dolayısıyla korkulan adı değiştirilen, CHP’nin kozmik odasındaki ulusalcıların başını çeken gazeteci Yılmaz Özdil’lerin ‘Kürtlerin değil’ dediği, ulusalcı, faşo kafatasçıların ‘Newroz değil Nevruz olan bizim Türklerin, hatta Azeri, Gagavuzların ya da Çinlilerin..’ denerek sulandırılamaya çalışılan bu önemli adımların harcanmaması umuduyla özgürlükler için ortaya konulan direnişin, herkesi ağlatan savaşın tek ilacı barışın simgesi, bereketin, bolluğun baharın müjdeleyicisi bir Nevroz, Nevruz, Newroz daha geride kaldı..

Evet, yakınlarına imkanlar tanıyan helvacı hewaller aracılığıyla Demlilerden oy isteyen ulusalcı CHP’li Demir’in Newroz’a değil, reklama koşa koşa gittiği bir Newroz daha sona erse de 2024 Newroz’un da verilen mesajlarla er geç bu ülke de barış yeniden yeşerecek umudu bir kez daha artmıştır, yaşasın Nevruz, NEWROZ PÎROZ BE! NEWROZ KUTLU OLSUN! diyerek..