Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Fakir Yılmaz

Belde olmak isteyen Hoçvan Ardahan’ın Değil mi?

Yıllar önce Ardahan’dan kalkıp, İstanbul’da bulunan ve yeni kurulan Ardahan Dernekler Federasyonu, ARDAFED’e üye olmaya giden Ardahan Gazeteciler Cemiyeti olarak aynı günlerde ‘Hoçvan köy derneklerinin Hoç-Fed’e olduğu gibi gidip, Ardahan Federasyonuna da başvurması ve bu federasyona da katılmalı, üye olmalar demiştik.
Bu önerimizi geçtiğimiz günlerde tartışmalı bir şekilde yapılan federasyon 5. kongresinde ve kongre ardından hala hayli ateşli bir şekilde tartışıldığını görmekteyiz.
Bu tartışmaların nereye varacağını merak edenlerin başında gelen biri olarak yaşanacakları takip etmeye devam edeceğim.
Ama bunu yaparken birde bir soru sorup, Ardahan Gazeteciler Cemiyeti olarak bu önemli önerimizden çok korkup, panik yapanlara da bir soru soracam.
Hoçvan Dernekleri Hoç-Fed’e oldukları gibi Ardahan Federasyona da katılmalı fikri sizi niye korkutup, panikletiyor?..
Ardahan Federasyonun içinde Hoçvanlılar da olsa iyi olmaz mı?
Yok olmasın diyenlere yine bir soru daha..
Ya kardeşim Hoçvan Ardahan’ın değil mi?

Daha önce Ardahan Federasyonuna katılacaklarını belirten dernekler yine yan çizdiler..
Başta İstanbul’da olmak üzere, batı kentlerinde bulunan ve Ardahan ismini taşıyan sivil toplum örgütleri olan derneklerin federasyon çatısı altında toplanacakları yönünde beklentiler az cok gerçekleşsede Hoç/Fed ve Posofluların tümü, Hanak’ın büyük bölümün olmadığı için yine o istenen birlik sağlanmış değil..
Daha önce merkezi İstanbul’da bulunan Ardahan Federasyonuna katılacaklarını belirten Ardahan Kültür Evi ve birçok derneğin bu yönde yaptıkları ve imza altına aldıkları sözlerini tutmadıkları görülmüştü.
Ardahanlıların güçlü bir çatı altında birleşmesi gerektiği yönünde ki kamuoyu baskısına rağmen dernek yöneticilerinin, ‘Küçük olsun, benim olsun’ anlayışı ile hareket etmeye devam eden dernek yöneticilerinin egolarına kurban olan güçlü birliktelik hayali yine boşa çıkması tepkilere neden oluyor.
Mevcut derneklerin hazır kurulu bulunan federasyonun çatısı altında toplanması ve Ardahanlıların daha güçlü bir lobi olması hayalini boşa çıkaranların kimler olduğu merak edilip, tartışıldığı bir süreci yaşayan Ardahanlılar istenen ‘Güçlü Lobicilik’ beklentisinin artık gerçekleşmesi için toplum nezlinde ayağa düşmüş olan, yerlerde sürünen dernekçilerin başlarını ellerinin arasına alıp düşünmeleri gerektiğini yeniden dikkat çekmekteyiz.

**Suç dernek başkanlarında mı, federasyonda mı?

Ardahan Derneklerinin güçlü bir federasyon çatısı altında bir araya gelmesi gerektiği yönündeki istemlere kulak tıkatıldığını belirten Ardahanlılar toplumun beklentisi olan güçlü birlikteliğin önündeki engelin kimler olduğunu da sorguluyor.
Ardahanlıların bir araya gelip, oluşturmaları istenen “güçlü bir Ardahan lobisi” birlikteliğinin önündeki engelin, her kongre öncesi federasyona katılacaklarını belirtip, bu sözlerini yine tutmayıp, federasyona katılmayan dernek yöneticiler mi, yoksa derneklerin federasyona katılmaması için istenmeyen çıkışlar yaptığı ileri sürülen federasyon yöneticileri mi olduğunu da tartışan Ardahanlılar, birçok sorunla baş başa bulunan Ardahan’ın, Ardahanlıların bu sorunları aşmak için ihtiyaç duyduğu sivil toplum örgütlerinin birlikteliğinin bir an önce gerçekleşmesinin acilyetine bir kez daha dikkat çekmekteler.

**Ardahan Gazeteciler Cemiyeti Ardahan’dan IÎstanbul’a gidip, katılmıştı..

Ardahanlıların güçlü bir çatı altında bir araya gelip, stk’ların federasyon çatısı altında güçlenmesi gerektiğine dikkat çeken Ardahanlı gazeteci Fakir Yılmaz’ın başında bulunduğu Ardahan Gazeteciler Cemiyeti diğer derneklere örnek olmak için bir süre önce Ardahan Federasyonuna katılma dilekçesi vermiş ve tüm Ardahan derneklerini bu çatı altında birleşmesi gerektiğine işaret etmişti.

**Hoçvan Köy Dernekleri de 2. Federasyonuna da katılmalılar..

Daha önce bir araya gelip, Hoçvan Federasyonunu kuran Hoçvan Köy Derneklerinin de Hoç-Fed’e olduğu gibi Ardahan Federasyonuna da katılması ve Hoçvan’ı Ardahan Federasyonun da temsil etmesi gerektiğine de dikkat çekilmektedir.
21 Hoçvan köyünün hazırda kurulu bulunan derneklerin Hoç-Fed’e üye oldukları gibi Ardahan Federasyonuna da katılmaları gerektiğine dikkat çekilirken buna hiçbir etik veya yasal engelin olmadığı da belirtilmektedir.
Ha bu arada benim 2 dönem başkanlığını yaptığım ARDAFED olarak 13 olan dernek sayısını 64’e çıkarmış, onca yeni derneğin Federasyonun kurulmasını teşvik etmiştim..
Ama Hoç/Fed’in o zaman ki yönetimi saçma bir karar almış Hoc/Fed’e üye olan dernekler başka federasyona üye olamıyorum kararı almıştı, bu saçma kararı tüzüğünde koymuştu..
Yani belde olmak isteyen Hocvan benim olsun, bele olsun denmişti..

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER