Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

O Tren Ardahan’a değil, Diyarbakır’a gidecek!..

Gazetecilerle Gündem bu pazar, saat:15.0’da TEMPO TV’de.. Yeşil Ormanlarından sonra Sarı altın için yeşil Doğası katledilmek istenen Göle’nin STK Başkanları pazar günü saat 15.00’da uydu üzerinde yayınlanan ulusal tv TEMPO TV’de canlı olarak yayınlanan GAZETECİLERLE Gündem de tartışılacak.. Konuklarımız Serinçayır (Çölpenek) Köyü Dernek Başkanı Açar Dağ ve Durançam (Himiskari) eski Dernek Başkanı Yener Tahtacı olacaklar.

Gazetecilerle Gündem bu pazar,

O Tren Ardahan’a değil,
Diyarbakır’a gidecek!..

Türkiye’nin en popüler turistik rotalarından biri olan ve Ardahan’a kadar uzanması beklenen Doğu Ekspresi Ardahan’a beklenirken Diyarbakır’a gideceği ortaya çıktı.
Doğu Ekspresi seferlerinin başladığını duyuran Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Turistik Bakan Uraloğlu, “Vatandaşların, Ankara ile Kars hattındaki seyahatlerini planlarken Doğu Ekspresi ve Turistik Doğu Ekspresi trenleri arasındaki farklılığa dikkat etmesi gerekiyor” derken Ankara’dan başlayarak Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan ve Erzurum üzerinden Kars’ta duran Turistik Doğu Ekspresi ise Ankara’dan Kars’a giderken Erzincan ve Erzurum’da, Kars’tan Ankara’ya giderken ise Divriği ve Sivas’ta uzun süreli duraklar yapıyor.
Doğu Ekspresi ve Turistik Doğu Ekspresi, Diyarbakır ve Malatya’dan geçmesi için yeni bir çalışma başlattıklarını belirten bakan Ankara’dan başlayarak Kayseri, Sivas, Malatya ve Diyarbakır’dan geçerek Siirt’e ulaşacağı da söyledi.

Çin’den kalkıp, Kafkaslara kadar uzanan Kars-Tiflis-Bakü Demiryolunun yanı başında geçtiği tren hattının üzerinde kurulacak olan Antrepodan vazgeçip, Çıldır Gölü kenarında kurulacak bir istasyonla Ardahan sınırlarına kadar uzanacak olan Doğu Expresinin Ardahan’a değil, Diyarbakır’a yönelmesi tren bekleyen Ardahanlıları şoke ederken, bölge siyasilerinin ne kadar yerel gündemle ne kadar ilgili olduklarını da ortaya koyan gibi olması tepkilere neden olmakta.

CHP’li Başkan AK Partili Başkan’dan Bilgi Aldı..

9 Nisan 2024 Tarihli Haberler

Samsun’un Kavak ilçesinin AK Partili Belediye Başkanının seçimleri kayıp edip, kazanan Yeniden Refah Partili Belediye Başkanına içi su dolu makam aracını teslim edişi gibi bir çok olumsuz devir, teslimlerle tartışılmaya devam eden 31 Mart yerel seçimleri ardından en güzel örnek Ardahan’ın Göle ilçesinde yaşandı.
Seçimleri kayıp eden AK Partili Göle eski Belediye Başkanı İlhan Gültekin kendisiyle yarışıp, seçimi kazanan CHP’li Belediye Başkanı Gökhan Budak’a saygıyla bıraktığı başkanlık sürecini ve belediye ile ilgili bilgileri yeni başkana gün boyu eşlik ederek belediyenin çalışmaları hakkında yeni başkana bilgi verdi.


AK Partili eski Belediye başkanın bu ulvi davranışını kendisine ait sanal ortamda, ‘Bugün Göle’mizde ilçemize su dağıtımını sağlayan tesisimizi ve önceki dönem belediye başkanımız Sn. İlhan Gültekin ile birlikte canlı hayvan pazarımızın denetimlerini sağlayıp fikir alışverişinde bulunduk.’ mesajıyla paylaşan CHP’li Göle’nin yeni başkanı AK Partili eski başkana verdiği bilgiler için teşekkür etti.

Kara Kış Arıları da Yok Etti!

46 bin arılı kovanda ”kışlatma” dönemi sona eren Arı kovanlarını dışarıya çıkarmaya hazırlanan Ardahanlı arıcılar kış öncesi kışlatmaya koydukları arıların yok olması karşısında şoktalar.
Yaklaşık 4 aylık kışlatmanın ardından kovanlar dışarı çıkarmaya başlayan Ardahanlı arıcılar kış öncesi kışlatmaya bıraktıkları arılarının bilinmeyen bir nedenle telef olduklarını ortaya çıktı.
Kafkas arı ırkı geninin korunması açışından oldukça büyük önem taşınan Ardahan’da yaşanan bu durumun nedenini anlamayan Ardahanlı arıcılar Arı ölümlerinin araştırılmasını istiyorlar.
Yaşanan olağanüstü arı kaybının nedenini merak eden Ardahanlı Arıcılar kentte birlik üyesi 565 arıcıya ait yaklaşık 46 bin arılı kovan olduğunu, kasım ayından itibaren içeri alınan kovanları çıkarmaya başladıklarını ancak kışlıklarından dışarıya çıkardıkları arıların hemen hepsinin yok olduğunu görmenin üzüntüsü içinde olduklarını belirterek büyük zararla karşılaşmanın şoku içinde olduklarını belittiler.
Yetkililer, arıcıların modern kışlatma yapmasının önemli olduğunu, geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda yüzde 70’lere varan kayıplar yaşadıklarına dikkati çekerek, bu yıl yaşanan kaybın nedenini araştırdıklarını belirtirlerken 4 aydır kışlatma da bulunan arı kovanlarının dışarıya çıkarılmasıyla durumun anlaşıldığını belirttiler.

Oda’dan önce Avukata Gittiler!

Ardahan Veterinerler Odası kurulmaları istenen Ardahanlı veterinerler kurmaları istenen veterinerler odasından önce Avukata gittikleri öğrenildi.
Alınan bilgilere göre olağanüstü kar yağışının gerçekleştiği Ardahan’da zaten ekonomik sıkıntılar içinde olan hayvan yetiştiricileri köylüler bir yandan biten hayvan yemi bulmaktan diğer taraftan hastalanan hayvanlarına bakan veterinerlere olan borçları dolaysıyla icralık oldular.

Köylü Ot, Veteriner Senet Derdinde! 
Konu hakkında açıklamalar yapan Ardahanlı hayvan yetiştiricileri siyasilerin İl ve İlçe Müdürlüklerince masa başında hazırlanan evraklara bakıp, kendilerine ‘Çoban evi, sıvat ve su borusu temini, 315 ton tohum dağıtımı, TAKE projeleri, buzağı ishalleri ve diğer hastalıklara yönelik olarak çiftçilere 200 milyon lira destek sağladık açıklamalarının nasıl oluyorsa kendilerine ulaşmadığını, ulaşsa bugün yaşadığımız sıkıntıları yaşarmayız?’ diyerek yaşadıkları duruma sitem ederlerken hayvanlarına ot ve yem bulmaktan zorlandıkları gibi bugün yem bulmaktan zorlandıkları hayvanlarına bakan veterinerlere bakım ve tedavi için imzaladıkları senetleri ödeyecek para bulmadıklarından dolayı alacaklarını tahsil etmek isteyen veterinerlerin senetlerini verdikleri avukatların kendilerini icraya düştüklerini belirttiler.
Ardahanlı çiftçiler yetkili ve siyasilerin 315 ton tohum dağıttıklarını belirttikleri Ardahan’da nasıl oluyorsa buğday, arpa ve saman sıkıntısının bir tülü giderilmediğini bununda bahsi geçen desteklerin ya çiftçilik yapmayanlara yada bu destekleri alıp, ekmeyenlerin takipsizliği dolaysıyla zorda kaldıklarını da söylediler.

ÇIĞ ALTINDA KALANLAR HÂLÂ MAĞDUR!

Son yılların en çok karlarının yağdığı, bir metreyi bulan karların ağılığına dayanmayan ve altında bir kişinin kalarak öldüğü odunluğun yanında kent merkezinde bulunan bir halı sahanın çökmesine neden olan karların çığ olup, halı sahanın yanı sıra birçok ev ve ahırı yıktığı Ardahan’ın Posof ilçesinde yaşanan kar felaketlerinde mağdur olan vatandaşlara devlet başta olmak üzere kimsenin yardımda bulunmadığı ileri sürüldü.

Daha önce bir odunluğun çöktüğü, altında bir kadının öldüğü Posof’ta geçtiğimiz Şubat ayında yaşanan çığ feleketinde14 büyük baş hayvan telef olurken, bir ev ve bir ahır karlar altında kalarak kullanılmaz hale geldiği ve yetkili ilgililerin vatandaşla ilgilenmediği gibi hiçbir yardımda bulunmadıkları ileri sürüldü.

Konu hakkında gazetemize ulaşan Tarkan Şimşek isimli Posof Derindere (Heva) köylü vatandaş geçtiğimiz şubat ayında yaşanan ve 3 evin yanı sıra kendi evininde oturulamaz hale gelen evinin yanı sıra içindeki 17 büyük baş hayvanın telef olduğu çığ felaketi ardından başvuruda bulunduğu kurum ve kuruluşun kendisine yardımcı olmadığını ve kışın ortasında aç, susuz ve evsiz kaldığını söyleyerek başta Ardahan Valisinden olmak üzere yetkili ve ilgililerden yardım beklediğini söyledi.

Son 55 yılın en çok karlarının yağdığı ve 95 santim metreye ulaşan kar yağışının rekorunun kırdığı, kent merkezinde bir halı sahanın çökmesine neden olduğu Ardahan’da şimdi de eriyen karlarla birlikte sel tehlikesi beklenmekte.

Havaların ısınmasıyla eriyen kar birikintileri ve sağanak nedeniyle debisi yükselen Kura Nehri taştı, Ardahan Ovası’nın mera kısımlarının büyük bölümü su altında kaldığı Ardahan’da eriyen karlarla birlikte coşan dere yataklarının da birçok alanı sular altında bıraktığı gözlendi.

Göle ve Posof’un ardından Ardahan merkezi de alan
CHP Milletvekili Özgür Erdem İncesu’dan   

SEÇMENE AÇIK TEŞEKKÜR

Ardahan Kazandı!

Milletvekilliği yaptığı partisi Ardahan’da olduğu gibi yıllar sonra da olsa Göle ve Posof’ta belediyeleri kazanması, Çıldır’da kazandıkları halde İl Seçim Kurulu ve YSK’ın yeterince incele yapmadan aldığı kararıyla alamadıkları yerel seçimlerde başarıyla çıktıklarını belirten Cumhuriyet Halk Partisi Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçim çalışmalarını açık bir teşekkürle noktaladı.
‘Ardahan kazandı’ mesajıyla kendisine yaptığı açıklamasında ‘31 Mart’ta gerçekleşen Mahalli İdare Seçimlerinde; Ardahan İlçe Seçim Kurulu’na yapılan başvuru sonucu İlçe Seçim Kurulu seçimi iptale gitmiş; süreç Ardahan İl Seçim Kurulu’na aktarılmıştı. Bizler de açıklamamızda hakkımızı sonuna kadar savunacağımızı ve Türk Yargısına güvenimizin altını çizmiştik. Açıklanan sonuçla birlikte lehimize çıkan kararın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyorsakta Çıldır için üzgünüz.

Ancak başta Ardahan Belediye Başkanımız Sn. Faruk Demir ile olmak üzere Göle ve Posof’ta sevindik. CHP tabanıyla bağımsız adaya karar veren Damal’a da saygıyla eğiliyoruz. Ve seçilen belediye başkanlarımızla birlikte 5 yıl daha Ardahan’ımıza ve 5 ilçemiz, 1 beldemize hizmete devam edeceğiz. Bizlere tekrar güvendiğiniz için teşekkürler Ardahan! Memleketimize dünden daha iyi hizmet etmek için durmadan ‘İşimiz Gücümüz Ardahan, Halkın İçinde Halkla Birlikte çalışacağız.’ dedi.

Durmak yok, yola devam’ diyen

Kaan Koç: Hanak ve Damal’a da Doğal gaz Gelecek..

Seçimlerde beklenen sonucu alamasakta hizmete devam edeceklerini belirten AK Parti Ardahan Milletvekili Kaan Koç Bağımsız Belediye Başkanı ve İl Genel Meclis Üyesi seçilen Damal ile partisinin adayının kazandığı Damal’a doğal gaz verilmesi için alt yapı hazırlıkları sürdüğünü ve aralarında Posof ile Çıldır’ında olduğu bu 4 ilçemizin gelecek kış öncesi doğalgazla ocaklarını yakacaklarını söyledi.
Damal’ın tarihinde bir ilk gerçekleştiren ve bağımsız olarak belediye başkanı seçilen Kemal Çamlıyurt’un bu süreci nasıl değerlendireceği ve bağımsız kalıp, başkanlığına devam mı edeceği yoksa iktidar partisi AK Parti’ye veya yerelde büyük zafer kazanan CHP’ye mi geçecek diye merak edilen bir süreçte tüm seçilen yeni yerel yöneticileri kutlayıp, başarılar dileyen AK Parti Ardahan Milletvekili Kaan Koç AK Parti Hanak Belediye Başkanı Erdal Kurukaya’nın da katıldığı ve tüm hemşerilerinin bayramını kutladığı AK Parti Bayramlaşma töreninde, 4 yıl iktidarda olacak hükümetin temsilcisi olarak hizmetten geri kalmayacaklarını belirttiği açıklamasında yerelle uyumlu bir anlayışla hareketle Ardahan’ın kuzey ilçelerinden Hanak ve Damal için onaylanan doğalgaz lisansı ardından şimdi yıllardır beklenen doğalgazı getirmede olduğunu söyledi.


Ardahan Merkez, Posof ve Göle ilçelerinden sonra Hanak ve Damal ilçeleri de doğalgaza kavuşacağını belirten Koç bu iki ilçeye yönelik olarak daha önce verdiği müjdenin bayrama dönmesine çalışacaklarını da söyledi. Milletvekili Koç yaptığı açıklamada; “Hanak ve Damal İlçelerimizin EPDK Doğalgaz Lisans Onayı Resmî Gazetede yayınlandı. 6 ay içerisinde firma tarafından hat çalışmaları başlatılması maddesi bulunmaktadır. Bu maddeye dayanarak takibini sürdürecekleri doğal gaz çalışmasına önümüzde ki günlerde temel atarak başlayacağız.” dedi.

Tüm hemşerilerinin bayramını kutlayan Demirci
BELEDİYE MECLİSİNİ TOPLADI

Posof siyasi tarihinde bir ilki yazan ve birilerinin ‘kalemiz’ dediği kaleyi adeta yerle bir ederek yıllar sonra CHP’nin Belediye Başkanlığı kazanmasına öncülük eden Posof’un yeni CHPli Belediye Başkanı Erdem Demirci bayramını kutladığı hemşerilerine kendilerine güvenmelerini ve yapacaklarını söylediği vaatleri birlikte yerine getirecekleri Belediye Meclisi Üyeleri’yle birlikte ilk adımı attıklarını söyledi.
Bayramlarını kutladığı ve bayramın ikinci günü Posoflularla bir araya geleceğini duyurduktan sonra 31 Mart 2024 seçimlerinin ardından Posof Belediyesi Belediye Meclisi ilk toplantısını yapan Posof Belediye Başkanı Erdem Demirci, belediye meclis üyelerinin de eksiksiz katılımıyla yapılan ilk meclis toplantısında yaptı.
‘Birlik beraberlik çerçevesinde nice meclis toplantılarda ilçemiz için en güzel kararlara imza atmak nasip olması dileği ile emeği geçenlere teşekkür ederim.’ diyen CHP’li Posof Belediye Başkanı Erdem Demirci bayram öncesi Posof Belediyesi Temizlik İşleri ekiplerine yardım eden Posoflu gençlere de teşekkür etti.

Çifte bayramı kutlayan polisi çizdiler!

Ramazan Bayramı ile aynı güne gelen Polis Haftası dolaysıyla düzenlenen ‘Liseler Arası Resim Yarışması’nda karakalemle polisin önemini resmeden öğrenciler ödüllendirildiler.
Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 179’uncu yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen yarışmalar da dereceye giren öğrenci Lina Hun Ardahan Üniversitesi’nde gerçekleşen törenle ödülünü Ardahan Milletvekili Kaan Koç’tan aldı.
Ardahan Üniversitesi Aşık Şenlik Kültür Merkezi’nde düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından polisler, şiir, bağlama ve ses sanatçısı davetlilere müzik dinletisi sundu.
Programda, polis teşkilatının geçmişini anlatan video gösterisi yapıldı. Vali Vekili Şahin Demir, Türk polis halkın gönlünü kazandığını, hayatın her alanında halka yardımcı olduğunu belirterek şunları söyledi. Şahin, ”Devlet teşkilatları içerisinde temel unsurlardan biri olan emniyet teşkilatı, halkın birlik ve esenlik içerisinde yaşaması, kamu düzeninin temini, hukukun tesisi ve insan haklarının korunmasına dair görevlerini büyük bir fedakarlıkla yerine getirmektedir. Gücünü kanunlardan, desteğini ve motivasyonunu halktan alan polis teşkilatı günümüz Türkiye’sinde sahip olduğu modern araç gereç ve teknik imkanların yanı sıra özverili çalışmaları ile de milletin sevgisini kazanmış saygın bir yapıda üstün başarılara imza atmaktadır” dedi.

Bunlar Adaların Atları mı?!.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin “faytondan kurtarıyoruz” diyerek satın aldığı ve Ardahan’ın Hanak ilçesinin CHP’li eski Belediye Başkanı Ayhan Büyükkkaya’ya teslim edilen atların ne olduğu konusunda tartışmaların devam ettiği şu günlerde Ardahan şehirlerarası yollarda gezen başı boş bir at grubu hem trafiği tehlikeye sokuyor, hem de bu atların o aranan atlar mı olup, olmadığını sorduruyor.

Baharın gelmesiyle uyanan doğada yem arayışlarına devam eden yabani hayvanların yanı sıra evcil olarak bilinen sahipsiz At, İnek, Köpeklerin dolaştığı şehriler arası yollarda tehlikeye ramak kala manzaralarla karşılaşan araç sürücüleri yollarda ecel teri döküyorlar.


Cadde ve sokakların yanı sıra boş, yeşil alanlarda gözlenen atların trafiği tehlikeye soktuğunu ifade eden vatandaşlar,
“Tedirgin oluyoruz. Başta çevre yolların da olmak üzere karayollarında başıboş dolaşan, karınlarını doyurmaya çalışan sür halinde ki ineklerin yanı sıra gruplar halindeki atlar çevrede endişe uyandırıyor. Zaman zaman çevrede görünen atlar, 3’lü 4’lü gruplar halinde gezip dolaşıyor. Daha önce birçok trafik kazasına da sebep oldu.’ diye yetkili ve ilgililerde ilgi beklediklerini belirtirlerken kent ve köy merkezlerinde ise köpeklerin başta küçük yaştaki çocuklarımız okula gidip geldiği veya dışarı çıktığı zamanlarda da risk oluşturuyor” diyorlar.

Koç: 4 yıl buradayız ve

uyumlu olan herkesle çalışmaya hazırız..

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonrası basın mensupları ile Ramazan ayının son günün de bir araya gelip birlikte iftar eden ve durum değerlendirmesi yapan AK Parti Ardahan Milletvekili Kaan Koç, Ardahan merkez belediyesi seçimlerini alamasakta il genelinde en çok oyu almış parti olarak hizmetlere devam edeceklerini belirtti.


Başta Ardahan Belediyesi olmak üzere tüm yerel yöneticilerin uyum için de birlikte çalışmaya davet ettiğini belirten Kaan Koç ‘iktidar olarak 4 yıl buradayız. Güçlü bir iktidarın hizmetleri için her yöneticiyi uyum içinde birlikte çalışmaya davet ediyorum:’ dedim.

CHP’li Posof Belediye Başkanını Kutladı..

Basın mensuplarıyla bir araya gelen ve Ramazan Bayramını ve tüm seçilenleri kutlayan AK Parti Ardahan Milletvekili basın toplantısı sırasında aynı cafeye gelen Posof’un CHP’li Belediye Başkanı Erdem Demirci’yi de samimi bir şekilde merhabalaşarak kutlayıp, başarılar diledi.

 Örtaş Antrepo-Depolama  Şirketinin Kurucusu

İş insanı Erdal YILMAZ

Mübarek Ramazan Bayramınız Kutlar

İş İnsanı Ozan Yüksek

Mübarek Ramazan Baymanızı Kutlar,

Birlikte nice güzel ve tatlı günlerde

birlikte olmayı diler..

Ardahanlı Müdürler Bayramınızı Kutladılar..

Bir çok Ardahanlının yaşadığı İstanbul’un Esenyurt ilçesinde bulunan iki öneli okulun idareciliğini yapan Ardahanlı iki okul müdürü gazetemiz aracılığıyla tüm Ardahanlı hemşerilerinin yanı sıra ülke ve İslam aleminin Mübarek Ramazan Bayramını kutladılar.


Aynı zamanda Ardahan Tepesu (Gürcübeg) Köyü Dernek Başkanlığını da yapan Esenyurt Belma Barut İlkokulu Müdürü Halil Aktaş’n yayınladığı bayram mesajı şöyle;
‘Vefa hatırlamayı, dostluk paylaşmayı, özle günler ise sevmeyi bilenler için vardır.
Bu nedenle milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulandığı bir toplumda millet olma şuurunun şekilendiği, kuvvetlendiği günlerdir bayramlar.. Bu mutlu gününüzü kutlar, tüm hemşerileriminken tüm İslam dünyasının bayramın hayırlara vesile olmasını dilerim.’
Halil Aktaş
Esenyurt Belma Barut İlkokulu Müdürü

Ardahanlı İstanbul Esenyurt Yenikent İlkokulu Okulu Müdürü Şener Yıldırım’ın yayınladığı bayram mesajı şöyle;

‘Bir aylık Mübarek Ramazan ayının bitimi ve Ramazan Bayramı; öncelikle başta annem ve akrabalarım olmak üzere hayatını kaybeden tüm geçmişlerimize rahmet hastalara acil şifalar diler, Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle kutlar sağlık mutluluk başarı ve yaşanmamış tüm güzellikler sizlerle olsun iyi bayramlar dilerim.’
Şener Yıldırım
İstanbul Esenyurt Yenikent İlkokulu Müdürü

Ardahan’da ne yaşanıyorsa
İstanbul’da da O yaşanıyor!..

Ardahan merkezde olduğu gibi AK Parti kalesi olarak bilinen Posof, Göle’de yaşanan değişim ve belediyelerin CHP’ye geçmesinin bir benzeri de İstanbul ilçelerinde yaşandı.
DEM destekli CHP’nin ülke genelinde yaşattığı yerel yönetim anlayışı Ardahan’da olduğu gibi İstanbul ve diğer kentlerde de yaşanırken bu durum ‘Ardahan’da ne oluyorsa İstanbul’da da o yaşanıyor’ sözünü bir kez daha hatırlattı.
Ardahan merkezle birlikte 7 belediyesi bulunan Ardahan merkezin yanı sıra değişmez denilen Göle’de, alınamaz denen Posof’ta belediyeyi almayı başaran CHP Çıldır’da da başa baş kaldığı seçim yarışında çekline kura ile belediyeyi AK Parti’ye bırakmak zorunda kalırken, kalesi olarak bilinen Damal’da Bağımsız adaya, Hanak’ta ise mevcut belediyeyi İYİ Parti’nin adayının oyları bölmesi dolaysıyla AK Parti’ye kaptırması ile üzüldü.

Posof’ta CHP Temizliği!

Ardahan’ın Posof ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisinden Belediye Başkanı seçilen Erdem Demirci’ye gençlerden destek geldi. Posoflu gençler ilçede bayram temizliği için kolları sıvadı. Posof Belediyesinde bir araya gelen gençler el birliğiyle ilçenin cadde ve sokaklarında imece usulü temizlik yaptı.
31 Mart seçimlerinde Ak Partinin elindeki belediye başkanlığını alan CHP’li başkan Erdem Demirci, ilçede bayram temizliği çalışması başlattı. Posoflu gençlerin tavsiyesi üzerine imece usulü cadde ve sokaklarda temizliğe başlayan gençlerin örnek davranışı dikkatlerden kaçmadı.
Posof’un yeni Belediye başkanı Erdem Demirci, ilçede başlatılan bayram temizliği hakkında sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada gençlerin örnek davranışına dikkat çekere birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.
Başkan Demirci, “Bir olduk, birlik olduk. Birlikte yapacağız, birlikte yöneteceğiz dedik ve öyle de olacak. Halkımız, gençlerimiz de bizimle birlik oldu ve el ele verdik. “Posof’ta Bayram Temizliği” isimli gençlerimizin fikri olan kampanya ile eline fırçayı, küreği alan, tırmığı alan bizimle kentin temizliğine koştu ve herkes ilçeyi temizleme konusunda birbiri ile yarıştı. Böyle bir ilçenin, böyle bir gençliğin belediye başkanı olmak bile ayrı gurur kaynağıdır. Rabbim birlik beraberliğimizi bozmasın” ifadelerini kullandı.

Buzdan Son Balıklar..

Doğu Anadolu’nun en büyük ikinci gölü olan Çıldır Gölü’nün yüzeyindeki buz, havaların ısınmasıyla erimeye başladı. Buzları çözülen göl yüzeyinde tehlikeye aldırış etmeden yürümeyi tercih eden vatandaşlar hatıra fotoğrafı çektirmeyi de unutmadı.
Kış aylarında turistlerin sıkça tercih ettiği, Kars ile Ardahan arasında 123 kilometrekare alana sahip olan ve yüzeyi tamamen buz tutan Çıldır Gölü’ndeki buz tabakası, havaların ısınmasıyla erimeye başladı. Deniz seviyesinden bin 959 metre yükseklikteki Çıldır Gölü’nde kış mevsiminde oluşan yaklaşık bir metre kalınlığındaki buz tabakası, hava sıcaklığının artmasıyla çözülüyor.
Nisan ayının 4’ü olmasına rağmen halen göl üzerine çıkılabildiğini söyleyen vatandaşlar, gölün sembolü olan atlı kızakların herhangi bir tehlikeye mahal vermemek için göl üzerine çıkamadığını “Çıldır Gölü artık son demlerini yaşıyor, artık çözülmeler başladı. Yine ziyaretçilerini kabul ediyor. Göl üzerinde gezerek fotoğraf çektirebiliyorlar, fakat tehlikeden dolayı balık tutamıyorlar” şeklinde konuştular.

YSK’DA ARDAHAN’A SEÇİMLERİN

CHP’NİN KAZANDIĞINI ONAYLADI..

-Ardahan, Posof, Göle CHP, -Damal: Bağımsız
-Hanak, Çıldır: AK Parti.. -Köprülü: BBP

Yüksek Seçim Kurulu(YSK) 31 Mart seçimlerinin ardından Hatay, Ardahan ve Iğdır’da seçim yenileme taleplerini karara bağladı.
AK Parti’nin Ardahan’da seçimlerin yenilenmesi yönündeki talebi reddedildi.
Böylece CHP’nin Ardahan’da seçimleri kazandığı kesinleşti. AK Parti’nin Ardahan merkezde yenilenmesini istediği seçimlerin bir diğer tartışmalı noktası olan Çıldır’ın CHP talebini de ret eden YSK’nın bu kararları ardından 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde CHP’nin Ardahan merkezin yanı sıra Göle, Posof’ta birer, AK Parti’nin Hanak ve Çıldır’da birer, Damal’da bağımsız, Göle Köprülü Beldesinde de Büyük Birlik partisinin belediye başkanlıkları kazandığı netleşti.
Milletvekili Basın Mensuplarıyla iftarda bir araya geleceği öğrenildi…
Diğer yanda tüm itirazları ret edilen AK Parti Milletvekili Kaan Koç’un yarın basın mensupları ile bir araya geleceği ve durum değerlendirmesi yapacağı da alınan bilgiler arasında oldu.

Sığınmacıların sayısı 36 ilimizin nüfusunu geçti!

Ardahanlı siyasetçi ve diplomat Öztürk Yılmaz, ülkedeki sığınmacı sayısına dikkat çekerek gelecekte yaşanacak sorunlara değindi.
Yenilik Partisi (YP) Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, son yıllarda artan kaçak göçmen ve sığınmacı sayısının 10 milyon 500 bini geçtiğini vurgulayarak, “Ülkemizdeki sığınmacıların sayısı bugün 36 ilimizin toplam nüfusundan daha fazla” açıklamasında bulundu.
TÜRKİYE GÖÇMENİSTANA DÖNDÜ
Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Türkiye’deki sığınmacıların sayısı 36 ilimizin ilçeleri ve köyleriyle birlikte oluşturduğu toplam nüfusu geçmiş durumda. Bu tablo korkunç bir durum içerisinde olduğumuzu gösteriyor. Ülkemiz resmen göçmenistana döndü. Türkiye resmen bu göçmenlerle adeta işgal edilmiş ve işgali yaşayan bir ülke konumuna gelmiştir. Bu sığıntılar özellikle sınır illerimiz ve sanayinin merkezi konumundaki illeri işgal etmiş durumdalar. Türkiye’deki sığınmacı sayısı bugün itibariyle 10 milyon 500 bini buldu. Şimdi size durumun vahametini daha iyi anlamanız için bu sayının ne anlama geldiğini söyleyeyim. Türkiye’de orta ölçekli 36 ilinin toplam nüfusu bu sığıntıların sayısından daha az. Bunu biliyor musunuz?” dedi.
5-10 YIL SONRA SIĞINMACI SAYISI ÜLKE NÜFUSUNUN DÖRTTE BİRİNİ BULACAK
Genel Başkan Yılmaz, sığınmacı konusuna acil bir çözüm bulunmaması durumda ileri de ülkenin büyük sıkıntılar içerisine düşeceğini de vurgulayarak, “Bu duruma müdahale edilmese bu gidişle ile 5-10 yıl sonra ülke nüfusunun dörtte birini bu sığıntılar oluşturacak. Parti kursalar ülkenin ikinci büyük partisi olacak konuma gelecek ve ülkeyi kendi istedikleri gibi yönetebilecekler. Biz bu yurdu bağımsızlık savaşı vererek kurduk. Atalarımız bu topraklar için kanlarını döktü. Siyasal İslamcı rejim yurdumuzu bu sığınmacılara resmen işgal ettiriyor. Bunun farkına varmak zorundayız. Kim diyorsa göçmenler ülkemizde kalsın bilin ki o kişi vatan hainidir. Ülkenin bölünmesini ve parçalanmasını istiyordur. Yenilik Partisi Genel başkanı olarak bu uyarıyı yapmak benim boynumun borcudur. Sevgili halkım gelin partimiz etrafında birleşin bu sığınmacı sorununa hep birlikte dur diyelim. Bu sorunun üzerine benim kadar cesaretle gidecek bir lider daha yok. Siz ekranlarda bu işin edebiyatını yapanlara inanmayın. Büyük bir tehlike içerisindeyiz ve bunun için birlikte hareket etmek zorundayız” ifadelerini kullandı.

126’da, 112’de Koma!

Acil 122 Ambulansların bile dayanamadığı Ardahan kent içi ve Karayolları 16. Şube Şefliğine bağlı şehirler arası yolları erimeye başlayan karlarla birlikte adeta koma olmuş durumda.
Ardahan İl Sağdık Müdürlüğüne ait bir Ambulansında kullanılmaz hale geldiği kazalara neden olan bozuk yollar dolaysıyla 3 ay içinde 26 trafik kazasının meydana geldiği öğrenildi.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 Mart ayı dönemi trafik istatistiklerini paylaştı. TÜİK verilerine göre, 2024 yılının ilk 3 ayında Ardahan’da 26 trafik kazası meydana geldi.
Doğu Anadolu Verileri Açıklandı
Trafik istatistik Bülteni Mart 2024 sonuçları itibariyle Ardahan’da 26, Ağrı’da 145, Bingöl’de 121, Bitlis’te 115, Elazığ’da 263, Erzincan’da 147, Erzurum’da 274, Hakkari’de 44, Kars’ta 85, Malatya’da 450, Muş’ta 68, Tunceli’de 37, Van’da 307, Iğdır’da 80 ölüm ve yaralanmayla sonuçlanan trafik kazası tespit edildi.

DERNEK BAŞKANLARININ DA BİR DİYECEĞİ OLMALI..

Yeni bir seçimi geride bırakan ülkemizde bitmeyen seçimlerden biri de bu seçimler öncesi etkilerinin yok denecek kadar az olduğunu gördüğüm yöresel derneklerimiz, federasyonlarımız ve kurumsal stk’larımız olduğunu sanırım siz de benim kadar kabul ediyorsunuzdur.
Evet, önce morarıp, sonra da iyiden iyiye kırmızılaşan ülkenin gidişatını çok yakından ilgilendiren ve tüm dünyanın tartıştığı son yerel seçimlerde de seçmen gibi biz dernek başkanları da sesiz, sedasız sandığa gidip, kararımızı verdik.
Ve bana göre çok sessiz ve etkisiz geçen bu süreçte biz dernekler, federasyonlar ve stk’ların ‘Güçlü Bir Ardahan Lobisi’ diyen ARDA/FED’in 21 Nisan’da yapılacak olan kongresine hazırlanmalı ve yeni kadroya vereceğimiz enerji ile yeniden, ‘çayları koy usta’ diyebilmek için mini de olsa Ardahan adına büyük olan yeni bir seçime birlikte gidip, karar vermek gerekir diye düşünüyorum.
21 Nisan 2024 tarihinde yapılacak olan siz sayın dernek başkanlarının sahiplenilmesine davet edilen Ardahan Dernekler Federasyonu kongresinde masaya yatıracağımız yeni seçimi, kardeşçe yaşanılabilir, güzelim ülkemizin, serhat şehrimizin geleceğinde söz sahibi olmak için susmamalı, biz de varız demeliyiz..
Çünkü dernek, federasyon denildiğinde yılda bir kaz gecesi ya da piknik düzenleyen içi boş kuruluşlar değil, ülkesinin gidişatına yön veren, siyasette, ekonomide söz sahibi olan birer güçlü lobi olduğumuzu artık kanıtlamalıyız..
Sayın Dernek Başkanım;
Herkesin görüşünü açıkladığı hatta taraf olmaya çalıştığı bu önemli süreçte ‘Biz karışmayız’ diyerek 3 maymunu oynamak bu ülkenin, bu kentin ve batı kentlerinde var olma çabası içinde olan hemşerilerimizin sorunları karşısında susmak, yaşananları uzaktan izlemek bu ülkenin, bu kentin birer vatandaşı olarak bu ülkeye yapacağımız ya da yaptığımız en büyük kötülüktür.
Bu nedenle;
Gelin 21 Nisan’da yapılacak olan ARDAFED Kongresinde siyasi görüşlerimizi bir kenara bırakarak, ülkenin, bu kentin, batı kentlerinde onca hemşerimizin var olma gidişatına yön verecek olan güçlü bir birliktelik, ve sivil toplum örgütlülüğü öncesi bizde diyeceğimizi hep birlikte diyelim..
Diyelim ki;
Derneklerin, federasyonların seçimden seçime hatırlanıldığı kurumlar değil, gündemin olduğu gibi ülkenin gidişatına yön veren birer aktör olduğunu ilk olarak biz Ardahanlı dernekler, federasyonlar olarak ortaya koyalım..
Kısacası;
Gelin biraz değil tam büyük bir cesaretle;
Biz DERNEK BAŞKANLARININ DA BİR DİYECEĞİ OLMALI diyelim..
İşte21 Nisan’da yapılacak olan Ardahan Dernekler Federasyonu Kongresi İlanı, Duyurusu..
ARDAFED 21 Nisan’da Kongre Yapacak..
Merkezi İstanbul Şişli’de bulunan ve Başkanlığını Orhan Çerkez’in yaptığı İstanbul Ardahan Dernekler Federasyonu (ARDAFED) 5. Olağan Genel Kurulunu 21-04 -2024 Tarihinde yapacağı açıklandı.
ARDAFED Başkanı Orhan Çerkez, Çekmeköy Belediye Başkanı seçildikten sonra Merkezi Şişli’de bulunan ve 62 Ardahan Derneğinin çatı örgütü olan İstanbul Ardahan Dernekler Federasyonu kongre yapacak. ARDAFED 5. Genel Kurulunu 21-04 -2024 Tarihinde Pazar günü Saat 13.00’de Halide Edip Adıvar Mah. Darülaceze Cd. No: 9-1/1 Şişli Belediyesi Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evi. Şişli / İstanbul. Adresinde yapacak. Çoğunluk sağlanamadığı taktirde 28-04 -2024 Tarihinde Nisan’da aynı gün aynı saatte aynı adreste yapılacaktır.
Bütün üyelere duyurulur
GÜNDEM
1-Açılış yoklama, 2- Divan heyetinin seçimi, 3- Saygı duruşu, İstiklal Marşı, 4- Yönetim Kurulunun Faaliyet raporlarının okunması ve onanması., 5- Denetleme Kurulunun Faaliyet raporlarının okunması ve onanması, 6- Tahmini bütçe, 7- Yeni Yönetim Kurulu Denetim Kurulu Disiplin Kurulu Asil ve Yedek Üyelerin Seçimi, 8- Dilek ve Temenniler
9- Kapanış