Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Fakir Yılmaz

Sadece Anayollar mı?, Bal tutan parmağı birde Ardahanlı yalasa..

33 Yıldır aynı ve değişmez şefin yönetiminde bulunan Karayollarının yollarının ne halde olduğunu sık sık dile getirdiğimiz ve yolarında güller açar diye birde türküsü olan Ardahan’da yol diye bir şey var mı onu da anlamış değiliz..
Çünkü ana cadde denen yolların içler acısı halini sık sık dile getirdiğimiz Ardahan’da ara yollar, mahalle yolları da köy değil yayla yollarından beter halde..
Başta bizimde oturduğumuz TOKİ’lere giden yollar olmak üzere Halilefendi, Yenimahalle, Karagöl, İnönü adı verilen şehrin ana merkez mahalle yolları da ana yollardan beter bozuk halde..
Bu nedenle yol diyemeyeceğiz yollardan gidip gelirken, bu yolların bu halde olmasının tek sorumluları kara yolları, belediyeleridir?
Yoksa bu yollardan memnun olup, milyonluk araçları gibi ayakkabılarını hurdaya çıkaran sorunlara duyarsız olan Ardahanlılar mı?


Ha bu arada asıl millet parkı olması gereken Ardahan merkezde kalmış ve bomboş olan şantiyenin de valilik yada belediye tarafından alınıp, halka açılması halinde Göle’de ki gibi çamları kesilen Gölebert ormanlık alanına benzer çamların olduğu o boşaltılırmış ve Ardahan merkeze bağlanıp, mahalle olması gereken Sulakyurt (Sarzep) köyünün üzerinde olduğu Şavşat yolu kenarına taşınmasına karşın hala ‘şantiye’ denen Ardahan Merkez de ki Karayollarının duvarları içinde kalan ormanlıkla sosyal hayattan yoksun Ardahanlılara ilaç olur diye de kaç kez yazmıştık.

**Bal tutan parmağı birde Ardahanlı yalasa..
Geçen yıllara nazaran bu yıl bir hayli bol olduğunu öğrendiğimiz balın bu yıl yapılıp, yapılmayacağı belli olmayan bal festivaline olup, olmayacağını merak ediyorum.
Göle’de kaşarcıların, Çıldır’da balıkçıların desteklemediği festivallerin en büyüğü olan Ardahan Bal Festivali’ne bir gram bal katkısı vermeyip, bu etkinliğin ve diğer etkinliklerin üzerinde rantlarına rant katanlar bu yıl bol olduğunu söyledikleri balı, bal festivalinin alanına getirecekler mi, katılımcılara bir kaşık bal taşıttıracaklar mı?
Bilmem ama her yıl tonlarca bal alıp, arıcılığı halen atadan/dededen kalma yöntemlerle yapıp, vita tenekelerine doldurup, satanların ekonomik sıkıntılar içinde olan belediye değil, yapılması gereken bal festivalinin birinci finansörlerinin balcıların çatısı altında bir araya geldiği Ardahan Arıcılar Birliği ve bal tutan parmaklarını tek başına yalarken vergi, sgk ödeyip, ödemediklerini merak ettiğimiz balcılar olması olması gerekirler diye düşünüyorum..
Ama Göle’de, Çıldır’da olduğu gibi Ardahan’da bugüne kadar böyle bir şey görmüş değiliz..

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER