Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Fakir Yılmaz

Saffet Kaya ve diğerlerinin faktörü..

Yazıma başlamadan önce hemen bir haber vereyim.
Şua ulusalcı, muhalefet partisi CHP’nin adayına kuyruk olan ve kendilerini DEM’li diye yutturan 5 kişinin DEM partiden tarafından ihraç edildiklerini söyleyeyim.
Yani bugün sahada kendisini Hewal diye yutturan Helvacılara başta Kürt seçmen olmak üzere hiç bir Ardahanlı inanamasın hatta olur ya kapılarına geldiklerinde ‘Biz den siz helva yapacak OY pardon yok’ deyip, kovsunlar derim..
Çünkü DEM onları kovdu bilesiniz..
Gelelim yazımıza..
Öncelikle bir çok Ardahanlı, Karslı, Iğdırlı seçmenin olduğu İstanbul Esenyurt’ta İYİ Parti’den Belediye Başkan adayı olan Karslı, İş insanı Muharrem Yıldız’ı bugün saat 18.00’da TEMPO TV’de hazırlayıp, canlı olarak sunduğum ‘Gazetecilerle Gündem’e konuk etme amacımın ‘hemşerime karınca, kararınca nasıl bir katkım olur?..’ düşüncesinin yanında batı kentlerinde siyaset alanında var olmaya çalışan Ardahanlı, Karslı ve Iğdırlılarında kendi üzerine almalarını önemli rica ediyorum.
Ve hemşerilerin bu yazımı okurlarken, ‘Kızım sana diyorum, Gelinim sen duy’ misali üzerlerine alıp, İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Bursa başta olmak üzere batı kentlerinde kendilerinin ne yaptıklarını, kime destek vereceklerini düşünmelerini isterim.
Evet, önümüzde ki yerel seçimleri Ardahan’da kazanıp, kazanmayacağı belli gibi görünen ama son bir desteğe ihtiyaç duyan AK Parti’nin Ardahan Belediye Başkan Adayı Veteriner Hekim Yunus Baydar’ın Ardahan kamuoyunda ve seçmeninde aldığı destek şimdiden görünürken bu rüzgarı estirenlerin başında gelenin iktidarda hizmet bekleyen Ardahanlıların genç milletvekili Kaan Koç’a olan inançları ve Koç ile birlikte bu kentin güzel geleceğini düşünenler olduğunu da görmekteyiz.
İktidarın başında bir 4,5 yıl daha kalacağı kesin ve alenen görünen Erdoğan’ın geçtiğimiz yerel seçimlerde ‘Antalya’yı kayıp ettik, ama Ardahan’ı kazandık..’ diye övünüp, övünmeyeceğini hatta Ardahan ile birlikte Antalya’yı da kazanıp, kazanmayacağını göreceğimiz pazar günkü seçimler öncesi bu durumda haberdar olduğunu düşündüğüm Ardahanlılar gibi Ardahan’ın gelmiş geçmiş siyasilerin ve hizmetlerin gelmesinde en büyük rolü olan iktidar partisi AK Parti’nin adayına omuz verecek olan birileri varsa o da başta AK Parti’nin 6 bin gibi bir oy ile beklenmedik anda kendisini milletvekili ettiği ama geçen onca seçimde olduğu gibi bu seçimde de ortalıkta görünmeyen Kenan Altun, şu an köşkün bir odasında keyif yapan BBP eski Genel Başkanı, AK Parti’nin Turizm ve Kültür Bakanı yaptığı Yalçın Topçu, Erzurum’da kendi halinde bir öğretim üyesiyken başta dayılarım dediği biz Şişkalıların, Hoçvanlılarında aralarında olduğu Göleli siyasiler olmak üzere bir çok insanın gidip, elini tuttuğu ve 4 dönem milletvekili edilen Prof. Dr. Orhan Atalay ve hala bu partide siyaset yapan, milletvekili değil bakanlık bekleyen Saffet Kaya’lar olduğu da konuşulmaktadır..
Çünkü yerel seçimler öncesi bizzat Ardahan’a gelip, çalışacağını ve Yunus Baydar ile birlikte en az 6 bin oy alacağını belirten isim Saffet Kaya’nın Ardahanlı seçmenin üzerinde olan diyaloğunu bir ben değil, tüm ülke biliyor.
Altun gibi, Topçu gibi, Atalay gibi ve her seçimde bu partide aday adayı olup, iktidarın kaymağını aldıktan sonra ortada kayıp olanların ve Kaya’nın pazar günü yapılacak olan seçimde ki rollerini AK Parti’nin kazanmasan da veya kayıp etmesinde göreceğimiz kesin..
Ama bu seçimde Saffet Kaya faktörünü göz ardı etmek sanırım yanlış olur..
Çünkü Saffet Kaya isminin Ardahanlı seçmen üzerinde şu anki kendisine ‘Abi’ diyen milletvekilinden daha etkili olduğunu söylersek başta bu yazıyı okuyanlar olmak üzere bir çoğununuzun, ‘Doğru söylüyorsun’ dediğini, duyar gibiyim..
Kaldı ki; bir önceki seçimlerde kendisinin aday adaylık sürecinde Saffet Kaya’nın emeğini görmezden gelip, iki tarafı da idare eden bir açıklama ile iş bitirdiğini sanan ve Kaya’ya teşekkür bile etmekten korkan Faruk Köksoy’un da değerini çok anlamadığı Saffet Kaya faktörünü herkes çok iyi biliyor..
Çünkü Saffet Kaya faktörünün yanında Altun, Topçu, Atalay ve gelmiş geçmiş AK Partili İl, İlçe Başkanları, Kadın, Gençlik Kolları, AK Parti sayesinde iş bulup bugün en az 30, 50 bin TL. maaş alanları, çel, çocuklarını işe koyanlar, iş alanlar, müdür amir olanlar ve en önemlisi Ardahan’a hizmet gelmesini bekleyen Ardahan STK’ları Baydar üzerinden Ardahan’a sahip çıkıp, çıkmadıklarını aha şurada kala kala kuyruğunun sonuna gelinen seçimde hep birlikte göreceğiz.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER