Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
İsmail Ögeday

10 lira da çay, etti 20 lira..

Merhaba değerli okurlar,
Bu gün sizlere emeklilerden bahsedeceğim. Emeklinin en düşük aldığı aylık bu gün 10 bin lira her ay bu maaşı milyonlarca kişi alıyor. Haydi gelin hep beraber basit bir hesap yapalım.
4 kişilik bir aile düşünün bunlar her öğün çay simit yesin bu gün bir simit 10 lira artı 10 lira da çay etti 20 lira

Bir kişi bir öğünde bir çay ve bir simitle doyar mı ? Doymaz tabi o zaman 2 şer çay 2 şerde simit yazalım bu 4 kişilik ailenin her öğününe . Günde 3 Öğün var, Bir kişi tek öğünde 40 lira 4 kişilik aile tek öğünde 160 lira çarpı 3 öğün, 480 lira günlük aylık , 14400 maalesef hesap bu sadece günlük çay ve simit hesabından 4 kişilik ailenin gideri alın size .

Şimdi bu hesabın içerisinde, ev kirası yok, ısınma yok, doğalgaz yok, peynir yok, zeytin yok, Pazar harcı yok, sosyal hayat yok, çocukların okul masrafı yok, bu da demek oluyor ki emekli ölsün hiç yaşamasın.

Ekonominin durumu ortada, etin kilosu bu gün 500 lira emekliye ödenen 20 kilo et parası. Emekli önceden asgari ücretin üzerinde en az, 2 ila 3 bin lira fazla alıyordu ama şimdi neredeyse yarı yarı ya emekli az alıyor. Bu hesaptan yola çıkacak olursak, bu gün emeklinin en az alacağı rakam 20 bin lira olması lazım. Emekli sürekli kulağa hoş gelen sözlerle oyalandı, bir türlü hak ettiği maaşlar verilmedi.

İşte geçtiğimiz 31 Mart mahalli idareler yerel seçimlerinde de dananın kuyruğunu kopardı emekli tabir yerindeyse, hiç oy vermeyeceği bir kesime oy verdi. Sırf uyarı olsun diye. Hükumete oy vermedi. Hayat pahalılığı ve ekonomik sıkıntı maalesef çok sayıda vatandaşı üzdü. Öte yandan faiş fiyatlar Durduk yere, zam üstüne gelen zamlar işin adeta tuzu biberi oldu.

O yüzden vatandaşın cebinden hükumetin elini bir an önce çekmesi lazım. Yani kısaca kaşıkla verip kepçeyle geri almasınlar hal böyle olunca vatandaşın ne derdi bitiyor ne de borcu. Hükumet yetkilileri, tekrar yine eskisi gibi istikrarı yakalayacaklarını söylese de vatandaş bu konuda çok ümitli değil. Sağlıcakla kalın

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER