Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Yüksel ERCAN

Belediyelerde kadro arayışı

31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçim kim ne derse desin CHP’nin kesin üstünlüğü ile sona erdi, CHP’nin 31 mart tarihinde oy kaybedeceği düşünülürken o tarihe kadar akla hayale gelmeyen yerleşim merkezlerinin yönetimleri CHP’li adaylara geçti.

CHP ile birlikte çok sayıda belediye AK partili , MHP’li, İYİ partili YRP’li DEM partili ve var olan diğer siyasi partilere mensup başkanlar tarafından yönetilmeye başlandı.

31 Mart tarihinde yapılan yerel seçimin üzerinden 2 ay geçti, İdareyi AK Parti ve MHP’den alan CHP’li belediye başkanları belli noktalarda kadrolaşmayı tamamlamaya çalışıyor.

CHP’li başkanların hayata geçirmeye çalıştığı kadrolaşmayı aslında seçimi 2019 yılında yada daha önceki dönemlerde kazanan ve 31 mart tarihinde bir kez daha koltuğa oturan başkanlar da yapıyor.

Yaşadığımız hayat kendisini her an yeniliyor, İnsanların yaşam standartları değişiyor, hayata bakışlarında değişimler oluyor, değişen yaşam şartlarına göre yerleşim merkezlerinde yaşayan insanların ihtiyaçları da aynı oranda değişiyor.

Değişen bu şartlara ayak uydurmaya çalışan belediye başkanları bu şartlara uyum sağlayacak, vatandaşların hayatına katkı sunacak isimleri kendi kadrolarına katmanın yollarını arıyorlar.

Bir sahil bölgesinde yaşayan vatandaşımız ile yılın çok büyük bir bölümünü karlar altında geçiren bölgede yaşayan vatandaşımızın ihtiyacı elbette ki aynı değil dolayısı ile her bölgenin kendisine has ihtiyaçlarını karşılayacak ekip ve ekiplere şu sıralar her zamankinden daha fazla ihtiyaç var.

1 dönem 2 dönem başkanlık yaptıktan sonra 31 mart tarihinde yapılan seçimi tekrar kazanan ancak önceki dönem görev yaptığı yol arkadaşlarından şu sıralar olabildiğince uzaklaşan belediye başkanlarının bu davranışlarını da anlayabilmek mümkün değil.

2019 -2024 tarihleri arasında belediyelerde görev yapan meclis üyelerinin çok büyük bir kısmı şu sıra yok, listeye girip kazanan meclis üyelerine görev vermeyen belediye başkanları şu sıralarda yola yeni ekipler ile devam etme kararı almış durumdalar.

Belediye başkanlarına yardımcı olacak yönetim kadrosunda yer alacak iyi yöneticileri aslında tüm belediyeler siyaset yada dünya görüşüne bakmadan kadrolarına katmanın yollarını arıyorlar.

Ancak burada da sıkıntı belediyelerin ihtiyacı olan yöneticilerin ihtiyaçtan çok ama çok az olması.

İyi yöneticiye her belediye başkanının ihtiyacı var.

Söz konusu iyi yöneticileri mevcut belediye başkanlarının nasıl ve nerede bulacakları ise şu sıralar cevabı en fazla merak eden sorular arasında.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER