Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Fakir Yılmaz

YUMUŞARKEN, UNUTULAN AF..

Yazıma başlamadan önce O çok tartışılan sarayında içinde olduğu her alanda iyiden iyiye hem de yüksek sesle seslendirilmeye başlanan ama başta ekonomik sıkıntılar olmak üzere bir çok önemli sorun gibi son seçimlerden bu yana gündemde düşen AF’a bakışımı baştan belirtmek isterim..
Evet, bir kez daha hem de üzerine basa basa diyorum ki; Bu ülkenin güzel günlere yeniden merhaba demesinin tek yolunun Anayasa değişikliği, seçimler ya da seçimlere girenlerin seçildikten sonra hemen unutulan vaatleri değil, tüm ülkeyi rahatlatacak, adına dış, iç güçler denen karanlık oyunları en az 30 yıl geriye öteleyecek olan yarım yamalak değil geniş kapsamlı tam bir genel aftır.
Benim af konusunda ki görüşüm açıkça budur..
Bunu söylerken de bunu yapacak olan tek liderin de, tam başkan olmak için bir kez değil, onlarca kez delinen, hatta aldığı kararları uygulamayan Anayasa değişikliğinin şart olduğunu demese de ima eden ve yerel seçimleri kayıp edenleri değiştirdiği bir listeyi her an yayınlaması beklenen Recep Tayyip Erdoğan’dır.
Çünkü aynı Erdoğan daha öncede şu an AK Parti döneminde bulunduğu söylenen buzdolabın buzluğunda olan ve artık dışarı çıkarılması canı gönülden istenen barış süreci başta olmak üzere birçok olmaz deneni yapmış ve bugüne dek iktidarda kalmasının birinci nedeni olan bu ülkenin önünü açan cesur kararları alabilmiş bir isimdir.
Benim gibi toplumun büyük bir kesiminin yanı sıra ekonomiyi çökerten yani dağ/taşı bombalamanın fayda getirmediği politikaların yeniden geri plana itilip, barışı, kardeşliği yeşertecek adımların atılmasını isteyen aydınlar da genel af diyor,

Aydınların yanı sıra bu ülkenin ana sorunu Kürt sorununun taraflarının da işaret ettiği geniş kapsamlı bir genel affın bu ülke üzerinde oynandığı öne sürülen birçok karanlık oyunu da bozup, bitiremezse de en azında yıllarca geriye öteleyeceğini Erdoğan’da, seçim öncesi affı yüksek sesle seslendiren kurmayları da iyi biliyorlar.
Ve bunu yapacak olanın sen, ben, o yada bu değil Erdoğan olduğunu da..
Peki, Erdoğan bu cesur adımı atarsa ne olur?
Öncelikle son 22 yıldır oy aldığı şehit ailelerinin tepkisini alır..
Ama onları da ikna edecek olan yine Erdoğan’dır..
Kaldı ki şehit ailelerinden sonra en büyük tepkinin gelmesi düşünülen MHP Lideri Bahçeli’de geniş olmazsa da bir affın şart olduğunu ilk seslendirenler arasındadır..
Bu durum da Erdoğan’ın elini rahatlatmaktadır..
Ve Erdoğan bu adımı atması halinde bugün küskün oldukları ileri sürülen ve son iki Mahalli İdareler seçimlerinde CHP’ye yönelen Kürt seçmenden de büyük oranda oy alacağı kesin olur..
Ve 7 Haziran ile 1 Kasım’da alamadığı başkanlığı uzun bir 4 yıl var denen ama yarından da yakın görünen bir erken öncesi çıkarılacak olan bir genel afla alabilir..
Kader mahkûmları diye ayrım yapmadan 15 Temmuz hatasını işleyenlerin de insan olduğunu unutmadan çıkaracağı bir genel af ile kendi kaderine de yeni bir yön verecek olan yine Erdoğan olduğuna inanmaktayım.
Bu nedenle bir kez daha diyorum ki;
Bu ülkenin diğer önemli bir sorunu da başta siyasilerle, aydınlarla, gazetecilerle tıka basa dolu olan cezaevlerini boşaltacak, yok denen adliyelerde ki dosyaları hafifletecek olan geniş çaplı yani tam bir genel aftır..
Bunu da yaparsa ancak ‘Arapça tabelaya ‘Kur’an dilidir’ diyen Özgür Özel ile görüşmesinin adına ‘yumuşama süreci’ diyen AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapar..

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER